Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Mobil flották
- iOS alkalmazások
- Microsoft Rewards
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
asvald
senior tag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
en ma inditottam volna be a gepet 6 honap +szelepek beallitasa utan ..na ,es mi fogadott?Hat persze hogy csak az aku pezsgese, holnap feldobom toltore karacsonyi ajandek gyanant,ha ez nem segit akkor a motort ajandekozom meg jovore masik akkuval -
FIREBLADE78
addikt
Kivettem lassan 1 hete az akkut,itt van az ágy alatt
. Van egy töltőm,majd lefényképezem,2 állás van rajta. Rátöltsek az akkura? 
-
Polemius
senior tag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Ha elektronikus postázás meg minden, akkor kapsz majd e-mail értesítést, és egy doksiban küldenek figyelmeztetést, hogy évforduló közeledik, meg hogy mennyit ajánlanak a köv. évre. Ha semmit nem csinálsz, akkor meg csekk/átutalásra figyelmeztetés.
Ha külföldre is mennél, ne felejtsd el a ződ, nemzetközi igazolást is kérni (ingyen postázzák). -
Grillo
őstag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Elvileg az évforduló előtti 2. hónapban mondhatod le, és az utolsó hónapban kötheted újra. Tehát ha január 1. a forduló, akkor nov 1-30 között kell lemondanod, és decemberben kötheted újra. Akár ugyan ott is.
-
HSM
félisten
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Jó dolog egyébként, hogy ezekkel az 50-esekkel az ember még durvább ráfordítás nélkül kipróbálhatja B-s jogsival, tetszik-e neki egyáltalán a motorozósdi.

No, meg a forgalomban is így meg lehet tapasztalni, milyen két keréken.
Nekem hasznosnak bizonyult az a 2-3 szezon és 4-5000km, amit megtettem a nyergében. -
Grillo
őstag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Kötéstől 1 év, és nem jár le. Ha nem csinálsz semmit, és a biztosító sem szól, akkor megy tovább, csekket meg majd küldik, vagy hogy hova mennyit utalj.
-
FIREBLADE78
addikt
Láma kérdés,de ezt a kötelezőt minden évben újra kell kötni? Mivan,ha nem szólok,ez az első járművem,vétel után kötöttem kh-nál ami a bankom is. Év végén jár le vagy kötéstől 1 év?

-
HSM
félisten
válasz
asvald
üzenetére
Igen, ezt nem szabad az elején.

Az SV-nél ilyen nem merül fel, azt ha megcsavarod, kis fordulaton is kiugrik alólad.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egyszer felbosszantott egy autós, hogy kb. le akart tolni az útról (borzalmas minőségű feltúrt rész, kb. 20 másodpercig feltartottam, hogy 30km/h helyett 20-al volt kénytelen mögöttem döcögni), mikor kiértünk az aszfaltra, mérgemben lenyeleztem egyesben, és 20-tól kb. 70-ig pörgött a hátsó kerék, mire fogást talált a poros aszfalton.
Ott azért megfogadttam, hogy ilyet legközelebb idegből se csinálok. 
Mondjuk a drága autóst se láttam sokáig a tükörben.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Hogy a témához is szóljak... Öcsémnek volt egy 30 lovas 125ccm-es kétütemű sportgépe, mikor robogóztam. Azzal azért mentem egy nagyobb kört (elkértem egy délutánra egy Dobogókő +kis városi túrára) a váltás előtt, mikor már volt nagymotoros jogsim, és bár nagyon jó volt vele menni, egyből éreztem, hogy nekem ez nagyon kevés lenne váltásnak. Pedig a 130KG-hoz nem kevés az a teljesítmény, és mégis, nem éreztem azt az erőt a robogó után, amit szerettem volna. Lehet azért is, mert előtte a jogsit 50 lovas gépeken tettem le.
Bezzeg az SV-n, ott volt erő... Nem mondom, hogy szerelem volt első látásra, mert az első ~20km egy rémálomnak is beillett volna mikor megvettem és hazajönni próbáltam volna vele, de azt leszámítva maximálisan hozta, amit vártam tőle.
-
asvald
senior tag
Erre az ugrásra tényleg vigyázni kell !

Én majdnem a nyakam törtem fzr 600al , Megvettem ,elsőnek az tűnt fel alsó tartományba elég lomha(200kg)
megcsavartam 6ezres fordulatnál mint akit picsán lőttek ! 20m ig sergett azt hittem levág magáról ,dobogott is a szívem rendesen mikor leszálltam !
-
HSM
félisten
Szép masina, és nagyon jól áll neki ez a sportdob.

Én is SV650-re ültem egyből az 50-es "nagy" robeszról.
Pedig a környezetemben mindenki azt mondta, ki fogom vele törni a nyakam, túl nagy váltás, stb... Ez szerencsére nem történt meg, és nem is bántam meg a dolgot. Persze, ha ilyen nagyot ugrik az ember óvatosan és tisztelettel kell bánni a géppel sokáig, de így is bőven marad móka-faktor. 
-
polimorf
tag
Nálunk Dunaszerdahelyen igy kezdődik minden DAC meccs [link]

-
canniball
nagyúr
Üdv a klubban!

A videóhoz és a rajta látható fordulatszámhoz kapcsolódó történet: kb. egy hónapja lemostam a gépet, de olyan jó idő már nem volt hogy menjek is vele, így beindítottam had pötyögjön, egy idő után pedig 3-4 ezres fordulaton járattam hogy bemelegedjen és elpárologjon ami tud. Tettem ezt az udvarban lévő "dobozban" (két oldalt (nagyjából 4-5 méterre egymástól) a két ház, hátul a garázs), cca. 15-20 percig. Pár nap múlva összefutottam a (ház másik oldalán lakó) szomszéddal, aki feltette a kérdést: leszakadt az autón a kipufogó vagy mi volt?
-
zsolt19900
őstag
válasz
-Mosquito-
üzenetére
jaja értem én, hát hellat speciel találtam 24k ért ami annyira nem vészes, de még megrágom a dolgokat mindenképpen
-
asvald
senior tag
Sziasztok!
Valakinek volt tuareg 600 windhez szerencséje?
Mert szeretném a szelepeket beállítani, és nem igazán tudok a szememnek hinni amikor meglátom minden onlne letöltött karbantartási útmutatóban , a szívó/ kipufogó szelephézaghoz 0,05 ír..És amit kicsit furcsállok az kipufogóé, túl kicsinek találom ....
Nyugtasson már meg valaki , hogy hagyatkozhatok ezekre az adatokra?!Egyébként pegaso 600 90 évj ugyan ez a blokkja van ,és ha jól emlékszem a kipufogóhoz 0.10 vagy 0,07-et ír
Előre is köszi
-
KrAt
veterán
Akkor ha már mások is váltottak robeszról gépre, én is dicsekszem picit

(képre kattintva több kép jelenik meg
)Körbejárós-berregtetős videó: [link]
-
-Mosquito-
őstag
válasz
zsolt19900
üzenetére
Az ilyen domború lencséjűek nagyon szórják a fényt ami meg jo/bb az drága pl Givi. Ami nekem van az jobbnak tűnik. (lesz időm akkor csinalok pár fotót) Fényárban akarsz motorozni akkor Hella FF50 reflektor. Ilyenekkel az a "baj", hogy 2x 55W amit nem minden motor bír/hat már el. Drl-menetfény meg elég egy kb 700-900lm tudású, hogy lássanak.
-
vlevi
nagyúr
válasz
zsolt19900
üzenetére
V-Stromot (vagy varát) kell venni, azon gyárilag világít mindkét lámpa, tompitottan is, asszimetrikusan, pont úgy, mint az autókban

-
zsolt19900
őstag
válasz
-Mosquito-
üzenetére
ilyen megoldásokat is nézegettem, csak nem tudtam, hogy melyik jó ill melyik silány, de ha azt mondod, hogy ez jó akkor veszek egy ilyent.
néztem még alin őőőő pill. ilyen menetfényként árult dolgot, no ez is jó lehet a kiegészítésre vagy jobb az amit te linkeltél, mert talán jobban szórja a fényt?
autóba vettem tolatólámpába ilyen u5ös ledet, hát nagyon meg vagyok vele elégedve, és gondoltam motoron sem lenne rossz
-
-Mosquito-
őstag
válasz
zsolt19900
üzenetére
Szuper elgondolás..
Melyik verzió lesz? A refit fogod lejjebb venni így nem látsz majd messzire vagy a tompítottat állítod feljebb,így meg a közel lévő dologból nem látsz majd. Plusz majd lehet okoskodni/vakarni a kobakot vezető/utas/csomag kombinációval is. Gyár ezt kitalálta miért kell ezt elcseszni.. Vegyél +-os izzót vagy ilyet. [link] Tesztelve Varán, jobb mint egy H4 refi. De jövő héten újabb motorba fogsz beleesni és kezdődhet minden elölről.
TDM 850-900? 
-
zsolt19900
őstag
válasz
-Mosquito-
üzenetére
fizikálisan úgy is több terület van megvilagitva ha az egyik messzebbre a másik közelebbre lo, nem de? max összelovom őket, hogy ne legyen lyuk a vetítési képben
-
Archer
őstag
válasz
zsolt19900
üzenetére
"gondolom ezt is be lehet úgy relezni, hogy tompival menjen mind a kettő" minek relézni, felnyomod a távolságit is és kész. Napsütésben még azt mondom ok, de máskor na nagyon menj így. Azért tudja zavarni a szembejövőket.
-
Xaels
félisten
Hát VFR, FJR ami ilyen sportosabb japán és van kardános széria, de egyik sem 2hengeres. HAHU-n szűrtem egy kicsit. [link]
MÁS: a héten 6napoztam. Minden nap 4-re mentem hajnalban. Tűrhető volt, bár hétfőn vagy kedden izzadt a tenyerem rendesen. Le volt deresedve végig a Csepeli átjárótól a Borárosig. Gondoltam hagyom a motorféket, hogy lelassítson, de úgy beszitált a motor alattam tőle, hogy a frász kerülgetett. Megfogtam szépen és behúzott kuplunggal hagytam kigurulni, lehúzódtam az út szélére és 30-40 maxxal mentem végig.
-
-Mosquito-
őstag
válasz
zsolt19900
üzenetére
Nem, mivel mind kettő izzó H7. Egyik lámpa tompított/közelre fog világítani a távolsági lampa ugye az meg távolabbra vilagit. Több infó cbf-egyesulet.hu Bukócső + Drl vagy Led ebay-es okosság így több fény lesz.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
V.Stryker
üzenetére
Ennyitől semmi baja nem lehet, volt hogy én is 2-3 hétig nem indítottam el, sőt téli időben havonta egyszer szoktam megjáratni.
Még soha nem okozott gondot, viszont amikor egyik gépemet vettem az úriember egész télre benne hagyta, ott már besárgult szépen minden a karbiban. -
Ferdzsoo
addikt
válasz
zsolt19900
üzenetére
Ebben nem tudok segíteni sajna...
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
V.Stryker
üzenetére
Ha honapokig nem hasznalod, le kene engedni. Takaritottam mar melygarazsos motor karbijat, igaz, az tenyleg sokaig volt felredobva. Azt nem tudom megmondani, h ezek az etanoltartalmu benzinek mikor kezdikmegenni a fuvokakat, de egy honap biztos belefer, talan ketto is.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Főleg tőled kérdezném ,hogy telitankkal, de nem leeresztett karbikkal áll már két hete a motor. Lehet ebből gond? Ebben nyálas időben ami itt van, nincs lelkierőm elővenni, amíg nem száraz az út.
Maradhat így akár 4 hétig is? Ha nincs lehetőségem a karbit leengedni, mi az amit az állapotfenntartás miatt megtehetek? Pl. járassam pár percig, vagy lötyögtessem meg a benzint a tankba? Ilyesmire gondolok...
Mélygarázsban van, ott nincs lehetőségem szétszedni és leengedni a benzint a karburátorból... és nem is értek hozzá.

-
Ferdzsoo
addikt
válasz
zsolt19900
üzenetére
Ilyen sokat fogsz este motorozni?
A cbf jobboldali izzója a távolsági. Így az csak akkor megy ha felnyomod a refit. Mint ahogy musqito is írja... -
-Mosquito-
őstag
válasz
zsolt19900
üzenetére
Cbf 600-1000 izzó h7-h7 tompított/refi, szóval nem lehet, hogy egyszerre menjen. Illetve felkapcs,úgy megyen.

-
zsolt19900
őstag
nos eljutottam odáig, hogy gfs650s vs cbf600 (s) azaz mindegyikből a fejidomos tetszik
ezek között választani gondolom egyéni dolog és döntés, vagy van azért pro ill. kontra? nem nem fórum felpörgetés meg stb. a célom, csak tetszik ebben is abban is ez is az is
pl most lehet, hogy hülyeség de a cbfnek ha jól látom kettő izzója van, gondolom működésre lehet bírni mind a kettőt éjjel, így jobbak a látási viszonyok, viszont a suzukik mindig is jobban bejöttek mint motorok
de viszont a hondáról is tudom hogy teljesen korrekt motor terén és ez a cbf ez valahogy tetszik 
annyi a lényeg, hogy falu-város inga munkába járni ill. kisebb nagyobb túrákat lebonyolítani, de gondolom ezekre is mind a kettő motor megfelelő
-
BoB
veterán
Moto Guzzi alkatrész árak, javítási szervízelési költségekről tud valaki nyilatkozni? Még mindig motort keresek magamnak, de nincs egy jó sem

Pedig nem nagyok az igényeim:
- japán
- két henger
- 800+ ccm
- sportos roadster
- kényelmes hátsó ülés kapaszkodóval
- kardán hajtásNa ilyen nem létezik. Van viszont olasz használtan:
Moto Guzzi sport 1200
Érdemes lehet egy ilyenbe beruházni?
-
ath
senior tag
létezik, hogy tök ugyan az a termosztát jó lenne motorba, amit autókhoz is írnak? ez alapján jó a 17670-65G00 és a 17670-76G10 is, utóbbira keresgélve viszont swiftek jöttek elő, meg chevrolet-ek

-
Beerwolf
senior tag
Szerdán voltam megnézni a fentebb linkelt motort. 2012-ben járt le a műszaki rajta, azóta állt. Elvittem Kawa szervízbe, láncot kell rajta cserélni meg a sok állás miatt nyilván a folyadékokat is lecserélem. Csúsztak vele valamikor régebben, de szépen javtották. Úgyhogy szerintem elég jó áron sikerült hozzájutni. Azóta leszedték a hirdetést, de erről a 2008-as Kawasaki ER-6N-ről van szó. Egy szó, mint száz 2 év robogózás után megvan az első rendes motorom is. Nehéz lesz kivárni a tavaszt!

-
-
canniball
nagyúr
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Már nem emlékszem: neked is különbözeti volt? Illetve biztos kellett vagy csak megcsináltatták veled? Nekem is mondta a vizsgabiztos hogy toljam, de (mivel sosem csináltam és) jeleztem neki hogy különbözetire jöttem azt mondta OK, akkor nézzük a többit. Aztán kicsit sem voltam bet*jva, miután előttem három embert megbuktatott én meg "beszóltam"...

-
törölt tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget, nagyjából már megvan, hogy mit választok. Japán, 5-600ccm, sor4 és nekem a naked kategória tetszik a legjobban. Azok a gépek úgysem a teljesítményre vannak kihegyezve, jó lesz pár évig.
Valaki aki nemrég csinált motorjogsit tudna írni a rutinvizsgáról? Én 2008-ban csináltam A1es jogsit, ahhoz képest mennyire változott a vizsga?
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
V.Stryker
üzenetére
nem vitazok en sem tovabb, csupan egy jelenseget irok le most.
amikor talalkoztam az ilyen nagy szakikkal, akiket most nem fitymalasbol irok igy. tenyleg sok tapasztalat volt a kezukben. ok is mondtak nekem mindenfelet. joparszor felkurtak magukat rajtam. nem vitaztam veluk, mert ok jobban tudtak nalam sokmindent. csupan megkerdeztem, hogy miert tortenik vmi. es a legtobbszor vagy nem tudtak valaszlolni, vagy ha valaszoltak, akkor is leellenorizhetetlen nem objektiv modon vizsgaltak jelensegeket, (hallas utan pl) es ez alapjan kovetkeztettek valamire. Nincs meg a penz es nincs meg az ido arra, hogy az ilyen tribologiai jelensegeket sima szerviz megmagyarazza. millio dolog, millio valtozo. es addig amig nincs merve valami, csak egy hit. egy tipp. ezt tartsd szem elott. ep ezert altalaban a szakik azt szeretik, ha meselnek es te harapsz be mindent. akkor megcirogatjak a kis fejedet, ha nem kerdezel vissza, fizetsz es mehetsz utadra. nah hat en nem ez a tipus voltam.
altalaban az arrogansabbik fajta nem hasznalja a "valoszinuleg" a "lehetseges" vagy a "azt hiszem" kifejezeseket. ez a fajta az osszes markahoz ert a vilagon. es a szotaraban nincs az a kifejezes, hogy "nem tudom" -
V.Stryker
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Én nem mondom,hogy nem hiszek neked, de mellette sok helyről olvastam, hallottam, nem csak motoros témában, hanem autónál is, hogy nem feltétlenül jó pl. autónál 1200-nál elváltani. És ha hülyeség is, de ha sokat hallod, azért benned marad. De mindegy kinek van igaza, mert mindből ki kell venni a hasznosat... a kocsinál amúgy se jó, mert sok városi, sok 1200 as fordulaton váltástól elkoszolódik az egr szelep, megint mehetek ki a nullásra állatkodni és törölhetem a hibakódot. Így belőttem, hogy 1500 alá nem engedem, 2000 körül váltok... benzines, 1.8 125LE.
A motornál meg belőttem ezt a 3000-et, próbálom tartani, de ha nem sikerül, akkor lesz@rom, mert itt jön be a te véleményed.

De szerintem ne vitázzunk. Hagyjuk a pics.ba a témát ismét.

-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Azt felvenném mikor ezt Tasival lemeccselitek.

-
Topiccsendőr
addikt
válasz
V.Stryker
üzenetére
ezt a hengerfal fassagot is megbeszeltuk szazszor. ez fassag.
na latod, tokeletes parhuzam. teged befosatott a szerelod ezzel. (bar semmilyen meresi eredmenyei, kiserletei nincsenek a temaban, csupan kezzel elforgatta a fotengelyt, es latta, hogy az olajlehuzo gyuru leszedi az olajat. nahat...)
beirtad ide. jott egy ellenerv tolem. semmilyen meresi eredmenyeim nincsenek, (csak egy elo pelda, akinek 100 e km felett van a motorja rangatva hasznalva) es mi marad meg benned? ez a fassag. szerencsere te nem allsz neki teriteni.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
V.Stryker
üzenetére
epp errol van szo.
ha erzelmi alapon tortenik a motorvalasztas, akkor mi koze van vadidegen embereknek ehhez? akkor mar reg megvan a kiszemelt. ilyenkor az ember csupan fejcirogatast akar a tobbi embertol, hogy azt vegye. (epp ezert kerdeztem enis, hogy eddig mit nezett ki)
ha esetleg a tobbi ember tanacsa (amit megszulnek nehany het alatt, kozben azert ver is folyik, a topic 20% a megigeri, hogy tobbet soha nem jon ide, stb) megsem tetszene, o kezdi meggyozni az embereket.ha ez az egesz nem erzelmi alapon megy. akkor a legprosztobb, legolcsobb fenntartasu, teljesen mindegy hogynezki motort kell megvenni. ami egyertelmu, es szamolgatni kell otthon excell ben.
konkretabb kerdesre van szukseg. meg kell keresni eloszor is egy olyan embert, akinek van az adot kerdeses tipusbol. akinek nincs azt ne kerdezzuk. mert egyaltalan nincs szkseg ures frazisokra, elcsepelt szteretipiakra.
innen erdemes kiindulni. -
polimorf
tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Hát igen erről már számtalanszor volt szó.
Abban, hogy ki milyen motort válasszon nem fog tudni segiteni senki, ez egy totál egyéni dolog, izlés, igény, stilus stb kérdése. Esetleg ha ezek meg vannak akkor ezeken belül lehet ajánlani valamit.
Kár is ebbe komolyabban belemenni amig nincsenek konkrét elképzelések. (Ez csak az én véleményem)
-
HSM
félisten
válasz
V.Stryker
üzenetére
1. A 750-esed nem 600-as, és emlékeim szerint az ráadásul inkább nyomatékra hangolt blokk.
2. Nem is mondtam egy szóval sem, hogy dadog, vagy rángat, a 600-asnál arra gondoltam, hogy elgurulsz vele 2000-es fordulaton is, eszébe se jut rángatni, de ha odahúzol neki, elindulni se nagyon fog.
Nem tudom ezt szebben megfogalmazni, de ha egymás után mész egy 600 sor4-el, és utána egy SV650-es V2-vel, érezhetően jobban "menni akar" az SV, ha nem forgatod nagyon őket.
(#60417) V.Stryker: Hát igen, így könnyű választani.

-
canniball
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Pedig szerintem az összefoglalóban ott a lényeg...
V.Stryker!
Most élvezd a "bocit", a kérdésre pedig térjünk vissza "pár év múlva"!
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Szerintem annak van a legkönnyebb dolga, akinek van érzelmi kötődése. Én pl. tudtam,hogy akarok egy bocit és nem volt az az Isten, hogy le tudjanak beszélni róla. Tizenévvel ezelőtt az volt az első japán sportosabb motor amivel vittek és azóta kellett egy ilyen. Nem volt kérdés. Észérvek lehetnek másik mellett, de mindig lett volna bennem egy hiányérzet, így ezt már a legelején kipipáltam.

Viszont pár év múlva biztosan jövök ide blokkolni a topikot, de legalább tudom szűkíteni a kört.
Valami magas, Varadero szerű japán, kardán hajtással, min. 1000ccm...lehetőleg sor4. Ötlet? 
hanem azert mert nem kap olajat a motor mi? -
Nem olaj, hanem a hengerfalon kialakult vagy lévő vagy mit tudom én hogy odakerülő nagyon hasznos akármilyen filmréteg óvása miatt, amit alacsony fordulaton leszedne. 
-
Topiccsendőr
addikt
most akkor megint lehet temetni a topicot egy hetig, mire kialakul egy mindenkinek megfelelo konszenzus, hogy a "milyen motort vegyek" kerdezonek mit valaszoljunk.
es ez mindannyiszor lejatszodik, ha valaki egy ilyet bekerdez. leakad minden.
baszki mint az amnezias ent-erdo tanacskozas.szerintem ez az o harca...
mindig lesz egy megokosabb tanacs, de amikor nekem (utcai rendszamos) etz-m volt, alig vartam hogy lecsereljem azt a fostalicskat valami japanra. tok mindegy mi volt, es nem erdekelt ki mit okoskodott nekem. dehat ez az en velemenyem. -
HSM
félisten
válasz
Gaboman
üzenetére
Alapvetően egyetértek a leírtakkal, abszolút kezdőknek én sem ajánlanám az SV-t.
[link][link]Ugyanakkor a kérdező ha jól rémlik, nem kezdő, csak kategriát váltó, úgy azért más a helyzet.
Mondjuk ha 6-ból 4-be váltásnál kiteszi a seggét az szerintem 100% user error, ennél sokkal durvább terhelés-visszaváltásokkor sem volt semmi gondom még a motorral.
Igaz, az enyém már a dupla pillangószelepes injektoros változat.
A sor4-nél alul a finom erőleadás ára viszont, hogy nincs erő, amíg fel nem tornászod a fordulatot a váltóval. Ez az elején kellemes lehet az első pár hétben, de engem hosszabb távon tuti halálra idegelne. Az SV-n borzalmas praktikus, hogy nem kell városi tempónál kettőt visszadobni, ha kis erő is kéne.
Szóval mérlegelni kell majd a kérdezőnek, mit is szeretne.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Czimby
üzenetére
Az SV650-et nem igazán ajánlanám kezdő motornak, mármint akkor inkább egy 600cm3 sor4-et.
A V2 főleg a régebbi karbis változat eléggé nyers, főleg a motorfék tud megviccelni.
Egy sor 4 sokkal finomabb, motorfék is lágyabb, egyenletesebben jön meg az erő is.
Egész más élmény a két motorral az utakat róni.
A V2-nél inkább a vadság jön elő már alacsony fordulaton, a seggét megcsúsztatás 6.ból, 4.be visszaváltásnál.
Sor4-nél a magas fordulaton történő erőtöbblet, alul viszont finom erőleadás. -
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
üzenetére
Csak a saját példám röviden: idén nyáron csináltam meg A1-ről "különbözetivel" a nagy A-t, így a KRESZ-t újra kellett tanulnom, de csak 10 órát kellett vezessek: kb. 70k HUF.
Vettem egy megkímélt állapotú 8 éves Suzuki GS500-at 500k-ért. Névre írva, hazaszállítva (nem volt még meg a jogsim akkor ) + 60k. A motoron vadiúj gumik, alig futott láncszett volt, így arra költenem nem kellett, viszont a hátsó féktárcsa betétekkel, valamint az akku azonnal kuka volt (összesen 50k). A vásárláskori szerviz (olaj+szűrők+gyertyák) 13k. A motorra került bukócső (19k), a legolcsóbb kis túraplexi (8k), használt Givi doboztartó új platnival (12+8k), egy új hátsó doboz (34k). Vettem xRider GPS-t (35k), kis tanktáskát (15k), Oxford markolatfűtést (18k postával), két kínai nappali menetfényt (7k).Szóval az egyébként viszonylag olcsón vett, nagyon jó állapotú gépemmel így tartok most 500k "helyett" 850k-nál (kell még pár apróság, így hamarosan 900k-nál lesz "vége" a dolognak. Jóval több, mint amire vásárláskor tippeltem volna, és semmi extra kiadás nem volt....

-
V.Stryker
nagyúr
Jó reggelt!
A túrázó kollégáknak szeretnék egy kis infóval szolgálni túraútvonal tervezéssel kapcsolatban.
Az útvonalakat általában mindnyájan google maps-on szoktuk tervezni és gondolom a többség utána átpötyögi az igo-ba, amit szerintem mind utálunk kicsit. No, addig kergettem a dolgot, míg tényleg találtam egy pár kattintásos megoldást, nem csak iGO-val navigálóknak.Leírás:
- Töltsétek le a Tyre program ingyenes verzióját.
- A programban a google maps töltődik be, szépen működik a keresés is...hozzatok létre egy útvonalat
- A mentés gombbal mentsétek el, de a legördülő menüben válasszátok a GoogleEarth kml kiterjesztést. (itt számos más navigációs szoftver garmin, tomtom kompatibilisbe is ki lehet menteni)
- Ezt a kml fájlt pedig másoljátok be az igo vagy primo könyvtár /Content/Userdata/Route mappájába. Ha a route mappa hiányzik, hozd létre.
- Indítsd el az igo-t és az útvonal betöltése menüpontnál megtalálod a létrehozott útvonaladat, betöltöd és ennyi. -
törölt tag
válasz
zsolt19900
üzenetére
Kérlek fejtsd ki!
Én az 5-600 ezret természetesen úgy gondoltam, hogy azt csak a gépre. Tisztában vagyok azzal, hogy az átírásnak meg ezzel kapcsolatos dolgoknak kemény díja van. Illetve számoltam az első szervizzel is, meg azzal is, hogy esetleges gumicserének is benne kell lennie. Továbbá a bukóm sajna már 7 éves, szóval azt is cserélném.
Ezekre a költségekre gondoltál, vagy valami másra? Kíváncsi vagyok a nálam tapasztaltabbak véleményére, ezért is írtam ide! 
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vicces képek
- Projektor topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Vezetékes FEJhallgatók
- Mesterséges intelligencia topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5411,14",FHD,i7-10850H,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11
- AKCIÓ! Gigabyte Z790 i7 14700KF 64GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 16GB LIAN LI LANCOOL 207 850W
- Apple iPhone 16 Pro 128GB Black Titanium Karcmentes állapot 91% akkumulátor
- Üzleti kategóriás laptopok, asztali számítógépek, alkatrészek,garanciával, ZoliLaptop.hu
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, egyszerűen, OLCSÓN! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

en ma inditottam volna be a gepet 6 honap +szelepek beallitasa utan ..na ,es mi fogadott?Hat persze hogy csak az aku pezsgese, holnap feldobom toltore karacsonyi ajandek gyanant,ha ez nem segit akkor a motort ajandekozom meg jovore masik akkuval
. Van egy töltőm,majd lefényképezem,2 állás van rajta. Rátöltsek az akkura? 

Nekem hasznosnak bizonyult az a 2-3 szezon és 4-5000km, amit megtettem a nyergében.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ott azért megfogadttam, hogy ilyet legközelebb idegből se csinálok.