- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
schwartz #8378 üzenetére
A DX11 inkább az Xbox360 féle Xenos futószalaggal nem lesz kompatibilis. A DX10-zel és a DX10.1-gyel már az.
A Xenos féle futószalag ezért probléma, mert a játékok többsége arra fog épülni. Nyilván az Xbox360 kezdi elérni a korlátait az alap, tesszellátor mentes futószalaggal. Az MS is így tervezte, hogy valamikor 2009-ben eljövő gamák már használják a tesszellátort is. Ezzel nem kell magas részletességű modell, mert a Xenos feljavítja azokat jó minőségűre, illetve a Low poly modell nem terheli annyira a procit és a központi memóriát, így erőforrás szabadul fel amit el lehet költeni. A probléma a PC-s port. Nyilván nem éri meg készíteni High poly modelleket, mert gyengék az eladási mutatók. Ezért a PC-sek alacsony részletességű modelleket kapnak majd, ezt a helyzetet AMD úgy próbálja javítani, hogy kiadja Tessellation SDK-t, amivel használni lehet a Radeon HD2000/3000/4000 széria tesszellátorát, hiszen a chipek futószalagja Xenos kompatibilis is. Itt semmi probléma nem lesz ... a progi a PC-n direkten megcímzi a HD Radeonok tesszellátorát és rögtön magas részletességű modell lesz belőle. A fő probléma a DX11-es kártyák körül van, hiszen ezen a futószalagon a tesszellátort a Vertex Shader után helyezték el. Ez nyilván növelni fogja az egység hatékonyságát, de elveszti a Xenos futószalaggal való kompatibilitást. Így némileg trükközve fogják a PC-s portok használni DX11 tesszallátorát. Ezért írtam, hogy érdemesebb az API-t ebben az esetben megkerülni. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
schwartz #8343 üzenetére
Nem hogy örülnél, hogy valaki már el akar mozdulni ebből az állóvízből. Nekem ez igen is jó hír, DX11-es NV kari. előbb nem DX10.1-et kellene megalkotni? Illetve konzultálni kellene neki egy kicsit a microsoft-al, úgy mint az ATI-nak. Vagy valóban használhatatlan kártyát akar csinálni??
Ezt most senki ATI vs NV hsz-nek vegye, de kondolkozzatok már egy kicsit. Eddig sem a játékfejlesztők zsebeit kellett volna tömni, hanem valahogy előmozdítani a 2007-ben is megszokott grafikai látvány fejlődését. Semmi különleges nincs a 2008-as játékokban grafikailag, 2007-ben is voltak ilyen játékok. De lehet hogy 2009-ben sem lesznek jobbak, grafikailag újat mutatóak.
Egyébként a mostani fejlődés kb úgy néz ki, hogy ha NV-nek DX10-es karija van, akkor ati-nak 10.1-es, ha NV-nek DX11-es, akkor ATI-nak DX11.1-es, vagy DX12-es. Ez már így lesz mindíg.... -
Csiborbogár
őstag
-
hitman,
őstag
-
_core
aktív tag
válasz
schwartz #7481 üzenetére
ForceWare 180.10 (Windows Vista 64bit) es drivert nem probaltad?
-
Dark KillerX
addikt
válasz
schwartz #7462 üzenetére
Ha megveszed az E5200-őt és felhúzod olyan 3,6Ghz-re,nagy külőnbségeket fogsz észre venni.Én egy E2160-ről(~2,8Ghz) váltottam az E5200-re(amit jelenleg 3,2Ghz-en hajtók),és a játékok többsége kb 12-18% százalékot gyorsult.Mondjuk én csak 1280-as felbontáson használom,és azért itt még számít a proci,de sztem 1600-as felbontáson is jótékony hatása lesz.Amúgy az előbb említett gyorsulási adatok a 3,2Ghz-es órajelre vonatkoznak,3,6Ghz környékén vagy fölötte még jobb is lehet.Nem rossz kis proci,megéri az árát az biztos.
-
Rusher
őstag
válasz
schwartz #7362 üzenetére
Egyébként meg UltraHigh moddal XP-n akkor is jobban fut a Crysis mint Vista alatt VeryHigh-on....tehát ugyanazon a konfigon nem ugyanúgy fut a két különböző oprendszeren tehát ezt így nem lehet összehasonlítani.....sajnos Vista alatt nem fut olyan jól, de játszható simán VH-n is...ez más játékot nem igazán érint csak ezt
-
Bluegene
addikt
válasz
schwartz #7359 üzenetére
jó látom, hmmm...
ez ugyanazt tudja
de nembaj XP alatt kéne(ez az én kártyámnak kedvezett), viszont én ultra high-on teszteltem te meg csak very high-on(ez viszont a te kártyádnak), szal nemigazán releváns, de egyforma FPS-eket látok(tunning nélkül), min FPS-ben jobb a 4850, ez viszont pozitív, tunningban viszont győz a 260-as
jah és nem is 1440-ben van, szal nem igazán jó
köszi a tesztet, tényleg átsiklottamez is valami
van egy tesztem, viszont régi driverrel, VGA tunningolva:
[4850/E2160 690mhz 1173mhz 3,2ghz crysis 1280 extreme high mod]
-
bim
veterán
válasz
schwartz #7330 üzenetére
az én kedvemért tudnál csinálni 1280x1050 ben is ilyen tesztet?
kiváncsi vagyok mennyi jön ki.
teszt
ez XP alatti bench ultrahigh modal..
van egy GPU-z is a képen az órajelről és a melegedés/ventifordulatok-rol hátha valakit érdekel mennyire melegszik a kártya.(ezt csak azoknak akik izzó vasnak tartják az atit) -
Beowulf_78
addikt
válasz
schwartz #7337 üzenetére
Én meg a dalai láma vagyok. Nem tudtad?
Tök mindegy ki vagy, és hogy a privát életedben személyesen ki mennyire tisztel. Ez egy fórum. Ha meg játszod itt férfi létedre a sértődött nebántsvirágot dokiság ide vagy oda le leszel oltva.
Az hogy én milyen tisztelet és figyelmet kapok, és megérdemlem e, ne te döntsd el. Mások ezt másképp gondolják, bár az is tény, hogy nem dokik, és nem egyetemet végzett emberek. Te viszont biztos őket is elítélnéd, bár azt is kétlem hogy meg mernéd velük csinálni hogy nem adsz érzéstelenítőt húzás előtt.Mint ahogy velem se hiszem hogy meg mernéd csinálni.
Szóval ha továbbra is "mr. pökhendi" leszel dokiság ide vagy oda, más is szívni fogja a véred, nem csak én. -
-
Beowulf_78
addikt
válasz
schwartz #7331 üzenetére
Tudod mit. Ha ez megnyugtat, akkor Furmark stabil.
Igazából leszarom hogy mennyit megy a kártyád...te kezdted el itt verni a nyáladat hogy szar a BFG, meg szar az XFX XXX, meg nem megy annyit mint a tied. Most meg beszélsz itt trollkodásról. Az egész vitát a pökhendiséged váltotta ki. Most meg játszod a sértődöttet...tény. Ne vitázz velem. Nem azért mert nem lehet igazad, csak mert aki 11p Furmark-ra azt mondja hogy stabilitás teszt, csak azért hogy bizonyítsa hogy az ő GPU-ja megy 750mhz stabilan annak van még mit tanulni.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
schwartz #7293 üzenetére
Ez Furmark stabil?
Ez nem tezteredmény vazze. Ha eddig nem tudtad volna most elmondom hogy is néz ki egy stabilitás teszt.
5-6000 sec a minimum, de inkább 10000 sec. Azon kívül szokás monitorozni rivatunerrel a GPU hőfokot, venti fordulatot, százalékot és egyéb hasznos információt. 11 percet futtattad.
Azon kívül nem tudjuk mennyin forgott a venti. Lehet 100%, lehet default-ban. Szóval 6000 sec az 1,5h..ez már nevezhető stabilnak.
-
Dark KillerX
addikt
válasz
schwartz #7319 üzenetére
Azon a felbontáson,nem nagyon szól bele a proci a dologba sztem?Hát úgy tűnik a 4850-es Radeon elég kiegyensúlyozott cúccos tényleg.Amúgy nem hinném.hogy annyival jobb lenne Bluegene gépe,azzal az E5200-sel..Ha mondjuk QX9770 lenne,vagy vmi durva Wolfi lenne,akkor más lenne a helyzet.
-
laragirl83
őstag
válasz
schwartz #7293 üzenetére
Érdekes dolog ez, 725/1450/2500-on nálam sem volt hivba Furmarkban pedig ment sokat, többet mint linkelt képen, azt hittem siker, de Crysis Wars alatt bizony be-be villodzótt a fekete trianegles artifact, vagyis gpu vagy shader nem bírta mégsem..
Szóval nem minden a Furmark.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
schwartz #7238 üzenetére
Nálad lehet hogy nem márka.
Nálam meg a Zotac nem márka.
Bár nevezhetjük Sapphire-nak is.
Sapphire kártyám pedig nem 1db volt már, és nem voltam megelégedve velük.
Érdekes, BFG ide vagy oda, az egyik legjobb a mezőnyben. Ha a húzhatóságot vesszük mindenképp. A 100% digital vibrance dolgot meg csak hírből ismerem, viszont több Zotac is ezzel a problémával küzd. Azt pedig kétlem hogy a kártyád GPU-ja Furmark stabil 750mhz-en, hacsak nem V moddolt.
De persze ha Furmark stabil, akkor egy linkkel megdobhatsz, mert én még 24/7 750mhz GPU-t nem látam GT200-ból.
Ha meg max. eredmény, akkor nem számít kiemelkedőnek, az én mezei BFG OC-m is többet megy.
Ja persze majd elfelejtettem...az XFX XXX se mehet jobban mint a tied.Azt elfelejtetted írni hogy a te kártyádnál egyik se mehet jobban.
-
ImI87
őstag
válasz
schwartz #7260 üzenetére
Az adataimnál 24/7 setup van........
Előljáróban csak annyit, hogy tovább megy, mint amit te írtál, bár nem túl sokkal.
Viszont ez kicsit olyan gizdulósan hangzik, és nem szeretném, hogy ilyen visszhangja legyen.
A hétvégén rakok majd fel full stabil eredményt, meg végre szedek le Vantage-ot is. Eddig csak mark06-ot néztem, az fent van a listán, és az első 260 a sorban.......Most szedem szét a gépet, mert tápcsere lesz holnap........
-
ImI87
őstag
válasz
schwartz #7230 üzenetére
Na ez is egy olyan téma, amiről sosem fog kiderülni, hogy mi az igazság.
Az igaz, hogy egy helyen gyártják, de ugyanúgy, mint a prociknál is, van amelyik jobb lesz, és van amelyik meg nem. És elképzelhető, hogy tesztelés után a jobb darabok a spéci gyártókhoz kerülnek.
Különben mivel mgyarázod azt, hogy az átlagot tekintve BFG, EVGA, XFX, stb.... jóval tovább bírják. Ez persze csak pár % különbség, de akkor is. Jobban esik az embernek, és néha kis különbség is aranyat ér. Nem mindegy, hogy alap órajelen húzol X mhz-et, vagy a már alapból emelt órajelen húzol ugyanannyit.
Mindig akadnak kivételes darabok, de amit én mondtam, az általánosságban igaz.Ez a mázli dolog meg prociknál igaz, mivel ott csak egy gyártó van, de itt ugye sok márka van, és nem a körítés miatt kerül többe egy kártya (mondjuk presztízs felár itt is előfordul). Elhiheted, én nem a kilincsre akasztható papírdarab miatt vettem XFX-et, és XXX verziót, és milyen jól tettem!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
schwartz #6198 üzenetére
Nehéz a PS3 Cell rendszerét belőni. Általános vélemény a fejlesztőktől, hogy egy olyan korba sikerült megjelennie ami nem tudja hasznosítani a benne rejlő lehetőségeket. Az Xbox360 tökéletesen a fejlesztések igényeire lett szabva ... ennek köszönhető, hogy a multiplatform programoknál elsődleges szerepet tölt be. De erről is lesz szó röviden a jövőheti cikkben.
Amúgy túlzottan elmentünk Off-ba érdemes a témával is foglalkozni. -
Bluegene
addikt
válasz
schwartz #6198 üzenetére
A PS3 grafikus processzora fenyevekkel van elmaradva a boxban levonel. Meg amugy a ket hardware koszono viszonyban sincs egymassal. Ez nem neheziti meg a fejlesztest? gondolom igen
az xboxban van az ati xenos gpu, a ps3-ban pedig valami 7800-as előd, ne mondja nekem senki hogy nincs képminőségben különbség
-
-
Eagl3
veterán
válasz
schwartz #6194 üzenetére
Nem az a gond, hogy gyenge a PC. Sőt, a leg izmosabb. Csak ahogy te is mondtad, nehezebb rá fejleszteni. Sokféle hardver van, sokféle összeállítás. Ellenben mondjuk a PS3-nál adva van egy konfiguráció, arra kell megírni a programokat, "egyszerűbb" a programozóknak optimalizálni.
Amúgy szerintem a kimondottan PC-s játékoknak sokkal szebb a grafikájuk mint egy consolé.Persze ez csak az én meglátásom.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
schwartz #6137 üzenetére
Ez benne volt már az első Crysis-ban is, csak a Warhead alatt kiemelt figyelmet kapott a CrossfireX optimalizálás. A DX10 módban, viszont a multiGPU-s rendszerekre az 1-es parancsú metódust használja. A DX9-ben helyesen ismeri fel a dolgokat, az nV az 1-gyel fut, míg az AMD a 2-vel.
DX10 módban amúgy sem érdemes futtatni a játékot a GF karik 10-15%-ot, míg a Radeonok 20-30%-ot is lassulhatnak a DX9-hez képest. -
Petya2900XT
aktív tag
válasz
schwartz #6063 üzenetére
Én nem veszek elő semmit,de tény,hogy a Crysis az Ati munkájából fut ahogy fut,de nVIDIA meg nagy összhangban csinálta a Critekkel a drivert alá PL.....Én nem arról beszéltem,hogy milyen hiba milyen driverben van hanem arról,hogy gammákban mi,hogy fut(mivel majdnem csak játszok)
Nem azért lesz Nvidia kártyám,mert megszerettem,csak nincs mit tenni amíg minden jobb játék intrójába nVIDIA felirat van addig én Atit nem szabad vegyek!
VÉGE az OFF-nak SRY érte!Nem piszkolni akartam a topikot csak a mit vegyek 260-at vagy 4870-et résznek akartam véget vetni
-
jilian
addikt
válasz
schwartz #6056 üzenetére
akkor minek eröltetik ezeket a "megfizethetetlen" procikat ha VGA limites a dolog?
ha egyszer elég egy kisebb proci a vga-k megfingatására?
....bizti csak villogni akarnakejjj!!! Beo
ez nem OFF!!
átnéztél vmi felett:
Ati párti vok meg voltam is,de a következő vga-m valszeg nVIDiA lesz -
Beowulf_78
addikt
válasz
schwartz #5957 üzenetére
Nem. Nem gáz.
Az a gáz ahogy gondolkodtok, már megbocsáss.
Tisztában kell lenni a kártyák képpességeivel. A very high, Vista alatt szélsőség, és extrémitás főleg 1920-ban.Talán egy 4870 X2, egy GTX 260/280 SLI elég lenne oda. Nem az volt a terve a játék és VGA gyártóknak hogy 2560-ban Very high-ban egy 9600 GT-vel told 16xAA-val 60 fps-el. Szóval még mindig nem értem az igényeket. Elhiszem hogy jó lenne ez a szemlélet, de ilyen sosem lesz. 1920-ban miért nem elég a high?
Vagy ha már 1920 full HD, és ennyire hirdetitek, akkor nem hőzöngeni kellenne a simítás miatt, hanem zsebbe nyúlni és venni egy több GPU-s VGA-t vagy 2 kártyás rendszert. Mert ha veszel egy Ferrari F430-at arra se Matador gumikat raksz fel, és nem Tesco gazdaságos olajat töltesz bele, és nem Pista bácsihoz viszed a sufniba, kötelező szervízbe. Amikor elmentem és megvettem a mostani 1680-as monitoromat 76k-ért, maradt nálam még 1x annyi, tehát vehettem volna 24"-est simán. Miért nem vettem? Mert tisztában voltam vele hogy 1920 full-hoz pumpálni kell a pénzt fél évente új VGA-k-ba. Addíg nyújtózkodtam ameddig a takaróm ért, és amit még ésszerűnek tartottam... viszont aki 1920 Vista very high-ot akar simítással úgy gondolom nem volt tisztában ezekkel a dolgokkal.
Szóval a fogalomzavar elkerülése véget "high end", az az csúcs kártyáknak mondjuk a GTX 260/280 SLI-t, Tri-SLI-t, 4870 X2-öt és CFX-et, nem pedig egy GTX280-at.Aki pedig "Crysis 1920 VH 8xAA rlz" az ne sajnáljon költeni 100-140k-t VGA-ra.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
schwartz #5950 üzenetére
Én 2xAA-val toltam végig 1680-ban a single playert....
de igazából nem volt szebb. Élsimítás nélkül is jó a kép minősége. Multiban néhol ahol 15-en lőnek rám van hogy simítással bezuhan az fps 2xAA-val 1680-ban...ezért multiban noAA tolom 30-35 fps-el. De mint már írtam inkább használom noAA 1680 natívban, mint 1360-ban 88x AA-val. Szóval aki elégedetlen az vegyen jobbat. Én elégedett vagyok a képminőséggel simítás nélkül is. Ergo nekem tök felesleges jobb kártya az 1680-hoz... és milyen jó érzés hogy a 40k-t érő 3870 X2-re 9k-t pengettem kb. 1,5 hónapja.
Tuti bolt volt. Sztem gyorsba el tudnám adni 52k környékén, mivel az új ára még mindig 62k.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
schwartz #5293 üzenetére
De illeszkedett volna az IHS. De már nem fog. Már a réznél tartok a polírban.
A hűtő alja is be volt vonva egyébként, de szemre is egyenletlen volt a hűtő felület, mint általában a TRUE-nál. Egy ilyen szintű profi hűtőhöz tökéletesen sima felület is kellene. Gyárilag, nem utólag júzer által polírozva -
Laraxior
titán
válasz
schwartz #5267 üzenetére
eladtam...38k-ért
Holnap jön a GTX280 AMP!
Nem fogod tudni beérni a 280at a 260al ember értsd mér meg,hiába is húzod. Tesztben én is odavertem pl. Pisti 880GTXét a 320as GTSemmel,de amikor megpróbáltam ugyanazt a beállítást Crysis alatt,meg sem moccant a cucc,pedig az órajelei magasabbon voltak mint a GTXnek...
-
válasz
schwartz #5182 üzenetére
Mert ha ránézel a p45-ds4-re akkor látszik h van rajta 3 pcie foglalat! A legfelső 16x-esm alatta 8x-es! Az alatt 4x-es! Ha én pl beteszek egy 8800GTX-et a legfelsőbe meg egy 8500GT-t az alatta lévőbe akkor elveszi a sávot a 8800GTX-től! 8-8 ra ossza el! ÉS ez már érződik a 3d mark alatt! A legalsó 4x-essel semmi gond, mert az független a felette lévő kettőtől azaz 16y és 4x!, igenám de az annyira alul van h nem tudok betenni csak egy egy slotot foglaló karit az is szinte súrolja a házam alját!
-
Groo
csendes tag
válasz
schwartz #5024 üzenetére
Ez hiba, nézegettem gpu-z-vel az orajeleket, ie, word, excel, alatt vegig visszavett orajellel dolgozott a gep, keves eroforrast igenylo jatekok alatt -mint ahogy irtam mar korabban- is lecsipeget, a desktopra valo kilepes utan pedig azonnal takarekra all. Gondolom ennek nalad is igy kellene mukodnie..
-
Ribi
nagyúr
válasz
schwartz #4903 üzenetére
Ezt kesobb le is irta. hogy felrairta a dolgot.
Az 550-esnek mas a belseje mint az 520-nak, ha joltudom regebbi es mar toben is irtak hogy rosszabb mint az 520. Nem gagyi az sem, de nem annyira nem is jo mint a 450 vagy az 520.
Szentem tápos totyikokban lehet errol olvasni. -
Beowulf_78
addikt
válasz
schwartz #4875 üzenetére
Olvastam...de akkor még nem volt gond. Amíg meg nincs gond nem figyelsz oda az ilyen kis apróságokra.
Tegnap is csak azért vettem észre mert kifejezetten a már kialakult problémámra akartam megoldást találni. Meg egyébként is...ahhoz képest hogy volt róla szó core_-nak is 700/1500 van beállítva.
Meg még sokaknak rajta kívül.
Egyébként a pasztázás nagyon sokat segített!
Crysis alatt 73 foknál nem megy feljebb, és itt még a venti is csak 70% teker. A gyári hűtése a memóriáknak kaki lehetett mert most 2500mhz-en (140GB/s) is atom stabilnak tünik Vista X64 alatt több óra Crysis után is.
Lehet tölteni a guru3d-ről a 177.98-as ForceWare-t.Vista X64-re viszont nem tudom miért nincs.
-
TTomax
félisten
válasz
schwartz #4643 üzenetére
Igen tudom ... de lapom az egyik legjobb X48-as... Ez van,nem kell nekem többet több GPU
Egyébként gondolkodom egy E8600-on is... azért az 4,5Ghz-en elég szépet odaver.. és szerintem elég egy GTX 280-hoz is... és akkor a tápomat se kell cserélnem... a GTX280-nak elég lenne amúgy a HX520?Van valakinek ilyen???
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Nintendo Switch
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Zelda Játékok
- Házimozi belépő szinten
- Mégsem búcsúznak a DDR4-es memóriák
- iPhone topik
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Viccrovat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- Eladó Powercolor 5700XT Red Devil Dobozában
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G10 - Ryzen 5 7540U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Honor Magic 7 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest