Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
HTC ONE
Új hozzászólás Aktív témák
-
baani59
aktív tag
-
baani59
aktív tag
Nekem mióta Lollipop van fönt, LTE-et ír ki, de ha megmérem max. 15 Mbps a letöltés és 3 Mbps a feltöltési sebesség. Flottás előfizetés - csak az adatmennyiség szerepel benne.
-
baani59
aktív tag
Köszi az infót.
Az igazság az, hogy amióta megvan az M7, már nem vagyok olyan motivált a legfrissebb Romok próbálgatására. Ha nincs új funkció, ami érdekelne, maradok a bevált stabil rendszernél.
Feltételezem hogy mike1986 is frissíteni fog ez új alappal.Érdekes azért a NuSenseSIX rom, amit linkeltél. Azt írja a készítője, hogy nincs a tulajdonában M7 és ez a legjobb "blind" portja.
-
baani59
aktív tag
Egy kis adalék a Lollipop témához.
3 hete fenn van ez a rom
[ROM] Android Revolution HD 90.1 • High Quality & Performance • 7.15.401.1 • 5.0.2Semmi akadás, érezhetően gyorsabb a rendszer.
Munkanapokon (néhány beszélgetés, e-mail-ek olvasása, egy kis internetezés) átlagban kétnaponta töltöttem, most elmegy 3-at is.
Igaz, tiszta telepítést csináltam és utána sem engedtem szabadjára az akku zabáló appokat.
-
baani59
aktív tag
Nálam a Windows 8.1-es notebookon nincs driver probléma. Megy az adb is és a Windows is látja meghajtóként.
Más: tegnap kijött az ARHD 90.0 (Lollipop 5.0.2)
Délelőtt feltettem. Érzésre gyorsult a teló, meg az Antutu szerint is (31756).
-
baani59
aktív tag
Nekem is átlátszó IMAK tokom van kb. másfél éve, tökéletesen bevált.
A védelem is megvan és a telefon is látszik. -
baani59
aktív tag
http://mobilarena.hu/hir/januar_3-an_erkezhet_a_lollipop_a_htc_csucskeszule.html
Januárban jön Lollipop.
-
baani59
aktív tag
válasz
Steelheart2 #31547 üzenetére
Nálam talál adókat.
-
baani59
aktív tag
A firmware-t pécével összekötve ADB és Fastboot segítségével lehet frissíteni.
Itt egy jó leírás, egy másik HTC One fóum GY.I.K topikjából.
...úgy mint eggyel feljebb.
-
baani59
aktív tag
Végre megérkezett....
[ROM] Android Revolution HD 81.0 • High Quality & Performance • Sense 6 Toolbox
-
baani59
aktív tag
válasz
Louis1 #29457 üzenetére
Én egy RC E240-est használok kb. 2 éve, még a HOX-hoz vettem, de One-al is ugyanúgy műkszik.
Éppen a távirányítási képességei miatt esett rá a választásom.
Működik a beats audio is. Nem tudom, honnan származik az az infó miszerint nem.
Teljesen elégedett vagyok vele, a maga kategóriájában ezekkel a "fícsörökkel" bajnok. -
baani59
aktív tag
Dolgoznak a fiúk az Xda-án.
[PORT] [ROM] Android L Developer Preview for HTC One [ALPHA]
Sajnos még nem működik:
WiFi
Bluetooth
Data
Sensors (except GPS)
Camera
SoundÉn még várok vele egy kicsit....
-
baani59
aktív tag
válasz
jozso1989 #29125 üzenetére
Talán közbe kellene iktatni egy app-ot. Pl. Tasker, E-Robot, Phone Weaver
Én a Phone Weaver-t használom, ami a hely, az idő, a kapcsolatok (Wifi, Bluetooth, stb.), a naptár függvényében beállít dolgokat (hangerő, fényerő, stb.), vagy futtat egy alkalmazást.
-
baani59
aktív tag
válasz
s3nsitivity #28635 üzenetére
Sense 6 Android 4.4.3
ElementalX-m7-16.0-Sense BETAvagy
Sense 6 Android 4.4.2
ElementalX-m7-14.12-SenseMelyiket készítetted be?
-
baani59
aktív tag
válasz
concrete #28414 üzenetére
Most olvasom a dilemmádat, hogy digitizer vagy komplett LCD.
Az összetört digitizer cseréje nem lehetetlen de nagyon kockázatos, mert nagy felületen össze van ragasztva az LCD vel, ami rétegekből áll és könnyebben szétválik mint a ragasztás.Az LCD+digitizer+keret szerelvény kb. 15-16e Ft, kell még hozzá egy méretre szabott kétoldalas ragasztó egy szabályozható hőfokú hőlégfúvó és átlagos kézügyességgel otthon belevághatsz a cserébe egy videó alapján.
A digitizer csak 3000 Ft körül van az ebayen, ha nem sikerül az LCD leválasztása, akkor utólag vehetsz azt is.
Én a komplett szerelvény cseréjét javaslom.
-
baani59
aktív tag
válasz
kazsolt #28097 üzenetére
Igen rootolt.
ARHD 71.1+ ElementalX 14.8 + Sense Toolbox
A tap2wake-et és a pocket detection-t az ElementalX kernel installálásakor lehet beállítani.
Mostanában más gondom is van az ElementalX-el. Néha elfelejti a tap2wake-t, csak az újra indítás segít.
Elkezdtem nézegetni a Viper topikját az XDA-án.
-
baani59
aktív tag
Tegnap egy kicsit meglepett a One.
Füles csatlakoztat, zenét elindít, teló zsebre vág, séta...
Egyszer csak a zene megszakadt, majd a következő szám indult, és így tovább többször is.Amikor elfogyott a cérnám, előhúztam és azt láttam, hogy menük nyitva vannak, appok futnak teljesen véletlen szerű káoszban.
Úgy látszik nem működött a világos anyagból készült zsebben a "PocketDetect" és "tape2wake" felébresztette a telót, még a képernyő is feloldódott.
Egyébként egy övtartóban hordom, ott még sohasem fordult ilyen elő.
-
baani59
aktív tag
Sziasztok, tegnap láttam itt a fórumon, hogy kijött az ARHD 70.0. Mivel a kedvencem az ElementalX-el és Sense Toolboxxal párosítva, neki is ugrottam a felrakásnak.
Az ARHD ARHD-ról frissítve többnyire felmegy dirty flash-el, most amint aktiváltam a Sense Toolbox-ot, jött az üzenet, hogy az "android systemui" leállt, és ha leokéztam újra és újra.
Csináltam, egy tiszta telepítést, a helyzet nem változott.
Kicsit bogarásztam az ARHD topikjában -> a megoldás: mielőtt aktiválod az Xposedben a Sense 6 Toolboxot, ki kell kapcsolni az EQS mods-ot.
Működik.
-
baani59
aktív tag
elementax 14.4+ és sense toolbox 6.1+
Megosztanád velünk a lelőhelyüket?
-
baani59
aktív tag
Megjött a Sense 6 Toolbox.
-
baani59
aktív tag
Szia,
az ARHD 52.0 együtt jött a 4.4.2-vel, így nem tudom, hogy minek tulajdonítsam - nekem javult az akku időm.
Kinézetre nem különbözik a gyáritól, de a "fícsör" listában hosszan sorolják a különbségeket.
Elvileg gyorsabb, de ez a telefon már egyébként is olyan gyors, hogy csak a komoly szakértők veszik észre a különbséget.
Érdemes telepíteni az Xposed keretrendszert és mindenféle modulokkal (pl. Sense Toolbox) testre szabhatod a rendszert. Ha még az ElementalX vagy Bulletproof kernelt is felteszed, még kapsz egy hosszú listát, hogy mennyivel okosabb lett a telefonod. -
baani59
aktív tag
válasz
dave182 #22615 üzenetére
Fedezd fel. A tudás hatalom.
-
baani59
aktív tag
A SurfEasy VPN 500 MB-ig ingyenes, nem időkorlátos. Az 500 mega növelhető, pl. a barátaid regisztrálnak az ajánlásodra. Minden platformon fut.
-
baani59
aktív tag
válasz
blt.62 #19354 üzenetére
Nekem egy Bury CC9056 volt beépítve. A legtöbb autóba utólag is gond nélkül beépíthető.
-
baani59
aktív tag
válasz
Szpisti #18309 üzenetére
Sziasztok,
tegnap a híradóban hallottam az Országos Katasztrófavédelem mobiltelefonokra és tablettekre készített Vészhelyzeti Tájékoztató Rendszer nevű appjáról. A nevéhez híven tájékoztat az árvízről, hóakadályról, stb - csak letöltöd a Playről és installálod.
Az első feladat: találd meg a Play-en. Ha már tudod a nevét - BM OKF VTR - nem nehéz, de elsőre nekem ez nem ugrott be.
Feltelepítettem, jöttek a hírek.
Kb. 70%-os akksival tettem le a telót, reggel pedig nem tudtam bekapcsolni, nullára merült.
Mivel mást nem telepítettem, rögtön a nagyszerű VTR programra gyanakodtam.
Feltöltés után bekerült a szokott helyére az övtokba. Kb. 20 perc múlva feltűnt, hogy a telefon melegítí az oldalamat. Kb. 80%-on volt az akku és baromi meleg volt a teló. Kilőttem a VTR-t, most minden rendben.
Kíváncsi lennék, hogy csak nálam van így, vagy a VTR program hibás.
-
baani59
aktív tag
válasz
becenevem #18014 üzenetére
A 4.4-ben a Google bevezeti a "Host Card Emulation"-t, nem lesz kötelező az un. secure element az ilyen jellegű szolgáltatásoknál.
...tuti, hogy a KitKat-al csőstül fognak jönni az appok az NFC-és telefonok belépésre való használatához.
Sajnos nálunk nem az van, hanem valami 125 kHz-en működő egyedi szutyok.
-
baani59
aktív tag
válasz
migabi24 #17835 üzenetére
Megoldható MHL to RCA adapterrel, de nem olcsó.
-
baani59
aktív tag
válasz
Gulyopapa #17792 üzenetére
Valószínű, hogy a HTC motivációja az üzlet. Népszerűbbek (kelendőbbek) azok a telefonok, amelyek szabadabban kezelhetőek. Még egy utolsó védelmi vonalnak meghagyták az S-ON-t.
A garancia - elméletben - nem azonnal ugrik, csak ha telefon meghibásodása visszavezethető a szotfveres beavatkozásra. Ezt azonban nem mindenütt egyformán értelmezik. Van mindkettőre példa: megjavították nyitott (v. visszazárt) bootloaderrel, vagy éppen visszautasították miatta.
-
baani59
aktív tag
válasz
Nuada herceg #17786 üzenetére
Ha Stock Android alatt a Google Play Editiont érted, akkor a telefonodat először rootolnod kell.
A root jog - a telefon fájlrendszerének teljes körű kezelésének a joga. A HTC telefonokon ez nem engedélyezett alapból. Hogy megtehesd, nyitnod kell a bootloadert.
Itt jön az S-ON/S-OFF problémája. (S-ON = Security ON -> van egy védett rendszer partició)
Ha S-OFF a telefonod, akkor ki tudod nyitni, majd visszazárni a bootloadert, S-ON esetén a HTC-től kell lekérni egy speciális fájlt, amit ott nyilván tartanak, ill. a nyitásnak is nyoma marad. Általában ugrik miatta a garancia.Az S-OFF az 1.44-es Hboot-ra a Renove módszerrel nyitás nélkül, a 1,54 - 1,55 Hboot-ra a Rumrunner módszerrel a bootloader nyitása után oldható meg.
A pdafanclub oldalain találsz részletes útmutatót.
-
baani59
aktív tag
Ha szar a töltő az egész telót el sz@rhatod vele.
Vettem egy hasonlót, de nem mertem a One-t rádugni - egy másik telóval próbáltam ki. Kb. 5 perc után egy nagy durranás és el szállt, szerencsére csak a töltő. Szétszedtem - én még ilyen primitív megoldást nem láttam, semmilyen védelem nem volt benne (túláram, túlfesz, fordított polaritás ellen) - csak a legegyszerűbb tranzisztoros feszültség átalakító áramkör.
Hiába van rajta, hogy HTC....
-
baani59
aktív tag
válasz
Gulyopapa #16679 üzenetére
Ha valaki nagyon akarja, akkor 1.55-ös bootloaderrel is megoldható az S-OFF Rumrunner-el.
-
baani59
aktív tag
válasz
Gulyopapa #16436 üzenetére
Itt részletesen le van írva, hogy mit tud:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2183023Amit a készítő is kiemelt, hogy ez a gyári rom javított változata, nincs látható különbség.
Tulajdonképpen jobban van optimalizálva.Ennél a hardvernél a mindennapokban ez szinte észrevehetetlen.
Mégis miért használom:
- telepítés közben (Aroma installer) eldöntheted, hogy telepítesz vagy kihagysz részeket
- tartalmazza az Xposed keretrendszert, amivel különféle modulokat lehet egyszerűen feltelepíteni, amelyek egyébként rom cserével vagy egyéb körülményes módon vitelezhetőek ki (pl. lezárt képernyővel is működő NFC, az új NFC ikon eltüntetés a státusz sávból, hívásrögzítés)
- gyorsabban frissítik (amint, a Google v. a HTC kiadja a frissítést) -
baani59
aktív tag
válasz
farena #16428 üzenetére
Az ARHD 30-nál elsőre nekem sem volt választható a magyar nyelv, de egy másik fórumban segített egy hozzáértő kolléga - őt idézem.
"Magyar nyelvet nem ajánl fel, de benne van. Elő lehet csalogatni, csak kell hozzá egy jó program, pl. Rom Toolbox.
Itt>Apk Manager>várj, amíg betölti az appokat, menj le az aljára, ahol piros alapon a system appok vannak>kertesd meg a customization settings providert, nyomj egyet rá>Advanced fül (jobbra )>GHyorsítótár kiürítése+Clear Data.
Utána a Beáll.>Nyelvek és billentyűzet menüben>Rendszer nyelvett figyel a magyar is."
Működik.
-
baani59
aktív tag
Elég kicsi a vám és ÁFA mentesség értékhatára , de a kínaiak szívesen írnak kisebb rétéket ill. azt, Gift. Én elég sokat vásárolok tőlük olyan apróbb műszaki cikkeket, ami ott jelentősen olcsóbb. Vámot még sohasem fizettem.
-
baani59
aktív tag
válasz
enginev3.0 #14747 üzenetére
-
baani59
aktív tag
A szivargyujtó töltő témához:
még a HOX idején nálam is fellépett a probléma, nem töltődött (inkább merült) navigácó közeben a telefon.Hirtelen felindulásból vettem egy ilyet és kicseréltem vele a töltő elektronikáját.
Azóta nincs töltési gondom. -
baani59
aktív tag
Elolvastam, értelmeztem: ez az írás a tudásod alapja.
Nem várom el, hogy minden más éles legyen, csak azok a tárgyak, amelyek a szenzor (v. film) síkjától azonos távolságra vannak. Az optikának "kutya kötelessége" mindet élesen leképezni.
-
baani59
aktív tag
Van itt megint egy kis kamerás olvasnivaló:
A nagy mobilos kamerateszt 2013 végén
A HTC One a futottak még kategóriában...
Xaels: egy átlag felhasználó nem azt várja egy fényképtől, amit leírtál...
Inkább azt, amit Daanika, nevezetesen, hogy az azonos távolságban lévő tárgyak legyenek élesek. -
baani59
aktív tag
válasz
SeatLeon08 #14411 üzenetére
Én egy RC E240-est használok(tam) az ARHD 22.0-el (gyári 4.2) minden segéd program nélkül.
Kétségtelen, hogy bizonyos funkciók többszörös gombnyomással, ill. lenyomva tartás és ismételt rányomással érhetők el, de némi memóriával és ritmusérzékkel ez megoldható. A hangminősége az átlagosnál jobb - jó mélyekkel és jó dinamikával. Az én fülem is átlagos (remélem...), vájtfülűek lehet, hogy nem értenek velem egyet.
-
baani59
aktív tag
-
baani59
aktív tag
válasz
saintex72 #13014 üzenetére
Még egy utolsó gondolat az RC240 témához.
Ha a a headseten a +/- gombokkal a zenébe tudsz beletekerni, akkor az "Other HTC Android phones" fejezetben leírtak szerint viselkedik - valami probléma (hardver/szoftver) miatt a telefon nem úgy kezeli a headsetet. A szoftveres eltérés valószínűbb. A gyári zene lejátszót használod?
Tesztelhetnéd az FM rádióval is. A +/- gombok ott is a hangerőt változtatják.
-
baani59
aktív tag
válasz
saintex72 #12997 üzenetére
Stimmel.
Ez szöget ütött a fejembe, belenéztem a User Guide-ba.
Minő meglepetés
, a funkciók függnek a telefon szoftverétől.
Az enyémen ARHD 13.3 van (4.2.2 - Sense 5)
A tieddel mi a helyzet?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Elektromos autók - motorok
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Hamarosan megjön az ASUS házak új zászlóshajója
- Formula-1
- sziku69: Szólánc.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga i5-10310U 16GB RAM 256GB SSD 13.3 FHD Touch 2in1
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 256GB FHD 144Hz
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest