Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telefonjavítás, szerviz
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
-
Mobilarena
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
vlevi
nagyúr
válasz
Sys85
üzenetére
Pedig már azt hittem, hogy csak nekem vannak nyugjeim a fulesekkel

Előtte volt sokféle, általában azok, amiket telefonhoz adtak gyárilag, de azokkal nem tudom miért, vagy az anyaga, vagy a mérete, vagy mittudomén, de perceket sem bírtam ki a fülembe dugva. Volt olyan is y amihez 4 fele méretu dugó volt, de egyik sem vált be. Ez a Sony viszont valamiért bevált. Nem állítom, hogy neked is biztos jó lenne, ez sajnos előre sosem derül ki, pont, mint a bukósisak választás. -
-
etnies
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Megmondom őszintén, én már teljesen elvesztettem a fonalat a DID jelöléseinél, csak Google után tudtam hova tenni a zvmx2-t.
DID-re nem ártana ráengedni egy marketingest:
Az O-gyűrűs lehetne "Saver" vagy "Eco" pl: 525Saver
A VX lehetne mondjuk "advanced" pl: 525Advanced
A ZVMX lehetne "pro" vagy "race" pl: 525Pro
Kicsit jobban szólna, mint ez a mostani rendszer. Én még akciósan vettem egy Vx3 szettet a motorra, gumis JT lánckerékkel, de a lánccsere egyelőre érdeklődés hiányában elmaradt, talán majd most nyáron vagy ősszel.

-
vlevi
nagyúr
válasz
Sys85
üzenetére
Én használok maszkot. Azon kívül, hogy nem a sisakba izzadok bele, hanem a maszkba, arra is jó, hogy, amikor bedugom a fülest, ráveszem a maszkot, és a sisak felvételekor már nem mozdul el a füles.
Persze telefonálni akkor se lehet vele, mert a mikrofonja a bukón kívül van
-
adrian14
tag
Sziasztok!
Megtaláltam a régi mellvédőmet (80as évek vége, 90es évek elejéből lehet). Esetleg tudjátok mennyit érhet? Vannak még ennek a korszaknak rajongói, akik fizetnének ilyenért? -
-
-
-
vlevi
nagyúr
válasz
pepucs
üzenetére
Zene hallgatásra nekem ez a Sony BT füles vallt be.
Ha nem hallgatok zenét, akkor sima fuldugonak is jó, a szelzajt nagyon jól tompítja
[link]
Telefonálni nem szoktam motorozás közben, de ezzel nem is nagyon tudnék, mert a mikrofonja a madzagon van.
De nekem ez vált be, valamiért csak ezt az egyet bírtam elviselni a fülembe dugav, pedig volt tobb másik is. -
norbeerto
csendes tag
válasz
vihartigris
üzenetére
Gyulafirátót, Káosz motor
-
pepucs
tag
Zenehallgatásra és telefonálásra továbbra is a Cardo Freecom 4x JBL a legalkalmasabb?
-
Mentolka
senior tag
válasz
vihartigris
üzenetére
Budapesten és környékén: pl. RMC, Karasna
-
vihartigris
őstag
Úgy emlékeztem, hogy nem túl régen szó volt róla, hogy hol lehet szépkártyával is vásárolni motoros boltban.
Próbáltam a keresőt, visszaolvastam kb 1 hónapot de nem találtam semmit, összefoglalóban sincs ilyen információ (hiba
).
Aki tud ilyen boltot az ne tartsa magában
Elsősorban most lábra keresek dolgokat (nadrág, bakancs, csizma). -
Topiccsendőr
addikt
válasz
etnies
üzenetére
a zvmx2 -ot akarom kiprobalni az r1-en. Az530 zvmx 12e km utan szakaszos lett, ugy, hogy minden menes utan fujtam, ami sokszor 200km alatti futas volt. A loti-futi 83 loeros motoron meg az alsopolcos, sima o-gyurus lanc is tobbet birt, mint 20e, inkabb rozsdaval volt a baj, mert mielott megvettem, tobb evet allt. A loero eleg nagy faktor, emelett a lancolajozo biztos sokat segit, ezt elhiszem.
A reginanak van meg egy lanca, ahol a csapok elmeletileg meg kemenyebbek a mas szerkezetu szenatomok miatt. Ha megint ilyen futasteljesitmenynel megnyulik, akkor lehet kiprobalom azt. -
csongi
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Felhasznalok, nem szerelok. Csak azt mondjak amit a szerelo mond nekik, vagy felre ertik.
Azt is mondta egy Ajkai szerelo, ezeken nem kell lancot cserelni 70 ezer elott.
.
Lehet vissza tekertek az orat.
Van meg egy hasonlo szakasz a lancba.Tamás9x
Pegaso csoport.
Amugy normalisak, es jo szandekuak, segitokeszek es ez fontos.
Csak vannak olyan megnevezesek, emiket nem halottam eddig.
-
Geresics
addikt
Nézegetett már valaki közületek gyereknek elektromos motort? Kb. ilyesmire gondolok, mint ez:
FunBikes MXR 1600w 48v Lithium Electric Motorbike 14/12 68cm Yellow Kids Dirt Bike
De ez ugye nem itt van, és nem nagyon tudom, hogy merre induljak a kereséssel... -
Viktor8.
tag
Sziasztok! Esetleg tudnátok olyan boltot mondani ahol lehet kapni nagy méretű motoros csizmát? (Max 70eFt-ig). 49-50-es méretűt, nem nagyon találok sehol. Illetve olyan vízhatlan telefontartót amibe belefér 6.7 col vagy nagyobb méretű telefon. Köszönöm!
-
bacus
őstag
A kieg lámpáért elvileg mindenhol szólnak, mert le kell fényképezni a motort, ez ugye rájuk nézve is terhelő..
Én erre azt találtam ki, hogy vittem vastag sötét zoknit, nem szereltem le, csak ráhúztam a lámpákra, amiket persze lekapcsoltam.
Lefényképezték, a kép elég szar felbontású ahhoz, hogy nem látszik, hogy van rajta kieg lámpa, így már megfelelt.Szerintem mindennel így lehetnek, ha látszik a képen, az nem jó, akkor belekötnek, persze van aki tud úgy fényképezni, hogy ne legyen a képen

Csak érdekességként, hogy tavaly kérdeztem, hogy még mindig azzal a gagyi szappantartóval fényképez? Az volt a válasz, hogy azzal kell !!, mert azt fogadják el, az ugyanis rá tudja fényképezni a képre a dátumot, stb. Sokkal egyszerübb lenne neki a telefonjával, jobb képeket is csinál a telefon, de az nem jó, azért őt csesztetik.
-
tboldi
nagyúr
válasz
norbeerto
üzenetére
Vizsgabiztostól függ, azon a két helyen, ahol én voltam sima 2 évenkénti műszakin, az élőfába is belekötöttek, az egyikkel még jól össze is vesztem. Egy harmadik állomáson meg átment csont nélkül úgy, hogy nem alakítottam vissza semmit, mert tudtam jól, hogy csak mondvacsinált dolgokkal cseszegettek.
-
norbeerto
csendes tag
Nekem a tükrök, a farokidom a rendszámtáblatartóval és a hátsó indexek nem gyáriak, de forgalmiban semmi sincs ezekről külön pedig külföldi volt és kapott műszakit. Vagy ezeket csak az első magyarországi műszakin nézik, hogy papírok rendben vannak-e aztán onnantól oké?
-
palfitom
félisten
Geresics
A gyári extra jól hangzik, majd betanulom!
tboldi
Közel 4 éve van nálam a mocim, most jár le a vizsgája, és gondoltam rendezem a kipufogó kérdést, de úgy látom marad bejegyzetlenül...
-
Geresics
addikt
válasz
palfitom
üzenetére
A Pegaso-n én tettem rá a gyári extraként kérhető Akrát. Műszakin kérdezték, hogy "hát ez?" Mondom gyári extra! "Ja, akkor OK!" - ennyi volt. Volt hozzá valami kiskönyv szerű e-jeles tanuúsítvány is, ami mindig a motorban volt, de rendőr soha nem kérte (pedig a DB Killer nélküli 113 dB indokoltá tette volna)
-
tboldi
nagyúr
válasz
palfitom
üzenetére
Pedig igen, így megy.
Én magam nem jártam végig még ezt a procedúrát, de egy olyan sportkipus Alfa került hozzám januárban, ami már túlesett rajta. Kaptam hozzá az összes dokumentumot, határozatot, pecsétes, nemzeti színű madzagos fordítást (mert svájci), kinyomtatott fotót is, ami ehhez kellett vagy közben keletkezett.
-
etnies
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Amióta olajozót használok nem kellett láncot cserélni, nincs szakaszosan megnyúlva.
Eddig max 20.000-et ment el (ha hosszabb túrákat tettem), városban 10 alatt is ki tudtam nyírni. A mostani kb 30.000-nél tart és még van benne két állítási lehetőség kb.
Szóval én is az olajozós egyház tagja lettem. -
palfitom
félisten
Sziasztok,
E-jeles, "street-legal" utólagos kipufogó itthoni hivatalosításához tényleg kell átalakítási engedély + kpm-vizsga?
Nem akarom elhinni, hogy ilyen macerás lenne (bár tényleg néha agyrém ami a m.o-i hivatalokban megy)... -
-
etnies
senior tag
válasz
hroberto
üzenetére
Látjátok, mindig jut arra rendőr, amire igazán kell

Már meséltem talán, egyszer engem is kiszedtek még Budapesten a Kerepesi úton az Aréna Pláza előtt (vidékieknek: három sávos út, nappal forgalmas, este üres).
Mentünk haza este tízkor az angoltanfolyamról a tök üres úton, mögöttem ült a feleségem.
Akkor hetvenes tábla volt kirakva, annyival is mentem, mert össze vannak hangolva a lámpák, felesleges sietni. Sziréna, villogás, megállítás. Jogsi, biztosítás, műszaki?
Megvan? Akkor elsősegély készlet.
Az is van? Faszba. Akkor.... profilmélység? SZAKSZERŰEN, zseblámpával nézegetve "megmérték", majd köszönés nélkül távoztak. Kis zsebpénzt akartak, keresték a következő madarat. -
csongi
veterán
All:
Nem tudom, de csoportba mar ilyet is csereltek.
.
Bontom tovabb, a rotaxot.
Lesz melo rendesen.
Azta mindenit. -
csongi
veterán
Mi az az injektor szinkron gyuru?
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Somatom
üzenetére
Köszi srácok a küldött videót is!
Ha minden igaz közbe sikerült fogni egy AV100S-es kamerát innentől egyszerűbb lesz. Sajnos nagyon macerás a megfelelő videó alapanyag amivel már lehet is dolgozni. Pfiucska nem látótér központos kép kapásból kuka ahogy a sisak kamera is nagyon necces már mert belelóg a műszerfal ergó durván vágni kell a ROI-t az értelmezési tartományt.
-
Somatom
veterán
-
Biqci
aktív tag
válasz
bacus
üzenetére
Látod, erre a beégetett sim-re eddig nem is gondoltam, lehetséges. Nekem ami fontos, automatikusan rögzíti a távot, el tudom menteni és bármikor megnézni, nem kell a motor közelében lenni. Távolról le tudom kérdezni a motor helyzetét, ki-be kapcsolhatom a lopás figyelőt, tényleg keveset fogyaszt és megbízhatóan teszi a dolgát. A max-min sebesség, dőlésszög stb csak hab a tortán. Az ár az nem játszik szerepet, mert ajándék volt, így ezzel a részével a dolognak nem foglalkoztam, így fogalmam sincs, lenne-e olcsóbb alternatíva. Ettől függetlenül nagyon elégedett vagyok vele, nem csoda a jó értékelése az összes platformon...
-
bacus
őstag
válasz
Biqci
üzenetére
Hiába nézem a honlapot, komolyan nem derül ki, csak, hogy van benne GSM modul és GPRS hálózatot használ. Mondjuk ennyi pénzért amibe kerül, 10 év sim kártya használat biztos belefér
, szóval lehet beégetett, előre aktivált sim van benne, utána meg tönkremegy, megveszed újból 
Az apple airtag-k ben sincs semmi, se sim, se más egyéb, egy kis fogyasztású bt modulon kívül, csakhogy nem is működik, ha nincs a közelben iphone. Ott ugyanis az apple minden apple telefont használ a tulajok tudta nélkül, illetve azok netét is, sőt a gps modulját is, ugyanis az airtagnek az sincs saját. De ezt egy apple meg tudja tenni, mert saját gyártmányú telefonján saját oprendszerét futtatja.
Mindegy, itt nem tudom, hogy működik, de 250 EUR sok pénz, a kütyü tudása/ígérete nagyon jó, sokkal többet tud, mint amit eddig láttam, dőlésszög, telefonos app - gpx export, alacsony fogyasztás (bár azt írják 2 hetente mész akkor korlátlan, ezt a kínai sim kártyás cucc is tudja) 15 EUR ért. 500 Ft egy sim kártya havonta kb, feltöltős még olcsóbb is lehet, 6e Ft/év, 10év után még mindig csak fele annyiba került mint ez, igaz, nincs dőlés szög, illetve nekem kml vagy excel export van csak.
-
Micsurin
nagyúr
Van bárkinek olyan videója amin látszanak sáv felfestések, kb értelmezhetően van benne pár kanyar és min 540p 30fps és van benne olyan objektum aminek fixen tudjuk a fizikai méreteit? Szakdolgozatba keresek videót kamerapozícionáláshoz és feltanításhoz bizisten soha sehol nem lesz használva. A legnagyobb problémát utóbbi jelenti mert kell a pixelre visszaszámolt szélesség arányosan ívrajzolás miatt.
persu köszi a tavalyiakat egy TDK-t megúsztunk úgy
de nincs benne olyan ami alapján a kamera rendesen pozícionálható valami aminek effektíve tudjuk a méretét és a valódi mérete alapján visszaszámolható a szélesség pixel-re kivetítve. Utóbbit tudnom kell másképp a körív rajzoltatás meghülyül OpenCV-ben
-
3800+
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
25.000 van a láncban. Köszi a tippet, így már könnyebb lesz keresnem a hiba forrását!

Tüzi: ha tovább fogyok, eltűnök!
-
duni84
aktív tag
válasz
Mentolka
üzenetére
szerintem csak nem áztattad elég ideig. évek óta simán azt csinálom, hogy lespriccelem vízzel a plexit, majd rátapicskolok papír törlőkendőt, újra lespriccelen vízzel, aztán 5-6 perc múlva megint. nem tudom mennyit szokott így ázni, kb 10 percre tippelek, azalatt az utolsó bogár is felázik. semmi tisztítószert nem használok. ezután még simán vízzel lespriccelem, aztán puha papírtörlő vagy mikroszálas törlőkendő, ha kéznél van, aztán karcmentes, bogármentes, homálymentes lesz a plexi.
-
válasz
pepucs
üzenetére
Mivel 600 D szövet, és nem fólia, a felülete ez:

Felpuhítod a koszt és belekened, nem Fólia, vagy Bőr, de a bőr sem sima. szoktam látni embereket akik fújják vaamivel, aztán letörlik, jó lehet esőben benne ázni, nyáron pedig szaunnáznia maradék vegyszerben amit beledolgoztunk a kabátba
Nagyon bogaras menet után hagyom megszáradni, indulás előtt lekefélem, ha nagyon retek akkor szezonban 1-2* kimosom de szezon vgén tuti. Ózontisztítóval, avgy ezüst kolliddal "fertőtlenítem" szagtalanítom.
A te bőröd, a te életed.
-
Biqci
aktív tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ok, mert a könyv függőleges helyzetbe állítva, terhelés nélkül adja meg az ellenőrzést és itt a függőleges helyzet a meglepetés. Eddig mindig oldalsztenderden néztem minden motornál. Tehát ahány ház...
-
pepucs
tag
válasz
Tamás9x
üzenetére
Plus Racing Ray kabátra tökéletes, lehet hogy minőségibb/más fajta kabátra nem jó.
-
Biqci
aktív tag
Na egy beugrató kérdés. Hogy kell helyesen ellenőrizni a láncfeszességet? Az alany egy Street Triple. Mert én másképp tudtam, mint a gépkönyve ír...
-
lumpy92
aktív tag
Sziasztok!
Budapest XIII. Kerületében, a Párkány utca környékén keresek kiadó garázst/motor beálló helyet.
Hátha valakinek az ismerősének az ismerőse pont tud ilyet.
-
válasz
Mentolka
üzenetére
Plexire vagy műanyagra simán jók ezek a bogároldók, annyi a titok hogy én papítörlőt teszek rá arra fújom, hagyom, hogy feloldja, amjd ha nagyon makacs akkor Flóraszepptel áttörlöm, még nem marta meg segol a fényezért vagy a festéket:

így is úgy is karcolódik a plexi van aki 1-2 évente cseréli, én jövőre fogom, a 4. évén.
-
Mentolka
senior tag
Na és a plexire mi a tipp?
A hétvégén rengeteg bogár kenődött fel a szélvédőre.
A legjobb, amit eddig hallottam: melegvízes textilt ráborítok a plexire, hagyom egy kicsit, majd ablaktisztító szerrel és puha ronggyal (mikroszálas) áttörlöm.
Ezzel az a baj, hogy nem lesz teljesen tiszta (homályos marad). Próbáltam ezután papírzsebkendővel (ezt puhábbnak találtam, mint a papír kéztörlőt) átörölni. Így tiszta lett.
Ezzel meg az a baj, hogy akármennyire vigyáztam így is lett rajta karc - igaz még csak enyhén, de pont ezt szeretném elkerülni. -
-
pepucs
tag
válasz
Tamás9x
üzenetére
Textilre: Rongyra ez a bogároldó , áttöröl, nedves rongy, áttöröl, kész
-
Apophis
őstag
válasz
pietrrr
üzenetére
Pedig sima szappanos meleg víz elég, csak hagyni kell hatni, hogy felázzon, vagy puha kefével rá lehet még menni. S100 bőrtisztítója is jó, de elég drága. Macera amúgy, én évente max 1-2-szer pucolom alaposabban (nyár vége és szezon vége), akkor le is ápolom. Vegyél feketét, azon nem látszik annyira
. Nekem egyszer volt félig fehér bőr, soha többet. -
-
palfitom
félisten
Geresics + GTVili
Köszi
-
Geresics
addikt
válasz
palfitom
üzenetére
Motorozom esőben is!

Amúgy általában semmit, csak amikor már tényleg gázos. Mivel gagyi Sixgear dzsekim van, nem törődöm az anyag lelki világával, és simán szappan+körömkefe+víz kombóval bebizonyítom, hogy én vagyok az erősebb.
Amikor hosszabb időre teszem le, akkor mosógép (protektorok nélkül).Szerk.
amint elkezdek újra túrázni, veszek egy Alpinestar dzsekit (Bogota), és akkor majd elolvasom életemben először, hogy hogy is kellene bánni vele!
-
pietrrr
senior tag
Haligali!
Bőrkabátról mivel lehet a leghatékonyabban letusztítani a bogártetemeket?
Próbáltam a langyos szappanos vizet, de az sajna nem hozott le mindent.
Köszi a tippeket, tanácsokat előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- HP EliteBook / ZBook topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Iqos cigaretta
- Mini-ITX
- Robotporszívók
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Vostro 5490 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- magyar billentyűzet - 151 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5-12450HX, RTX 4060
- 152 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-12450H, RTX 4060 (ELKELT)
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Egy próbakört mentem vele pilisszentkeresztig. Viszont az AGV k3 SV-hez kikellett vágni a bukó belső anyagából, hogy passzoljon bele anélkül hogy nyomja a fülem. (