Hirdetés
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Sony Xperia 10 V - újraélesztés
- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Nokia 3410
- Top hardver és ismerős kameraszett jellemzi a OnePlus 12-t
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
-
Mobilarena
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
jerry311 #16550 üzenetére
Grat! Ez akkor tényleg necces volt. Én már a kreditekre építem az újítást, nyilván ha csinálok vizsgát az is beleszámít, de ez a kredites rendszer kiszámítható, stresszmentes. Főleg hogy mostanában vannak ezek az ingyenes RevUp Recert programok, simán össze lehet hozni egy újítást ingyen.
-
jerry311
nagyúr
válasz
FecoGee #16551 üzenetére
Siker pénz csillogás a vége.
BST éjfél után még ránéztem, akkor azt mondta expired. Tippelem valamelyik amerikai időzóna 00.00-ja alapján frissítik be a napi vizsgákat. Már újra active.
Izgalmas 3 nap volt ez.
Na, irány az olasz tengerpart, ki kell pihenni ezt a sok izgalmat. -
Ripper17
tag
CE kredites újitást csinált már valaki?
redditen azt olvastam: ha összejön az x CE kredit akkor automatikusan megújítja az aznapi dátumtól, tehát nem lehet elöre betárazni.
ez szerintetek lehetséges? -
FecoGee
Topikgazda
válasz
Ripper17 #16553 üzenetére
Én csináltam. Ahogy feltöltöd az igazolást és megvan a szükséges kreditszám magától megújul minden. Előre nem tudod betárazni, tehát taktikázni kell vele hogy a lehető legkésőbb töltsd fel az utolsó kreditekhez a certet (persze a biztonság kedvéért pár nappal a vizsgák lejárta előtt).
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Ripper17 #16553 üzenetére
Pont ma újítottam így első kézből és hitelesen tudok válaszolni.
Volt 114 kreditem, ehhez feltöltöttem 16-t. Amint elfogadták automatikusan újultak a vizsgáim, a maradék 10 kreditem pedig megmaradt, viszem tovább a következő újítási ablakba. Normál kurzusoknál amint feltöltöd az oklevelet pár perc múlva jóvá is íródik, ez RevUp kurzus volt ezért manuálisan hagyták jóvá.Szóval igen, amint összejön a szükséges kredit aznap újul a vizsga, nem lehet előre tárazni. Amivel tudsz trükközni hogy az utolsó pár kreditet minél később töltöd fel (a kurzus befejezése után azt hiszem 90 napod van erre, erre figyelni kell!).
-
bviktor93
tag
Sziasztok
Tudja valaki, hogy CCNA 200-301-nél Pearson-os jelentkezésnél is érvényes a +30 perc non-native speaker-ként? Nekem 140 percet ír teljes időtartamra (ami ugye a 2 óra vizsga + 20 perc ilyen-olyan beléptetéshez szükséges idő gondolom). "This timeframe also incudes any approved time extensions". Akkor végülis nem jár a 30 perc?
Vagy valami checkbox-ot be kell pipálni ami elkerülte a figyelmem?[ Szerkesztve ]
-
bviktor93
tag
válasz
FecoGee #16558 üzenetére
Még nem jelentkeztem, csak érdekelne, hogy akkor most hogy is van ez? Erről a +30 perces dologról csak fórumokon olvastam, a Pearson-on semmi hivatalos infót nem találtam erről. Ezt írja [kép] + a kis infó gombon ez olvasható még: "This timeframe also incudes any approved time extensions" Akkor most előtte kellene még valamit csinálnom, hogy járjon a time extension? Vagy full random, hogy megkapom-e, esetleg csak a kiválasztott vizsgaközponton múlik?
Aki mostanában volt vizsgázni és megkapta a + időt annak mit írt itt a Pearson?[ Szerkesztve ]
-
bviktor93
tag
válasz
FecoGee #16560 üzenetére
#16560FecoGee & #16561jerry311 : Hát ez az accomodation request szerintem csak ilyen betegségere vonatkozik (ADHD stb.), csak ilyeneket lehet kiválasztani a listából: [kép]
Viszont e szerint a két reddit post szerint meg automatikusan hozzáadódik a regisztráció után, nem kell csinálni semmit: 1 2
Nem tudom...
Nektek hogy volt mikor vizsgáztatok? Megkaptátok automatikusan vagy igényeltetek ilyen accomodation request-tet vagy csak simán nem kaptátok meg a +30 percet? -
FecoGee
Topikgazda
válasz
bviktor93 #16562 üzenetére
Sajnos nem emlékszem pontosan. Az biztos hogy külön semmit nem igényeltem. Nagyon régről úgy rémlik mintha nekem is feltűnt volna hogy nem kaptam meg az extra időt, de nem ezen múlt soha a vizsga. Ha érted mi a kérdés akkor tudsz válaszolni rá, ha nem ismersz egy szót akkor meg úgyis mindegy mert szótár nem lehet nálad. Mivel visszamenni előző kérdésre nem lehet így el kell engedned és menni a következőre.
[ Szerkesztve ]
-
bviktor93
tag
A + 30 perces időt illetően: Fizetés után egyből megjelenik a Accomodation: Automatic Time Extension for non-native speakers, és 170 percre módosul a rendelkezésre álló idő.
Gondoltam leírom, hátha valaki a jövőben belefut még ebbe a kérdésbe.
-
Yeffy
veterán
Udv, lenne egy kerdesem.
Nemreg kezdtem uj munkahelyen, ahol kérték, h adjam meg a sajat Cisco ID-mat, h hozzaadjak a ceges fiokhoz. Eddig mindenhol ceges volt, nem a sajatom volt authorizalva (de szep hunglish).
Lehet, hulye kerdes, de lesz barmi baja a fiokomnak, ha egyszer lepek onnan, es leszedik a fiokukrol? A certek, fiok, stb attól még megmarad, nem?
Big girls ride harder. || Kondi powaa'! ヅ
-
FecoGee
Topikgazda
Valószínűleg a partnerséghez kellenek a certjeid, és követelmény egy ideje hogy céges email címet kell használni. Régen nekem is gmail-en futott minden és secondary volt az aktuális céges de át kellett állni.
Nem hiszem hogy bármi gond lenne ha lelépsz, másodlagosnak be tudod állítani a privát emailedet és azzal is hozzáférsz ha bármi gáz lenne, illetve felmondási idő alatt kilépsz a céges csoportból és akkor talán már privát emailt is használhatsz.
-
-
Yeffy
veterán
válasz
FecoGee #16570 üzenetére
Nem a certek miatt kerdezik. Ugy jott fel, h egyik kollega belinkelt egy bugot, amibe belefutott az egyik pár C9300-unkon, de nem tudtam elolvasni a bug search toolon, amig nincs regelt v autholt fiokom, h belepjek.
Ertem. Sztem nem kockaztatok, maradok a bevalt modszernel, es regelek egy ceges ID-t.
[ Szerkesztve ]
Big girls ride harder. || Kondi powaa'! ヅ
-
swissarabian
újonc
Sziasztok, van itt olyan, aki dolgozott low latency networking területen (HFT)? Ha igen, milyen tapasztalattal sikerült bekerülnie?
-
Ripper17
tag
Új kollegával pont végigszenvedtem ezt.
ha egy céges Cisco ID alatt akarsz váltani organizationt, akkor a "régi" céges organizational contactnak el kell engedni a Cisco ID-d. De van standard customer support jegy arra, ha ezt a contactot nem éred el, meg arra is ha megszünt az email fiókod és a jelszavadra se emlékszel. De tipikusan az account manageretem vagy hasonlò pozijù ember a Cisconál is hamar végigtúrja ezt.A legegyszerübb ilyen esetben regelni egy céges accountot, ha egyébként a partnersèg miatt nem szükségesek a cégnek a certjeid. Ha a partnerség miatt kérik, akkor pedig a CSCO ID-d (valójában ez "hordozza" a cert/vizsga adataid) hozzárendeled a céges CCO ID-hoz.
A cègek mindig CCO ID-t merget akarnak, de nem 1:1 a mapping, nekem is két CCO ID-hoz van ugyanaz a CSCO ID. (És a két CCO ID alatti CE kreditek együttesen is számitòdnak a CSCO ID alá)
[ Szerkesztve ]
-
Ripper17
tag
válasz
kenwood #16569 üzenetére
OFF: 3/5 munkáltatónak göze nincs ezekröl, szóval igenis érdemes szkeptikusan kezelni az ilyen elvárásaik. Ha az interjúk során nem mondták el ilyen irányú elvárásaik, akkor nem kell a nekik legkedvezöbb verziót választani. Ha partnerhez megy az ember ott persze egyértelmü a certjeid bedobása a cèges partneri organizational ID alá, de még ehhez sem kell a privát CCO ID-t feladni
-
Ripper17
tag
válasz
bviktor93 #16565 üzenetére
Ezt akkor megfixálták normálisan. Legutolsó Pearson vizsgàm tavaly novemberben volt, és ott még a vizsga elött 2 hétig külön kellett claimelni a non-native extensiont. Mindez jó apró betüvel elrejtve, nyilván nem is igényeltem meg. De nekem sem volt soha idö problémám.
egyébként se értem ezt, vihetnél be szótárat a vizsgára non-nativeként vagy mi? Attòl nem fogod jobban érteni az idegennyelvü szöveget, végképp nem a tipikus ciscós kérdèsek árnyalatait, ha több idöd van rá -
Ripper17
tag
válasz
jerry311 #16579 üzenetére
~10 éve volt a CCNA-m, szerintem ez azóta se változott sokat. Nem igazán gondolom, hogy a pass/nopass ezen mùlik, de bosszantó valóban.
Nemrég AWS SAA-t csináltam, na az viszont kegyetlen, a kérdések 98%a mintha angolul alapszinten tudó, az IT-hoz zokni de nagyhangú ügyfélmenedzser tenné fel. Mondjuk az legalább életszagú, egy solution architect feladatköre részben ez is, töredék infóból érezz rá a jó opcióra (de leginkâbb zárd ki ami tuti nem)
komolyabb, engineering/dev vizsgànak viszont nem szabadna ezen múlnia
-
bviktor93
tag
Üdv újra!
Túl vagyok a CCNA 200-301-en.
Első Cisco vizsgám, összességében talán kicsit nehezebbre számítottam, szerintem elég jól lefedte a blueprint tartalmát. Talán 2 vagy 3 olyan kérdés volt, amiről még soha nem hallottam, itt értelemszerűen tippeltem. A két és fél órát sikerült teljesen kihasználni.Kb. 3-4 perccel a vége előtt fejeztem be, kiszámoltam rendesen.
valószínűleg 2 órán belül is tudtam volna teljesíteni, de így azért többször átolvastam minden kérdést.
Ami érdekes, hogy egy pontszám helyett a 6 részegység pontszámait kaptam csak meg, meg egy Pass-ot mellé, ilyenre sikerült végülis:
Network Fundamentals: 90%
Network Access: 95%
IP Connectivity: 96%
IP Services: 100%
Security Fundamentals: 87%
Automation and Programmability: 100%Viszont kérdeznék is: A Cert. Status & Download PDF-nél most már le tudtam tölteni pdf-ben a a certemet a CCNA plecsnivel. A Certificates & Plaques-nél meg rányomtam, hogy 'Claim initial kit' és átváltozott a státusza 'ordered'-re. Most akkor ezzel elküldik nekem a címemre amit megadtam, vagy valamit még kell csinálnom? Valami olyasmit olvastam, hogy az első megszerzésekor ennek nincs külön díja, de javítsatok ki, ha nem így van. Kérte még a cím megerősítését, ami érdekes, hogy a megyét nem fogadta el magyar ékezetekkel, de a települést meg az utca nevet meg igen. Akkor elvileg várhatok valami kézzel fogható papírt is?
-
kenwood
veterán
-
bviktor93
tag
válasz
kenwood #16585 üzenetére
Erre a Credly badge-re gondolsz? Erről már én is kaptam e-mailt, de még nem néztem meg pontosan mi is ez...
Most nemrég kaptam egy újabb e-mailt, amiben azt írják tényleg kiküldik:As a certified individual, you’re entitled to one printed certificate.
Before your certificate is shipped, you must confirm the information in your profile (your name, phone number, and mailing address).
A címet tényleg meg kellett erősíteni, tegnap még 'ordered' státuszon volt, ma már azt írja 'processed'... ha megkapom majd írok mi jött. -
lorcsi
veterán
Switch ugyben szeretnek utbaigazitast kerni
bejovo szolgaltato: t-com + sajat routere
utana pedig 8 darab lan csatlakozasi hely ( tv, normal pc, laptop) kiépitve a haz kulonbozo reszeiben
plusz szeretnek a rack szekrenybe ratenni egy NAS-t es kesobb kamera rendszert is
de a 10 hely egyszerre nem hinnem h lesz barmikor is hasznalva igy elso korben 8 portos switch erdekel ( ha sokkal nem dragabb johet 16 portos is)
nem volt meg swirchekkel dolgom, annyit hallottam hogy a cisco-k jok
aprok kozott 20k alatt talaltam is, mennyire ajanlottak az ilyen kategoriajuak ?
Van e ajanlott 20k alatt?
erdemes e mas markat is nezni ?kaptam egy tanacsot miszerint olyan switch- et nezzek smi IGMP Snoooping kepes
hogyan lehet erre a kepessegre egyszeruen szűrni ?[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
válasz
lorcsi #16589 üzenetére
Ezt inkabb ide ha az Otthoni halozatokban nem kapsz valaszt.
[ Szerkesztve ]
Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..
-
jerry311
nagyúr
válasz
lorcsi #16589 üzenetére
Másik topic, mint már írták.
Ha nem volt dolgod Ciscoval, akkor sokkal egyszerűbb az életed, ha veszel egy egyszerű 8 portos Netgear switchet. Ha szeretnél VLAN-okat is rajta, akkor menedzselhetőt.
Nem kell otthonra Cisco, mert nem használod ki a tudását, cserébe sokkal többet fogyaszt, mint egy ilyen kisebb switch. -
kenwood
veterán
válasz
jerry311 #16591 üzenetére
Bar tenyleg offtopic, de azert annyit hozzatennek, hogy lehet Cisco is otthonra. Peldaul az SG100D-08 egy pici,passziv huteses unmanaged switch. Mivel nincs ip tvm, es olcson szereztem, igy nekem tokeletesen megfelel. Szerencsere az igmp snooping tamogatasan kivul erdemi kulonbseg nincs az olcso unamanged switchek kozott, igy nyugodtan meg lehet venni akar a tp linket is otthonra.
[ Szerkesztve ]
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2.
-
lorcsi
veterán
kérdeztem ott is
de annyira általános választ kaptam..hogy azzal nem mentem sokra
annyi volt konkrét, h IGMP Snoooping képes legyen
ami tök jó, de hogy szűröm le az 1000 típust ezzel az egy szűrővelannyit szeretnék, h automatice működjön
semmi konfigot nem szeretnék vele
p&p..és annyi
meg h persze bírja a sávszélt -
FecoGee
Topikgazda
Make #CybersecurityAwarenessMonth count—with 30 FREE CE credits when you complete the CyberOps Associate Learning Path in #CiscoU Free by Nov. 17, 2023. cs.co/6017uKGtR
[ Szerkesztve ]
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
bviktor93 #16596 üzenetére
Köszi, akkor a szokásos csomagot küldik még mindig.
BTW lenyomtam az ENAUTO-t pár hete (Enterprise Devnet). Kemény volt. 60 kérdés, abból kb. 50-nél lyukas kódokba be kellett helyettesíteni szavakat. Értelme semmi, legtöbb esetben a swaggerből egy perc alatt kinézed, itt meg majdnem mindig fejből kellett tudni… -
Proci85
senior tag
Sziasztok!
Adott egy 48 portos Cisco2960S 10G-s uplinkkel. Hostingba teszem, 3x /24 tartományt fog swtichelni.
Nem lesz rajta sok gép és felmerült, hogy a 48 port hogyan van belül bekötve a switch chipbe?
MikroTik esetén elérhető sematikus ábra, ahol látszik, hogy akár több switch chipre van osztva és a legjobb áteresztő képességet adott switch chipen belüli portokon tudja.
Pl egy 10 portos esetén: 1-5 az egy, és 6-10 egy másik.
Szóval itt van 4 blokkba rendezett 12db gigabites portom. Kell figyelnem ilyesmire vagy egyforma performanciát tud? 48-ból kb 16 portot használok ki, a többit administrative downba teszem. Legalább néhány W-tal kevesebbet fogyaszt. Sajnos a 24 portos kistesóját nem tudtam beszerezni.[ Szerkesztve ]
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
Proci85 #16598 üzenetére
Mivel a 2960S line-rate (mint szerintem az osszes cisco enterprise switch) igy nem kell aggodnod emiatt. esetleg ha LAG-ot csinalsz akkor szetszorhatod, hogy kulon asic-re essen a ket port, igy asic chip elpusztulasa eseten is elni fog tovabb a link, de az elmult 15 evben nem talalkoztam ilyennel meg.
-
kenwood
veterán
válasz
Proci85 #16598 üzenetére
A 2960S nem egy Switch, hanem egy csalad.
Keress ra a pontos tipusra, de szinte biztosan dedikaltan tudja a gigabitet mind a 48 porton.
[link]#16599
Azert van enterprise switcheknel is oversubscription. De inkabb a modularisoknal,es 10 gigan,vagy felette.[ Szerkesztve ]
-
gadam1
újonc
A meglevo switching capacity mellett azert fontos tenyezo 2960-s eseten hogy asic-konkent (24 port plusz 1 uplink jut 1 ASIC ha jol emlekszem) kemeny 2mB bufferrel aldottak meg 😆parazor belefutottunk h nem a megfelelo kornyezetben hasznaltak es nem igazan birta a bursty forgalmat.
-
kenwood
veterán
Ti is tönkre mentek, ha valaki a tránkot trönknek hívja ?
[ Szerkesztve ]
-
-
FecoGee
Topikgazda
-
abw6291
csendes tag
Sziasztok!
Meg kellene újítanom a CCNA 200-301 vizsgám, de akkor már nem abból vizsgáznék újra.
Mit javasoltok ami megújítja, de nem (sokkal) nehezebb?A legjobb lenne ami nem jár le, akár Forti, SD-WAN, Cloud stb. de gondolom ilyen nem létezik
-
cisco007
csendes tag
Sziasztok,
Megkeresett egy ügyfél, hogy a következő eszközöket illetően szeretné kérni tőlem mindegyikre egy leírást (lehetőleg hivatalos Cisco leírást), hogy hogy kell biztonságosan letörölni minden adatot ezekről, hogy aztán a cég lecserélje őket.
Próbáltam keresni a cisco doksik között, de azt látom, hogy nem mindegyikre van ez a secure wipe funkció, egy példa ahol van:
Secure Data Wipe (cisco.com)
De ahol nincs ilyen, ott egy sima write erase, delete vlan.dat, delete minden fájl elég secure?
1800 series routers
1900 series routers
2900 series switches
3500 series switches
3600 series switches
3700 series switches
3800 series switches
800 series routers
Access Points
C9200 series switches
C9300 switches
Edge Routers
Firewalls
IE 300 series switches
Integrated Services Router
Wireless Controllers -
Ripper17
tag
válasz
cisco007 #16614 üzenetére
APkra ez a legtisztább megoldás: https://www.ipmechanic.net/2017/07/correct-way-to-factory-reset-cisco-ap.html
Switchekre, routerekre szerintem amit mondasz az elég. WLCkre pedig ugyanúgy factory reset kellene.
szenzitiv adat nem marad ezeken, ha az nvramot ès a flasht legyalulod (delete /f /r flash:* vagy megküldheted format paranccsal is
)
Régebbi eszközökön a squeeze is hasznos lehet: https://ccie20728.wordpress.com/2013/07/08/c2811-cf-memory-cards-and-the-squeeze-command/
[ Szerkesztve ]
-
Ripper17
tag
válasz
kenwood #16616 üzenetére
Nem tudom, mi az erre vonatkozó policy, a sima HDDket/SSDket konkrétan bedaráljuk az adatparkban saját kezüleg. De senki se szedegeti ki a telco eszközökböl az adattárlókat csak ezért és gyártòi oldalról sem véletlen, hogy a kérdezö nem talál konkrét iránymutatást.
Nehéz elképzelnem, mégis milyen szenzitiv "adat" nyerhetö amúgy ki. Maximum a shared secret, PSK, local user jelszò és hasonlók.
De egy normális security baseline mellett ezeket amúgy is periódikusan illendö változtatni, azt meg nem a "cybersecurity" terület kezeli (azok tipikusan csak logelemzö dashboardokat nézegetnek...device hardeninghez egész biztosan jobban értek, mint az agyonhypeolt "cybersecurity"sek) hanem a szakterületek hatârozzák meg maguknak, közös irányelvek mentén, az IT kockázatelemzö területtek együtt. Mivel "adathordozó" és "adathordozó" esetén sem azonos egy security/data breach incidens kockázata.
[ Szerkesztve ]
-
abw6291
csendes tag
Sziasztok!
Egy-egy Cisco vizsgát hány alkalommal/milyen gyakorisággal lehet megújítani CE tanfolyam vagy vizsga kreditekkel (főleg CCNA érdekel)?
Érdemes lejárat előtt egy egész évvel megújítani, ha akkor van rá ingyenes lehetőség?
Ekkor az eredeti lejárathoz adódik a plusz 3 év vagy az újítás napjától számolják?
-
evilskati
aktív tag
Sziasztok!
Újabb ingyenes 12 kredit szerzési lehetőség a Cisco U-n a Cisco SD-WAN Operation and Deployment nevű kurzussal.
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- Path of Exile (ARPG)
- nVidia tulajok OFF topikja
- Érdekes módon kap sugárkövetést a Call of Duty: Modern Warfare 3
- BestBuy topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Divinity: Google Pay használata Magyarországon
- Revolut
- GTA VI
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
- Intel I3-8100T eladó
- Mint az új - Macbook Pro 15" 2018 - 6 mag i7, 16/256 GB, 4GB Radeon - 110 ciklus, garancia, szürke
- Omega x Swatch Bioceramic Moonswatch Mission to Mars óra
- Gyakorlatilag új - Macbook Air Retina 13" M1 - 16GB, 2021.12. gyártás, 12 ciklus - garancia (64)
- Samsung Galaxy Watch5 Pro LTE ( E sim )
Állásajánlatok
Cég: ABT Hungária Tanácsadó Kft.
Város: Budapest