- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Google Pixel topik
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Teasüti #17011 üzenetére
Sajnos igen. Vettem egy Asus GTX280-at, hazavittem bedobtam a Gigabyte EP35 DS4-embe és már postnál csíkozott a kép, win be sem jött jóformán. Mondom ez kuka. Visszavittem az eladónak, betettük a gépébe simán ment, pedig nem high-en lapja volt, vmi középkategóriás Asus deszka. Furmark is futott percekig, minden okés volt. Hőfokok ok, seheol egy kósza csík stb. Mondom akkor mi van? Hazavittem, nem a karaj a rossz. Beraktam újra, hiba jelenség ugyan az.
Próbáltam mindent, mozgattam a slotban, hátha nem csatlakozik rendesen, megpucoltam az érintkező felületet, PCI-E frekit tologattam, PCI-E feszt állítottam semmi. Tápom tuti elég volt, mert már akkor is TX650-em volt, ezt is kizárnám. A vége az lett, hogy visszavittem és visszacseréltem a Giga GTX260-amra (rendes volt elküldhetett volna, azzal hogy a vga jó de nem tette). Fingom sincs mi volt a gebasz igazából, de eléggé gyanús, hogy a lap nem szerette.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Teasüti #16992 üzenetére
Azért mert a FurMark 100%-ra terheli a GPU-t a játékok meg 70-80%-nál többre nem nagyon szokták. De ezt már íták/tuk korábban is. Procinál ugyan ez a helyzet. Prime95-ön kívül nem túl gyakran lát az ember 100%-ra terhelt procit.
Nálam is FurMark-ban 84 fok förül van a gpu 40%-os venti frodulattal, játékokban megáll 75 környékén kb.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Teasüti #16959 üzenetére
A megjelenítési hibára senkinek nincs ötlete?
Vettem fel fraps-el videókat, de képkockánként visszanézve nem jelentkezik a dolog. Érdekes volt figyelni, ahogy a Vdub egyenként kirajzolta a képkockákat, úgy végigfut egy vízszintes törésvonal a képen függőlegesen, mintha lassú lenne a képfrissítés és soronként jelenítené meg, mint a crt-knél.
Ez nem tudom pontosan mit jelenthet. Fraps az a képkocka feldolgozás és meglenenítés folyamatában pontosan mikor mentheti el a képkockát? A videómemóriából talán, mielőtt képernyőre kerülne? Mert akkor később történik a hiba a folyamatban...A moncsit kétlem, előző karival nem csinált hasonlót.
A hőmérséklet meg lehet a nem megfelelő pasztázástól is talán.
Előferdülhet olyan, h a borda nem érintkezik a hőtermelő felülettel?? Esetemben, mikor szétszedtem, akkor a ramok tocsogtak a kenőcsben, de érdekes módon a bordán nem volt nyoma pasztának.Ez főleg a hátlapján tűnt fel.
(akkor ezzel nem foglalkoztam túlzottan, a ventit kellett visszakötnöm) -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Teasüti #16953 üzenetére
Nem sok jobb hűtő van a gyárinál, ami ugyanakkora, ráadásul ott a VRM hőfokok nagyon el tudnak szállni, mert az sarkalatos pont a nonref hűtőknél. Kevés friss levegőhöz jut a hűtőventi a karin sztem inkább az a baj nálad.
Úgy tudom, hogy 120 fok környékén kapcsolnak le ezek a karik, de értehtő okokból még nem próbáltam ki egyszer sem... -
Henk
veterán
válasz
Teasüti #16953 üzenetére
Na szerinted ez egyedi hűtő?
Amúgy hány %-on ment a vga ventije mikor ennyire melegedett?Nem lehet,hogy a ház szellőzése nem kielégítő és azért melegszik?Írtad,hogy mindkét oldalról másik kari határolja,ha túl kicsi a hely köztük lehet,hogy levegőt sem kap rendesen.Nem? -
pisti88+
senior tag
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Teasüti #16947 üzenetére
Na próbáltam ezt a furmarkot. Extreme burning, meg msaa, meg post-process, meg istentöke: 108°C. (kb egy percig ment, de úgylátszik itt stagnál a hőfok) De nvidia system monitor így is "csak" 80-90%-ot mutat.
Lehet jól le kéne törölni a p.csába? Korrupt eredményt mutathat? -
pisti88+
senior tag
válasz
Teasüti #16939 üzenetére
Talán mert nem használja ki a game a karit azért nem láttad még 100%on pörögni... Ha nagyon akarod 100%-on járatni a gpu-t akkor drága barátom futtassad a Furmarkot... Meglásd 100%lessz, és mellé 80fokos!
Örüljé inkább hogy még nem használják ki a gamek 100%-ra a karit, és nem a procidban van a bibi, egyszerűen csak ennyit vesz igénybe a game és kész!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest