- Realme GT 2 - aláírjuk
- iPhone topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
válasz
leviske #3265 üzenetére
Naná, hogy NV 55nmes GTbvel R700 alá igér. Node teljesítményben is jócskán gyengébb lesz. Az R700 a NV jelenlegi végleges tronfosztása, ATI az utolsó bástyát a HEND a 120+Ks kariknál is elkeni NVt. És ebben az árkategóriában nem az ár számít hanem, hogy melyik a gyorsabb.
-
válasz
leviske #3265 üzenetére
szerintem már tök mindegy, mit minek hívnak, az utóbbi 2 évben 0 logika volt minkét gyártó nomenklatúrájában...
az Abu által említett cucc szerintem simán jöhet idén (ez szépen összecsengene azzal a gondolattal, hogy a 65nm-es GT200 csak kényszermegoldás a desktopon) - de simán lehet teljes kamu is.
Abu: ezt a Gather4-es dolgot nem teljesen értem - gondolom arra célzol, hogy a 80 szűrő - 80 sampler helyett 40-120 (1:3) lenne az arány. az RV770-nél az ATI nem vett vissza az RV670 1:5-ös arányából? -
válasz
leviske #3139 üzenetére
az a gond, hogy nem tudni, hülyeség-e, vagy sem, mert nincsenek mögötte tények - ezért példálóztam a vallással
egyébként elvi síkon a GT200-ban megvannak a DX10.1-hez szükséges eszközök és kapacitások - az SBAA viszont egy érdekes kérdés, mert míg az ATI-nak sokkal több tapasztalata van vele, az nVidia architektúrája szerencsésebb arányokkal rendelkezik hozzá. talán most még az első lenne a döntő - de ki tudja... -
Dare2Live
félisten
2részre bontva: Minek fizessenek olyan játékért, amivel valószinűleg 1x fognak játszáni?
Hát legöbb játéknak ez a sorsa. Crysist mondjuk pont 2* végigtoltam.
ami nem fut a gépükön... hát futni fut.és ott van amit Bundás mond. Egy PS3/Xen nehezn futna egy cyrisis highon. Míg egy közepes 8800GTn 1280ban Highon pl simán. szarbol(7900gt) nehéz várat építeni, akármennyit is optimalizálod a szarra.
-
mivan mivan?
nem kötök, és nem írtam, hogy írtál (na ez kezd bonyolult lenni...), csak ez említett komolyabb változás mibenléte iránt érdeklődtem.
a konzol-PC dolog csak annyiban dőlt el, hogy az biztos, hogy a konzolon való jó sebesség kiemelt szempont a játékkészítőknél - és azért ott egy pre-R600-ról és egy G7x-ről van szó...
-
milyen komoly változásokon ment keresztül az RV770? kapott egy rakás extra unitot, és bevezették a külön shader clock domaint. meg biztos volt egy rakás tweak. ez majdnem pont ugyanaz, mint a G92->GT200. vagy van még valami extra?
a HW-gyártóknak nem jó, ha a játékok nem elég éhesek, de a konzolok térnyerésével átalakultak a játékgyártók szempontjai. nézd meg az eleve multiplatformnak tervezett Unreal Engine 3-at - egy 8800GTX-szel úgy megy, mint a veszettfene, és nem mellesleg csudaszép dolgokat lehet vele csinálni.
-
TazLeacher
nagyúr
Annyira birom ezeket a jóslásokat. Sokkal nagyobb tömegeket fog vonzzani az R700, mint a GT200.
Egy kis történelem, természetesen nem szó szerint idézve:
"Hamarosan itt a Radeon 29xx-as széria, ami méltó ellenfele lehet a 8800GTX-nek..."
"Az új, 38xx szériás Radeonok komoly technikai ujításokat tartogatnak, amivel felvehetik a versenyt az Nvidai csúcskategóriás kártyáival"
"Az R700 technikailag jóaval fejletteb lesz, egy 48xx-es Radeon méltó ellenfelel lehet a GT200-as szériás videókártyáknak"
Nem érez senki hasonlóságot?
Ezek a kedvenc mondataim továbbá:
"Ha majd lesz igazi DirectX10, akkor egy 2900-as Radeon majd kenterbe veri a Te GTX-edet"
"Amikor majd én vígan játszom a 3800-as karimmal, Te majd kidobhatod a GT-det az ablakon"
"Ha majd jönnek az új 4000-es radeonok, majd mindenki rájön, hogy semmire se jó az nV parasztvakítása"
Milyen furcsa, hogy mindegyik mondat feltételes módú, és eddig egy se jött be...ennyi. Nekem bizonyíték kell, és nem feltételezések. Ha holnap áramszedőm lesz, én leszek a villamos...
Mod.: ja, és mire jó a gyorsabb AA, amikor 1 éevn belül olyan kártyák lesznek, amik szőrőstől bőröstől megeszik a játékokat. Negyen évente jön ki új széria mindkét oldalon, 2-3 szoros teljesítménynövekedéssel, amikor a játékok gépigénye ennél jóval kisebb mértékben növekszik. Előbb-utóbb úgyis az leszm, hogy a VGA megelőzi a játékipart, és csak az extrém felbontásokhoz kell majd állandóan új konfig...
-
TazLeacher
nagyúr
Miért, nem felesleges a DX10.1?
Mi az amitől akkora nagy durranás lenne?
Semmi. Egy olyan dolog, ami semmi újat nem hoz, de csak az Ati kártyák tudják. Ez aztán a komoly fejlődés. Mindenki arra van ráizgulva, hogy az új nV karikba nincs 10.1. Azt eddig viszont senki nem tudta megmondani, hogy mitől jobb, mint a sima 10.0. Az Assasin's Creed csúnyább lett a patch után? Nem. Akkor ez nem "butítás", hanem mindössze egy kompatibilitási helyreállítás.
-
janos666
nagyúr
Hát ha úgy nézzük mégis az, hisz ugyanúgy DX10.0-ás, ugyanaz a felépítés, csak épp minden a duplája 1 darab 1 chipes kártyán GX2 helyett (csak így hatékonyabban). Szóval ha úgy nézzük G80=G92, 2xG92=GT200 vagy ha úgy jobb 2xG80=2xG92=G200.
És igen, most kicsit csalódtam az nvidiában hogy nincs DX10.1, csak dupla G92, mégha hasít is majd mint a szar, de mire fel... (csak a crysis akad G80-on, de elképzelhető hogy tényleg az se ilyen lenne ha nem így írják meg...) Most megveszem majd életem első radeonját, pedig én az FX5800-assal is boldog voltam annakidelyén. (most a 8800GTS-el meg főleg) -
Bundás22
őstag
mindjárt én kapok agyvérzést
a 4870-es is fogyaszt 150W-ot csúcson
a 4870x2 ennek alapján 300W-ot minimum(a gt200 állítólag csak 240-et)
az se lesz piskóta
ha az megvalósítható, spéci hűtésselmint ez pl csak durvább, esetleg egy brutális léghűtéssel(ami nem kettő hanem 3-4 kártyhelyet foglal középen a nyákkal) a feltételezett gx2 isne feledjük aki megteheti nem érdekli h új 800Wos táp kell vagy h sokat fogyaszt
mellesleg a 4870 x2-höz is kell új táp sokaknak
-
-
rocket
nagyúr
Voltak mar sokan akik igy gondoltak mint te, multban is csinalt erdekes nem tul felhasznalo barat dolgokat az NV, ezeknek az embereknek a 99% megvette a kovetkezo korben a termekeiket, szoval nagy huho semmiert
Minek kene 9600GTS? az ATi szagolja csak a 9600GT nyomat a 3870-nel (ami ugye az XT), lassan atertekelodnek a jelolesek, mar a HD2600XT se tudta a 8600GT szintjet hozni az esetek 98%-ban, szoval mostmar zold GT= piros XT(xx70), zold GTS/GTX/ULTRA = piros semmi, meg a xx90 kiado a XTPE-nek dehat mar a XT(xx70) is brute force jelenleg ugyhogy oda nem jutott semmi.
Ezekbol adolgokbol latni azert eleg tisztan milyen messze van az ATi az NV-tol, hiaba lehet 50%-kal gyorsabb az RV670-hez kepest a RV770, ha mar eleve valos alkalmazasokban ~30% lemaradasban van a jelenben az NV leggyorsabb single core kartyajahoz kepest.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest