- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Gyűjtögeti a Xiaomi 16 az engedélyeket
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
llaszlo
veterán
De már megint wipe-olni kell? Ne már inkább tökön szúrom magam.
Valahol máshol is meg lehet találni. Na mindegy akkor átírom a passwd fájlban. Viszont utána úgyis újra kell indítani. Itt nincs valami softreset. Amitől csak a beállítások indulnak újra? Vagy valami paranccsal nem lehet érvényessé tenni a jelszót?
Meg is van abban benne volt a régi jelszó is. -
llaszlo
veterán
"A telepítési problémára a megoldás, hogy recovery módban indítsd újra a telefont (pl quickbootból) és javítsd az sd kártya ext partícióját. Ezt sajnos minden újraindításnál meg kell tenni :-("
EXT2-vel is ezt csinálja? Mert nálam korábban ext2-vel működött a legjobban akkor ha jól emlékszem nem kellett javítgatni.
Lehet megpróbálom, hogy újra formázom ext2-re vagy csak konvertálom ha lehet. -
-
bounty123
őstag
Ha szó nélkül visszadobja a root promptot elvileg az jó. Ez a unix filozófia, csak akkor pofázik, ha nem sikerül valami.
De meg is nézheted, a sima mount parancs megmondja, hogy mi milyen opciókkal van felcsatolva. Az utolsó oszlopban a /dev/block/mtdblock1 sornál (rw)-nek kell állnia, nem (ro) -nak. Ha ez oké, akkor más miatt nem megy. Hogyan próbálod visszatenni?atti: erről lenne szó? Csak mert kb az utolsó 50 értékelő 1 vagy 2 csillagot ad neki...
-
llaszlo
veterán
Mivel csak olvasható a fájl így nem tudod szerkeszteni, ezt bounty is írta. Írhatóként kell újramountolni és a terminallal kell szerkeszteni. De te valamit rosszul csináltál mert nincs írási jog a fájlon.
De talán egyszerűbb ha lemásolod a gépre aztán vissza miután szerkesztetted. De win alatt ezt nem tudom, hogy hogy kell. -
bounty123
őstag
Linux alól úgy csináltam (root-ként), hogy: adb pull system/build.prop build.prop
Ezzel a pc-re kerül a fájl, itt átszerkesztheted.
A system partit mindenképp remountolni kell read-write módban ahhoz, hogy felülírhasd a fájlt, alapállapotban nem írható rootnak se.
Úgyhogy a telón better terminalban, vagy adb shell-ben:
mount -o remount,rw /system
Utána adb push build.prop system/build.prop
Majd reboot. -
bounty123
őstag
Van. Egy megoldás, hogy ne indítsd újra - az enyém pl. 2 hete megy. Vagy ha mégis, rögtön recovery-be rebootolj, repair+reboot. Mintha nem umountolná szabályosan az oprendszer az ext partíciót, és bootkor a sérülés miatt read-onlyként mountolja vagy ilyesmi. Elvileg ext3/ext4-el nem kéne előfordulnia, mert az nem sérül rebootkor, hisz naplózó fs. De asszem sippetnél ext3-al is hasonló a helyzet.
Engem nem zavar, baromi ritkán indítom újra. -
KonzolKartel
őstag
Nagy változást nem látok. Olvasgattam a changelogot, de nem igazán tudom mi a változás :d.
Sokszor felmerült már a háttérkép téma. A legjobb megoldás szerintem a Zedge nevü progi marketből. Iszonyat sok háttér és csengőhang van fent... És baromi jók
.
szerk.: 80% nál járok az 500mb-s net csomagomban, ma kaptam sms-t, ugye ez az 500mb havonta értendő?
Pont ma hallottam az egyik rádióban, hogy a műsorvezető most fizetett 30e pluszt az adatforgalma miatt...
-
bounty123
őstag
-
sippet
senior tag
nálam sem engedi, de enélkül is pontosnak érzem, úgyhogy nem is igazán hiányzik.
adamho: bekapcsolt gps-szel, vagy anélkül? nálam gps nélkül cellainformációk alapján körülbelüli pozíciót két másodperc alatt talál, gps-szel pontosat 15 másodperc alatt. igaz, utóbbinál az a-gps miatt kell adatforgalom is, de ez a google maps-nél amúgy is alap.
-
llaszlo
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Huawei P30 Liter 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ! 1 ÉV GARANCIA ! Független Samsung Galaxy S21 FE 128GB Graphite. WWW.TRUSTPHONE.HU - FLP397
- ! 1 ÉV GARANCIA ! Független Samsung Galaxy S20 FE 256GB Cloud Mint. WWW.TRUSTPHONE.HU - FLP387
- Samsung Galaxy S25 / S25+ / S25 Ultra új BONTATLAN 3év garancia
- ! 1 ÉV GARANCIA ! Független Samsung Galaxy Z Flip 4 128B Pink Gold. WWW.TRUSTPHONE.HU - FLP388
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest