Hirdetés
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Magisk
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Aktív témák
-
albiosz
őstag
válasz egytimcsike #29615 üzenetére
Van ám annak a telefonnak is topikja: [link] Ott talán konkrétabb a segítség. Bár személy szerint fogalmam sincsen miben különbözik a két szoftver.
-
albiosz
őstag
Üdv srácok!
Engem az érdekelne a vásárlás témakörben, hogyha én sufnigsm-nél veszem a telefont gyári garanciával, akkor lehet akármilyen kockázat? Pár hete vettünk az egyik ilyen kamionos cégnél jóapámnak egy alapmobilt, bár azt csak bolti garanciával. Teljesen korrekt a cucc, de a dobozon is látszik, hogy telenorosnak született, csak függetlenítették. Bár egy 2323-as Nokianál ez szinte teljesen mindegy.
A Wave-et ugyanott venném (elég jó áron van), de ahogy írtam Samsung garanciával. Lehet bármilyen kockázat, vagy a Samu gari biztosíték arra, hogy megbízható helyről származik?Előre is köszönöm!
Egyébiránt róluk van szó, ha valakit érdekel. Esetleg tapasztalat is jöhet a céggel kapcsolatban, de inkább PÜ-ben, nem akarom ezzel a topicot terhelni.
-
albiosz
őstag
válasz SlyChocolate #28202 üzenetére
500 mega?
Mindezt a gyári programmal? Ha igen, akkor nem aggódom tovább.
Az én legnagyobb pdf fájljaim 1-2 megásak max, igaz semmi kép csak kb. 200 oldal szöveg. -
albiosz
őstag
Látom elkezdett forrni a Bada-Samsung Apps-Kies háromszög. Egyre kevésbé lesz bermudai. Örömmel látom.
-
albiosz
őstag
Üdv!
Úgy látom beárazták a Wave II-t az egyik sufnigsm-nél. 97 K, gyári garival biztos pár ezressel több. Gondolom ez csak előrendelési ár lehet, mert nem olvastam sehol, hogy hivatalosan kijött volna. Vagy tévedek?
Egyébként ennyi többletet nekem nem érne, maradok a 8500-nál.
-
albiosz
őstag
Lehetne akkor egy jó kis Wave mondjuk 40-ért, és biz Isten kidobnám a T-s kártyám.
-
albiosz
őstag
válasz Cypresss #26037 üzenetére
Az én véleményem a tieddel teljesen ellentétes.
Néhány hónapja olvasgatom lelkesen az itteni fórumot, mivel telefonvásárlás előtt állok. Több gyártó több modelljének fórumán is kérdezősködtem, de soha sehol nem voltak olyan készségesek és segítőkészek a kollegák, mint ebben a topikban. Rengeteg segítséget kaptam tőlük, még meglehetősen gyermeteg kérdéseimre is korrektül válaszoltak. Ezt ezúton ismét köszönöm.A Te kérdésed alapvetően nem a telefonra vonatkozott, hanem a szolgáltatódra. Az aktuális topikban bizonyára több segítséget kaptál volna. Így tulajdonképpen itt teljesen OFF volt a kérdésed, valószínűleg az itt jelenlévők nem tudtak rá válaszolni.
A stílus pedig maga az ember. Ne légy ennyire cinikus, hanem inkább lásd be, rossz helyen tetted fel a kérdést!
Minden jót!
[ Szerkesztve ]
-
albiosz
őstag
Egyébként erről a tv-out funkcióról mesélhetne valaki.
Ha van megfelelő kábelem, akkor full hd tévére (másik koreai cég) kötve, tkp. úgy viselkedik, mint egy dvd lejátszó? Vagy kell bármi extra hozzá? -
albiosz
őstag
válasz the radish #25640 üzenetére
Lehet, hogy hülyeség, meg nincs is ilyen telefonom, de nem lehet, hogy ugyanazért, ami az 1. hsz-ben van?
,,Miért 1 órával korábbiak a napló bejegyzések, mint a valós?
Szoftverhiba, a JH3 verzióban már javítva van. Ha ez a firmware nem elérhető, akkor az Aut. időfrissítést kell kikapcsolni." -
albiosz
őstag
válasz the radish #25628 üzenetére
Jó kérdés. Remélem lesz! Gyári független talán még lesz, abban bízom.
Mivel most nincs rá keret, csak akkor tudnám megvenni. -
albiosz
őstag
válasz SlyChocolate #25618 üzenetére
Már kíváncsi vagyok nagyon. Februárban reményeim szerint majd tulajdonosként írhatok ide.
Egyébként a szervizekről mit tudtok mondani? Vétel után szerintem egyből elviszem majd a Westendbe vagy az Alleba (ezek esnek útba...), hogy rátegyék a legfrissebb szoftvert. Ilyenkor egyből ráteszik vagy ott kell hagynom?
[ Szerkesztve ]
-
albiosz
őstag
válasz SlyChocolate #25472 üzenetére
Köszönöm neked is a részletes választ! Jóval könnyebb így a döntés, ha ilyen informatív a telefon fóruma.
Nekem szoftveresen is szinte kifogástalannak tűnik a Wave. (Mármint arra tökéletes, amire én használnám.) Lehetne rajta még egy msn kliens, de én megelégszem netes verziókkal is, azok gondolom minden gond nélkül futnak, mint bármelyik telefonon.
Egyébként az alkalmazásbolt hogy működik? Itt ha kis hazánkat választom, akkor csak korlátozott számú alkalmazás jelenik meg. Erről olvastam itt korábban is. Vásárláskor euróról írtok. Melyik országot kellene választani? Ausztria? Illetve, ha vennék valamit, akkor szükséges hozzá valami extra dombornyomott cucc, vagy elég egy mezei visa electron?
Köszönöm előre is!
-
albiosz
őstag
Én ugyan csak 2003 óta használok Nokiat, de eddig kizárólag a finnekkel hozott össze a sors. A családon belül 5-öt használtunk/unk el. Annak idején a 3110 c vs. Samu E250 versenyt (árban úgy 2007 tájékán szinte forintra ugyanannyiba kerültek) is az döntötte el a Nokia javára, hogy megszoktam és szerettem a kezelőfelületet. Hamar kiderült, hogy rosszul döntöttem. Már pár hónap elteltével is gondok voltak vele, nincs rendesen összerakva, az anyaghasználat is egyenesen pocsék. A SIM kártyát sokszor nem érzékeli, mert mozog a szerkezet, a bekapcsológomb beszakadt. Nem vagyok egy barbár, még vigyáztam is rá. Ezek típushibák, ezer felhasználó panaszkodott ugyanezekre. Pedig a 3110 c annak idején a középkategória alját súrolta... Azt meg se említem,hogy egy mono füles járt hozzá, a 2,5 feles jack miatt pedig csak egy roppant gagyi sztereó Nokiat találtam hozzá.
Nem vagyok egy finnyás felhasználó, kompromisszumokkal, de használom 3 éve (igen, erről óriási váltás lenne a Wave ).Az igényeim viszont jelentősen megnőttek az évek során. Negyedik éves egyetemistaként sokkal kényelmesebb lenne nem kinyomtatott ppt-kkel járni, hanem a telefonon olvasgatni utazás közben. A Wifi szintén sokban megkönnyítené az életem. Múltkor is kellett SOS-ben tanulmányi ügyet intézni. Sokkal egyszerűbb lett volna keresni egy plázát (ami már minden sarkon van és van wifi), mint netcaféba rohanni, hogy legyen helyem egy vizsgán. A sok utazás miatt a zene sem utolsó. Amiben a jelenlegi Nokia szinte szánalmas mind hangerőben, mind hangzásban. Az E250 pl. köröket ver rá. A filmnézés szinte ajándék lenne. Egy-egy rövidebb sorozatot néha unaloműzésként megnézni megfelel ez a kicsiny méret is szerintem.
Nekem ennyi igényem van egy telefonnal szemben (az alapfunkciók mellett persze). Úgy gondolom nem sok, ezek rendes működése viszont fontos.A fent említett tapasztalatok ellenére mégis keresgéltem a finneknél, hátha akad egy modell, ami tudja ezeket és tetszik is. Mert meggyőző azért a 2 év garancia, meg az üzemidő is, amiben általában jók a Nokiak. Tesóm E52-ese is jól muzsikál, az is plusz pont. Ezért gondoltam először az E55-re, de a kijelző mérete ott még inkább kompromisszumokra kényszerítene pl. pdf-eknél.
Az érintős készülékeik között pedig egyszerűen nem találni vállalhatót normális áron. Az olcsóbbak közül Mind lassú, gagyi féltégla, műanyag.
Az ,,elit" mezőnyben az N8 és C7 nem tűnik rossznak, de egyszerűen nem érnek meg nekem 100k körüli (C7) vagy feletti (N8) összeget, ha más márkánál találok jóval olcsóbban hasonlót, netán jobbat is (pl. Wave .Úgy tűnik a Wave mindent tud, amire szükségem van. E melett jól is néz ki, rendben van az anyaghasználat. Nokiaból ennyiért nem hiszem, hogy kapnék ekkora tudású telefont. Szóval 8 év után én is kissé fájó szívvel, de valószínűleg búcsút mondok a finneknek.
-
albiosz
őstag
válasz karldergroße #25467 üzenetére
Remélem kapható lesz függetlenül még akkortájt!
Tudom, hogy jön a Wave II. De ettől remélem nem áll le a kisebb tesó gyártása sem. Úgy tudom csak kijelzőben lesz jelentős különbség köztük. Annyi többletet nekem nem érne meg a II. Mivel valószínű jó magas áron startol majd.
Nokiaknál több éves modelleket is lehet szerezni gyártói garival, remélem nincs ez másként a Samunál sem![ Szerkesztve ]
-
albiosz
őstag
válasz TomWexX #25461 üzenetére
Akkor ez is mindenképpen biztató.
Februárig remélem kicsit még esik az ára és akkor tulajdonos leszek.Úgy gondolom eddig, hogy 2 Nokia után ideje váltani erre a Wave-re, nagyon szimpatikus kis telefon. Annak idején elkövettem azt a hibát, hogy a még ma is népszerű E250 helyett egy Nokia 3110 c-t vettem. Nagyon rossz döntés volt. Most is vacilláltam, mert bátyám Nokia E52-ese sokszor van a kezemben és nagyon korrekt kis cucc, ezen felbuzdulva gondolkoztam az E55-ösön, ami tkp. ugyanaz, csak más a bill. De szerintem bizalmat szavazok Koreának. Lényegesen komolyabb tudású is ez a Wave.
[ Szerkesztve ]
-
albiosz
őstag
válasz leslieke #25455 üzenetére
Köszönöm szépen a gyors és mindenre kiterjedő választ!
Felmerült bennem még valami. Nokia E52-esre pakolászni dolgokat egyszerű, mint az egyszeregy számomra. Adatkábellel rákötöm notebookra és egyszerűen a telefon célmappáiba másolok zenéket,képeket stb. Fordítva ugyanilyen egyszerűen másolok telefonról gépre. Semmilyen programot nem telepítettem külön soha erre a célra. Igaz, hogy alkalmazást sohasem tettem rá, csak képet/zenét.
A Wave-vel mi a helyzet ebben a tekintetben? Ugyanilyen egyszerű a helyzet vagy mindenképpen szükség van erre a bizonyos Kies-re? (ami egyelőre nekem nem mond semmit...) A zene/kép/film gondolom menne ott is egyszerűen adatkábellel (néha bluetooth), de ha pl. a zseblámpás alkalmazást szeretném rávarázsolni, akkor is csak ennyi?
Előre is köszönöm!
-
albiosz
őstag
Sziasztok!
A közeljövőben tervezem, hogy új telefont szerzek be. Jelenleg a keresgélős, tájékozódós fázisban járok. Igen komoly jelölt a Wave is.Nincsenek kiemelkedő elvárásaim egy telefonnal kapcsolatban, de amik számomra fontosak, azokat szeretném, hogy gond nélkül fussanak. Ezek az alábbiak:
1.Sziklaszilárd alapfunkciók (hívás közbeni hangminőség, gyorsaság, gördülékeny menü stb.). Ezzel talán nem lesz gond a teszt és a fórum alapján.
2.Korrekt zenefunkciók a sok utazás miatt (mp3 illetve rádió. Nyilván nem várok félmillás hangrendszerhez hasonló minőségét, de úgy gondolom manapság elvárható, hogy egy okostelefon kiiktassa az mp3 lejátszót, tehát kellő hangerőt és relatíve korrekt hangzást szeretnék. Egyébként a mellékelt füles mennyire minőségi? Remélem nem aszimmetrikus... Vállalható, vagy új eszköz beszerzésével is kalkulálni kell?)
3.Wifis netezés terén ahogy a tesztben olvastam elvileg kiemelkedő a ketyere az n szabvány miatt, arról azonban nem esett szó, hogy milyen az érzékenysége. Jónak tekinthető?
4.Fontos lenne az Office illetve Pdf doksik olvasása. Erről már tettem fel kérdést itt, akkor egy kolléga megerősítette, hogy erre alapból képes a Wave, de a mérettel esetleg akadhat gond. Ki mit tapasztalt ezen a téren?
5. Nem fontos szempont, de esetleg a ledes villanó funkcionálhat zseblámpaként vagy ez manapság már nem divat?
6. Filmet úgy gondolom nagyon ritkán néznék rajta, de előfordulhat, hogy néha sor kerül majd rá. Gyárilag játszik divx-et, arról olvastam már. Viszont mi a helyzet a feliratokkal? Van rá megoldás, hogy kezelje?
7. Úgy gondolom nem vagyok egy akkugyilkos felhasználó, folyamatos e-mail szinkronizációra meg stb.-re nincs szükségem, Wifi is ritkán csúszna be. Zene viszont minimum napi 2 óra. Számíthatok így esetleg 4 napos üzemidőre?
8. Eddig átlag 3-4 évig használtam egy telefont. Reális, hogy ez a gép is kihúzná ennyi ideig? Használati tárgynak tekintem a telefonokat, tehát az nem szempont, hogy akkor már lesznek sokkal komolyabb/trendibb/csilivilibb stb. vasak is. A fent említett funkciók működjenek és nem lesz kifogásom.Elnézést a hosszúságért és a sok kérdésért, de szeretem jól körbejárni a témát. Mivel hosszú távra tervezek, ahogy említettem.
Előre is köszönöm, ha valaki segít a véleményével esetleg csak 1-2 kérdés tekintetében is!
Így 26-án este pedig remélem még nem késő békés, boldog karácsonyt kívánni Nektek!
-
albiosz
őstag
hülye kérdés:
office doksikat, illetve pdf-et olvas(netán ír...) a készülék?
Aktív témák
Hirdetés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- JavaScript topic