- Yettel topik
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
slfln
senior tag
(#39003) schawo: A Juniorról nem tudunk semmit. Nagyon szép, de azóta igencsak elhaladt felette a világ. Valószínűleg számtalan problémája lehet, mint minden fülre tervezett eszköznek.
Mitől lenne légyfing, a kicsi méretén kívül? Miben éreztél hiányt, amikor hallgattad?
(#39004) szilu7: Azért nem érdekel a DACport, mert 10ohm a kimenő impedancia és nem tudnám használni se az iemekkel, se a K550-el értelmesen. Biztos más hangja lenne emiatt. Nemrég csináltam is egy excelt, amiben meg lehet nézni mi történik a fejes fr. menetével és hogyan alakul a damping.
Az 1ohmos verzióért meg a +100$... Vicc kategória megint.(#39005) Dave™: Hatalmas össznépi összeborulás volt nem is olyan régen azzal kapcsolatban, hogy nem kellene mocskolni a forrást. Most megint ott járunk, hogy dugjunk össze mindent és majd lesz belőle valami, amit lehet ”szeretni”, mert biztos jó, hiszen sok pénzt költöttem rá. Vicces, ahogy az aktuális ”hangulattal” változik a vélemény. Zéró konzekvencia.
A fejhallgatónak kellene szubjektívnek lennie, nem a forrásnak.(#39009) bigmasterg: Valószínűleg más lenne kapásból a kimenő imp. miatt szintén. Én szívesen összehasonlítanám, de a legjobb az lenne, ha mások is megtennék.
Azóta se láttam Deadzone41-en kívül senkit, aki megpróbált volna összehasonlítani két forrást egymás mellett kontrolláltan, normálisan. Fogalmam sincs mitől ekkora tabu ez és miért lesz automatikusan hülye, aki szkeptikus és inkább valóban a fülére hallgat szó szerint és próbálja mellőzni a befolyásoltságait.
Nem értem miért jobb az, és miért az van itt preferálva, ha valaki napokkal később összehasonlít két forrást különböző fejhallgatókkal, különböző zenével, különböző hangerőn és meglepő módon mást tapasztal. És erre bólogattok nagy helyeselve. Nem sántít ez kicsit senkinek? Két JÓ forrás között kisebb különbség van, mint két ugyanolyan típusú fejes között.(#39027) baluka26: Már írtam többször és püben is a válaszomat erre. Meg azt is, hogy valószínűleg lenne különbség és azt is, hogy miért. Mivel én itt kategorikusan ki vagyok jelentve süketnek, mert össze mertem hasonlítani két jónak mondható forrást a látásomat mellőzve és nem hallottam köztük semmilyen számottevő különbséget terheléstől függetlenül, átengedem a terepet tőlem sokkal tapasztaltabbnak kikiáltott és jobb fülű kollégáknak.
Csak látnék végre eredményt, tökösséget; nem csak szókiforgatást, sarazást, bandwagont, meg nevetséges, totálisan üres, besértődött picsogást.
Ja és legfőképp érveket! Megalapozott, átgondolt, épeszű ellenérveket! Az még mindig rendkívül kevés, hogy valami drágább, meg nagyobb.Az E10-et én is fel tudom ajánlani, és segítek is a tesztelésben örömmel.
(#39029) bkercso: A Harmannál van a világ egyik legnagyobb ilyen célú tesztlaborja. Ők különös figyelmet és rengeteg időt fordítanak a vaktesztekre és az alapos meghallgatásra, de még vannak így egy páran hálistennek’ és az eredmény igazolja is őket. Ajánlom ezzel kapcsolatban Sean Olive blogját.
-
slfln
senior tag
A HD800-nak 0.16mW/0.242Vrms kell a 90dBSPL-hez. Az E10 300 ohmba low gainen 8mW-ot tud. Ez 107dBSPL. Nekem kb. 95dB-re van szükségem max. A 8-as skálán low gainen az E10 a HD800-al nálam 2-3 között állna. Alacsony a kimeneti imp.-je, ami Senn-nél optimális, mert arra terveznek. Továbbá elég ideális terhelés egy erősítőnek.
Ügyesen bemagoltad a tutiságot a HF-ről te is.
Ha ilyen okos vagy, akkor remélem, hogy megveszed a Csuanguang AT copy erősítőt, amiről a DAC topikban beszéltél. Ha az 3,3W-ot köhög 32ohmba, ahogy írják egy 2V-os jelről kétlem, hogy a poti alsó 0,000001mm-en túl jutsz a fejeseiddel. De legalább jól meg lesznek erősítve.(#38999) Ákos97: Logikus...
Mert! Mert! Mert csak!
-
slfln
senior tag
válasz
szilu7 #38992 üzenetére
Én megvárom az ODA+ODAC-ot. Előtte viszont azt is megvárom, míg lesz valakinek
. Ha nem bírom ki A-B-zni egyeztetett hangerőn az E10-et mellette akkor nem költök rá.
Ha nem laksz messze megmutatom a K550-et. (Ha érdekel PÜ.)(#38991) Ákos97: Csak 50%? Francba, akkor csak úgy fog szólni, mint egy 150eFt-os fejes.
Ez így magadtól jön amúgy? Mennyi részét találod ki?
Szerintem nem kell 11db opamp, hogy jól szóljon valami.(#38993) csƵ: Eladtam mindent, most egy FiiO E10 van.
-
slfln
senior tag
válasz
bigmasterg #38984 üzenetére
HE-5, HE-500, HE-6 azért igen korrekt a méréseken. Valahogy viszont egyik se vonz.
Audeze a driver leállós meg a szinte 'nincs két egyforma' dolog miatt nagyon felejtős ennyiért nálam.(#38986) Ákos97: Köszönöm, hogy felvilágosítottál! Nagyon hasznos volt.
Ajánlom a vaktesztet a hülyeség helyett és a 6moons meg a headfonia helyett nwavguy blogját inkább. Apu is jobban jár.
Nekem továbbra is remekül közvetíti az E10 azt az ~1V-ot, amire szükségem van.
-
slfln
senior tag
válasz
bigmasterg #38981 üzenetére
Q701 v. K702 / HD700 (addigra remélem lesz demo) / HD800 / T1.
Dave: Dédinek kell.
De, nekem igen és az is lesz a referenciám, amikor meghallgatom ezeket. Ha nem győz meg egyik sem, akkor marad egyedül a polc közepén.
Mivel cserélhető a kábele, ugye mindenki dugja is bele a fantasztikus ápgréd kábelt rögtön és így a használtak drágábbak, mint az új itthon.
-
slfln
senior tag
válasz
szilu7 #38976 üzenetére
Jó, hát én mondjuk 200k-nál ezt borítékolhatóan egy infarktussal kezdeném, el se jutnék a textilsprayig. Meg nem azzal akarom kezdeni, hogy szétszedem kiretketleníteni.
Alapvetően nem bízok senkiben, így nehéz. Itthon is elmennék megnézni és meghallgatni, mielőtt megveszem, bárhol legyen. -
slfln
senior tag
válasz
bigmasterg #38974 üzenetére
Bele, az egyetlen fejes eddig, amibe nem tudom a kis fikáimat törölgetni és boldog vagyok vele teljesen.
Még nem, de ezen igen hamar segíteni fogok.
Terepfelmérést tartok, áprilisban fogok vásárolni, addig meg fogok hallgatni minden jelöltemet. -
slfln
senior tag
válasz
bigmasterg #38970 üzenetére
Neeeeem, dédinek kell TV mellé, mert fullon se elég hangos neki. Hangfal meg zavarná a szomszéd tanyán élőket.
Remélem a 21 éves Akai TV kihajtja hangosan. Azokban még volt kakaó.
Azt mondta olyan legyen, hogyha becsukja a szemét maga előtt "lássa" Hozé' Armandót.
Remélem jó lesz.Dave: Használt csak itthonról, nehogy olyan jól járjak vele, mint szilu a HD650-el. Nem kell fölösleges hajhullás.
Újra meg várom, hogy mondjon valaki valamit. (PÜ-ben.) -
slfln
senior tag
Tud valaki segíteni egy Senn HD800 "jó" árú beszerzésében? (PÜ)
-
slfln
senior tag
Az fr még hagyján. Vannak emberek, akik "tudnak" szeretni ettől nagyobb hullámvasutat ott felül. Az 500Hz-es négyszög már sokkal érdekesebb azzal a jó nagy második 'felcsapódással'. Az nem igazán egészséges. Meg a THD-se.
Nem láttam még. Attól messze nem várnék ennyit se.
-
slfln
senior tag
A méréseket nézve, ezt madzagosan még mindig nem nehéz felülmúlni 600$-ért.
-
slfln
senior tag
Erről inkább kérjél több képet előtte. A fejpánttal valami nem igazán stimmel. Szerintem a Pro változaté van rámókolva. A törésgátló a házon az utóbbi években nem ilyen. Ez a 2005-ös verzió lehet még. Érdekes, hogy 1-2-szer használta, de a hordtáska nincs jó állapotban.
"I have a great seller record and can promise you these are great headphones." - = Így nagy meggyőzőerővel tudom rád sózni a szemetet.
(Látom megelőztek.)
-
slfln
senior tag
-
slfln
senior tag
Tyllnél az Allgraphs.pdf már márciusi.
-
slfln
senior tag
válasz
PR0JECTNR56 #38177 üzenetére
Nem 'találgatni' kell. Tervezni. A normális dolgok így születnek. Mint ez is.
Kik ezek az emberek? (Mármint schawon, Shufnyn, meg rajtam kívül.) A head-fion egy pozitív észrevétel van és számtalan negatív, aminek a fele meg se hallgatta, csak automatikusan utálja az AKG-t, mert mostanában az trendi. A fantasztikus nemzetközi hifiújságok is leszarozták... meeert'... csak -> A HD598 faszerű berakását imponálóbbnak találták a feleségeink ezért annak 5 csillag, ennek meg 2.
Én nem fogok zenéhez fejhallgatót ajánlani. Annyit tudok mondani, hogy kegyetlenül gyors és mindent szépen külön lekottázna neked ebben is.
-
slfln
senior tag
válasz
baluka26 #38154 üzenetére
Hát ehhez csak annyit tudok hozzáfűzni, hogy a fülhallgatós topikban épp nagy szeretetnek örvendő HP-CN40-et egy mérés alapján mentem el megvenni. Most nézd meg az eredményét.
A K550-ről nem volt mérés, amikor megvettem...
(#38153) ntomka: A K550-el tök mindegy mit hallgatok. Minden ugyanolyan jól szól.
CN40: Akkor nem az, hogy jól szól.
Hagyjuk inkább szerintem... Jobb lesz.
-
slfln
senior tag
válasz
#56474624 #38147 üzenetére
Közel nem vagyok kopasz most se, de gondolkozás nélkül mentem a fodrászhoz a félhosszú hajammal. Így azonnal van tökéletes szigetelésem, amint felrakom a fejemre.
Hosszú hajjal nem érdemes próbálkozni a K550-el, ismét elmondom.
Vagy sok türelem kell és megvárni, míg annyira lelapul a séró.
Ha a hajad eltartja a fejest a füledtől akkor lesznek olyan tapasztalataid, mint amilyen neked is volt.
Annyit kipróbálhattál volna, hogy odanyomod enyhén a fejedhez ellenőrizni, nem-e a szigetelés a probléma, ami zártnál esszenciális.Meg persze nem árt fürdőkádból hallgatni '70-es évekbeli enteriőrrel a teljes élvezethez.
Legalább most már a mérés is igazol, hogy nincs baj a hallásommal.
DF-el egyenlítve ez az fr a javasolt szürke vonal lesz a GE-n.
A többi mérés is szimplán elképesztő. Nagyon feladta a labdát az AKG mindenkinek. Ha ez a fejes 200eFt-ra lenne beárazva, azon se lepődtem volna meg.
Innen is gratulálok a mérnökeiknek. -
slfln
senior tag
Normális felhelyezéssel ennyire "vékony" az alja. Fr-ből érdemes mellérakni a T70-et, mert az van a goldenearsen is, (és az is zárt) így meg lehet nézni DF-el milyen lenne kb.
Érdemes összenézni az LCD3-al (!) a négyszögeket. Azt hiszem a legjobb 50Hz-es négyszög, amit valaha láttam dinamikus fejesből. Az 500Hz-es is túllövés és ringing nélküli, ezt lehet majd látni az impulzusán is.
Bár az szinte semmit nem árul el, de nagyon jók a harmonikus torzítás mérések is. (Érdemes megnézni akár a T1-et és a HD800-at mellette.) -
slfln
senior tag
(Hozzám hasonlóan) lelkes HeadRoom teszt a K550-ről.
"...Right out of the box our jaws dropped at the clarity and detail of mid through high frequencies without edginess, mixed with an excellently balanced and full bass response uncommon to any other AKG headphone at this level..."
"...The excitement is high for the AKG K550 here at HeadRoom. We’ve been long-time fans of the Denon AH-D2000 and the K550 gives it a serious run for the money, especially at $50 lower MAP..."
"...the Shure SRH-940, which we find holds its own against the K550, but (similar to the D2000) it can get edgy as you turn up the volume and the mid-range lacks the same neutral presentation and low-end punch as the K550..."
-
slfln
senior tag
válasz
schawo #37506 üzenetére
Nem kell keresni se a szót.
Az SRH840 így pár nap non-stop K550 után érdekes volt. Szombaton 6-7 tesztszámot végignyomtam fi:zi'knél a 440-el és bár emlékezetből, de nekem elég hasonlóak a benyomásaim róluk. Úgy értem közelebb áll sokkal a 440-hez, mint a 940-hez.
Szóval az AKG után a 840-nek nehéz, és puha hangja volt kisebb, de pontos térrel és jó szeparációval. Az 550 után eléggé soknak tűnt a mélye, de valljuk be, hogy mennyiségileg az közelebb áll a természeteshez. Hasonlóan közvetlen előadású mindkettő. Az AKG nekem világosabb, élénkebb és jobb felbontású.
A Shure-ban tetszett, hogy koherens volt, jól textúrázott és kiszámítható, furi hegyek-völgyektől mentes. -
slfln
senior tag
válasz
ntomka #37410 üzenetére
A dokumentálatlan fejes méréseket, meg úgy általában a fejes méréseket azért nem szabad készpénznek venni, de erről is volt már szó. Elég sok a buktató és vannak "mérhetetlen" fejesek pl. Qualia, DT48... (A 48-nál látszódik, hogy össze-vissza vándorolt a ~1kHz alatti része, ahogy tologatta rajta. Elvileg a felhelyezésre legérzéketlenebb fejes úgy néz ki a HD800.)
A goldenarsen tudjuk, hogy DF alapján egyenlítenek ki. A headphone.com meg az innerfidelitytől kapja a méréseket és Shufny felhívta rá a figyelmemet, hogy az se nem FF se nem DF, hanem egy harmadik: "Independent of Direction". Ezért ott inkább csak a nyers adatokat nézem.
A gyártók is elég szabadosan kezelik ezt, nincs leszögezett tutiság... Ahogy nincs két egyforma fül sem.Ha ezekkel nincs valaki tisztában, akkor sok értelme nincs nézni a fejes méréseket.
Ha ezeket érted és sok fejest hallottál, amiről van "normális" mérés, akkor onnan tudod a referenciád esetleges problémáit is azonosítani akár, ha szerzel rutint. -
slfln
senior tag
válasz
ntomka #37401 üzenetére
Igen. Onnan tudom, hogy nem jó a mérés, hogy hallottam már nem "kiemelt mélyet" és a 770 pedig nem ilyen. Ahhoz nem kell mérés, hogy két cuccot egymás mellett hallgatva azonos hangerőn megmondd, hogy pl. a középhez képest melyikből hallasz több mélyet.
A GR07 meg pl. totál egyenes alul.Johnny Cage: link
-
slfln
senior tag
válasz
ntomka #37397 üzenetére
Érdekes módon 3 mérésen masszív mélykiemelése van a 770-nek és nem kell nagy rutin hozzá, hogy rájöjj, hogy tényleg az van neki. Ezen mi nem elég? Dobos fejhallgatónak tervezték. Komolyan nem tudok ezen mit tovább magyarázni, mert lassan axióma szinten vagyunk.
A fejhallgatós mérésekbe bekeverni a DAC és erősítő méréseket, meg hát... igen béna dolog.
Akkor megismételem: az orosz méréseken a 770-nek levágott mélyei vannak, ami kb. csak úgy lehet, ha a párna el van emelkedve a fejedtől.
A másik lehetőség rá, hogy azt a mérést jónak találd, hogy ez az első, amit életedben látsz és ez az egyetlen fejes, amit eddig hallottál. -
-
slfln
senior tag
válasz
#56474624 #37350 üzenetére
35-ért vitték el.
guppy: Szerintem a 770-en néz jól néz ki a kék gyűrű, mert a belseje fekete. A 32ohmos 880-anon és 990-már nem igazán.
baluka26: Ne kezdj el engem is ezzel rongálni, mint dsT-t. Akkor várd meg, amíg elad valaki egy tökéletes darabot fél évesen most 40-ért. Én is csak ennyit tudok mondani.
-
slfln
senior tag
válasz
#56474624 #37348 üzenetére
Itt még van 56eFt-ért.
A nagy K701 dömping az AVX-en is mind (több mint) a thomannos, meg itthoni bolti áráért van kirakva...
Ezen meg még garancia is van...
de próbálj meg 600ohmos 880-at szerezni ennyiért.Az ár meg irányár ugye.
-
-
slfln
senior tag
válasz
ntomka #37305 üzenetére
Nagy meglepetés nem lesz. Nyílegyenes, egy kicsit megemelve olyan ~4-6k körül. K601 mellett ennyi különbséget hallottam (direktebb), meg talán lineárisabb az alja roll-off nélkül. Az a gáz, hogy nehéz lesz megmérni.
Ba cy lus: "Szűk látókörű" lettem.
Ott van feljebb a válasz: K550
-
slfln
senior tag
Tegnap összehasonlítottam őket. Nekem a kedvenc Sluxom. Tisztább és világosabb a Maxellnél. Jobban kezeli a zsúfolt részeket is valamivel. Igencsak más a karakterük, a 661-nek is van egy kicsi kiemelése alul, a középből viszont főleg a teteje érvényesül jobban, mert ferdén áll és ettől agresszívabb a hangja.
A DT235-nek ilyen a közepe: \, a Maxell ilyen: -, a HD661-nek meg ilyen /.
A 661-nek van egy élesebb csúcsa a magasban, de nem a szokásos 9-10kHz körül, hanem kicsit visszább 7-8kHz körül.
A legjobb összeszerelésű Slux és a leírtak miatt nagyon egyedi hangja van. Nekem rendkívül tetszik.contaxg: Még nem olvastam, de nálam 100/100
-
slfln
senior tag
Beyerdynamic DT235, Maxell Retro DJ, Superlux HD661
-
slfln
senior tag
A rossz hang:
- A hang nem akkurátus. Tompa, lassú.
- Rossz tranziens kezelés, életszerűtlen lecsengés. Tompa, fakó. Rossz PRaT.
- Fals képkezelés, rossz pozicionálás -> szétesett tér.
- A felbontás és az artikuláció, a hang tisztaságának hiánya.
- A hang dinamikájának hiánya.Ezek többnyire függetlenek a színezéstől.
...és főleg ezektől lesz valami egy műfajos fejhallgató.
Ropi, zizi, kóla bekészítve.
-
slfln
senior tag
válasz
ntomka #37210 üzenetére
Igen. Nem a mennyiséggel, hanem a minőséggel. Nekem az a 'one note bass'-hoz közelített. Ez hasonló a DT880-nál is és már emiatt is sírtam korábban, de azt hittem erősítés probléma és majd megoldódik.
A K550 legnagyobb problémája, hogy rettenetesen büdös volt a dobozból kivéve, még így egy nap szellőzés után is az. Meg a szorítóerő kicsi és abszolút nem lehet headbengelni vele. Más baja nincs.
Dave™: Biztos jó az, csak mást nem szabad mellétenni.
(No offense)
-
slfln
senior tag
válasz
baluka26 #37201 üzenetére
Tyú, most soroljak fel minden zártat?
Beyer: DT235, DT48, DT660, DT770/32
Senn: A konzumerből az összeset, és a hordozhatókat is (HD25-öt is) ami érdekes lenne, de még nem a HD250 és a Pro fejesek.
AKG: K272 HD, K172 HD, K518DJ, K160, összes hordozható K4xx.
Denon AH-D1001
A Sluxok, bár ebből csak a HD661-et és a HD660-at emelném ki
Shure SRH240 és 940
Koss Pro DJ 100, SC Aviator – a többit meg hagyjuk.
Konzumer Pioneer, Sony, Pana ~30k-ig, nevüket ne kérdezd. Retro DJ. Monsterek.
AT A500, A700, W1000, de ezekről inkább mélyen hallgatok Dave egészségének megőrzése végett. Meg pár nagyon felejtős hordozhatójuk.
Meg amik most nem jutnak eszembe...A koncepció az volt, (több mint egy éve keresem) hogy legyen egy olyan zárt, (ne használt, meg 30 éves) nagyon jól szigetelő, könnyen szállítható fejhallgatóm, ami nem igényel erősítést és teljesen neutrális. Szóval egy olyan fejes, amivel gyorsan vissza tudom magam állítani a színezetlen hangra és referencia lehet, amikor kipróbálok valamit – és persze legyen mocskosul gyors, részletes és feltáró. Na ilyenről nem igazán tudtam eddig. (Az SRH940 nagyon közel járt hozzá, de azzal már írtam, hogy mi volt a problémám.) Fülesből ez már megvan, ott a GR07 erre. Amikor a K550-ből is meghallottam a hasonló színezetlenséget már tudtam, hogy jó helyen járok.
Igazából nem kell ilyen korlátokat se szabni neki, hogy ’zártakból’, mert óriási tere van pl. Még nem A-B-ztem, csak 20 percet a DT880-al, de a K550-et tisztábbnak és jobban textúrázottnak hallottam, és még kevesebb mélye van, mint a Beyernek.
(Ezt persze egyelőre fenntartásokkal kell kezelni, mert több idő kell még.)
Előre látom Tyll milyen hülyeségeket fog mérni, rettenetesen érzékeny a felhelyezésre. -
slfln
senior tag
válasz
bigmasterg #37195 üzenetére
Már volt szerencsém egy demo példányhoz másfél óra nyugodtságban, nem vakon vettem meg. Az első benyomások elég borzalmasok voltak. Ha nem szigetel eléggé a párna és nincs tökéletesen a fejeden, akkor úgy szól, mint a headfios tapasztal(atlan)ók észrevételeiben. Kell ~5 perc amíg összemelegszik a fejed a párnával és tökéletes lesz a zárás. Nagy haj hatalmas hátrány, én is megyek fodrászhoz.
Amúgy a szokásos AKG 'reference headphones' feliratra jellemző hang, csak ez direktebb.
Egyetértek CantScareMe tesztjével teljesen.
Számomra szimplán a legjobb zárt fejhallgató, amit eddig hallottam. -
slfln
senior tag
válasz
ntomka #37150 üzenetére
Joker se volt nagyon oda a Marshallért.
-
slfln
senior tag
válasz
bigmasterg #37138 üzenetére
A W1000 sokkal jobb a Metallicstól. Az a legnagyobb probléma vele, amit itt már írtam. A felső közép és a magas alja nagyon tompa és az egész prezentációt megöli. Ezen semmivel nem tudtam segíteni. Nem rossz és megéri az árát itthoni viszonylatban, de a HP-CN40 mellett egyszerűen nem tud labdába rúgni (meg nagyon nagyon sok füles 20-25k-ig).
-
slfln
senior tag
Igen valószínűtlen, hogy ennyi termék és ilyen háttér mellett a BW és az FA bármit is fejlesszenek. Hiába magyarázkodnak, hogy nem ugyanaz a driver van benne max. az imp.-ben meg az érzékenységben különböznek a Brainwavz meg Fischer cuccok is az alap Yogához képest.
Látom most előrendelésben annyi a HM5, mint a Lindy.
-
slfln
senior tag
Akit érdekel a Fischer FA-006 esetleg, (Yoga CD-340) az Renkforce CD-340 néven megveheti. A Conrad Electronic elkezdte forgalmazni.
Akit meg az FA-003 érdekelt, (Yoga CD-880) az 40 fonttal olcsóbban megveheti a Lindy neve alatt.
-
slfln
senior tag
Nemrég jól meghallgattam egyet. Nem rossz fejes, de az árát nem éri meg. A CES-en kitett példányt joker rossznak találta. Aztán még volt valami hablaty, ha jól rémlik, hogy új mérnököt vettek fel és áttervezték az Aviatort is. Azaz úgy néz ki volt egy egész jó fejesük, amit sikerült elrontani.
Az anyaghasználat és az összeszerelés meg amúgy csapnivaló. Kézben olyan, mint egy gagyi játék, várhatóan hamar szét fog esni. A párnát pedig valószínűleg rókáknak tervezték, mert olyan embert még nem láttam akinek lefele szélesedő, háromszög alakú füle van.ntomka: Akkor Legolasnak és barátainak ajánlani fogom.
-
slfln
senior tag
-
slfln
senior tag
válasz
szakibá... #36528 üzenetére
Lehet nem kéne egy olyan ultraexpert oldalon csillagokat nézegetni, ahol pl. az Etymotic HF2 kettőt kapott az ötből, mert kevés a mélye. Meg a Shure SE210-et ajánlja helyette... Arról a Cresynről meg: [link]
-
slfln
senior tag
válasz
attika89 #36466 üzenetére
Most felemás állapotban van és lekevertem monora, úgy hallgatom felváltva a két oldalt egy fülön.
A szivacs nélkülin reverbesebbnek, puffogósabbnak, lassabbnak hallom a mélyet. Biztos ez a textúra neki. A magasban viszont lett egy frekvencián valahol egy keskeny pukli, ami nem jó. Ez meg valószínűleg a "better overall detail" lesz. -
slfln
senior tag
válasz
attika89 #36457 üzenetére
Na ez gyorsan ment, semmilyen ügyesség nem kellett hozzá, óvatos voltam és a ragasztó se volt valami erős, vissza is lehet csinálni könnyen.
Hát kedd óta napi 8 órát a fejemen volt a teszthez (- ma is), így már ismerem a hangját... és... szerintem rosszabb lett a mélye és valahol csúcsossá vált a magasa. -
slfln
senior tag
Meg a szintén mosottf*s PortaProt ki is hagytam.
Sluxból a HD 572-vel (remélem az volt a kis hordozható fejes, amit hallottam) lenne érdekes összevetni. Bár emlékeim szerint az se lenne ellenfél.bkercso: A DT235 is érdekes lenne közvetlenül összehasonlítva. Tisztaságban, szeparációban nem jobb a Beyer?
-
slfln
senior tag
válasz
Moleman #36440 üzenetére
Hallanád a Senn PX sorozatot, a HD2x8-akat, az AKG hordozhatóakat, hasonló árú Pana, Sony, Denon, Pioneereket, a Beyer DTX300p-t, a Monstereket és a Skullcandyket.
5k-ért ez még mindig több mint korrekt egy ekkora hordozható fejesből... de igen, sok hangszer alatt hamar elveszti maga alatt a talajt. -
slfln
senior tag
válasz
fi:zi'k #36368 üzenetére
Use the force, Luke!
Az a mid-bass emelés elég kell legyen minden diumdisu hívőnek. (Amiben ott a lendület, de a tartalom néha valahol nem jön át teljesen.) Vagy ha nem , akkor ez jó lesz kezdő leszokási fázisnak.
Neutralisták is kerüljék. Konzumer hangolás. Ennek ellenére élénk, hallgatható, izgalmas, nagyon jól színezett és elég tiszta. -
slfln
senior tag
válasz
Peddy789 #36348 üzenetére
Ennyi pénzért nincs semmi, amiről tudunk csak iszonyatos borzalmak, amitől a csend sokkal jobb. Shufny korábban többször ajánlotta a Philips SHP5401-et, ami szintén elég értelmes lehet, de más karakter és az nyitott. 10k környékén meg Superluxok. Nekem a hordozható HD661 pl. nagyon tetszett, de nem olyan "biztonságos hang", mint pl. a Retro DJ.
Ilyen méretben meg 11eFt körül ott a DT235, ami szintén egy igen jó vétel.
Meg még ott vannak a használt fejesek.Ahogy írtam is a Retro DJ jobb mint a teljes AKG K4XX sorozat, a Senn PX 100/200-ak (I-II), vagy mint a PortaPro, Beyer DTX 300, a Monsterek... de nem fog lealázni egy SRH440-et -ami azért nem egy fair összehasonlítás mondjuk.
-
slfln
senior tag
válasz
bigmasterg #36342 üzenetére
Egy HD25 és SRH440 mellett arra lesz jó, hogy megállapítsd, hogy szarabb.
Azoknak érdemes ilyet venni, akiknek ennyi a keret, de abból a maximálisat szeretnék kihozni és kisméretű hordozható fejest keresnek. -
slfln
senior tag
Nekem az SR60-tól SR225-ig mind iszonyatos volt. Semmilyen irányban nincs tere, 20 perc után komoly fájdalmat okoz a viselése; alul csak mid bass-t tol; felvonyít 2kHz-en; hullámos a közepe; még nekem cincogásfüggőnek is fájdalmasan világos; és a cégnél a tervezés a szivacs és a ház anyagának variálásában merül ki... az szerintem annyira nem jó.
-
slfln
senior tag
A-a. Még nem. Lehet ott is lennének hatalmas meglepetések.
Ma kölcsönkértem egy HD201-et (
) és egy PX100 II-t és vittem az Alessandro MS1i-t is A-B-zni a Maxellel.
A két Senn borzalmas volt a Maxell mellett. Az Alessandro kicsit jobb felbontású, valamivel tisztább, de nincstere, nem szigetel, kényelmetlen és számomra tolerálhatatlan, amit a közép közepén meg a felső középben csinál.
Összenéztem asszony HD485-ével is. Az se volt valami komoly ellenfél. -
slfln
senior tag
-
slfln
senior tag
válasz
contaxg #36222 üzenetére
Szóval csak kibuggyant a 'mert csak' indok.
Nem is ez volt a bajom. Először alap nélkül kétségbe vonsz, amit még meg is értek, mert tényleg hihetetlen, hogy 5eFt-ért már ilyen van Maxell név alatt.
Utána jön ez az 5eFt-ért találni valamit decens cuccot az nem szerencse kérdése. Majd ezt követően kensz rá egy kis fikát óvatosan, amiből már összességében az deriválható le, hogy a véleményem semmit nem érhet, mert nincs meperhájend referencia cuccom se, anélkül meg sötétségben élek.A legszebb az egészben, hogy végeredményben az az indok, hogy azért, mert drágább tehát jobbnak kell lennie. Pffff... BeEenngggg. Kiszálltam.
-
slfln
senior tag
válasz
contaxg #36218 üzenetére
Ne kezdjük ezt a hülyeséget megint, mert nem vagyok rá vevő. Már igazán tudhatnád, hogy immunis vagyok erre a baromságra. Semmi nem értékelődne át. Amíg nem A-B-zza ki itt senki nekem igen nagy biztonsággal akár a Lavryt az E10 ellen, addig ezen csak röhögcsélni tudok.
Hallgatom az érveket. A ’csak mert’ nem lesz elég.Azt hiszem volt és van annyi fejhallgatóm/fülhallgatóm, megfelelő referenciáim, rutinom, hogy magabiztosan el tudjam dönteni, mi szól jól.
Igazából semmi szükségem nem volt a Retro DJ-re, a jelenlegi nehéztüzérségem mellett. Ezt írtam is. Ennek ellenére úgy döntöttem megveszem, mert ez ennyiért egyszerűen rablás és kiváló viszonyítási alap lesz hordozhatók között.
Nekem megvan a nagy fegyverem, hogy sehonnan nincs megkötve a kezem és nem azért hypeolom a fejest, mert 500 áll belőle a raktáramban, hanem azért mert tényleg jól szól, és azért mert segíteni akarok.ntomka: Pár hsz.-el feljebb már leírtam a karakterét emlékezetből. Most így 5 óra hallgatás után sem változtatnék rajta. Kulcsszavak: warm, sweet, smooth.
-
slfln
senior tag
válasz
contaxg #36198 üzenetére
Engem a PortaPro, PX100-ak szivacsa, a PX200-ak, HD2x8 és a hordozható AKG-k idétlenül kicsi kagylója, -ami alig szigetel és az istenért se fekszik fel- ettől jobban idegesít - a ritka fos hangjukról nem is beszélve.
Az én fülem majdnem teljesen belefér, alul lóg ki egy kicsit és a kialakítás miatt oda koncentrálódik a szorítóerő... de miután segítettem rajta egy kicsit már nem nyom. -
slfln
senior tag
Aktív témák
- Yettel topik
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- World of Tanks - MMO
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Star Trek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 +ROG XG RTX 3070- i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050Ti 4GB + RTX 3070 W11
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3027
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest