- Kikristályosodik a Razr 60
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
válasz
szilu7 #48922 üzenetére
Igen. De meg jobb daccal meg jobb lesz. Ez a minimum. Arban meg nem fogok lentebb menni, mert igy is jobb, mint amennyivel dragabb.
Ez nem tesco zsomle, igy is azt szoktam megkapni, h jobb doboz kene, az alapjan ami hangja van. De ez a teljesen alu doboz is 5700ft, es furni is tobb munka, mint muanyagot. Tudok en 20 ezerert szep dobozt, de meg senki sem akart tobbet fizetni.
Muanyag dobozban meg kb eta ara lenne. Ami meg asszem szinten muanyag.
-
hm74
aktív tag
válasz
szilu7 #46348 üzenetére
Én is az előretolt helyzetben találtam kényelmesnek az AD900-at és ekkor kapott megfelelő testet a hangja. Még egy helyzetben szólt szépen nálam: hanyatt fekve egy keményebb párnára, úgy, hogy a fejhallgató kagylójának a hátsó része is szépen felfekszik a párnán. Szerintem így még jobb, mint ülve, előretolva.
-
Dave™
nagyúr
válasz
szilu7 #45914 üzenetére
Vedd ki a szivacsot az 580-ból, sokat segít
Az AD900 meg kitűnő választás, nem csak klasszikusra, bármire
Voltak nálam vendégek a hétvégén, 5-ből négyen azt találták a legjobbnak a 3 fejhallgatómból (HD580-at is beleértve, pedig tényleg nagyon jól szól az is a Denonról), és egyet kell értenem velük
A maradék egy vendég tartózkodott, nem tudott választani
szerk: lehet én is veszek valamit
-
bajnokpityu
félisten
válasz
szilu7 #45920 üzenetére
Cimborám elméletben neki is állt megtervezni a tökéletes mérő/kompenzálóeszközt.
A kábelek,és aktiv cuccok összes lineáris és nemlineáris torzitását egybe kiméri,majd egy kellően erős CPUval kikompenzál.Hát,jelenleg a mérésnél megállt az ügy
Pedig elég húzós kutatási eszközeik vannak 1500km-el odébb.
-
törölt tag
válasz
szilu7 #42456 üzenetére
A fentebbihez hasonlóan én is azt akartam még reagálni, balukának is, hogy a hangdobozosság csak metafora, amint azt ki i fejtettem, annak a metaforája, hogy a hangdoboz közelebb áll a valósághoz, mint általában a fejhallgató. A lényeg a valóságosság a fejhallgatóval szemben is, ez pedig miért ne lenne elvárható?
-
törölt tag
válasz
szilu7 #42456 üzenetére
Nem fejhallgatós élményt meg hangfalas élményt kell adni, hanem minél valóságosabbat.
Fejhallgatónál nyilván el kell fogadni, hogy tücsökzenekar játszik a bécsi filharmonikusok helyett, de azért ezt a békát nem olyan egyszerű lenyelni, többek között nekem sem igazán megy.
-
válasz
szilu7 #41464 üzenetére
Pontosan. A felhangok sokkal többet adnak a mély hangok érzetéhez, mint azt gondolnánk. Színező fülessel a felhangok miatt hallgatáskor olyan mély tartomány is megjelenik, ami egyébként nincs is még a zenében sem. Pl egy frekitartományban megütéskor bejátsza a hang egy oktávval alacsonyabb párját. Egy frekimenet görbét szinusszal csinálsz, amikor a membránnak nem kell csillapodni, hanem szépen bejárja a szinusz feszültségingadozás által leírt pályát.
-
Deadzone41
őstag
válasz
szilu7 #40355 üzenetére
igen ebbe lehet valami. azzal nincs bajom ha valami magasba húz, inkább arra nagyon érzékeny a fülem ha pl az énekhangokba a sziszegős magánhangzók csípősek. ha mondjuk a cinek erőteljesebbek a kelleténél azzal nincs annyira bajom. nekem a kedvenc fejesem az lenne ha összegyúrnák a dt880 dögös mélyeit és közepét az k701 magasaival és terével, de úgy érzem egy ilyen fejes nagyon sokba kerülne
-
bigmasterg
addikt
válasz
szilu7 #38987 üzenetére
Tényleg macerásabb itthonról venni a dolgokat, de nem lehetetlen. Nekem eddig az összes fejhallgatóm és azzal kapcsolatos cuccom (rendszer) itthonról van, 90%ban használtan.
Cserébe nem lehet nagyon sokat válogatni.(#39002) slfln :
Azért én csak megpróbálnám ki A-B -zni a mostani rendszeremet az E10-el szemben, mindkettőről HD800-at hallgatva.(#39003) schawo :
Ezt csak megerősíteni tudom.
Lupus Jr fejhallgató kimenetéről hallgatva elég gyengus volt a hangja.(canamp-ot rákötve már valamivel jobb volt a helyzet)A találkozón ugye még csak a cec jack kimenetéről hallottad a hd800-at ?! (míg a k1000 a hátsó hangfalkimenetéről szólt) Azóta a Senn is az xlr-ről szól, ami nem tett neki rosszat.
A hangfal és jack kimenet közötti különbséget, pedig te is tapasztaltad, amikor nálad volt az erősítő. -
slfln
senior tag
válasz
szilu7 #38992 üzenetére
Én megvárom az ODA+ODAC-ot. Előtte viszont azt is megvárom, míg lesz valakinek
. Ha nem bírom ki A-B-zni egyeztetett hangerőn az E10-et mellette akkor nem költök rá.
Ha nem laksz messze megmutatom a K550-et. (Ha érdekel PÜ.)(#38991) Ákos97: Csak 50%? Francba, akkor csak úgy fog szólni, mint egy 150eFt-os fejes.
Ez így magadtól jön amúgy? Mennyi részét találod ki?
Szerintem nem kell 11db opamp, hogy jól szóljon valami.(#38993) csƵ: Eladtam mindent, most egy FiiO E10 van.
-
slfln
senior tag
válasz
szilu7 #38976 üzenetére
Jó, hát én mondjuk 200k-nál ezt borítékolhatóan egy infarktussal kezdeném, el se jutnék a textilsprayig. Meg nem azzal akarom kezdeni, hogy szétszedem kiretketleníteni.
Alapvetően nem bízok senkiben, így nehéz. Itthon is elmennék megnézni és meghallgatni, mielőtt megveszem, bárhol legyen. -
boba6
senior tag
válasz
szilu7 #38842 üzenetére
+1
hobbi, bár iszonyatos idő (nem a zenehallgatással töltött időre gondolok természetesen) és pénztemető (ez utóbbi ellen lehet okosan védekezni de csak az előbbi kárára)
én 4éve vagyok benne, de úgy érzem még mindig nagyon az elején vagyok abban is, hogy egyáltalán rájöjjek mi az amit én szeretnék/elvárnék egy rendszertől
ami biztos: 1 füles nem füles -
guppy
őstag
válasz
szilu7 #38814 üzenetére
Én úgy tudom h dumyhead-nél még a formán kívül az is problémát okoz h nem tudnak olyan érzékeny mikrofon oda berakni mint az emberi fűl, (ha jól emlékszem 2x10^-5 Pa volt az alsó hallásküszöb), és azok a részletek amiket a hangszerekhez, énekeshez közel elhelyezett mikrofonok összeszednek elveszének.
Más: Nem gondoltam vna h valaha is úgy érzem h basshead fejes a K1000, de most beraktam neki egy kis jófajta dub-zenét, és csak bámulok h h szólnak a dobok
-
bajnokpityu
félisten
válasz
szilu7 #38751 üzenetére
Igen. Hd650 tenyleg legjobb senn,amit hallottam,tere is egy fokkal realisabb,mint k701. K701nek van egy kis hianyossaga a kozeptartomanyban, ott mind a hd,mind a dt jobb volt. De ez aprosag, nekem jobban tetszett,mint a hd, es meg jobban a dtnel. Ahhoz kepest, h dt880 miatt mentem, az szolt legkevesebbet.
Nekem a 3bol a k melye,magasa, tetszik legjobban, minden probalt zenen. Ahogy megszokom, egyuttal egyre jobban szeretem. Igy vagyok a k500al is.
igazabol nem ertem miert mondjak erossegenek a melyet a hdnak,szerintem inkabb sok,mint jo. Kicsit dobozhangu. Kozepe sokkal ertekesebb, bar
elhangolja az eneket. Zoranosit. De a hdben alig ereztem pl kiemeleseket a kozep,magas tartomanyban.k ban van ilyen.
Sziluval mas dolgokra figyelunk,hasznos volt a tali,remelem lesz meg hasonlo!Nemileg nagyobb az erosito felbontasa, mint hallhallottuk, a matrixon tobbet mutatott. De nem ez az erossege,azt hiszem.
Basszus,banom lassan,h kiirtam a hszt. Nem kene egymasnak esni. Annyi hiba van ezekben a fulesekben,h nem kell keresni, inlabb arra erdemes figyelni, mi az ami tetszik magubknak.
engem Schawo inditott el a fulesezesben, de maris egyre tobb dologban van kulonbozo velemenyunk. Es ez sztem a normalis. -
contaxg
veterán
válasz
szilu7 #38540 üzenetére
Köszönöm! Újra fogom gondolni a véleményem ezzel kapcsolatban!
De ehhez jó lenne egy K702-es!Ami már nem kell, azt nyugodtan leadhatod az Audio-technica képviseleten. Úgy is várják vissza a HeadStreamert... De egyáltalán nem sürgős és köszönök mindent még 1x!
(#38544) Bodz
Hát tényleg nem... -
Shufny
őstag
válasz
szilu7 #38422 üzenetére
Sajnos azt nem tudni, hogy mennyi adódik felhelyezésből, vagy a mérő rendszer egyéb hibájából. Illetve, hogy az éppen tesztelt darab mitől rosszabb és mennyire gyakori az adott típusnál. (ezért is írják oda a GE -n, hogy "the test unit is not necessarily a representative sample of the model being reviewed" )
Az alsó eltérés is egész nagy az átlaghoz képest, de hasonló egész soknál van, ezért gondolom, hogy ez felhelyezésből is adódhat. Viszont 5-10 kHz közötti közel 10 dB eltérést nem láttam értelmes fejestől azt hiszem.
Igazából azért mutattam, hogy láttunk már ilyet a családban. Hogy gyártási hiba, vagy valami elhasználódás/nyúzás okozta, az ebből nem derül ki. Utóbbi mellett szól ez is. Persze az biztos, hogy nem mindnél vannak ilyen eltérések. Ez például közel tökéletes.
-
ntomka
nagyúr
válasz
szilu7 #38407 üzenetére
Marshall: ahogy mondod!
Mondjuk amilyen fejeseket gyűjtesz azután nem vártam volna, hogy a HD650 ennyire bejön. De hát sosem lehet tudni.
(#38408) bigmasterg: Vááá!
Mit kell rajta vágni? És head-fi-s CDN? Milyen topicba töltötted ott fel?
(#38405) baluka26: Volt egy olyan sejtésem, aztán lehet tévedek, de ha tévedek, akkor a lehúzott állításom érvényes.
ÉS tévedek, oda van írva: "one set".
Egyébként én kipróbálnám ezt a párnát. Biztos olyasmi lehet felvéve, mint a bőr párna, csak kényelmesebb és jobban szigetel (ahogy a beyer írja "passive noise reduction"). -
Dave™
nagyúr
válasz
szilu7 #38264 üzenetére
Az AT-k finom zenéhez valók elsősorban szerintem is, ez simán igaz a többire is, amit eddig hallottam (persze lehet zúzóssal is, de úgy nem fognak maximumon teljesíteni). Nekem nem szabad meghallgatnom ezt, érzem
Az a lakkozás, meg az a kábel pedig tényleg művészi magasságokba emeli. Sajnálom, hogy a Grandioso-ról lespórolták a textilborítású kábelt, annyira fel tudja dobni.
Egyébként 150-ért megveszem, használt bemutatópéldány, többet nem ér
-
contaxg
veterán
válasz
szilu7 #38226 üzenetére
Megy a lányom 10-re a suli felé. Küldjek egy DT880-at kipróbálásra?
Lehet, hogy nem is tetszett volna!Deadzone41
A helyedben lecsapnék Ba cy lus DT770 fejesére!Amikor elvitte Schawo tőlem a 840-et nagyon meglepődtem, hogy ennyire beleszeretett. Örülök, hogy elégedett a döntésével!
-
ntomka
nagyúr
válasz
szilu7 #37939 üzenetére
Én sem vagyok a hangjáért oda, nekem túl sok mélyekben, de szerintem ajánlható fejes. De valóban érdemes kipróbálni mielőtt beruház rá valaki. De ez igaz bármelyik fejhallgatóra.
(#37941) Diablo18: Első hozzászólásban elolvastad az árkategóriád ajánlott fejhallgatóit is?
-
dudika10
veterán
válasz
szilu7 #37160 üzenetére
Elég egyszerű. Ha a kezembe fogok egy fejhallgatót, akkor nem csak a hangját nézem.
Kinézet, anyagminőség, "mérnöki találékonyság", strapabíróság, összeszerelés és minden ilyen hozzájárul a véleményem kialakulásához.
Messze nem elég az, hogy a hangja nagyon jó, az csak egy a sorban, bár kétség kívül igen fontos "egy".
A hangja meg populáris, szerethető, bár azt is megértem, hogy megosztó.
Nem a hangja az, ami miatt ennyire szeretem, bár nekem nem rémlik, hogy annyira veszettül sok mélye lett volna.Az agyam pedig remekül kompenzál.
(Mostanában kísérletezgetni is szoktam picit ezzel.)Remélem így érthetőbb. Nem a hangja az ami miatt első sorban szeretem.
Ízlések, igények, nézőpontok és pofonok. -
guppy
őstag
válasz
szilu7 #36074 üzenetére
Enyém a régebbi verzió hd600ból, a fekete belsejű. (tehát nem az amelyik p_adam-nak van, kíváncsi vagyok vajon mennyi lehet a különbség
) szerk - úgy értettem h a HD600-ból a két változat között, 580 jubileet én is hasonlítottam össze a 600ammal, és u arra jutottam mint te
dudika - azért akadnak akik elolvassák, és gyorsan megkapják a választ is utána a kérdésükre
-
bajnokpityu
félisten
Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- DOOM - The Dark Ages
- Kikristályosodik a Razr 60
- TCL LCD és LED TV-k
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- PlayStation 5
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Bezámítás! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest