-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soulfly842
addikt
Olyan tényleg előfordulhat. Ténylegesen csak mutatás szintjéig, de a kollégák ezeket a helyén kezelik, sim kártya nem kerülhet bele, be kapcsolni, beaktiválni nem aktiválják be csak az értékesítés során. A legtöbb ügyfél nem érzékeny erre, mert egy megbízható helyen vásárol és ha bármi probléma van - a látott és ez alapján kiválasztott, aktivált termékkel - 72 órán belül (indokolt esetben) cseréljük típus-azonosra. Ha az ügyfél kéri, hogy ha lehet bontatlant (elenyésző százalék) biztosítsunk neki, akkor megfelelő készlet esetén ennek eleget is szoktak tenni.
Nagy ereje van a vizualitásnak, s a kollégáknak sem érdekük az, hogy bármilyen kellemetlen helyzetet generáljanak a saját készletükkel kapcsolatban.
A fenti esethez kapcsolódva (WS-es vásárlás) tényleg bonyolult a történet, mert az üzletben akkor kell alapvetően cserélni 72 órán belül, ha a készülékkel bármilyen probléma van (ez felülírja viszont a távol lévő felek közötti szerződéskötés során biztosított 14 napon belüli elállás lehetőségét is, mert az új készülék már üzletben került kicserélésre). Itt viszont, ha jól értem, akkor a készülékkel nem volt baj, csak a csomagolásnak volt esztétikai sérülése/esztétikai csorba esett rajta
Bocsi a mosolyért, nyilván én se örülnék egy hasonló helyzetben.
Az ilyen security-s ellenőrző címkéket is szerintem szigorúan kezelik. Lehet a gyártótól is így érkezett be, s éppen ezért ellenőrizték a készüléket is. Ilyen esetben ezek kőkemény szabályrendszerben rögzített környezetben kezelik. Hihetetlen átvilágítás és belső ellenőrzés van ezekre a termékkezelésekre is (szerintem relatíve nem sok helyen van olyan szintű mint a Telekomnál).
Bár hozzáteszem, hogy láttam már olyan Iphone készülékeket is, ami gyári csomagból kibontva mindegyik modell (egy egész doboznyi) olaj szerű szenyeződéssel volt, vagy egy karcolással mindegyik doboz, mindegyik darabján kb. ugyanott
Soha nem felejtem el az Xperia Arc-ot (akkor nyitottam ki az elsőt), s néztem, h. jééé, ez ilyen szétnyithatós?
(konkrétan az egész telefon szét volt nyílva), vagy amikor egy régebbi fémházas alcatelnél szinte bele volt olvadva a telefon a dobozba (ezek mind-mind bontatlan darabok voltak)
Szóval még a legbonyolultabb, leghermetikusabb ellenőrzött és pontosan kezelt közegben is megeshet sok-sok-sok ezerből 1-1 ilyen eset.
(#95407) iberico
Minden - brutális - szelekció és visszaellenőrző metódus ellenére (kiemelten foglalkozik a Telekom az ügyfélelégedettség mérésekkel) ember és ember között is van különbség, mint bármilyen platformon. Sűrűn elkövetjük azt a hibát, hogy ebből általánosságokat kovácsolunk, de az biztos az elmondottak alapján, hogy tényleg voltak itt aggályos történések
Beszélhetnék itt arról, hogy az ügyfelezésnek milyen szépségei vannak és hogy milyen széles palettán mozog az, amivel találkoznak a kollégák és milyen érzelmi kiélezettséget generál ez mondjuk 12 órában - de ez természetesen nem mentség. Minden ügyfélt ugyanazzal az őszinte korrektséggel kell fogadni, mintha minden percben új nap virradna
A kifinomultságbeli nüanszok most elvesztek ebben a történetben.
Ezért elnézésed kérem a nevében is
-
luciferk
senior tag
-
luciferk
senior tag
Szia, Magenta 1-ben vagyok, nekem Next S integrált társkártya díjcsomag van 2 év hűséggel, + 1 Honor 8 mobil kedvezményesen (47760Ft), így next s havi díjcsomag 5050Ft/hó, válalt minimum havi díj 3900Ft/hó, 14 hónap van még hátra a hűségből.1 GB- nál több net kellene, néztem ,hogy a mobil S díjcsomag e-packkel 2000 Ft, 6 GB adatforgalom 3990 Ft, és 25% kedvezmény -1497.50 Ft vagyis a kedvezményes havidíj 4493 Ft lenne, így 557 Ft-al kevesebb lenne a havidíj de 1GB helyet 6GB lenne az adat forgalom. Szerinted lenne így esély mobil S-re váltani hűség idő alatt, hogy ne legyen kötbér? Elég lenne a 4 GB is a de a mobil S csomagba nem látok ilyet.
-
mouzrr
őstag
5ezres elofizu volt ezelőtt, ez most mobil L és korlátlan net, viszont rajottem hogy nem használom ki igazán a korlátlan mobilnetet, es a Telekomos otthoni csomag huseg lejar iden nyaron es nem kerül megujitasra, igy dragabb lenne az előfizetes. Tehat valasztanek mas mobilt a mostani mate10pro helyett.
Tehát a régi 2 hónapos hűség letelteig fizetnem a mobil L es korlátlan netet. Utána kothetek ujat ami olcsóbb elofizu?
Es ilyenkor milyen keszulekkedvezmeny érvényes? Bocsi ha rosszul értelmezek valamit -
Soulfly842
addikt
Pro és kontra... a Telekomnál a felbontott termék már használtnak minősül és itt szépen becsomagolt ez a papíros is
A Muzix termékek kiemelt termékek a jótállás kezelésének tekintetében.
De ha pl azon írnak egy évet, akkor az bizony egy év, a telekom ezzel nem xarozik
A számla meg önmagában elégséges a jótállás érvényesítéséhez, tehát ezt prezentálva kell a garanciális csereigényt is kezdeményezni. - kolléga is ez alapján cseréli a kiírt jótállásnak megfelelően.
-
Soulfly842
addikt
Nem minden termékkategória tartozik ebbe bele a ptk szerint.
Ezen halmazon belül elkülöníthető a termékek azon köre, melyet tartós fogyasztásra terveztek, Korm. rendeletben meghatározott kategóriába tartozik (pl. műszaki cikk, jármű, hangszer, bútor, gyermekgondozási cikk, óra-ékszer, sporteszköz, valamint ezek tartozékai és alkatrészei), vételára 10.000 Ft feletti (szőrmésbőrből készült ruházati terméknél 50.000,-Ft felett), és fogyasztói szerződés keretében új termékként értékesítették. Ezekre ugyanis jogszabály által előírt egy év kötelező jótállás is biztosítandó.
Forrás:
[link]Egy tok pl. viszont nem tartós fogyasztásra tervezett a kormány rendelet szerint pl. ezért is bonyolultabb, mert műszaki cikként nem feltétlenül értelmezhető a rendeltetését tekintve.
Termékkategóriák kontextusában lehet ezt értelmezni az idevágó kormányrendelettel szinkronban
(#95064) zapikanka
Hasonló áron, mint amit tavaly fizették (igaz volt egy internetes Áfa változás) kapsz 2 GB internetet, amiben a facebook, Instagram, Waze korlátlanul használható (videólejátszások nincsenek benne) és ha vállalsz egy év díjcsomag hűségidőt, akkor 3 hónapig kapsz -2000 Ft havidíj kedvezményt.
Ez a készülékvásárálst nem zárja ki, utólag bármikor átválthatsz készülék kedvezményre, de onnantól (ha a három hónapon belül vagy) nem kapod a havidíj kedvezményt, mert a készülékkedvezménnyel kiváltod azt.
-
Lackooo84
nagyúr
Bármilyen fülest vagy 10 ezer alatti kacatot veszel a Telekomnál, akkor is 12 hónapot adnak rá. Ez egy 5800Ft-os Samsung fülesé. Amelyik terméknek van (JBL-eknek van) saját gyártói garipapírjuk, akkor azt adják. Van, hogy kitöltik, van, hogy nem, az én JBL fülesemé pl. ki lett töltve.
-
thomas77
senior tag
Kiderült, hogy nem egy számlafizető azonisítóra került a két szám. Ezt nem igazán értem, hogy hogy lehetséges, de min1. Persze így a 20% kedvezményt se kaptam meg a második előfizetésre...
A fentiek miatt a családi opciót sem lehetett bekapcsolni. Most várom, hogy egy azonosító alá tegyék az előfizetéseimet. Ez akár néhány napig is eltarthat. Utána ismét próbálhatom a családi opciót.
A 10 GB ajándékról továbbra sincs hír. Az ügyintéző utánanézett volna, de már 27 perce beszéltem és le kellett raknom. -
dptrsk
Topikgazda
Ez a 15 nap mennyire szabályos, ehhez képest?
"...az eladó pedig köteles haladéktalanul, de legkésőbb az elállásról való tudomásszerzéstől számított 14 napon belül napon belül a fogyasztó által kifizetett teljes összeget, ideértve a teljesítéssel összefüggésben felmerült költségeket (tehát pl.: a szállítási, csomagolási díjat is) visszatéríteni."
-
-
Lackooo84
nagyúr
Én eddig 2 dolgot cseréltettem, mindkettőt szó nélkül cserélték volna a bolti készletről, csak nem volt nekik, rendelni kellett. Egyébként hivatalos menete az, hogy beviszed, jegyzőkönyvet kell felvetetni, ez fontos, mert enélkül semmi konkrét ügy úgymond nincs (1x megszívtam így), és át kell vegyék a rossz terméket. Nekem először azt mondták, hogy megrendelték a cserét, a rosszat vigyem haza és majd vigyem, ha megyek a cuccért. A baj csak az volt, hogy hetekig nem jött a cucc, ügyfélszolgálat ugye nem tudott segíteni, mert jegyzőkönyv nélkül nem volt ügy...
-
thomas77
senior tag
Az egyszeri 10 GB felhasználása további kérdést vet fel:
Melyik fogy előbb?
1. A 10 GB: mi van, ha a nyár közepén a Balatonon akarom felhasználni a 10 BG-ot? Lehet, hogy mire oda jutok, nem lesz belőle, mert az egyszeri fogy a megújuló helyett, így a megújulót nem is használom fel.
2. A megújuló (500 MB) fogy előbb: a hónap első-második hetében elfogy a megújuló, utána kezdi fogyasztani a 10 GB-ot. De nekem a hónap vége felé támad kedvem utazni az eu-ban, akkor meg vehetek netet?
Nem egyszerű ez.
Amúgy meg még mindig nem kaptam meg, akár megújul, akár nem. -
mouzrr
őstag
Meglévő előfizetésemet újítom meg, nagyobb csomagra váltok, és 15600 lenne a havidíj a készülék részlettel együtt, viszont emailben 19470 Ft-ot ír, az előfizetés árából nem jött le a 25%-os Telekom kedvezmény. Ilyenkor azt kell figyelembe vennem amit az oldal ír, vagy lépjek kapcsolatba velük?
-
mouzrr
őstag
Es ilyenkor nincs info rola mikor tudom megvenni online kiszallitassal? Vagy erdemesebb bemennem uzletekbe es probalkozni h ott van e?Ugyfelszolgalat azt mondta egesz Budapesten nincs belole, az online chates ugyfsz pedig azt hogy nekik erre nincs is ralatasuk h a boltban van e epp keszlet. Jo lenne mihamarabb hozzajutni de nem szeretnek potyara uzleteket jarni. Koszonom szepen a valaszodat!
-
thomas77
senior tag
Nem bírtam kivárni a VoLTE bevezetését a dominósoknak is, így tegnap rendeltem két előfizetést. Dominóról váltanánk az asszonnyal. Mára volt visszaigazolva az átvétel a DPZ-ben. Persze nem lett kiszállítva. Gondolom ez is legalább 3 hétig fog tartani, mint mostanában az ilyen rendelések... na mind1.
Utána én is aktívan tesztelni fogom a VoLTÉ-t, mivel két S7-esünk van. És nem csak Budapesten fogom használni, úgyhogy nagyon kíváncsi vagyok.@lugosi
Lehet, hogy te nem tapasztalsz semmilyen pozitív előnyt, de nagyon remélem, hogy én fogok. Eddig a hívás felépülésnél nagyon gyakran 2G-re lépett vissza a telefonom, holott van megfelelő 3G hálózat. Ezt a munkahelyemen 80%-os arányban adja elő a telefonom. Ilyenkor nagyon ramaty a hangminőség. Azonnal le szoktam tenni, be a beállításokba, 3G only kiválaszt, majd újraindítom a hívást. Ha végeztem, akkor megint visszaállít automatára a hálózati mód. Ez napi szinten elég unalmas. Én ezen a téren várok javulást.
Mivel leginkább telekomos 30-as (tehát nem hordozott számokat hívok), nagyon észrevehető a különbség a 2G hívás és a 3G-s HD hang között. A VoLTE meg ugye hozza a HD hang minőséget, illetve egy kicsit jobbat is.
És persze remélem, hogy nem fognak elveszni a bejövő hívásaim! -
Nem akart megoldódni, így azt a megoldást választottam, hogy kikapcsoltam a Volte-t. Ezzel egyébként más problémák is megoldódnak a korábbi tapasztalatok szerint, ugyanis Volte bekapcsolása mellett kb minden 10-15. bejövő hívásom sikertelen. Azt hiszem majd az év második felében visszakapcsolom, hátha addig megoldódtak a problémák, de nekem így a Volte vállalhatatlan, pláne úgy, hogy számomra semmilyen előnnyel nem jár.
-
zzola
titán
Most sikerült átvennem a készüléket! Az üzletben nem akadékoskodtak, a srác tudta a dolgát! Előtte azért felhívtan az ügyfélszolgálatot, ott a második ember tudott segíteni, úgy adta elő az átvétel lehetőségét, mintha nekem tudnom kellene, hogy a szállításra vár=átvehető! Viszont azt nem tudta megmondani, hogy jár-e nekem 5000 HUF-os tartozék kupon illetve nem tudott visszakapcsolni az ügyfélszolgálatra, mert technikailag nem megoldható! Ez mekkora vicc már?
-
zzola
titán
Igen visszaolvasva láttam, hogy másoknak is volt ilyen, csak a csaj nem adott egyértelmű választ a kérdésemre. Bár most visszanéztem a postafiókomat és találtam egy elutasított rendelést, az jóváhagyásra vár státuszban volt.
Köszi, akkor reggel megyek is átvenni! Ha a vásárlás pillanatában volt készleten a választott boltban (elvileg volt, ezért is választottam bolti átvételt), akkor az le van foglalva nekem? -
-
Tosee
őstag
Igen, igazából azonos összegű csomag lenne a két előfizetésnél. Ha jól értelmezem akkor a kedvezményt így is úgy is megkapom (a váltás után), viszont nem tudni előre (és nem is választható), hogy melyik telefonszám díjcsomagjának árából írják jóvá! Igazából azért lett volna fontos a számomra / számunkra, mert a mostani kedvezmény a barátnőm számlájából vonódik le, és úgy szerettük volna ha ez is onnan kerül levonásra!
Mindenesetre köszönöm a felvilágosítást!
-
HollywoodBoy
tag
Szia!
Nagyon köszönöm a válaszod!
Értelek... Egy Mate 9-es készülékről van szó. Ez a HiCare garanciát most megnéztem, és ahhoz a vásárlástól számított 1 hónapon belül regisztrálni kell. A mostani tulajdonos ezt nem tette meg, szóval az nem hiszem, hogy már releváns sajnos nekem.
Azt mondta viszont a tulaj, hogy van garancia jegy a készülékhez. Akkor ha jól értem, ha én azt beviszem, el kell hogy fogadják a Telekomnál. Vagy a Telekom kihagyható a Huawei készülékek garanciáztatásnál? Mármint, hogy egyből a szervizzel veszem fel a kapcsolatot, arra gondolok. Erről esetleg van infód? -
szemesi69
addikt
Ez akkor bukta, ha készüléket nem tudják javítani és akkor csere utalványt adnak, amit csak az tud felhasználni aki eredetileg vette, és a nevére szól a számla.
A tulaj nem tudja hogyan működik a garancia érvényesítése. Megkérdezte a Telekomot, és állítólag ha eladja a készüléket, a Telekom állít ki egy papírt, hogy én is igénybe tudjam venni a telefon után járó garanciát. Ez így van? Tudtok ilyenről?
Jobb lenne élni vele, ha van ilyen lehetőség.
Amennyiben olyan Huawei készülékről van szó, aminél a harmadik évhez HiCare regisztráció szükséges (P10, P10 Plus, P9, P9 Plus, Mate 9 és Mate 9 Pro), úgy azt érdemes átregisztráltatni a te nevedre.
Ha nem az első hónapban van regisztrálva, akkor úgy tudom, nem él a lehetőség, de ez nem biztos, ezt a huawei tudná megmondani.
Ui. A vásárlástól számított 3 hónapon belül kell regisztrálni: VIP SZERVIZ JOGOSULT
SÁGI FELTÉTELEK -
hacki87
senior tag
Nekem a G4-nél volt alaplap csere. Bementem hétfőn munka után a T-mobil Dunaharaszti boltjába elmondtam a bánatom. Átírta az imei-t a gépen, mondta, hogy 10 munkanapon belül kapom a feloldó kódot erre kedden napközbe már ott is volt a kód. A kulcs a dolognak, hogy ha cserélt akkor bemegy megcsinálják az imei egyeztetést és pár napon belül megkapja. De amikor a régi imei-hez kértem ki a kódot az is meg volt pár napon belül.
-
Draken
őstag
Igen, kicsit bonyolultabbnak tűnik a felállás. Természetesen mindenki számára publikus előfizetésem van (80perc+4gb net) és a szám sem hordozott. Gondoltam rá én is, hogy átteszem a saját simem más telójába, akkor megkérem, hogy kapcsolják be, majd ha sikerült, vissza a sajátomba!
-
kutkut
addikt
Na, véleményem nekem is van róluk...
Bár arra nincs ötletem, hogy ezt jogilag hogy tehetik meg bizonyos esetekben... De megértem, ha nem szeretnéd tovább boncolgatni ezt a témát ebben a topicban / a szabadidődben.
Végül is írtam egy szép levelet a telekomnak, válaszolják meg ők ezeket a kérdéseket!
-
kutkut
addikt
Köszönöm, kali mester!
Megpróbáltam, de "technikai hiba történt az oldalbetöltés közben"... Akkor legalább remélem, holnap tényleg mehetek érte.
szabogabor10: Köszi neked is! Nincs a rendszerükben, de ugye nem tudom módosítani. Amúgy azt hittem, ez csak a házhoz szállításnál érvényes. Mind1, akkor most már marad így.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Stellar Blade
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- BestBuy ruhás topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Óvodások homokozója
- Medence topik
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest