- One mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Részletességben egyértelműen. Kb azt hozta, mint a telefonom DAC-ja (direkt össze is hasonlítgattam őket), ami nem rossz, de hát egyáltalán nem is jó. Igazából azért is nem írtam többet a K550 a részletességről, mert azt nem lehetett megállapítani. A kicsit maszatos magas tartományú DAC-ból pont úgy szól, ahogy egy kicsit maszatos magas tartományú DAC-ból szólni kell. Szóval jó eséllyel akár jó is lehet.
Mivel nem követtem a topicot, nem tudtam, hogy ez a fix forrásod, akkor azt hittem, hogy egy szaladgáló DAC. Persze, sok mindenről lehet kellemesen hallgatni a K550-t.
(#39032) Ba cy lus A vicc, hogy a DT880-t hallottam már nagyon vékony hangúnak, más rendszerről búgós basszushányónak, nem tudom, hogy melyikhez kéne hasonlítanom.
-
baluka26
veterán
Szívesen vaktesztelném az E10-et, csak egyedül nehéz, mert az már kevésbé vak, és amikor itthon vagyok, azon a kemény egy napon nem szeretnék ilyesmivel foglalkozni
A felajánlásom továbbra is áll. Nem azért, hogy tesztelgesd, hanem azért, hogy hallgasd meg. Egy kis tapasztalat soha sem árt, nemde?
-
Dave™
nagyúr
Mondjuk van annyi eszem, hogy előtte utánaolvasok mások tapasztalatainak, ami nem is lesz nehéz, mivel pont AT fejesekhez vették a legtöbbet, amik meglepő módon rendszerint 32-40 ohmosak. A W5000 40ohm/102dB, a W1000X 42/100. Irigylem a magabiztosságod, amivel már megint okosabb vagy mindenkinél. Mint említettem, nem vitatkozom veled, mert csak vonalzóval tudsz gondolkodni, az meg egy szubjektív műfajban elég karcsú eszköz.
A csuanguangozás meg azért elég vicces annak fényében, hogy a Fiio is kínai márka.
-
A mi irodánkban kitalálnád, mert az E10 zajos, az O2 meg kussban van.
Egyébként az E10 a sok apró hülyesége miatt nem tetszik. Nálunk zajos, túl nagy az erősítése, a line-outja sem hibátlan, talán egyszer egy jó jack aljzatot is találnak hozzá kínai barátaink.
Egyébként még, ha az erősítője jó is, a DAC-jánál azért csak lehet jobbat találni.
Inkább vegyél egy DACPortot. -
Pedig attól, hogy ő mondja, még igaz. Az az E10 elmegy, meg lehet rajta hallgatni sok mindent, de egy HD800 alá légyfing. Nem hangerő szempontjából, hanem plédául részletességben vesznek el a gyenge DAC-ok. HD800-t hallottam már gyenge DAC+erősítő kombóról, komolyan röhögtem rajta, hogy mi ez a szar. De nem csak én, a többiek is, akik ott voltak, hasonlóan vélekedtek. Gyenge DAC (akár egy Junior) esetén sokkal jobban jársz egy HD600-zal, ugyanazt fogod tőle kapni. Csak a hang alapján még az AB és nehezen menne.
Focal
Köszönöm a lehetőséget contaxgnek.
A Focal egy kellemes, rendkívül könnyű füles. A 840-hez képest pehelysúlyú. Anyaghasználata elég jó, nagyon tartósnak tűnik. Sajnos még a bejáratás legelején tartott, de azt meg lehet állapítani róla, hogy nagyon kellemes. Frekimenete egyenletesnek tűnik, egy nagyon enyhe mély kiemeléssel, ami akár még el is tűnhet a bejáratás során. Részletes, de nem Beyer-féle magasszínezett repeszbomba. Tere kellemes, nem erőlködik, a magas tartománya lineáris, nem éreztem süllyesztést a középmagason. Hasonló karakter, mint a K550, (egyelőre?) kicsit több méllyel (100Hz körül). Aki ilyen árkategóriás fülest keres, annak kár lenne kihagyni, egy hallgatást biztosan megér.
-
Ákos97
aktív tag
Ezt most úgy mondod, mint hogy ha nem lenne kevés hozzá. És nem az erősítésről beszélek, hanem a forrásról, a DAC részről.
Te tudod, pénzkidobás HD800-at venni E10 mellé, mert a benne rejlő potenciál 50 %-át nem fogja tudni...
Lehet, hogy nagyon jó az E10(az is!), háromszor annyiba kerülő cuccokat ver, de ha csak az árát megnézed, látni fogod, hogy valószínűleg nem egy 270000-es fejhallgatóhoz tervezték. Egy Lavry (Benchmark) már talán elég azokhoz, amiket felsoroltál.
Én a helyedben vennék egy k702-t, és a maradék 170000-ből meg egy Essence One-t, és még marad negyvenezred kábelekre. -
bigmasterg
addikt
Hifiman-eket gondolom esélytelen itthon meghallgatni, elvileg azok között is akadnak kiegyensúlyozottabb hangúak. Meg azt sem tudom, hogy mennyire valósak a tesztek róluk. Szponzorálnak azok mindenkit.
Audeze-k hangjára lennék még kíváncsi, de azokat sem nagyon lehet meghallgatni.
__RS220-al találkozott már valaki ? Elvileg már itthon is kapható.
-
Dave™
nagyúr
Akkor sok sikert hozzá. A head-fi-n sokkal nagyobb esélyed lenne rá. Nekem mindhárom onnan vett fejesem tökéletes és makulátlan volt, ahogyan a leírásban is szerepelt.
Egyébként nem úgy volt, hogy a K550 tökéletes?
Shufny: éreztem, hogy valakinek muszáj lesz benyögnie, nem leptél meg.
-
bigmasterg
addikt
Jó ötlet lehet, mivel kényelmes. Biztos örülni fog neki.
__
Azt hittem, hogy most bele vagy szerelmesedve a Zákágéba.
Meg hd800-ról sem írtál túl sokat.
Tényleg hallottál már hd800at ? Beyerek után azt hittem volna, hogy T1 érdekel jobban.Lenne egy tippem, hogy ki ír neked pü-ben.
-
Dave™
nagyúr
Nekem meg nem lesz olcsón AD2000-em, a 15000 YEN sajnos csak az induló ár volt, a translate félreérthetően fordított
Amúgy sem lett volna egy egyszerű eset.
-
dudika10
veterán
Csak mert járt nálam kontakthibás és nem kérdeztem meg, hogy mennyi idős, de ránézésre nem lehetett több mint 1,5 hónapos. Ezért érdekelt, hogy mennyi idő alatt törhette el a csatlakozót... MM-ben elzavarják az ilyen hibával az embert vajon?
Kettétört a csatlakozó konkrétan. Vagy nem vigyázott rá az illető (nem nehéz elképzelni) vagy nem a legjobb minőségű a csatlakozó (ezt sem nehéz elképzelni, esküszöm direkt úgy gyártják őket, hogy eltörjenek...).
(#38261) fi:zi'k: látom szépen költekezel.
-
törölt tag
Ez a baj (legalábbis jelen esetben, mert nők meg többnyire erre vágynak), hogy olyan hajam van, ami az életben nem lapul le. Annyit nem ér nekem az egész, hogy emiatt levágassam a több éve hosszú (majd könyökig érő), gyönyörű hajam.
Hozzáteszem, a 770-et is ugyanerre a fejre teszem föl, és basszustöbblet van.A mérés engem nem érdekel. Mérés alapján sokmindennek kellett volna extrém jól szólnia, ehelyett extrém szarul szólt. És persze fordítva is lehet tapasztalni. Ne tessék ebbe fogódzkodni. Feltettem, nem tetszett adott körülmények között (a hajam is ebbe tartozik), van ilyen.
Amúgy mikor igazgattam, próbáltam odanyomni a fejemhez, de semmi. Akár jól lett feltéve, akár nem, nekem az az érzésem, túlhypeoljátok néhányan ezt a fejhallgatót. Nincs még annyi tapasztalatom fejhallgatókkal (tehát azok között lehet, hogy nagyon jó), de hangfalakkal van némi, meg hangversennyel, és csak azt tudom mondani azok alapján: jóval több kell ahhoz, hogy meglepődjem.
-
ntomka
nagyúr
(#38191) Shufny: Én nem értem miről beszélsz. Már miért sértődtem volna meg rá?
És épp ez az. Nehezen hihető és szeretném hallani!
(#38192) schawo: Mire gondolsz? Baj, hogy van aki kétkedik a hirtelen hype-ban?
Komolyan mondom: ha lesz rá lehetőségem, hogy meghallgassam, élni fogok vele. Ha tényleg olyan jó, hogy hirtelen eldobom a 940-et is mellette, akkor én fogok elnézést kérni, hogy fennhangon merek kétkedni. Na de hát na, a HD800-tól sem dobok hátast annak ellenére, hogy oda-vissza megeszi a 940-et.
-
ntomka
nagyúr
Mindent ott raknak össze, mégsem feltétlenül olcsó.
Valamint eddig is voltak onnan "vetélytársak", mégsem lett sokkal olcsóbb a felsőkategória.Nekem ez nem indok, az AKG-nél sem ülnek hülye emberek, ahogy a beyernél, senninél és a többinél, elég csak az ő palettájukat megnézni.
(#38188) bigmasterg: És kijönnek K701 árban egy zárt, bőr párnás fejhallgatóval, ami hirtelen mindent aláz?
(#38187) fi:zi'k: Bocs, hogy nekem még mindig büdös ez a történet, hogy stílszerű legyek.
-
Shufny
őstag
Jaja, tőle nem is vártam mást.
SHiZUOKA: Hááát, szerintem igazából senki nem számított rá, hogy nem nyúlnak mellé. Én is inkább csak reméltem. A hordozható szériájuk meg a fülhallgatóik nagyon nem voltak meggyőzőek az utóbbi években. Azon kívül meg csak egy Q701 -et mutattak fel... Szóval senki nem számított őszintén rá, hogy a K550 és K3003 értékelhető lesz.
-
Ákos97
aktív tag
Engem már egyre gyakrabban irritál a DT880 magastöbblete.
Nem bírom 10 percnél többet hallgatni, mert megfájdul a fejem.
Tervezem a cserét valamire max 100k-ig.
Mérésekből leszűrve ennek is van 10 khz környékén egy csaknem 10dB-es pukli.
Kevesebb/finomabb azért a magasa a DT880-asnál?
Max egy Ipodról, mondjuk az is jobb a semminél.
Angolok is tanúsítják: "It's all about the source"
Persze az esetben ez nem érvényes, ha a fejhallgató hangkaraktere eleve nem tetszik valakinek. -
ntomka
nagyúr
A négyszöges mérések tényleg elképesztőek.
(#38154) baluka26: Az ízlés sokat számít, és hogy mit hallgatsz vele. Most beraktam a Marantz felvételeiből a 2012-est. Lágy, melankólikus zenék. A900: eszméletlen jó hangzása van vele, pedig a méréseken elmarad messze az etalonoktól.
-
törölt tag
Sokat ér egy olyan fejhallgató, ami csak kopaszoknak nyújt megfelelő hangminőséget.
Meg kérdéses, hogyha hordozod (mert én eleve azért veszek zártat), akkor mennyire marad stabil, hogy mindig jól álljon a fejeden. Szóval ez így hordozható fejhallgatónak nem túl ígéretes.
Otthonra biztos jó, ha rendszeres kuncsaft vagy a fodrásznál, de akkor már inkább hangfal, és a hajam is megmaradhat. -
ntomka
nagyúr
-
Bodz
nagyúr
Elég vacak a Quart 95X után, de ugorjunk.
Anyaghasználat rendben van, 1 pár plüss egy pár műbőr párna, és nem fér bele a fülem. Ezeket sejtettem előre. Egy szám után úgy tűnik, hogy nagyon jó lesz az áráért, sőt... Valami eszméletlen tere van olcsó zárt létére. Mélyekből jóval többet is elviselnék mondjuk.
Beteszem a szekrénybe járatódni. Tudom, tudom, nem hiszel benne.
Holnap majd írok valami hosszabbat is, csak gondoltam csinálok valami trailert.Xonar DG-ről megfelel vagy valami másról? Szerintem a célközönség szempontjából inkább az első lenne jobb.
-
Ákos97
aktív tag
Az Apogee Mini eddig az etalon dinamikában.
Utána jön az MSII+-Canalot.
Majd az Essence One.
Majd a Furutech GT40
Majd az Ipod touch 3G
A legrosszabb pedig a D2X.
A Galaxy S PLUS-ról ne is beszéljünk.
Van még rosszabb?Van: Házimozi erőlködő.
Eddig csak az Apogee mélyeire mondtam azt, hogy: "Hmm, not bad"!
-
-
contaxg
veterán
Egy mobilról hallgattam, de mi mással fogják ezt hallgatni a népek?
Egyébként mi a referencia szint?
A Maxell legnagyobb érdeme, hogy a sokkal drágábban árult FA-004-et bagóért meg lehet kapni (ha igaz, hogy azonos a belső). De semmivel nem gondolom jobbnak a hangját, mint más 4000Ft-os fejhallgatónak. Kb. ennyit ér, jól is van árazva....Viszont legalább pofás! -
ntomka
nagyúr
Ezzel nekem csak annyi a problémám, hogy olyan fejhallgatót veszel "középnek", vagy más szóval referenciának, amit te döntöttél el eddig, hogy az, releváns és hiteles mérést eddig sehol nem találtunk, pedig már én is kerestem és kértem is, hogy mutasson aki tud. Oké, hogy tapasztalt füled van meg minden, de megint azt tudom mondani, hogy pont te szoktál a számokkal jönni egy-egy "szerintem" alapú kijelentésnél. Néha lehet neked sem ártana ezt a szót használni.
Egyébként azzal nem vitatkozom, hogy egymás mellé téve két fejhallgatót el lehet-e dönteni a különbséget.
-
DBAtti
aktív tag
Nem csak slfln-től szeretném kérni, segítsetek már ki, mostanában jön sok link -20dB-re normált (?) meg a most linkelt grafikon, amit nem tudok értelmezni.
A logaritmikus frekvenciaskálát még el szokták találni, és értem, de mi ez a függőleges tengely 66-144dB-ig???
0 felett kiemel, alatta vág. Ez meg valami orbitális erősítés, vagy nem skálázták be rendesen, vagy érzékenységet mutat frekvencia függésében, annak el tudom képzelni - akkor a mértékegység megjelölése hibás. Sajnos nem értem a ciril betűt. -
szakibá...
senior tag
Megnéztem néhány típus méréseit, amiket ismerek, a jellegük nagyjából hihető, bár nagyon ki vannak simítva. A DT48-at ezek sem tudták megmérni. Egy nagyon tanulságos oldaluk van, ahol több hamisított ATH-t vetnek össze az eredetivel. Ha valaki nem tudta volna, mi folyik a hamisítás terén, az ne hagyja ki. Bár érdekes, hogy a legtöbb típusnál a fake példányról szebb görbét mértek! Érdekes még a Grado GS1000, ami 10/10 pontos, pedig 7KHz-en 20dB-vel többje van, mint 1KHz-en. (az is furcsa, hogy alig van fejes 9 pont alatt)
-
Daert
őstag
Köszönöm.
Olvastam a teszted róla,de sajnos nincs összehasonlítási alapom,ezért nekem sokat nem mond,csak a + dicséret.
Az Audio Technica:
ATH-SJ33
ATH-SJ3
ATH-SJ11
nem különösebben ajánlott termékek,vagy nem érik meg az árukat?
Olyat szeretnék ami azért eléri vagy übereli a Senn CX400II szintjét,ne kelljen maxra tolni a hangerőt hogy halljak valamit a zenéből és a praktikusság valamint a hordozhatóság miatt összehajtható.Ez utóbbi nem valósul meg a Maxellben,de ha annyira jó mint amennyire az ára nem tükrözi,akkor azt fogom megvenni.Nem vagyok a pénztárcám ellensége. -
Ear001
addikt
Ezt most nem értem. Te definiálsz egy nagyjából használhatatlan fejhallgatót és azt mondod azért egy műfajra jó lehet, majd leírod a demó felvételek jó részét, meg a csajtorkánledugtáka mikrofontésközbenzongoránisprüntyögegykicsit a rebekapatrísa felvételeket. Erre gondoltál?
-
Dave™
nagyúr
Ez egy rendkívül szűk látókör. Nem baj, ha valami nem tetszik, csak ezért még nem érdemes leszólni. Főleg úgy, hogy az X-est nem is hallottad, pedig annak nem sok köze van a sima W1000-hez. Vigyázni kell ezzel a jobb nem jobb megközelítéssel is, mert hiába jobb az egyik fejhallgató technikai értelemben egy másiknál, ha utóbbi hangzásvilága közelebb áll az emberhez. Az én szememben az élmény számít igazán, ezt a K601 óta tapasztalatból tudom. És a legkevésbé sem tartom rossznak, sőt, nagyon jó vétel, de nem nekem. Nem érdemes csak magadból kiindulni, nem mindenki a színezetlen referencia hangzást favorizálja. Képesnek lenni túllépni magadon - ez egy olyan feladat, amihez fel kell nőni (abszolút no offense, nekem is fel kellett).
-
baluka26
veterán
Szép lista
A szép ebben a hobbiban, hogy én is hasonló célre tartom a HD25-öt, és most ismételten meggyőzött, hogy közvetlen Eeepadról (voodoo nélkül) is kegyetlenül szól.
Apropó, bbstudionál 43 a HD25, ha valakinek kell írjon, mert akkor megoldjuk a postát olcsón, 5 perc sétára van az a bolt tőlem
-
Dave™
nagyúr
Én ebből egyet sem hallottam, de ha neked nem tetszik valami, az a te dolgod, nem egyformák az ízlések, nem is kell, hogy azok legyenek. A W1000 elég megosztó egyébként, az X-es sokkal népszerűbb, én most ebből rendeltem, jövő héten remélhetőleg érkezik. Viszonylag kevesen szeretik az AD700-at is itt, de senkire sem haragszom emiatt, bőven elég, ha nekem tetszik
Írtam is róla egy részletes bemutatót, amit hamarosan publikálok, a többi követi majd - elsősorban saját szórakoztatásra, nem akarok senkit sem meggyőzni semmiről. Akit érdekel elolvassa majd, akit meg nem az nem, ennyire egyszerű
-
ntomka
nagyúr
Mi is volt a problémád a 940-nel kapcsolatban pontosan? A mélyei?
(#37191) bigmasterg:
A teljes albumot nem tudnád feltölteni nekem valahova eredeti méretben?
(#37211) Dave™: Egyetértek.
Én el fogom olvasni. Apropó AD700: mostmár baromi kíváncsi vagyok rá. Debrecenben nincs valakinek, akinél meghallgathatnám?
-
szakibá...
senior tag
Zárt fejhallgató? Viccből kipróbáltam ezt a megoldást egy hallásvédő fültokból és egy Koss KSC75-ből, ami a Porta Pro testvére, nagyjából ugyanolyan hanggal. Lehet röhögni, de elhanyagolhatóan változott a hangja, a szigetelés pedig 26dB. Csak marhára szorít. Játszottam egy jót.
-
DBAtti
aktív tag
És ennek a lehetősége miért nem állhat fenn?
Árulnak sok cuccot normális áron, már a FiioE10 is kapható, de az például nem éri meg, mert csak 1-2 ezressel olcsóbb, garancia meg nehézkes.dudika10
A saját márkáját hamisítja? Nem tudtam róla, hogy lenne saját márkája.
Ez a genuine dolog szerintem működhet, a deales visszajelzések is pozitívok. Ha nagyon kacat lenne, jobban lehúznák.Ha van valami alapja a rosszhiszeműségnek, szívesen olvasom. Nekem eddig nem volt gondom velük.
-
dudika10
veterán
Nálam egy Agent járt nemrég. Az anyagminőségén egészen meglepődtem, a korábbiakhoz képest amiket fogdostam, egész jó volt. A hangja sem volt konkrétan borzalmas.
Csak a kábellel van komolyabb probléma, könnyen eltörik a tövénél.
Nem mondom, hogy ajánlom, de ez már legalább nem ipari hulladék. Szerintem. -
attika89
senior tag
Aha, akkor lényegében te is valami ilyesmit hallasz? ->"Now the bass sounds much more linear and retains all it's punch. In fact, the bass as a whole sounds better since it's texturing & overall detail is much easier to hear and appreciate. As a result of the midbass falling back in line, the midrange and treble came forward to reveal more of their excellent detail and timbre."
Miben lett rosszabb a mély?
Már látom! Köszi, hogy azért kipróbáltad
Jövő héten már remélem én is hallgathatom!
Aktív témák
- Bezámítás! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB W11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450M R5 3500X 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman N5 Zalmann 600W
- BESZÁMÍTÁS! Asus B360M i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB ZALMAN N4 600W
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B365M i5 9600KF 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700XT 8GB Zalman N5 FSP 700W
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest