- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Apple Watch
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
-
Mobilarena
HTC ONE
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
HUTCHDB
nagyúr
Ma felfedeztem ujabb 3 pixelhibat.
Igy osszesen van 5 db. feher alapon fekete hibas pixelem es van feher vonalbol 2 db, amibol az egyik kb. 4-5, a masik kb. 3 pixelhosszusagu.#4698 N4ri87!
Kiprobaltam, nalam is detto.... -
g0n21
senior tag
Ezt én is így tudom, de saját bőrömön tapasztaltam, hogy nem cserélik helyszínen, visszaküldik a webshopnak, azok pedig visszaveszik, a szerződést visszaállítják, és nem másikat küldenek, hanem a visszaállított szerződésemmel rendelhetek MAJD újat (kb 2-3 hét.. mondjuk nekem szerencsém volt, megrendeltem egy másik céges előfizetésre, holnap jön a 2.próbálkozás,
téteket elfogadok:
anyaghiba1- rossz illesztés, odds: 1,5
anyaghiba2- sorjás alumínium, odds: 1,2
anyaghiba3- szőrös, szétkúrt műanyagok: odds, 1,3
pixelhiba odds: 1,8
eredményhirdetés holnap 9-12 között, pénzkifizetés a'la t-mobile 30 napon belül -
DEJVID
őstag
Szoftvereseen reméltem is hogy nincs semmi, úgy gondoltam, hogy magára a készülékre nincs-e nyomva semmilyen embléma? Ezt a az alkalmazást lehet törölni ugye?
Loboda: Mondhatom azt az üzletben, hogy nézzünk bele, és nemjó, hozz másikat? Pixeleket mondjuk így nem könnyű ellenőrizni.
-
DEJVID
őstag
Sziasztok!
A hozzászólások alapján nem tudom eldönteni, érdemes-e megvenni a telefont, vagy sem. Milyen sűrű a pixelhiba és az illesztési hiba? A t-mobile-os készülékeken ugye nincs t-s logó?
-
ThorsHUN
őstag
Azert ez "marhajo".
A csucstelefonok kozul, ha az S4et valasztom, akkor bar napfenyben csodaszep allokepeket tudok kesziteni, de ha a gyorsan mozgo gyerkoket fenykepeznem, vagy sotetedik, nem jok a fenyviszonyok, akkor mar buktam a dolgot. Ha zenet hallgatok nem megfelelo fulessel, akkor pattog, a kep allitolag beeghet, a szoftver akadozik... nehol a kamera mozog...
Ha a ONE-ra esik a valsztasom, akkor pixelhibakkal kell szamolnom, nem cserelheto akksival, kopo hatlappal, sorjas elekkel, illesztesi hibakkal. Gyengebb kameraval es kevesebb (utangyartott) kiegeszitovel.Kompromisszum mindketto... hihetetlen...
-
Badboys
őstag
Akkor csak a pixel és az illesztési hibákra kell oda figyelni vagy esetleg van más is? Tegnap megrendeltem web shoppon keresztül a 8 nap miatt. Sajnos még sincs fekete pedig először azt mondták van. A pixel hibát mivel lehet tesztelni? Van rá valami konkrét program?
-
Badboys
őstag
Előző hsz. hoz igazolni tudom,hogy akik más telefonnal rendelkeznek egészen elferdítve adják vissza a hibákat. Olyant is olvastam,hogy elsárgult kijelzők,wifi nem kapcsolódik stb. tehát a rossz indulat és az írígység teszi a dolgát . Nekem sincs még sajnos, jelenleg O4X HD ém van gondolkodom a cserén mivel olvasom folyamatosan a hsz. kat, kicsit elgondolkodtam a vételen. A Trénél venném, meg kellene rendelnem leginkább a pixel hiba ami aggaszt. Mindenképpen web shoppban rendelném mert azért kb.20 -még ebben sz@r világban is ok pénz.
-
Szpisti
addikt
Hogy ne csak a rosszat olvassátok:
Csütörtökön reggel rendeltem a T-nél meg webshopban, és pénteken koradélután már ott is volt a PPP-ban... Semmilyen pixelhiba nincs rajta, minden rendben vele...Xaels: azért egy kis csalással elő lehet hozni: [link]
-
válasz
HUTCHDB #4543 üzenetére
őszintén? tetszik a telefon, titokban elgondolkodtam a dolgon, de aztán lebeszéltem magam - egyelőre legalábbis...
vártam az s4 megjelenését is, mostanság ki is próbáltam egyet, viszont nem vettem meg végül, mert egy általam kibontott és gyári alapra visszaállított példány is röcögött kicsit - más bajom nem lenne vele, ezért kivárós, mert ez csak firmware probléma, ami biztos javításra kerül, ráadásul jön a csupasz androidos, nexus támogatásos s4!
amikor a haverral elmentem one vételre, akkor már tudtam a sok pixeles...stb hibákról, és olaj volt a tűzre, hogy csak a negyedik kibontott darab volt hibátlan, de azt megvette a srác, azóta is örömmel használja, a néhány nap alatt nem jelentkezett nála hiba.
előtte nézegettem még a note 2 lte telefont is, az ütős akkumulátoros üzemidő megfogott, de a z is nagy, és arra még bő 1 cm, az már hatalmas, így nem ugrottam bele.
én meg közben letettem az xperia z cseréjéről, mert kijött a friss (t-s) firmware, és olyan újítások és javítások vannak benne, hogy csak na!
megcsap néha az újítás szele, de most elhessegettem egy időre! -
Srácok!
Olvasgatom a hozzászólásokat és a következőkre jutottam:
1.: Ha már szemmel látható pixelhibát lát valaki, akkor az nem egy pixelhiba, hanem több pixel hibája ilyen ppi érték mellett. Ergo, ahogy írtam az már nem egy pixelprobléma, hanem több, így cserélni kéne szó nélkül.
2.: A sok illesztési hiba szerény véleményem szerint nem lehet annak az oka, hogy a HTC a mikrofonokat kicserélte mert a Nokia problémázott? Nagyon úgy nézem, hogy azok a hibák olyanok, mintha szétszedték volna a telókat az összeszerelés után? Nem akarok összeesküvéseket generálni, de me megnéztem egy ezüstöt a speedshopban és ott is illesztési probléma volt, ami nagyon úgy nézett ki, mintha szétkapták volna a telót.
3.: Az elmúlt napokban közzétett hibák miatt elbizonytalanodtam és elkezdtem filózni több más telón. Sajnos arra juottam, hogy marad a One. Xperia Z jöhetett volna szóba, mert Samut már nem veszek, mondom ezt annak ellenére, hogy S3 van nálam.
4.: Webshopon keresztül nem veszem meg a telót, csak a boltban ezek után. Helyszínen megnézem és ha nem oké, hozza a másikat az ember. Pont az említett hosszú visszavételi procedúra miatt nem akarok webshopban készüléket venni.Hát, röviden ennyi lettem volna.
Nem akarok okoskodni, csak leírtam a véleményem és meglátásom.
-
sipy888
aktív tag
tehát megrendelem neten, kihozza futár 3-4 nap mulva látom hogy van rajta 1 pixelhiba , nem is kell erre hivatkoznom csak mondom hogy nem kell. Aztán rendelek egymásikat, bízva abban , hogy az jó lesz?! De ha új előfizut is rendelek hozzá, akkor olvastam valaki irta, hogy akár 30 nap is lehet az átfutási ideje egy ilyen "manővernek"
-
sipy888
aktív tag
most ezeket a kommenteket olvasva, melyik módszer lehet a jobb? a személyes vásárlás, vagy a netes ahol 8 napod van cserélni? személyesen ha nincs micro simed, mert nekem nincs, akkor úgysem tudok egy pixel testert leszedni, tehát nem tom megnézni jó e a telefon kijelzője. A külső hibákat nyilván meg lehet látni egyből.
-
GyureX
tag
válasz
markyy18 #4507 üzenetére
Felhivott egy htc-s kollegat is, aztan azt mondta, hogy ha latna is azt az 1 pixelhibat, akkor se cserelhet, mert 1 pixelhibanal meg nincs csere. Mondtam en, hogy 3 napom belul kotelesek tudtommal cserelni, hiaba, azt mondta ez van. Max fenyegetozhettem volna fogyasztovedelemmel, de ugy voltam mar vele, hogy b* meg akkor, rendelek majd ujat, talan addigra jobb keszletbol sikerul.
-
GyureX
tag
Az a par nap lesz par het, mig visszaallitjak az elofizetesed. Tudom, mert velem is ezt jatszottak el tegnap.
Igaz, csereltek volna, ha szerintuk lett volna olyan ok, amiert lehetseges. Az 1 pixelhiba, amit elvileg csak a "kedves ugyfel lat" nem indok a cserere. Azt hozza kell tenni, hogy a faszinak haromszor szoltam, hogy tegye mar kozelebb a szemehez a kijelzot es ne mozgassa osszevissza, mert fel meterrol meg vilagosban persze, hogy nem olyan feltuno. De o csak forgatta, ertetlenkedett, komolyan, mint aki direkt nem is akarja eszrevenni. Bekaphatjak komolyan. Ment vissza 8 naposban. -
markyy18
aktív tag
Érdekes. Nekem anno cserélték a HOX-ot pedig én is neten rendeltem és a boltban cserélték.
Abban az volt a fura h javítani vittem be, a szervizes meg szólt h nem 3 hanem 8 napom van cseréltetni én meg pont a 8. napon vittem vissza. Határozottabbnak kellett volna lenned.robit74: sajna SLCD2 is az volt a pixelhibákra.
-
Xaels
félisten
válasz
robit74 #4484 üzenetére
A nemzetközi szabvány 4 különböző osztályt állapít meg. Az elsőnél nem megengedett 1db hiba sem míg a 4.-nél akár 50db hiba is lehet. Általában a 2.-at szokták alkalmazni. Nem is ezzel van a gond, hanem azzal, hogy ezt sehol sem tüntetik fel. Gyakorlatilag akár azt is mondhatják, hogy a 4.-et alkalmazzuk vagy ezektől teljesen eltérőt. Ha veszel egy monitort vagy TV-t ott általában fel van tüntetve a pixelekre vonatkozó garancia, de itt ennek nyoma sincs.
-
robit74
tag
Egyébként az enyémet a gyerkőceim reggel óta tesztelik (már csak tápról) játékokkal, melegedés elfogadható, pixelhiba továbbra is 0, lemerült állapot kb. 4,5 óra után (wi-fi folyamatos "on").
-
Takashi
aktív tag
Bezzeg a régi szép idők, mikor még senkinek sem volt semmiféle problémája pixelhibás Nokia 3310-esekkel!
-
Takashi
aktív tag
Szerintem a gyártók által rendeltetésszerű használatot akadályozó tényezők, amik NEM MŰKÖDNEK megfelelően a készülékben és ezáltal az kvázi használhatatlan (pl. mikrofon, szenzorok, gombok). Lássuk be, hogy 2000000 pixelből 1 db nem működő, az max zavaró, de semmiképpen sem használhatatlan.
Mindazonáltal természetesen engem is baromira zavarna és mindent elkövetnék, hogy cseréljék ki 3 napon belüli vásárlás esetén.
-
engem egy hibás pixel is zavar, ha tudom, hogy van, de mondták már azt szervizben, hogy hiába a vásárlástól számított 3 napon belül van jelezve a hiba, nem cserélik, és sajnos feljebb is nekik adtak igazat!
nem írok gyártó/szerviz neveket, de úgy mentem oda adott készülékkel, hogy elég sűrűn intézek cégeknek és magánszmélyeknek is szervizes ügyeket, az egyik szolgáltató szervize simán cserélt egy telefont 3 napon belül úgy, hogy csak egy hibás pixel volt a kijelzőn, a másik szolgáltató nem, gyártói szerviz lett belőle, és ott is lepasszolták a dolgot - először látni sem akarták, aztán műszerrel már látták, de a sarokban van, nem feltűnő...stb -, hiába lett feljebb megpanaszolva, nem lehetett átvinni a dolgot, pedig nem ma kezdtük...Takashi; igen, sokszor eltérnek a vásárló számára kedvező irányba a szabályozástól, meg is tehetik, de nem kötelességük, csak örülni kell neki, ha sikerrel járunk.
robit74; az a baj, hogy nagy a szórás, leírhatom itt, hogy sokszor jártam sikerrel, és csak egyszer nem, de akinek pont nem orvosolták a problémáját, azt ez az arány nem fogja vigasztalni!
-
robit74
tag
Már írtam egyszer, a gyakorlat az, hogy a szervízek a nemzetközi szabványt fogadják el (leegyszerűsítve 3 összefüggő világító hibás pixel) ami már akadályozza a rendeltetésszerű használatot. Persze mindig van olyan szervíz (gyártó), aki a fogyasztók javára eltér és már 1 hibás pixelnél is cserél.
-
Takashi
aktív tag
Bizony, pont ezt akartam én is írni. Be lehet menni verni az asztalt, de sajnos 1 pixelhiba (a 2 millió pixelből) abszolút NEM akadályozza a "rendeltetésszerű használatot". Az más kérdés, hogy ha már tudod, hogy ott van, az zavarni fog és úgyis mindig odatéved a szemed. Így aztán csak reménykedni lehet benne, hogy normális ügyintézőt fog ki az ember, aki megérti, hogy Ő SEM szeretne kompromisszumot kötni egy negyedmillió körüli készülék minősége kapcsán.
-
markyy18
aktív tag
Persze ezt tudom. Előző SH34 volt annak volt több baja is.
A mostani HT 353 ez nekem hibátlan és ahogy kérdeztem meg figyeltem más is elégedett vele.
De sajnos szerintem ez a pixelhiba nem a gyártáson fog múlni mert panaszkodnak erre is arra is.A cserével az a baj h ha minden igaz van egy szint ami az eladó szerint belefér.
Igaz nekem eddig "szerencsém" volt és mindig volt min 5 pixelhiba.
HUTCHDB: lehetséges h csak akkor lehet a záróképernyő hátterét cserélni ha nincs kint semmi (zene, naptár, stb. )
Sok widget eltűnt pl a gyári e-mail kliensnek sincs már gyári widgetje de sok más ilyen van. Ezt a Sense 5-ben megfaragták.
-
Xaels
félisten
válasz
markyy18 #4472 üzenetére
Persze, de ugye az S/N számból meg lehet tudni azt is, hogy mikor gyártották. Szerintem azért érdemes lenne összeszedni.
Pixelhiba: "A jótállás alá tartozó termékek esetében, ha a fogyasztó a vásárlástól számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a forgalmazó nem választhatja az áru kijavítását, hanem köteles a meghibásodott árut - amennyiben van ugyanolyan árucikke - előzetes vizsgálat nélkül azonnal kicserélni." - Országos fogyasztóvédelmi Egyesület
-
válasz
sipy888 #4470 üzenetére
a behaltat javítják/cserélik gariban, az illesztési hibás, sorjás és szabvány alatti pixeles hibásat viszont nem igazán, azokkal a hibákkal együtt kell élni, ezért nem mindegy, hogy melyikbe fut bele az ember, de aki másként látja, annak lelke rajta, semmi akadálya...
toeki; senkit sem nyilatkoztattam ki...
-
válasz
sipy888 #4463 üzenetére
van lehetőség a válasz hivatkozással hozzászólást írni, így egyértelmű lesz, hogy kinek is címezted a mondandódat.
semmi dramatizálás, elég olvasni, pont annyi hibát leírhatnak, mint amennyien elégedetten használják úgy, hogy nem fórumoznak.
amúgy sem találkoztam még ennyire problémás típussal, mint a one, hogy csak a negyedik kibontott példány nem volt hibás, az első háromnak csúnya pixeles hibái voltak, hogy a sorját ne is említsem - pedig direkt több szállítmányból hozta ki a srác, hátha...
jó telefon a one, ha hibátlant fog ki belőle az ember, csak ennek nem a legjobb az esélye!
védheted a one-t, de amiket például az s4...stb témákban írkáltál, azok alapján ugye nem probléma, he nem veszlek komolyan?!?! -
-
joey04
titán
meghalt? meg (miután feldobta a pacskert, és nem lehet többé bekapcsolni a készüléket, az nálam halott hw, akármi is okozta). akkor nincs miről beszélni. inkább legyen pixeles a kijelző, mint totál fekete az egész.
komoly hibák ezek, de a többieknél legalább ilyen komoly hibák voltak az elején, sőt, még komolyabbak. így aztán cikk sem biztos, hogy lesz. -
a sorja és a hézagos illesztés még csak nevezhető esztétikai hibának - bár némelyik szélsőséges eset, már annak is csak erős tompítással -, de a pixeles hibákat nem nevezném annak!
az xperia z halála pont, hogy szoftveres volt, amit javítottak is az új firmware verzióban, de mint a témájában is olvashattad, házilag is orvosolható volt a behalt telefon is! arról nem is beszélve, hogy az első firmware verzióval sem mindenkinél jelentkezett a probléma, sőt!
kíváncsi lesze rá, hogy a one problémái kapnak külön cikkeket, vagy sem... -
-
concrete
csendes tag
Csütörtökön rendeltem, ma már átvehettem PPP-ban. T-s, illesztések tökéletesek, pixelhibát nem látok. Hogyan tudom meg, hdr mikrofonom van-e?
-
markyy18
aktív tag
Akkor olyasmi ez mint a pixelhiba.
Csak mégsem.
A HOX-omat anno az Egri T-pontban de az más helyzet abból volt raktáron bőven már a megjelenése után 6 hónappal.Ezzel a telóval más a helyzet. Ebből még most indul meg az értékesítés normálisan itthon szóvaé számíts rá h nem lesz egyszerű.
A One-omat meg a speed cserélte de várnom kellett rá egy hetet, igaz megérte.tomas01: igen ki persze, külön menüpont van neki. Halkabb lesz.
-
markyy18
aktív tag
Nincsmit. Sok sikert a cseréhez remélem korrektek lesznek velem anno nagyon azok voltak mikor a HOX-ot cseréltettem.
Viszont érdekes ez a hibajelenség.Ez pixelhiba vagy mi lenne?
N4ri87: hát nem tudom lehet a FR megoldaná a problémát. Eddig erre nem panaszkodtak itt fórumban vagyis én nem emlékszek rá.
-
Koris
aktív tag
2 napig boldog tulaj voltam,eddig minden jo es pixelmentes volt.Most viszont egy 2 millimeteres lila vekony csik van fekete hatternel
Webshop T.Holnap hol tudom csereltetni?Elvileg 3 napon belul vagyok.Sokaig birta -
HUTCHDB
nagyúr
nem állítgattam semmit, ahogy van, napi használat során, úgy csináltam mindkettővel a képeket .....
kamera frissítés?
nekem semmi frissítést nem jelez....migabi24!
háááát lehet a végén az lesz!amúgy a one pazar szerkezet, borzasztó szépen működik, IOS szintű smooth-sággal, nagyon jó külső hangszóróval.
exklusive megjelenés, ( siető kiadás miatt, itt - ott sorjával, pixelhibával) rossz kamera, majdnem IOS zártság, beats audio mögé bújtatott loudness-es hang, számomra szürke kijelző, ami ráadásul kontraszttalan....
bocsánat az elégedett felhasználóktól! -
Avicularia
veterán
válasz
nagyzoltan87 #4341 üzenetére
Hidd el nekem, én szívesebben garanciáztatok Magyarországon mint Svédországban. Van néhány dolog ami jobb, pld. az említett pixelhibához hozzáállás, illetve bármit vissza lehet vinni kérdés nélkül 14-30 napig. De ezeket leszámítva nem jobb a hozzáállásuk a dolgokhoz mint otthon.
-
Xaels
félisten
válasz
nagyzoltan87 #4322 üzenetére
A Pixelhibára vonatkozóan van egy nemzetközi szabvány. Amúgy meg a 3napos csere értelmében én úgy gondolom, hogy egy ilyen multimédiás eszköznél ahol a legfontosabb hardver maga a kijelző ott igenis kimondhatjuk, hogy 1 pixelhiba is csorbítja a használhatóságot.
-
nagyzoltan87
csendes tag
En azt nem ertem hogy pixelhibara hogy mondhatjak hogy azt nem cserelik...botrany! Ez olyan hogy veszel egy varrashibas cipot aztan azt mondjak bocs majd ha par varrashiba van rajta! Nem is ertem...
-
ptya
tag
van egyáltalán hibás Vodás készülék?
nem tudom a processzt, de ha egyszer feltelepitett vodás appokkal (2 db) rendelkezik, akkor az a telefon már egyszer elő volt véve. nem? ergó a banális állapotú telefonok igy ki vannak szűrve.nekem egyelőre minden úgytűnik, hogy működik. nincs pixelhiba, illesztéssel sincs gondom (bár a bepostolt kép alapján most én is látok egy hajszálnyi hejet a képernyő oldali fémháznál, de ez igaz alul felülre és olyan egységes, h kétlem ez hiba lenne)
tegnap vettem fel másfél percnyi videót koncerten és visszanézve perfektül szólt semmi kattogást nem tapasztaltam. -
válasz
sipy888 #4300 üzenetére
gondolhatod, hogy nem arra írtam!
viszont kevésbé zavar egy nem hajszálra középen lévő kamera, mint a pixeles hiba, sorjás ház...stb.
arról nem is beszélve, hogy a one esetében sokkal több a hibás darab, ha az ismert arányokat nézzük.boksz; ezzel csak a baj, hogy csak webshop útján adott a 8 munkanapos elállási lehetőség - és azért jöhet még elő hiba napokon belül is -, illetve ha például t-nél üzletben veszed, úgy nincs webshop kedvezmény, ami elég tetemes összeg.
csak egy példa; 2 év hűség csak az előfizetésre, így üzletben 184.660 ft, webshop útján viszont csak 166.194 ft. -
hurrikan
addikt
Jelentem megjött a One a T-mobiletől.
Teljesen tökéletes. Se sorják, sem anyag vagy illesztési hibák, se sérülések vagy egyéb gondok.
Közelítés érzékelő is működik, videók nem pattognak.
Kijelző teljesen tökéletes, egyelőre nulla pixel hiba. Amin meglepődtem, hogy a Micro USB olyan erősen és fixen áll az aljzatba hogy ilyet nem láttam még HTC-től. Egy mm-es kotyogása sincs.lehet a fém ház hatása
eddig minden teszt, vagy saját HTC-mben kotyogott, nem is kicsit.
Továbbá csatlakoznék a GLS-el elégedettek táborához.
Reggel fél 9-kor hívott, hogy mikor hozhatja a csomagot. 3időpontot adott meg órás pontossággal amiből választhattam.Rugalmas, gyors, pontos cég. -
HUTCHDB
nagyúr
válasz
robit74 #4252 üzenetére
t-s, és futár hozta.
egy dobozból vette elő, és egy lezárt zacskóban volt.
nem adta át addig, míg alá nem írtam.
miután aláírtam, akkor kibonthattam, és konstatáltam is a hibát, mert a fehér pixelhiba és a bal sarkán a szerelési gond azonnal látszódott.
ő azt mondta, (ami igaz is) neki ezt vissza nem adhatom, forduljak a t-mobile-hoz.
egyébként a csomag bontatlan, és a doboz is bontatlan volt.
most teszem fel a képeket, mindjárt belinkelem. -
robit74
tag
válasz
Spark_777 #4276 üzenetére
A bekapcsoló gomb, az egy "ablak" ugyanis alatta van az infra, egy minimális mozgás (billegés) teljesen normális.
Azaz érzésem, hogy egyes dolgokat kicsit túl "liheg" a fórumozó társaság. Úgy gondolom, hogy vannak olyan hibák amik nem elhanyagolhatóak és vannak olyanok amelyek nem hibák. Ha pedig a tényleges hibáról beszélünk, az pedig minden új készüléknél előfordul. (Megjegyzem a pixel hiba hivatalosan csak akkor hiba, ha három egybefüggő világító pixelt találtok. Ez alatt nem hiba, mivel természetes gyártási folyamatból adódhat.) -
Agartner
csendes tag
válasz
Spark_777 #4264 üzenetére
Pedig a legjobb gyar a shanghai-i, es itt is keszul a legtobb. Valoszinuleg a mennyiseg miatt mondhatjak ezt, vagy a sztereotipia, hogy "kinai".
Mint itt a jo pelda, Taoyuan gyartas es a fele rossz ami nektek ment...A gyarhoz nem kell visszajutnia az infonak, tudjak ok ezt nagyon is jol. Valakinek mar le is irtam, hogy a HTC nem dob el mindent ami nem jo, megprobaljak ertekesietni, mert a vevok 90%-a nem ugrik am a pixel hibakra
Ez egy szak forum, a vevok nagy resze pedig sima "utcarol betero" laikus user.
-
GyureX
tag
Délelőtt visszavittem. Persze előtte webshopos hölggyel beszéltem, azt mondta, hogy állapodjunk meg abban, miután mondtam neki, nem akarok heteket várni másik készülékre, és ha a 8 napos visszaküldéssel adom le, akkor lehet megveszem máshol, hogy beszéljem meg a szervizessel, ki fogják nekem cserélni helyben, de ha nincs raktáron, akkor 1-2 nap és küldenek másikat.
A zalaegerszegi két szervizesnek mutatva egyik se látta a pixelhibát, tény, hogy fényben kevésbé látszik, meg nem nagy a pixel, de ha az ember a szeme elé teszi a készüléket, simán észrevehető. Na mindegy, ők nem látták. Felhívtak valami htc-s kollégát, az meg azt mondta nekik, hogy nincs csere ennyi miatt. Megírtuk a papírt a 8 naposra, közölték, 1-2 hét amíg visszaáll az előfizetésem. Vicc komolyan.
T-ből kijőve még egyszer felhívtam a webshopot, elmondtam nekik, hogy mégsem úgy történt, ahogy mondtál, hiába hivatkoztam rájuk. Azt ígérte, annyit tud nekem segíteni, hogy figyelgetni fogja a számom alapján, mikor érkezik be a leadott készülékem, de az ünnepek miatt csak jövőhét közepe fele várható, és próbál rajta kicsit gyorsítani, hogy kaphassak egy másikat. Sokat elnézést kért, meg a türelmemet. Meglátjuk. Az biztos, valaki írta, hogy második körben 1000 db-ot kaptak, na abból is már csak 100 körüli darabszám van. Kérdés, ha ez is elfogy, mikor meg mennyit kapnak megint. -
HUTCHDB
nagyúr
no nekem is megjott a keszulek.
sajnos hibas a kijelzo, 2 db fekete pixel hibam van, es a jobb oldalon feher csikok lathatoak, amik nagyon zavaroak.
a bal sarkanal az osszeszereles minosithetetlen.
a kijelzon a htc felirat alatt katcos, a vaku alatt pedig fekete hiba talalhato.
majd teszek fel kepeket, ha hazaertem.a keszulek amugy jol mukodik, a kamera nekem megfelel, roszabbra szamitottam.
de majd otthon kell megnezni "kivulallo" kijelzon, hogy az s3-hoz kepest milyen.szoval 8 napom van, hogy visszavitessem, addig hasznalgatom....
-
válasz
hurrikan #4212 üzenetére
alapos teszt, és a terjedelméhez képest, hibát is alig találni, ritka az ilyen, gratula!
bízom benne, hogy a napokban kiadott 10.1.1.a.1.253 firmware verzióval is tesztelted, nem csak a 10.1.a.1.434 verzióra gondolsz, ami bár javított a fehéregyensúlyon a 10.1.a.1.350 verzióhoz képest, de közel sem annyit, mint a legújabb firmware!
a kamera tesztjét szintén érdemes elvégezni az új firmware verzióval, nem túlzás azt mondani, hogy ég és föld lesz a különbség a fényképek között!Badboys; ennyire nem sarkítható le a dolog a samsungra, mert egy köztes cég csinálta a one lejáratást, akivel a módszer(ek) miatt bontotta a szerződést a samsung, de ettől függetlenül elnézést kért...stb.
BroCreSt; ezért is írtam feltételes módban, mert a t-mobile jellemzően nem szokott szőrözni, sokszor akár a jogszabályoktól is eltér az ügyfél számára kedvező irányba - ha azt hivatalosan megteheti -, de attól még előfordulhat, hogy nemet mondanak valamire, mert jogszabályilag akár azt is megtehetik.
a leggyakoribb példa; amennyiben nem náluk vásárolt készülék miatt kell sim kártya csere (micro, nano), akkor elvileg fizetős a dolog, de nagyon sokszor jófejek, és díjmentesen cserélik, pedig nem lenne kötelességük!
nem akartam leírni, de akkor már mindegy; más üzletekben is ez a helyzet, mondta a csávesz, hogy az általunk kibontott három one is megy majd eladásra, nézzünk meg nyugodtan bármennyit, bár mi nem visszük el, ha van rajta pixeles, illesztési...stb hiba, de sokan nem nézik ennyire, szóval őt nem igazán érdekli a dolog...
ezért is kérte meg a haver, hogy menjek el vele, és nézzem meg, illetve teszteljem le alaposan az általa megvásárolandó telefont, mert nagyon szeretne ilyet, de több ismerőse is vett hibásat, és nem szeretne ilyenbe belefutni.
nem beszéltem le a típusról, hiszen az ő döntése, de nagyon bosszantó, hogy ilyen rossz a problémás arány... -
BroCreSt
aktív tag
Voltam a Speed-ben, és a srác mondta, egy pixelnél nem cserélik.
Volt HTC-s a szervízes srác.Ja, közben jó teszt játék megy a Speed-ben!
Azt asztalon vagy 10 One, mindegyik ki van szépen bontva, és teszteli őket a szervízes, mert már tele a t*ke.
Úgyhogy már nem mennek ki hibás db.-ok, bár megjegyezte, a visszavett (8 napon belüli) 1 db. pixelhibával
rendelkező One-t újra értékesítik!Nekem is volt olyan, ami pixel ill. illesztési hibás volt.
Ja, a fényerő miért automatikán állítgat, ha ki van kapcsolva az automatikus fényerő?
Érdekes, az eXpansys-os nem csinálta.
-
robit74
tag
válasz
Szellem. #4239 üzenetére
Először is, akármilyen hülyén hangzik, vittem magammal egy ékszerészek és órások által használt nagyítót és azzal vizslattam körbe.
Aztán betettem a microSIM-et telefonáltam és teszteltem a hangját és a közelség érzékelőt.
Kapcsolódtam egy ingyenes Wi-Fi- re és bejelentkeztem a fiókomba és azonnal letöltöttem a Dead pixel test progit és többször végigfuttattam a kicsikén, miközben a nagyítómmal végigfürkésztem a kijelzőt.
Röviden ennyi. -
markyy18
aktív tag
válasz
hurrikan #4202 üzenetére
Igen nekem cserélte a speed a készüléket minden szó nélkül. Mikor volt raktáron egyből küldtek egy magyar garisat az EU garis helyett, szóval én elégedett vagyok. Volt 5 pixelhiba amit találtam. Elméletileg a 3 hiba/cm2 a kritérium de azt mondta az eladó h a 3 napos cserénél nem szőröznek annyira cserélik és kész pixelhiba esetén.
Amúgy aki T-től vette webshopon annak 8 munkanapja van a cserére. Tudom biztosra mert tavaly mikor One X-et vettem webshopon és az is pixelhibás volt pont a 8. napon vittem vissza és cserélték azt is szó nélkül.
Egyébként az h webshopon van raktáron semmit nem jelent ha a boltba ahová visszaviszed nincs raktáron.
A webshop és az üzletek két külön szálon logisztikáznak. -
B@ldrick
aktív tag
Sziasztok,
Ma érkezhet PPP-ba első okostelom (az első ami birtoklási vágyat ébresztettspeedtől (ő darabjaira még nem olvastam itt panaszt, reménykedem, még nem szállítattam PPP-ba sem).
Érdemes akkor kibontatni velük, legalább külsőleg megvizsgálni (mSIM még nem lesz kezemben), és bekapcsolni is, vagy sim nélkül nem lehet? Ha összeszereléshibás ki se fizessem hanem pikpak mennyen vissza?Pixel, gomb, zaj, közelségérzékelő hibát így csak otthon tudnám ellenőrizni, akkor meg már mindegy, jön a gari macera.
-
GyureX
tag
webshop
Tudom, van 8 napom, hogyha nem kell visszaadjam, de félek, hogy nem jutok másikhoz. Na meg annyit vártam rá, hogy nagyon nincs kedvem ismét várakozni. De valamit valamiért. Ha kiadtam érte majdnem 170.000 Ft-ot, szeretnék egy hibamentes készüléket. Persze tudom, lesznek biztos apróságok, amik még nem is zavarnak, de a pixelhiba az nagyon. Főleg, hogy amióta észrevettem, ha ránézek a kijelzőre, egyből kiszúrom a menüben, mert pont középen van. Az lenne a legjobb, ha egyből, vagy legalábbis 1-2 nap alatt, míg megjön Pestről, cserélnék.
-
válasz
hurrikan #4200 üzenetére
azért csak óvatosan azzal a 3 napon belüli cserével, mert van egy fontos kitétel a jogszabályban;
Amennyiben három munkanapon belül érvényesítjük csereigényünket, az eladó nem hivatkozhat az aránytalanságra, hanem köteles a terméket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza.
vannak/lehetnek bosszantó hibák, amik nem feltétlenül akadályozzák a rendeltetésszerű használatot...
nem okés, hogy a negyedik kibontott készülékre lehetett azt mondani, hogy egyáltalán nincs vele probléma!az s4 anyaghasználata nem vészes, legalábbis nem mindenki ódzkodik tőle annyira, illetve sokan csak rámondják, de nem is próbálták még, csak a régebbi szériák alapján általánosítanak, a z kijelzőjéről meg akkor mondj véleményt, ha már láttad az új firmware verzióval, amibe bekerült ilyen kalibrációs lehetőség, mert mint kiderült, nem is a kijelzővel volt ott probléma;
a z kamerája dettó, mint a kijelző, az új firmware verzió alatt jelentősen jobb lett, szóval nem a hardverekkel van probléma, hanem szoftveres volt a nyűg, amiket gyorsan javítottak.
a one esetén a pixeles hibákat, meg a problémás összeszerelést nem fogják javítani új firmware verzióval...GyureX; webshop útján rendelted, vagy üzletben vásároltad?
-
hurrikan
addikt
3napon belüli visszavitel esetén kötelesek cserélni.
Akár szolgáltató, akár GSM bolt. Markyy-nak is cserélték szó nélkül. És nem ő az egyetlen.
Az ilyen típus hibákat, mint pixel hibák, illesztési problémák, kopások, anyaghibák, nem működő wifi, bluetooth, közelítés érzékelő vagy bármi ilyen, rögtön látható-letesztelhető. -
GyureX
tag
Ma kaptam meg, most futtattam rajta pixel tesztet, és a feketénél látszik egy hibás pixel. Viszem is vissza holnap. Nem vagyok ideges kicsit se, hónapokat várok rá, most akkor megint várhatok egy másik készülékre ki tudja mennyit. Árghh.
-
N4ri87
senior tag
Ma kaptam kézhez és már van is egy hibás pixel...Na ilyenkor mi van? Azon kívül, hogy nyugtatom magam, hogy nem kell felrobbanni.
Hogyan a picsába lehet egy új készülékben pixel hiba? Mit raktak bele ezek a balekok? A tököm tele van már a HTC bénázásával.Szerk.:
Elnézést a kirohanásért. -
-
markyy18
aktív tag
válasz
galgyorgy83 #4145 üzenetére
Illesztési hibákat magyarul körbenézed a telefont és ha rés van az nem jó.
Kijelzőt h pixelhibás vagy sem. Ott letöltesz egy programot és megnézed szabad szemmel leginkább fekete és fehér háttérnél bújik elő a hiba.
Esetleg leteszteled a közelségérzékelőt.
Más baja nincs a készüléknek tudtommal.Badboys: üdv itt.
Nem hittem h összefutunk még egy topikban.
Egyébként a T tuti függőt árul.
Jobban nem melegszik mint a többi 4 magos. Gyors mint a veszedelem.Plag: ahogy nézem csak az illesztési hiba de az több tagnál másik fórumon is.
-
Xaels
félisten
válasz
galgyorgy83 #4145 üzenetére
Először a külsőt nézd át tüzetesebben és ha illesztési, anyagminőségi gondot tapasztalsz kérj másikat. Kapcsold be, ha van időd rakd be a mSIM-ed és ha teheted rakj fel egy Antutu-t és egy Dead Pixel tesztet. Először lenyomsz 2-3 Antutu-t egymás után majd nekiugrasz a halott pixel tesztnek. Azért ez a sorrend, mert a felmelegedett telefon esetén kijöhetnek az esetleges ragasztási gondok is. Gombokat is megnézed működnek-e rendesen. Ha minden rendben akkor vidd haza töltsd fel és használd minél többet az első 3napban, ha előjön valamilyen hiba akkor cseréltetheted.
-
Kokufuu1986
tag
Ha webshopból rendelem T-től, akkor ha jól tudom 8 napon belül visszavihetem, elállhatok a vásárlástól.
Ez alatt a pixelhibákon kívül mit érdemes keresni, tesztelni? Nem egy olcsó darab, így szeretnék biztosra menni...
Köszönöm előre is a tippeket! -
markyy18
aktív tag
-
Exelsior
őstag
válasz
manokaki #3510 üzenetére
Szia leteszteltem sincs semmi pixel hiba egyik szín teszten sem.
A bolt korrekt saját szervizzel csak még friss. Nem akarok tovább vitázni ezen nem érdekel ki hol veszi.
Előző (ONE S) Németországból volt és oda is szólt a garancia.
A cid-et én is megakartam nézni de megelőztél.
A pénz meg ki volt számolva eladtam a régi One S-t nem vagyok dúsgazdag gyűjtöttem rá egy ideje így számított a csökkent ár is.
CID: T-MOB101
-
Burt1793
veterán
Pont nem, néztem is, hogy a kékes kép mennyivel pixelesebb, hát bizony azt csinálta a One...
Menjetek rá a kép adataira, a szép színű az 13 megapixeles, a kékes meg csak 4. Innen meg már egyértelmű!
Xaels: bocs, lekéstem...de legalább igazunk van.
FRG: Cseles vagy, a második kettőnél meg a samu a második. Akik látatlanban ítélkeztek azoknak is a samu tetszett.
-
bluekoli
tag
Sziasztok,
már régóta tervezem okos telefon vételét (jelenleg évek óta csak egy céges Nokia C5-00 telefonom van), de ez az első amire azt mondom, hogy megvenném. A céges teló megmarad, ez tehát csak netezésre és max. külföldi telefonálásra kell.
A kérdésem, hogy függetlent vagy "szolgáltatósat" érdemes venni. A szolgáltató függő telefonokra még mindig igaz az, hogy később jön ki hozzájuk a szoftverfrissítés ill. elrontják a gyári menüt ilyen magentás T-s dolgokkal? Mindenképpen hivatalos helyről, gyári garanciával szeretném megvenni. A szolgáltató függő telefon mellett az szól, hogy egy ilyen telefonhoz már úgyis szükség van mobilnet előfizetésre, amim meg jelenleg nincs, tehát valamelyik szolgáltatóval ezt kötnöm kell.Még egy kérdés: a pixelhiba garancia/csere hogy van ezeknél? Már egy hibás pixel esetén is cserélik?
-
markyy18
aktív tag
válasz
Spark_777 #3294 üzenetére
Én is örülök h sikerült elintéznem. Sajnos a végén én is 5 pixelhibát találtam de megkockáztatom ők még többet is találnak majd.
Ma érkezett meg hozzájuk GLS-el küldtem. Írták, hogy a csere kérés jogos, előreláthatólag 2 nap múlva érkeznek a magyar garis változatok. Szóval van esély rá de nem 100%.
Ez az EU garis széria elég selejtes volt úgy tűnik. -
markyy18
aktív tag
válasz
penell1234 #3275 üzenetére
Most oda küldtem vissza a telefont pixelhiba miatt cserélik. Azt mondták péntekig érkezni fog új szállítmány de garantálni nem tudják.
-
markyy18
aktív tag
válasz
Nightfall75 #3127 üzenetére
Érdekes leginkább a két előlapi alumínium borító elemet nem tudják jól illeszteni. Ilyen hiba az enyémen is van. Annyira nem zavaró de ma küldöm vissza a speedshopba. Amint érkezik új szállítmány cserélik pixelhiba miatt.
-
BroCreSt
aktív tag
válasz
Nightfall75 #3127 üzenetére
Áh, minden patent, semmi illeszkedési hiba nincs!
Kijelző sem pixelhibás!Mondjuk ez elég durva, hogy ilyen, minőségnek nem mondható darab kikerült a gyárból.
-
Remus389
veterán
válasz
Spark_777 #2881 üzenetére
ez teljesen igaz, jó visszaviszi, beveszik, hosszas vita után
mikor küldik az újat?
amikor lesz.
nagynehezen 2 hét múlva megjön, kiderül.az meg pixelhibas vagy gyártási hibás, na akkor jön az agyvérzés
és miért is? mert ő akarja először kibontani
egyébként megértem, csak nem biztos megéri szivozni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt vízhűtés
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Óra topik
- Xbox Series X|S
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brave
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 PRO - 128GB - Deep Purple - 85% akkumulátor
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest