Hirdetés
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Milyen okostelefont vegyek?
- VoLTE/VoWiFi
- Kisebb lett a Honor MagicPad3 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
-
Mobilarena
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Őőő izé. Nyitott kipufogóm van. Viszont a jelenség új. A shorty kipuf már hónapok óta üzemelt a hiba előtt is.
-
Teasüti
nagyúr
Ultrahangos nincs a városban, amúgy szerviz 46£+adó órabérrel dolgozik, ennyiből meg megveszek mindent ami kell hozzá.
A beállítás menni fog szerviz könyvből, megvan hozzá mindenem elvileg. A cserélendő alkatrészeket is talán kiszűröm technológusként.
Ami gondot okoz, hogy nincs tapasztalatom ebben. -
Teasüti
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Kompresszió 7.2-7-6-8 bar. Úgy emlékszem a problémaforrások 90%-a karbi ilyen olyan részeire vezethető vissza. Ha nem így van, akkor nem értettem a korábbi válaszod sem.
Milyen tolózárról van szó többek között? -
kcsa
veterán
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Ha elvégzed a mamit, magaddal elégedett leszel. De ha még az sem...

-
-Mosquito-
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Neked hiszek. Hm, ebben az országban van egyáltalán jó szerelő?
-
Topiccsendőr
addikt
-
törölt tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Anno, a suliban az a mondás járta, hogy:
Aki tudja, az csinálja.
Aki nem tudja csinálni, az tanítja.
Aki tanítani sem tud, na, abból lesz a műhelytanár. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Hat en is furan nezek amikor egy kezzel hajtott dugattyuval szemlelteti, h miert tesz rosszat az alacsony fordulat egy motornak. Azert az felelmetes, amikor erre alapoz valaki egy elmeletet. Illetve akkor mar arra is kivancsi lennek, h a dugattyu also es felso holtponton a leglassabb, es a loketkozepen a leggyorsabb. Ha atultetjuk az o elmeletet a valosagba, a hengerkopas a ket holtponton kovetkezne be. (bar mertem mar olyat is) ehelyett a hordos kopassal most mit kezdjunk? Mert az egy letezo dolog. Amugy nem ismerem, de alap, h nem sztereotipizalunk semmit ebben a szakmaban, mert ahany konstrukcio, annyi fele valosag.
-
F1DO
senior tag
válasz
-Mosquito-
üzenetére
PL Frecska.
Pl mikor az egyik videojában visszaszilózza a hengerfejtömítést - előtte meg egy másik vidójában szapul egy embert aki ugyanezt csinálta - ésTasi-hoz került az általa szerelt motor..Én nem ismerem, nálam biztos jobban ért a szakmához de hogy érdekes annyi szent...
-
V.Stryker
nagyúr
A facebookon nézd meg a videóit és el tudod dönteni, hogy milyen.

Nekem jó áron, jól megcsinálta az biztos és habár van egy stílusa, de korrekt, normális ürge. Igazából még nem is hallottam rá senkitől panaszt.
-
baboss
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Tünetek.
1 Szívatón nem tartja a fordulatot
2 Egyenetlen alapjárat
3 Egy henger nem megy csak egy bizonyos fordulatszám felett
4 Egy bizonyos sebességnél megtorpan ha még gázt adok.
5 Ha üresben hirtelen gázt adok 7-8 ezernél megáll és nem megy feljebb a fordulat, viszont ha lassan húzom akkor kipörög 12 ezerig.
Ezekre mondta a kolléga,az említett javításokat, amiket csak fülre és szemre állapított meg. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
baboss
üzenetére
altalaban ezt a bizonyos csuklast a tolozar membranjanak repedese szokta okozni, ahol falsot sziv a Motor, illetve fojtoszeleptengely az alapjaratingadozast, ahol ugyanugy tobbletlevegot sziv, vagy uszoszint hiba. de nyitott kipufogo is. egy karbiszinkron semmit nem javit a helyzeten, az csak az also 1/4 gazallason csinal barmit is, tehat teljesitmenybe nem szol bele.
szeleptomitetlenseg miatti keverekbaj talan okozhatja, de epp ezert kell kompressziot merni, hogy Eleve ki legyen szurve a nagy hiba. -
baboss
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Nálam is hasonlóak a tünetek, elvittem egy előzetes felmérésre ahol azt mondta Tasi szaki, hogy szelepállítás és karburátor szinkron kell, valamint vezérműlánc csere is valószínűleg.
Teasüti
Javaslom vidd el Tasi kollégához ha megoldható. -
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
- elkéstem -

-
Lomha 8V
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Bizony. Nem biztos, hogy jól emlékszem, de azt hiszem a szívócső fölött volt a hengeren.
-
mm89
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Mi ebben a furcsa? Babettán is van. Láncfűrészeken is.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Teasüti
üzenetére
mar beszeltuk, hogy a karbi tisztitas csak akkor jo, ha sokaig allt a motor, es belekovult a benzin. (esetleg rozsdas tanknal) ekkor valamelyik rendszer nem fog mukodni. alapjarati, esetleg teljesitmenyrendszer. egyertelmu jelei vannak, pl nincs alapjarat, stb. nalad azt is beszeltuk, hogy valszeg a hengered nem megy, mert ossze vissza megy az alapjaratod. (hol bejon az egyik henger, hol nem) mielott barmilyen karbiba belebonyolodnal, merj kompressziot. es illene szelephezagot is nezni.
ha mindezek jok, lehet siman ki van kopva valami. egy tisztitas semmit nem fog ezekkel a jelensegekkel csinalni. a nagygazra fulladas valamilyen tolozarproblemara utal, de lehet hromhengerezes is. az utolso lenne a karbitisztitas, amit csinalnek.
eloszor a problemat kellene megkeresni, nem ossze-vissza csinalni barmit, amihez kedve van az embernek. megvan a menete a hibaszuresnek. tehat eloszor allapitsd meg a hibat, es az okat.ez igy sztm idopocsekolas.
-
emre
veterán
válasz
Teasüti
üzenetére
Ultrahangos mosója nincs valakinek amit tudnál használni?
Szelep és karburátor tisztító spray 400 ml
De szerintem csináltasd meg szakemberrel, mert a művelet legegyszerűbb része, hogy szétszeded és elmosod.
Be fogod tudni rendesen állítani utána, és ránézésre megmondod mit kell benne kicserélni? -
Teasüti
nagyúr
Sziasztok!
Karbi tisztítás volna a projekt. Kinek van ebben tapasztalata? Olvasgattam kicsit néhány cikk erejéig, de elég szűkös a tartalom, főleg a profi.
Szóval hétvégére fel kéne készülnöm rá, mit szerezzek be hozzá? Fürdős megoldás lesz szerintem, az tűnik a legkönnyebbnek és csak vegyszer meg vmi edény kell.
Mi legyen a vegyszer?
Csak a karbi házat mossuk, mindent ki kell venni belőle? Az aprólékot mivel tisztítjuk? A tömítés túléli a fürdést a karbi alsó felén? Azt csak akkor vennék (felújító készletben...), ha muszáj. Szárításnak sűrített levegős spray-re gondoltam jobb híján. Egyéb jó ötlet?
Köszönöm! -
Lomha 8V
addikt
válasz
üzenetére
2003 környékén mentem egy Maico márkájú terepmotorral. Már akkor kezdett gyanús lenni, mikor ketten kellettek, hogy beindítsák. Valami hatalmas, 2T motor volt benne. Olyan kompressziója volt, hogy ha nem volt nyitva a dekompresszor, akkor 1 méter magasból ráugorva sem mozdult meg a berúgókar, de még nyitva is alig. Egy kört mentem vele aszfalton, maximum 1 km. - t. Emlékeim szerint a halálfélelem határán szálltam le róla. Persze, akkor a 250-es MZ-ről ültem át, szóval ma már talán nem ijesztene így meg, de a gazdája tapasztalt terepmotoros volt és Ő is félt tőle. Nagyon intenzív élmény volt.
-
-Mosquito-
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Hmmm gondolkodom még egy picit rajta.

-
runner 125
nagyúr
válasz
-Mosquito-
üzenetére

A "fotókat" 100% h vezetékes telefonnal csinálta...
De ha érdekel, elugrok, megnézzem neked?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-Mosquito-
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Itt a tesója..
[link] -
runner 125
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Jajj pasztmek, erre emlékszem.

Óriási, akkor is tudtuk h egy igazi fasz, már ami a hirdetés szövegéből lejött. De erre most az "update" ráerősített.. óriási tirpák.
-
-Mosquito-
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Szerencsétlen..
Össze vissza töri mire eladja. Az ilyen embert motor/ok közelébe sem engedném. -
Archer
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
500-as CR-t talán 2001-ig gyártották, néha-néha felbukkan egy-egy itthon is de valóban elég kemény áron, elmondások alapján egy értelmetlen motor a 250-hez képest. Mondjuk azok is elég ritkák már.
Ránéztem kíváncsiságból, RXV 450-550-ért is elkérnek 6-7-800e-et használtan, szerintem eléggé rétegtermék (amúgy egy érdekes és újszerű koncepció, váz pl.)
-
TBone
tag
hát ma ez az idő... ez volt az első telem, amit túl kellett élnem motorozás nélkül (tavaly kezdtem), ilyen boldog nem tudom mikor voltam utoljára, mint ma ebben a 18 fokban
bele is tekertem egy 100ast 
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Megy még vele 3 kört és lesz az 500 ezer is.....
-
Topiccsendőr
addikt
folytatasos teleregeny (leginkabb bohozat) kovetkezo resze, melynek cime, hogyan veszitsunk el ketszazezret egy nap alatt. es nem ruletten.
az elozo reszek tartalmabol:
egy r125 utan Jozsef vett egy r6r-t 1.8 M ért, mert tetszett a formaja. majd miutan hazament vele rajott, hogy megsem tetszik, mert sokkal nehezebb, mint a 125 os negyutemu motor, es nem is ugy viselkedik.
hosunk sorsat figyelemmel kiserhetjuk a mostani reszben.hideg sor es popcorn erosen ajanlott olvasas kozben!
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Archer
üzenetére
kx 500 is volt.igazabol a 2t era ekkora kobcentivel rendelkezo barmelyik eroforrasa brutalis volt. nem jo, hanem agyatlan.
bar ha (lo)erorol beszelunk, en inkabb a tobbhengeres olaszt hoznam fel, (de csak mert ez erheto el) az rxv-sxv 550 70 lovat tud a cr es kx 65 jevel szemben, de 20 kiloval nehezebb is.
a cr mar youngtimer, alig van belole az europai piacon, 25 eves krosszmotorert nem volna kedvem egy mollio felett fizetni. -
baboss
őstag
válasz
polimorf
üzenetére
Köszönöm.

V.Stryker kolléga szekrénysorát már betegen csináltam meg, amiben sokat segített.
Valami vírusos nyavalya, egy teli tank árát vitte el a gyógyszer.
Már 2 éve nem voltam beteg, egyúttal említést tettem rá, hogy a bal vállam is fáj már legalább egy hónapja, kiderült, hogy ízületi gyulladás miatt. Kaptam rá bogyót, remélem helyrejön.Mivel már 2 napja az ágyat nyomom és megkívántam egy kis nasit ezért felugrottam motorral a boltba.
-
Archer
őstag
válasz
Something_
üzenetére
GAS amúgy is rohadt drága, 40 ezer egy nadrág és társai (mondjuk nem tudom mire verik magukat, azért nem egy akkora minőség ), ha meg még tesznek rá két matricát 500 Ft-ért, pláne, hogy aranyárú lesz

harcikoca: ha erő kell, ajánlom a CR500-at

-
AndrewTdi
addikt
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Az elsőből a fehér-feketét likeolom
-
harcikoca
senior tag
Üdv, tud valaki linkelni egy olasz használtmotoros oldalt? vagy valakinek tipp, hogy husaberg fs650 melyik országban fordul elő gyakrabban?
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Az.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
-Mosquito-
üzenetére
OFF: Te miért lettél mérgeskonténer?

bogyo nem érted, ez a sapka SEM romlik el!

-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Something_
üzenetére
Ilyen reklámsz*rokat ingyen szoktak osztogatni, nem "nyócezerhaccázé'": [link] Nooormlis?

-
-Mosquito-
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
-
Something_
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Olyan baszom drágák a hondás cuccok, hogy agyam eldobom.
-
runner 125
nagyúr
Szallerbeckmotor-nál Honda kiegészítőkre annyi kedvezmény van, ahány éves a motorod.
Haversárc '81-es MZ-jével rendeltem is pár cumót
, ha esetleg valakinek érdekes lehet: [link] -
baboss
őstag
Nagyon szép motoros idő van, én meg az ágyat nyomom.

-
törölt tag
válasz
[lAyCsI]
üzenetére
Pedig kevés lány vágya egy nehéz, kezelhetetlen, 145 lovas monstrum, amit saroktól, sarokig tartó pénisznövelésre találtak ki. Én egy ilyet ismerek (Krisztinának hívják), de őt évek óta nem láttam a motorjával közlekedni. Bevállalós "őrült" a nővéred. Részemről respect!

-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Something_
üzenetére
Boldog szülinapot!
-
polimorf
tag
válasz
Something_
üzenetére
Isten éltessen sokáig balesetmentesen!

-
tboldi
nagyúr
válasz
Something_
üzenetére
Boldogságosat!

-
Topiccsendőr
addikt
válasz
dellfanboy
üzenetére
Az avon mar egesz jo. A futofelulet megrepedezhet.
De mar 10 fok alatt, nem csupan minuszban. -
Horvi
őstag
válasz
Something_
üzenetére
Grat! Kár hogy az idő nem volt olyan szép, hogy lehessen csapatni egy tisztességeset...

-
Something_
őstag
válasz
yodamastah
üzenetére
Köszi!
Horvi: az RR 11 éves, én pedig 16-al idősebb lettem nála :-)
-
FIREBLADE78
addikt
Husky beindult. Mentem egy kört. Hideg volt. Piros lámpánál sorban ezer éves bömöst túráztatta. Oda rántok egyet, csajok egyből sikítottak. Supermoto rulez

-
Horvi
őstag
válasz
Something_
üzenetére
Milyen öreg lett a kis CBR?

-
yodamastah
őstag
válasz
Something_
üzenetére
Boldogat. -
Something_
őstag

Díírrr :-))
-
-
kcsa
veterán
válasz
tboldi
üzenetére
Ja, de a honosított típusoknál elvileg központilag benne van a gépben a szükséges adat. Van itt ez az öt éves cikk, ebben is ezt pedzegetik - legalsó bekezdés.
-
tboldi
nagyúr
Az autós topikban is ez (volt) a téma, ott azt írták, hogy a típusengedéllyel kell elbattyogni az NKH-hoz, ha rosszul van beírva.
(#62817) kcsa: Elvileg .

-
HSM
félisten
válasz
AndrewTdi
üzenetére
Sajnos én is így értelmeztem.

(#62810) kcsa: "Szerencsére" az én műszakim is lejár októberben, majd akkor meglengetem ezt a témát. Majd írd be a topikba, neked sikerült-e.

Nekem van egy rossz megérzésem, hogy nem lesz olyan egyszerű ezt bejegyeztetni.
Az a gáz, az eredeti, importőr által kiállított járműkísérő lapomon sincs rajta a környezetvédelmi besorolás, ami alapján ugye a forgalmi készül, úgy pedig nehéz mire hivatkozni jogi szempontból. Legfeljebb a gyártási évre tudok, hogy besorolás nélkül forgalomba se kerülhetett volna....
-
[lAyCsI]
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
köszi!
be kéne ugrani és kicikkszámozni a tételeket... -
[lAyCsI]
addikt
egy V-MAX

nővéremé és már nagyon vergődik szegényke. '90-es évjárat...
első körben a karbit kellene gatyába rázni, jelenleg a V-boost sem működik rajta,
amikor keresztbe kellene nyitni a karbiknak csak fuldoklik
Csináltunk egy gyors költségvetést BikeBandit-ról rendelve a cuccokat és tokkal-vonóval kb 160 papírra jött ki, pedig többnyire csak tömítések
Kérünk árajánlatot valami Yamakka márkaszervizből is, kíváncsi leszek mennyi lenne itthonról...Megnézem az oldalt amit ajánlottál, köszi!

-
kcsa
veterán
Ha valakinek lejáróban van a műszakija, elvileg a vizsgán jelezheti hogy nem, vagy nem jól szerepel a környezetvédelmi osztály, és elvileg javítaniuk kell. Túl sok az elvileg, de meg kell próbálni. Enyém nyáron jár le

-
dellfanboy
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
itt egy TC cikk, gumiabroncsok optimalis tarolasarol 15-25fokot.[link]
es a gumi osszetetele miatt nem tesz jot neki a minusz, motorgumik alapvetoen jobban tapadnak mint egy autogumi, ezert se futnak annyit el, ezert a kevereknek art a tartosan - fok alatt tarolodtalaltam egy avon os cikket itt is azt irjak hogy + fokba tarolni az optimalis[link]
sot a oldal aljan van olyank gumi amit 10 fok alatt nem jo tarolni mert elveszti rugalmassagat..
Caution! The rubber compounds used in this tyre have unique properties which may have reduced flexibility when exposed to temperature below 10oC/50oF. As a result incorrect handling of this tyre may result in cracking of the tread compound.
ettol fuggetlenul biztos lehet gurulni/palyazni olyan gumival ami kibirt 1 telet minuszokba...
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
dellfanboy
üzenetére
Ez igy egy eleg meggyozo erv

Sorolnad a kulonbsegeket?
(mert en minuszban is tarolom a slicket, mivel a sufni eleg szellos, ahol a motor van)Leginkabb informaciokat szeretnek, nem hitvallast.
-
Grillo
őstag
válasz
-Mosquito-
üzenetére
OK, akkor picit jobban figyelek. De csak picit.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Android játékok topikja
- Hardcore café
- Jövedelem
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 128GB Blue Karcmentes állapot 92% akkumulátor
- AKCIÓ! Apple MacBook Air 13 M1 8GB RAM 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 9 i7-1185G7 32 GB RAM Iris Xe 4k kijelző garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4666
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U904 - i5-4G I 10GB I 500GB I 14" QHD+ I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Azt hiszem a sportmotor fórumán rúgták össze a port.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)