- Yettel topik
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
mzso
veterán
válasz
bajnokpityu #45074 üzenetére
Hogyhogy? Milyen formátum esetén? Testvéremnek csak egy galaxy gio-ja van de nem panaszkodott semmit.
-
mzso
veterán
válasz
Dunbar #45032 üzenetére
Zártaknál mostanában a Superlux 662B, vagy a HD661-et szokták ajánlani (Esetleg 662F). Mindkettőre azt írják könnyen hajtható (Bár utóbb 68 ohm-os míg az előbbi 32). Szigetelésben nem tudom megmondani melyik jobb, talán fi:zi'k.
A Porta pro supra úgyhogy az az én szememben kényelmi szempontból kiesik.
A CAL!-ról max más tud nyilatkozni. De a pont a mélyorientált lehet fárasztó.(Egyéként jó lenne valakitől egy 662/662B/662F öszehasonlító teszt egymással is meg másokkal is a kategóriában)
-
mzso
veterán
válasz
Ear001 #44991 üzenetére
Okés. Nekem elegem van a Tyll témából....
Más:
Megcsiszolt DT770-ek: http://www.youtube.com/watch?v=TM8tSZdn0r4Jaj, de nemakarnak ingyen reklémozni.
-
mzso
veterán
Nem ez a lényeg, hanem, hogy azt sehol sem olvastam, hogy Tyll méréstechnikai szakember legyen.
(#44955) schawo
Kinek, hogy... Nálunk a ME-n az elvetemültek valszám+matstatot nyomatnak le olyan mennyiségre egy félév alatt amennyit szerintem 3-4 alatt lenne értelme... Bár a tantárgy 1 félév, de szokták több éve tárgynak is nevezni. Mindig van ismerős aki már évek óta vizsgázik. -
mzso
veterán
-
mzso
veterán
válasz
szakibá... #44912 üzenetére
Szerintem komolyabb a méréstechnika mint amit Tyll csinál.
Kis ízelítő
http://www.uni-miskolc.hu/~elkszl/Oktatasi_anyag/Merestechnika_jegyzet.pdf(#44913) Dave™
Én annyiról tudok, hogy fejhallgatókat tesztel és Dummy head-ekkel játszik. -
mzso
veterán
válasz
schawo #44886 üzenetére
"A fejhallgató frekimenete az élvezhetőség szempontjából (szerintem) a legkevésbé fontos jellemző. Azt (majdnem random) variálva nem a másik füleshez hasonló hangzást, hanem az eredeti fülesed rosszabb hangú változatát kapod vissza."
Ezt a két állítást erősen kétlem. Szerintem jelentősen lehet változtatni a hangképen a minőségromlás nélkül. A karakterisztikát egy helyes mérésből minimum ki lehet venni. Gyakorlatilag a görbék az egyetlen determenisztikus jellemzői a fejhallgatóknak. De nem tudom alátámasztani állításaimat, úgyhogy hagyjuk annyiban. (Ha slfln még járna erre biztos jó érveket tudna felhozni)
EQ-khoz nem tudok mit szólni, igazából nem játszadoztam még velük. Leginkább csak úgy gondoltam, hogy ha sok szabadidőm lesz.
Az utolsú szekciót elfogadom. Sajna lehetnek és vannak is különbségek különböző fejhallgatók között. A mérést meg lehet csinálni, helyesen, csak gyanítom kevés helyen veszik rá a fárdtságot. Hiteles eszközökkel sok-sok mérést, így el lehet dobni az elbaltázottakat, és valamilyen nagy százalékú (97-99 ilyesmi) bizonyossággal meghatározni a helyes frekvencia kimenetet.
A fül alakja a (circum) fejhallgatóknál nem fontos. Mivel mindenki a sajátját szokta meg, és ahhoz képest relatívan ugynúgy érzékeli a hangot. Fülhallgatóknál, meg supránál már problémás a dolog. -
mzso
veterán
Szerintem egy oldalon valószínüleg ugyanazon mérések alapján dolgoznak. Arányaiban tehát közel jónak kéne lenniük. Ha két oldalról veszed a görbét tuti hülyeség lesz az eredmény
Néztem ezt a 31 Band-es valamit, de elég furán működik. Alapból automatikusan halkít, meg nem igazán éreztem amikor felnyomtam a mélyeket a foobarosnál meg igencsak...
-
mzso
veterán
Neked mindenre ez a béna válaszod van...
"Mindegyik azt adja vissza, amit kap és amennyire tudja"
Az meg alapból hülyeség. Sokszor pont te itt ömlengesz, hogy ez meg az a fejhallgató milyen f@szán manipulálja a teret meg hogy szinez, stb stb.
(#44849) hm74
Helló honnan szedtél 31 sávos EQ-t? (A Graphic Equalizer By: xnor az? mert akkor megvan) Lehet én is játszadoznék vele.
Ezek a headroom frekikimenetes dolgok merre találhatóak? Bár ha a sajátom nincs benne gyanítom nem sokra megyek vele.
Amúgy szerintem az lenne az igazi ha egy görbét meg lehetne adni. (Vektrososan) És az alpján csinálná a DSP az erősítést csillapítást(#44852) hm74
Szerintem hajlamosak az itten audiófülek egy kissé tulmisztifikáni a dolgokat. A frekvencia visszaadás meg a részletesség kb 98%-ban megadja a fejhalgatót. Legalább is egy normálisat. Az hogy turmixolnak-e valamit az elektronikában áthallással meg egyebekkel azt nem tudom. -
mzso
veterán
Szerintem az EQ az meglehetősen primitív módja a az egyengetésnek. Kéne vagy száz csuszka ha az ember finoman akarja hangolni.
Konkrétan nem tudom milyen borzadályra gondolsz.
A foobar EQ-ja arra jó ami. A dolby headphone DSP-t meg most már gyakorlatilag folyamatosan használom. -
mzso
veterán
válasz
chicco30 #44806 üzenetére
Szerintem dudika10 megbízható, használd nyugodtan.
(#44814) kammerer
De hát hogy mondhatsz ilyet? A wikipedia az abszolút megbízható információ forrása. -
mzso
veterán
Én elbírom képzelni, hogy egy jó erősítés/csillapítás függvény DSP igen jó lehetne A hangzás személyre szabásához. Bár jóval több/bonyolultabb lenne egy sima equalizernél. Sok pontot kéne megadni és a görbék meredekségét is szabályozni kéne.
Esetleg a fejhallgatók kimeneti görbéin is javítani lehetne ha nem túl extrémen aberrált kiemelések/Lyukak lennének amit a membrán ha megszakad sem tud kompenzálni. -
mzso
veterán
válasz
bigmasterg #44708 üzenetére
Megnyugtató tudni, hogy fiatal Taiwani(gyak. kínai) nők forrasztották és csomagolták a fejhallgatómat.
-
mzso
veterán
Mivel nem szólt senki annyit mondok, hogy a Sennheiser HD 25-öt itt már sokszor ajánlották, de leginkább csak hordozhatónak.
Emellett elég szükös választékot adtál meg. PL a HD25 supra, vagyis kicsi fülnyomós, amásik kettőrő viszont a fül köré illeszkedik.
Talán ha linkelnéd a webshopot, vagy több opciót adnál...
-
mzso
veterán
Nem úgy van, hogy kiad magából annyit amennyit tud, oszt ha nagy az ellenállés akkor halk lesz?
(#44662) capulet75
Superluxokhoz a 330-at mega 660-at (mert azok 150 ohmosak) kivéve nem kell erősítő.Amúgy nem értem ezt a zseberősítő dolgot. Inkább csináljanak egy jó lejátszót...
-
mzso
veterán
válasz
szakibá... #44591 üzenetére
Akkor egyszerűbben, hogy működik benne az aluminium membrán? (dinamikus, elektrosztatikus, stb)
(#44592) Bodz
És 20k20-25k alatt?(A beyer-ről nem sok mindent talátam, gondolom nem mai és nem olcsó, ha 26k-ért kínálod)
-
mzso
veterán
Jut eszembe.
Volt aki konkrétan ebből a fórumból próbált/tesztelt 662F-et és 662B-t? -
mzso
veterán
válasz
szakibá... #44557 üzenetére
It most az electret/szatikus lenne. Mert dinamikusnál szerintem ostobaság lenne a fémfáradás miatt.
(#44565) Jembumbi
Valaki épp ez előbb említett, hogy a Shure 440-es igen jól szigetel. A Superlux HD660 is jó, de figyelembe kell venni milyen kimenetbe rakod mert igényel leglább 2 Vrms kimeneti teljesítményt. (Korábban valaki említett valami dobos kimenetet ami gyengus volt)(#44584) Bodz
A legtöbb emver szerint viszont az. (Néhányan nagyon enyhe V-t mondanak.)SRH440-re meg nincs pénzem. (főleg 440 párnával)
-
mzso
veterán
Te mondtad, hogy olyan mint a 660 csak "alul izmosabb, nyitottaban szol." Meg az 1. Hsz-ben is semleges.
Én zártat javaslok (662B) mert a nyitottakba minden nyamvadt kis zaj beszűrődik.
-
mzso
veterán
válasz
freelanced #44544 üzenetére
A dolby headphone DSP szerintem igen jól csinál 5.1-ből Sztereót a fejhallgatóhoz. Egyébként ki is próbálhatod foobarral (vár filmekkel kicsit bonyodalmasabb mert nem látsz semmit
), van hozzá egy plugin
A DOLBYHPH.DLL-t meg a powerDVD-ből lehet kibányászni.A driverbe ez pedig be lesz építve és mindenhez használhatod.
A HD660 (mikrofon nélküli is van) szerintem teljesen jó. Azt hiszem a DG-nek is 2 Vrms-e van úgyhogy azzal is jól kell szólnia. Superluxtól még a HD662B jöhet szóba.
Emellett drágábban ATH-M30, Shure SRH 240 (de ahhoz a többiek 440 pránát javasolnak, úgyhogy még drágább). Kisebb leírás van róluk az első hozzászólásban. (kivéve 662B) -
mzso
veterán
válasz
freelanced #44526 üzenetére
Valami kínjuk volt vele az embereknek. Nem igazán tudom, hogy mi. fizik-nél volt valami forrasztgatás. Ő biztos jobban el tudja mondani, mi volt vele a baj. (Nem a minőséggel egyébként)
Mihez képest dobja meg?
Ozone fejhallgatók itt nem ismertek. Valószínüleg nem valami híresek, mert különben valaki már hírét keltette volna.
-
mzso
veterán
válasz
blackmajesty #44521 üzenetére
Hát pedig a Retro DJ egy tipikus hordozató fejhallgató. Bajban leszel, ha ez is túl nagy neked...
(#44522) akela91
Nálam sokkal fontosabb, hogy mennyire szűri ki a busz zaját amiből van nem kevés...
Pár olcsó IEM-mel próbálkoztam, arra nem szivesen költenék nagyobbat. Olyan rettenetesen egyik sem jó. (Talán pont nóném Buxton 1100 vált be a legjobban, csak ne lenne ennyire mély orientált)
De ha gazdag leszek veszem majd valami masszív jól szigetelőt mint a shure 215
Meg egy SRH440-et is. -
mzso
veterán
válasz
blackmajesty #44518 üzenetére
El nem bírom képzelni, hogy a retro DJ hogy lehet túl nagy. A 440 az sokkal nagyobb amúgy meg.
-
mzso
veterán
válasz
#64791808 #44502 üzenetére
A zárt változata is jó lehet (HD660) Bár annalk lehet kevesebb a basszusa
A simma 662-ben meg a 662B-ben is van bassuzs rendesen, a magasról nem is beszélve
(#44513) jeni
Aighanem az utóbbi. Valószínüleg mégjobbak a HD330 és a HD660 (Az egyik nyitott a másik zárt)A maxelen a pánt egy simán drót amit hajlítgathatsz ha nem illik a fejedre. Circum-nak sem a legjobb keskeny a párnája. (Nagy fülüek hátrányban)
-
mzso
veterán
válasz
freelanced #44478 üzenetére
Nekem 660 van, ebben nincs sok magas mint a másik kettőben. A Dolby Headphone-t bekapcsolva igen jó a térhatás az én Xonarommal.
(Esetleg 662B de a 660 aligha nem jobb)
-
mzso
veterán
válasz
ToMmY_hun #44441 üzenetére
Annyiért max Superlux 662B az mondják leginkább semlegesnek a zártak közül. De ha nem majd a többiek kijavítanak.
Contaxg ajánlotta múltkor 15 ezer környékén az ATH-M30-at ami aligha nem jobb. Plusz hasonló áron a Shure 240A, de anna hiányolják a mélyét egy kicsit. (Még ott lenne a Superlux HD660(150Ohm) , de ahhoz erősebb hangkimenet kell, samungokról jól szól, de ordítós nem lesz...)(#44442) zenwalk
Mivel a topicban ismeretlen valószínüleg igen. ATH-30, Superlux HD660, Shure 240A. Bővebben az első hozzászólásban. A 20-25k-s régióban csak az Shure SRH440-et szokták ajánlani. Gyanítiom jobb mint a 20k alattiak.(#44464) BBUN52
Felette SRH440, alatta ath-m30, Shure SRH240, Superlux HD660 -
mzso
veterán
válasz
Marcellus_ #44430 üzenetére
Szerintem azért kérdezte, mert ott vannak amik ajánlottak 20k alatt. Nem sok van azon kívül.
(#44434) d3kk
Szerintem nem véletlenül maradt ki az m20 az első hozzászólásból. -
mzso
veterán
@Macisajt3
"Szia!Nekem válaszoltál a fórumban, hogy nem ajánlott az AKG 512 MKII valamint az AKG 514MKII, mert nem jók ezen az árszinten. Nem emlékszel esetleg rá, hogy mi volt velük a probléma? Itt a fórumon véleményeket inkább a sima 512, valamint 514ről találtam. Külföldi fórumon ezt a cikket találtam[link], itt viszonylag korrekteket írnak róla.
Azt írtad a HD660-ashoz tisztességes forrás kell, így az nálam kilőve, mert szeretném használni telefonhoz, laptophoz, vaamint egy egyszerűbb sony mp4 lejátszóhoz. Nem kell nekem egy profi fejhallgató, csak egy átlag ember számára normálisan szóló.Üdv"
Inkább a itt válaszolok mert több és jobban hozzáértő ember van. Én csak annyit tudok, hogy itt eddig még minden álladó látogató azt mondta, hogy ezen az árszinten vannak sokkal jobbak is, meg hogy az AKG-vel nem is érdemes foglalkozni 40k-ig (vagy hasonlók).
Most ahogy nézem nem fejtetted ki hogy circum, vagy supra legyen. Eddig mind circum nagy méretű fejhallgatókról volt szó(az AKG is azok), te viszont elég mobilis felhasználásokat vázoltál. Oda meg lehet, hogy egy kisebb könnyebb supra jobban megfelelne. Azokról viszont végképp nem sokat tudok, csak a DT235-öt ismerem.
De ha nem zavar egy rendes nagy fejhallgató akkor a Superlux HD662F pl jó lehetne. Vagy kétszer annyiért a Shure SRH240 de annak keveselni szokták a mélyét és pluszba még néhány ezerért szoktak SRH440-hez való párnát venni, de viszont kisebb/könnyebb, már ha ez igény. (A DT 235 meg pillekönnyű, csak Supra) -
mzso
veterán
Már épp megkérdeztem volna minek van ennyi féle 662, aztán megláttam a görbéket Shure-okkal meg egy Beyerrel összehasonlítva.
Ha nem kamuk a görbék akkor egész jók lehetnek. (Leginkább az F)
@Macisajt3:
Ja azt még nem említetted milyen karakterisztika érdekel -
mzso
veterán
válasz
Macisajt3 #44278 üzenetére
Emlékeim szerint egyik sem ajánlott. Azt mondják az AKG-k szarok ezen az árszinten.
Viszont zárból nem nagy a választás. Ott van a szokásos olcsó Retro DJ. (Meg a testvére a renkforce) a dt235 10k-ért de az csak sarkítva nevezhető cirkumnak, mert az én kis fülem se fér bele. 15 körül van a shure 240A amit még ajánlani szoktak. Superluxok között van pár ajánlott az első hsz-ben. A legjobb közölük a 660-as de ahhoz figyelni kell, hogy egy tisztességes forrás kell. Pl az ipod-om kevés hozzá. De a samsung okostelefonokról jól szól. -
mzso
veterán
Már nem találom hol volt róla szó. Azt hiszem dudikával beszéltem róla. De már nem találom... (Nem segít, hogy nem lehet az összes téma hozzászólási között keresni...) Azt hiszem dudika-val volt róla szó valahol.
Ja még azt hozzátenném, hogy én tuti nem vennék olyat ami a gagyi laptop hangártya hangját erősítené...
-
mzso
veterán
-
mzso
veterán
Helló!
Lenne, egy fontos kérdésem, hogy lehetne szétszedni egy Superlux 660-at anélkül, hogy megsemmisíteném. 30hz-nél hangosabban zizeg mint a 30Hz-es szinusz hullám hangja. Zene közben is észrevehető néha. Állítólag lehetséges, hogy hajszál került bele vagy hasonló. -
mzso
veterán
Aki esetleg még nem találkozott vele és érdekli itt egy pár szám összehasonlításnak:
http://min.us/mzCAzm5AA(Néha nehézkesen indul el a lejátszás nálam)
-
mzso
veterán
Helló!
Arra lennék kíváncsi, mi az vélemény a dolby headphone-ról itt a topicban.
Pozitív vagy negatív? -
mzso
veterán
Helló!
Azt szeretném megtudni a hozzáértőktől, hogy ha a fejhallgató (Superlux HD660) mélyeknél zizegő mellékhangot produkál az lehet attól, hogy bevibrál a vezeték.
Azért ez a hipotézisem mert a baloldalt sokkal jobban csinálja és ugye oda megy be a kábel.(Vagy csak simán membrán probléma?)
-
mzso
veterán
Az mennyire gáz, hogyha szinusz hullámnál 100hz és alatt zörejes a fejhallgatómnak a bal oldala. (Legalább is sokkal jobban mint a jobb)
-
mzso
veterán
válasz
szakibá... #41299 üzenetére
Pedig egyértelmű: Feltétel nélküli szimpátia. Ua. amitől az alma cuccok a legjobbak a rajongók számára. Nem számít, hogy ellentmondásba kerül magával vagy a józanésszel, mert mind csak a rokonszenv racionalizációja.
-
mzso
veterán
válasz
bigmasterg #41284 üzenetére
Egy rajzszög mégkissebb mégse valami kényelmes...
Nekem a jobbfülemben valahogy soha nem illeszkedik jól egy iem sem. Vagy úgy érzem mindjárt kiesik vagy kényelmetlen vagy nyomott a hangja.
Én csak azért használok iem-et mert sokkal olcsóbban lehet kapni mint egy jól szigetelő fejhallgatót, ráadásul még ormótlan is lenne. Ráadásul gondolom abból is a méregdrága lenne jó hangú. Eddig jóformán csak az Ultraphones ról hallotam jót, de már az is messze azon a kategórián kívül van amit megvennék...
-
mzso
veterán
Itt melyik Audio-Technika van (fordítva) a nőnek a fején?
http://www.youtube.com/watch?v=Fbv65ayrJaU&t=7m13s -
mzso
veterán
válasz
PR0JECTNR56 #41014 üzenetére
Szerintem a videónál lenne a legokosabb megkérdezni.
(#41019) Bodz
Én ott sem látok most. -
mzso
veterán
válasz
Tomix24 #40979 üzenetére
Amennyire tudom, rádiósban csak Don't Buy létezik...
(#40978) Balázs04
Az 1. hsz-ben ott vannak az ajánlott 20k alattiak.
Leginkább superlux HD660, Shure 240, Audio Technica ATH-M30.30 környékén fejhallgató guruk tudnak ajánlani. Nekem csak az SRH-440 rémlik ami szóba szokott jönni.
-
mzso
veterán
válasz
Cybertrone #40803 üzenetére
Az már nem fejhallgató hanem egy nyakad körüli fejhallgató rendszer.
-
mzso
veterán
válasz
Kellee #40781 üzenetére
Ezek közül szemezgethetsz például:
http://www.drummuffler.com/drummer-headphones.php
http://www.thomann.de/gb/headphones_for_drummers.htmlTapasztalata valószínűleg senkinek nem lesz ilyenekkel.
Én egy t.bone 990d-t hallottam. A szigetelés elég jó bár szerintem egy (canyon ep8 jobb...) Viszont a hangja trágya. Nem is tudom, hogy jellemezzen a "mosott fos" kifejezés jutott először az eszembe.
Lehet jobban jársz egy fülhallgatóval.
-
mzso
veterán
válasz
bigmasterg #40760 üzenetére
Ezt bármilyen fejhallgatóval meg lehet tenni? -
mzso
veterán
válasz
bigmasterg #40720 üzenetére
132kΩ? Beteg... Mi a halálnak ilyet csinálni? A hálózati feszültség sem szólaltatja meg.
Úgy látom 1200 dollárért erősítőt is adnak hozzá. A bolondnak is megéri...(Van egy olyan érzésem, hogy megfelelő erősítővel jobb mint a portapro)
-
mzso
veterán
válasz
Deadzone41 #40699 üzenetére
Pedig az lenne a jó ha kivennék már a tök fölösleges "ly"-t az ábécéből.
Én egyébként nem ragaszkodnék annyira mikrofonhoz. Ahogy az 1. Hsz is javasolja velószínüleg jobban jársz egy csíptethetős mikronnal extrába.
-
mzso
veterán
válasz
ntomka #40679 üzenetére
Ne vicceljál már! Metallicában lehet, hogy az a jó, de azért vannak sokkal jobbak is.
Hallgass meg egy eredeti masteres Rainbow - Rising-ot, vagy Iron Maiden - Powerslave-et, Vagy Judas Priest albumot a nyolcvanas évekből.
De kilencven előtt az albumok többsége még jól masterelt volt. (Talán pont a metallica albumok kivételek)
Meg az igazat megvalva, manapság minden könnyűzene trágya mód van masterelve, nem csak a metál.
(#40684) schawo
Definiáld már nekem a puha hangzásvilágot. -
mzso
veterán
válasz
Rison77 #40636 üzenetére
Az első hsz-ben vannak ajánlott fejhallgatók. A4-Tech-et nem biztos, hogy próbálta valaki, nem hinném, hogy valaki is tartotta bármire.
5k-ig gyakorlatilag csak a Retro DJ jött szóba eddig a topicban.Fölötte, meg a Beyer DT235. Köztük esetleg a Renkforce, de azt csak egy ember próbálta itt.
-
mzso
veterán
válasz
DBAtti #40629 üzenetére
Akkor Ultraphones-ban kell kocogni.
Aktív témák
- Yettel topik
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- World of Tanks - MMO
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Star Trek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Samsung Galaxy Book2 Pro 360 i7-1260P 16GB 512GB touchscreen
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 255XF FHD IPS 300Hz 0,5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB ZALMAN I3 NEO Chieftec 650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest