- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Dave™
nagyúr
válasz
Lacika79 #39186 üzenetére
Egyetértek bajnokpityuval, pl. amennyire nem szeretik itt az AD700-at sokan, nekem annyira az egyik kedvencem, s nem érzem úgy, hogy ebből "ki kellene" gyógyulnom. A felső kategóriát is eléggé különböző módon közelítik a különböző gyártók, nincs univerzális "legjobb", ami mindenkinek ugyanúgy tetszene.
-
contaxg
veterán
válasz
Lacika79 #39182 üzenetére
Logikus döntésnek tűnik egy nyitott fejhallgató mellé egy zártat vásárolni, főleg utazáshoz, iPhone mellé. Próbáld ki a Focal-t is ha tudod, mert ez 100%-ban Apple telcsihez készült, de egy kábel cseréjével (szabványos 3.5mm jack) tudod komolyabb rendszerhez is használni.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Lacika79 #39182 üzenetére
Ha kék volt akkor A900
Az AD900 valóban érdekes lett volna HD650 alternatívaként. Illetve nem is, mert simán lehet alternatíva, csak más értelemben. Az A900-at nagyon nem mindegy, hogy hol veszed, iszonyatosan szórnak az árak. Használtan nagyon jó ajánlatokat lehet elcsípni, érdemes megfontolni
Kicsit hiányzik is, bár a W1000X mellett totál értelmetlen lenne, inkább az érzelmi kötődés
-
contaxg
veterán
válasz
Lacika79 #35513 üzenetére
Allen&Heath Xone XD-53?? Mellesleg egy rebadged Audio-technika
Kicsit jók a visszajelzések róla... -
Terrayon
tag
válasz
Lacika79 #34155 üzenetére
Tudom mire gondolsz, éppen ilyen fejest keresek. A Sennheiser HD650-re már én is nagyon kíváncsi vagyok, elvileg ez a leginkább mély orientált fejhallgató a komolyabbak közül, legalábbis ezt mondják róla.
A Beyer DT770-et már sikerült meghallgatnom. Az tetszett, szerintem érdemes tenned vele egy próbát. Egyedül a hülye kinézetével nem sikerült még megbarátkoznom
.
Hallottam a K272HD-t is, az se volt rossz, de kevesebb mélye van. Egyébként nem tudom miért nem favorizálják ezt a típust, újonnan 38-40k-ért szerintem egész jó vétel.
Kíváncsi lennék még az Audio Technica A500, M50, Sennheiser HD558-ra is. Ezekről van valakinek tapasztalata?
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
Lacika79 #34162 üzenetére
A DJ-k meg 50-esek.
Contaxgnél is találsz Shure-kat.Negatívum:
- kicsit nehéz
- kaphatott volna normálisabb kábeleket ennyi pénzért, lásd K702
- még mindig túl műanyag
- abszolút egyéni problémám, hogy a fejpánt nem túl kényelmes
- illetve nem a legjobb arányban van elosztva a tömeg a fejpánt és a kagylók között#34163
Ennyire közel állna egymáshoz az 580 és a 650?Jó olvasni mikor így kitört belőled a műveltség.
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
Lacika79 #34158 üzenetére
Persze, attól meg lehet tetszeni fog a Senni.
A többségnek inkább az a vonal jön be.A Shurenál a 840 és 940 akart lenni, igaz?
A 840-et nem nagyon ajánlanám, ha mélyeket keresed. Bár csak futólag találkoztunk.
Most épp egy 940-es van a fejemen. Még mindig frissnek mondanám, de nagyon tetszetős hangja van. A mélye kellően gyors, de van hozzá megfelelő "impact" is.
A Kannával is jól elvannak, de én beszereznék hozzá egy Presentert is, mert akusztikussal és komolyzenével jobb a Presi szárazabb hangja.
Nagyon meghatározza a hangját mit teszel alá.Egyelőre csak olyan negatívumokat tudnék mondani, amik a hangját nem érintik, inkább a saját preferenciáim.
-
válasz
Lacika79 #29680 üzenetére
Ez egy mélyekben nem annyira aktív fejhallgató, de semmiképp nem cserélném. Lehet, hogy valamiben tud jobb lenni egy másik, de túl sok lenne az áldozat, ami árán ezt megkapnád, és csak bánatos lennél. Szokjad még kicsit.
K601-701-702, ATH AD900 Ezekben inkább kevesebb mélyet találsz, a 650 meg kevesebb zenével szól jobban, mint a 880.
-
-
-
Dave™
nagyúr
válasz
Lacika79 #25666 üzenetére
Az AD900-ban egyáltalán nem kevés a mély, for the record. Én arra szavazok, bár úgy lenne a tuti, ha ki tudnád próbálni előtte a hangzásokat, mert nagyon nagy különbségek vannak a karakterekben, és ez már annyi pénz, amit érdemes hasznosan elkölteni.
Shufny: linkem nincs, de a HD200 dobozán rajta volt, hogy made in Ireland, a HD485-ön pedig hogy acoustics made in EU, assembled in China.
-
-
baluka26
veterán
válasz
Lacika79 #25666 üzenetére
Basszus és kényelem, akkor HD650 lesz a Te lovad.
Az AD700/900 kevesebb méllyel rendelkezik elvileg, a K601-701-nek van mélye, de nem kiemelt, sokkal inkább természetes.
DT770-990 passz, de azok inkább magaskiemelésesek.
SRH840 is passz.
SA5000 nagyon részletes, de nagyon kevés mélye van, a HD650 meg nagyon kiemel mélyben.Kényelem szempontjából az összes jó.
HD250-ből nincs új.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Lacika79 #25357 üzenetére
Iszonyú kényelmes és nagy tere van az ATH-AD700-nak. Plusz még olcsó is. Nem lesz mozis morajlós robbanás benne, de én személy szerint nem is ezekért nézek filmeket, ezért magamból kiindulva ajánlanám megtekintésre. Ha zenét is hallgatsz sokat akkor meg lehet fontolni az AD900-at is. Ezekhez veszel egy Audinst MX1-et (bár anélkül is teljesen jó), és szerintem elég jól használtad ki a kereted. Csak azért, hogy legyen ilyen vélemény is, gondolom egyedül leszek vele.
-
válasz
Lacika79 #25343 üzenetére
Kizárólag filmezéshez én nem nyújtanám ennyire a keretet.
Forrásnak választanék egy jobb Asus Dolby Headphone hangkártyát, pl Xonar Essence, ha csak külső USBs jöhet szóba, akkor jobb híján egy Xonar U1-t, fejhallgatónak pedig egy jobb középkategóriás mélykiemelős fülest, mint pl a Shure 750dj.
Az egész akció kijön 200 fontból.
-
guppy
őstag
válasz
Lacika79 #25343 üzenetére
Igen, hasonlóról
sztem várd meg az új Lupus Juniorról a véleményeket, s ha pozitívak szerezz be egyet
(110k) fejhallgató terén meg kövesd p_adam tanácsait, sztem neki van a legnagyobb tapasztalata itt fejhallgatóval való filmezés terén. Dac/Amp kombókból még szóba jöhet a régi Lupus Junior, az Audinst HUD mx1 vagy a Yulong u100 (erről jók a vélemények, de a fórumról még senki nem találkozott még vele), audinstból sok van, így esetleg valakinél akár meg is hallgathatod. A linkelt asusról még nincsenek tapasztalatok ha jól tudom, de a nagy mennyiségű műveleti erősítő nem túl kecsegtető.
Többieknek - javítsatok ki ha vmit máshogy gondoltok !
-
guppy
őstag
válasz
Lacika79 #25338 üzenetére
Csak filmet fogsz rajta hallgatni ? (és meg kéne adni egy maximális keretet amiből 20%ot levonsz előtte mert úgy is túllépjük
,vagy ez a 100e-res keret a komplett rendszerre vonatkozik ? )
Jah, és a számítógépen van spdif kimenet vagy USB-t szeretnél használni ? (a rugalmassága miatt)
-
p_adam
addikt
válasz
Lacika79 #25316 üzenetére
Filmekre legjobb egy nagy térrel rendelkező zárt fejhallgató, a két személyes kedvencem a Sennheiser HD 250 II Linear és a Beyerdynamic DT 770 és ebből is a 600 ohm-os a legjobb csak hajtani is kell de a másikat is. A kettő közül újonnan csakis a Beyer vehető meg.
A HD250II-nek nagyobb szélesebb és mélyebb a tere és brutálisabb a sub mélye, a Beyer-en természetesebbek a beszédhangok és még mindig elég jó a tere.
Mindkettő rettentő nagyon kényelmes, körbevesz bármilyen fület - még az enyémet is
szóval hosszú órán át viselhető bár nagy melegben izzaszt (a beyer-re velúr is rakható aki erre allergiás de a gyári párna nem olyan így csökken a mély).
A lehető legjobb DACot és erősítőt (vagy a kettőt egyben) érdemes megvenned a maradék pénzből ugyanis még filmeknél is van olyan jó az akár tömörített hangsáv (ami egyéként is sztereo-vá zsugorodik) hogy kell a jó minőségű konverzió.
ReClock + PowerDVD a "movie setup" szofteres része nálam és DH2 EQ-val amihez még annyit tennék bizonyos fejhallgatókkal jobb mint másokkal de a stereo-nál szerintem mindenképp jobb. A legjobb lenne valami egyedi EQ de az csak stereo-ra van 5.1 konverzióra nem úgyhogy most ezzel el leszek.
Amennyiben véletlen pesti vagy akár meg is hallgathatod és levonhatod a következtetéseket hogy ez így tényleg jó-e vagy nem.
Ha van rá igény egyszer írok erről egy logout bejegyzést mert elég sokféle beállítást fejhallgatót és forrást próbáltam már film szempontból.
Aktív témák
- Gigabyte B760M Gaming DDR4 / 30 hónap Alza.hu garancia / Beszámítás OK!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070/XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- MSI Z390-A PRO / Beszámítás OK!
- Gigabyte B550I Aorus PRO AX ITX / Beszámítás OK!
- Corsair Vengeance RGB Pro 2x8GB 3200MHz DDR4 kit / Beszámítás OK!
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E5530 - i5-3GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 32GB 1000GB FHD 17 1 év garancia
- Apple iPhone 14 Pro / Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 88% akku
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest