- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Mobil flották
- Honor 200 Pro - mobilportré
- iPhone topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bundás22
őstag
[link] a 9800GTX már elég szépen viszi a crysis-t maxon(persze a most következő VGA-k még jobban fogják), de ne beszéljünk erről többet itt mert bezárják a topicot
1024-ben még egy 3870-es is mertbírkózik a crysissal maxon
vagy vehetsz 3870X2-t(ha már ilyen sznob alkatrészekből építkezel), de gondolom kijönnek az újak a mostaniaknak 20%-kal minimum lemegy az ára(mert Pistike az újat akarja)
én a helyedben használt q6600/E8200, P35-ös lap(asus), 2X1gb ddr2/1066, és 8800GT, 30+18+9+32=89K használtan, közel olyan jók mint amit te kinéztél 89K-ért ezek a best buy-ok sztem
de tényleg ne itt, hanem itt: [link] -
Bundás22
őstag
hát neked kell eldönteni h tudsz-e még várni, ha kijönnek az újabbak a régieknél áresés tapasztalható majd, ha szeretnéd a krájszisz-t magas fps-sel maxon futtatni akkor várj az újra, ha crysis nem fontos egy 8800GT is elég sztem aszt kicseréled(a 9800GTX feléért megkapod és kábé 20%-kal lassabb), de látom te nem az a spórolós fajta vagy
őszintén a gép amit kinéztél nem éri meg, a ddr3 se az alaplap se a cpu se, de hát látom te a prémium cuccokat szereted(amik nem annyival gyorsabbak amennyivel drágábbak)
-
-
Bundás22
őstag
[I]All on very high except shadows & object detail on medium. [/I] angol nyelvtudás nélkül a mai világban...
elveszel
egész jól fut a 8600GT-n, ráadásul még a fraps is lelassítja
egy 8800GT-nek illene very high-on xp alatt 30-35 fps-t adni(nem tudom milyen kártyád van)szal a mai kártyák megbírkóznak a crysis-szal xp alatt(köszönhetően a drivereknek és az 1.2-es patchnek), jó lenne már ezt a crysis-legendát elfelejteni
én is ultra high-on toltam végig a gépemmel
-
-
Bundás22
őstag
a porosodik-ot úgy értettem h beraktad aszt azóta csak teszi a dolgát rendesen, nincs vátás/csere izgalma, másik oldal megismerése..stb, szal ezek az izgalmak kimaradnak
nekem 2006 ősze óta 7600GT-m, 8600GT-m, 3850-esem volt, és szépen visznek/vittek mindent maxon akár 1024-be akár 1280-ba(kivétel crysis bár az ultra high-t kipróbáltam az atin, 25 fps nem az igazi de végigtoltam)
-
Bundás22
őstag
vegyél egészségedre
ha erőre+sebességre vágy nagyfelbontáson is(mert kisfelbontáson CPU limit lesz sok esetben), akkor nvidia és sokáig szeretnéd megtartani
ha kis felbontáson(pl:1280), jó képminőséget szeretnél kis fogyasztással akkor ati, és cserélgetni szeretnéd(sztem ez a jobb a vásárlás+tesztelés öröme, nem irigylem azokat akik 180K-ért vetteék egy 88GTX-et és azóta ott porosodik)Amúgy én is ugyanezt várnám, mármint hogy 2xes teljesítménye azért legyen az új atik ellen, de sztem a mai grafból nem ez látszik... én a 8800GTX-re gondoltam ahhoz képes 2,5X-es javulást várok, tudom soknak tűnik de 2Xannyi sp és ezek 50%-kal gyorsabbak, szal ha némi veszteséget is belekalkulálunk akkor is 2,5-3XG80
-
Bundás22
őstag
a spekulációk nem jók a 8600Gt 32 sp-vel tudja a felét a 112 sp-s 8800GT-nek
a 9600GT 64 sp-vel pedig a 8800GT-t is behozza tunninggal legaábbis csak 20%-kal lassabb attól(80%-át tudja legalább)1,5szer erősebb streamprocik (bár annyival alacsonyabb az órajel is :S),ez sem igaz
, az órajel majdnem annyi lesz a 9800gtx-nek 675mhz a gt200-nak 600mhz ha jól tudom 2X annyi sp-vel 512 bites interfésszel, és a kétszer annyi sp ráadásul 50%-kal hatékonyabb, szal 2,5-3X olyan gyors lesz de 2X illene túlteljesíteni minimum
-
Bundás22
őstag
válasz
VinoRosso #629 üzenetére
[OFF][I]én AMD processor és ati vga párti vagyok, ha ár/értékben(tunningot is beleszámítva) az intel proci v az nv kártya a jobb 5-10%-kel még lehet h megveszem a kedvenc gyártómtól(AMD)
de ha sokkal jobb az intel(tunningot is beleértve) v. az nv (10%+) akkor már megfontolom a másikat(persze ilyenkor az AMD árat csökkent de mire ideér az 2 hónap), szal magammal nem szúrok ki
[/I][/OFF]
jó lenne egyébként ha lenne vmi powerplay utánzat ezekben az új nvidia kártyákban, ráférne, sőt nagyon is! lesz? -
Bundás22
őstag
válasz
VinoRosso #627 üzenetére
ár/teljesítményben ha jobb lesz jelentősen(persze ez nem fordulhat elő mert az ati inkább tud lejjebb menni az árakkal), szal az nvidiának van egy sokkal jobb ajánlata (mondjuk gtx 240) ami ár/teljesítményben 10-20%-ot ráver az atira(ilyen csak nem lesz), akkor nv-t v. semmit se veszek
ich bin doch nicht blöd -
Bundás22
őstag
válasz
BloodyEddie #618 üzenetére
Am nem tudom hanyadszor írom, de az új radeonok és a GT200 nagyon nem egy kategóriában indulnak, ennyi erővel a 8800 Ultra ~1800%-al jobb mint a 7300 GS ez nagyon szomorú egyébként az AMD-re nézve, az emberek is inkább középkategóriában azt veszik ami a felsőben jobb(sztem a 8600GT-t jobban vették mint a 2600XT-t és a 9600GT-t is sztem jobban viszik mint a 3870-est), pszihológiailag így van
tehát ha az NV kihoz 55nm-en egy 120sp-s GT200-zast akkor azt veszik a népek, mondjuk GTX 240-est, vagy GTS 240, mind1 az én gépemben új ati lesz akkor is
-
Bundás22
őstag
válasz
BloodyEddie #601 üzenetére
te oktatgatsz?! de édi!
hát nem tudom kettőnk közül melyikünknek van rigó felsője németbőlén arra gondoltam h ez nem lesz elég a GT200-zas ellen ami 2,5-3X olyan erős lesz mint a 9800GTX(150-200%-kal schneller
)
-
Bundás22
őstag
válasz
BloodyEddie #593 üzenetére
ja és az nvidia adja a nevét hozzá, tehát akkora kamu nem lehet
ezek szerint 2Xolyan gyors lesz mint a 3870X2, akkor majdnem 3X olyan gyors mint a 8800GTX, brutkó, sokan fogják ezt szeretni
kiváncsi vagyok az új ati hogyan teljesítenek majd, sztem annyi pénzért az is megéri majdmod: atik:
HD 4850 => 10 Prozent schneller als 9800 GTX
HD 4870 => 40 Prozent schneller als 9800 GTX
HD 4870 X2 => 30 Prozent schneller als 9800 GX2hát egen szegény ati megint földbe lesz döngölve, de én csak azért is atit veszek
-
Bundás22
őstag
jó valós alkalmazásoknál lehet h 1,8 szeres a növekedés(bár néha több ha jobb a driver, néha meg semmi szal ez alkalmazásfüggő ez csak egy nagy átlag), de szuperszámítógépbe megfelelően optimalizált programmal ami teljesen kihasználja a tri sli-t az általam leírtnál is több lehet
kicsit azért pontatlan a számolásod persze, csak találgatok mint mindenki, egyébként egy régi cikk is azt írta(2007-es), h az új GPU a 8800GTX háromszorosát nyújtja, meg az sp-kből is következik, hát akkor az atinak föl kell kötnie a gatyáját, pláne ha kihozzák 55nm-en magasabb órajelen
-
Bundás22
őstag
majd nem 2X annyi sp lesz benne mint egy 8800GTS/GTX-ben(128 vs 240), ráadásul állítóleg 50%-kal erősebbek az sp-k, így sztem 2 X 8800gts X 1,5=3X8800GTS a teljesítménye
tri sli-ben 3 X 8800GTS X 1,5 X 1,5=6,75 x 8800GTS/GTX (tekintve az sli hatékonysága kábé 50%-kal gyorsul) bár sztem processzor nincs ami kihajtaná, ha játékra nem is de olcsó szuperszámítógépnek lesz jó(persze az olcsó relatív, átlagmagyarnak drága egy 2500-3000 dolcsis gép) -
Bundás22
őstag
-
Bundás22
őstag
A G92b és az RV770 között lényegesen kisebb különbség van. honnan veszed ezeket
egyikről sincs teszt egyiket se próbálhattad ki és egyik se jelent meg
magyarul fogalmad sincs, ahogy nekem se a teljesítményérőlegyesek úgy beszélnek ezekről mintha már vagy 2 hónapja megjelentek volna
-
Bundás22
őstag
ezek alá egy wolfdale elkél, de sztem ha nehalemet pakolsz majd alá az is gyorsítja még, szal lehet h túlságosan is előreszaladtak ezzel a kártyával, ráadásul fejletlen a gyártástechnológia(inkább 45nm-en kellene ezzel próbálkozniuk, de inkább 30nm, akkor lenne megfeleő órajel+kihozatal, valszeg elszámolták magukat nvidiánál, azt hitték mire megjelenik már nem 65nm-en hozzák ki)
ellenben az ati chipje jó 55nm-en sztem, elmegy
ilyen nvidia kártyát tuti nem veszek gyenge alá a gépem(de sztem egy 4850-est kihajt) és könnyű hozzá a pénztárcám
gondolom kihoznak valamit a 4850/4870 ellen olyasmit mint a 9600GT, ami jól állja a sarat az atikkal a kategóriájában valljuk bea tévedés jogát fenttartom
-
Bundás22
őstag
-
Bundás22
őstag
válasz
Dare2Live #429 üzenetére
miért te milyen hosszúra saccolod, vedd figyelembe h a keleti emberek általában kicsik.
az is lehet h prototípus(amik általában kevésbé kompaktak)
kizárt h akkora lesz h nem fér be egy átlagos házba, a 260-as csak beleféregyébként ennél a chipnél kicsit előretekintettek azzal(ha tényleg ilyen brutkó lenne), szal ezt inkább 45nm-en álmodhatták meg arra tervezték, végül kénytelenek legyártani 65nmen ezért gáz egy picit
-
Bundás22
őstag
mindjárt én kapok agyvérzést
a 4870-es is fogyaszt 150W-ot csúcson
a 4870x2 ennek alapján 300W-ot minimum(a gt200 állítólag csak 240-et)
az se lesz piskóta
ha az megvalósítható, spéci hűtésselmint ez pl csak durvább, esetleg egy brutális léghűtéssel(ami nem kettő hanem 3-4 kártyhelyet foglal középen a nyákkal) a feltételezett gx2 isne feledjük aki megteheti nem érdekli h új 800Wos táp kell vagy h sokat fogyaszt
mellesleg a 4870 x2-höz is kell új táp sokaknak
-
Bundás22
őstag
válasz
janos666 #215 üzenetére
ott a pont megoldható, csak komplex hűtés kell rá, de megoldható pontosan így látom
Egyébként ezesetben szerintem is inkább lenyelné az nv hogy fél évre az ATI nyert én ezt kizárnám, a gx2 pont azért született meg mert a zöldek képtelenek elviselni h nem ők a number one, ismerni kell az amerikai mentalitást
ennek fényében, ha (túl)sikeres lesz a 4870x2 várható egy gx2 is az nvidiától, de az is lehet h csak kiadják technology demonstrator-nak, dominating!!!
-
-
-
Bundás22
őstag
lesz-e igény dominátor kártyára, inkább így hangzik a kérdés
aki maximalista leszarja a fogyasztást, ha 2000W-ot fogyaszt akkor is
sztem pedig nem olyan nehéz elkészíteni, inkább egy új architektúra bevezetése kerül sokba, tervezni egy nyákot rá két meglévő gpu-val egy erős hűtést és kész is, sztem jóval kisebb ráfordításból oldható meg mint mondjuk tervezni/kifejleszteni egy GT300-zat -
Bundás22
őstag
szerintetek lesz ebből kétmagos (GX2) változat?
-
Bundás22
őstag
azta hétszázát ezt nem gondoltam volna
én abból indultam ki h ami látványos játék megjelent ezekre a mai konzolokra egy mai átlaggép szépen viszi(AC, Turok, NFS...), tehát úgy fejlesztik h elbírja az ikszbox meg a pléjsztéjsön
ami pedig csak sz.gépre (crájzisssz), sokat kell optimalizálniuk h elfusson rendesen az xboxon
-
Bundás22
őstag
válasz
TazLeacher #110 üzenetére
Komolyan, hogy valaki ilyen korlátolt legyen. Játszál akkor az 86GT-den, és ne irogass ide ezt írtad, utána meg ezt:
Nem hiszem, hogy egy szóval is lehülyzéztem, becsméreltem, vagy bármilyen formában megaláztam volna a hsz íróját.
nem épp az igazmondás az erősséged, nem érzed két hsz-ed között az ellentmondást? -
Bundás22
őstag
válasz
TazLeacher #108 üzenetére
Nem hiszem, hogy lenne PH!-s pályafututásom, de ha van is, annak nincs köze az említett hsz-hez, a magánéletben elért (vagy általad vélt vagy nem vélt) eredményeimnek meg végképp nincs. Úgy, ahogy Te kikérted magadnak, hogy miért ne alkothatnál véleményt, úgy én is kikérem magamnak a véleményalkotás szabadságát az olyan hsz-ekrő, melyek egy csúcskategórás VGA-t egy 86GT-hez hasonlítanak, és ez alapján kívánják a létjogosúltságát meghetározni.
Komolyan, hogy valaki ilyen korlátolt legyen ezt írtad, bunkó voltál, ahelyett h elnézést kérsz eltereled a szót, meg olyan arrogáns/lekezelő(kis hülye) a stílusod
ebben a hsz-ben is
-
Bundás22
őstag
válasz
Andras828 #99 üzenetére
az lesz ciki a crysisszal kapcsolatban mikor a far cry2 szép/szebb lesz és egy 2600XT-n maxon szépen elfut
, mint az AC, egyébként valószínű is hisz konzolra is meg fog jelenni a FC2, az xbox ill ps3 teljesítménye pedig adott(tehát AC-nél nagyobb gépigénye nem lesz sokkal sztem)
sztem egyébként az AC szebb mint a crysis, crysist ultrán végigtoltam majdnem(most tartok a alienes résznél) -
Bundás22
őstag
válasz
TazLeacher #93 üzenetére
igaza van andrs828-nak, a crysis megakasztja de azonkívűl mindent lehet vele tolni 1024-ben, amik jobban mennek azt 1280-ban is, nem olyan rossz az, pláne ma már nagyon olcsó
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- BMW topik
- Építő/felújító topik
- Nintendo Switch 2
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Autóhifi
- PlayStation 5
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Sapphire R7 250 1GB
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest