- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
XeeN
senior tag
válasz
Black-core #23385 üzenetére
Részvétem.
-
Pepe78
őstag
válasz
Black-core #23380 üzenetére
Igen azok!
Megér egy javítási kísérletet.
pár ezer ft ból talán helyre hozható.
Megrné még rákölteni, mert csak alkatrésznek menne el.Vagy Udi fórumtárs le tudja neked szvsz gariztatni kb 5K ból.
Annyi , hogy várni kell esetleg pár hónapot, mert a gyártónak küldi vissza. -
kpal
nagyúr
válasz
Black-core #23374 üzenetére
Esetleg tudom ajánlani heganadol kollégát Ő lehet tud segíteni vagy még kérdezd meg udi-t
lehet tud intézni másikat .
-
Pepe78
őstag
válasz
Black-core #23371 üzenetére
Soha nem lehet tudni mennyire árt a húzás.
Mondjuk nekem az a véleményem, hogy ha a hőfokok rendben vannak a tuning nem árt.
Persze erről másnak biztosan más a véleménye. -
Pepe78
őstag
válasz
Black-core #23369 üzenetére
Hi!
785/1250/1572
Ha tényleg ilyen órajeleken ment akkor lehet kifárasztottad.
-
kpal
nagyúr
válasz
Black-core #23366 üzenetére
Próbáld ki másik gépben ha ugy sem jó akkor mehet gariba ha van rajta ,de csak kéne általában 5év gari van a BFG-re .
-
Henk
veterán
válasz
Black-core #19357 üzenetére
Ez így van, de azért nem kell hozzá 1000 fps, jóval alacsonyabban is csinálja és a vsync bekapcsolásával orvosolható is, legtöbb esetben. De a sípolás nem, nekem film nézés közben csinálta anno, akkor pedig hibátlanul hallani.
DroneZ^: erre inkább a tápos topikban tudnának válszolni, hogy melyik a legkisebb, de még megbízható táp ami kiszolgál 2 karit. Én mindegyik tápomra rá mertem volna kötni 2-t, direkt úgy választottam őket, bár az utóbbi időben nem volt 2 vga a gépemben pedig a mostani mellé szívesen bedugtam volna mégegyet, legalább egy próba erejéig.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
Black-core #18757 üzenetére
Ha nincs benne a GTX260-as, akkor hibátlan minden. Integráltról azonnal bebootol cmos clear után. Valaki egy Zotac GTX 260 Synergy Edition-t
Garancia 2011. 09. 18-ig, plusz a gyártónál érvényesíthető 5 év
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Black-core #18754 üzenetére
Mi volt a gond?
Nem rendszergazdi voltál? -
Black-core
aktív tag
válasz
Black-core #18750 üzenetére
Rájöttem a probléma megoldására köszi!
-
Croft-21
őstag
válasz
Black-core #16107 üzenetére
Hát kösz, jó ha lehet húzni, de én nem nagyon szoktam húzni a kártyákat, illetve nem értek hozzá hogy meddig lehet, meg mennyire érdemes.
A 8800GTmet is lehetne húzni 600/2000/1500, de nem értek hozzá. Ezért inkább veszek egy erősebbet, nagyobb órajelekkel. De ha vki segít, akkor felhúzom -
Henk
veterán
válasz
Black-core #16083 üzenetére
A gta4 kb 10 percig volt a gépemen annyira megtetszett,ezen kívül melyik game használja rendesen a 4 magot?Tételezzük fel,hogy nem értek a gépekhez vagy valamilyen okból nem akarom húzni a procit.Akkor veszek 30k-ért egy E8400-et vagy ha ugyanezt az órajelet szeretném quad-ból(hiszen ahol nem dominál a 4 mag ott a magasabb órajel jön jól) akkor mennyi is a különbség a 2 proci ára között.De mindegy mert ez valószínű szélsőséges példa hiszen mindenki tudja tuningolni a gépét.
Croft-21: hát ezek közül a 275 a legerősebb,a 260-ak közül meg a BE-nek a legmagasabb az órajele.Bár full hd-be már nem szokták a 260-at ajánlani. -
Henk
veterán
válasz
Black-core #16065 üzenetére
Mikor eljön az az idő,hogy használják rendesen a gamek a 4 magot akkor veszek egy quad-ot,addig meg használtam 4-5 éven keresztül a 2 magost ami olcsóbb és jobb volt a magasabb órajel miatt.Már több mint egy éve gondolkodtam,hogy váltok quad-ra,de eddig úgy érzem,hogy nem baj,hogy nem tettem.
Casanova*: hát holnap felteszem a cod4-et mert most már kiváncsi vagyok,hogy megy,bár nekem nem 260-am van. -
Casanova*
veterán
válasz
Black-core #16065 üzenetére
én csak cod4-el,cod5-el játszok. és majd modern warfare 2-vel "(cod6)" csak multi. és ezek a játékok igen a magas ghz-et szeretik,két magot.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Black-core #16019 üzenetére
Pont, hogy nem ott ciripel, ahol dolgozik, hanem ahol nem. 3DMark-ban is a szünetben ciripel, amint elindul a teszt, kuss lesz.
-
GabN73
addikt
válasz
Black-core #16019 üzenetére
jaja
belépek css-be,ciripel,majd go fel szeróra--- megszűnik...
-
Sziszifeca
őstag
válasz
Black-core #16011 üzenetére
Igen csatlakozom én is. Tuti hogy a videókari cicereg, nekem is Crysis menü, meg 3dmark elején betöltéskor.
Még a 8800GTS Top karim is cicergett.
Szerintem nem táp, és alaplap hiba. Hogy mi??passz. Az igazság odaát van. -
Sziszifeca
őstag
válasz
Black-core #15989 üzenetére
Szia.
A cicergés nálam is van. Crysis-nél vettem először észre én is. De semmi baj, nagyon sok embernek ilyen.
A Vsync funkciót ha bekapcsolod a játékok menüiben, akkor abbahagyja.
3dmark06 elején is cicereg. -
zed1983
őstag
válasz
Black-core #15989 üzenetére
Értelek, de én azt sem tudom kiszűrni, hogy miből vagy honnan ered ez a hang
Jah nekem már volt cicergés 4850-nél is...Zájec : Nem tudom most már tényleg...elkérek egyik havertól a cx 400-asát és megpróbálom először a táp mellőzését...
-
Zájec
veterán
válasz
Black-core #15935 üzenetére
nem , de viszont a hömérséklet megy fölfelé....
-
alanwake
tag
válasz
Black-core #15920 üzenetére
chieftec táp van.nekem teljesen megfelel,most mégnagyobbat nőtt a szemembe hogy kitúd hajtani 1 ekkora vgá-t.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Black-core #15921 üzenetére
Most csináltam összehasonlító szkrínsotokat far cry 2-ben is és ott még észrevehetetlenebb a különbség.
Ráadásúl valamiért ez a 185.85 nem akar nálam normálisan működni.
Leáll a működése és kilépkednek a játékok. Ha húzom a kártyát akkor meg végképp meghülyül. Ugyhogy ezzel a driverrel most nálam tuning sincs a vga-n. -
Black-core
aktív tag
válasz
Black-core #15920 üzenetére
Tudsz még csinálni egy két játéknál ilyen összehasonlító képeket légyszi?
Mert én speciel nem is látok semmi különbséget a 2 kép között.Jaj bocsi ezt rup1u5 nek akartam.
Jaj de most már látok és ezért 10fps!!!??
-
alanwake
tag
válasz
Black-core #15915 üzenetére
na úgy néz ki hogy megoldódott a gondom,a proci volt a hunyó,mivel kevesebb volt a feszültsége a 4 ghz-hez így hát megállt,amit érdekesnek találok hogy a 8800gt-nél meg elég volt az a fesz,most bátran merem mondani hogy elég neki az 500w-os táp,de szerintem ha visszatenném a 450-est azzal is ugyanígy menne.ez az xfx valóban jó márka,jó forrónak tűnik load alatt pedik a 80 fokot se haladja meg,bár kissé szegényesnek találom a hozzá kapott progit ami nincs is jóformán,én azért számítottam 1 tuningprogira meg valami hőmérséklet figyelőre mint az asus-nál.azért kösz aki próbált segíteni.
-
Zájec
veterán
válasz
Black-core #15909 üzenetére
(#15909) Black-core ::
igen a régi 192sp van... semmi spéci hütés, gyári referencia hütés, és egy huzatos ház..(#15910) alanwake::
nem mindegy milyen az a 500w-s táp.... rengeteg külömbség van azonos Watt számú, de más gyártó által készitett tápok között.... van olyan amit a szomszédba csinál józsibácsi és rávan irva hogy 500w, aztán csak 400w se bir leadni... de aztán van olyan is amire ráirják hogy 500w, de még 550w is képes leadni.....a kártyával kapcsolatban amit az XFX honlapján irnak mint minimum elvárás ::"Minimum Power Supply Requirement: 500 "
(#15911) Tommmmka :: finoman ,de megkapta... és még nincs vége,,, van még benne valószinü, mert hibátlanul, szemétmentesen dolgozott.... a ramokat egyszer felhúztam 1250-re de az elsö teszt legvégénél megált, utána levettem 1200-re , ment szépen, utána a te általad közölt 1220-t probáltam, amin szintén jól viselkedett...
"Ezen még brutál hűtés van egy nagy vas az egész "
igyvan, elöször megijedtem hogy valami nehezéket raktál bele, de aztán tudatosult bennem hogy ez olyan mint egy orosz tank,,, az anyag nem számit van böven..
"Remélem elégedett vagy vele"
egész kellemes a kártya, elégedett vagyok teljes mértékben....
holnapután megyek a bankba és átutalom a pénzt. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Black-core #15743 üzenetére
Én is ezt kérdeztem tőle!
To all: Kár, hogy a shader órajel elhal 1500-1600 körül, anno megvolt egy GTS-el a 2008-as stabil shader órajel is.
(kép)
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Black-core #15713 üzenetére
Akkor örülj neki mert az baromi jó!
Nálam most néhány óra netezés és filmnézés után 89 fokon áll az elöbb linkelt beállításokkal. Valószínüleg az lehet, hogy a fesz fix, független az üzemmódtól.Hol lehetne megnézni a feszeket?
Nagyon nem izgat mert van rá 10 év gari de azért jó lenne ha levenné a feszt 2d-ben.
Be lehet ezt valahogy kapcsolni 55nm-es kariknál? Miért nem megy alapból? Hogy lehetne megnézni azt hogy valóban nem veszi le a feszt 2d-ben? -
zsolt1129
addikt
válasz
Black-core #15709 üzenetére
Az bőven több mint jó
Nekem full terhelés alatt 86-88 fok,és semmi baja.
-
Black-core
aktív tag
válasz
Black-core #15708 üzenetére
Na hát nekem sajna felmegy 65-70C-ig ez még tűrhető? úgy értem nem károsodik?
-
Henk
veterán
válasz
Black-core #15701 üzenetére
Nem lehet,hogy nálad a házszellőzéssel is van valami gond?Nálam is a hang a legfontosabb ezért visszavettem 30%-ra a venti fordulatát,de így sem megy 45-46 fok fölé a gpu hőmérséklete idle.Meg tökéletesen működik a powerplay.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Black-core #15701 üzenetére
Nagy segítséget adott. Tapsoljuk meg. Akkor úgy csináld a fesz csökkentést ahogy ő javasolta.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Black-core #15679 üzenetére
Ne kábíts minket azzal, hogy 40% alap venti fordulatnál nem lehet aludni.
Jóformán semmi hangja sincs a kártyának. Meg egyébként is...a hangnak mi köze a kissebb órajelekhez 2d-ben.
Most az zavar hogy éjszaka hangos, vagy az hogy fogyaszt 20ft többet?
Mert tényleg nem vágom. A venti fordulatot rivatunerrel le tudod szabályozni, akár 20%-ra is, ha hangos a 40%. De akkor minek a 2d órajeleket visszább venni?
Döntsd el hogy mit akarsz, aztán a témát le is zárhatjuk.
-
budo82
tag
válasz
Black-core #15679 üzenetére
Háát... Szvsz: aki egy Q6600 / GTX260-at megengedhet magának, az ~10k-t ne sajnálja már letöltőgépre.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Black-core #15671 üzenetére
Én nem tudom mit bonyolultkodsz ezzel a minimum fesz alatti beállítással. Addig feszegeted a témát, hogy a vége az lesz hogy elkúrod a kártyádat.
Véleményem szerint, ha nem tudod megfizetni áram fogyassztásban a kártyát, akkor váltani kell kissebbre. Ha meg meg tudod fizetni, akkor meg hagyd úgy ahogy gyárilag van.
Frankón nem értelek egyébként, mire jó, mi az értelme ha kissebb Mhz-en fut mint a gyárilag beállított 2D értéknél... -
sb
veterán
válasz
Black-core #15669 üzenetére
Valahol a power user beállítások között lehet állítani a határt, hogy meddig engedje.
Olyan nagyon sokat egyébként nem számít pár mhz. Alapból a 2D mód nem 200/400/100 nálad? Annyinak kéne lenni és abból már nem érdemes levenni, inkább csak mellé a feszt.Egyébként én más miatt állítottam be kézzel. Én két kijelzőt használok és ilyenkor bugos az automatikus órajel állítás (egy kijelzőnél is hibás, de ott kevesebbszer). Szóval nekem mindig 3D módban megy a kártya magától, ezért csináltam olyan profilokat, amik a 3D módban állítják át az órajelet és feszt kisebbre (és nem valódi módváltás következik be), ha épp nem játszom.
Biost flashelni egyébként dosból próbálj meg. Biztosabb, mint win alatt.
-
TTomax
félisten
válasz
Black-core #15664 üzenetére
Látom nem nyugszol,amíg gariban vissza nem viszed azt a VGA-t...Máris szolok elötte,hogy a GPU nem CPU... és a feszt nem tudod ugy hangolni,ráadásul a GPU nem nagyon tűri a tulfeszelést...na de nem papolok tovább... a Rivatuneres tulfeszelést nem ajánlom...
Probáld ki ezt...
GPU Voltage Tuner (EVGA )
és az okositás hozzá ha nem EVGA karid van....
Patch
ha nem megy akkor egy EVGA BIOS-t is fel kell raknod... -
chege
aktív tag
válasz
Black-core #15657 üzenetére
milyen oprendszert használsz?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Black-core #15657 üzenetére
Akkor őt kell kérdezni, ha erre jár biztos tolja az okosságot nekünk élből.
Casanova*: 3,2GHz-en már jó vagy sztem (bár ez játék függő is).
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Black-core #15649 üzenetére
Nincs más ötletem sajnos.
Hátha a többieknek lesz/van...
(Tudom nem vigasztal, de korábban HD4850-em volt és ott sem lehetett feszt állítani szoftveresen.
)
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Black-core #15647 üzenetére
Van az az Evga cucc amit korábban ajánlottak elivleg azzal lehet de nem tudom soha nem próbáltam én sem.
-
válasz
Black-core #15632 üzenetére
Nincs benn több, a 216sp-s kártyák rosszabbul húzhatók, mint a 192-es.
-
Black-core
aktív tag
válasz
Black-core #15623 üzenetére
Viszont valamiért nem engedi se lejeb,se feljebb a csúszkát!!
Tudna nekem valaki segíteni hogy miért lehet ez? -
Beowulf_78
addikt
válasz
Black-core #15620 üzenetére
EVGA Voltage Tuner.
Hekkelt verziót keress az megy minden tipusú kártyával, mert a gyári nem hekkelt csak EVGA kártyákkal müxik. -
Henk
veterán
válasz
Black-core #15551 üzenetére
Ha már tuning akkor talán a legerősebb a Scythe Mugen2.De jó lehet még a Ninja2,TRUE,TR HR-01 Plus,Xigma S1283.Ha olcsóbbat akarsz és nem kell a legnagyobb teljesítmény akkor CM hyper 212,AC freezer xtreme.De ezt már tényleg nem itt kéne,további kérdéssel inkább a milyen cpu hűtőt vegyek? topikban.
-
válasz
Black-core #15551 üzenetére
Ez itt baromira off, a Kentsfield topikban írtam pár hűtőt.
-
Henk
veterán
válasz
Black-core #15548 üzenetére
Az,hogy nem megy többet az nem valószínű,hogy a hűtő hibája.Lehet ennyi a vége a procinak,de a lap és a ramok is befolyásolják a tuningot.A hűtőnek annyi a szerepe,hogy nem 75-80 fokon üzemel a proci hanem mondjuk 50-55 körül ami szerintem hosszú távon jobb neki és szerintem ez megér 10k-t.A hűtő hangjáról már nem is beszélve.
-
zsolt1129
addikt
válasz
Black-core #15544 üzenetére
Gyári hűtővel nyomatod az 1.56-ot
Én a legjobb léggel sem merném neki
-
budo82
tag
válasz
Black-core #15499 üzenetére
Pedig az is megeszik 1 - 1,1 Gb-t... (4-ből). Szerintem nem zavaró (nem tudom miért jött mindenki már a vistánál is a RAM éhséggel...
)
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Black-core #15483 üzenetére
Ezért nem tuningolok procit mostanság én se, mert vga limit miatt úgy se kapokok több fps-t, akkor meg minek? Csak fogyaszt, meg melegít feleslegesen.
-
laragirl83
őstag
válasz
Black-core #15483 üzenetére
Igen.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Black-core #15481 üzenetére
Itt a cikk elején linkelve van még pár jó kis írás, ott bővebben is írnak ilyesmikről.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Black-core #15479 üzenetére
AA és társairól bővebben itt olvashatsz.
Nem játszottam még vele de elvileg a grafikai beállításánál tudod ki/be kapcsolni a játékon belül, illetve magából a driverből is (nV controlpanel).
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Black-core #15477 üzenetére
Nem nagyon, arra a felbonásra már kevés egy GTX260 ha látványjavítókkal terheled meg pláne (AA és AF). Oda elég egy 3,3GHz körüli Core proci. Ehhez képest a 3,6GHz-es proci talán hoznak +1-2 FPS-t, de nem számmottevő gyorsulás ugye.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Black-core #15475 üzenetére
Mekkora felbontáson játszol? 1280x1024 vagy 1440x900-on akkor 3,5GHz nem árt, ha 1680x1050 vagy 1920x1200 körül akkor 3-3,2GHz is elég.
-
Henk
veterán
válasz
Black-core #15460 üzenetére
Aki eddig próbálta arról számolt be,hogy minimális többletet hozott ez a vmod,viszont szépen melegszik tőle meg benn van a pakliban,hogy megsütöd a kártyát.Még Lara sem ajánlja 24/7-re esetleg kipróbálni érdekességképpen.Meg jön a meleg is lassan a gyári hűtő lehet kevés lesz hozzá.
-
Laraxior
titán
válasz
Black-core #15457 üzenetére
Riva tuner + eVGA Voltage Tuner... de az utóbbi nem ajánlott gyakorlatlan kezekbe, és egy kis mersz sem árt hozzá,persze a megfelelő hűtés is biztositva van
-
Laraxior
titán
válasz
Black-core #15452 üzenetére
vmod: volt mod, azaz több feszültséget adsz az adott hardvernek. Amihez persze melegedés is jár, pluszhűtés..stb
24/7: a hét minden órájában, non-stop. -
válasz
Black-core #15414 üzenetére
Csak az azonos maggal rendelkezőket lehet összekötni. Mivel az egyik gt200, a másik g92, ezért nem.
-
pigatt
őstag
válasz
Black-core #15414 üzenetére
Szerint csak physx-nél jelent pluszt! Sacred 2-őt megnézed nekem?
-
pigatt
őstag
válasz
Black-core #15410 üzenetére
Egy Sacred 2-őt csinálhatsz! 2.40-es patch már physx-es!
-
whited
addikt
válasz
Black-core #15410 üzenetére
szia
engem 1 crysis warhead +gta4 teszt érdekel -
TTomax
félisten
válasz
Black-core #15400 üzenetére
Nagyon gyorsan ki fogod te azt a 8800GTS-t venni ha számit valamit a powerplay.... én is kivettem a GTX280 mellöl a 8800GT-t
Viszont az összes 9-es karival megy a powerplay... nekem most egy 9600GSO van benn,mondanom se kell fillérekért vettem... (40font) -
sb
veterán
válasz
Black-core #15399 üzenetére
Azért a 280-ast is lehet húzni... de valószínűleg nem ennyire, szóval tényleg inkább a +15% körül lenne reális ha mindkettő tuningolva van.
-
válasz
Black-core #15399 üzenetére
És akkor kezded el húzni a 280-at.
-
sb
veterán
válasz
Black-core #15393 üzenetére
Szerintem nem.
Felbontásfüggően 15-25%-kal gyorsabb a 280. És ezért 1.5-szeres ár.Akkor cserélj, ha mindenképp szükséged van a nagy felbontás miatt a plussz teljesítményre. (És ha nagy a felbontás, akkor több is lesz az előny, inkább 25%, mint 15)
-
syC
addikt
válasz
Black-core #15393 üzenetére
Jóval erősebb a 280-as. Cserélj! (de csak ha ki is használod!)
-
Henk
veterán
válasz
Black-core #15338 üzenetére
Szerintem nézz körül az apróban mennyiért mennek ezek a karik és azalapján árazd be.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Az ASUS legfrissebb analóg billentyűzete az ízületeinket is kímélni szeretné
- Renault, Dacia topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- E-roller topik
- Reklámblokkolók topikja
- A Teslákba költözik a Grok AI
- E-book olvasók
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Eladó Powercolor 5700XT Red Devil Dobozában
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest