- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Motoros topik
Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
neutron23
csendes tag
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
pepucs #150095 üzenetére
Egy injektoros motornal nincs szimpla dugulas. Sosem gyertya, vagy valami egyszeru, 2 utemu etz gondja van egy ilyen bonyolultsagu motornak.
Talan vizes benzin, ahol a viz a kornyezet paratartalmatol kerul a benzinbe, peldaul utcan tarolastol. De ehhez honapok kellenek. -
3800+
őstag
válasz
pepucs #149919 üzenetére
Köszönöm szépen mindenkinek!
pepucs: tegnap az M0 be volt állva, ott nem volt gond, de egy körúton szerintem lehet szélesek a tükörcsápok.
yodamastah: ez a marketing része, de azért kevés dolog azonos már benne. A blokk öntvény lehet.
Pl. ennek ismert konstrukciós "sajátossága" hogy a hidraulikus láncfeszítőbe meleg indításnál az olajnyomás nehezebben épül fel és emiatt pár másodpercig csöröghet a lánc. Tele van ezzel a problémával pár külföldi fórum, itt a szalonban azt mondták 100 motorból 1-nél jött elő. Suzuki álláspontja: "ez ilyen". Én bízom benne nálam nem jön elő, de amúgy azért sem lett rá visszahívás mert problémát nem okozott eddig egyik motornál sem, így annyira nem érdekel engem sem a dolog.
Akit érdekel esetleg milyen, a Suzuki Interat Bicske szalonban van tesztmotor, nagyon normálisak a srácok. Ritka példái annak, hogy márkaszervíz is lehet korrekt.
-
bardi
senior tag
válasz
pepucs #149790 üzenetére
Szerintem ez a mi kényelmes nagyon egyénfüggő.
Nekem a VFR-re, amikor még nem volt meg mondták, hogy elfárad majd a derekam, a csutkakormány miatt meg lerohad a csuklóm, de ezekből 4-5 óra alatt pont semmit se tapasztalok. Valószínű szimplán nincsen megfelelő tözsizomzata azoknak, akiknek egy VFR-es túrázás gondot okoz. Nakedet csak a jogsiszerzés alatt használtam, de 110-nél nem éreztem azt, hogy ez hosszú távon tarthatatlan lenne. Viszont ha szar a derekad, akkor az én tapasztalatom tök irreleváns, pedig mondanám, hogy vegyél te is 30 éves viffert -
vlevi
nagyúr
válasz
pepucs #149808 üzenetére
Használt szóba jöhet?
Nekem azért jó a Tracer900, mert innen, Szabolcsbol mondhatni minden távol van. Meg egy román karika (nem Erdély, hanem pl Bihar) is 500km-re jön ki.
Ha még Ausztria, akkor az oda vissza 1-1 nap pálya, abban összehasonlíthatatlanul jobb a 3x300cm3, mint a 2x300, ha érted
Én a DL650-t sajnáltam egész nap 130-140 környékén 7000 fölött hajtani. Tracer900 kicsit alacsonyabb fordulaton hozzá ugyanazt a sebességet, a sebesség meroje se csal 10%-t, csak kb 5-6ot, és a 3 tengerrel komfortosabb egy hosszú, több órás monoton egyenes.
Nem akarlak rábeszélni (de), ulj fel rá, gurulj vele pár km-t.
Nézz el pl. Kecskemétre, asszem fel órára odaadják a Tracert.
Ha nagyon nem jön be, azt megtudni ennyiből is.
Hogy hosszabb távon jó-e neked, ahhoz persze kevés fél óra. -
User_2
tag
válasz
pepucs #149797 üzenetére
hétköznapi járósnak egy 125/300-as bármi,
most biztos azt gondolod nehogy má.
pedig de, sokkal könnyebb parkolni városban, országúton terelgetni egy kisebb súlyú valamit. 50-ig ezek is kilőnek mint az őrült.ha mindenképpen nagyot túrázni akarsz, akkor bérelj valami nagyobbat, minden alkalommal más típust.
nem annyira nagyon nagy muszály fixen beleülni egy vasba.
-
válasz
pepucs #149797 üzenetére
Ha a Tracer 9 kiesik a keretből akkor próbáld ki a 7-est. Több bugit ad mint egy DL, nekünk az a tesztkörön egyáltalán nem jött be. Azért a 7-essel is lehet jókat motorozni, de napi szinten használjuk Pesten, de hoszabb, 400-500km-es túrákat is mentünk már vele gond nélkül. Páromnak bejött, nem cserélné le
-
zgospel
őstag
válasz
pepucs #149790 üzenetére
Suzuki GSXS 1000 F? Kényelmes, van szélvédelem, jó futómű, fék, sportmotorból származó blokk. Erős, mert 1000 cc, de barátságosabban adja elő magát mint az MT-09.
Én az MT-09-cel csak akkor állnék neki túrázni, ha a csomagokat valaki más viszi
De ez nagyon egyéni preferencia függvénye inkább.
-
vendingo
veterán
válasz
pepucs #149790 üzenetére
2002 sv650s-el bejártam az egész balkánt, néha sírni tudtam volna a fájdalomtól. Dl650 mindenre is elég. Unalmas? Igen, de 600-1000 km után is unalmas lesz, nem pedig kényelmetlen.
Keveset tud, de azt stabilan.
Én africa twinre váltottam, 300km egy seggel meg se kottyant, de 700-800 pár megállóval se. Frissen szálltam le róla túra végén, nem sírtam másnap, hogy nincs kedvem ráülni.Ha sokat motorozol, de csak ritkán túrázol, akkor mt09, ha sok túra van, vagy hosszú távok, akkor DL.
-
dellfanboy
őstag
válasz
pepucs #149790 üzenetére
ne legyél papucs csakis az MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09 MT09
inkább mint egy ilyen nyugdíjas járgány ( dl...)
-
JoinR
őstag
válasz
pepucs #149055 üzenetére
Jaj, mennyi kérdés.
A laikus kérdező Kling Sándor, korábbi Red Bull F1 mérnök (bár nem a motor a szakterülete, szóval lehet tényleg laikus, vagy csak így akarták fogyaszthatóbbá tenni a műsort).
Nyilván a siker szubjekív, de sokan az F1-et tartják a csúcsnak, főleg ha kompozitok fejlesztéséről van szó, ezért merészeltem ezt a kijelentést tenni, remélem nem sértettem meg senkit. -
bacus
őstag
válasz
pepucs #148892 üzenetére
Célirányosan menni: mindig úgy mész! A cél, hogy arra tovább juss, mert van ott egy fa, aminek ellenőrizni szeretnéd, mennyit nőtt az elmúlt 5 percben vagy azt mondod, hogy ezen a szakaszon leesett valami az egyik járműről, szeretnéd megelőzni a balesetet, ha meglátod az úton akkor bejelenteni, lehúzni az útról, stb.
Számtalan dolgot lehet mondani, a "kivéve célforgalom" pont ezért nem is ér semmit.Drónnal figyelhetnek mindent is, de szerintem az még nem elfogadott, hogy azzal állapítanának meg sebesség túllépést, de nyilván minden egyéb szabálytalanságot rögzíthet, szabálytalan előzés, záróvonal átlépés, stb.
Szerintem ez csak ilyen "fenyegetés", hogy majd ezek a motorosok szépen elterjesztik a fórumokon
, hogy ajjaj, most már drónnal is figyelnek, ne menjünk arra.. Én nem hiszem, hogy bármit is tudnak kezdeni, ha szabályos a jármű és nem szabálytalankodsz vele. (a sebesség túllépést meg hitelesen kell bizonyítsák.)
Olyan sem szerepel a kreszben, hogy nem mehetsz adott útszakaszon egymás után többször.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
pepucs #148483 üzenetére
A Preventet még biciklire se tudom ráfújni, onnan is leszórja. Híg marad, nem sűrűsödik be, nem tapad a láncra.
Ezekból a W5 cuucokból még a gumiápolót szoktam használni, a habot. Az is meglehetősen olcsó..Kárt még nem csinált.
Bicikliknél szokott 2 évente gumicsere lenni, asszony biciklije napon áll, kb. 2 évente kirepedezett a gumik oldalfala, cserélni kellett. Mióta a gumiápoló habbal, meg glicerinnel kenegetem neki, 3x annyit bírnak. -
V.Stryker
nagyúr
válasz
pepucs #147387 üzenetére
Nem tudom mitől retkesebb. A bal oldali henger másodlagos gyertyája volt.
De amúgy nem is az a vicc. Hanem a kókler bdskrvnyj...
Szóval mondom lecserélem a gyertyákat, mert a papírok között nem találtam cserére utaló nyomot mostanság.
Megvettem a gyári gyertyákat, csere...nézem az elsődleges gyertyát... Bosch FR6DDC... mondom mi a f.sz, a gyári manula nem is ír alternatívát rá. Igaz ,a secondary sparkra ír Bosch alternatívát.
Mindegy...kicserélem a gyertyákat, indítom...elsőre feltűnik, hogy mennyivel "pattogósabb" az egész járása.
Most nézem, hogy az internet szerint a fenti Bosch gyerta R850 és R1100 -hoz való. Biztos nem csinált akkora drámát, mert eddig is egész jó volt a motort, de bakker, itt a net, minden információ 5 percre. A francért nem szán rá ennyit, hogy rákeressen. -
válasz
pepucs #146520 üzenetére
Azt nem tudom, hogy csak magyarorszagon ment at ennyire az olcso szemet vonalra, vagy mindenhol?
Az uj beszallitos termekek ara sokszor nevetseges, a sajatmarkas termekeknel meg 1-2-3 kategoriaval magasabbra masztak az eddigi “alap” dolgok, a helyukre pedig egyre silanyabb kerul.
Fitness polok, biciklis ruhazatok, vitorlas ruhazatok, mindegyiknel kivezettek a jo ar/ertek aranyu dolgokat es “sporolosabb de rosszabb” kerult a helyere.
Az, hogy mar egyes termekeknel ugyanaz a meret mas szinben mar teljesen mas meretnek felel meg, extra vicces.(kb a decathlonbol oltozkodtem
eveken at a mindennapokra😅) -
válasz
pepucs #146510 üzenetére
Köszi
Jó lesz ez a Keepdry, ugyan nőibe (nadrág és póló kombó) nem láttam, de rám jó a gyerekből is a nagy, még olcsóbb is, úgyhogy berendelemApophis:Köszi de most megúszásra megyek
Ha ilyen árba veszek aláöltözőt, az biztos hogy téli lesz, az többet van rajtam meg hasznosabbnak találom.
-
válasz
pepucs #146480 üzenetére
A bukócső a legkevesebb, nem áll el oldalra, leköveti az idomot, ettől nem lesz lényegesen szélesebb. Én már az Adv-vel se fértem el mindig a kocsik közt (vagy nem mertem belemenni olyan szituba ahol pár centin múlott), ez jóval szélesebb.
Persze ha ez lesz, ugyan úgy be fogok vele járni dolgozni, de a sorok közt szerintem esélytelen vele haladni, marad a buszsáv. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
pepucs #145679 üzenetére
Legutoljara akkor vettem valoban felaron ugyanolyan specifikacioju olajat, amikor kiszortak azt a fajta olajat a kinalatbol. Tehat megszunt az a tipusu olaj a gyarto kinalataban.
Illetve a lidl kinalataban volt olyan olaj, amit nagyobb gyartotol vettek, (emlekeim szerint castrol) sajatmarkasitottak, a legjobb specifikacioval rendelkezett az olaj, de senki nem vette, ezert nagyon le volt arazva, mert azt is kivettek a kinalatbol. -
csongi
veterán
válasz
pepucs #145663 üzenetére
Hasznaljad. Ha nem tetszik lecsereled.
Ahogy en motorozok semmi olyat nem tapasztaltam, ami miatt ne hasznalnam ujra. Lehetne szelesebb a valasztek. Vegre van telo olaja is.Sztem ha ujra hasznositott lenne akkor a fel eso erdo ra lenne rajzolva, es a doboz is zold lenne
.
Minden cuccat hasznaltam 20 eves motoroknal, autoba is Mannolt teszek, motor,valto. Uzemi zajt kevesbe csillapitja, a valto picit karcosabb erzetu volt, de csizmaba meg jobban ereztem a fokozatot.
Fiat punto, szelep zaj jobban feljon, de a hezag szar. A selena olaj jobban fedte.
Ezen kivul mast nem tudok. A shell olaja pl jobban habosodik.
Ugyhogy kovetkezonel is megy vissza a Mannol a pegaba.
A markas olajokat dragabban adjak, ennyi. Szabad piac van. A mol kuton dragabb a sajat olajuk, mint a motul..
Legutobb CBF1000S be tettuk. Pont ugy csipegette mint a masikat.
A valto picit itt is karcosabb, vagy hangosabb, nem tudom mi a jobb megfogalmazas. Csizmaban jobban erezheto a valatas ennel is.
De periodus kozepenel is ugyan olyan.Csak ugy nem osztogatjak az autogyartok az olajhoz az ajanlast.
Es eleg sok gyarto minositese adott.Az olajdobozon levo besorolas a mervado. Az oldalon levo feltoltesek sztem kesnek, azok kesobb kerulnek fel.Sztem jelen esetben mindegy melyik L vagy N.
Kizartnak tartom,mhogy kart okozna.
A karbi tisztito, tenyleg jo, a menet rogzito jo, a mugyanta ragasztoi jok.
A fektisztito jo.
Sztem hamarosan dragulni fog, jelenleg piacot akar szerezni.
Jobban en sem latok bele, nem tudom,hogy eszter adalek mennyi van benne.A dl blokkhoz a forumon a motult javasoljak. A csere periodus vege fele mar jobban erzodik a valton az olaj kifutasa. Tesom, az 1050 el is ezt tapasztalta.
Kivancsi leszek a te tapasztalatodra. A kornyezetembe nem onthetem bele, mert akkor a tulaj eret vag. Csak Motul.V.Stryker:
De jo lett volna ha periodus feleig elhajtod. Lehet valtozott volna par km utan. Tapasztalasnak jo lett volna. -
V.Stryker
nagyúr
válasz
pepucs #145677 üzenetére
Nem tudom, hogy miért vicces egy valódi, nem hardmadkézből, hanem személyes tapasztalat?
Ez volt...beletettem a Mannol-t és hidegen csúszott a kuplung egy közepesnél kicsit nagyobb gyorsításnál. Lecseréltem az olajat és megszűnt a jelenség. Nem vagyok olaj vallásos, használtam ELF-et, MOL-t, Repsol-t, Motul-t...ami épp ár érték arányban jó volt. És pont ezért vettem mannol-t is, hogy tök mindegy, hisz a specifikáció alapján tök jó lesz. Nem lett.
Aztán jön a fotelfizikus, linkeli a cikket, mormolja a specifikációt. OKÉ, legyen igaza! DE, akkor kérdezem itt a tisztelt társaságot, hogy mi a bánatos pék f@száért nem tesztek bele Mannol-t? Hisz papíron a specifikációja ugyanaz, mint bármelyik márkás olajnak!? Miért reszelitek a répát a Motul 5100, 7100, V300 -ra? Saját pénzeket ellensége vagytok? Hisz a márkabuzdulás az előző pár hsz szerint egy f.szság!
Ugyanígy gondolom a benzinkút is mindegy. Ha egymással szemben van egy Shell, szemben egy noname, ahol 2 forinttal olcsóbb, akkor a noname-t választjátok, mert 1000%, hogy ugyanaz lesz a minőség és a benne lévő adalék és hát az a 2 forint, mégiscsak 2 forint... egy tank benzinnél már vagy 40 forint. -
vlevi
nagyúr
válasz
pepucs #145674 üzenetére
Topiccsendőr biztos kijavít majd, de az API jelölésnek nem sok köze van a kuplunghoz.
API motorolaj szabványok (olajinfo.hu)
Inklább a JASO minősítésnek. Merüljünk le egészen a motorolaj legmélyére - Onroad.hu -
V.Stryker
nagyúr
-
norbert1998
nagyúr
válasz
pepucs #145660 üzenetére
Abszolút intellektuális szempontból ilyen gondolat ébresztő jelleggel, kérlek, szóljatok hozzá.
Tegnap meg lett írva az autóm. Jelenleg olyan érzés majdnem, mint amikor az 1.5 dci-bol a 2.0 tce-be ültem. Valójában a 180 tCe megkapta az rs225 turbojat chippel. 245 lóerő most. De sajna elől hajt, sperr nélkül. .
Jelenleg az autó felelmetesebb számomra, mint a motorom.
A matek szerint a motor velem és a beöltözött asszonnyal pontosan annyi súly/ lóerő , mint az autó. Mégis, a motoron már abszolút nem okoz félelmet ledontve gázt húzni, az autó még egyenesben is félelmetes.
Nem bragging, de fontos infó lehet, startoltam már el model s performance-t meg mentem már cbr600-zal. De a model s kétszer nehezebb,mint az autóm. -
hroberto
veterán
válasz
pepucs #145309 üzenetére
KTM = Költs Többet Motorra!
Mondom ezt úgy, hogy már zsinórban a negyedik KTM - em nyúzom. A jelenlegi motorom kivételével (kopp-kopp) mindegyikkel volt gondom.
A legnagyobb anno a 690 Supermoto-n volt egy sebváltó tengely törés. Aztán a 790 - en olajszivárgás az olajteknőnél, majd a Gen 2-es Superduke - on hűtő lyukadás.
Valószínűleg igaz, hogy a japán motorok megbízhatóbbak (volt abból is pár), de számomra valahogy unalmasak, nagyobb élmény nekem egy KTM vagy mondjuk egy Ducati! Ráadásul a japán motorokat jellemzően alsóbb polcos cuccokból rakják össze mint egy hasonló kaliberű KTM-et pl.
Úgyhogy minden nyugjével együtt is inkább maradok a KTM - nél, de egy Ducati még tervben van. -
válasz
pepucs #145266 üzenetére
Voltam azóta a Decatlonba, találtam is ott egy kesztyűt (nem konkrétan azt amit te irtál, de azt is próbáltam), lehet ma szabadidőmbe megveszem, talán 5 rugó volt, annyit megér, úgy sincs kesztyűm télre (mármint, nem motoros).
macilaci78: Ehhez növeszthetem, maximum lefolyik oldalra
Pttypang: Amikor indulok vagy megállni tervezek, tehát pont nem szorítok lábbal.
Szimplán csak arra akartam utalni, hogy a popó részen ez a nadrág csúszósabb, mint egy farmer vagy egy cordura. Az irodai székben is csúszkálok rajta.bacus: Tudom hogy fontos, mindig meg is kapom, hogy miért nem hordok, azért igyekszem magamra eröltetni. Kb 6 kesztyűm van és számtalant próbáltam már, eddig nem sikerült megtalálni a tökéletest, de nem adom fel
dellfanboy: Esélyesen ez lesz, ha marad a motor (márpedig most úgy fest) akkor veszek/csináltatok rá egy másik ülést, amúgy is egy kényelmetlen vasalódeszka
-
macilaci78
nagyúr
válasz
pepucs #145272 üzenetére
A téli kesztyűm kimondottan passzos, egyik-másik ujjam éppen nem fordítja ki a bélést levételkor. A mozgásban nem akadályoz, nem fárasztóbb benne a kormányt markolni, a akarokat húzni, mint a nyári kesztyűben, vagy kesztyű nélkül, de nem hiszem, hogy aláférne bármi is, vagy egyáltalán fel tudnám húzni más kesztyűre.
De ha a Decathlonban járok, igyekszem nem otthon felejteni a kesztyűm és a sisakom (maszk).vihartigris: értsd úgy, hogy viseli, de nem fog a hátán csúszni... Mint a betétlap a nyereg alatt...
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
pepucs #145272 üzenetére
Nem neztem meg. Mert mint korabban mondtam.
Ha barmit fel tudsz ala venni, az a kesztyu nem jo meret.
Illetve a kezed nem csak azert fazik, mert a kesztyu rossz, vagy vekony, es ala kell venni vmit. Hanem mert hidegben a torzsednel fogja tartani a vert a tested, es rosszabb lesz a keringese a vegtagoknak. Ha 2 kesztyut veszel fel, az ezt tovabb ronthatja, ahelyett, hogy 1 normalis kesztyud lenne.
Annyibol triggerel, hogy rossz tanacsot adsz amihez eleve rossz kesztyumeretednek kell lennie. -
válasz
pepucs #145226 üzenetére
Örök hálám a Shox-os tippért
Ugyan az egybe női szettek közül egy se volt rám jó, de külön-külön találtam cuccokat amik passzoltak egymáshoz. Sikerült tartani a kitűzött keretet is.
(Amúgy annak az egybe szettnek nagyon elbaszott méretezése van, külön-külön a szokásos méretembe találtam is ruhát)A végén már nem csak kiütötték, hanem a váltófokozat érzékelőt állították nullába (ma is tanultam valamit). Ezt a folyamatot nem láttam már, leültettek egy fél órára az üzletben inkább.
-
válasz
pepucs #145218 üzenetére
Biztos, legyen úgy
Mechanikusan sajnos annyira értek csak a motorhoz, hogy körbe tudom írni a hibát
Biquci: Szerintem csak az újabakkal van ennyi gond, vagy pont kifogtam. A 18-as Duke-ba belepörgettem majd 20 ezret másfél év alatt, azon csak akksit kellett cserélni. A Husky is 18-as, abba most a 21 ezrediket pörgetem, sem nekem, sem az előző tulajoknak nem volt vele baja, abban is csak akksi csere volt.
Az Adv augusztusban volt egy éves, kb 7 ezer van benne, ebből mindent összeadva majd’ 2 hónapot volt szervizbe.Fejlemény: Beleraktam a kulcsot, 12.1V-ot írt. Majd megnyomtam az önindítót, és megint elsötétült
Ezt értettem gány alatt:
-
-
válasz
pepucs #145157 üzenetére
XLmoto-n néztem, de ott is 500+ eutól kezdődik, annyiért meg már itthon is van.
Louis-t is néztem, ott Probiker vagy Vanucci szettet össze lehet vadászni ennyiért, de azok kevésbé tetszenek és nem hiszem hogy jobb minőségűek. (Meg, a Louis-al már volt negativ tapasztalatom, az FC-moto-val nem)
Szlovák határnál hol? Van esetleg webshop?Alapvetően nem tervezek benne elázni, meg nem feltétlen lesz ez az elsődleges szettem. Nagyon melegre meg hidegre van más.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
pepucs #145157 üzenetére
Nekem kb~10 eves arlen ness borkombim van. Parszor elaztam benne. nem repedezik.
Valoban kenyelmetlenebb, mint egy szovetkabat-denim kombinacio, de ha szerpentinen mesz egy ilyen kenyelmes komboban orommotorozasra, az sem jo, mert a farmer csuszik az ulesen, ez elegge ki tud zokkenteni a ritmusbol.
Arra a borruha a legjobb.
Amennyiben a borruhaban szeretne vki varostnezni, termeszetesen arra nem jo, es kenyelmetlen.
Esetleg ismerek embereket, akik varost neznek benne, de ok alapvetoen pozerkedni hasznaljak. Nekik arra is jo. Kinek mire kell eppen. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
pepucs #144940 üzenetére
Ha 2 kesztyu van rajtad, a borkesztyunek min 1 szammal nagyobbnak kell lennie. sztm egyszerubb, egy a kezedre valo teli kesztyut venni, mint ket kesztyuvel szorakozni, amibol az egyik raadasul bor esoben. Nem tudom elkepzelni, hogy ne zavarna a karok kezeleseben, vagy hogy ez jobb kombinacio, mint egyetlen kesztyu.
-
válasz
pepucs #144940 üzenetére
Jó lenne, de olyan passzentos a nyári kesztyűm (ami amúgy esélyesen kicsi is, jövőre cserélem), hogy az alá biztos nem fér be semmi. Na meg nem is a legolcsóbb kesztyűre mennék rá, jó lenne ha bírna ez is pár évet. A linkeltek között meg van olyan, aminek az ujján van ilyen vízlehúzó izé, hátha jobban leszedni a plexiről a vizet mint az, hogy kézzel elmaszatolom
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
pepucs #144785 üzenetére
A hulyegyerekezeshez. En nagyon gyorsan befognam a pofamat ilyen oneletrajzzal.
"
Ebben az időszakban volt egy meghatározó pillanat, mikor nagyon sok minden eldőlt. 1997 szeptemberben volt egy balesetem. Akitől kaptam a motor, annál volt egy FZR 1000-es Yamaha – szerelgetett motorokat -, és összetalálkoztunk. Áradozott, hogy 260-nal ment a motorral! Én meg be voltam ájulva, mi van!!??? Te 260-nal mentél? Nekem ezt látni kell!! Egy lámpától indultunk, hogy majd elkerül, én meg érzem a gyorsulási különbséget. Elrajtoltunk, én meg vártam, hogy mindjárt eldurrant mellettem, de már az ötödiket kapcsoltam, és még semmi! Erre hátrafordultam, hogy hol van, előttem meg egy kisgyerek tolta át a bringáját a zebrán, én meg fékezés nélkül belerongyoltam! Az volt a szerencsénk – neki is meg nekem is -, hogy nem ült rajta, hanem tolta. Elkaptam a hátsó kerekét! Vagy 100 métert hemperegtem a betonon! Pólóban és szabadidő gatyában! A szemtanúk nem jöttek oda hozzám, mert azt gondolták, jó, ez meghalt! Szarrá törtem magam." -
pepucs
tag
válasz
pepucs #144785 üzenetére
https://www.youtube.com/live/we90bqIgmQw?si=PyM8KZgPNYuFqUHS&t=3511
Itt pedig az ominozus történet. -
macilaci78
nagyúr
válasz
pepucs #144780 üzenetére
Tárolóba nem mentek be, tárolón kívül olyasmit vittek el, ami nem volt bezárva, vagy nem volt lezárva. Motorok szoktak lent állni minden szinten. Ponyvával, ponyva nélkül, általában csak a felnin átlökött lánccal. Némelyik a közös konnektor mellett áll hetekre bedugott akkutöltővel. Semmi nem történt velük.
Tavaly volt kint a hirdetőtáblán, egy sisakot és egy pár kesztyűt vittek el. De könyörgöm, kb 200 kocsibeálló van a két zárt szinten, bárki, elvihette.A mi tárolónk a legfelső garázsszinten van, amit az épületben lévő nagyforgalmú étterem üzemeltet. Tehát lejössz egy garázsajtón a "telekre", onnan nem mész le a zárt garázsajtó mögötti mélyebb szintre, hanem egy fizetős sorompón mész be és emögött van a zárt tároló. A sorompó karja rövid, kényelmesen elfér egy motor mellette, nem kell parkolójegyet húzni.
A garázsszintek padlója közönséges aszfalt, egységesen. A tárolók erre az aszfaltrétegre felhúzott falakkal vannak körülzárva. Ez lehet nyitott fémrács zártszelvény keretben, ytong, vagy gipszkarton fal, melyiket mikor csinálták. A szóban forgó tároló külső oldalán burkolt gipszkartonfallal van leválasztva.
A motorok rögzítéséhez fel lehet fúrni valamit a falra, aljzatba, amihez hozzá lehet láncolni. A szekrény opcionális, kényelmi funkció. Még nincs is szekrény, de párat lőhetünk vaterán.
Ettől mindenképp biztonságosabbnak érzem. Így letett motorról vitték el a bukót, kesztyűt.
A saját robogóm, autóm is ezen a szinten egy kisebb tárolóban áll most is. A kulcs is benne van. Mellette egy munkaasztal, salgó polc, szerszámgépek, kompresszor, gumigarnitra, stb. 5-6 éve nincs vele gond.vihartigris: megkérdezhetem, jár hozzánk. De ez egy garázsszint, azzal közös légtér, a tárolón belül is van füstgázérzékelő, elszívó, füstérzékelő és oltófej is.
Saját villanyóráról Vihetünk oda áramot, lépcsőházi automatával egy mondjuk 10 perc alatt lekapcsoló világítással és pár konnektorral. -
-
gonger
senior tag
válasz
pepucs #144711 üzenetére
ebbe a keretbe azért már egy gopro 7 black beleférhet. élménymotorozűs rögzítéséhez szerintem jó lehet. NIncs vele tapasztalatom, egy silver 4-est próbáltam hétvégén az Adrián. Motoron teljesen jó volt, sisakon már hiányzik belőle a stabilizátor. 7-esben már van. Én is gondolkodom, hogy váltsak rá.
-
zgospel
őstag
válasz
pepucs #144606 üzenetére
Most új motorról van szó? Mert ha igen akkor a 765 RS az valamivel kompetensebb pályára még a nakedsége ellenére is, mint a Supersport 950. Bár nem rossz a Ducati felszereltsége sem, de a 765 RS-en még jobb a futómű, még jobb a fék, valamivel erősebb, és jelentősen alacsonyabb a menetkész tömeg.
Oké, a futómű meg a fék az a 950-en is jó, és nem biztos hogy a mi szintünkön érződik a különbség, de ha ugyanazért a pénzért többet adnak akkor miért ne? Ami viszont mindenhol érződik, az a 188 kg vs 210 kg. Ez a különbség onnantól hogy kitolod a garázsból, de főleg a pályanapokon, mindenhol érződik.Egyébként én valószínűleg eladom az enyémet mert idén nem is mentem vele. Ez mondjuk még a 2019-es Street RS, de nincs benne 10 ezer km. Nincs még hirdetve sehol, de ha érdekes lehet neked akkor írj privátban.
-
gonger
senior tag
-
bardi
senior tag
-
gonger
senior tag
-
vlevi
nagyúr
válasz
pepucs #144261 üzenetére
Most van ott valami nyári leárazás, biztosan ki lehet fogni jó dolgokat.
Az első dolog, amit össze tudtam hasonlítani, pl. HJC CS-15 sisak, 60€, ami 400-al számolva is csak 24ezer, az itthon az árukereső legolcsóbbja 33ezer, de inkábjb 40.
(Nem mintha ilyen sisakot akarnék venni, de ez volt, amit 1xűen össze lehet hasonlítani). -
Topiccsendőr
addikt
válasz
pepucs #144202 üzenetére
A lerakodasokat nem fogja elfujni a nagyobb legmozgas, a dugattyu tetorol pedig egyaltalan nem mondod meg 4T nel, melyik volt hogyan hasznalva, csak az olajeves nagysagat lathatod. Egyeduli tisztito hatasa a benzinben levő adaleknak van. A premium penzin tobbet er, mintha forgatnad a motort. A ket dugattyu meg volt csiszolva, amit peldanak rakott a kamera ele. Az alacsonyabb fordulatszam- szivo motorok eseteben nem ugyanakkora hengernyomassal jar, mert a hengerfeltoltes nem idealis, igy sem az alkatreszekre juto stressz nem ugyanakkora, akarcsak a hengertoltottseg.
LowSpeedPreIgnition csak a turbofeltoltos kozvetlenbefecs autoknal letezo jelenseg. Mivel ott nagy hengertoltottseget tudsz csinalni alacsony fordulaton. -
csongi
veterán
válasz
pepucs #144071 üzenetére
Ugye van benne 92Le, ehez hozza adod a letiltott 42, es maris megvan a szukseges ertek az eladashoz
Vagy ilyesmi.
De komolyan, az a blokk mar 95Le-re visssza van fojtva, es onnan megblejebb. Valahol a 150Le benne van a blokkban.
Ezt kaphatod meg, mondjuk ugy, teljes ertekben. -
válasz
pepucs #144012 üzenetére
Nem veletlenul imadtam en is a twingot, azzal lampatol lampaig gyorsulhattam barhogy, nem volt veszelyes, nem is ereztem, hogy az autoban hude hude sok minden maradt volna, a bukkben is egesz szorakoztato volt vele kanyarogni, pedig nem mentem gyorsan.
Aztan pl egy octaviaval mar veszelyesebbnek ereztem, ott azert boven nagyobb sebessegek voltak mindenhol...
A kicsi, amit "ki tudsz hajtani" szerintem mindig nagyobb moka lesz
-
Biqci
aktív tag
válasz
pepucs #144043 üzenetére
Nekem 675 van, de a 765 csak jobb tőle. De már a régi is nagyon igényes. A tiszta műszaki adatok illetően jobb mint a SV, a Gsx8, az MT09 vele pariban van a Duke másabb, sz S1000 sokkal nagyobb nehezebb. Szóval az MT-n kívül mindegyik más, márcsak a 3 hengeresség miatt is. Ha csak meg nêzed, sokkal igényesebb a többinél, nagyon szépek a hegesztések, de pl a rudazat csuklóknál mindenhol szivacs szigetelés is van, szóval erre is adtak. A megbízhatóság pedig nagyon jó, pedig Thaiföldön gyártják. A márkaszervizben ahová viszem, alig van javításra váró, max a kötelező szerviz miatt, nemúgy mint BMW-ből. Ja, hamár BMW, a szomszéd R NineT-jén az ülés egyszerűen ferde, a bal oldalon közelebb van a tankhoz mint a jobb oldalon, de legalább 5-6mm-rel. A szeeviz szerint ez ilyen, nem tudnak vele mit csinálni...
-
Xero
nagyúr
-
zgospel
őstag
válasz
pepucs #144029 üzenetére
Én 2019-essel mentem, nagyon sima motor volt. Semmi vibráció, semmi rázás.
Egyszerű de jól összerakott csomag, a spórolást persze mindenhol tetten lehetett érni rajta, de ettől függetlenül harmonikusan, szépen és jó pozícióban tudtam vele motorozni, nekem nagyon tetszett. Ugyanazon évjáratú MT-09 üléspozíciója szerintem sokkal-sokkal rosszabb.
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest