- Mobil flották
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
- iPhone topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- A OnePlus Nord 5 sem sokkal marad le akkuméretben
- Egyedülálló akkumérettel futott be a OnePlus Nord CE5
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
Új hozzászólás Aktív témák
-
rum-cajsz
őstag
válasz
resch13 #14349 üzenetére
Nekem ez a ddms.bat semmit nem mond.
Ha rendesen telepítetted, akkor elvileg bekerült a PATH-ba az adb könyvtára is.
Itt van egy ADB súgó: http://android-dls.com/wiki/index.php?title=ADBHa indítasz egy parancssort, akkor oda kell beírnod az itt leírt parancsokat.
pl:
adb shell
elindít egy shellt a gépeden, mintha a telefonon indítottad volna.adb pull /sdcard/test.txt test.txt
az sd kártyán lévő test.txt fájlt lemásolja a gépedre. stb.Annyi a fontos, hogy a telefonon kapcsold be az usb debug módot
-
impalaman
aktív tag
-
-
sagesz93
addikt
-
llaszlo
veterán
válasz
resch13 #11732 üzenetére
Az ro.HOME_APP_ADJ sor szabályozza, hogy a HOME milyen gyakran záródjon be, hogy ha elindítasz egy alkalmazást. Minél magasabb érték van hozzárendelve annál többször záródik be. Ez nyilván függ a memória használattól. Az LPro sajnos vagy nem sajnos ritkán záródik be. Ez okozhat több appnál lassulást. Pl a Sygic 10 is ezért olyan lassú.
Ez a dolog megoldódik, hogyha ADW-t használ az ember, mert azzal gyors. Viszont ha LProt akar valaki mindenáron akkor azzal a módosítással amit az update-ben csináltam bezáródik az LPro ha elindít valaki egy több memóriát használó appot.
A módosítottban ez az érték 3-ra van állítva. Az FLB update-ben 1. és alapból 4 egyébként. Legalábbis az 1.5-nél 4 volt. Ha ADW-t használsz akkor szerintem a rendes Update is jó. Én mindenhol átállítottam 2-esre, de akkor még LPro-t használtam. Azóta nem változtattam, csak váltottam ADW-re.
Ezt bounty fedezte fel még anno. Szerintem erről ő tud részletesebb infót adni.
Most készül a v1.8 update változat. Abban még nem tudom, hogy hogyan változtatom meg ezt az értéket. Előbb még tesztelem. Lehet benne lesz mindkét HOME Launcher app és a gyári is. Így mindkettőt lehet rendesen frissíteni, mert feljebb volt gond az ADW frissítéssel. -
kukacka11
tag
válasz
resch13 #11707 üzenetére
Érdekes ez a memória téma, mert a free parancs szerint 100mega a szabad memória. De van olyan app ami meg 80-at ír ki és ha kilövök pár appot akkor meg növekszik a szabad memória. Most épp nincs fent az, de majd megkeresem.
Ez a HOME-os sor meg minden local.prop fájlban ott van. Szerintem a legegyszerűbb adb shell-el megcsinálni és a vi paranccsal tudod szerkeszteni a fájlt. Persze ehhez ismerni kell a vi-t.
r5.1-es update az mindenhová beírta ezt a sort. Esetleg azt is megpróbálhatod, hogy kicsomagolod azt az update-et megkeresed benne a local.prop fájlokat (talán 3 van benne összesen) majd sima text editorral módosítod és utána szignózod újra a zip-et majd úgy telepíted. -
llaszlo
veterán
válasz
resch13 #11698 üzenetére
Tedd fel az ADW-t és onnan indítsd el. Akkor gyors. Vagy állítsd be a LPro-t hogy ne zabáljon annyi memóriát, vagy lépjen ki. Bár ez utóbbi pont az r5.1 update-nek köszönhetően nehezebb. Át kell írni az összes ro.HOME_APP_AJD=1 sort ro.HOME_APP_AJD=2 vagy 3 ra. Akkor többször kilép, de úgyis gyorsan betöltődik. Meg jobb lesz a Sygic is.
-
bucsupeti
senior tag
válasz
resch13 #11696 üzenetére
Köszi. Megnyugtattál! Engem az internal memory nem érdekel.
A 80M internal memory az a memória amit telepítésre használhatsz és a teló belső memóriája. A Free RAM az ami izgalmas!
Gyanús volt hogy valamit félreértesz, mert te átlag 40 feletti szabad memóriát állítottál, amit még az 1.5 időkben lehetett kicsikarni a pulse-ból.
2.1 esetében a 24-26 az átlag, szerintem. Azért ha már itt tartunk nézd meg ezt is hogy hogyan áll! -
llaszlo
veterán
válasz
resch13 #11696 üzenetére
A Sygic nálad, hogy megy? ADW-vel gyorsabb az tuti, viszont én is tapasztaltam a 20 méteres eltérést és LauncherProval valami siralmasan futott, mert a LPro nem lépett ki amikor elindult a Sygic és dög lassú volt.
kukacka is írta, hogy nem megy nála a térkép betöltés egy külföldi fórumon is írtak ilyet. Én meg akarom venni, de ha nem jó akkor nem fogom. Nálam is volt olyan, hogy nem ment, de volt egy full backupom az SD-ről azt vissza raktam és most megint megy, csak lassabb 20 méterrel. A 9-es verziónál nem volt ilyen eltérés. -
bucsupeti
senior tag
válasz
resch13 #11664 üzenetére
Valóban 2.1 LCR-t hasznáűlsz? És 40+ M szabad RAM-od van?
Kész csoda a te készüléked.Egyébként a kompromisszumokat én megkötöttem a telóval. Nincs vele problémám. Csak azt mondom, hogy kényelmesen és komfortosan 30 M körüli memóruiával lehet használni és ehhez kell killer.
-
bucsupeti
senior tag
válasz
resch13 #11658 üzenetére
Azért ezzel nem értek teljesen egyet. 1-2 perc az nagyon sok hogy észhez térjen. Persze ez főleg akkor érezhető ha éppen akkor kellene használnom. Az hogy egy progi meg 5-6 másodperc alatt reagál szintén gáz. Szerintem.
Egyébként nem írtad hogy 1.5 vagy 2.1 van a gépeden?
-
Gloob
addikt
válasz
resch13 #11448 üzenetére
Szia
Szerintem amikor elindítod az mp3-at megkérdezi, vagy megkérdezte hogy melyik alkalmazással akarod lejátszani. Ott van egy jelölő négyzet azt kipipálva alapértelmezett lesz. Ha már be van állítva akkor a Beállítások - alkalmazások - alkalmazások kezelése menűben a gyári lejátszó beállításainál töröld az alapértelmezést. Utána már meg kellene kéreznie. -
szente
addikt
válasz
resch13 #10910 üzenetére
de ez a menüben nem cseréli le az ikont,hanem csak az asztalon.nekem az első a lényeges!
llaszlo:újra telepítettem a java-t,de így se semmi...nem tudom mi a tök lehet.
egyszer volt fent 2 hónapig ubuntu,de nem tudtunk teljesen megbarátkozni.nem is a win hiányzott,hanem a rá írt programok.de egy live cd-vel lehet kieggyezünk,ha nem tudom meghegeszteni! -
Skynet258
veterán
válasz
resch13 #10255 üzenetére
Ahogy írták is, én már kb. fél éve megcsináltam a Spica-s oldalt, de aztán egyre többen jöttek más készülékekkel is, így aludtam párat, aztán megálmodtam a mostani blogot, ami már általános Android oldal lett. A hozzá tartozó fórumban is megfordul minden készülék, bár az tény, hogy a legtöbb olvasóm Spica-val nyomja.
De még egy év, és felfut annyira a dolog, hogy vegyesen lesz ott is minden (legalábbis ha marad a mostani ütem) -
nagygabe
csendes tag
válasz
resch13 #9537 üzenetére
Szerintem jelenleg a gyári a legjobb ROM erre a készülékre. Amíg nem jelent meg a 2.1, addig én is MCR1.7-et használtam, de az új gyárival tökéletesen elégedett vagyok. A fórumon olvasottak alapján az új custom romokkal még elég sok a probléma.
Ha nem teszel fel navigációs szoftvert, vagy egyéb hasonlóan nagy méretűt, akkor elég a meglévő hely, teljesen felesleges az app2sd.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Léghűtés topik
- Béta iOS-t használók topikja
- DJI topic
- Asztrofotózás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hobby elektronika
- Revolut
- További aktív témák...
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest