- Kikristályosodik a Razr 60
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
No megvettem végül Bodztól a Beyer DT292-őt. (Még mindig nagyon korrekt eladó.) Szinte teljes mértékben egyetértek a véleményével. Annyi kivétellel, hogy azért a mélyei nekem sok esetben kevesek, rockzenénél nem tudom megszokni, de erről biztosan a HD650 tehet.
Egy szó mint száz, abszolút ajánlható fejes remekül felvett és masterelt klasszikus zenékhez, ráadásul munkahelyre is nagyon jó, mert jól szigetel.
-
válasz
bajnokpityu #49027 üzenetére
+1
-
válasz
bajnokpityu #48924 üzenetére
Persze, hogy jobb lesz, csak javasoltam egy hallgatható felállást. Az árnál én az Asgardra utaltam, egy szóval sem mondtam, hogy hogy drága az erősítőd.
Contaxg: én még nem tudtam meghallgatni. -
válasz
bajnokpityu #48920 üzenetére
Mert én milyen DAC-ot írtam? HRT MS2
Bkercso erősítőit pedig érdemes kipróbálni vele, különösen ha az árakat is nézzük. -
válasz
bajnokpityu #48737 üzenetére
A Beyernek nagy gyártási szórása van?
Ezt úgy mégis kik mondják? -
válasz
bajnokpityu #48631 üzenetére
Pityu! Hallgass egy kis zenét is, a sok koncentrálás káros az egészségre.
-
válasz
SOAD19 #47521 üzenetére
Láttál már vizslát amelyikkel nem foglalkoznak? Hiába van kertben, társsal, simán alszik egész nap. Elviszed az erdőbe vagy csak sétálni, és onnantól nincs megállás, mintha másik kutya lenne.
Fattyu: +1
Nincs kutyám lakásban, de látok gyakran kertben tartott vizslákat, akiket nem túl gyakran sétáltatnak. Hát nem annyira boldogok. Persze ez azért fajta függő is. -
-
válasz
\\ZerG// #47119 üzenetére
A T300-ról én is lebeszélnélek. Azért az árért lehet jobbat találni.
Superluxról sok jó tapasztalat van errefelé, de ezt a többiekre bízom.
Egyébként taiwani, szóval egy tawani előtt majd ne mond, hogy kínai.Ezt a mondatot egyébként sem tudom értelmezni: "...csak jól be van árazva ezért ilyen kelendő".
-
Hát ezt én is meghallgatnám. Már egy ideje megvan az AD900, és nagyon bejött. A gyönyörű női énekhangok tűntek fel először. Az ízlésemnek megfelelően eddig ez a leguniverzálisabb fejesem. Hangulattól függően azért előkerül még a HD650 is.
Egyébként szerintem fel lehet helyezni az AD900-at úgy, hogy ne nyomja a füledet. Kicsit előrébb kell tolni ahhoz képest, ahogy alapból felrakja az ember. Kb. úgy, hogy a fülpárna belseje éppen hozzáérjen a fülcimpád hátuljához. Itt még jól jön, ha kicsit elfordítod, hogy a szárnyak a homlokhoz közelebb támaszkodjanak, és akkor stabil is.
Mindenesetre nagyon felcsigáztál az AD900-zal történő összehasonlítással. Valami hallgatózásban én is benne lennék. -
válasz
schawo #45924 üzenetére
Én meg például a mindenki által elismert SHR440-et nem bírom elviselni, a sokak által nem szeretett AD700-at meg rendre kölcsönkérem.
Ilyen egy műfaj ez.
baluka: Jól emlékszel, p_adam HD600-zal szerette. Pedig az ízlésem finoman szólva sem áll túl közel az övéhez. Meg például a tiédhez sem, a HD650-et mégis egy csomó zenéhez szeretem.
Már nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz az AD900. Gyanítom, hogy köszönőviszonyban sincsenek a HD650-nel, és akkor jól meglesznek nálam együtt. -
válasz
bajnokpityu #45917 üzenetére
Nem akarok én összeveszni, ez egy ilyen műfaj. Majd lemérjük a fülünk és az idegpályáink átviteli függvényét, torzításait, egyéb paramétereit, aztán ha mind egyforma, akkor összeveszünk.
És akkor az ízlést még bele sem kalkuláltuk.
miazaz atomtengeralattjáró?
Költői túlzás volt.A "több száz rugós LP"-re gondoltam.
-
válasz
bajnokpityu #45839 üzenetére
A Prodigy HD2 nem 6 rugós.
A DACPortot forrásként emlékeim szerint nem hallgattuk, hanem közvetlenül fejessel kb. 23 másodpercig.
Utána már csak a HD2 és a Fiio E10 volt felváltva a forrás, mögötte a te erősítőddel. A DT880-at hamar leraktuk és a K701, HD650 ment. Ha jól emlékszem így fél év távlatából... A Nexus S-t én is szeretem, de szerintem forrásnak és erősítőnek jobb a DACPort. Persze közel sem hibátlan, de még nem találtam meg az alternatívát a hordozható, kisméretű, USB-s DAC/AMP kombók között. Az E10 nekem nagyon nem jött be, Audinstot sajnos még nem hallottam, lehet, hogy az is tetszene. A Headstremer, ami még szóba jöhetne, de azt meg nem érezném előrelépésnek.
Hogy legyek ON is... Ha valakit érdekel egy remek állapotú HD580, az szóljon, még nem hirdettem meg. Nekem végül nem jött be, kollégám hallgatta még, de neki sem. Tudom, hogy egy atomtengeralattjáró kéne a meghajtásához, hogy jól szóljon, de csak ez a nyomorult DACPortom van.
A HD650-et viszont szeretem vele, komolyzenéhez meg ma elvileg megérkezik az AD900.
-
-
válasz
schawo #41456 üzenetére
"...kiemeli a mély tartomány egy részét, úgy hogy valójában a mély tartomány nincs is olyan mértékben jelen a fülesben."
Ezt egy kicsit emészgessük.De akkor mély tartomány egy része már olyan mértékben lesz jelen nem? Tehát, ha a mély tartomány egy részét kiemeli, akkor színez.
Nekem kicsit zavaros ez a magyarázat. Vagy arra utal, hogy ha többnek hallom a mély egy részét, de a frekimeneten nem látszik az a színezés? -
-
válasz
Deadzone41 #40615 üzenetére
Örülök, hogy sikerrel jártál.
Jó fejes az nagyon.
A kis púpok téged nem zavarnak a pántján? -
válasz
Deadzone41 #40327 üzenetére
A legutóbbi fejes találkozó alapján téged erősen bántanak a magas hangok.
Eszemben sincs bántani emiatt, csak nehogy valakit félrevezess.
Ami neked már elviselhetetlen, az nekem egy enyhe magaskiemelés. -
válasz
bajnokpityu #39610 üzenetére
Superlux HD661-et hallgasd meg. Jóval olcsóbb kategória, de szerintem egy próbát megér. És így talán még a K500 is maradhatna.
-
válasz
dudika10 #39366 üzenetére
Szerintem nem kéne kiszedni. A hangja szerintem nem annyira szélsőséges, "villanygitárhoz" remek. Mellette kicsire összecsukható, hordozható, mikrofonos, távvezérelhető. Szóval telefonhoz például ideális, amit sokan keresnek az erre tévedők. Ráadásul a kinézetének is van stilusa. Hosszú "i" betű most nem volt nálam.
-
válasz
bajnokpityu #39141 üzenetére
Ez így igaz. Nagyon mélyorientált zenéknél zavaró tud lenni, a K701-é szebb. Viszont vannak műfajok, ahol jól áll neki.
Baluka: Egyébként fekete a hangszórója, de nézd meg, hogy erre gondoltál-e. -
válasz
bigmasterg #39085 üzenetére
Az biztos. Gyorsan rábeszélte a minimálárra.
-
A mi irodánkban kitalálnád, mert az E10 zajos, az O2 meg kussban van.
Egyébként az E10 a sok apró hülyesége miatt nem tetszik. Nálunk zajos, túl nagy az erősítése, a line-outja sem hibátlan, talán egyszer egy jó jack aljzatot is találnak hozzá kínai barátaink.
Egyébként még, ha az erősítője jó is, a DAC-jánál azért csak lehet jobbat találni.
Inkább vegyél egy DACPortot. -
válasz
bigmasterg #38981 üzenetére
Ez egyik oldal másképp szólt, valamint büdös volt az egész.
Szétszedtem, tele volt hajszállal, kipucoltam, príma lett. A párnát, és a doboz szivacsát is ki kellett tisztítani.
Megírtam az eladónak. Elnézést kért, felajánlotta visszafizetést, valamint megírta, hogy egy erős dohányostól vette, a párnákat ő is kimosta, de a doboz szivacsát nem. Valószínű, hogy szállítás során átvette a doboztól a szagát, amit a simán elhiszek. A hangja nem tűnt fel neki, de nem is hallgatta sokat. Ezt is elhiszem, mert kipróbáltattam "vakon" ismerősökkel, és nem hallották meg. Végülis nagyon korrekt volt -> pozitív feedback.
slfln: Ezt megértem, csak itthon nehezebb ügy lesz. Persze nem akarlak rábeszélni, én belekalkulálom a kockázatot, ha valaki nem vállalja az is érthető persze. Amikor rájöttem, hogy valami nem passzol, akkor elkönyveltem vesztéségnek, aztán megpróbáltam valami megoldást keresni, és nem rohantam a Dunának. Végül annál jobban örültem.Ráadásul az eladónak tényleg nem viccből voltak pozitív visszajelzései.
Az K550 viszont már nagyon mozgatja a fantáziámat.
contaxg: Ma délután elvittem nekik mindent. -
válasz
#56474624 #38827 üzenetére
Ez egy ún. hobbi az itt jelenlévők közül sokaknak.
Vesz, kipróbál, elad, tapasztalatot gyűjt. Beszámol az élményeiről mások okulására, és élvezi az egészet.
Van aki bélyeget gyűjt, van aki meg vasútmodelleket épít. Élvezem a fülesezést, nem várom el tőle, hogy élő koncert élményt adjon, és azt sem, hogy hangfalasat, mert ez egy füles. És baromira nem érdekel, hogy milyen hangfalas rendszert vehetnék helyette.
Egyébként meg, hogy ki mennyit, és milyen gyakran vásárol, az meg az ő dolga. Személy szerint örülök, hogy ennyi élménybeszámolót olvashatok Dave AT szenvedélyének köszönhetően. -
Persze, hogy mindkettőt hallod mindkét füleddel. Hol itt a csalás?
Koncerten is az összes hangszert hallod mindkét füleddel. Ez segít a pozícionálásban.
Ezer meg egy oka van, hogy miért nem használnak minden felvételnél "dummy head"-et. A legfontosabb, hogy hangfalas rendszeren nem működik, csak fejhallgatóval.
Csalásnak nevezni a hangfalas zenehallgatást elég fura szerintem.
Szerintem beszéld meg ezt néhány komolyzenei kiadóval, biztosan vevők lennének a gondolataidra. Gondolom egy Linn Records is azért vesz fel egy "vacak" kis kamarazenekart is 16 mikrofonnal, mert túl sok volt belőle a raktárban. -
válasz
bajnokpityu #38748 üzenetére
Én is azon a véleményen vagyok (továbbra is), hogy a K701-ről nem előrelépés a DT880.
Nagyon jól szól még mindig az a K701. Az erősítő príma, tiszta, részletes, megfelelő térrel. Egy ETA200-hoz képest melegebb, és talán picit lassabb, de abszolútértékben kiváló. Nagyon jó volt vele a K701 és a HD650 is. Nekem Dire Startistnél, és Jacques Loussiernél (jazzes komolyzene) a HD650 a nyerő, egyébként K701. Női éneknél, nagyzenekarnál, valamint a szinte csak mélyekből álló zenéknél egyértelműen a K701-re voksolnék. A DT880 pedig valahogy mindig alulmaradt nálam, bár végül azt hallgattuk a legkevesebbet.Nem tudom, hogy miről kéne meghallgatnom a Beyert, nagyobb reményeket fűztem hozzá.
Lánc: Prodigy HD2 - Dudika Gotham IC - Bajnokpityu Tranyós
Egy kicsit hallgattunk egy ilyet is:
E10 - thomannos kisjack->RCA - Bajnokpityu Tranyós
Ez valahogy nem tetszett a HD2 után, mintha mosottabb lett volna. -
Nem terhelném már sokat a fórumot a HD650 történetemmel, de...
Milyen értékelést lehet ilyen esetben adni a head-fi-n? A fejhallgató nagyon büdös volt, és az egyik fele másképp szólt, amit a takarítás helyrerakott. Tehát végső soron OK. Hozzátenném, hogy csináltam vaktesztet többekkel, és nem tűnt fel nekik, míg a találkozón a gyakorlott közönség azonnal kiszúrta. -
Győzelem!
Szétszedtem a HD650-et. A szaga alapján, valami azt súgta, hogy érdemes.
Olyan volt mint egy elhanyagolt fodrászat.
Eléggé elhanyagolt volt szegény. De már alakul, még egy nagymosás hátra van. Arra még nem volt idő, csak némi textilfrissítő. Addig meg naponta hajat mosok.Ennyi pénzért még illatos is legyen?
Egyébként, ha valaki csak kisebb szagokat próbál eltüntetni a párnából, annak bátran ajánlom a drogériákban kapható textilfrissítő spray-t.
-
válasz
bajnokpityu #38538 üzenetére
Én például nehezen tudnám ezt megmondani. A K701-et régen hallgattam. Viszont a hétvége alapján, ahol volt K601, K701 és DT880 is, valamint az emlékeim, én azt mondanám, hogy a DT880 nem lenne előrelépés, de más stílus. Viszont a K702 az jó eséllyel az lenne. A K500, K601, K702 trió alapján, nekem nagyobb ugrás volt a K601 -> K702, mint a K500 -> K601.
Szerintem a DT880 tere egyébként kisebb.
Egyébként meg contaxg felajánlotta a Beyert, itt van nálam. Viheted bármikor, megbeszélhetjük. -
válasz
imibogyo #38333 üzenetére
Sajnos a HD650-nek még mindig baja van. Nem a párna okozza. Már az 580 párnával is kipróbáltam. Először olyan, mintha halkabb lenne, aztán jobban meghallgatva, olyan mintha a középső tartományban lenne lyuk. Egy idő után olyan érzést okoz, mintha a jobb füled egy kicsit bedugult volna. Ötlet? Azonkívül, hogy elmegyünk Londonba, és megbeszéljük az eladóval a dolgot?
Fejesekről tegnap.
A K702 baromi jó, gyönyörűen szól még a K601 után is érezni a különbséget. Deadzone41 jól leírta, bár nekem a mélyei is tetszettek.
A sok vitát kiváltó Marshall Major.Szerintem teljesen tolerálható, amellett, hogy sok a mély, és fedett. Gitáros, zúzós számokra elfogadnám. Praktikus, kicsi, mikrofonos, és szerintem jól néz ki.
Az AT TAD400 a szegény ember AD700-a. Kevésbé részletes, de hasonló karakter, tetszett.
Ami nekem kellemes meglepetés volt az a Slux HD661. Jól, szigetelő, olcsó zárt. Az tény, hogy magaskiemelése van, de számomra ez belefér. Viszont általában megvan mindene, és meglepően részletes volt. Irodába olcsó, univerzális fejesnek szerintem kiváló.
Hirtelen ennyi, viszont várom a jótanácsokat HD650 ügyben. Ha nincs ötlet arra, hogy mi okozhatja a fenti jelenséget, akkor megpróbálom visszacsinálni. Pedig a hangja emellett nagyon bejön, nálam eléggé veri a HD580-at. -
Nehéz lesz összefoglalni, de megpróbálom. Szóval Audio Technica W3000ANV. Már kézbe véve is lenyűgöző. A kialakítás, az apró részletek, a felhasznált anyagok, a kábel, a csatlakozó... Egy műalkotás, engem az ilyen igényesség mindig magával ragad, úgyhogy elismerem, innentől már nehéz objektívnek maradni.
Először egy jazzes, éneklős számot hallgattam. Amellett, hogy minden a helyén volt és hibátlan a színpad, nagyon közelinek éreztem az énekesnő hangját, és ez nem a térre vonatkozik, egyszerűen magával ragadott, pedig a műfaj annyira nem jellemző rám.
Aztán hallgattam klasszikust, volt egy Mozart hegedű concerto, ami nekem is megvan. Na itt lettem libabőrős. Minden részlet megvolt, mégsem olyan K601-esen "szögletes", amit ettől én még sokszor szeretek. Semmilyen tartományba nem tudtam belekötni, minden szépen szólt. A tér itt is nagyon jó volt, egyáltalán nem olyan, mint az AD700-é. Volt még egy kis orgona, nagyzenekar, csak röviden, pedig órákig hallgattam volna, ezen minden klasszikus hangszert meg lehet szeretni. Végül egy kis elektronikus zenét is hallgattam, amit nem annyira kedvelek, itt viszont kijött, hogy nagyon mélyre le tud menni. Aztán egy kis Pink Floyd. Na ez volt az egyetlen pont, ahol azt mondtam, hogy elmegy, de semmi extra, hozza a kötelezőt. Kb. ennyi. Ja, és nagyon kényelmes, valamint jól szigetel. A japán gésák által masszírozott bárányok bőréből készült bőrpárna nagyon finom tapintású. Valószínűleg a kábele is unobtánium volt, de nem tudom melyik bolygóról szerezték. A csészének a cseresznyefáját meg már a faiskolában is klasszikus zenére tanították.
Bármennyit elhallgatnám, de csak finom zenéhez, egy Metallicát már nem tudnék elképzelni vele. -
Én is hallgattam ma egy csemegét.
Halide Bridge -> Lavry DA10 -> AT W3000ANV -
válasz
contaxg #38230 üzenetére
Lehet, hogy nem tetszett volna, de ez akkor sem volt korrekt eljárás.
Szívesen meghallgatom, köszi. Oda is tudok ugrani 10-re, de ha tetszeni fog, akkor megint nagyon mérges leszek az úriemberre.
shufny: Sejtettem. Ez csak egy kis lelkesítés volt, hogy véletlenül se hagyjátok abba. -
Különösen dave-nek. Itthon is lehet érdekes üzlettársakat találni.
Lecsaptam a bigmasterg által linkelt, jóárasított, 250 ohmos DT880-ra.
Ma reggeli találkozót beszéltünk meg, minden fasza, egy-két levél váltás is volt fejes témában.
Ma reggel ír, hogy tegnap délután eladta másnak, mert nagyon akarta, meg adott érte 3 ezerrel többet. Erre mit lehet mondani??? Ha felhív, alkudhattunk volna felfelé, nekem is megért volna még többet. Felrobbanok.
Egyébként továbbra is jó ötletnek tartom a jó ajánlatok linkelését a fórumba. -
válasz
KungfuHamste #37987 üzenetére
Ha tetszett, akkor vedd meg. Mondjuk máshol akár postával is olcsóbb lehet, mint 27 eFt.
Szerethető, jó márka az Audio-Technica, de erről kérdezd inkább Dave-et. -
válasz
baluka26 #37162 üzenetére
Ez egyértelmű, de ennyi mély nekem semmihez sem kell. Egyébként az eddig legkiegyensúlyozottabbnak érzett fejhallgatóm a HD580. Ha kifejezetten komolyzenei hangulatom van, akkor K500 (most már K501 párnával), zártnak meg ott a DT235, ami szintén elég kiegyensúlyozott, nem cserélném le egy Retro DJ-re, nekem ott is sok a mély. Bár a kis Beyer nem szigetel annyira, utcára nem is ajánlanám, otthon, irodában, viszont elég. Egyébként a Retro DJ engem is sok tekintetben a HD25-re emlékeztetett.
-
válasz
bigmasterg #37148 üzenetére
Ez most meglepett, hogy dudikának ennyire bejött a HD25.
Szerintem is teljesen alkalmatlan komolyzenére.
Bár itt meg ezt írja: "...a HD25-II messze van az ízlésemtől mégis szívesen teszem a fejemre néha ha a kezem ügyébe kerül egy."
Na majd hátha kifejti ezt nekünk. -
A győri Árkádban, a MM-ban 8000 Ft a Beyer DT235.
Meghallgattam telefonról a Maxell Retro DJ-t, tényleg nagyon korrekt az áráért, mondjuk annyira azért nem ájultam el tőle, nekem sok a mélye, ami kicsit ráül a közepére. Egyébként jól szigetel, és elsőre nekem kényelmes volt, nagyon könnyen beállítottam. A DT235-tel hasonlítottam össze csak nagyon röviden. Jobban szigetel, mint a Beyer, viszont a DT235 egyértelműen kifinomultabb, kiegyensúlyozottabb, meg persze drágább is.
Hordozhatónak abszolút ajánlott az áráért. (Pár perc hallgatás volt, Nexus S-ről.) -
válasz
DBAtti #36183 üzenetére
Igazad van. Viszont a passzív változatot is használják az autóiparban, például pont a BMW Night Vision.
Itt egy kicsit régebbi, de értelmes összefoglaló. Itt meg egy másik.
Ígérem, hogy befejeztem az OFF-olást.
Ear001: Mercedes, Toyota, Lexus elvileg aktív, míg az Audi, BMW, Honda passzív. -
válasz
DBAtti #36167 üzenetére
Az infrakamera az infravörös tartományú fényt érzékeli. Ilyen a hőkibocsátó testeknél is tapasztalható. Nem feltétlenül kell külön megvilágítás neki, de biztonsági kameráknál szoktak inframegvilágítást is alkalmazni.
Járműveknél legjobb tudomásom szerint nincs külön megvilágítás, gyalogosok és vadállatok érzékelésére használják, azok meg alapból is melegek.A tech toy szintnél már komolyabb szinten tart, különösen, ha a nappali kamerás funkciókat is hozzávesszük.
-
Pénteken landolt nálam ntomka HD580-a. Az első Sennheiser, ami tetszik.
Na jó, a második, mert guppynál egy kicsit belehallgattam egyszer a HD600-ba. Teljesen más világ, mint az AKG-k, de ezzel sok újat nem mondtam.
Nagyon jól érzi magát a DACPorttal. Próbáltam ETA200-zal, azzal is kiváló, de a DACPorttal mintha kicsit élénkebb, könnyedebb lenne, talán a magasai is jobban előjönnek. Gitárvirtuóz zenékhez nagyon passzol, keményebb rockhoz talán túl kifinomult. Komolyzenéhez is jól megy, mondjuk nagyzenekarnál a K500 szerintem jobb. Ott nekem kell az AKG precizitása, de térben nagyon pontosnak tűnik a Senn is. Igaz rá is van írva: "HD580 precision".
Amikkel viszont számomra abszolút nyerő eddig, azok Jacques Loussier jazzes komolyzenei feldolgozásai.
Tényleg, valaki nem hallgatta a HD580-at DACPorttal a debreceni találkozón? Esetleg HD600-at? -
Én csak azt nem értem, hogy miért kell egy ártatlan kérdésre arrogánsan és lekezelően válaszolni.
Akinek inge vegye magára...
-
Sikerült meghallgatnom a HD 25-öt Nexus S-ről. Hát egyértelműen jót tett neki, de még most sem az igazi. Mark Knopfler volt az áldozat ismét.
Összehasonlítottam a DT235-tel és a DT440-nel. A DT235-nél részletesebbnek éreztem, viszont a DT440 olyan volt utána, mintha hirtelen kiszedték volna a hordóból a magas tartományt.
Persze az nem hordozható és nem zárt, de sokkal jobban tetszik. A kis Beyer pedig megint megállta a helyét, ha az árakat is figyelembe vesszük...
-
válasz
ch003067 #33725 üzenetére
Olyat még nem hallottam. Itt a K518-at viszont ajánlják.
Az első hsz.-ből szerintem bármelyik élvezetes lehet. Az Audio-Technica AD300-nál biztosan kapkodnád a fejed a térélmény miatt.Viszont játékhoz filmhez kéne mély. Sajnos a Superluxokat nem ismerem, de majd valaki biztosan fog ajánlani belőlük.
-
válasz
Ashcroftt #33629 üzenetére
Erről az M-Audio Studiophile Q40 jut eszembe. Nekem volt ilyenem, mindenben megfelelne, csak beszerezni nem fogod tudni. Használtan megkapnád15-20 eFt körül, de nem túl sok van belőle. Grado SR80-at még nem hallottam, de SR225-öt igen. Na arra nem hasonlít.
Bár eddigi szerény tapasztalatom szerint a Grado az Grado, egy külön állatfaj.
Esetleg még az Audio-Technica ATH-M30. -
Csak nem tudtunk ellenállni kollégámmal ntomka K601-ének. Ma megérkezett. Hallottam már pár hónapja, de most talán még jobban tetszik. Bkercso ETA200-ával és a DACPorttal megy most. Rossz felvétel közelébe sem szabad engedni, ez így nagyon részletes, gyorsan büntet. Viszont jó klasszikus zenével csodálatos. Már csak el kell döntenünk, hogy kié lesz a K500 és a K601.
Még a kettő nem lett közvetlenül összehasonlítva, az majd talán holnap.
-
Na van egy pár hallgatnivaló nálam. Ma kölcsönkaptam Balukától a Sennheiser HD 25-1 II-őt.
Első benyomások. Kicsi, és furcsán néz ki.
Rövid távon kényelmesnek tűnik, és nagyon jól szigetel. Viszont nem hinném, hogy túl nagy barátságba fogunk kerülni. Nekem túlságosan is ráül mindenre a mély. Korrekt, egész részletes hangja van egyéb tartományokban is, csak azokat ritkán hallani.
Szóval nekem sok, a DT440-é már elég. Ez van, egy próbát megért. Elhiszem, hogy van aki szereti. Hangulattól függően, nekem is néha jól jönne, de ahhoz meg túl drága.
Összefoglalva: minőségi, hordozható, zárt, kisméretű, sennheiseres hangzás.
DACPortról ment, könnyedén boldogult vele, egyébként passzolhat hozzá, a DACPort elég semleges. Könnyen hajthatónak tűnik.
Folyt. köv. AKG K601, ETA200 (ez majd a másik topikban) ... -
válasz
kk831228 #33105 üzenetére
Szerintem ilyen szinten kimondottan jó, hogy bekerül. Itt van nekünk fi:zi'k és conatxg. Mindketten behoztak olyan termékeket az országba, amivel csak jól jártak a zene- és fejhallgatószerető emberek. Ráadásul kipróbálhatók, néha kölcsönkérhetők, akik árulják, azok meg rugalmas, korrekt, kereskedők, és nem trollkodják szét a topikot.
Dave: contaxg-nak én adtam kölcsön anno az AD700-at, és már akkor is ugyanaz volt a véleménye, mint most. Pedig azóta árulja is. A konkrét hirdetése véletlenül került be a topikba. Az ilyen 80% DAC 20% fejes összeállításokat meg már akkor is szerette, amikor még nem árult fejhallgatókat, szóval ez annyira nem meglepő tőle, mint ahogy tőled sem az AT szerelem. A Porta Pro - Lavry páros meg már inkább 95% - 5%. -
A DT235 nekem kényelmesebb, mint a DT440. Szorítóerő??? Szerintem könnyű, rugalmas fejes, semmiféle szorítást nem érzek. A párnája is remek (nem izzasztó), tegnap szinte egész nap hallgattam, és semmi gondom nem volt vele. A DT440 kifinomultabb egy kicsit, de nagyobb a szorítóereje, nehezebb, és egy-két óra után nyomja a fülem. De ettől még szeretem.
-
Annyira azért nem katasztrófa a helyzet. Én 3 kollégámmal is kipróbáltattam az AD700-at, mindegyikük igényes, komolyzene és jazz szerető ember. Egyiküknek K701-e van, kettőnek nincs fejhallgatós tapasztalata, de egész kulturált hangfalas rendszereik vannak. Mindegyiküknek tetszett, a tér tényleg csak a tapasztaltaknak tűnik fel, a K701 tulajának kicsit fura volt. De egyikük végül meg is vette az enyémet.
Összességében a K500 nekem jobban bevált.
Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VS228DE FHD TN 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3070/ Hp EliteDesk 800 G4-G5 mini, micro PC-Számla/garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024, 91% Akkumulátor
- Thomson Streaming Box 240 TV okosító / Számla / Garancia /
- Apple iPhone 14 Pro / Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 88% akku
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest