- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- iPhone topik
- Kifelé is csukható a Z Flip7?
- One mobilszolgáltatások
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
Aktív témák
-
GrooveHero
addikt
-
válasz
peterk #33873 üzenetére
Ez nem a bada szintjen van, leginkabb a kernel magassagaban. Egyebkent vannak apro kulonbsegek meg, pl. az USB mod valasztas mashogy nez ki es mukodik. A flashmemoriaban is masok a particiomeretek...
Persze lehet, hogy a felezes itt is jatszik. Azt meg nem lattam se megerositve, se cafolva hivatalosan...
-
Sógi
addikt
válasz
peterk #33460 üzenetére
Na ez jól hangzik és logikusnak is tűnik!
Akkor már nem is foglalkozom többet a ram kérdéssel, hiszen futni fog a 2.0 rendesen valszleg, max a szokásos történet jöhet néha-néha, h "zárja be a hálózati widgeteket" ha pl. elindítasz egy izmosabb alkalmazást
Kösz az infót!Akkor most mennyi lett az átlagéletkor?
-
ratam23
aktív tag
válasz
peterk #31799 üzenetére
na feltettem multival a jl2 full-t. ezek után kamera indít, nem is csak fényképező hiba üzenet hanem kék halál. (erről van videó youtubeon) ezek után kamera frissítés, nem változott semmi ugyanaz a kékség. ez után a kamera fix stune-os cucc segített működik a kamera, ugyhogy most 2.0-ig nem nyúlok a telefonhoz frissítés ügyileg
köszi mindenkinek az ötleteket
-
gamek!ller
őstag
válasz
peterk #31362 üzenetére
Ez a téma kb 3 hónapja.
#31364: "Elég nagy böszmeség kék ikonokat kirakni. Jó. Vegyünk egy átlag felhasználót aki nem ért ilyen szinten hozzá, hogy tudja melyik a legjobb színválasztás, hogy ne égjen be. Nem tudtam, kiraktam, ottmaradt. Ennyi. Éjszakára kikapcsolom, megnézzük reggel.
-
s4tch
veterán
válasz
peterk #31362 üzenetére
Szerintem akinek "be van égve", az kapcsolja ki a telefont egy éjszakára, és nézze meg reggel a kék tesztképernyőt. Plazmánál, LCD-nél is előfordul hasonló képmegtartás, amin a kikapcsolás, ill. sokáig mutatott, világos kép tud segíteni. Lehet, hogy az AMOLED is így működik.
-
szimike79
őstag
válasz
peterk #30427 üzenetére
Nekem sajna két évig a hűség végett nem nagyon van lehetőségem telócserére, na meg anyagiakkal sem vagyok úgy elengedve hogy sűrűn cseréljek telefont. Két év az informatika világában nagy idő, ezalatt egy friss rendszerből lehet nagy bukta de lehet nagyon jó is mint ahogy írtad. Nekem most a Wave megfelel, de ha jobbá tudják és esetleg fogják is tenni az nekem még jobb lesz. Ezért a várakozás.
Köröket ver rá.: nagyobb fejlesztői tábor, gyorsabb fejlődés, de ezzel nem azt akarom mondani hogy versenyeznünk kellene a WP7-tel.
De ahogy látom a véleményedtől függetlenül te is azt várod hogy mi lesz a WP7-tel!Egy telefon ne jövőre nyújtsa azt amit elvárok, hanem most.
(A WP7 azért fog kelleni, mert az első pillanattól tetszik az UI, az egész koncepció. Egyelőre még nem kell, mert túl nyers még, sok a bosszantó hibája. Ha netán így maradna, akkor viszont akkor sem kellene, ha közben a fél világ azt venné és arra fejlesztene.)
Mintha ellentétet vélnék felfedezni a mondandódban! -
ABal
őstag
válasz
peterk #30167 üzenetére
Én annak idején feliratkoztam a Sygic "navit váró" hírlevelére, és kaptam is egy üzenetet, Íme:
Dear customers,
we announced availability of Sygic Mobile Maps for phones running bada operating system some time ago. Unfortunately there are delays in publishing the app to SamsungApps.
Mobile Maps runs smoothly in our internal tests on bada phones. However, the certification team at SamsungApps had issues with installation of the application due to limited capabilities of bada operating system with installation of large files.
The issues seem to be fixed now. Mobile Maps shall be available in SamsungApps within few weeks.
Thank you for your patience.Kind regards,
Samo Jurdik
Online Channels Director
SygicSzóval, nem tudom, mit tökölnek, mert ez november 25-én érkezett a postaládámba...
Talán Samsungék is belefutottak a hírhedt "kevés a rendelkezésre álló erőforrás" üzenetbe.
-
galmat89
tag
válasz
peterk #30150 üzenetére
Magyar navi alatt, nem a magyar fejlesztést értem, hanem, amiben van Magyarország térkép.
Mik ezek?
- iGo
- Navigon
- TomTom
- SygicPersze, hivatalosan, magyarként nem vehetted meg ezeket az apple app store-ból, de amerikai címmel regisztrálva már igen.
NA ÉS EZ A GOND. Mert a Samsung Appsra ugyan reggelhetsz mondjuk UK account-ot, akkor sem fogsz tudni megvenni olyan navi szoftvert, ami Magyarország térképét tartalmazza.Az 1 év, akkor legyen 3/4 év, DE AKKOR IS...... vicc az egész.
-
szimike79
őstag
válasz
peterk #30127 üzenetére
Pedig van akinek az ár nem számít mert vastag a pénztárcája. (Sajna én nem közéjük tartozom) Akinek pedig az ár nem számít az közel sem biztos hogy Wavet vesz hanem mondjuk iPhone-t. De ugyan így erre igaz a Merci-Bugatti párhuzam is.A Wave a legjobb ár-érték arányú telefon, ezt szerintem te is tudod, pont azért írtam" ha az ár nem számít ".
ABal: grat. hozzá, most irigykedem! Ha kipróbáltad írd meg hogy vált be.
-
Varszegig
veterán
válasz
peterk #29794 üzenetére
annyit már eddig is tudott, mint az 1.0-s, csak stabilabban (meg pl. van külön firm vészhelyzeti visszaállítás, azoknak akik kiléptek a visszaállítás előtt
)
Az egyetlen visszalépés az sms backup kivétele, de azt meg úgyse lehetett visszatölteni a telefonba beépített erre sokkal jobb.
Most nem tudom mi változott, aki még nem frissített megnézhetné, hogy volt-e BT-n keresztüli csatlakozási lehetőség, mintha az lenne új. De appot nem lehet bt-n át telepíteni. (Mondjuk szerencsére, mielőtt valaki nekiesik az avatar telepítésének BT-n át)
-
bokrosolajos
őstag
válasz
peterk #29686 üzenetére
Mázlid volt!
Megtaláltam a kézikönyv pdf-ben:
Ne tegye ki az akkumulátort extrém hőmérsékleti hatásoknak (0° C alatt vagy 45° C felett). A S-AMOLED miatt, gondolom. Most, hogy akár mínusz 10 fok is van, nekem a kezemben működött amikor a parkolóhelyen kerestem az autóm. Mondjuk reggelente az autóm beltere is egészen le tud hűlni, de csak külső hőmérőm van, így arról érdemben nem tudok nyilatkozni -
-
Polllen
félisten
válasz
peterk #28764 üzenetére
Sztem ez (is) szokásos felesleges találgatás. Persze jó lenne 2.0 nulla a wave-re, de talán egy gyártó volt eddig a piacon, aki hosszú éveken át kiadta az összes frissítést a mobiljaira...
És ez nem a samu.Nyilván ha a 2.0 megjelenésekor csak a Wave és a Wave II lesz, akkor miért ne adnák ki... Ha addigra lesz új csúcskategóriás mobil, akkor meg arra fogják kiadni...az üzlet az üzlet.
Majd meglátjuk akkor, persze nyugodtan győzködhetitek egymást olyan dologról, amit valószínűleg már eldöntöttek, de mi csak az utolsó pillanatban fogunk megtudni...
-
Kobe
veterán
válasz
peterk #28761 üzenetére
csak és kizárólag hálózatról. A napokban először előfordult, hogy a munkahelyemen raktam rá az asztali konnektorra, de az is teljesen standard hálózati töltő, viszont elég forró volt tőle a töltő maga. Az után nyomott egy kb 22 órás készenlétet, másnap 12 órán át hálózati töltőre raktam, de nem állt vissza az eredeti állapotba - így is csak a korábbi teljesítmny kb 2/3ada van csak meg
-
szimike79
őstag
válasz
peterk #28717 üzenetére
Az még hagyjál hogy fejlesztőket nem fognak átcsábítani, de vevői sem nagyon lesznek. Ha egy év után hátat fordítanak egy komoly készüléknek akkor mire számítson az ember gyereke később? Ha pedig 2.0 nem lesz nekünk akkor új app-ok sem, mert ha kint az Új fw akkor arra fejlesztenek gőzerővel és nem a régire. Na és akkor fognak jó páran kacsingatni másfele. És a jó pár alatt nem feltétlenül kicsiny hazánk "kis pénzű" emberkéire gondolok (mint jómagam), hanem magasabb bérszínvonalú országokra ahol drágább árcédulás készüléket simán kicsengetik mert nem azt kapták a badától amit vártak, így váltanak.
-
mrhitoshi
veterán
válasz
peterk #28717 üzenetére
Na hát pontosan ez az a dolog amit a Samsung szerintem magának biztos nem csinálna meg, főleg, hogy új még a rendszer. Szóval szerintem nem kell aggódnunk, max nem az S8500 lesz a csúcskategória.
Én bizakodó vagyok, mégis csak most vettem meg a telót, és eddig nagyon jó kis készülék.
-
Varszegig
veterán
válasz
peterk #28701 üzenetére
sőt, az is benne van, hogy egy nagyon radikálisan új 2.0 mellé érdemes egy megint élvonalbeli hw-t kihozni.
Mellesleg nekem lenne akár egy "összeesküvés-elméletem", ami lehet baromság, Karma ha erre jár majd mond rá valamit
Szóval amikor ugye indult a bada, arról beszélt a samu, hogy saját linux alapú oprendszeren dolgozik. Aztán kijött a wave, és sokan még akkor is így tudták. Aztán kiderült (Karma ezt itt le is írta), hogy a linuxhoz annyi köze van, mint Bill Gatesnek, és biza itt az eddig használt Samu zárt rendszerének a "kinyitása" történt meg, egy látványos fejlesztéssel.
Most jön az elméletem: mi van ha tényleg linux alapú rendszert képzelt a samu, csak épp nem készültek el időre? Nem volt elég stabil, vagy nem bírta a hw, sok oka lehetett. A gyártósorok meg már ontották a wave-eket, oltári blama lett volna ezt vállalni. Ehelyett gyorsan meghegesztették a Bada 1.0-t, ezzel megoldották a problémát, és bár az API baromi korlátos, nyertek egy évet. Közben a team dolgozott az eredeti projekten, és a 2.0 lesz az, amit ők eredetileg az 1.0-nak szántak. És emiatt valóban nem fog upgrade-t kapni az S8500 és társai csapat. Na, hogy tetszik? -
bokrosolajos
őstag
válasz
peterk #28420 üzenetére
Viccen kívűl, ez tényleg nem sok!
A gyorsabb lehet érzetre vagy csak mert üres a cache ?
FB kliensben mi gyorsulhat? Ugyanazokat az adatokat kéri le? Nem, tehát nem lehet összehasonlítani. Megint szubjektív
USB csatlakozás közben is hívásfogadásra használható volt a telefon. Swype-szerű : engem nem érdekel, főleg ha csak angol. Meg a húzással csak jól 'zsírzod' a képernyőt
Csak egyszer érdeklődik a csomagkapcsolt szolgáltatásról. Ezt mondjuk nem értem, ha a Menüben le van tiltva, akkor az úgy rendben is van,nem? Nekem nem érdeklődik legalább is erről... Javított fordítás a színtónusnál. Huhh, ezért érdemes volt fél évet várni !
Appsban FB és Twitter gomb. Persze nagyszerű ingyen marketing a Samsungnak. De nekünk ez miért is jó? Az Appsban többféle rendezés szerint lehet választani - talán ehhez nem kellett volna FW, elég lett volna egy kliens update is. Persze ha már belekerült, maradjon csak, mint pár fehér folt a Dagadón. Gyorsabb, gördülékenyebb menü? Az eddigi is leggyorsabb volt. Hova gyorsuljon? Észlelhetetlen, láthatatlan fénysebességgel lehet lapozni a tíz oldal közt?Az új animációról lezártképernyőnél részhez nem mondok semmit
+ FLAC,
+ Saját mappa az üzenetekhez,
+ Képernyőképek mappa (ugye még nem SD kártyán)Összesen 3 igazi plusz
De sajna van negatívum is!- Idegesítő ugráló címsor a böngészőben
- Böngésző teljes ablak módban nem használható, mert az alsó sor nem kapcsolható ki
- Továbbra sincs teljes Flash támogatás, és nem tördel a böngésző3 - 3 = 0
Illetve, egyénenkénti igény szerint
- no warez3 - 4 = -1
-
matthews
aktív tag
válasz
peterk #28152 üzenetére
Megértelek téged is persze. Csak azt nem értem, hogy meddig kell még fejleszteni egy okostelefont ahhoz, hogy mindenki elégedett legyen? Konkrétan szerinted lesz olyan, hogy valaki azt modja erre a telefonra (vagy akármelyikre), hogy ennyi elég, netovább, mert így tökéletes. Miért kell mindjárt azonnal akarni? Előbb utóbb ezt is megunjuk és úgyis váltunk. Aztán meg azzal a másikkal is rengeteg bajunk lesz és feszegetjük a problémáit meg vitakozunk rajta. Ez így van rendjén.
Csak egy kicsit személyes lett az eszköz, az ember meg tárgyias. Szerintem pont fordítva lenne jó. -
szimike79
őstag
válasz
peterk #27806 üzenetére
Az igények mindenkinél mások. Nálam pl.: SNS nálam is kilőve, navit se sűrűn használom internetezni viszont elég sokat szoktam és a játék ezen a szinten amit a Wave hoz már nagyon tetszik csak kezdjenek szaporodni a jobb progik. A telefonálás természetesen egyértelmű dolog. Talán kezdünk elérni oda hogy átlag felhasználói szinten már elég sok mindent ki tud váltani egy ilyen okos készülék. Eddigi telóim közül ennél kezdem ezt igazán megtapasztalni.
-
Vovi1
aktív tag
válasz
peterk #27222 üzenetére
Kipróbáltam és a hangrendszeremen, valóban sokkal tisztább a hangzáskép, szélesebb a spektruma, a mély - nagyobb hangfalakkal, mélynyomóval - egészen jó. Talán házimozi rendszerhez van optimalizálva hangzásképe az 5.1-nek. Sok csoda lehetséges, de két fülhallgatóval nagyon nehéz térhatást generálni. Most gyönyörködöm a hangzásban, talán még az Arénával volt ilyen érzés.
-
Gonsalez
csendes tag
válasz
peterk #27195 üzenetére
Szia!
A teló nem kérdezi meg, milyen módot akarok.
Próbáltam úgy is, hogy a telőn Connection/settings-ben a választós módot, meg úgy is, hogy defaultba Kiest, meg úgy is, hogy defaultban USB-t állítottam be. Egyik módban sem ismeri fel.
A Windows eszközkezelőben meg az USB-s eszközök között van egy "ismeretlen eszköz" bejegyzés. Gondolom a teló az.
Ja, mégegy: Multi Loader-es frissítéshez betettem a telefont "Download módba" is, és úgy sem észleli. ML portscan nem találja meg.
Esetleg Windows Device center 6.1 is kell hozzá? Azt most felraktam, de úgy tudom, az csak Windowsos mobilokhoz kell.
Köszi már az eddigi választ is.
-
sede7
tag
válasz
peterk #27130 üzenetére
Dettó. Nahát.
Nekem azt (az "új" T-s firmware-t) sem ajánlotta fel a 82-es KIES.
szerk peterknek: augusztusban volt egy kijelzőcserém, akkor frissítettek a budaörsi Samsung szerviz magától frissítette JF4-re, de nemrég belenéztem regedittel, és a product code továbbra is TMH. Gondolom, ez magyarázza, hogy még soha semmit nem ajánlott fel egyetlen KIES se...
Akinek szerviz frissített JF2_TMH-ról, az tudott azóta otthon upgrade-elni? Köszi.
-
peterk
senior tag
válasz
peterk #26874 üzenetére
Nos, tényleg van új T-Mobile-os firmware, faszán fel is megy, a verziója JL2, viszont ..... Bada 1.0-ás! Komolyan mondom, ez egy vicc.
Most megy rá a független 1.2-es registry trükkel. (A T-s firm feltétele után nem megy egyből, kell neki egy registry törlés. Azaz: 1. a T-s firm feltétele, 2. kilépés Kies-ből, 3. Registry Hackerrel registry törlés, 4: Kies újraindítás, teló csatlakoztatás, 5: Registry trükk, 6: független fw frissítése)
-
szimike79
őstag
válasz
peterk #26595 üzenetére
Az S8530-ról tudok, már 2-3 hónapos tesztvideók is vannak róla youtube-n. Én nem igazán tartom nagy tesónak, mert azon kívül hogy kicsivel nagyobb LCD kijelző van rajta és más alakja van a középső gombnak más válzoztatás nem történt, a hardver tudtommal ugyan az. Inkább nevezném ikertesónak. Lehet úgy gondolják hogy ami jó azon nem nagyon akarnak változtatni. Esetleg elképzelhető hogy nagyobb gondot most a szoftverfejlesztésre fordítanak hogy partiban legyen a hardverrel. Végül is nekünk ez lenne a legjobb szerintem.
-
zack
nagyúr
válasz
peterk #26163 üzenetére
"Ezért az európai iPhone-nak illene 25fps-el működnie, csak az Apple tesz erre, nem gyárt különböző modellt számunkra, itt is az amerikai szabványút árulja."
Megnéztem, mert a levezetésed helyénvaló volt, csak azt nem értem, hogy a fenti mondatodat mire alapoztad, mivel a mediainfo 25fps-t tárolt a felvett videóban, így kijelenthetjük hogy ez fix érték.
Mivel meggyőződésből írtad, gondolom erre is van magyarázatod.
Mert így akkor vica-verza neked is be tudom szúrni amit nekem írtál kritikának:"Főleg így, hogy mondasz olyan dolgokat is amiről lerí, hogy nem tényleges ismeret, hanem itt-ott felcsippentett homályos - és ez esetben például nem is igaz - infomorzsa van mögötte. Ennek így információ értéke nincs, csak flame gerjesztésére jó."
Most akkor hogy is van ez a mondat?
Annyi különbséget látok hozzám képest, hogy te elvileg ehhez a témához nagyon értesz, és elvileg a mestere vagy a videós dolgoknak. El is fogadom a kritikát tőled, de ehhez neked sem kellene meggyőződésből hülyeségeket állítani.Azt aláírom, hogy nem 25/29.97 fps miatt kiváló a minőség, de azt továbbra is fenntartom, hogy gépre téve kivételesen jó a minősége 720p-ben, nem firtatom mennyire mert megint elfogultsággal leszek vádolva. A 30fps infó hiányos az Apple részéről, mert ez úgy lenne helyes hogy 25/29.97 (PAL/NTSC).
Részemről tényleg befejeztem, mert ősellenség nem szeretnék lenni egyik topikban sem.
-
válasz
peterk #26164 üzenetére
Az SDK-t az iPhone 3G megjelenésével adták ki, és ugyanekkor 62 országban indították be a boltot (és 70-ben kezdték forgalmazni a telefont). És ezek mindegyikében lehet fizetni is
Ezzel szemben a Samsung 38-a elég halvány. (Pláne a jelenlegi 95-höz képest.)
Főleg, hogy elvileg a Samsung lenne a nagyobb, és a "jócég".
-
Vovi1
aktív tag
válasz
peterk #25650 üzenetére
Bár már kitöröltem a KIES-t a gépemből és megfogadtam, hogy soha többé, de próbáljátok ki ezt a megoldást ( másik, külföldi fórumon olvastam) :
Ha nem ismeri fel pontosan a telefont, KIES módban csatlakozáskor még a felismerés kezdeti szakaszában - vagyis rögtön, kb egyidőben - meg kell kicsit nyomni a ki-bekapcs gombot. Ekkor újratelepíti az összes drivert és felismeri a KIES a telót.
Már futó KIES csak ezzel a módszerrel ismerte fel a telómat. Automatikusan be sem lépett. Ezután egy darabig működött a felismerés, de ismét meghalt, szóval a KIES kuka.
A KIES 2 még nagyon béta verzió, felesleges vele kínlódni, - nem ismeri fel a telefonokat !!?? - szintén kuka. Különben jó program lesz, gyorsabb, egyszerűbb.
-
-
zack
nagyúr
válasz
peterk #25192 üzenetére
"Abban nem hiszek, hogy a Wave jövő nyárra elavult lenne. Hardver szempontból semmiképpen"
Nem a szó szoros értelmében gondoltam.
2011 Q1-től kezdődően már a Dual-core ARM Cortex-A9 lesz az úr. Eddig legalább is ez kezd körvonalazódni. Az LG új jövevénye már ezzel a procival fog debütálni. 1080p rögzítés, 1024x768 kijelző, és egyéb hasonló nyalánkságok.
Sőt sztem Q2-re már a GPU-k is bőven meg fogják haladni a mostani csúcs PowerVR SGX540 teljesítményét. Szóval igen. A Wave lényegében egy középkategóriás okostelefon lesz, mert most nagyot fog ugrani az elkövetkező hónapokban a technika. Sajnos ez nekem is hasonlóan rossz hír mint nektek, mert az i4 is jócskán fog veszíteni az értékéből ilyen vasak mellett. Nem lehet előre gondolkodni, de lényegében már ott tartunk hogy 6-8 hónap elég, hogy egy csúcsmodell középkategóriás legyen.
Az LG üdvöskéjére nagyon kíváncsi leszek, több szempontból is. Megvenni biztos nem fogom, mert az első fecske lesz, de állítólag az LG azt ígéri, hogy a fekete megjelenítésénél 0% az akku fogyasztás, és erre azért kíváncsi leszek. Ha igaz, újabb mérföldkőhöz érkeztünk. Ennek az Androidos kütyünek az érkezése pedig már itt van a nyakunkon.
Tehát ennek fényében közel sem biztos hogy be fog férni a Wave a középkategóriába 2011 Q2-Q3-ban. -
válasz
peterk #24938 üzenetére
Mondjuk bejövő hívásnál nem hinném, hogy a tárcsázónak elöl kéne maradnia. Viszont csinálhatnák azt is, mint amit egyébként minden más platformon minden más gyártó, akinek minimális esze van: lenyelik a lerakás gombeseményeket, amíg bármilyen formában a telefonalkalmazás van elöl.
-
the radish
senior tag
válasz
peterk #24872 üzenetére
Azt elfelejtettem mondani, hogy kézire volt állítva, azaz a push ki volt kapcsolva, de valahogy bekapcsolódhatott?
victorio79
(lelkes újonc) Végignéztem a fórum összes gmail-el kapcsolatos bejegyzését, Varszegig, van valami spec. javaslat???
Egyébként ezt a menüt hogy lehet előszedni, Én nem találtam.Az éjjel nem kapcsoltam ki, az előbb jó is volt. Ki-, majd bekapcsoltam, most ugyanolyan tré..... Azaz a push gomb a widgeten benyomódott és csak van, mint a tégla.
Kérlek, segítsetek. Köszi.
-
Vovi1
aktív tag
válasz
peterk #24851 üzenetére
Elnézést, hogy belebeszélek, de úgy tűnik csak nálam van 1.2-es Wave telefon?
Tapasztalat: Szinte minden videót lejátszik, eddig nem találtam olyan xvid videót, amit konvertálás nélkül le nem játszott volna. Kb 4-5 film volt rajta, torrentről töltve, símán felmásolva. Tegnap felmásoltam egy eredeti 720p-s mkv samplet-et. Eszméletlen képélesség, rángatás nélkül - a többi avit sem rángatja - viszont a hangnál ismeretlen codeket írt ki és nem szól. Korábban próbáltam, akkor a hangot is felismerte. Annyiféle szabvány van, nyilván nem lehet beépíteni mindegyiket. Talán az Androidos PowerAmp tudja azt a konvertálás nélküli lejátszást, minta beépített szoft. Ahhoz is komoly vas kell, hogy símán menjen.A szoft a flac-ot símán viszi, még nem volt időm, hogy ugyanazt a felvételt konvertáljam többféle formátumba. Ha összejön, leírom mi a szubjektív tapasztalatom. A számítógépem körüli hangrendszeren (házimozi erősítővel) csak csekély különbséget hallok, de a forrás ez esetben lényegesebb, megmutathatja, hogyan szólhat egy jó füles és milyen minőségű a lejátszó hardver a telóban.
-
Polllen
félisten
válasz
peterk #24851 üzenetére
Dehogynem hallgat autóban rádiót, de nézz át a melyik autóhifit szeressem topicba...
Ha valaki azért költ, hogy szépen szóljon a zene, máshol szted megelégszik több kategóriával lejjebbi termékkel? Sztem nem, én sem tenném.Szépen szól a wave a mobilok között, de nem zenetelefon...
És csak erre akartam kilyukadni... Ha annak szánták volna, nem így szólna és lenne benne gyári flac támogatás az 1.0-tól kezdve.
Az meg, hogy ki mit szeretne, meg miért adja el a telefonját vagy miért nem, engem pl személy szerint hidegen hagy
Az ő dolga!
-
Polllen
félisten
válasz
peterk #24828 üzenetére
Azért a FLAC nem a legelterjedtebb formátum, nagyon kevés boltban lehet ilyen formátumban hozzájutni a zenéhez, jószerével az ember az audio cd-iből tud magának konvertálni. A legnépszerűbb formátumokat viszi, ahogy korábban írtam valószínűleg marginálisabb igénynek tekinti a samu is. De úgy néz ki, hogy 1.2-ben lesz, uh ez kilőve.
Azt viszont nem fogjátok bebeszélni nekem, hogy aki otthon high-end hifi-n hallgat flac muzsikát, az a wave-t hordozható lejátszónak tekinti és ezen fogja hallgatni...
Nagyon sok jobb lejátszó van, olyan is, amivel pl nem hogy nem hallanék semmi különbséget a xonar DS-emhez képest, hanem még szebben szólna. Ekkora minőségromlást egyszerűen nem visel el olyan ember, aki tényleg azért vett brutál cuccot, mert kihallja a különbséget...
Uh ez gyenge érv...
Amúgy iphone-nal szemben biztosan nem pozitívum a konvertálgatás nélküli lejátszás, mert ios-re már van ilyen app...
-
mandiner
csendes tag
válasz
peterk #24825 üzenetére
Igen, de talán túl sokan tapasztaltak 1 perc körüli leállást. A kívánatos és lehetséges írási sebesség különbsége ekkor tölti meg a buffert?
A Felhasználói kézikönyv nem nyújt igazán segítséget. A 13. oldala szerint".., de előfordulhat, hogy egyes márkák nem kompatibilisek a telefonnal." Evvel nem sokat lehet kezdeni.
A [Silikon-Power] -nél találtam kiválasztási lehetőséget a Wawe-re. A javasolt típusai 4 és 16 GB között Class 4-et és 6-ot javasolt.
Kipróbálni és az eredményről beszámolni az ünnepek után tudok.
Új belépő és üdv mindenkinek. -
zack
nagyúr
válasz
peterk #24744 üzenetére
Részben neked is van igazad...De!
Nem túl régen azt írtam, hogy tök mindegy melyik OP rendszer, mikor, és hogy debütált. A jelen a lényeg, nem az, hogy a többi OP rendszerrel mi volt a Bada-val meg mi lesz. Aki Wave-et vásárol, és kezébe veszi a felsőkategóriás okostelóját, elvárja hogy azokat a felhasználói alap szokásokat tudja amiket eddig használt a júzer és amit papíron a Wave is tud. Az már másik kérdés hogy mindegyikőtök azzal érvvel, hogy aki a Wave-et válassza, nézzen utána, és ne vegyen zsákbamacskát, aki pedig megveszi és csalódott, azokat lehurrogjátok, hogy utána kellett volna néznie és hogy ő a hibás. Most akkor én hibás vagyok hogy bizonytalanul ill. nem működött az egyik legfontosabb funkció (activesync)?
Aki most veszi sem tud utánanézni, mert van akinek megy, és van akinek nem. Honnan tudja láttatlanban, hogy neki menni fog e? Vagy akkor ha a júzert hibáztatjátok, akkor adjatok tippet neki, mit nézzen meg, hogy ne fusson bele az activesync hibába. Dettó ez a szitu a 720p felvétel is.
Ettől még persze használható telefonnak tartom most is, és nem a topik teleköpködése ill. a teló fikázása a célom. Próbálom olyan aspektusból megvilágítani, hogy aki most választ, ne döntsön rosszul. Ez nem azt jelenti hogy ne vegye meg, de ha véletlenül belefut az általam is tapasztalt megoldhatatlan hibákba, nem lesz elégedett az biztos. Ha viszont pont olyan vagy kevesebb funkciót fog kihasználni, amik éppen működnek, akkor meg teljesen elégedett lesz.
Így utólag azt mondom, nem bántam meg hogy kipróbáltam a Wave-et, de most is jóval okosabb lettem, és kivételesen a saját káromon tanultam meg hogy a jövőben hogy alakítsam a telefon vásárlásaimat. Nem fogom magam illúziókban ringatni, és egyik gyártónak sem fogok hinni, hogy majd ez lesz meg az lesz...
Max. akkor, ha rábólintanak arra, hogy megvenném a telefonjukat, de csak 6-8 hónap múlva fizetem ki, addig pedig használom. Ha éppen munkanélküli leszek abban az időszakban akkor majd megvonom a vállam, és hitegetni fogom őket, hogy lesz melóm, majd kifizetem, de egyben vissza is támadok, hogy garanciát nem vállaltam hogy ki fogom fizetni.Az sem igaz hogy a Galaxy S topikban nincs gond. Ott is unják már a hitegetést, a következő időpont amiben reménykedhetnek Froyo ügyben az a január. Aztán vagy megjön vagy nem.
Csak a jelen fog érdekelni, hiszen azért fizetek a termékért hogy a funkcióit megvétel után használni tudjam. Ez a vakon megbízás a gyártóban az ígéreteit illetően égbekiáltó blamázs volt a részemről, de mivel imádom a okostelókat, így nem bánom hogy kipróbáltam a Bada-t is.Ezért van sok elégedetlenkedő, és a nem tetszésének hangot adó, mert itt illetve ennél a telefonnál az egyik legbizonytalanabb, hogy gyakorlatban mi fog, és mi nem fog működni. Akinek szerencséje van elégedett lesz, akinek nincs, az csalódott, mivel papíron teljesen mást tud mint gyakorlatban, és ebből a "gyakorlatban" szó még elégazik 2 felé, kinél működik és kinél nem. Ez itt a fő gond, meg az, hogy összekevertek valakivel. Én nem trollkodok, nem divatból emelem ki a negatívumokat, mert ugye a fikázás egyébként is divat mostanság, hanem azért, hogy a leendő júzerek ne legyenek csalódottak ha megveszik.
Nem túl rég még én is másképp gondoltam, majd jött a gmail activesync, amibe baromi sok időt beleöltem, és nagy csalódás volt hogy nem úgy működött ahogy kellett volna. Ezt megfejelte a 720p videó problémám, és ennyi elég volt hogy lefelé kezdjen görbülni a szám, ami nem a problémákból adódott, hanem hogy tehetetlen voltam a megoldást illetően, és az ilyen szitukat amiben ott a tehetetlenség és a "nincs megoldás", az rám egyébként is nagyon rossz hatással van.
iPhone 4 32gb érkezéséig még 1 hét van, nem bírtam várni, és vettem egy Nokia N86 8MP okostelcsit.
Ennyire függő vagyok.
Most próbálom belakni, eddig tetszik, bár a Wave-et hardveresen, anyaghasználatban, beszédminőségben is jobbnak tartom. Ettől függetlenül tetszik a kütyü, és lehet hogy maradni fog iPhone 4 mellett másodlagos telcsinek.
Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- LEGO klub
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Motoros topic
- BestBuy ruhás topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- ELADÓ Xiaomi 14T Pro DS 5G 12GB RAM / 512GB tárhely titánium szürke
- Samsung Galaxy A52s 5G 128GB 6GB RAM Dual (A528) Mobiltelefon
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/256gb - Karc mentes, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S23 Ultra 12/512gb - Újszerű, akár beszámítással
- Apple iPhone 16 Pro 128gb - Szép állapot , Akku 100%, Apple garancia, akár beszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3020, 91% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- HIBÁTLAN iPhone 13 512GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3076, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest