Hirdetés
Aktív témák
-
galmat89
tag
Na a KH3-ban a videofelvétel még mindig halál... Akad, lefagy, meg ilyenek. Remélem a véglegessel nem lesz gond majd.
-
galmat89
tag
Ez az új beta verzió és nem a végleges!
Ami megnyugtató, mert még van mit kijavítani... Az előzőek fagytak össze-vissza, meg restartotlak.Én a KH2-vel nem tudtam hívást indítani és sms-t küldeni se. Érdekes. Na de majd most.
[ Szerkesztve ]
-
galmat89
tag
Másnak szokott olyat csinálni a telefon, hogy egyszerűen magától feloldja a képernyőzárat, és bekapcsolja a képernyőt? Tegnap este a sötétben vettem észre, hogy bekapcsolt a képernyő magától.
[ Szerkesztve ]
-
galmat89
tag
Ma reggel rányomtam a beállításokban a Szoftver Frissítésre, és azt írta, hogy van elérhető firmware frissítés, viszont, mikor rámentem, hogy frissítse, nem történik semmi.
Elindítottam a Kies-t is, ott azt írja, a teló adatlapján ami megnyílik indításkor: "A készüléken található verzió nem frissíthető."Én valahogy nem ilyenre emlékszem, ami ki szokott írva lenni (így magyarosan szólva. XD).
Amúgy XXJL2 van a telón, lemaradtam valamiről?
-
galmat89
tag
válasz VINIKOR #38896 üzenetére
Az átmérője 3,3 inch.
Magassága: 7,2 cm
Szélessége: 4,4 cmHogy kicsi-e? Határeset. Szerintem nem kicsi. Bár a 16:9-es képarány csak a videóknál jön jól, azt meg nemsokat nézek ekkora kijelzőn. Egy 4:3-as arányú kijelzőnek jobban örülnék, mert a webböngészésre jobb az.
gamek!ller: Nekem is azóta ilyen a kamera, mióta 1.2 van rajta. 1.0-nál ez sose volt.
[ Szerkesztve ]
-
galmat89
tag
válasz gamek!ller #38890 üzenetére
Nekem is haldoklik a kamera gomb!!
Hiába nyomom le félig, néha sikerül neki fókuszálnia, és amikor zölden jelez, hogy megvan, lenyomom teljesen a gombot és nem fényképez.... Csak random, kb minden 10. nyomásra, és akkor is hiába van meg a fókusz, megnyomom a gombot és még néhány másodpercig zoomolgat, mikor a képet kéne már lőnie, és csinál egy totál életlen képet.
Ennyit a Wave-ről. Látom nem csak nekem van vele gondom, de eddig nem mertem már beírni, mert azokat mindig leszólják, akik leírják a hibákat. Nem érdekel, leírom, mert nem működik a kamera, és ez nem feature, meg tetszés kérdése.
Emelett a GPS használatakor felforrósodik a telefon és állandóan újraindul. De erre képes GPS használata nélkül is, csak akkor ritkábban.
A képernyő elforgatás teljesen random érzékelésre megy, általában nevetség tárgya, ha mutatni akarok valamit a havernak és tekerem ide-oda a telefont, mert sose jól mutatja a képet..
[ Szerkesztve ]
-
galmat89
tag
válasz Ferdzsoo #38711 üzenetére
Nyilván ha van lehetőségem tölteni, akkor nekem is elég az üzemidő.
Én inkább az elvvel nem értek egyet. Ha nem bír 450 órát, akkor nem kell odaírni, de hazudni pofátlanság.
Ennyi erővel akkor a Suzuki elkezdhetné árulni a Swift-eket, hogy 500 lóerős, végsebessége 300 km/h, és csak 3 liter/100 km a fogyasztás...
Mert kb ugyanez a sztori ez is. -
galmat89
tag
Lemértem, hogy zsír új aksival mennyi a telefon készenléti ideje (gyártó szerint: 450 óra).
Hát kérem szépen kemény 120 óra! Az nagyon nem 450.....
2 db widget van csak bekapcsolva, de azok nem lényegesek ennyire, mert a proci terhelés 1%-on van stabilan. Wifi, GPS, bluetooth, push kikapcsolva, 2G-s hálózat.Hát azért ez nekem nagy csalódás, mert tudom, hogy a 450 óra csak elméleti adat, de azért az, hogy egy új aksi csak a gyártói adat 27%-át hozza, az több mint kiábrándító...
Megveszek valamit és nem azt kapom, aminek hirdetik.
[ Szerkesztve ]
-
galmat89
tag
Lemértem, hogy zsír új aksival mennyi a telefon készenléti ideje (gyári adat: 450 óra).
Hát kérem szépen kemény 120 óra! Az nagyon nem 450.....
2 db widget van csak bekapcsolva, de azok nem lényegesek ennyire, mert a proci terhelés 1%-on van stabilan. Wifi, GPS, bluetooth, push kikapcsolva, 2G-s hálózat.Hát azért ez nekem nagy csalódás, mert tudom, hogy a 450 óra csak elméleti adat, de azért az, hogy egy új aksi csak a gyári adat 27%-át hozza, az több mint kiábrándító...
-
galmat89
tag
Mondtam már, hogy szeretem én a Wave-emet?.. Ma olyan jó lett volna ha Budán szépen navigál engem, de ez nem így gondolta. Egyrészt összevissza rakott a térképen, hol jól mutatta a helyzetem, hol egy utcával odébb rakott.. A hegyalja úton konkrétan 60-as tempónál egyszercsak megfordult a nyíl a programban, és azt mutatta, hogy már visszafele megyek, azaz 1 mp alatt megfordultam az ellenkező irányba....
És a legszebb része, hogy a telefon úgy forrósodott, ha bekapcsoltam a GPS vételt, hogy azt hittem elolvad, ennek fejében pedig állandóan újraindult a telefon ha Route66-ban gépészkedtem..
Csodás telefon. De tényleg.[ Szerkesztve ]
-
galmat89
tag
válasz ruszi_tomi #36469 üzenetére
Jaja. Én pl egyetemista vagyok ezért az OTP-nél nem is kaphatok sima betéti vagy hitelkártyát, ami dombornyomott, mert nincs havi jövedelmem, vagy nincs rajta 300 000 Ft. Csak Junior-t lehet. Azzal meg hiába fizettem már az Ebay-en, PayPal-on meg interneten egy csomó helyen.
-
galmat89
tag
Idézem, hogy mi kell az OTP-s MasterCard vagy Visa dombornyomott kártyához:
"További feltételek
Minimális fedezeti összeg biztosítása a forint folyószámlán, mely
150.000 Ft, ha a számlatulajdonos a Szerződés kitöltésének időpontját megelőző 5 hónappal már rendelkezett a Folyószámlával, vagy
300.000 Ft, ha a számlatulajdonos a Szerződés kitöltésének időpontját megelőző 5 hónappal még nem rendelkezett a Folyószámlával,vagy a forint folyószámlára történő rendszeres jövedelem átutalás igazolása, amely legkevesebb
60.000 Ft /hó, ha a számlatulajdonos a Szerződés kitöltésének időpontját megelőző 5 hónappal már rendelkezett a Folyószámlával, vagy
80.000 Ft /hó, ha a számlatulajdonos a kitöltésének időpontját megelőző 5 hónappal még nem rendelkezett a Folyószámlával."Szóval akkor mégiscsak igazam van...
itt van a lap alján feltétele a dombornyomott kártyánakJa és 5000 ft-ért állítják ki neked a Visa dombornyomottat ha igényelsz.
[ Szerkesztve ]
-
galmat89
tag
A dombornyomott kártya az hitelkártya, és nem bankkártya, ergo olyat csak fix fizuval igényelhetsz. Egyetemisták, vagy akár középiskolások a junior kártyájukkal nemsokra mennek. Az általában Visa Electron.
-
galmat89
tag
Hétfőn feltöltöttem az aksit maxra. Fényerőt levettem 1-esre, szerda estére totál lemerült, de úgy, hogy ezen a 3 napon, max 5 percet beszéltem, wifit max 5 percig használtam összesen. És ennyi. Lehet, hogy új aksit kéne vennem? Szerintem normál használattal 1 nap alatt lemerül.
Ja és nem volt bekapcsolva se a 3G, se GPS, se Wifi, se Bluetooth. Fényerő 1-esen, semmi widget.
Milyen aksik ezek? Egy évet se bírnak ki..[ Szerkesztve ]
-
galmat89
tag
válasz leslieke #32448 üzenetére
Media Marktban láttam 2999 Ft-ért Hama autós tartó szettet, ami azt jelenti, hogy egy műszerfalas tartó + adnak egy tapadós tartót a szélvédőre is.
Szerintem 3e-t megér.
Erre gondolok:
http://www.edigital.hu/Kellekek/Hama_univerzalis_autos_tarto_%28MP3_mobiltelefon_PDA%29-p38339.html[ Szerkesztve ]
-
galmat89
tag
válasz Endruboy007 #30776 üzenetére
Nekem is hol működik hol nem... totál random az egész...
Van mikor házban talál műholdakat, és sokszor a kocsiban meg nem... pedig hát inkább a kocsiban lenne rá szükségem.. a klotyóra kitalálok a szobámból gps nélkül is... -
galmat89
tag
válasz peterk #30150 üzenetére
Magyar navi alatt, nem a magyar fejlesztést értem, hanem, amiben van Magyarország térkép.
Mik ezek?
- iGo
- Navigon
- TomTom
- SygicPersze, hivatalosan, magyarként nem vehetted meg ezeket az apple app store-ból, de amerikai címmel regisztrálva már igen.
NA ÉS EZ A GOND. Mert a Samsung Appsra ugyan reggelhetsz mondjuk UK account-ot, akkor sem fogsz tudni megvenni olyan navi szoftvert, ami Magyarország térképét tartalmazza.Az 1 év, akkor legyen 3/4 év, DE AKKOR IS...... vicc az egész.
-
galmat89
tag
Várok már jó ideje a Route66 licensz megvásárlásával, hátha nyárig kijön valami jobb navi szoftver, de már kezdek letenni a reménykedésről... Már majdnem 1 éve piacon a Wave és semmi jó magyar navi nem jött ki rá..
-
galmat89
tag
válasz Goldmen75 #29100 üzenetére
Nekem Class6-os Silicon Power 16GB-om van és nincs gond vele a videó felvételnél.
Más téma: Engem ami kicsit zavar, hogy egyszer kaptam egy üzenetet Facebookon, és pont nem gépen, hanem telón vettem észre, hogy jött valami, így szépen kirakta az kis karikába a Facebook és a Social Hub ikon felé az 1-es számot, azaz, hogy új üzenet van.
Igen ám, de azóta már elolvastam, de az onnan nem akar eltűnni, pedig rengeteg módon próbáltam már...[ Szerkesztve ]
-
galmat89
tag
Szerintem azért brutális öngól a Samsung és a fejlesztők részéről is, hogy egy rakat app (főleg az érdekesebb és használhatóbbak sajnos..) nem fut csak a kis Wave-eken, mert személyes tapasztalatból látom, hogy kik veszik az olcsó Wave-eket és az S8500-at:
- olcsó Wave-et az vesz, akit nem érdekelnek a letölthető programok, nem tudja mi az a Bada és csak azért veszi mert érintőkijelzős és szép a design.
- Ezzel szemben, aki a nagy Wave-et nézi, azt az érdekli (mivel az árapl függetlenül 90e ft műszaki áruházakban, ezért azt hiszi, hogy komoly okostelefon), hogy mit tud a Bada, milyen a támogatottság, mivel jobb, mint az Android vagy az iOS.Mint látható, pont a kis-Wave-es vásárló tábort hagyja hidegen, hogy vannak letölthető app-ok, a nagyokat viszont érdekelné, de arra meg csomó minden nincs...
Ez több mint dühítő, nekünk, S8500 tulajoknak!
Ez az utolsó mondat persze csak egy dolog, de, hogy így folytatva ordas nagy bukta lesz a Samsung fejlesztőknek a dolog, az valószinű, és ez magával ránthatja az egész Bada-platformot.
Ha a Bada 2.0 nem hoz vérfrissítést, akkor a Wave-ek tömege lesz az apróhirdetésekben.[ Szerkesztve ]
-
galmat89
tag
EZ NEM LEHET IGAZZZZZ....
Megint kijött egy app, ami használható lehetne, a PORT.HU-s magyar app, erre csak a kis Wave-ekre érhető el....
Ugyanez az IMDB-nél is.Hihetetlen már!!! Megyek kihajítom a Wave-em az ablakon.
-
galmat89
tag
válasz leslieke #27392 üzenetére
Még írni akartam többet is csak lejárt a szerkesztési idő. Na de folytatom, azért, mert hátha aki kompetens a témában és app-ot akar fejleszteni Bada-ra, hátha felnéz a legnagyobb magyar bada-s fórumra.
Szóval ingyenes iphone app-ok, amiket szívesen látnék Bada-n:
- Használható office program (Office plus, documents free)
- időjárás app (pl: Időkép, Ozone Network. "Kicsit" komplexebb, mint amik most vannak Bada-n.)
- PDF Reader (mert Bada-n ugye gondok vannak x mb fölött)Utazás: -> BPMenetrend, Okosanutazom, World Lens (!!!), FlightRadar24 Free
Sport: -> Livescore, Pro Football Magazin
Hírek: > Nemzeti Sport, Hír24, FN.hu, NYTimes, Free RSS Reader,
Egészség: -> Valami értelmes edzőprogram, futáshoz, kondi, stb, iphone-on sok van ingyen.
Játékok: -> Hát hagy ne kezdjem sorolni. 50-et tudnék mondani. Szerintem ezért még fizetnénk is, magyar hozzáállás ide vagy oda.
Pénzügy: -> OTP Bank, PayPal, Árfolyamok
Szórakozás: -> Mozi24 (!!!!), TV24, IMDB, Epic Citadel,
Üzlet: -> Bérkalkulátor, Profession
És ezek csak az ingyenes dolgok, ha majd lesz fizetős Samsung Apps itthon is, akkor írok egy 100-as listát, hogy mi az ami hiányzik.
Kedves magyar Bada-fejlesztők, remélem olvastátok a kommentem! Nyilván nem konkrétan lehet ezeket megcsinálni, csak irányt mutatni szerettem volna, hogy ne ilyen Little Sailor-t nyomjanak a képünkbe több hónapos várakozás után, mint Best of app...
[ Szerkesztve ]
-
galmat89
tag
válasz leslieke #27389 üzenetére
Nos amikor megláttam ezt a két app-ot ma reggel, inkább nem írom le, mi volt az első gondolatom.
Kicsit nyugodtabban:
Mi a jó élet értelme van egy baba név kereső app-nak??? De most komolyan! Ennél haszontalanabb alkalmazások nehezen találhatóak, talán csak a samsung apps store felét kitevő török, szaudi csoda alkalmazások.Miért nem készülnek már végre értelmes és hasznos app-ok Bada-ra???
Most olvastam, hogy windows phone 7-re naponta 100 új app jelenik meg, Bada-ra ez a szám úgy 5 körül van átlagban. Na ez a baj.
Nem is értem, mert Bada op rendszeres teló már 5 millió van eladva, ez nem elég nagy piac, hogy megérje fejleszteni?Amik pl Apple store-ból nekem kellenének, csak amik igyenesek (fizetősből tonnányit mondanék):
Speedtest, BPMenetrend, normális facebook kliens, Livescore, Pro Football Magazin, Office Plus, Nemzeti Sport, Hír24[ Szerkesztve ]
-
galmat89
tag
válasz Wheeler87 #27383 üzenetére
Őszintén szólva a 2.0-ás Kies-ben nem látom az üzeneteket, ami nekem teljesen érthetetlen...
A 82-es, 102-es Kies-ben van üzenetek megnézése, mentése, export, import pc-n. Nem értem ezt a 2.0-ból miért hagyták ki.Tedd vissza addig a 82 vagy 102-es Kies-t, Bada 1.2-re úgyis csak ezekkel tudsz frissíteni jelenleg.
-
galmat89
tag
Bármi csinálok, nekem angol ez az 1.2...........
Ha multival rakom fel, akkor is, KIES.el is...
Próbáltam azzal amit vki itt linkelt, magyar csc fájllal at 1.2-t.... de nincs ott a nyelvek között a magyar....[ Szerkesztve ]
-
galmat89
tag
Hátha valakit érdekel: új magyar app került fel a Store-ba:
[ Szerkesztve ]
-
galmat89
tag
Galaxy S-t, Desire helyett?
Ez már nem olyan egyértelmű, mint a Wave vs Desire kérdés, de szerintem ebben is a HTC a nyerő.
A Galaxy S-t a Samsung csúcskategóriás készülékének szánta, viszont egy rakat alapvető dolog FAIL benne:
- hót gagyi műanyag hátlap, lepattinthatós módszerrel...
- nincs vaku benne (!!) /Desire-ben, Wave-ben ugye van/
- a Galaxy S-nél 720p videófelvételnél ingadozik a framerate...
- Nekem a 4"-es kijelző méret már nem áll kényelmesen kézreA galaxy s mellett talán az szól, hogy szebb videót és képeket csinál, mint a Desire, bár papíron ugyanúgy 5 MP-esek képek, meg 720p-s vidik készülhetnek, mindkettővel (de ezeket a Wave is tudja, fele annyi pénzért). A Desire-re nyár óta elérhető az android 2.2, a samsung nagy nehezen kiadta decemberben.
Igazából, mind mellett tudok érvet mondani, amiért azt venném, de nekem, ami szubjektív, a telefonra nagyon fontosak az app-ok, ebben pedig a Bada nem vetélytársa az androidnak sajnos..
[ Szerkesztve ]
-
galmat89
tag
Desire-t vegyél szerintem.
Én is lecserélném a Wave-em gondolkodás nélkül Desire-re... Csak most nincs erre keretem.
Az android marketből az appok annyival kibővítik a telefon funkcionalitását, hogy ezzel konkrétan semennyire nem tud versenyezni a wave. Semennyire. Ráadásuk androidra van egy halom magyar app, bada-ra meg egy kezemen megszámolom őket, annak is csak fele hasznos.
Akkor választanám a Wave-et, ha a design számítana, meg, hogy Super Amoled (bár azért akkora különbség nincs a sima amoled és a samoled között, mint egy tft vs amoled összehasonlításnál)Ezért a véleményért elnézést minden Wave-tulaj, de én így látom most a helyzetet, hiába van itt mellettem a Wave-em.
[ Szerkesztve ]
-
galmat89
tag
Nekem is gyorsan merül, bár azért annyira nem durván mint írod. Neked valószínűleg a folyamatos mobilnet szinkronizáció miatt.
Nekem videó felvételnél szokott melegedni a teló (meg hívás közben, bár az természetes nagyjából, minden eddigi telóm ilyen volt, ha kihangosítva használtam,miközben az asztalon volt, akkor is).
-
-
galmat89
tag
Itt valaki írta, hogy a Wave nagyon szép képeket csinál.
Ezzel egyet is értek, de csak részben. Ha kinn vagyok a szabadban, tényleg jó képeket kattinthatok egy telefonhoz képest, a videója is szerintem az egyik legjobb a mobilpiacon.
Na de, amikor már beltéri képre kerülne a sor, igencsak szenved a teló. Általában mindig bekerül a háttérben valami ablak vagy tükröződő felület, és ez nagyon mosottá, fakóvá változtatja a képet, ráadásul sokszor homályos, a kép, hiába használom a képstabilizátort (tudom, ilyenkor hosszabb a záridő).Tehát kültéren simán felveszi a versenyt minőségben (felbontásban nyilván nem) egy alsó-közép kategóriás kompakt géppel, sőt videó terén még jobb is a 30e ft alatti gépeknél.
Viszont a beltéri képeknél látványos hátrányba kerül, ami persze még megbocsátható egy felső-közép kategóriás telefontól, elvégre is, ezt nem fotózásra találták ki elsősorban.Kint tényleg jó fotókat lehet lőni vele, makrók is jól mutatnak, csak bent ne kelljen képet készíteni, vagy vakut használni (ilyenkor sokszor a fókuszt is elrontja).
De a fényképező részével én meg vagyok elégedve.[ Szerkesztve ]
-
galmat89
tag
(#26067) GeoJoe:
[ Szerkesztve ]
-
galmat89
tag
Az tudja valaki, hogy itthon vannak-e Bada fejlesztők, és ha igen, kb mennyien?
Mondjuk olyasmi programokra gondolok, mint iphone-ra volt, a Hír24, a BPMenetrend vagy a foci VB-s alkalmazás.
Azt hiszem ezek nagyrészét a Sanoma Budapest csinálta, tudja valaki, hogy Bada-ra fejlesztenek-e ők? -
galmat89
tag
Jaj gyerekek. Ha elolvassátok amit először írtam, az annyi, hogy itthon még nem tudják a samsungosok mikor jön az 1.2. Semmi több. Mit lehet erről ennyit vitázni. Ha bárki utána jár ennek, akkor eddig jut itthon. Én próbáltam nem csak a netről tájékozódni, többre nem jutottam.
Inkább Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
-
galmat89
tag
Igazából két okból írtam ide, hogy itthon a Samsungnál még nem tudnak időpontot írni.
Egyrészt elég sokan kérdezték mostanában, másrészt, ha azt mondják, hogy jön mondjuk januárban, akkor legalább megelőlegeztünk volna sok fölösleges "Mikor lesz 1.2 kérdést" itt a fórumon. Nem Wikileaks szintű postnak szántam, de látom már egyesek így vetették rá magukat
De sajnos én is csak annyira jutottam, mintha valaki megkérdezte volna a samsung ügyfélszolgálatot, merthogy egy szervízben, meg egy ügyfélszolgálaton se mondanak többet.Én csak megkérdeztem egy samsungos ismerősömet, hogy hallot-e már valamit az 1.2 megjelenősről.
Ez nem zárja ki, hogy feb-március környékén kijöhet. Amúgy ezt meg mindenki sejtheti, aki rendszeres olvasója a fórumnak, vagy nézegeti neten a híreket.
#(25225) Varszegig: Ez egy érdekes hír, ugyanis 2011 Q1-re már a 2.0-t ígérik, nem az 1.2-t.
[ Szerkesztve ]
-
galmat89
tag
válasz Polllen #25218 üzenetére
Szerintem akkor ennyivel zárjuk is le a témát.
Azért kérdeztem meg egy BENT a Samsungnál dolgozót a Bada 1.2-ről, hogy reménykedhetünk-e a közeljövőben esetleg megjelenésben Magyarországon, mivel eredetileg idén tervezték kiadni. De itthon még nem kaptak semmi infót Koreából az 1.2 megjelenésével kapcsolatban Wave-re. Ennyi a történet.[ Szerkesztve ]
-
galmat89
tag
Így van, egyetértek.
Ha ismersz embereket a Samsungnál, akkor azért pár dolgot meg lehet tudni. Nyilván ezt az ismeretséget nem a google-ben találtam a "kik dolgoznak a Samsungnál?" kérdésre.. De ezek nem olyan infók, amik befolyásolják az értékesítést. Csak annyi, hogy azért több az esély, hogy megtudj valamit a központnál, mintsem egy sima márkaszervízben.
Amikor az Android 2.2-ről kérdeztem Galaxy S-re, azt tudta előre, hogy mikor jön ki itthon, de a Bada 2.0-t még gőzerővel hegesztik, és még Dél-Koreában se tudják, hogy mikorra készülnek el vele, az 1.2-ről se nagyon kaptak hírt, mivel azt se Magyarországon készítik.Amit pedig arról írtam, hogy 1.2 már nem lesz Wave-re azt én gondolom csak, mivel már csak fél év a 2.0-ig, addig meg nem logikus, hogy kijöjjön az 1.2, ráadásul olyan nagy újítások sincsenek benne.
Szerintem az 1.2 csak egy módosított változata volt az 1.0-nak, amit kimondtottan a Wave II-höz készítettek, úgy mint az 1.1-es Bada-kat az olcsóbb Wave-ekre. Na pl 1.1-ből se lesz Wave-es kiadás.[ Szerkesztve ]
-
galmat89
tag
válasz Polllen #25186 üzenetére
A hivatalos 1.2 céldátum 2010 Q4 volt, annak meg már vége pár nap múlva, szólva most már céldátuma sincs az 1.2-nek. Szerintem az 1.2-t főleg a Wave II-höz csinálták.
Amikor azt írtam samsungost kérdeztem, nyilván nem a mezei samsung üzlet eladójára gondoltam..., hanem ennél azért kicsit kompetensebb emberre, aki nem csak kívülről látta eddig a samsung székházat itthon.
[ Szerkesztve ]
-
galmat89
tag
Megkérdeztem a Samsungot, hogy mikor lesz Bada 1.2, hát fogalmuk sincs.
Én viszont tippelek. Ki se fogják már adni, mostmár a Bada 2.0-ra figyelnek, majd nyáron legkorábban frissíthetünk rá, Wave-esek és Wave II-esek. Nem tudom a kisebb Wave-ek is megkapják-e az update-et, a sima Wave tuti. -
-
galmat89
tag
válasz Dracula #25008 üzenetére
Két eset lehet.
A telefon gyári funkcióit akarod használni, tehát a letölthető programok nem érdekelnek, akkor nálam egyértelműen a Wave a nyerő. Masszív fém ház, plusz LED-es vaku is van a fényképezőhöz. Sokkal strapabíróbb, mint a Galaxy S. Volt mindkettő sokat a kezemben, ez így van, mondjuk nem tudom miért, hisz a Galaxy S azért drágább, tehát ebből nekem az következne, hogy az anyaghasználata is jobb..Ha viszont alkalmazások ellátottsága fontos, azaz még sok egyéb program kellene a gyáriakon kívül, akkor meg egyértelműen Galaxy S. Igazából a Bada meg az Android nincs egy súlycsoportban ilyen téren sajnos. Az Android sokkal kiforrottabb rendszer jelenleg, mint a Bada, bár közel sem tökéletes, főleg nem a 2.1-es változat. 2.2 talán már frissíthető is, vagy legkésőbb januárban (ez tuti, ma kérdeztem meg benn a Samsungnál). Ráadásul a Wave-vel szemben itt nem 3,3" a kijelző, hanem 4". Plusz alapból van 8 GB beépített memória benne. Viszont a Galaxy S-ben meg nincs vaku a fényképezőhöz, nem túl, masszív műanyag a hátlapja.
Ezek a főbb különbségek, amik szembeötlőek.
[ Szerkesztve ]
-
galmat89
tag
Egyetértek. Nekem se tetszik, ha lehurrogják az embereket a fórumban, hogy miért panaszkodnak.
Tények vannak. X.Y. bemegy okostelefont venni a boltba, nézi, mik vannak. Bada, Android, Apple iOS. Ha az app-ok száma és mennyisége fontos neki, biztos, hogy nem bada-t vesz.
De hát itt egyesek arról rizsáznak, hogy "De milyen volt, mikor az apple indult, meg az android is kezdetben"EKKORA ÖKÖRSÉGET!!!!! Ha elmész egy autót venni, ami mondjuk valami új márka a piacon, akkor te nem az aktuális konkurenshez méred a kocsit???? Hát dehogynem! Nem kezdesz el arról beszélni, hogy "jaj,hát igen, de a Ford mikor a T-modellt kidobta a piacra, anno még így meg úgy volt"
Engem ez akaszt ki. Viszont, ha valaki nem akar alkalmazásokat letölteni (bár akkor minek vesz okostelefont.., annak remek teló a Wave, mert alapfunkciókban nagyon erős, és jó áron van, viszont, ha valaki alkalmazások miatt venne új készüléket, NE a Wave-et vegye, mert csak bosszankodni fog.)[ Szerkesztve ]
-
galmat89
tag
válasz leslieke #24667 üzenetére
Kicsit félreértetted szerintem amit írtam. Azt, hogy tőlem képeket is szúrhatsz be, nem cinikusan írtam, hanem komolyan, hogy jöhetnének jófajta videók meg képek amik Wave-el készültek.
Előző telóm Nokia volt, mióta Wave-em van rájöttem, hogy sose váltanék vissza nokiára.
Nekem is csak a samsung support-jával van gondom, mert nem azt kaptuk amit a samu ígért, mert ők komoly platformot ígértek, de ebből még nemsok minden látszik. Mindössze erre gondoltam.[ Szerkesztve ]
-
galmat89
tag
válasz leslieke #24663 üzenetére
Ez igaz, viszont, akkor miről kéne beszélni?
Tőlem mesélhetsz arról, hogy milyen képeket fotóztál vele, akár be is szúrhatod ide őket.
De a tény az tény marad, hogy a telefon alapdolgairól nehéz beszélgetni, viszont ami okostelefonná tenné, amivé a Samsung szánta, ott nem teljesít jól.
A remény hal meg utoljára persze.[ Szerkesztve ]
-
galmat89
tag
válasz janes1976 #24660 üzenetére
Hát figyel, mi jó a telóban? Kijelző, videófelvétel, anyaghasználat, ezek átlag felettiek.
De ezekről nem lehet beszélgetni.
Minden okostelefon topic-ban alkalmazásokról dumálnak, firmware-ekről, amik épp kijönnek,meg a hibákról.Hogy áll ezekkel a Wave? Van egy béna böngészős 1.0 és 1.0.2 firmware, ami nem tördeli a szöveget, meg még egy csomó gyerekbetegsége van, úgyhogy nagyon várjuk az 1.2-t, de csak nem akar jönni a végleges, hivatalos verzió. Iphone topic-ban beszéhetsz mindig az új firmwareről, mert az Apple időben kiadja őket, a Samsung meg nem.
Aztán nézzük mit lehet a Bada alkalmazásboltról beszélni, természetesen, hogy mi a kínálat. Na igen, itt az emberek nagy része húzza a száját, mert ez nagyon elmaradott a konkurensekhez képest.Úgyhogy ez van, van egy jó erős hardver a telónkban, és semmit nem érünk vele, mert nincs app ami kihasználja, max 1 kezemen meg tudom számolni, ami tényleg értelmes, és a többségnek bejön...
Nincs csak 1 árva GPS program itthon.Mi Magyarországon erről tudunk beszélni, ne legyünk álszentek, és tettessük a jót. Maga a telefonban sok lehetőség van, de akit ez érdekli a tesztben le van írva. Itt most minek boncolgassuk, hogy szép amoled kijelző, meg HD-felvétel. Erről nincs mit beszélni.
[ Szerkesztve ]
-
galmat89
tag
Öcsém tényleg igaza van annak aki pár napja mondta, hogy hogy esik a Wave ára...
Már GSM boltban pesten 59 990-ért adják fél éves gyári garival, szép állapotban...nem lesz ez így jó, ha ennyire nem értékálló a Wave.
-
galmat89
tag
Jaj gyerekek...
Ha elkezdik lőni egymást, ugyan mit számít az a Samsungnak, jó-jó lehet, hogy a részvényei esni fognak, de az egyik legelterjedtebb márka a világon. Ráadásul nem a Samsung akar lövöldözni. Így szépen ha forró a pite, elköltöztetik a gyárat onnan, aztán ennyi a sztori.Komolyan gondolod, hogy egy akkora multi cég, mint a Samsung 1 árva gyárral üzemel dél-koreában...
Itt egyesek túl sok filmet néznek.
Nyilván, ha észak megszórná kicsit délt, ne így legyen, akkor rohansz eladni a samsung tv-det??? miért is? Onnantól kezdve az nem fog működni?
Nem kell az ördögöt a falra festeni.[ Szerkesztve ]
-
galmat89
tag
válasz DonMedve #24033 üzenetére
Szerintem nem zuhan az ára.
Legalábbis most néztem a vaterán, 1-2 db van csak 70e alatt, az is szolgáltatófüggő, GSM boltokban is 80 körül mozog az ára.
Amúgy nyilván menni fog lefele az ára, mivel kiadták a Wave II-t.
Engem az aggaszt, hogy ez a nagy dérrel-durral beharangozott Bada szerintem el fog hasalni, legalább is jelen állás szerint kicsit sem közelít az Androidhoz vagy az Apple iOS-hez támogatottságban.
És a végén lehet, hogy kiderül, rossz lóra tettünk a Bada választásával. Ne így legyen! -
galmat89
tag
Gyerekek, várhatjuk, mi az eredetileg okt. 4-re ígért Bada 1.2-t.... idén tuti nem fog már kijönni hivatalos update-ként.
A 2.0-ról nem is beszélve, ami eredetileg 2011 Q1, jó ha kiadják a Q4-ben...
Pedig lenne mit javítani.
Ez olyan Duke Nukem Forever kezd lenni, kis túlzással.[ Szerkesztve ]
-
galmat89
tag
válasz the radish #23913 üzenetére
A Bada.com-ról csak az 1.2 SDK szedhető le, azaz a fejlesztői környezet
-
galmat89
tag
erre a nagy alkalmazásfejlesztő versenyre vártunk 1000 évet? hát....
a bada halott. -
galmat89
tag
Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
Eddig már az őrületbe kergetett a videó felvétel kifagyása 1 percnél. Több memkártyával próbáltam, de nem lett jobb a helyzet.
VISZONT ma a kezembe akadt egy Kingmax 4GB-os Class 4-es kari, amit kipróbáltam. És láss csodát, a hiba nem jött elő többé.
Úgy tűnik, hogy kell egy kis szerencse a memkártya vételhez, hogy ne legyen gond, mert másik Class 4-es karival nem ment rendesen.
Szóval sok sikert mindenkinek.
-
galmat89
tag
válasz vendingo #23263 üzenetére
Az szép.
Nekem még a Nokia-ammal volt olyan a Wave előtt, hogy nagy nyugisan neteztem vele wifi-vel, gondoltam megnézem a youtube oldalát is, megnéztem pár videót, majd köv hónapban jön a számlám, hogy 40 000 ft. Na mondom ezt meg hogy. Mint kiderült, hiába wifivel neteztem, amint a videót elindítottam, ő a háttérben a wifiről átváltott a mobilvideo kapcsolatra, ami GPRS-es, és így streamelte a videót...
-
galmat89
tag
Bocsi srácok, hogy ide írom, de egyszerűen VICC KATEGÓRIA, hogy a Telenornál 1 MB GPRS adatforgalomra 1500 ft-ot számláznak ki!!!! Felháborító!!
Ennyi erővel előfizetek az 50 MB-os Mobilinernetre,ami kb 700 ft..... Pfff -
galmat89
tag
Gyerekek, Samsung márkaboltban jártam, és utánaérdeklődtem két hibának.
HD videofelvételnél sok embernél lefagy 1 percnél: Szerintük szoftveres gond... Ha akarom felrakják a Bada 1.0-t. Aha, azt nem kérném inkább...
Ébresztő bug: Szerintük ez nem hiba, hanem feature, ugyanis véleményük szerint egyik okostelefon se ébreszt kikapcsolt állapotban... hm...
Na ennél a látogatásnál értelmesebb lett volna, ha felmozgólépcsőzök a westendben a felső szintre és leugrom a szökőkútba egy dupla csavart bemutatva...
[ Szerkesztve ]
-
galmat89
tag
Jóóvan, linkeljétek már meg még páran ezt az ótvar bőrtokot...
Mindig is tréének tartottam az ilyen órmótlan telefon tokot, már 10 éve is gáznak tartottam, pedig akkor a mobilok még ritkák voltak, és elő-elő fordult ilyen tok az embereknél.
De manapság ki vesz ilyet? És hol hordja? Övre csatolva?..jáááj, sorry nem akartam senkinek a lelkébe tiporni, de több ilyen bőrtokot ne rakjatok már be ide képként, volt már pár.
-
galmat89
tag
Na egy iránypont a kamera problémákhoz:
Mikor befagy a felvétel, kb 30 mp múlva feldob egy feliratot egy pillanatra, de annyira gyorsan, hogy nemigen lehet végig elolvasni. Amit ki tudok belőle silabizálni az eddig ez:
"Nem sikerült menteni a memóriakártyára, mert a felbontása típusa nem támogatott"
Ez csak 720p-nél jön elő. 480p-s felbontásban rögzítettem vagy 15 percnyit gond nélkül. Viszont 720p-ben mindig kifagy, pedig Class 4-es kártyám van, szóval sebesség nem lehet gond.
-
galmat89
tag
MP 1.000-s a HW verzió.
Bada 1.0.2 volt rajta. JI3 Kies-en keresztül. A videófelvétel kifagy mindig. Több memkártyával is.
Felmerült itt még pár ötlet a nap folyamán, amik nem segítettek:- Üres, frissen formázott memkártyákkal próbáltam, a hiba fenn áll.
- Frissítettem kamera FW-t, semmit nem segített.Asszem én feladom. Elegem van ebből.
-
galmat89
tag
válasz Kapanyél #22306 üzenetére
Hát próbaként beletettem egy gyári Nokia microSD-t, és ott még 1 percig se jutottam el a felvétellel... 0:24-nél elszállt a rendszer, pedig előtte szépen le is formáztam, hogy ilyen gond ne legyen.
Tudjátok, engem azért zavar iszonyatosan ez a videós gond, mert én pont a kamerája miatt vettem meg ezt a telefont. És most pont azt a funkciót nem tudom használni, amit miatt ilyet vettem. Szóval én csak úgy e fölött nem fogok eltekinteni.
[ Szerkesztve ]
-
galmat89
tag
válasz g4mercore #22231 üzenetére
Vicces ember vagy te. Biztos csak úgy beleteszik a HD rögzítési funkciót, ha hardveresen nem bírja a cucc.
Szerintem ilyen gond nincs. Most raktam fel a memkártyára egy 720p-s videót, és úgy játsza le mint az álom. Viszont a felvétel nem megy rajta normálisan, mindig megakad.
-
galmat89
tag
válasz Zolii44 #22227 üzenetére
Hát szerintem meg a telefon ótvar.
Kipróbáltam több memkártyával is. Pl gyári Nokia-val is. A hiba mindnél fenn áll.
Nemhiszem, hogy a kártya lassú meg ilyenek, ugyanis lemértem és 17,5 MB/mp-el másol!
Ami ugye bőven fölötte van a Class 4-nek ami min. 4 MB/mp, de még a Class 6-nak is, ami meg minimum 6 MB/mp.[ Szerkesztve ]
-
galmat89
tag
Sok értelme van vissza vinni a gsm boltba... visszaadja a pénzt vagy kapok helyette egy másik wave-et, ami szintúgy produkálja a hibát.
Amúgy fura dolgot vettem észre. Már kezdtem ideges lenni, leformáztam a memkártyát, utána próbáltam felvenni HD-ban és ment több percig gond nélkül.
NA DE, mikor kitöröltem a fájlt és akartam megint felvenni, akkor megint kifagyott....Van egy olyan sejtésem, hogy valamiért a memkártyák jó részén egyszerűen nem takarítja le rendesen a kártyát törléskor, így ha nem frissen formázott a cucc, akkor bezavar neki, hogy előtte ott volt valami a memória szektorban. Merthogy ugye amit kitörölsz fájlt, az addig ott van a kártyán nem látható módon, míg felül nem írod. És úgy veszem észre, hogy ezt a felülírást nem tudja rendesen megoldani a telefon...
[ Szerkesztve ]
-
galmat89
tag
válasz SlyChocolate #22195 üzenetére
Félreértetted. A video minőségével elégedett vagyok.
Azzal viszont nem, hogy videó felvétel közben 1 perc körül rendre megszakad a felvétel, vagy olyat csinál az időszámláló, hogy 0:40-nél beakad, majd 15 mp múlva lepörgeti az időt és 0:55-nél megy tovább.
Aztán a videót se sikerül mindig elmentenie. És ezek a hibák több embernél is jelen vannak.
-
galmat89
tag
válasz SlyChocolate #22190 üzenetére
Azért írtam én is, hogy még várok az eladással. Viszont a Bada 2.0-ra már illene minden eddig ismert hibát orvosolni. Ha így történik, akkor nagyon stabil rendszer lehet, de jelenleg nem az.
Az app store-nak is idő kell persze, bár tuti, hogy nem lesz annyira komplex és sokrétű mint az iTunes store.
Wave-ből eladtak már 1 millió darabot minimum, szóval illene rá programokat is gyártani, hiszen azért ekkora vásárlói bázisra már lehet építeni, de valahogy nem akarnak jönni az értelmes appok. Na persze ha valaki arab gagyogásra vágyik, az most boldog, mert a fele a samsung store-nak arab,török,iszlám app szóval....
Igazából ezzel én türelmes vagyok, de az bosszant, hogy videót felvenni gyakorlatilag normálisan nem tudok, a telefon ébresztője bugos, és nem ébreszt, a facebook kliens használhatatlan.
-
galmat89
tag
válasz vendingo #22182 üzenetére
Szerintem aki megvesz egy 80 000 (kezdetben 100e) forintos telefont, annak lehetnek jogosan igényei.
Én nem vagyok vele teljesen megelégedve, pláne úgy, hogy a tesztekben agyon dícsérték.
Ugye miért vesz az ember okostelefont. Nyilván ha sms-ezni meg telefonálni akar, meg netezni, arra van a Samsungnál fele ennyiért is telefon.
Az OKOSTELEFON lényege az app-okban rejlik, de ebben a Samsung Wave olyan csúnyán elhasal mint a ház. Persze még van ideje, de ha tavaszig ilyen 0 választék lesz az app store-ban sürgősen meg fogok szabadulni tőle.
Használtam Apple Store-t, nem lehet össze hasonlítani, persze most nem is ezt várom, de azért ami most van, az szerintem kritikán aluli.
Nincsenek értelmes office programok, nincs csak 1 féle navigáció MO-ra, az is előre telepített, nincs értelmes facebook app, a zenelejátszója elég esetleges, a kamera gondokról nem is beszélve, meg a billbug, meg a memória gondok, stb.
A tesztek zöme megelőlegezett bizalom volt, pl az app store irányában. Mert minőségi app-ok nélkül a telefon csak egy középkategóriás valami.
[ Szerkesztve ]
-
galmat89
tag
A memória gond a T-mobilosok által feltett szoftverrel van, mert az még elég korai verziója az op.rendszernek és ott még vannak memória gondok.
Ráadásul a T-mobile-osok azt mondták, hogy hivatalos T-s frissítésre ne is számítsanak az elkövetkezendő hónapokban az emberek. -
galmat89
tag
válasz Zolii44 #22012 üzenetére
Kipróbáltam és bassszus nálam is kifagy a videó 1 percnél. De ilyen nagyjából 1 perc, pl 0:55-nél meg 1:01-né.... és kiírja, hogy valami hiba történt.
Komolyan hihetetlen már, hogy eredeti firmware-rel ezt csinálja több embernél. Direkt nem buzeráltam a kamera fw-jét, nem akartam elrontani, de ez így használhatatlan.Meg van, hogy megáll a rögzítés, majd 5 mp múlva folytatja... És ezt így 20 mp-enként..
És nem hinném, hogy memkártya hiba lenne, mert több embernél is ez van.
[ Szerkesztve ]
-
galmat89
tag
Hát nálam elég bugos a kamera. Gyorsan hozzáteszem, hogy semmilyen kamera fw frissítést nem kókányoltam rá. A Kies-en keresztül elérhető 1.0.2-es bada van rajta.
Miket tapasztalok? Elkezdek felvenni, majd random előfordul, hogy ő úgy gondolja, hogy befejezi a felvételt és visszadob a menübe. Aztán előfordul, hogy nem tudja menteni a videót, mikor leállítom.
A pause gomb szintén semmit nem ér nálam, mert arra nem reagál. Vagyis reagál, csak folytatni nem tudom a felvételt, szóval az is ugrik ami a pause előtt vettem fel.[ Szerkesztve ]
-
galmat89
tag
Empire Defense full verzió ingyééé van az App Store-ban.
Csak szóltam, hátha valakit érint. -
galmat89
tag
Nem tudom mi történhetett, de ma nagyon sok új dolog került fel az apps store-ba. Sok eddigi app-nak is új verziója jött ki.
Van pár egész jó téma is, amik tetszettek. (ami eddig volt, az egyik se jött be) -
galmat89
tag
Mikor videót veszek fel, ha csak 1 percet is, a megállítás után, hosszú másodpercekig tart mire a telefon benyögi, hogy "Mentve". Ez mindenkinél ilyen lassú??? Mi lenne, ha több percet vennék fel..
Amúgy Class 4-es kártyám van. (Lemértem a sebességét, az rendben van.)
-
galmat89
tag
Na végre találtam 2 magyar alkalmazást, a Magyar-Angol szótárt, meg a Könyvkatalógust.
Szépséghiba, hogy mindkettő billbug-ozik nekem.... nice...
bada 1.0.2
-
galmat89
tag
Valaki szép Magyar nyelvünkön írja már körül legyen szíves, hogy mi is az a billbug!
A szótár nem ismeri, a google se segített rajtam, csak fórumokat dob ki, ahol mondogatják.
Szóval???
-
galmat89
tag
válasz Varszegig #20497 üzenetére
Azért főnök, mert én meg nem T-Mobile-os vagyok, hanem Telenoros, fenn van a legfrissebb Kies és a telón ott figyel a Bada 1.0, a Kies viszont nem engedi a firmware frissítést, mondván, hogy ez a legfrissebb elérhető.
Neked a multiloader meg a regedites kolbászolás a hivatalos megoldás? Na ha nem, akkor meg nem hülyeség amit írtam, de ne hidd el nekem, nem én vagyok egyedül, akinek Bada 1.0-ról nem ajánl fel frissítést... -
galmat89
tag
válasz gamek!ller #20482 üzenetére
Na az úgy vicces. Létezik, hogy az előző tulaj megvette rá az éves navit? GSM boltból vettem, szóval nem tudom megkérdezni tőle.
-
galmat89
tag
A Wave-emet használtan vettem nemrég, és kipróbáltam a Navigációt rajta. Azt tudom, hogy csak 30 napos az ingyenes navigáció, de hol tudnám megnézni, hogy nekem milyen státuszban van? Hány nap van belőle hátra? Mert jelenleg működik a navi funkció a programban.
-
galmat89
tag
Hát nem igaz, hogy nincs egy értelmes és hasznos App sem a Samsung Store-ban.... A magyar store alapból halott, alig pár száz app van benne, az is teljesen értelmetlen, ilyen arab ökörködések...
Azért nem igaz, hogy tavasz óta megy a rendszer és piacon van a Bada és még mindig béka s... alatt van a támogatottsága.Arról nem is beszélve, hogy hivatalosan még mindig csak az 1.0-ás Bada-t lehet használni. Ideje lenne már itthon is elérhetővé tenni vmi firmware frissítést a Kies-ben.
Fogy a türelem.
-
galmat89
tag
Sziasztok!
Nekem egy olyan gondom lenne, hogy a Facebook app-ban leszeretném cserélni a profilt, de az email címet egyszerűen nem tudom kitörölni, csak jelszót enged beírni.
Hogyan kell módosítanom a Facebook bejelentkezési adatokat a telefonon?
Köszi a segítséget előre is.
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest