Hirdetés
- Elképesztő robotok, kutyatelefon, Waymo, kártya méretű tracker... CES
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Crackberry Kevin telefonja, óriási Dreame stand autóval a közepén - CES
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- CES 2026: Új összehajtható 3 az 1-ben töltő az Ankertől
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Elképesztő robotok, kutyatelefon, Waymo, kártya méretű tracker... CES
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
norbert1998
nagyúr
válasz
norbert1998
üzenetére
A TKC 70 Rocks-nek 10 mm profilmélysége van.Itt 4:36-nál látni.

-
norbert1998
nagyúr
Na gumi vásár téma eljött

Van egypár elképzelésem.
Most nagyon kopott Metzeler Tourance gumik vannak a motoron, hát az újkorában sem volt egy igazi terepes csoda.
Egyik opció a Heidenau K60 Scout. 110/80-19 illetve 150/70-17 lesz a méret.
Az első abroncs 48, a hátsó 58 ezer forint lenne.
A következő opció a Pirelli TKC 70 Rocks, de ő csak hátsó gumiban létezik, 54 ezer forint.

Utolsó ötletem a Mitas E07+. Ez azért jóval jobb árú. Elől 36, hátul 36 ezer forint.

Néztem még másokat is, de végül ezek maradtak. Ami tetszett volna még, az a Motoz Tractionator GPS, volt hátsó 38 ezerért a kékholdnál, de 170/60-17 méretben. A nekem való méret meg 76 ezer

Anakee Wild, Anakee Adventure az ára vagy profilja miatt esett ki. Ettől függetlenül ha van ötlet, meghallgatom.
Első sorban országút lesz így is, abból is inkább a gumik középső része kopna, de néha azért betévednék az erdőbe, ahol akar sár is lesz biztosan, lássátok az előző heti képemet. Nem tervezem azt, hogy hosszú élettartamú legyen, de azért ne az első szezon utá menjen a levesbe. Idénre várhatóan 8 ezer km körül leszek. -
Zoli bácsi
őstag
-
bacus
őstag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
A fólia jó, szerintem elvállalják, ismerősnek veszprémben az aludobozt fóliázták, nem sima védőfólia, hanem grafikával, teljesen egyedi tervezéssel. Nem tudom mennyi a normál ár, biztos nem olcsó.
Viszont engem az aláírásod gondolkoztatott el kicsit, hogy tudtad e, hogy 2023-t írunk?! 20 évvel ezelőtt 2003-ban is nagyon karcsú volt a 60e forint havonta, de a vágyott golf, nos az már akkor 17 éves volt.
Szóval nem értem
-
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Szép paripa, de a doboz tényleg nem illik hozzá
-
Zoli bácsi
őstag
Üdv! Először vagyok itt, eddig a robogós, kismotoros topikban mozogtam. Eddig egy Liberty 125-ös robogóm volt, újan vettem, 3,5 év alatt belement kemény 1400km. Nem igazán volt kényelmes a 194 centimhez, beleért a kormány a térdembe kanyarodáskor, és először kuplungolni akartam, meg állandóan megrúgtam a hátsó dobozt fel-leszálláskor, úgy akartam felülni mint egy motorra. Régen sokat motoroztam, 1985 óta van kismotor, 1988-tól A jogsim, persze akkoriban Simson, MZ, ETZ volt az embernek. Mindig vágytam rá, hogy egy motor álljon a garázsba, aztán ha rámjön az ötperc, pöcc, aztán gurulni egyet. Félig kielégítette ezt az igényt a Liberty, ugyan két kereke volt, de hiányzott a motoros üléspozíció, na meg szerintem szemből elektromos biciklinek nézték, és volt pár satufékezésem vele, inkább elő sem vettem, bicikliztem a városban.
Nemrég úgy döntöttem, hogy kell nekem egy motor. Mivel hobbi gép, nem akartam sok milliót rákölteni, de egy 125-ösnél többre vágytam és új motorra.....Végül egy Benelli Imperiale lett. Tudom, kissé nevetséges a 21 lóerejével, nem egy sportos gép, de így 50 felett más a prioritás, nem száguldásra vágyik az ember.
Sok éve nem vezettem váltós motort, kissé félve ültem fel rá először, és csúsztattam a kuplungot, ki ne ugorjon, de azóta is mosolygok magamon..Ez nem az a paripa. 250-es TS MZ legyorsulná. Persze nem is baj, csak az ember ahhoz hasonlatos dinamikát várt. Régi szokások bennem voltak, az ember mikor várta volna hogy húzatással jön a teljesítmény, hamar rájött hogy itt nem így van, fel kell kapcsolni, nem kell pörgetni. Pár száz kilómétert mentem, már jól megszoktam. Féltem a kínai-olasz motortól, de ez is majdnem 2 misibe lett mire adók, forgalomba helyezés, doboztartó konzol, doboz meg lett véve. Hozzáteszem, napi szinten, megbízható, dolgozni járó motornak nem ezt vettem volna, hanem Hondát, Suzukit.... Hobbi motornak úgy gondolom elmegy. Két hét alatt kétszer vittem vissza szervizbe. Először úgy éreztem, nagyon szorul az első kerék, befog a fék. Visszamentem, szétszedték, azt mondták semmi baja, ez ilyen, várjak, hajtsam, jó lesz. Második problémám az volt, hogy mikor megnyúlt a lánc (150km-nél láthatóan lógott), utána akartam feszíteni, rájöttem, hogy nem ugyanazon a jelölésekhez van két oldalt állítva a láncfeszítő, tehát nem egyenes a kerék.Ugyan a láncon tudtam húzni, de a másik beállítás nem ment. Elvittem, 10 perc alatt beállították. Addig nem mertem rátenni kanyarra, azt hittem nehéz, ezért félek. Miután egyenesbe rakták a hátsó kereket, más a dolog, bátrabban döntöm, nincs az a furcsa instabil érzés mint eddig. Hogy mi jön még elő, nem tudom, de őszinte leszek, azt gondolom, ilyen futóművel nem hagyhatná el a gyárat egy motor.
Na, igaz csak pár hete van meg, de már felmerült az első kérdés. Fekete gépet vettem, úgy látom, ez a fekete eléggé kényes szín. A tankot már sikerült megkaristolnom, előszeretettel teszem a kezem a tankra rendőrlámpánál állva is, élvezem hogy nem robogó, van ott valami. A lányom autójának a motorháztetője le van karbon fóliázva, így vette, de úgy tűnik eléggé ellenálló az a fólia, nem is karcolódik, nem is mattul. Azon gondolkodom, tetetni kellene ilyen dekor fóliát a tank tetejére, ugye tankpad helyett is jó lenne. Meg nem a fényezett részre csöpögne a benzin, nem ott tapogatnám a lámpánál állva.....
Mit gondoltok, jó ötlet? Bevállalna ekkora kis fóliázást aki ilyennel foglalkozik? Vagy más ötlet..?
Ez amúgy a gépsárkányom. Mint egy testes öregember, nem gyors, de azért fitt, a saját tempójában bírja a menetelést.
205kg, 21LE, és a 29NM nyomatékot leadja 3500-as fordulatnál. Nem ugrik, de azért az autóktól ellép a lámpánál. Ja, igen, mondták, nem illik rá a doboz. De a gyári oldaltáska szett 200e. ft, úgyhogy ez lett, 43L-es GIVI doboz.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
norbert1998
üzenetére
Annak az ugynek a vegere az tett pontot, hogy a szabalysertesi feljelentes vmilyen 90 napos hataridejet tulleptek-direkt. Veletlenul sem szuntettek volna meg az eljarast, vagy barmit, inkabb ugraltattak az embert, hogy szaladgaljon az auto gyartojahoz egy papirert, hogy az autoja keptelen erre.
-
bacus
őstag
válasz
norbert1998
üzenetére
Ez a "nem ismerem el" ez minden nagy "vállalat"-nál így van, egyrészt ezért vannak a fizetett jogászaik, másrészt kihasználják, hogy az emberek mérlegelik a szabad idejük felhasználása és az elbukott összeg arányát. Én már többször voltam úgy, hogy inkább kifizettem a nem jelentős tételt, minthogy nekiálljak pereskedni, bíróságra menni, stb.
Ennek az ellenkezője is megtörtént, mikor kb 20 éve felmondtam a matáv internetet, akkor ki kellett fizetnem mindent, majd kaptam egy nullás igazolást. Majd 3 hónap elteltével jöttek a levelek, hogy még mit nem fizettem ki, még kértek 1200 Ft-t. Nem is válaszoltam, újabb fél év már az instrum justicia küldözgette a leveleit. Az egyik ilyen, de most már aztán jön a fizetési meghagyás, ha nem fizetek (akkor már a többszörösét..), elküldtem nekik a matav nullás igazolását, hogy várom a pert !!! Soha többet nem zargattak, pedig akkor az sem érdekelt volna, ha fél évig járok pereskedni, annyira utáltam a matávot

-
norbert1998
nagyúr
válasz
zgospel
üzenetére
A műszernek elvileg +-0.05 km/h a mérési pontatlansága, vagyis gyakorlatilag pontos. Ha 51-et ír, akkor te bizony annyival mész.
Aztán hogy hogy a francba jött ki neki az, hogy a doblo 158-cal TOLATOTT egy budapesti DUGÓBAN, azt nem tudom 🤣 mert ilyen is volt, és azt se ismerte el a rendőrség. Mindenféle bizonyítékok kellettek rá, hogy ő nem TUD 158-cal tolatni.
-
-
Somatom
veterán
válasz
Biqci
üzenetére
Tudod, a sportos életmód.

-
-
Lekopogom, eddig ugy nez ki, hogy sikeres volt a sajat kezu szimering csere a horneten.
Holnap megyek vele egy hosszabb kort es meglatjuk.Mivel ismeros garazsa es segitsege kiesett vegul, ezert a panel mogott egy fara rakotve emeltem meg a motort, igazan kalandos volt
-
DLS
csendes tag
Köszönöm a tippeket.
Az úszokat is cseréltem, de balga módon elmentem az úszószint ellenörzés mellett.
Ránézek majd, lehet csak rosszúl van beállítva.
Kezdtem már én is a gyujtásra gyanakodni, ahogy a sztender kis kapcsolójára is, azt fixre kötötem, de a probléma akkor is fenn állt. Lehetséges hogy a főtengely jeladó szivat csak :/ Megpróblok ránézni valami komolyabb eszközzel, ha majd módomban áll. Itt a szezon lassan, a tavalyit így is kihagytam, most már nagyon menni lenne kedvem
-
bacus
őstag
válasz
Biqci
üzenetére
Én nem emlékszem 50 Filléres fagyira, legalábbis itt a fővárosban nem volt ilyen. 1 Ft volt az olcsó fagyi, de a normális főzött fagylaltok 1,5 Ft volt a gombóc, aminek a súlya is minimum 4 (5?) dkg kellett legyen. Ez azért egészen a nyolvanas évek elejéig nem is igen változott.
-
vlevi
nagyúr
válasz
tboldi
üzenetére
" Logikát ne keress"
Az a logika, hogy, ha megállítanak 51-el, akkor az szabálysertés, és helyszíni bírság, míg, a fix trafinál azért +15km/h, mert az már a közigazgatási bírság értékhatárára van állítva, amit nem kell helyszínen megállítani, mert azt nem az autót vezető személynek, hanem az üzembentartónak kell befizetnie. -
zgospel
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ez az egyik kedvencem:
https://totalcar.hu/magazin/kozelet/2015/01/27/a_rendorseg_valasza_a_241_km_h-s_transit_tulajanak/Ez még 2015-ben volt, azért remélem, hogy így 2023-ra, a vármegyék és főispánok korára már kikopott a rendőrségből az a fajta gondolkodás, hogy bármiféle tévedést elismerjenek. Még tévedésből sem szabad beismerni egy tévedést.
-
zgospel
őstag
válasz
tboldi
üzenetére
Mondjuk azért a rendőrség állításán beszartam:
"El kell oszlatni a korábbi tévhiteket: más eszközökhöz hasonlóan a sebességmérőknek sem volt soha „mérési hibahatáruk”. Ez csupán a mérésügyi hatóság által meghatározott követelmény volt."Érted, itt ebben az országban kanyarban előzzük a fejlett világot, és olyan mérőműszereket gyártunk, amiknek nincsen mérési pontatlanságuk. Hogy mi az az eszköz ami ezt hitelesíteni tudja szintén mérési hiba nélkül, az ugyancsak egy jó kérdés
Egyébként még a gyorshajtást nagyon szigorúan kezelő Svájcban sem basznak meg ha 50 helyett 52-vel mentél mondjuk, 5 km/h ráhagyást használnak még ott is. -
válasz
csongi
üzenetére
Nem tudom mert nem vagyok orvos, egy protokol van nálunk iylen esetre, hogy azonnal kesztyűnél, lábszárvédőnél csizmánál, kérdés hol van a sérülés, a csatokat szorosra övvel fentebb vagy gumipókkal, bármi kötözhető dologgal szorítani 2. ponton is, és fájdalomcsillapító, csípés esetén adneralin, és spuri kifelé egy tiszta helyre ahova helikopter vagy autó be tud jönni. Garminon van segélykérő opció, (óra) illetve telefonra is létezik: [link] Ez mindenkinél kötelező, ha velünk akarna jönni, de csak ha 2-en megyünk is.
-
tboldi
nagyúr
válasz
Pttypang
üzenetére
Mindkettő. Ha megállítanak, akkor 51-ért is lekaphatnak, és a rendőr dönti el, hogy csak figyelmeztet vagy pénzbünti, de ha fix trafi van, illetve nem állítanak félre, akkor mehet a +15 km/h. Logikát ne keress.

Igazából csak annyi történt, hogy nem veszik már figyelembe a 3 kmph-ás/3%-os hibahatárt, kikerült a képletből.
-
Most a sebessegmereses tortenet hogy alakult? Buntetnek trafival 52-ert vagy a korabbi sebesseghatar plusz 15 maradt?
-
csongi
veterán
válasz
Tamás9x
üzenetére
Sztem kicsi nyomas feluleten lehet elszoritani hatekonyan.
A csizma szaran a csatnal tul nagy feluleten oszlik el a szorito ero.
A gumipok vagy egy sodort ronydarab tobbet er.
A sebre nyomopamacsot a csizma szaraval jol lehet fikszalni.
Sajnalom, hogy a kezelest nem lathatjuk.A konkluzio, egy ilyen motorozashoz nem veletlen kell a minel tobb pancelozottsag, a kemeny protektoros oltozet.
-
Biqci
aktív tag
válasz
bacus
üzenetére
Az, hogy nem értelek, nem gond, ez a szép benne, hogy emberek vagyunk, egyéniségek, másképp látjuk a világot. Szerencsére...
Hamár a régen hogy volt... 50 fillér volt a fagyi, most mennyi is, 500Ft? Nem tudom pontosan, de az így 1000 szeres szorzó. Nem tudom van-e még valami, ami ennyire drágult.
De motor. 1991-ben 10E Ft-ért csináltam az A jogsit. 20E Ft volt az első motorom, amit rögtön utána vettem, használtan egy ETZ-t, lejárt műszakival. Az kb. 3 havi bérem volt. Ruha? Ugyan már, farmer dzseki, sima bőrkesztyű. Sisakom egy használt Kiskőrösi volt, 1500 péz, örültem, hogy ezt is meg tudtam venni...
Nosztalgia, a múlt romantikája...
-
Geresics
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
"En addig eltem volna vissza a hatalmammal amig volt."
De hát folyton visszaéltem vele, szóval ez pipa!
-
Topiccsendőr
addikt
Hmm. Nem tipikus karbi jelenseg, hogy egyszer csak menet kozben tortenik.
Altalaban karbi sok allas utan szokta csinalni, es nem 100 as benzinnel, es nem menet kozben.
Koszt nem tud osszeszedni a szuro miatt, ami a tuszelepek elott van, es az azelotti benzinszuro miatt.
A fuvokak csak abba fulladnak bele, ami az uszohazban lebomlott az allas soran.
A durrogas az benzinhiany altalaban, (vagy gyujtas) es ha alapjarat elmegy, az alapjarati rendszer hiba. (Meglepő
) kezdve az alapjarati fuvokaktol a fojtoszelep alatti 3 kis lyukig es a co csavarokig (pilot)
Fals levegotol ilyen szintu problema nem merul fel.
Szinkron semmit nem befolyasol, vagyis ilyen brutalis modon nem szol bele meg az alapjaratba sem.
Egyedul tul alacsony benzinszintnel fulladhat le terhelesre es gazra.Ennek ellenere a menet kozbeni leallas miatt igy a tavolbol nem is a karbira gyanakszom, hanem vmire, ami menet kozben rezeg, es lekapcsolhatja a gyujtast. Sztender kapcsolo?
Emelett lehet pick up is (fotengely jelado) erdemes lenne kimerni, ha nagyon jo multimetered van, akkor latja a feszt, amit csinal, de ahhoz minosegi multimeter kell, vagy oszcilloszkop lenne a legjobb. Ellenallast ir a konyv ellenorzesre, de sokszor nem fejleszt eleg feszt tokeletes ellenallasnal, ezert lenne jo oszcilloszkoppal merni. Ha mered, melegen merd, vagy olyan kornyezetben, amikor lefullad.
Ha tiszta a tank, en a karbit hagynam. Ha eddig nem jott ki belole kosz, es csak akkor all fenn a jelenseg, ha elindulsz, az inkabb elektromos bajnak tunik. (Vagy tul alacsony benzinszint)
Nekem ez a ketto tippem van -
bacus
őstag
válasz
Biqci
üzenetére
Nem baj, ha nem értesz

2016-ban 100e forint volt a korlátlan A. Most szembe jött ez a yt short és hanyatt estem, hogy mennyi (ráadásnak úgy mondja, hogy ez ilyen k. olcsó...), ráadásnak csak A2. Erre elindult a lavina, hogy már ez sem igaz, mert azóta már 1,5x-2x annyi.
Azért jó nosztalgiázni, hogy hajdanában 40 fillérért még kaptál valamit.., ha mást nem 4 doboz gyufát vagy egy kiflit.
Egyébként 3250 db kifli ára volt az A kategória. Most (90 Ft a kifli a közelben, a sima) 3250 * 90 = 292 500 Ft, mondhatjuk, hogy most is ugyanannyi kifliért lehet jogsit szerezni.

2016-ban 20Ft volt egy kifli (ezt találtam) azaz akkor épp 5000 kifli volt a jogosítvány, a végén még kiderül, hogy most van arányban

-
Biqci
aktív tag
válasz
bacus
üzenetére
Bocsi, de nem értelek. Az, hogy mennyi volt valami hajdanán, hogy jön ide? Én emlékszem, hogy 40 fillér volt egy fél liter tej, a zöld színű kuponnal, szociális alapon. Ugyanekkor 1,50 volt a kúton a gázolaj, ezt vette apám fűtőolajnak a teheres haverjaitól. Ez volt, elmúlt. Szóval, ha a lányod motorozni szeretne, támogasd vagy ne, de ne az árak miatt. Ha nagyon akar motorozni, mindegy mennyibe kerülne, de ha van kétség, a fele költség is túl sok lesz. Tudom, a fiam tavaly csinálta az A2-t, mert csak ezt lehetett az életkor miatt. Mindent a nulláról, motor, tanfolyam, cuccok. Mivel akarta, nem volt kérdés, mi volt a reakcióm. Ja, a tanfolyam nem 2-300k Forint volt, 2400€ lett a vége...
-
-
válasz
csongi
üzenetére
El tudja, a legfelső csatot koppig tolja, és teljesen el is zár mindent. Vagy öv, és egy pár ruhadarab a térd hajlatba, és akkor még marad annyi mozgás, hogy ki tudjon evickélni, a vérzések elszorítása benne van a elsősegély vizsgában. Húzható vizsgakérdés a végtagsérülés és vérzés elállítása. hónalj, ágyék, térdhajlat, nyomókötések... Ezeket azért illik tudni, mert egyedül, egy gumipók is meg tudja menteni az életedet, ha tudod hogy kell hazsnálni, vagy a saját öved.
-
Geresics
addikt
Üzletbemutató: látogatás a MOTOZEM pozsonyi motoros áruházában - Onroad.hu
Piszok-mocsok-szemét Mackó megint pénzért dolgozik, és reklámot csinál egy új(?) motoros boltnak a szemét! Ráadásul egy olyan semmirekellő brigádnak, ami 2 órára van Budapesttől, és ahol van bőségesen választék nevenincs márkákból, és szemét rabló világmárkákból is, akik mind csak le akarják húzni a motorosokat, hogy megfizethessék az olyan ingyenélőket, akik youtube-ra csinálnak videókat, mert másra képtelenek!A többieknek pedig itt egy remek boltbemutató, amit érdemes lehet megnézni, ha már unjátok az unalomig ismert webshopokat!
-
csongi
veterán
válasz
Micsurin
üzenetére
Nem arra ertettem hogy ott kell maradni.
Csak ugy tunt, ugy ment tovabb,hogy jo van az, kicsit atszurta a labam egy landzsa. De sebaj, a csizmaba elfer a ver, majd felszivodik.
.
Nincs itt semmi baj.Szoval az ellatas ha volt, ki lett vagva a videobol.
Akkora lyukat utott az az ag, hogy hiaba szorit a csaton, azon a lyukon gyorsan nagy szarba lehet kerulni a verveszteseg miatt. Motorzva meg foleg.De remeljuk meguszta nagyobb gond nelkul.
-
válasz
csongi
üzenetére
Volt a videóban egy vágás, valószínüleg megszorították a csizma felső csatját, az el tudja szorítani iylen esetben a vérkeringést, míg kiér az erdőből, majd felpóckol és megvárja a segítséget. Van egy pár perc adneralin löket, amit érdemes kihasználni a mozgásra mielőtt elfogy és elkezd fájni.
-
DLS
csendes tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Amit buta mód lehagytam, hogy egy Mikuni páros van rajta, sajnos pontos típust nem tudok mondani hozzá, de rakok be egy linket a robbantott abrájához.
https://oem-parts.hu/hu/parts/yamaha/motor-robogo/1099cc/bt-1100-bulldog/bt1100-5jn2-2003/carburetor -
Majd kimész az erdőbe és szembe jön egy iylen : [link]
pár hónap pihi
-
bacus
őstag
válasz
Pttypang
üzenetére
A motor ára egy dolog, de amikor én (újból) neki kezdtem a motoros vizsgának ilyen számokkal találkozom, tuti hagyom a fenébe.

17 évesen MHSZ keretein belül kb 1300 Ft -ból meglett volna a jogsim (1988), miközben a középiskolai ösztöndíjam 600 Ft volt, majd a főiskolai pedig 6000 Ft körül, mellette pedig dolgoztam kb egy 20e összejött havonta.. Na most ehhez képest a jogsi ára, hogy is mondjam nevetségesen olcsó volt. (nem is érdekelt annyira, hogy akkor letegyem, mert tudtam autót is fenntartani)
Lányom mondogatja, hogy ő szeretne motoros jogsit is (a B már 4 éve megvan neki), de ilyen áron én biztos nem egyengetem a motoros karrierjét

-
DLS
csendes tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Kedves Topiccsendőr úr!
A nyomozáshoz hogy több információval szolgáljak, így az elkeseredt Bulldog tulajkènt írok

A motor tavaly makacsolta meg magát, menet közben elment az alapjárat, durrogósabbra vette a figurát, de finom haza tudtam vele jutni lábon (pár kilométer volt csak).
Karburátor vagy fals levegő problémára gyanakodtam, így ott indítottam a nyomozást.Amit cseréltem, illetve elvégeztem:
- új szívócsonk a karbi és a henger közé (elég repedezett volt már)
- teljes karbi felújító készlet, összes tömítés, O gyűrű, tűszelep, kis szűrő amit írtál, és egy teljeskörű ultrahangos mosás
-szinkron beállítás, vákuum csövek cseréje
-minden gyújtás alkatrész ellenőrzése a gyári szervíz manuál szerint ( a gyujtókábelből vágtam egy nagyjából centit, mivel levettem a gyertya pipákat, és nem akartam csak úgy vissza tekerni a már kijáratott részbe)
-termèszetesen új gyertyák, lég és benzin szűrő
-TPS-t ellenőriztem, beállítottam a gyári helyére (szintén szervíz manuál alapján)
-membránokat a karbiba ellenőriztem, jónak találtam
-komoressziot ellenőriztem, eltérés a két henger között kevesebb mint 0.3 bár, gyári értéket hozA tankot egyenlőre nem bántottam, nagyjából két éve egy festésen esett át, akkor kipucoltam a tankot, a csapot, amit illik
A jelenség ami fenn áll, a motor beindul, alapjárat van, gázra szépen reagál.
Viszont ahogy berakom sebességbe, és elindulnèk vele veszi a gázt, megindul, és mikor már minden jó lenne, fogja magát és lebök.
Ezek után nagyjából fél év telt el, addig néha szabad ég alatt, néha garázsban állt. Nemrég megjött a két szívócsonk a karbi és a légszűrő közé, mert azon volt egy szakadás, nekiálltam ismét, de pont ugyan azt produkálja most is.
Következő lépésben ismét kitakarítom a karbit, most már a tankot is, megnézem a benzin csapot is.
A motorban kizárólag 100as benzin van (legutóbb talán az OMW-n tankoltam bele).
Egyenlőre ez az állás. Ha valami javaslata lenne, szívesen venném.
Köszönettel, T.D.
-
válasz
bacus
üzenetére
Jogsi 3-400k
Sisak 100 kornyeke (vicces, mert pont a karasnaban probaltam eloszor es van 70-ert egy vagy ketto, a tobbi 100 felett indul azt hiszem)
Terdprotektor eleg kerdojeles mar a forgalmi vizsgara is a korlatlannal...Szoval ruha 350 inkabb, motor meg 1,5milla , jogsi 400k.
Ezekkel talalkozva meg mar nem is tudom, mi a kerdes? Nyeregbe!
(oktatasnal a varakozasi idoket meg se merem emliteni, mennyire veszi el a kedvet, amikor egy szezon elmegy, mire levizsgazik)
-
bacus
őstag
Huszon évesen motorozni szeretne valaki, megnézi ezt a short videót, már el is megy a kedve..

-
Topiccsendőr
addikt
válasz
norbert1998
üzenetére
Megkaptam a levelet elvtars uram, postafordultaval kenytelen vagyok azonnal visszakuldeni. Tértivevényesen.
A főispán unokaöccsét tudtam raallitani az ugyre, aki máshogyan ugyes, de ebben az emberhianyos idoben legalabb elérhető, es amugy is rokon. a kristálygömbünk kolcson van adva a polgarmesternek.Szoval jah. Tankot kellene nezni, mennyire rozsdas. A tuszelepek elott szuro van, ez felfogja (elmeletben) a sok rozsdat, ez elott pedig altalaban benzinszuro van, de nem minden tipuson. Bt-t nem ismerem annyira.
Inkabb etetorol kellene inditani epp ezert.
A rossz hir, hogyha szetszedsz egy 20-30 eves karbit, minden o-gyurut, tuszelepet, tomitest ki kell cserelni, kulonben ujra hibat viszel a rendszerbe. Ez tetemes koltseg. Enelkul en nem is raknek ossze ujra karbit, mert sokszor mar minden tiszta, de valahol vmi tomites ereszt (pl mikuniknal maga a fuvoka tarto blokk bent a karbi belsejeben) es megint nem mukodik normalisan semmi.
Gyujtas kabelek roviditese felesleges.
TPS akarmennyire van ellallitva, annak jarnia kell.
Milyen karbi van ezeken? -
norbert1998
nagyúr
Topiccsendőr úr
Segítene megoldani egy nyomozást?
BT1100 Bulldog, karbival. Nem igazán akarja az igazat.
Nem indul, alig van alapjárat, ha van, gázra azonnal megáll.
Ekkorra a srác a fél karbit kicserélte, pucolt már mindent, valami csöveket is nézett.Most azóta annyit érrt még el, hogy a benzincsövet levette, elvileg jött belőle kosz. (Feltételezem, hogy akkor a kosszal ő is fetételezi, hogy ez lehet karbidugulás újra, mert amúgy ügyes srác)
Vágott le a gyújtás kábelekből (idk why)
Most gázra már reagál, de elindulni nem tud vele.Simán csak karbis ugye a rendszer, van egy TPS, de az állítása szerint jó.
Szar volt a szívócsok, még azt cserélte ősszel. Aztán hol megy, hol nem... Most újra nem.A biztonság kedvéért holnap ránéz újra arra, hogy biztos nem dugulás tötént, tankot mos, csöveket mos, etc.
Talán sikerült mindent úgy leírni, ahogy valójában volt
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
norbeerto
üzenetére
Tobbszines dekor szettek gyari minosegben altalaban szitanyomtatassal keszulnek vedolakkal. Ezt nem szivja az UV, es az arnyalatok, szinatmenetek tokeletesen kivitelezhetok, szinhelyesen.
Ezzel a technologiaval senki nem gyart le manapsag matricakat mert
Nincs szakmai igenyuk ra
Nem ismerik a technologiat
Nem akarnak ekkora penzt belefektetni valamibe, amibol ki tudja hany db ot fognak eladni
Joval olcsobb, de nem ilyen minosegu, gyorsabb technologiak elerhetoek.Ez utan kovetkezik a digitalis nyomtatas. Nem szep szinatmenet, nem szinhelyes, de gyors, olcso, UV bantja. Vekonyabb foliakat is alkalmazhatsz, amivel barmit bevonhatsz.
Egyszerubb grafikakat, keves szint, betuket foliavagassal szoktak csinalni. Nem szinhelyes, mivel anyagaban szinezett foliak vannak amik korlatozott szinekben elerhetoek, de nagyon jo UV allosaga van, nehezebb felrakni, es vastagabb a folia, mint a gyari, sokszor pedig tul olcso hatasa van ranezesre is. Cserebe a legolcsobb.
-
törölt tag
Ha dekorosok, akkor esetleg:
-
norbeerto
csendes tag
Sziasztok!
Utángyártott idom-matrica szettre tudtok megbízható forrást?
-
törölt tag
válasz
norbert1998
üzenetére
Egyszer régen én is bekeveredtem egy ilyen útra a régi DL650-emmel. Hasonló gumival. Ketten sírtunk: én és a motor.
-
norbert1998
nagyúr
Ezen a nyomvonalon mentem. Amúgy egész jó volt.
Na megyek gumit rendelni

-
norbert1998
nagyúr
Ez az egy ilyen nagy sár volt. Fent is akadtam rajta

Persze, ezek a gumik kukák. Cserélni fogom őket. Vannak elképzelések.
Mi az a motoros marasztaló?
-
válasz
norbert1998
üzenetére
Ezt így tervezted, vagy jobbre számítottál indulás előtt?
-
csongi
veterán
válasz
norbert1998
üzenetére
Ennek a motornak ezzel a gumival nem ez az erőssége

-
vihartigris
őstag
válasz
norbert1998
üzenetére
Az ország melyik részén vannak ilyen "motoros marasztalók"?
-
válasz
norbert1998
üzenetére
Konvertálás JPG formátumra se segít rajta? NPG 128Mpx 1MB! JPG 128MP 20MB!
-
vihartigris
őstag
válasz
norbert1998
üzenetére
méretezd le
-
norbert1998
nagyúr
El tévedtem. Beragadtam.
A képet majd a gls hozza, mert túl nagy...

-
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Mindegy is szakmai dolgokban tuti hiteltelen vagy
Alap dolgokkal nem vagy tisztaban mint latszik, de tanacsot adsz ez Karos
es Veszelyes
-
Biqci
aktív tag
Na, úgy tűnik volt itt egy kis olaj vita. Szóval, hogy stílszerű legyek és nem akarok olajat önteni a tűzre, de a gyárilag ajánlott Castrol Power1 Racing 10W-40 vagy inkább az eddig használt Motul 7100 10W-40 az igazibb? Mert van kb 50% árelőny a Castrol javára... Még mindig Street Triple
-
bardi
senior tag
válasz
tboldi
üzenetére
A 6 és 7 gen civic könyve is egy fos ilyen szempontból, van egy táblázat, hogy 0W20-tól 10W40-ig jó minden kb, a besorolásokat meg már úgy kell kikutatnod.
A váltóba meg volt olyan, hogy rakjál bele 10W40 motorolajat, csak gyakrabban cseréld, miközben a honda mtf-ről meg semmi info nincsen, hogy mivel mással lehetne helyettesíteni, de a 10W40 biztosan jó
Ez ilyen japán betegség, suzuki is hasonló, miközben az európai gyártók megadják pontosan mi mehet bele, és nem kell gondolkodni a boltban. -
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Asztalos klub
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Robotporszívók
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Bittorrent topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP 150W töltők (19.5V 7.7A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest