Hirdetés
- Akciófigyelő: két olcsó, de már dokkolós porszívó is akciós a Ranvee boltjában
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- iPhone topik
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Így tréningezi az AI-modelleket az EU-ban a Meta
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
macera2 #43234 üzenetére
Kábelekkel kapcsolatban - és sok más egyébbel az életben - inkább a gyakorlat, a tapasztalat számít, mint az elmélet. Kipróbálom, meghallgatom, ha nem egyértelmű a különbség, akkor többet nem foglalkozom vele.
Tápkábelekkel, elosztókkal hasonló a helyzet, erre már a Házimozi erősítős topik törzsközönségének java rájött. Pedig amikor először - 2 éve - megemlítettem, kaptam hideget, meleget.
Eleinte rémesen csalódott voltam, mert a Lehmannaidio Linear USB (350-380000 Ft) alig javított a hangon a laptopomhoz és az árához képest. Valami brutális különbségre számítottam. Aztán kapott a hátsójába egy Lesloss tápkábelt és minőségi AQ Carbon USB-t és mindjárt előkerültek az addig titkolt képességek. Aztán jött a Diamond és tovább emelte a színvonalat. -
törölt tag
válasz
macera2 #43234 üzenetére
Alapvető különbség van a laboratóriumi (vagy pusztán elméleti) "el lehet érni" kategóriája és a valós gyakorlati helyzetek között, amellett, hogy az elméleti és laboratóriumi "el lehet érni" kategóriák zöme is csak marketing. A való életben például alapvetően nem mindegy az se, hogy az átviendő-továbbítandó adat az zene, kép vagy éppen szöveg, és hogy milyen formátumban van továbbítva. Zenei formátumok továbbítási pontatlansága között is óriási különbségek tudnak lenni ugyanazon az interfészen is. De még ugyanazon zenei adatfolyam ugyanazon az interfészen való kétszeri továbbítása között is kisebb-nagyobb különbség várható (nagyobb különbség például akkor, ha az egyik esetnél éppen napkitörés volt vagy áramingadozás vagy stb...) Ha "zenei adatot" továbbítunk, akkor olyan mennyiségbeli, sebességbeli és pontosságbeli követelmények vannak, amelyektől a valós eszközeink képességei távol állnak (a követelményeket csak valószínűségi alapon közelítik meg), különösen a számítógépes eszközök állnak távol a követelményektől, még akkor is, ha a zenei stream adatfolyam valamilyen konténerbe van csomagolva. Ilyesmihez jelenleg nincs ideális interfész, csak jobb vagy rosszabb. De még az elképzelt ideális interfészt is valami teljesen zavarmentes (akár a napkitörésektől de még a kozmikus háttérsugárzástól is védett) környezetben kéne működtetnünk, valami elképzelt ideálisan zavarmentes áramforrásról, - ugyebár ettől nagyon távol vagyunk. Az nem úgy megy, hogy mennek az egyesek és nullák, és akkor az úgy is van, ennél a dolog sokkal-sokkal bonyolultabb és kaotikusabb/valószínűségi alapúbb.
Szerk.: Ami a lényeg: az USB interfész nagyon-nagyon távol áll az elképzelhető ideálistól, különösen zenei adatfolyam továbbításához. -
válasz
macera2 #42244 üzenetére
Ha valakit tényleg érdekel, akkor nyom egy keresést, az elmúlt pár évben legalább százszor le lett vezetve. És a témához a PRU-n kívül még tartozik egy változó, ez az érzékenység nevű "csoda".
(#42246) n0fer
K550: vékony nem jó
SRH840: kiegyenlítettebb, akár jó is lehet
M50: Ha nincs lehetőséged őket meghallgatni, tuti ezt ajánlanám. Kicsit több mély, de nem túl sok, kis kockázatú döntés.(#42245) dudika10 Azzal is.
(#42248) adammkaa Neked valóban az lesz jó, az nem jelenti, hogy másnak is. a D1100 nagyon réteg fejhallgató, pont annyira, mint egy hatalmas mélyláda az autó farában.
-
Dave™
nagyúr
válasz
macera2 #33424 üzenetére
Ja igen, a katalógusban valóban nincsenek benne a nyitott fejesek (nem csak a 700-as), én sem értem miért. Azt sem, hogy bizonyos modelleket miért csak Japánban forgalmaznak stb. Ez van.
Egyébként az oldalon el is van írva, a 700-as nem magnézium keretes, hanem műanyag, legalábbis ha a külső vázra gondoltak. A 900-as magnézium.
-
Dave™
nagyúr
válasz
macera2 #33380 üzenetére
Ott linkeltem a gyártó honlapját pár hsz-el feljebb, ott van az
Az egyszerűség kedvéért KATTINTS ERRE.
Forza Juve: a számok semmit sem jelentenek jelen esetben, azt vedd, amelyik kényelmesebb/jobban tetszik, tapasztalat szerintem egyikkel sem lesz. Zenére mindkettő ugyanolyan rossz jó eséllyel, skype-ra meg majdnem mindegy, ha gond nincs vele.
-
Dave™
nagyúr
válasz
macera2 #33373 üzenetére
Parancsolj. Az árgépes 38900 Ft már nem olyan rossz ár, külföldről is majdnem ennyi most, köszönhetően az "erős" Forintnak. Egyébként 30 alatt is kihozható volt korábban, jó esetben. Használtan a head-fi-ről ki lehet fogni nagyon olcsón, akár 60-70 USD/EUR-ért is. Korábban volt 100 dollár alatt is, most kicsit drágult az ebayen, amazonon is.
Amúgy nem D700-as, hanem az AD700-as, először azt hittem valami másról beszélsz.
#33375: én is agyaltam rajta, szerintem úgy érti, hogy tök mindegy hogy néz ki/esetleg megosztó, úgyis a fejeden van, nem látod, illetve ha jól szól, akkor majdnem mindegy is. Ha másra gondolt, akkor itt jelzem, hogy hetero vagyok, és ennek ellenére is tetszik
-
szakibá...
senior tag
válasz
macera2 #32771 üzenetére
Lehet, hogy valamit félreértettél? Hiszen a Dummy Head mikrofontechnika arra való, hogy leképezze az emberi térhallást azáltal, hogy utánozza az emberi anatómiát. Az ilyen felvételeket fejhallgatóval kell hallgatni. Ennél nem fordul elő, hogy a zenekar a fejemben üldögél. Az elv megvalósítása sajnos csak korlátozottan sikerült, de még így is mellbevágó élményt tud nyújtani. A hangszórós hallgatásra készült sztereó felvételek fejhallgatóval nem adhatnak a műfejesekhez hasonló térélményt. A crossfeed is csak erősen korlátozott módon javít a helyzeten, számomra inkább csak a bázist szűkíti, nem lesz annyira kétoldalas, de továbbra is a fejemben bazseválnak. A Sensaurának van egy algoritmusa, ami nagyon jól leképezi a valódi térhallást, ezt használják a játékokban is a hangforrások pozícionálására és mozgatására a térben, eléggé meggyőzően. Én a crossfeed helyett szívesebben látnék egy olyan lejátszó programot, ami ezt használva tényleg ki tudná ültetni a zenészeket a fejemből az orrom elé. Ilyet sajnos még nem találtam.
-
-
Deadzone41
őstag
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
macera2 #32626 üzenetére
Szivesen. A következő ársáv olyan 20000Ft-tól 60000Ft-ig lehetne, mert egyre többen keresnek ilyen áron is fejhallgatót. Ennek az összeállítására viszont nem vállalkoznék, ilyen fejesekkel még nincs elegendő tapasztalatom.
Szerk.: Ebben viszont fi:zi'k-nek igaza van, nem olyan sima ügy megmondani a biztos tippet, elég sok tényező és info kell hozzá, hogy a lehető legtestreszabottabb fejest kapja az illető.
-
-
szakibá...
senior tag
válasz
macera2 #29456 üzenetére
Túl sok meglepő azért már nincsen, a jelenséget Haas effektusnak hívják, kb. 10msec-ig működik,a hangosítástechnikában szokták kihasználni. A hallás kutatásában Nobel-díjasunk is van, Békésy György. A kevés ismeretlen pszichológiai "rejtély" pedig kellő alapot ad a high-end sarlatánoknak némi lóvét kaszálni.
-
válasz
macera2 #13300 üzenetére
Nincsenek se sorba, sem párhuzamosan kapcsolva. Nem egy áramkörön vannak.
@(#13305) Daneeka:
Bocs de ezt nem ért magyar:
de nagyon röviden a legtöbb esetben az audifil világ legmegvetettebb alkatrészei a leghíresebb és legtöbbet használt alkatrészek a legtöbb "vintage" és sokak által óhajtott hangszerekben, erősítőkben, szintikben stb. kvázi "mindnél szarabb annál jobb." (erről megint oldalakat lehetne írni miért alakult ez így)Egyébként minden másban egyetértünk, többször is kitárgyaltuk már. De nem tudom, hogy ezt most mire vonatkoztatva írtad. Vagy csak érdekességnek?
-
rauschie
senior tag
válasz
macera2 #13303 üzenetére
Nem vagyok elektromérnök, szóval nem szeretnék belekontárkodni, de nem gondolom, hogy egy 32 Ohmos fülessel hangerőproblémák lehetnek. A 120 Ohmos HD555 a laptop integrált hangkártyájáról meg tudna süketíteni, a 300 ohmos HD580 max. hangereje is meghaladja az élvezhetőségi szintet. Németországi rokonom fiókjában találtunk egy őskori sennheisert, nagyon hasonlított a HD414-re, a konkrét típusra nem emlékszem, de akkor utána néztem, és valami 1000 ohmos volt elvileg, abszolút élvezhető hangerőt produkált a sandisk sansa fuze-ról.
-
válasz
macera2 #13296 üzenetére
Egy fejhallgatónak nincs teljesítménye, az erősítőnek van.
A fejhallgatónak maximális teljesítménye van, amit, ha rákötsz, akkor a membrán, a kagyló, és a is pánt szénné ég.Csak hogy tisztában legyünk a számokkal. Egy hagyományos mp3 lejátszónak jellemzően kevesebb, mint 1 mW a maximális leadott kimenő teljesítménye. Egy hangkártyának kevesebb, mint 0,5mW. Egy átlagos dedikált füleserősítőnek 20mW, egy durva füleserősítőnek 100-200mW.
Ez alapján döntsd el magad a marketingbullshit számokról, hogy sok vagy kevés.
-
Shufny
őstag
válasz
macera2 #13296 üzenetére
Maximális terhelhetőséget szoktak megadni és röviden: nem kevés. Egyébként ezekre a 1.5 W -okra kiváncsi lennék. A K81DJ -m re is 2W -ot mond az AKG, de nem hiszem, hogy valaha ki fogom próbálni
(nem lenne szivem kicsinálni).
Amúgy a legtöbbnél többet szoktak megadni, de ez is elég annak a fejhallgatónak 118 dB -re. Ami jóval több mint elég.
Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Akciófigyelő: két olcsó, de már dokkolós porszívó is akciós a Ranvee boltjában
- Linux kezdőknek
- Motoros topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- PlayStation 5
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- Overwatch 2
- Metal topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- További aktív témák...
- Sony Bravia 50"-os LCD tv (KDL-50W829B X-reality PRO)
- Phone 16 Pro 256 GB Natúr Titán - gyári állapot - 40 ciklus- APPLE GARANCIA
- iPhone 14 Pro MAX 256 GB Black - 3 hónap Apple szervízgarancia - APCOM - 90 százalékos akku
- MSI Modern 14 B11MOU notebook, ÚJSZERŰ állapotban!!
- Maxra bővített Razer Blade 17 Pro gyönyörű állapotban
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" M3 2024 24GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest