- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- iPhone topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
leviske
veterán
válasz
raskolnikoff #3254 üzenetére
Szerinted mennyi az esély arra, hogy megnövelik a sp számot? Tőled azért többet várok, mint ilyen hülye feltételezéseket... nekik jelenleg bőven elég az, hogy lementek 55nm-re és így az ATi alá tudnak kínálni a X2 esetében.
MOD: ennyi erővel a G92b is kijöhetett volna emelt sp számmal... vagy annó maga a G92 is jöhetett volna 160-al.
(#3262) Abu85: Mennyi az esély rá, hogy ezzel elő tudnak állni év végéig?
A GT200 sem csak saját kútfőből jött és még a G92-re is kellett fél évet várni....
Na mind1, nem trollkodok tovább.
-
Firestormhun
senior tag
válasz
raskolnikoff #3247 üzenetére
Ma megleptem magamat egy Asus GTX280-nal. Kár volt...
Ahogy 3D módba vált a kártya, ventillátor felsüvít, másodpercek alatt eléri 105 fokot, játékokban fps lezuhan és 2-3 másodpecenként akad egyet. Totál használhatatlan így...
Hétfőn viszem is vissza.
-
zlin
tag
válasz
raskolnikoff #2308 üzenetére
cloak mode a láthatatlan
-
Speed
addikt
válasz
raskolnikoff #1736 üzenetére
Előbb-utóbb bizonyára lesznek, de megint csata szagot érzek a piros és a zöld oldal között
-
Speed
addikt
válasz
raskolnikoff #1732 üzenetére
Hát igen mindenképpen meg kell várni az új radeonokat biztosna nagyon jók lesznek, mostanában már minden sarkon azt hallani hogy 50% lesz gyorsabb minden csúcs nv karinál meg hasonlók hát erre kíváncsi vagyok én is .
-
válasz
raskolnikoff #1732 üzenetére
mennyit játszol egy nap? ui. miután az idle fogyasztása nagyon jó, napi 2 óra game és 10 óra nemgame üzemmódban menő gép mellett nem jársz vele rosszabbul, mint pl. egy 8800GTS-sel.
Dare2Live: a kártya attól még lehet jó, hogy nagyon drága előállítani és túl van árazva. ha napi 4-5 órát játszanék, akkor elgondolkodnék egy nagyobb monitoron / TV-n, és 19x12 körüli felbontáshoz minden bizonnyal ilyen kártyát vennék, nem GX2-t és nem 88GTS SLI-t.
-
Speed
addikt
válasz
raskolnikoff #1730 üzenetére
Én mindíg ezt mondom végül meg sose bírom ki, sajna a vga-val úgy vagyok, hogy azt gyakran cserélgetem, igaz sose az elején veszem meg a legelső darabokat, mindíg megvárom míg egy kicsit leesik az áruk, de mivel gamelni szeretek meg az új vga-kat is tesztelni így nem tudok nekik ellenállni
MOD.: Ne mond, hogy az áramfelvétel befolyásol abban, hogy milyen kártyát vegyél vagy nálatok már annyira felemelték az áram díját
-
Speed
addikt
válasz
raskolnikoff #1728 üzenetére
Pedig még szinte meg sem vettem oszt itt van ni áhhhhhhh
De végülis jo, hogy fejlődnek a dolgok meg maga az nv is mert már lassan kezdtem félni mindeneki az új ATI karikat emlegeti mostanság
-
Bluegene
addikt
válasz
raskolnikoff #1722 üzenetére
mi van?
de az újabbat úgyse veszi meg aki nem keres mint állat...mind1 én arról beszéltem h a kiforrottabb driverek biztos hoznak még a konyhára akár 50%-ot is, ezt mint ex 8600-os tulaj(legalább 50%-ot gyorsultak az új driverekkel) ill 3850-es tulaj(a 8.5-ös hozott majd 10%-nyit a 8.4-eshez képest), szal mondhatjuk ezekkel a béta driverekkel persze h nem annyival gyorsabbak mint a kiforrott g80/g92, de sztem nyers erőben kétszeres a difi, az idő majd engem igazol, úgy otthagyja a 9800GTX-et h öröm lesz nézni, 1 év múlva mást hoznak majd a tesztek ebben biztos vok
-
subaruwrc
félisten
válasz
raskolnikoff #1711 üzenetére
a sok off között nem látom mi jött nekem
meglássuk mi lesz. we wanna fight
-
miccur
aktív tag
válasz
raskolnikoff #1670 üzenetére
pártatlan véleményre minden képpen jó lesz
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
raskolnikoff #1659 üzenetére
Lenni lesz olyan játék, amiben bőven jobb lesz a 9800GX2-nél, de közel sem azért amit a Guru3D megkérdőjelezhető hozzáértője próbált taglalni.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
raskolnikoff #1632 üzenetére
Ezekszerint a 260 lesz a jobb vétel ár/érték arányban, csak hát igen lehet úgy már nagyon melegedni fog. a test drive-nál a tuning után csak 6%-ra csökkent a különbség?
-
N-vidi-A
őstag
válasz
raskolnikoff #1514 üzenetére
Nagy kartya, nagy teljesitmeny!
-
Petya2900XT
aktív tag
válasz
raskolnikoff #1502 üzenetére
Jó,de mindenki a csodás 50%-ról csiripelt!Ahogy fogytak a megjelenés előtti napok úgy fogyott a teljesítménytöbblet is!(Egyenes arányosság)
Szerk: Bocs a 2.-ért! -
Petya2900XT
aktív tag
válasz
raskolnikoff #1502 üzenetére
Jó,de mindenki a csodás 50%-ról csiripelt!Ahogy fogytak a megjelenés előtti napok úgy fogyott a teljesítménytöbblet is!(Egyenes arányosság)
-
Crytek
nagyúr
válasz
raskolnikoff #1443 üzenetére
Call of Juarez a Chrome engine egyik változata.Ezel van egy pár game és lesz is amik nem lesznek csúnyák (Dead Island,Warhound ,Chrome 2)
-
SzlobiG
félisten
válasz
raskolnikoff #1469 üzenetére
Gnomeet hagyd neki a 200%-os gyorsulás is nem nagy szám lenne, csak ha ATI kártya lenne.
1472: átlag.
-
Dare2Live
félisten
válasz
raskolnikoff #1463 üzenetére
még az 55ös 8800GTX fogyasztású lesz, abbol pedig 2öt nem véletlen nem drotoztak össze.
-
nygma
addikt
válasz
raskolnikoff #1466 üzenetére
4870 X2 jönni fog augusztusban...
Arra leszek kiváncsi,de nagyon...
-
Szatesz
őstag
válasz
raskolnikoff #1463 üzenetére
az atié csak agusztusban jön 4870?
-
nygma
addikt
válasz
raskolnikoff #1449 üzenetére
Egyforma driverrel tesztelték volna...
-
SzlobiG
félisten
válasz
raskolnikoff #1461 üzenetére
Egyáltalán nem, nyílván akinek GX2-van nem fog cserélni rá max majd ha lesz 2magos GTX 280.
1463: Lenne egyfajta fogyasztása a 2 magosnak az már biztos.
-
Szatesz
őstag
válasz
raskolnikoff #1458 üzenetére
Ismét kiderült hogy annyit tud mint 2db 9800gtx...csak 1 gpu..
Nem mondtam hogy rossz söt....Csak az ára nemlessz baráti...
-
SzlobiG
félisten
válasz
raskolnikoff #1458 üzenetére
Naigen ez lenne az elvárható teljesítméyn amit nyújtania kéne az arhitektúra révén, csak legyen proci ami kitudja hajtani.
-
biggamer
veterán
válasz
A 9800GTX-nek régebbi a drivere.
Szerintem csökkenne a különbség, ha ugyanazzal tesztelnék a két kareszt, nem ?Viszont most nézem a 9800GTX " OC " változat.
-
Szatesz
őstag
válasz
Hát van azért 50% átlagosan Bár én nem nézem a 2500 as felbontast mert a moncsim max 1680x1050 et mutat itt kb 40-50% a difi..Jó kis kari lessz de kitudja itthon mennyibe fog kerülni...
-
válasz
raskolnikoff #1443 üzenetére
ügyesen lehet ezzel takargatni, hogy 16x10-ben iszonyú CPU-limitek jöhetnek be egy ilyen szintű kártyával
köszi az INQ teszt linket!
-
SzlobiG
félisten
válasz
Végre egy olyan teszt ahol elégjó teljesítmény nyújt.
Ha ez igaz is lesz, akkor szerintem megvan a következő kártyám.
Jah és a procc 3gigán ment, szvsz még nincs is annyival kihajtva az a kártya.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
raskolnikoff #1446 üzenetére
Jó van na. Köszönöm
nem gondoltam hogy egy ilyen szóra mint az NDA normális adatokkal szolgál egy olyan embernek aki még nem is halott róla semmit, mármint a google, amit mindennap minimum 20x használok.
Amúgy kiadta, hogy Nemzetközi Digitális Adattár.Jobb az ha egy szaki mond nekem az ilyenekről bármit is na.
-
válasz
raskolnikoff #1440 üzenetére
na meg nem fog elpusztulni akut sávszélesség-hiányban 1900x1200-tól felfelé...
amúgy a holnap reggeli NDA nálunk kb. du. 3 órát jelent, ahogy fentebb írta is valaki.
-
biggamer
veterán
válasz
raskolnikoff #1215 üzenetére
A Grid az fog érdekelni, de az utcai nem rally, ha jól tudom.
-
nygma
addikt
válasz
raskolnikoff #1120 üzenetére
Reméljük...
-
Drizzt
nagyúr
válasz
raskolnikoff #1094 üzenetére
Nem tudom. Annyi biztos, hogyha adott kritériumokat teljesít egy gpu, akkor lehet dx9-esnek, vagy 10-esnek, vagy épp 10.1-esnek nevezni. Tehát lehetőségekben nem különbözik két dx10-es kártya, abban azonban már bőven lehet különbség, hogy milyen utasításokat milyen gyorsan hajt végre, illetve esetlegesen milyen extra funkciókat tudhat még az alap dx10-es elvárásokon felül. Sok grafikai eljárást lehet találni például az nvidiás gpu gems könyvekben, amiket egy ideje ingyen lehet olvasni a developers.nvidia.com-on, de biztos van ilyen könyve az Ati-nak is.
Hardverről nem tudok mondani sajnos semmit, csak haloványan látom át a dolgot. -
Drizzt
nagyúr
válasz
raskolnikoff #1092 üzenetére
Igen, elég régóta. Persze ez nem azt jelenti, hogy minden tele lesz egyéni ötletekkel, de ha valaki kitalál valamit, akkor van lehetősége értelmes sebességgel megvalósítani/kipróbálni azt. Azt is magad állíthatod össze, hogy a vertex shader milyen formában kapja meg az adatokat, erre a gpu regisztereit lehet használni. A kimenet formátumát is megadhatod. Ma például vizsgáztam épp, s kellett csinálni két dolgot is shaderekkel(mondjuk ilyen tárgy.
). Nagyon sok dologra használhatók, de azért nem pont úgy lehet programozni őket, mint mondjuk ahogy egy cpu program kinéz, megkötések
-
Crytek
nagyúr
válasz
raskolnikoff #1063 üzenetére
Jővő ilyenkor 40 rugóért te 10000% hogy nem fogsz kapni.8800GTX-nek is 2 év kellett mire 60 ezer környékére ment az ára!
-
alien_
őstag
válasz
raskolnikoff #1063 üzenetére
Addigra már a DX11 -től vakul a nép
-
einstein
senior tag
válasz
raskolnikoff #1025 üzenetére
Nem hiszem, hogy a 3 Ghz fölé hajtott C2D-k nem hajtanák ki ezeket a kártyákat. A most piacon lévő procik sem érik még el a 3 GHZ-et alapból. Márpedig valójában csak kevesen tuningolnak.
-
VinoRosso
veterán
válasz
raskolnikoff #1023 üzenetére
mos mér?
vannak elég jó 6300ak nálam pl van egy ami 3650et megy. 3D-ben nem sok különbség van egy ugyanilyen órajelen járó wolftól. Meg felbontásfüggő is a dolog.
-
janos666
nagyúr
válasz
raskolnikoff #964 üzenetére
Tessék, itt egy 3DMark pöttöm betűkkel, de nagyítva olvasható:
GeForce GTX 280 and 260 benchmark chart
34697 3DMark06 pont
-
nygma
addikt
válasz
raskolnikoff #964 üzenetére
Erre várok én is...
De jó lenne egy PH!-s tesztet látni már...
-
Myers
senior tag
válasz
raskolnikoff #914 üzenetére
Miért van az, hogy az nV 65nm-en gyártat még mindig, mikor az ati már rég 55nm-en, ráadásul ugyanannál a gyártónál?
-
válasz
raskolnikoff #890 üzenetére
sokáig nem lehet csinálni ezt a monstrumosítást chip fronton - a GT200 kihozatalával kapcsolatban már iszonyú huhogás megy. szvsz mindkét gyártónak a multiGPU irány az előre, tehát nem lehet hanyagolni az SLI-vonalat.
-
VinoRosso
veterán
válasz
raskolnikoff #798 üzenetére
jah de aztán nézd meg, hogy hányan írtak oda. Én nem akarom fikázni az általad nyitott topicokat, de szerintem halott az ötlet.
-
depzoo
tag
válasz
raskolnikoff #726 üzenetére
köszi a linket
-
Crytek
nagyúr
válasz
raskolnikoff #683 üzenetére
Mik ezek a 3d mark pontok nemértem?
Gyengébb lesz ez mint a 8800GT? Mert 3d mark azt mutatja! -
juliabrilke
veterán
válasz
Csak egy kérdés az általad belinkkelt 9800GT oldallal kapcsolatban...
A 2. oldalon a képek neked bejönnek rendesen? Nekem csak egy kisebb vacak képet hoz be, amiről semmilyen érdemleges információ nincs rajta.
Esetleg pár infót leírnál tömören, ami a képeken van?
-
Nescafé
őstag
válasz
Biztos jó kártya lessz,ára esetleg tudható már?
-
dokar
addikt
válasz
raskolnikoff #679 üzenetére
nem tudnál vmi hasonló dolgot csinálni, csak vmi laza RV770-es témával?
-
raskolnikoff
őstag
válasz
raskolnikoff #678 üzenetére
-
válasz
raskolnikoff #626 üzenetére
kicsit megnéztem közelebbről azt a tesztet, és melléraktam a 3870-et kb. feltételeztem, hogy 12x10 4xAA-val készültek a tesztek, de 16x10-ben sem lenne drámaian más a kép.
eszerint a GTX260 1.5-2.5-szer gyorsabb a 3870-nél.
a GTX280 2-3-szor.
(a 4870 pedig várhatóan 1.5-2-szer).szép, de hasra nem esek tőle...
ui: 3DMark Vantage és ET:QW összehasonlítási alapot hirtelen nem találtam.
-
válasz
raskolnikoff #599 üzenetére
zárójel: az FX5800 is ment DX8-ban rendesen
Keldor Papa: és gondolod, hogy nem lesz midrange kártya a GT200-as vonalon, hanem helyette lesz a G92b?
-
VinoRosso
veterán
válasz
raskolnikoff #599 üzenetére
hát igen, én is ezt magyaráztam az r7xx topicban, hogy ha csak a fele igaz annak amit az nvidia állít, akkor az új ati-k megint nem lesznek sehol. Persze a sok ati-fannak jól falbaxtam vele az agyát.
-
válasz
raskolnikoff #580 üzenetére
pedig több erősen hasonló vonás van a két kártya között, és az nVidia most kapkod, ami könnyen vezet szarvashibához.
-
Relic81
tag
válasz
raskolnikoff #563 üzenetére
Hát egy darabig etalon vga lesz. Piszokgyorsnak képzelem el...az is lesz valszeg
Én pl. anno megvettem a GTX-et és nem bántam meg csak amikor eladtam,de még 1x nem követem el ezt a hibát tanultam belőle.
-
keIdor
titán
válasz
raskolnikoff #563 üzenetére
Persze ezzel sokan így vannak.
-
Dare2Live
félisten
válasz
raskolnikoff #483 üzenetére
ezt már kifejtettem, hogy ekkora bakit még egyszer a játékfejleszők ha van eszük/tanulnak a hibákból nem követnek el.
szted ha jövőre kijön a crysis 2 és csak GT280/260on fog jól futni ami a gamerek max 5%nak lesz akkor hány %fogja megvenni a crysis 2öt? max 5%?
-
kutyatm
tag
válasz
raskolnikoff #417 üzenetére
hát nem tudom hogy olcsobb lesz e gyártani...
majd 20%-al nagyom a chip, kétszerannyi tranyoval mint a g80-nak...jah es 90 helyett 65nm...
az ára szerintem legalább 130-140eFT lesz a gtx280-as és a 260 meg legalább 110eFt. -
biggamer
veterán
válasz
raskolnikoff #324 üzenetére
Vagy Geforce 280 GX2.
-
biggamer
veterán
válasz
raskolnikoff #324 üzenetére
Lehetséges, ahogy tudják ezek csavarni ...
-
leviske
veterán
válasz
raskolnikoff #261 üzenetére
Az eddigi pletykák szerint a GT200 240W környékén fogyaszt majd... a GX2-s részt pedig egyszerűen nem veszem észre, ha nem gond.
-
Dyno
veterán
válasz
raskolnikoff #258 üzenetére
Már most 30 közelébe meglehet venni egy sima GT-t, csak majd az a baj hogy a sok buta az újjat megveszi horibilis összegekért közbe meg lehet alig lesz valamivel jobb(de persze mondjuk majd ha kijönnek okosabbak lehetünk) Mansnak is azért irtam hogy várjon emrt lehet hogy kellemes meglepetésben lesz részünk, ha meg nem árak biztos hoy fognak esni, lehet nem sokat de annyit biztos hogy megérje várni még egy picit.
-
Mans20
addikt
válasz
raskolnikoff #247 üzenetére
Igen ezt olvastam,akkor csak a GTX meg GTS ek nek lesz 200 as számozásuk,és a GT knek meg marad a 9800 ,vagy már a tüdőm se tudja..rRemélem nem lesz rohadt drága a GT.
Mostár legszivesebben kivárnám az újjat de most már csak vga kell az új géphez.Ha most várnák addig nem lenne gépem. -
Dyno
veterán
válasz
raskolnikoff #247 üzenetére
Én is igy látom a dolgokat mint Te, előző hsz.-eddel is egyetértek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- BestBuy ruhás topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- iPhone topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest