Hirdetés
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
-
Mobilarena
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
FIREBLADE78
addikt
Megkaptam biztosítótól a levelet. 2796 ft +840ft a baleseti. Nem pénz,de érdemes váltani?
-
canniball
nagyúr
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Gondoltam, hogy talán egyedül csak a múltkori fagyos hét volt amit kihagytál.
Én meg november óta nem vettem elő; nagyon mennék már de ebben az időben nekem nem buli... -
runner 125
nagyúr
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Közben én is vettem egy CTEK MXS 5.0-t, kíváncsi leszek h a gyári 6 éves akksi így meddig fogja húzni még.
-
-Mosquito-
őstag
válasz
V.Stryker
üzenetére
Nem, nem úgy..
Karácsonykor elgurultam a szerelőhőz ő terhelő villával kimérte,határ eset volt már akkor. Most ~1hónap után töltőre tettem és pikk pakk idő alatt fel is töltőtte.Canniball:
Igazából el sem tettem a motort. Lemostam leàpoltam letakartam, itthon van a gép. Február első hetében kezdek.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Ebben az időben ez hogy derült ki?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-Mosquito-
őstag
Lidl akció
Úgy néz ki elérkezett az aksi cseréje. Élt 7évet. -
emre
veterán
Majd elfelejtettem.
A Lidl-ben ismét van akku töltő.
-
törölt tag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Autóbaleset. Nem tudjuk, pontosan hogyan és mi történt. Egy 50 -hez közeli, nyugodt emberről van szó, akinek valamilyen formában mindíg a vezetés volt a munkája. Már készült az új motorja a következő 24 órás veteránversenyre, de az idén ebből már biztosan nem lesz semmi. Reméljük, hogy nem végleg kell lemondania erről a tervéről.
-
Xaels
félisten
A SKWAL sisakok egyre drágábbak... -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Nem lehet a régin, próbáltam: akkora a hálós zseb mint a protektor, csak nekem "rossz helyre esik".
A ma vett M-esben viszont tökéletes! Jó lesz ez nekem, nem "villogni" akarok benne, csak 10-35 fok közötti hőmérsékletben motorozni. Ha muszáj, akkor esőben is. A bélések nagyon picire összehajthatók, így a dobozban simán megférnek a többi lom mellett.szerk: még egy ilyen emlékező hab gerincprotektort akarok a kabátba venni a gyári vacak helyett, most úgyis ingyen van a postázás a Shox-nál, de lehet megrendeltetem a helyi boltban, ugyanazon az áron hozzák. Level 2-es, azaz véd is.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
V.Stryker
üzenetére
Na, ma én is öltözködtem: megjött a helyi kis boltba a szilveszter előtt vett Shox 3 Layer kabátom párja, a méretben is passzoló, M-es nadrág. (Kabiból az L-es a jó rám, nadrágból az baromi hosszú és a térdvédő is a sípcsontom alatt fityegett).
-
törölt tag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Csak ne sírj! Egy közeli barátom hetek óta a balesetiben van és még nem tudjuk, hogy lesz -e belőle ép ember.
-
Lipton
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ilyen motor. 16.700-ig forgott, de olyan 10-től volt igazán virgonc, akkor tolt nagyon keményen. Ugyan "csak" 26,5Kw de érdekes módon még többnek lehetett érezni, mert nagyon jól adta le, és felül iszonyatosan ment... A számok nem adják vissza
mellé a motor 15kg, hozzá egy Tony Kart magnesium kiegészítős váz, 4db szuper lágy gumi és húúúúú. Csak győzzed pénztárcával. 1,5 éve el lett adva 
-
sajtee
őstag
válasz
Czimby
üzenetére
Értem. Hasonlóan gondolkodtam én is.
persuader: én is volt, hogy bőven 100km feletti távot tettem meg segédmotorral, és még csak meg se bolondultam. De ennél nagyobb távra nem járkálnék egyébként sem egy supermotoval. Mindenképp a szerelőmmel megyek, mert az én tudásom kimerül a kétütemű motorokban, nagy váltás lesz ez most.
Köszönöm mindenkinek a segítséget. Még jelentkezek a későbbiekben

-
törölt tag
válasz
StoneBridge
üzenetére
Megkérdeztem Jenő barátomtól. Priviben küldöm az infót.
-
Xaels
félisten
válasz
zeon.hu
üzenetére
Egykoron még lehetett értelmes koncertet találni a Szigeten. Többek között Judas Priest és Iron Maiden koncerten is voltam ott. Mostanában kész rablás egy napijegy és nincs is semmi igazi zenekar. A kisebb fesztiválokra előbb kimegyünk. Voltunk pár éve Fezenen Machine Head, Kreator meg Testamenten. Meg KISS-en az Arénában meg Scorpions-on. Sabbath-ra sajnos ilyen árral nem tudok kimenni.
-
Xaels
félisten
Motoros óra. Kár, hogy ronda mint a bűn

-
Topiccsendőr
addikt
válasz
sajtee
üzenetére
Amit en gondolok, az az, h 200 km t meg egy 49 ccm es robogoval is meg lehet tenni egyhuzamban. Egy nagyobb motorral meg plane. Barmilyennel.
Ha drz re matyizol, vedd azt. Ez az arsav elegge a teteje, de mindenkepp hozzaertovel menj.Ami tereptapasztalatom van drzvel az az, hogy homokban, nagy sarban az elejevel vmi nem stimmel. Vagy geometria hiba, vagy nagyonnagy suly van az elejen. Ossze-vissza megy az eleje, nem lehet semmit kezdeni vele. (legalabbis az altalam probalt peldanynal) Sajnos annyi idom nem volt, h az elofeszitesekkek jatsszak, valoszinunek tartom, h valamit csak lehet javitani ezen a jelensegen. Szoval arra a 95% aszfaltra meg a nem sm verzio is jo lesz.
-
sajtee
őstag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Az a 200km egy erős túlzás volt, oda-vissza távolsággal (kb annyira van innen a Mecsek, illetve Pécs, több nagyobb város - mármint 90-100km), és semmiképp sem az lenne az elsődleges célja. Esetleg ha kedvem tartja, motorozgatok kicsit "messzebbre", de semmiképp sem kizáró ok az, hogy a motor túrára alkalmatlan.
Végig gondolhattam volna akkor is, amikor leírtam. Illetőleg van tréler, ha endurozni támad kedvünk, csak gondoltam beírom, hátha élhető opció. Ezek szerint nem, semmi gond. (volt egyébként egy magyar faszi, aki tavaly elment Magadanba, és előtte is Koreába(?) egy DRZ-vel. Persze nem gyári üléssel. De mindegy is, nem túramotort szeretnék.)Leszámítva ezt mit gondoltok? Ilyen árkategóriában, ilyen kritériumok mellett lehet kifogni jó motort, vagy felejtsem el, kössek kompromisszumot, gyűjtsek még pénzt?
Enduro alatt nálam nem azt kell érteni, hogy hegyen-vízen motorozok, ugratok, szimplán erdőben, de nem méteres sárban. Ez így sem mehet supermotoval, esetleg másik kerékkel, hajtással? Mert ha nem, akkor az úttartás rovására nem ér annyit, hogy bohóckodjak hétvégente...
FIREBLADE, esetleg privátban le tudnád írni, milyen árra gondoltál a te motorodért? Korábban még nem volt nagy motorom, csak kisebb, ezért gondolkodtam főképp a 400-500-as kategóriában.
Meg persze jelentős összeg elmegy a felszerelésre is, mivel több dolgomat eladtam már, és csizmám például nincs, ami egy viszonylag nagyobb befektetés.
Czimby: értem, köszönöm a választ. Azt gondolom, egy supermotoval jobban járnék, mivel 95%-ban úton használnám, és mint mondtam, csak ha időm engedi, és többen ráérnek, akkor mennénk ki terepre. Terep alatt viszont nem olyat kell érteni, mint pl. az Enduro Kex-ék
Tehát azt gondolom, ha a "szenvedsz" opciót választom, nekem az tökéletesen megteszi. Más kérdés, a motorra hogy hat... -
FIREBLADE78
addikt
válasz
sajtee
üzenetére
Szívesen ajánlanám a saját motorom,de az nem jó terepre. Helyedben nem spórolnék a 100 ezren,mert egyből ráfogod költeni. Én is vétel után rázúdítottam a megspórolt pénzt.
Ha 200 km-re akarsz menni,felejtsd el a supermoto vagy enduro szót örök életre. Kivéve,ha betonból van a segged -
sajtee
őstag
Sziasztok!
Motorvásárlás előtt állok, és szeretném a segítségeteket kérni ebben.
Alapvetően az érdekelne, hogy az általam belőtt áron, ilyen feltételek mellett van-e értelme egyáltalán keresgélni, vagy veszett ügy, és halasszak még egy évet - amit bevallom, nem szívesen tennék, hisz a tavalyi nyarat is alig bírtam ki már motorozás nélkül... De persze inkább várok, minthogy egy kalap szart vegyek.
Tehát, a kritériumok...
A2 kategóriába beleférjen, supermotor/enduro legyen. Értelemszerűen az üzemórás krosszmotorokat szeretném elkerülni. Ebben a kategóriában talán a 400-500ccm-s motorok tűnnek megfelelőnek.
Rövidebb túrákra (egyhuzamban maximum 1-200km), városban, terepen. Pályára nem vinném, vidéken lakok, erre van jó néhány erdős rész, ahol lehet, és útban sem vagyunk, állatok sem lakják, meg a gazda se szól...
Tehát mindennapi közlekedésre szeretném használni, és hétvégente, szabadnapokon, ha ráérek, kivinném terepre.
Nem tudom, milyen évjárat lenne megfelelő, de azt gondolom, úgyis állapot alapján veszem.Nos, a keret... Pontos számot nem tudnék mondani, de tekintve, hogy lejön legalább 100-110 a jogosítványra (jelenleg csak kisebbre van), így azt mondanám, hogy 650-700.000 a plafon, papírokkal, rendszámmal.
A kérdésem, hogy reális-e ez, vagy felejtsem is el?Ha pedig reális, akkor milyen motorokat ajánlanátok?
Ami régi nagy szerelmem, az a Suzuki DRZ 400, viszont ebből a normális darabok 800.000 körüli áron mennek, ahogy láttam.
Számításba vettem még a Yamaha XT-t (ezt már próbáltam is), viszont nagyon nehéznek találtam terepre, esetleg a WR 450-es (ami szerintem szinten jóval magasabb árkategória). Néztem több Husqvarna-t is, de valahogy mindig a DRZ felé húz a szívem... -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Lyesszus!

-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Kicsit meg kell pucolni, "jóazmég"!

-
Topiccsendőr
addikt
válasz
dellfanboy
üzenetére
-
Czimby
addikt
válasz
dellfanboy
üzenetére
Hát komoly tulajokról és szelelőkről tanúskodnak a képek

-
dellfanboy
őstag
válasz
Czimby
üzenetére
megneztem Suri FB oldalat, hat bazz nempiskota
[robogo gyertya] -
Czimby
addikt
-
emre
veterán
Ja motorkerékpár szerelő kisiparos keresésről van szó, mert olyan jól megszövegszerkesztettem, hogy már számomra sem egyértelmű.

Jut eszembe, Pécsen is jártam a yakomoto-nál, ügyesen össze is sziloplasztozták a karbit meg as szívócsonkokat.
Szóval ha valaki tud ajánlani Kaposvárhoz közelebb megbízható szakit ne fogja vissza magát. A motor egy 87-es Yamaha FZ-750
Amiről tudok, hogy meg kellene csinálni: vezérmű lánc csere, kuplung (lehet csak rugó csere), szelephézag, mert valaminek olyan szelep hangja van, de többen állították hogy a hézag jó, szóval könnyen elképzelhető hogy mélyebben bele kell nézni, és lehet a szabadonfutó sem húzza sokáig.(#61039) dellfanboy
Köszönöm!
Azért ez megközelítés szempontjából egy fokkal jobb mint Gödöllő. 
-
dellfanboy
őstag
sajna kifutottam az idobol [link]
-
emre
veterán
Nem tudja valaki véletlenül hogy Taschner hol lakik?
A másik aki szóba jöhet az Suri, de Gödöllő nincs valami közel.Erősen filózok, hogy el kellene vinnem a vasat egy nagy szervízre, és Kaposvár környékén már szinte mindenki próbálkozott a vasammal, de értelmes munkát még senki nem adott ki a kezéből.
-
Lipton
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Regi szep idokben mi is cserelgettuk a 125ccm super rok gokart motoron a fuvokat a homerseklethez. Nagyon erzekeny volt ra... 1-2 meret kulonbsegen is mulhatott (2,5-os lepesben) hogy meddig es hogyan forog el (16.500 max)...
-
dugynok
senior tag
Apaaaaaa keezzddőőődííík

-
asvald
senior tag
Hy
Pár kérdésem volna....
Repsol Moto Racing 4T 10W-50 (1L) olajról van valakinek véleménye , jó lesz ez nekem 5w40 full szintetikus helyett a tuareg 600-ba??Mert Én szerintem jó lesz ...
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Archer
üzenetére
Én tavaly, 180ezernél cseréltem le a kocsiban a váltóolajat. Az is mondjuk olyan volt, mint az új. Mindezek mellett a bovdenes mechanikát is átkentem és azóta megszűnt minden váltóval kapcsolatos gond... nehézkes váltás hidegben, nehezebben tehető 2-es, stb. Érdemes szerintem is vele foglalkozni.
De pl. én lecseréltettem a hűtővizet is... -
Archer
őstag
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Munkás autóból amikor leengedtük a váltóból ~120e km után az olajat, szemre olyan volt, mint ha akkor öntöttem volna ki a flakonból. Persze attól még elindulhattak benne kémia folyamatok. Kicsit utána könnyebben járt de semmi extra. Igazából nem egy nagy tétel, mondjuk 100e-ként érdemes lecserélni. Szervó olajat is kéne időnként elvileg, de arra aztán tényleg sz@rik mindenki.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
Pedig egy hermetikusan lezárt személygépkocsi-váltónál se kipufogógáz, se kondenzvíz. Persze más módon azért még öregszik az olaj...
-
HSM
félisten
Ismerős... Én is elzavartam anyám a családi autóval, hogy cseréltessen benne váltó olajat, mert nagyon nem szépen veszi a kettest, és nem kéne megvárni, míg kimúlik a váltó... Áhh, nem kell azt cserélni, mondták neki a szervízben. De azért furcsamód miután mégis kicseréltette velük, hirtelen príma lett a kettes is...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Mondjuk a mi járgányunk elvileg Vw technika. -
-Mosquito-
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Elméletben nagyon sokan elhintik a váltóknál, diffiknél az élettartam olajat, de ilyen nincs.
BMW is megalkotta a kardánt akkor az mondta abban sosem kell olajat cserélni. Aztán gyűltek a Km-ek és kezdtek széthullani.
Mára már cserélik az olajat de még mindig széthullik,sőt ha jól rémlik az új nedves GS-ben már kompletten lehet csak cserélni a kardántengelyt 500-600eft-ért. -
HSM
félisten
válasz
runner 125
üzenetére
Lehet Volvonál úgy gondolták, hogy a váltó élettartama jó lesz mondjuk 100 000km-nek, és akkor nem kell cserélni, "élettartam" így az olaj.
Majd cseréli a user váltóval együtt, azon van a haszon. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
runner 125
nagyúr
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Csak beleolvastam, ugyan szorosan nem kapcsolódik a motorkerékpárhoz, de az aláhúzott rész hülyeség, pontosan annyira, mint a motoroknál 12.000, autóknál 30.000-es olajcsereperiódus:
"Szóval sokkal egyszerűbb, ha ezeknek a nemkívánatos folyamatoknak esélyt sem adunk, és friss olajjal várja a motor a tavaszt. Az olaj ha áll nem romlik jobban a motorban, mint a flakonban. A motorban is csak azért öregszik el, mert a kipufogó gázok és az üzemanyag a kondenzvízzel megspékelve tönkre teszik. De ez nincs ha nem jár a motor.
Gondoljunk csak bele: Ahol még nem találkozik az olaj ilyenekkel az például a váltó. Egyes személyautóknál nem is kell soha cserélni."Elméletben nagyon sokan elhintik a váltóknál, diffiknél az élettartam olajat, de ilyen nincs. Ha egy olaj ken, ha találkozik kondenzvízzel, kipufogógázzal, ha nem, öregszik, elhasználódik. Pl. a Volvo is élettartam olajat ír az automatáira, kézi váltóira, mégis mindenki a forumban 60.000-enként cseréli, nem beszélve a diffiről. A HR-V-nél konkrétan elkezd búgni a hátsó diffi a gyári tizenéves olajtól, míg a friss diffiolajtól újra tökéletes.
"Élettartam olaj" nem létezik.

-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
SirKero
üzenetére
Ugyan nem BMW-d van, de a legtöbb dolog a tiédre is igaz. Eko cikkét érdemes elolvasnod.
-
SirKero
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Már késő most jöttem be kintről

(#61019) Czimby még a tavalyi olaj van benne ( nem mentem csak ötezret vele ) mindig szezon előtt szoktam cseréltetni. Járattam egy 15-20 percet míg teljesen vissza tudtam tolni a szívatót és a víz is elérte az üzemi hőfokot. -
SirKero
őstag
Gondolkodom rajta,hogy ma beindítom ( egy hónap után ) egy kicsit a ketyerét. Meddig járassam hogy valami haszna legyen ill. egyáltalán van értelme az egy helyben járatásnak

-
Czimby
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Az általad linkeltek közül az első némi tuningolással(itt-ott festegetés) még teszene is, de a második nekem gyerekjáték hatású. Az a baj, hogy ami nekem tetszene 2004 utáni gsxr-ek azokból csak gagyi, játéknak valókat találtam...

-
vlevi
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
Ez erről szól, a pepecselésről. A saját motoromat nem merem ezeken a hosszú téli estéken szétkapni, így marad a műanyag

-
runner 125
nagyúr
Az mondjuk kemény, h mindent festettél, lakkoztál. Nem semmi.
Ezekből annó olyanokat láttam, ahol valóban te rakod össze, de lakkozva, matricázva, színre fújva van minden.
Le a kalappal.
Czimby
Gyártó függő. Készre szereltek között is lehet csemegézni. Solido-tól, Welly-től nagyon sok szépen kidolgozott kis méretű modell van. Pl., vagy ez.
Persze ez teljesen más világ, itt nem forog a lánc - lánckerék, ezek első sorban játszható darabok, viszont a méretarányok, pontos más miatt már modellként is kezelhetőek. -
vlevi
nagyúr
válasz
Czimby
üzenetére
Szia!
Nem, ezek festetlenek. Illetve van, amikor már a műanyagot színezik, pl. a zöld idom, vagy a fekete felni, de azokat is érdemes lefesteni, mert anélkül nagyon műanyagnak néznek ki.
Amikor pedig összeállítod, összeragasztod, megcsiszolod, úgyis tönkrevágod a gyári festett műanyagot, mindenképpen festened, lakkoznod kell.
[link]Beszerzési forrás változó. Régebben, amikor még 180-200 volt a dollár (meg mégkevesebb, előtte), akkor még japánból egész jó áron hozzá lehetett jutni. Aztán duplájára drágult a jen, a dollár, már nem nagyon éri meg.
Itthon a megamakett.hu vagy automakett.hu oldalkat érdemes nézegetni. -
Czimby
addikt
-
vlevi
nagyúr
válasz
Czimby
üzenetére
Nem, ezeken nincs semmi extra kiegészítő. Az már eszetlen drága tud lenni, néha 1-2 ilyen kiegészítő (pl. első villa, hasonlók) megduplázza az árát, az biztos. Vagy megsokszorozza, mert vannak olyan műgyanta feljavitokeszletek, satöbbik, amik a fél makettet lecserélik, igaz, eszméletlen jol nez ki, de tudni kellene használni. És persze megfizetni. Én annyit nem szánok rá.
Pl ez [link] szerintem így alapból is jól néz ki. A kiegészítők nagy részét ugyis eltakarná a burkolat. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
meg az, hogy a festekek megegyszer ugyanannyiba kerulnek, mint a makett.
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Futás, futópályák
- Eredeti játékok OFF topik
- Home server / házi szerver építése
- DUNE médialejátszók topicja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Horgász topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- További aktív témák...
- Aubika akkumulátoros fejpánt Meta Quest 3-hoz
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898
- Samsung Galaxy A71 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
- Apple iPhone 14 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 87%
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3627
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Karácsonykor elgurultam a szerelőhőz ő terhelő villával kimérte,határ eset volt már akkor. Most ~1hónap után töltőre tettem és pikk pakk idő alatt fel is töltőtte.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

A SKWAL sisakok egyre drágábbak...

. Úgyhogy sör le, vacsi le, reggel fekvőtámasz.

![[link] [link]](http://www.1999.co.jp/itbig02/10025358.jpg)