- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
Félreértettél. Van 150-180MB ram szabadon alapban, ennyit hagytak a widgetek,stb. Ebbe pont 1db proggi fér bele, hogy ne kezdjen el akadni.
Tehát 1 neutron vidáma elmegy, netelni is lehet(utána).
Cserébe hangja meg kifejezetten jó telóhoz képest, amit meg már nem hazsnálok ki.Szóval Bigi érdekes lehet a csere, viccen kivül, mindkét irányba tisztességes feltételekkel, bár még nem nagyon gondolkodtam, hogy mit is érhet.
-
fntastic
aktív tag
Nekem CAL!-om van, 13ért vettem anno.
Hát igazából szerintem nincs benne sok mély.
Egy Sony Ericcson HPM-77 agybadugós fülesben több van.
Bár ez lehet csak nekem érdekes.
Kényelemre viszonylag elmegy, bár nekem nem öleli körül a fülemet teljesen és így hosszú idő után kicsit fárasztó, de ez tényleg sok idő. Napi 12 óra használatra kényelmesebbet kell.Egyébként tesómnak kellene pár ezresért gamer headset, tehát mikrofonnal, legyen kényelmes az a lényeg. Mit ajánlanátok?
-
Ear001
addikt
A fejhallgatók mérése a legingoványosabb terület a hifiben, erről remek írás olvasható itt az egykori Hifi magazinban.
Egy tanulságos részlet belőle:
A bajok már akkor elkezdődnek, amikor a fejhallgatót fel akarjuk
helyezni a műfülre. A kettő nem fog passzolni, ezért a fejhallgató
kialakításától függően (nyitott, zárt stb.) mindenféle
illesztőelemeket kell közbeiktatni. A zárt rendszerekhez még egy
nagyobb méretű lapot is kell erősíteni a műfülre, hogy azon feküdjék
fel a fejhallgató párnája. Sőt, a párna szélét még be is kell
zsírozni, hogy "ne szeleljen". De akárhogyan járunk is el, a
mikrofonmembrán és a fejhallgatómembrán között mindenképpen egy üreg
fog kialakulni, s a maga állóhullámaival méréskor
kiemeléseket-beszakadásokat idéz elő a frekvenciajelleggörbén. Úgy is
mondhatnánk, hogy a műfülnek saját frekvenciajelleggörbéje van. A
szóban forgó üreg piciny, tehát a felső frekvenciatartományt,
nagyjából az 500Hz feletti szakaszt fogja meghamisítani. Namármost, a
hamisítás mértéke fejhallgatóról fejhallgatóra változni fog, és
egyébként sem lehet objektív módszerrel meghatározni, csak
statisztikai úton, sok-sok szubjektív mérés összevetésével. Ha ezt
elvégezték, rendelkezésünkre áll egy átlagoláson alapuló diagram, az
úgynevezett korrekciós görbe, ennek megfelelően kell módosítani
méréseinket, ha azt akarjuk megtudni, mire képes valójában egy-egy
fejhallgató. Persze, ugyanez vonatkozik a műfejre is, neki éppígy
megvan a maga "sajáthangja". A két mérőeszköz, a B-K 4153 és a KU 80
korrekciós görbéjét Colloms fent említett kötetéből vettük át (1-2.
diagram).
A műfülekkel szemben támasztott követelményekről több
szabványelőírásban is szó esik, ezért a mérés reprodukálható,
összevethető a más laboratóriumokban, más időben megejtett mérések
eredményével. -
szakibá...
senior tag
Szerintem meg komolyabb a zeneirodalom, mint amit Lady Gaga csinál.
Köszönjük a jegyzetet, de ezen minden villamosmérnök már túlvan, ezek az alapok. Tyll az akusztikus mérés egyik speciális ágát űzi, amihez igyekezett beszerezni a legújabb és legkorszerűbb eszközöket, amiket meg tudott fizetni. A műfejnél erre a célra nem tudok jobbat, ami az emberi fiziológiát is figyelembe veszi. Nem nevezném játékszernek, a Neumann műfeje pl. 8000 dollár, feltételezem, hogy a Brüel-é még drágább (amit a Goldenears is használ). Más kérdés, hogy minden eszközt lehet jól és rosszul használni, de ez bármilyen mérésre vonatkozik. Én örülök a tevékenységének, akit érdekel az elektroakusztika, az legalább megpróbálhat összefüggést találni a mérhető adatok és szubjektív tapasztalatok között, ami mindíg probléma volt és lesz ezen a területen. -
RAMy
tag
Egyszerűen nem tudom felfogni, hogy mi nem volt érthető a hozzászólásaimban. És azt sem, hogy miért kell ilyen lekezelő módon írni a másiknak.
NEM a "divat" a fontos, és NEM a csúcsminőségű hangzás, csupán egy kényelmes fejhallgatót szeretnék, ami a mostanimhoz hasonló, de normális hangszórókkal és persze amit meg tudok engedni magamnak. Találtam 3 fejhallgatót és abban szerettem volna kérni a kedves hozzáértők segítségét itt, hogy melyiket válasszam. Erre csak az oltást kapom, mintha valami fogyatékos lennék.
Amilyen fejhallgatókat mutattatok, egyiknek a kialakítása sem tetszik. Mint írtam, volt már hasonló fejhallgatóm, ami a 2 fülemet szétnyomta, instabil sz@r. Nyilván a probléma abból fakad, hogy egy legolcsóbb kategóriájú Genius volt a delikvens, de akkor sem tetszik. Szerintem világosan, magyarul, érthetően fogalmaztam, hogy olyat nem szeretnék.
De felesleges is itt tovább koptatnom a billentyűzetemet, azt hiszem.Akik normálisan, emberszámba véve tudtak nekem válaszolni, azoknak köszönöm a segítséget.
-
Dave™
nagyúr
Belepörgettem kicsit ebbe a jegyzetbe, de nem igazán találtam a fejhallgatókról szóló részt. Lehet, hogy azért mert ez eg általános méréstechnikai jegyzet és köze nincs a fejhallgatók méréséhez? Tyll pont azért "játszik" műfejekkel, mert anélkül kicsit problémás megmérni egy fejhallgatót. De ezek után kíváncsi lennék te hogyan csinálnád, mert szemmel láthatóan nagy önbizalommal rendelkezel a témában.
-
szakibá...
senior tag
Ezt most nem tudtam megfejteni, csak annyit, hogy szívtál. Tyll is méréstechnikával foglalkozik, a lehetőségeihez képest tisztességesen. Ráadásul szublektív értékelést is ad, bár azt nem tudni, mennyire befolyásolják a méréseiből adódó esetleges prekoncepciói. Engem inkább az általa használt korrekciós HRTF zavar, nem vagyok meggyőződve arról, hogy megfelelő-e.
-
Szerintem jelentősen lehet változtatni a hangképen a minőségromlás nélkül.
Nagy mértékben nem, kis mértékben is csak nagyon kevés eq-val. A döntő többség nagyon komoly mértékben képes elrontani a hangot.A karakterisztikát egy helyes mérésből minimum ki lehet venni.
Nincs olyan, hogy "helyes mérés". Egy adott rendszeren, azonos eszközökkel négy különböző mérés négy teljesen különböző eredményt ad. Még mindig lásd: Tyll-féle mérések. -
bajnokpityu
félisten
Alapvetően egyetértek Schawoval. a fül kb 2-5percig szokott hangszinekre figyelni, majd hozzászokik. Simán hallgatok olyan láncot,ami elsőre feltűnően magasba húz, majd utána csak akkor zavar újra, ha bejövök a szobába. Ez ráadásul izlés dolga.
Ennél én is fontosabbnak tartom, hogy oylan jellegű torzításokat ne csináljon a füles(v hifi lánc), ami a fülnek nem megszokható. Ez az,amivel sztem pl a dt235nél komoly baj van.
A kettő érdekes módon szerintem amúgy összefügg, mert a gyártók sem süketek, és ha valami nagyon torzít valami tartományban, annak hangerejét leveszik akusztikai, egyéb trükkökkel(amik nem kerülnek pénzbe)
Ez is egy elmélet.
-
hm74
aktív tag
Ebben tuti igazad van, egy adott műszer által mért különbségek összevetésének van csak értelme. A goldenear sokkal profibbnak tűnik mint a headroom, csak a headroomban jóval több fejesről van frekiadat.
Az automatikus halkítást ki lehet kapcsolni, ha nincs bepipálva, akkor Te adhatod meg az erősítést. Az automatikus halkítás viszont melegen ajánlott abban az esetben, ha valamelyik potit erősen felfelé tolod, mert különben torzítás lesz a vége.
-
A fejhallgató frekimenete az élvezhetőség szempontjából (szerintem) a legkevésbé fontos jellemző. Azt (majdnem random) variálva nem a másik füleshez hasonló hangzást, hanem az eredeti fülesed rosszabb hangú változatát kapod vissza.
Főleg, ha gondolkodás nélkül, tehát a csúszkákat pozitív irányba tekerve próbálkozik valaki. Továbbá javaslom, hogy az ilyen random kiválasztott eq-kat felejtsd el. Még a paraméteres eq-k között is ég és föld a hangminőségbeli különbség, az ész nélkül tervezett, muszáj-valamit-berakni-a-lejátszóprogramba minőségű sávos eq-k meg egyenesen borzalmasak.
További probléma, hogy egy adott fülestípusnak nincs egy, egzakt, általánosan igaz frekimenete. A frekimenet különbözik a felhelyezés függvényében (lásd Tyll féle mérések), különbözik a jobb és bal oldal között (lásd ugyanott), még ennél is nagyobb mértékben különbözik két füles között, valamint különbözik a halott frekimenet attól függően, hogy ki hallgatja, fizikai (fül külső és belső alakja) és érzelmi (mihez szokott, vagy mit vár) alapon egyaránt. Mivel ez egy nagyon sok ismeretlenes egyenlet, belátható, hogy a csúszka húzogatása nem egy másik típushoz teszi hasonlóvá a fülest, hanem csak generálunk vele egy random frekigörbét. Ha valakinek rutinos füle van, akkor az képes belőni egy füles frekimenetét, és azt az egy adott darab fülest kiegyenlíteni megfelelő eq-val, de akkor is csak bizonyos frekihatárok között. Viszont ehhez nem a frekimenet méréseket kell nézegetni...
-
hm74
aktív tag
Letöltöttem a netről a foobar v1.1.10-et. Aztán, ha jól emlékszem, alapba nem volt benne, de opcióként ingyen le lehetett tölteni hozzá.
A frekimenetek a Headroom weboldalán ( http://www.headphone.com) vannak, amelyik fejhallgatónak megnyitod az oldalát, ott jobb oldalon meg lehet nézni a görbéket.A vájtfülű fiúknak sok mindenben igazuk van és a legjobb szándékkal óvják a lelkes újoncokat a téves dolgoktól. Arra én is rájöttem, hogy zárt fejhallgatóból nyitott hangzásút csinálni vagy nyitottból zártat nem lehet. De egy félnyitott minkét műfajt tudja egy kicsit szimulálni. Messze nem tökéletesen, de el tud vinni afelé a hangzásvilág felé, amelyiknek a frekvenciamenetét beállítod neki.
-
Dave™
nagyúr
Veled ellentétben nekem van is mire alapoznom a válaszom.
"Mindegyik azt adja vissza, amit kap és amennyire tudja". Ezen nem tudom mit nem lehet érteni. Bemegy a jel, kijön a hang. Mindegyik úgy szól (azt adja vissza), ahogy tudja. Az AD700 úgy, ahogy tudja, a 668B is úgy, ahogy tudja, mivel másképpen nem tudják. Csak úgy, ami rájuk jellemző, ahogy tudják. Szövegértés. Azt egy szóval sem mondta senki és nem is kötelező, hogy mindenkinek a valósághoz legközelebbi eredményre kell törekednie. Mert térképzésnél a többség pl. eleve kiesne (pl. K1000 kivétel lehet), és ha megnézed a különböző márkákat, mindegyikre más és más karakter a jellemző. Márpedig valóság csak egy van, ha nem tévedek.
"A frekvencia visszaadás meg a részletesség kb 98%-ban megadja a fejhalgatót."
Bámulatos, mennyire képes pótolni a tapasztalatot a bátorság.
Mivel látom hiábavaló, így innentől inkább bölcsen rád hagyom, azt hiszel amit akarsz.
-
Dave™
nagyúr
Mindegyik azt adja vissza, amit kap és amennyire tudja, ezt akár definíciónak is lehetne használni
Majd ha hallasz valami normális nyitottat is, akkor visszatérhetünk erre a színezett áthallásos hülyeségre. A HD580 pl. 25 ezer Ft volt, ami két 668B ára, ez nem kiscsillió, minőségben viszont ég és föld a kettő. De mondhatnám az AD700-at, K601-et is stb. Ezek mind hozzáférhetőek 30 alatt és messze nem egy kategóriát képviselnek a Superluxokkal.
-
Dave™
nagyúr
Eq-ból van sokféle, gagyi (a többség) meg használható is (pl. electri-q). Nem egyforma a működési elv. Ha belenyúlsz a hangba különböző effektekkel, akkor az mindenféleképpen torzítani fogja a végeredményt. Lehet, hogy neked jobban tetszik így, de akkor is torzul. Inkább néznél valami rendes nyitott fejhallgatót, nem kellene a dolby dsp-t használnod
bigmasterg: ez tipikusan gettó diszkó
-
hann
tag
Előző headsetet "használtan" vettem (1x volt használva) de amire vette, arra nem volt jó, és itt lett vásárolva.
Mellesleg nagyon korrekt és megbízható srác üzemelteti az oldalt. Időközben a füles meghibásodott, és gariztatni kellett. 3 munkanap alatt kaptam egy teljesen újat, ami más, nagyobb webáruháznak 2 hónap alatt nem sikerült és utána még a szemembe hazudnak
-
szakibá...
senior tag
Semmi extra, a membrán anyaga alu, vékony, viszonylag puha lemezből préselik, erre ragasztják a csévét. Egy szétszedett DT48-ban így néz ki. Az alu membrán szélén papír gyűrű van, azt szorítja le a becsavart mágneskör. Olyat még nem láttam, hogy az alumínium elfáradt volna, inkább a cséve szokott leszakadni a membránról túlhajtáskor, mert a membránkitérés korlátozott, koppanhat elektromos balesetnél. Mint látható, a "Tesla" techológia sem új, 1937-ből származik.
Az említett Pioneer-nél azért nem az egész membrán alu, a membánszél valami műanyag, ha jól értettem.
Itt egy dizájnos DT48. -
PTomi92
aktív tag
A HD660, HD330 már túl drága a max a 668B lenne. Viszont a 662B az tetszik. Hangzás tekintetében van különbség abban h zárt vagy nyitott? (az h a nyitott kifele hangos az nem érdekel mert itthon használnám). Illetve a 662 az surpaaural v circumaural?
Egyébként köszönöm a gyors válaszokat! -
freelanced
addikt
Üdv!
"Mihez képest dobja meg?"
Mint már írtam, azt hallottam hogy akár egy G35 szintet is el lehet érni vele térhangzásban...
El mondom mi kell nekem:
Egy fejhallgató ami kényelmes, főleg játékra használom de zenét és filmeket is nézek rajta de a zene és film terén nem nagyok az elvárásaim most is egy olcsóbb chat headset van és azon is megfelel a zene minőség...
A fő célpont a játék... nem muszáj drágának lennie csak legyen jó játékra... nem bánnám ha 5.1-es lenne de mivel állítólag az se nagy szám egy sima is elmegy...
Mikrofon mivel állítólag nem túl jó egyiken se ezért veszek valamit (Pl.: [link] vagy egy ilyen: [link] )
Csak nem lehetnek olyan rosszak....
Nem bánnám ha mondanátok több alternativát...
Köszönöm előre is...Ui.: Ha a hangkártya szerinted nem hoz akkora javulást az alaplapihoz képest (zenei, térhatás illetve hangzás terén) akkor inkább nem is kell.
Várom a véleményeket!
Köszi -
Mustármag
őstag
-
dudika10
veterán
Egyáltalán nem az.
Egy AKG 400-as, vagy 518-as és hasonszőrű modellek még keménytokkal együtt is jóval kisebbek. Marshall Major szintén. Ezek a tipikus hordozhatók.
Fejre helyezve pedig tetszőleges supra fejes kisebb.
A RetroDJ merev, nem összehajtható, félig-meddig circum kialakítása nem kifejezetten hordozható. Ezt támasztja alá az is, hogy még egy gagyi műbőr zsákot sem adnak hozzá. -
blackmajesty
aktív tag
Hordozhatónak, utcára nekem nagy, és meleg. A Shure-al sem mennék ki utcára, mert az is dög nagy, és meleg, bár télen azért jól jönne, de akkor meg a kábele zavarna, mert ha hagyom lógni, akkor nehéz, ha nem, akkor nem tudnám hova tenni a spirál kábelt, nem fér el a zsebemben.
Otthonra már az a bajom retro dj-vel, hogy túl kicsi, és kényelmetlen, mert nyomja 2-3 óra után a fülemet. Utcán viszont nem szokásom egyhuzamban 1-1,5 óránál többet használni. Erre egy supra pont jó lenne. A következő célom az, hogy az IEM-emet kiváltsam vmi jó kis supra fejhallgatóval.akela91: Nem az a bajom, hogy nem tudom hova tenni a fejest, ha nem használom, nekem akkor nagy, amikor a fejemen van az utcán.
-
Macisajt3
tag
-
Macisajt3
tag
Igen itt van általad ajánlott Superlux HD-662F (8500,-) valamint Shure SRH240 (A?) (14.000,-).
Én a kettő között egyáltalán nem tudok különbséget tenni, ezért hagyatkozom rátok. Ha azt mondjátok, hogy a Superlux bestbuy vétel,és az általam megjelölt célokra teljesen megfelelő, akkor azt veszem. Viszont, ha a Shure annyivel jobb, hogy megéri a plussz ráfordítást, akkor az lesz a nyerő. Értelemszerűen a keretem belül a célra leginkább megfelelőt szeretném megvenni.
Szóval kb úgy vagyok, mint aki laptopot akar venni, de fogalma sincs, hogy milyet a rengeteg közül, cask azt tudja, hogy mire használná és a processzor sebesség nem mond neki semmit.
(a fentieken túl semmi problémám nincs az általad javasoltakkal, bár most érdeklődök a félig nyitottak iránt is, mert szerintem az általam megjelölt célokra azok se lennének rosszak)
-
Macisajt3
tag
Köszönöm, hogy próbáltok segíteni, bár nem vagyok könnyű eset
Mentségemre legyen szólva egy laikusnak és ezen a téren idegen embernek nem könnyű a választás."szeretném használni telefonhoz, laptophoz, vaamint egy egyszerűbb sony mp4 lejátszóhoz. Nem kell nekem egy profi fejhallgató, csak egy átlag ember számára normálisan szóló. "
"Használnám otthon teraszon, szobában, vonaton. Metró, valamint nagyobb zajú helyen nem lenne használva. Viszont fontos lenne, hogy a külvilág fele viszonylag csendes legyen. Bömböltetni nem szoktam, csak normális hangerőn hallgatom."
Nincs előre meghatározva számomra, hogy milyet. (circum / supra) A 20 km-es körzetemben nincs egy olyan bolt, ahol ki lehetne próbálni a füleseket, és ez lenne nekem az első fejhallgatóm. A tevékenység adott, hogy mire kellene nekem, de ezen túlmenően kb fogalmam sincs, hogy milyen lenne jó. Annyi már körvonalazódott számomra, hogy vagy zárt vagy pedig félig nyitott kellene.
Tudnátok ajánlani általános felhasználásra (valamint a fentebb általam megjelöltek fényében) pár konkrét modellt, előnyökkel-hátrányokkal megjelölve? 15 ezer a felső határ amiért még vennék.
A link ahol viszonylag jót írtak az AKG K514 MKII-ről: [link]. ( kinézetre ez a füles tetszik, és hátha valaki meg tudja mondani, hogy miért nem éri meg az árát. Teljes mértékben meggyőzhető vagyok bármiről
)
-
DBAtti
aktív tag
"dt235 10k-ért de az csak sarkítva nevezhető cirkumnak"
Szerintem sarkítva sem nevezhető annak, teljesen egyértelműen supraaural, a fülre fekszik fel. Láttam már régebben is, hogy rosszul van az 1. hsz-ben, de akkor most kérném is az illetékest, hogy javítsa ki.
szerk.: meg akartam bizonyosodni az igazamról, és a Beyer honlapján is le van írva, hogy supra.
-
Dave™
nagyúr
No, akkor amíg nem hallottál rendes nyitottat, hidd el, hogy értelmezhető a nyitott és szellős hangzás
A zártak, de még a félnyitottak sem tudnak olyat, mint egy AD900, K701, HD600 stb. Azon lehet vitatkozni kinek melyik tetszik, de hogy nem lehet összekeverni őket, az egészen biztos.
ntomka: piszok jó volt a hifi shown az a HD800, a legjobb fejhallgató, ami nem kéne
Pedig sokkal kevésbé Sennheiser, mint a HD600 és főleg a 650.
-
-
krichd1
addikt
-
dudika10
veterán
Nyertél. Reggel van még, úgy rémlett, hogy a szivacskorongot csak a párna tartja a helyén és a keret pedig csak a drivert fogja, de nem.
A kis résbe benyúlsz egy lapos, vékony csavarhúzóval, és kipattintod.
Nem nehéz kipattintani, de összekarcolod vele ami észrevehető, tehát garanciáztatásnál okkal mondhatják majd azt, hogy elvesztetted, mert hozzányúltál (nem biztos, hogy ezt fogják mondani, nagyban függ attól, hogy honnan van, de jogosan mondhatják ha akarják).De előbb próbálj keresni magában a szivacskorongban hajszálat és húzogasd ki, ha van (szokott lenni).
-
törölt tag
Valszeg alapból szar volt az a menet, ugyanis először arra figyeltem csak föl pár napja, hogy jobb oldalt ez a rész laza. Hát meghúztam a csavart. Azaz húztam volna, de már akkor volt valami a menettel, így csak forgott benne. Utána később szétszedtem, hátha valami félrecsúszott, összeszereltem, de csak rosszabb lett, még jobban meglazult. Ez kb olyan vacak, hogy egyszer még vadiújan meghúzzák, aztán utána hozzá ne nyúlj. Igazából le kéne cserélni azt a kis alkatrészt valami értelmesebb darabra. Persze kizárólag olyanra, amin ott virít a Beyerdynamic felirat meg hogy MADE IN GERMANY!
-
törölt tag
Ez itt off, de azért mégiscsak kár lenne szó nélkül hagyni, hiszen természetesen nem így működik. Egy zenei CD beolvasásánál természetesen nagyon sok fokozat létezik a "tökéletes", "hiba nélküli" beolvasás és a "megugrás" között. És akkor még bonyolítja a helyzetet a hibajavítás, a zavarjelek és egyebek.
-
freeapro
senior tag
-
-
A fülessel a fejemen nem biztos, hogy szívesen innék vizet, egy köhintés, egy löttyenés, és úgy nézek ki mint Einstein.
Ettől függetlenül az elektrosztatikus cuccok nagyon jól szólnak. És nem is túl drágák, ha azt nézed, hogy egy erősítő + fejhallgató kombó 1200 USD + ÁFA, míg egy Beyerdynamic T1 + A1 együtt 500ezer forint.
-
blackmajesty
aktív tag
Köszi, én is kb ezeket néztem. A Shure 440-re többen panaszkodtak, hogy nem kényelmes a fejpántja (fel kellene próbálnom), az M30-ról amit olvastam, annyira nem jön be, és lehet h kicsi lenne, a HM5 tetszene talán a legjobban. Vagy Superlux HD660, beyer plüssel?
Nem jó ez így, lehet mégis fel kellene vhogy ugranom BP-re, igaz így már sokba van, de nem nyúlok annyira mellé, mint ha rendelek és nem jön be. -
CsKdL
csendes tag
Végülis vettem USB-hangkártyát, ez kissé eltolta a fejhallgató megvételét, de köszönöm a tanácsokat. Létezik olyan, hogy fejhallgatóüzlet, vagy hasonló (bemutatóterem), elsősorban Budapest érdekelne, ahol bele lehet hallgatni fejhallgatólba, vagy műszaki áruházak kiállított darabjai között keresgéljek? Még mindig az ATH M40 fut, illetve a Beyerdynamic DTX 910, ami olcsóbb, de döntés előtt jó lenne belehallgatni.
-
szakibá...
senior tag
Azért tömi be a vattát, hogy változtasson a hangján. Ezzel a tök üres üreg rezonanciáit próbálja csillapítani a membrán mögött. Próbálj egy szappantartót a füledre tenni, na azt. (A Beyernél azért ez a terület is ki van dolgozva.) Az a szivacs lap a membránt védi és a fülednek kényelmesebb, ha hozzáér. Alatta van a hangszóró arra a fehér lapra szerelve. Mögötte meg az üres zárt üreg. De szerintem a hangján sokkal többet változtat, hogy nem az eredeti párnát használja, és ehhez nem sok köze van annak a kevés vattának.
-
PuMbA
titán
-
bluobluo75
őstag
Háát ha ezt hozzáértésnek nevezed akkor legyen az, de nem zavar, hogy én vagyok a felhasználó és én hallom szarul amit jobbnak kéne hallanom amit az SB Live annó???
ennyi.... -
RyanGiggs
őstag
Most egy Senn HD 439 van nálam kipróbálásra, de mivel nagyon kényelmes,
észre se veszem hogy rajtam van (akár órákig is), ezért maradni fog.
Viszont van egy olyan érzésem, hogy a jelenlegi karim nem tudja
normálisan kihasználni. Picit lehetne élesebb a hangja!
Sajnos ennek a vacak SB Audigy SE 7.1 karinak a drivere nem igen működik,
semmit nem reagál az EQ. Akármit, akárhova állítom, semmi.
(Amúgy is csak úgy engedte feltelepíteni, hogy futtatási üzemmód : Vista)(#40020) bluobluo75: Nálam a hangerővel nincs baj, maxon nagyon hangos.
Pedig nem egy világverő hangkártyám van, az biztos!
Lehet a Tiéd még gyengébb. Szerezz be egy másikat. -
bkercso
nagyúr
Ráadásul a Blue Light Hazard-nak nevezett retinakockázat hatásmaximuma 440nm-nél van, és LED-del nem nehéz olyan fénysűrűséget elérni, ami már komolyan bántó, vagy akár veszélyes (de olyanra azért még nem láttam példát.
Ráadásul a kék fény érzékelése elnyomja a melatonintermelést, ezáltal kiébreszti az embert, megnő a koncentrálóképesség. Hogy egy kis LED mennyire éri el ezt a hatást, az jó kérdés.
A kéket érzékelő sejtek inkább a perifériás látótérben vannak.ntomka: az átalakított géped 0,3x erősítésű
-
DBAtti
aktív tag
Mostanában tanultam róla, és nekem úgy rémlik, a kék szín válik szét legjobban mindenféle környezettől, ergo ez a legfeltűnőbb. Ezért használják megkülönböztető színnek a fontos szervek. De rá fogok még keresni, vagy ha tudsz, linkelj irodalmat pls. Hülyeségeket nem akarok benne hagyni -csak ami a sajátom-.
-
Dave™
nagyúr
Valahogyan meg kell fogalmazni azt, amit hallasz. Hallgasd meg, és utána mondd, hogy semmit sem jelent.
Slownz: downtempo, chillout meg hasonlókra szerintem az AD700 az egyik legjobb. Neutrálisnak valóban nem neutrális, bár attól függ mit értesz alatta. Enyhén meleg, nincs érdemben kiemelése, a közép van elől, és szerintem pont megfelelő távolságot tart, még nem túl direkt, de nem is engedi lankadni a figyelmed. Amitől pedig zseniális a nyugisabb stílusokra, az a tér: körbeölel, és érzetre nincsenek határai. Nem csak én vettem észre ezt, head-fi-n is olvastam olyat, hogy ezekre a stílusokra már-már hipnotikus képességei vannak, ezen akkor jót is mosolyogtam, mert pont így érzem én is
Lényegében arról van szó, hogy tökéletesen passzol az AD700 karaktere ezeknek a zenéknek a stílusjegyeihez, ha ez olyan füllel párosul, aki ezt értékelni is tudja, abból nagy szerelem lesz. Soha el nem adnám
Aktív témák
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3059
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC-Számítógép! I9 11900K / RTX 3090 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest