- Kikristályosodik a Razr 60
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
PuMbA
titán
Szép volt fiúk!
Jól döntöttél flierqqq
SHiZUOKA: Én is már azon gondolkoztam, hogy 45k-t hogy lehet így elverni és alig hittem el
-
PuMbA
titán
válasz
adammkaa #49410 üzenetére
"Előbb hallgattam egy gitárral kezdődő számot, és olyan szinpadi megjelenítése volt hogy a bal oldal szólt csak (később rá jöttem ott van a gitáros), aztán gyorsan oda is nyúltam a jobb fülemhez mert azt hittem kilazult egy kicsit a hallójáratból, ez a kemény"
Ilyet az 1000Ft-os fülesem is tud
Cseréljünk
-
PuMbA
titán
válasz
bigmasterg #49147 üzenetére
Azt én szeretem, valamilyen zenébe betehetnék akkor
Csinálnék egy számot, elterjedne és lemásolnák sokan és egyből véged lenne, szóval add ide a K1000-ret és én használom az integrált Realtek-emről (that escalated quickly)
-
PuMbA
titán
válasz
Deadzone41 #49104 üzenetére
Nekem volt Slux 668B-m volt és az is 7Khz-nél emel, de nem nekem nem szúrt csak sistergett meg sziszegett meg "éles" volt
"valószínű más tartományra érzékeny a fülünk"
Nekem csak az a lényeg, hogy a ~2-9kHz-es tartomány legyen rendben, mert a frászt kapok, ha ezekből kicsivel is több van. Ez olyan, mint amikor sikálják a fémet vagy valami hasonló és én meghalok a visításától, de más simán tűri.
-
PuMbA
titán
Ja és nem ebben a számban néztem a vokált természetesen, mert itt azért elég sok az effekt
Viszont azt megfigyeltem, hogy ha ennél a számnál (és az ilyen típusú 80-as évekbelieknél) jó a mély,közép,magas egyensúly például egy rendszeren (tehát a magas sose kerül előtérbe) akkor a többi számnál is minden rendben szokott lenni nekem.
-
PuMbA
titán
válasz
Deadzone41 #49049 üzenetére
Mit jelent az, hogy szúrós nálad?
A szúrós magas nálam a ~12kHz feletti hangok. Azok nem bántják az én fülem, ha kicsit meg van emelve, mert nem tolakodó tartomány, hiszen ott "történik" a legkevesebb dolog és a fül is veszít az érzékenységből. A K601-be én a legjobban 2-3-4kHz-nél hallottam valamit, mert egymás után cserélgettem a K601-et és az SRH440-et. K601-be az énekben ott voltak a "magasok amik a valóságban tuti nincsenek", de az SRH440-en meg nem voltak ott. Azt ugye továbbra sem tudom füllel megállapítani, hogy mennyi lenne pontosan a jó, de az tuti, hogy a Shure-é volt nekem a természetesebb. Persze ez függ, hogy például magaskiemelős (Shure
) mikrofonnal vették fel, de sok más felvételen sem volt bajom az énekkel az SRH440-en. Ha találkozok egy K601-gyel akkor meghallgatom.
baluka26, kammerer : Nem tudok semmit
-
-
PuMbA
titán
válasz
bajnokpityu #49027 üzenetére
Azért a számoktól is nagyban függ: ezt tedd be például egy DT990-re vagy Grado SR225i-re és elröhögöd magad a hangzáson
Deadzone41: Nem is azt mondom, hogy A magaskiemelős füles, de valamennyit emel szerintem. A Shure SRH440-hez képest több a magasa
-
PuMbA
titán
válasz
szakibá... #49002 üzenetére
Megnéztem én is a Golden Ears-es grafikonokat és tényleg elég jók
K601-hez képest a HD650 közelebb van az "egyeneshez": ez igaz szerintem, mert én is magaskiemelősnek hallottam a K601-et. Na majd ha kijön ez a cikk, akkor össze lehet hasonlítani a poén kedvéért
-
PuMbA
titán
AES 2012:
P10-1 The Relationship between Perception and Measurement of Headphone Sound Quality—Sean Olive, Harman International - Northridge, CA, USA; Todd Welti, Harman International - Northridge, CA, USA
Double-blind listening tests were performed on six popular circumaural headphones to study the relationship between their perceived sound quality and their acoustical performance. In terms of overall sound quality, the most preferred headphones were perceived to have the most neutral spectral balance with the lowest coloration. When measured on an acoustic coupler, the most preferred headphones produced the smoothest and flattest amplitude response, a response that deviates from the current IEC recommended diffuse-field calibration. The results provide further evidence that the IEC 60268-7 headphone calibration is not optimal for achieving the best sound quality.
Lehet kidobni, az összes innerfidelity mérést
-
PuMbA
titán
válasz
oliverkiss32 #47988 üzenetére
A beállítások menüben a DSP-k között átraktad a SoX-ot az aktív DSP-k köze? Anélkül nem lesz semmi
Azután még be kell állítani, hogy legjobb minőség és a frekvenciát.
Erről az install módszerről még nem hallottam, de a Program Files/foobar2000/components mappának alapból ott kell lennie és oda kell bemásolni a dll-t, hiszen ott van a többi alapból fent lévő komponens is.
-
PuMbA
titán
válasz
oliverkiss32 #47954 üzenetére
Foobar2000 egy zenelejátszó, SoX resampler egy komponens, amit belemásolsz a foobar components mappájába. Ezután a DSP-knél engedélyezed és beállítod
-
PuMbA
titán
válasz
oliverkiss32 #47950 üzenetére
Ha gyenge a forrás, akkor gépre nagyon ajánlott Foobar2000 mellé tenni SoX resampler plugint és beállítani 48 vagy 96kHz-re és a legjobb minőségre. Windowsban pedig a kimenetet 24bit és 48 vagy 96kHz, vagyis amire a resamplert belőtted. Nekem elviselhetőbbé tette a zenehallgatást
-
PuMbA
titán
válasz
bajnokpityu #47907 üzenetére
Értem
Most, hogy leírtad tényleg úgy mondanám, hogy "fényes" volt a hangja kicsit. Mivel az én rendszeremnél sokkal jobb, ezért nem bántotta a fülemet úgy általánosan csak tényleg addig amíg tartott az a kis rész, de itthon nem bírtam reprodukálni a jelenséget, mert az én rendszerem nem fényes, csak olcsó és úgy szól, mint egy olcsó rendszer
oliverkiss32: Jaaaaa....ok
Én már fejes hibára tippelek, de kíváncsi vagyok, hogy mire jutsz
-
PuMbA
titán
válasz
bajnokpityu #47902 üzenetére
Nagy részben igen, de a sok magas is dob valamennyit a latban. CEC + K1000 magasai például nem fárasztóak és "harsak" egyáltalán, de 2-szer így is okozott meglepetést (és anno ezért mondtam, hogy nekem kicsit sok a magas bennük). Éppen vagy 6 perce hallgattam és a számban jött a rész, ahol szinte csak magas van, méghozzá a jó kis 6-7kHz-es régióban és az olyan magasbomba volt, hogy arra a 2mp-re nem esett éppen jól a fülemnek, de utána nem fájt tőle a fülem, mint gyengébb rendszeren. Ugyanaz, mint való életben a csikorgás. A csikorgás nem hars, hiszen természetes hang, de szar hallgatni, mert sok a magas
-
PuMbA
titán
válasz
oliverkiss32 #47895 üzenetére
Próbáltad már máshogy feltenni a fejedre/igazítani? EQ-val levenni a 6-7-8kHz-ből? Az az érdekes, hogy a sziszegés az nagyjából 6-7kHz-nél van és az SRH440-ben feljebb kéne lennie a kiemelésnek. 6-7kHz-nél nagyon lent van az SRH440 a többi fejhallgatóhoz képest. Kíváncsi lennék, hogy egy Beyer DT990-hez mit szólnál, mert az SRH440 ahhoz képest magas mennyiségben semmi
A számot, ami sziszeg linkeld már be
Ja és milyen hangkártyád van a gépben?
-
PuMbA
titán
válasz
oliverkiss32 #47870 üzenetére
Számot linkeld már be YT-on, ahol sziszeg, én kíváncsi vagyok rá
-
PuMbA
titán
Fülzsír volt mostanában az EQ-m ilyen agybadugós fülessel, és egyre jobban tetszett a hangja, ahogy egyre több lett benne. Nem rég kitakarítottam és olyan sok lett a magas, hogy most utálom és szétszáll a fejem tőle. Próbáltam valamit szövetdarabot elétenni, de akkor sem kapok olyan jó hangzást, mint a fülzsírral, úgyhogy most szomorú vagyok
Azoknál jobb, de az Electri-Q-nál is vannak sokkal jobb hangúak, mert amikor először hallottam egy jobbat, egyből tiszta szarnak tűnt az Electri
"emlékszem anno ezen küzdöttél az electriq-el"
Sok idő elment rá az tuti
-
PuMbA
titán
Linkelni mindent lehet: [link] "With the account of these factors along with functional testing the frequency range of 300Hz to 3.4kHz has been found to be the most important for speech intelligibility and speech recognition". Plusz amit linkeltél wiki oldal nem is jó, hiszen a tetején oda van írva, hogy szar: "This article needs additional citations for verification. Please help improve this article by adding citations to reliable sources. Unsourced material may be challenged and removed."
-
PuMbA
titán
Azért a beszédtartomány nagy része pont nem ott van
Ha levágod a 3kHz-nél magasabb hangokat akkor is teljesen érhető a beszéd. Másrészt meg abban a tartományban legérzékenyebb a füled, szóval ott éppen nem annyira gond a süllyesztés.
dudika10: "Hát a grafikon erősen simított. Kíváncsi lennék azért arra, hogy ez a valóságban hogy néz ki." Szerintem is tuti nem így
-
PuMbA
titán
válasz
#56474624 #42161 üzenetére
Egyetértek
azt hozzátéve, hogy egy minimális tér ( amit szinte csak az 5k alattiak nem tudnak ) szerintem szükséges "nagy terű" mixekhez. Egy kicsit elmosolyodok az 1k-s ( a fejlesztés elég mainstream, szóval nekem rosszabb rendszerem van, mint 2 éve
) fülesemen, amikor körbelövik a dobot a zenében és ilyen 1D-ben mindenhonnan jön a dobhang
-
PuMbA
titán
válasz
#56474624 #42087 üzenetére
Nekem egy zárt fejhallgató tere is megfelelő (pl. Shure SRH440), csak azzal nem bírnak el, hogy az orrod előtt 5cm-re szól valami (legalábbis amiket én hallottam). K1000-ren például van olyan, hogy ott szól előtted, középen az egész hangszer "kiemelve","felnagyítva" és mögötte bújnak meg a többi hangszerek. Na egy fejhallgatóval meg egy rosszabb hangfalas rendszerrel én ebből azt hallom, hogy szinte a többiek síkjában szól a "kiemelt hangszer" és kicsit valamiért jobbra tájolódik
-
PuMbA
titán
válasz
akela91 #42151 üzenetére
Nincs olyan, hogy fejhallgató tesztelő szám. Vidd amiket szeretsz hallgatni, különben nem derül ki, hogy az a fejes lesz-e a kiválasztott
Azzal nem érsz sokat, hogy elviszel valami "hiperszuper" hanganyagot amivel jól szól, aztán amit pl. te hallgatsz abból meg egy vicces magasmassza lesz.
-
PuMbA
titán
válasz
akela91 #41805 üzenetére
"Mire érdemes figyelni ilyenkor"
Kényelem, hallgathatóság és élmény"Tehát olyanért nem néznének furán, ha bevinném a mostani fejesem, és összehasonlítgatnám a SAJÁT telómon lévő számokkal?"
Nem"Illetve a bejáratás hiánya miatt mennyivel lehet rosszabb a hangzása mint bejáratás után?"
Fejestől függ, de SRH440-nél azt mondják, hogy többet számít a bejáratás -
PuMbA
titán
válasz
DBAtti #40212 üzenetére
Másoknál is probléma: Shure 440 pánt mod
-
PuMbA
titán
-
PuMbA
titán
válasz
baluka26 #40081 üzenetére
Te nem a való életben hallgatod a zenét?
Régebben arra szoktam rá, hogy minden áron fel kell vennem a telefont minél hamarabb. Mi lett ennek az eredménye? Bármilyen helyzetben kihámozom a telefoncsörgés-szerű hangot annyira, hogy valamikor azt hiszem, hogy csörög, de mégse (pl. városban nagy forgalom, néha hangosabb zenehallgatásnál fülessel). A rossz az, hogy a zenékben könnyen észreveszem, ha telefoncsörgés-szerű hangot felejtettek benne. A lényeg, hogy szinte esélyem sincs meghallani, hogy csörög a telefon, csak annyit észlelek, hogy valami megváltozott a hangzásban. 0,5 mp-cel később már persze tudatosan hallom, ha ráfigyelek, de a lényeg az észrevevésben van. Sokan meg ugye észre se veszik ilyen esetben, hogy csörög a telefon és hangos zenehallgatás közben sem hallják meg, de nem azért mert nem tudnák meghallani, hiszen senkinek sincs csodahallása, hanem mert nem voltak olyan idióták régen, mint én. Mindenki azt veszi észre, amire be van kondicionálva a füle. A másik dolog meg a nem hallom, mert nem érdekel.
-
PuMbA
titán
válasz
baluka26 #40057 üzenetére
Az lehet a magyarázat, hogy mindenki "mást szelektál" zene közben, különben nem lenne olyan, hogy egyes számokban teljesen nyilvánvaló hibákat lehet felfedezni SB Live + 1000ft-os fülessel miközben a csillió ft-os hiperrészletes rendszeren mastereléskor nem veszik észre. Szerintem.
-
PuMbA
titán
válasz
schawo #39144 üzenetére
Ennél már csak a 16bit vs. 24bit témák a jobbak
Gearslutz fórumon egy átlag -30 dBFS körül "mozgó" 24bit-es felvételből ditheringgel csináltak 16biteset és nyomtak rájuk null tesztet, tehát megkapták a különbségüket. Az eredmény egy nagy semmi volt normális hangerőn, de megnézték jobban... -87 dBFS-től volt zaj. Ezt felhúzták -30 dBFS-re és észrevették, hogy a zajon kívül néha vannak benne kis akármik. Eközben egy gyerek posztolt egy 10/10-es ABX-et. Vége is lett a topiknak, mert volt akik szerint ettől függetlenül nagy különbség a két bitmélység között és volt akik szerint még mindig nincs semmi, úgyhogy sokra nem jutottak a szájkaratéval
-
PuMbA
titán
Érdekes2
"Sampling audio signals at 192KHz is about 3 times faster than the optimal rate.
It compromises the accuracy which ends up as audio distortions." "24/192 is actually poorer quality audio than say 24/96" Még mindig annyira durva jók ezek az audio dolgok, mert mindenki mást állít -
PuMbA
titán
válasz
szakibá... #38427 üzenetére
A második képnek a nevében az van, hogy Shure_SRH840440
-
PuMbA
titán
válasz
#56474624 #37844 üzenetére
Pont ezért gondolom, hogy a mai masterek nem sokat érnek. Amit nemrég Ear001 tett be zenét, hát milyen már a vokál. Meg a többi "referencia" felvétel: túl részletes, hogy szól az akusztikus gitár. Én ültem akusztikus gitártól 1m-re, de olyan idióta részleteket amilyen ezekbe a felvételekbe van sose hallottam. Ellenben a 70-es, 80-as, 90-es években még azért megvolt "a távolság" és minden rendesen szólt. Mintha csak menőzni akarnának ezekkel a felvételekkel, de hulladék az összes szerintem
-
PuMbA
titán
"Egy jó DAC/Amp-pal láncba kötve relatív olcsón (<50e) kihozható egy jó minőségű hangzás belőle (SRH440)."
Anélkül is köröket ver a 668B-re. A 440 szerintem sokkal igénytelenebb a forrásra, mint egy 668B, mert az integráltamról sem volt mosott a magas, nem búgott a mély stb.
-
PuMbA
titán
válasz
Johnny Cage #37479 üzenetére
Nem cseréltem
-
PuMbA
titán
válasz
schawo #37457 üzenetére
Biztos, hogy jól emlékszel, csak máshogy hallod
Én azt tudom, hogy 2 napig hallgattam 440-et eredeti párnával, aztán átugrottam bigmasterg-hez 840 párnáért, visszamentem a szobámba és amikor beraktam egy zenét akkor: "Mi a tököm lett ezzel a fejessel?" mondattal csodálkoztam. Nézgettem, hogy valami EQ maradt-e bent, netán elrontottam a fejest, de semmi.
-
PuMbA
titán
válasz
schawo #37448 üzenetére
"A hangzásán is javít"
Valakinek javít, valakinek ront
840 párnával nekem nem kéne 440 mert sok lesz a magas, középmély kevés, a mély több és így egy elég frucsa hangzásvilág kerekedik ki nálam. Ez a szép a fejhallgatóknál, mindent lehet állítani, de úgy se tudjuk, hogy más hogy hallja
-
PuMbA
titán
válasz
baluka26 #37002 üzenetére
"Más, olyan durva berakni egy mai modern zene után egy régebbi számot (Pl. Connels - '74-'75, vagy REM - Losing My Religion. Nem értem, miért nem lehet ezt a minőséget hozni manapság is."
Nekem meg az a furcsa, hogy vannak ezek az új "audiophile"-lel címkézett lemezek/tesztlemezek (pl. Stockfish), de maga a masterelés/mixelés minősége szerintem még így sem éri el egy jó 70-es évekbeli felvételét. Nekem olyan jó iparosmunka érzésem van, de semmi extra ( én olvastam olyat, hogy régebben 3 évig is csináltak egy lemezt, annyit kísérleteztek hogy előállítsanak valami odavágós hangzást, meg 120 trackből állították össze csak a backing vocalt, szóval nagyon elvetemült dolgokat csináltak - soundonsound-on olvastam ugy emlékszek). Pedig a technika elvileg sokkal jobb.
-
PuMbA
titán
Az SRH1440 úgy tűnik, hogy Grado hangzású lesz nagyobb térrel:
"Bass that rolls off after 200Hz, several % THD under 1kHz, harsh ringing square waves, etc...I don't know whether to laugh or cry."
"mountain between 2/3 kHz"
Tyll: "The new Shure SRH1840 and SRH1440 made their way through the lab. I found them a bit harsh and lacking in the low notes. Bummer." -
PuMbA
titán
válasz
bigmasterg #36342 üzenetére
Én voltam MM-ben és ott volt. Kérdeztem, hogy meg lehet-e hallgatni aztán mondták, hogy nem, én meg mondtam, hogy akkor viszlát.
-
PuMbA
titán
válasz
Domc30 #36161 üzenetére
"Értem azt hiszem mire gondolsz hiába van vagy lenne egy szuper fejhallgatóm attól még nem lesz jó a hangzás az integrált forrás miatt."
De lehet: DBAtti: "Amelyik fejes nem annyira háklis a forrásra élvezhető akár alaplapiról is." Mondjuk függ az integrált minőségétől is, de ez is nagyon változó. Nekem egy Realtek ALC861-em a laptopban aminek szarnak kéne lennie, de szétveri a sokkal újabb asztali alaplapokon lévő integráltakat.
-
PuMbA
titán
Hát azért nem értek mindenben egyet, de van benne jó is. 3 kérdésre igennel tudnék válaszolni, úgyhogy elvileg AUDIO HELL felé tartok, de mégsem.
Comparison to reference: Aszongya, hogy ez nem jó, de szerintem valamilyen szintig meg kell használni. Én ezzel jutottam el a Shure 440-ig, mint kedvenc fejhallgatóm, de további frekiátvitel "teszteket" nem nagyon kell csinálnom, mert úgy sem tudnám megmondani, hogy van-e ennél természetesebb és ez nekem elég. Ugye egy cél lehet, hogy azt kapjuk vissza, amit a stúdióban megálmodtak és mivel nem tudjuk, hogy hogyan áll elő a végső master és milyen módosításokat végeznek a felvételen, inkább célszerű lenne természetes hangokkal tesztelni. A Soundonsound magazin írója például egy nagyon jó minőségű emberi beszéden (amibe biztos nem nyúltak bele) teszteli a hi-end cuccokat.
The More Accurate System Is The One Which Reproduces More Difference Between The Various Program Sources: Igaz lehet, mert nem tudjuk, hogy egy felvételt direkt kis térrel mixelték, masterelték és azt sem tudjuk, hogy mi járhatott a stúdióban ülő emberek fejében. Igazából annyira máshogy kéne szólnia mindennek meg annyira más felszereléssel vesznek fel bármit, hogy ez az állítás szerintem megállja a helyét. Az, hogy egy zene unalmasan vagy kis térrel szól az nem feltétlenül a rendszer hibája, ilyen a zene vagy így masterelték. A cikkben azt írják: ha egy rendszer minden zenét nagy térrel szólaltat meg az biztos nem lehet pontos. -
PuMbA
titán
-
PuMbA
titán
válasz
inkognitort #34902 üzenetére
Ha szól rajta valami, akkor nem hallasz zajt?
-
PuMbA
titán
Na 668B eladva és Shure sehol, mert már 2,5 hónapja nem kapom meg a fizetésem
Mondjuk éhen még nem halok, szóval király.
inkognitort: Nem lehet, hogy azért csinálja mert a fejhallgató Vibration-os?
Ilyeneket írnak róla:
"Élvezze a hangot csodálkozvaHS-03U a Genius új USB fejhallgatója, mely ideális számítógépes zenehallgatáshoz és játékokhoz. A HS-03U egy beépített rezgő funkcióval is rendelkezik, és magasfokú digitális hangminőséget nyújt, hogy a játék vagy a zenehallgatás közben kitűnő szórakozást nyújtson....és a fejhallgató kompatibilis a Windows Vista-val."
-
PuMbA
titán
válasz
contaxg #34316 üzenetére
"Nyikorogni nem, de azért megreccsen egy erősebb kéz alatt."
Én mindig csak simán, óvatosan fogom meg a fejeseket.
"Mi történt a Superlux füleseddel, hogy elpattant a borítása a fejpánton?"
Rendeltetésszerű használat. Ha felteszed a fejedre akkor az a fejpánt akármi nagyon szétfeszül a tetején (a félkör tetején egy egyenes rész képződik) és nem valami erős az a műanyag borítás.
Megkésve, de Karácsonyt Mindenkinek!
-
PuMbA
titán
Nálam nem recsegett meg nyikorgott az SRH240
-
PuMbA
titán
válasz
Audison #33687 üzenetére
, a dinamika mellett nekem sem tetszik az "elektronikusra váltás" (főként popban, de a rockban se jó annyira helyzet). Annyi effekt meg kompresszió van már mindenen, hogy semmi sem hasonlít az "igazi hangzásra". Mondjuk már az Auto-Tune előtt is voltak szép számmal vokál effektek - meg EQ-zták meg kiemelős vokál mikrofon stb. - , de azok nem alakították robotokká az énekest (kivétel az extrém vocoder-es eseteket). Néha van olyan, hogy elegem van minden effekt fosból
aztán ilyen régebbi koncert felvételeket hallgatok felüdülésként YT-on. Manapság is miket lehet csinálni koncerten: benyomják ugyanúgy Pro Tools-ba azokat a plugineket/effekteket amiket használtak a CD-n aztán ugyanúgy szól élőben minden.
-
PuMbA
titán
"Még az Aguilera féle Genie in the Bottle-t meghallgattam régen."
Jó, hogy említed, gyorsan meg is hallgattam
"A népszerű könnyűzenét nem igazán követem jópár éve. Szerintem teljesen hulladék lett, sok autotune-os rap-es chiptune zene szerű gagyi a legtöbb."
Én se, viszont 95-től 2002-ig nagyon vágom a zenéket, mert kiskoromban folyton ment a zenetévé
Amúgy ilyen vokálokról maradsz le
Emlékszem minden év végén volt a The Music Factory-n Yearmix és az egy nagyon igényes mix volt az adott év számaiból (ráadásul egy elpusztíthatatlan Lada is van az első klippben). Jó világ volt akkor, nem voltak leminősítések meg gyenge euró meg internet, hogy olvassuk a rossz híreket
Szerintem...
-
PuMbA
titán
Szerintem azért nem értünk egyet, mert én az új számok nézőpontjából is vizsgálom a dolgot
Az rendben van, hogy a régiekhez képest valamivel rosszabb ez a szám, de egy 2011-es mastereléshez képest (ahol a szám végig ki van maxolva) ez maga a kánaán. Itt még van dinamika és Auto-Tune vagy Melodyne biztos nincs, mert elsőnek csak a 98 végi Cher számnál használták stb. Még a europop számok is tele voltak dinamikával a maiakhoz képest
-
PuMbA
titán
válasz
contaxg #33497 üzenetére
Írtad, hogy a DT235 neked jobban tetszik, mint az SRH240. Miben jobb/rosszabb?
(#33499) ntomka: 940-ben kevesebb a közép, mint a 240-ben és a 440-ben?
(#33507) mzso: Én csak a YT-ost néztem, de azért a "98-ra meg eléri a teljesen lapos sz@rt a masterelés" helyzet még nem áll fent, mert ez a szám még elég jól szól
Az igazság szerintem valahol a véleményünk között van, mert 97-ben is voltak már rosszak, de azért sok jobb is volt.
-
PuMbA
titán
SRH440: alap, hogy minden tartományban részletesebb, tisztább (egy függönyt leszedtek előlem) és szeparáltabb egy "rossz" integráltról is, mint a 668B. Nagyon tud zenélni bármilyen forrásból. A dobseprűzés, a hegedű, a zongora és a cintányér hangja megsemmisítő. Annak ellenére, hogy zárt még a tere is nagyobb és sokkal pontosabb, de nincs szétdobálva semmi. A 668B-nek olyan összevissza tere van hozzá képest: eléggé nem ott szólnak a dolgok, ahol a kellene és összemosódnak, egymást érik a "térben közel lévő" hangok. Hangzásvilágról nem írok semmit, mert emberenként változó. 840 párnával nálam elment a világosba az egész a több mély ellenére is, meg ha több ideig nem hallgattam akkor folyton nyomkodnom kellett a fülemhez a fejest, hogy legyen valami mély. Meghallgattam egy Musiland Monitor 01-gyel is és kap egy kis turbót a mélytartomány, ami egyébként kell is az alaplapihoz képest, de még alaplapiról is elfogadható a mély mennyisége nekem és mivel sok időre vennék fejest majd lenne jobb forrás hozzá. Kinézetre az SRH240 kicsit jobban tetszik, de király, hogy ezt össze lehet csukni, adnak hozzá "szatyort" is meg biztosabb a kábele. Még egyszer kösz bigmasterg
SRH240: Szerintem ugyanaz a cucc van benne, mert a hangzásuk és terük is szinte megegyezik úgyhogy a fentiek itt is érvényesek, de a mély nekem már kevés. Ha odanyomtam a fülemhez vagy nyomtam rá +4dB-t akkor jó volt, de így nem lehet zenét hallgatni másrészt meg azért vennék fejest, hogy ne kelljen EQ-zni. A kábelezése nem tetszik, mert: 1. Mindig meg kellett néznem, hogy most hogy tegyem fel a fejemre 2. A vezeték összegabalyodik meg felvevéskor belemegy a számba stb. 3. Nem olyan bombabiztos, mint a 440-é, de hát ez olcsóbb. Kényelem hasonló. Kösz ntomka
Összefoglalva: Mindkettő nagyon jó fejes az áráért, de én most hosszabb távra keresek fejest ami mindenről jól "szól", EQ-t sem akarnék és naturális hangzás kellene, ja meg ne legyen 60k, úgyhogy azt hiszem, hogy 440 lesz.
-
PuMbA
titán
A popot azért később érte el a hullám. Random kerestem egy számot egy akkoriban népszerű előadótól: Mariah Carey - My All.
-
PuMbA
titán
Szerintem nem a mély lesz több, mert a cintányérnak nincs mélye. Most bigmasterg SRH440-ét hallgatom 840 párnával, de elég sokféle hangzást lehet csinálni belőle (5in1). A gyári párnájával nem tudott ilyet
bigmasterg: Nem nyomom szét
-
PuMbA
titán
válasz
baluka26 #33069 üzenetére
Nem csoda, hogy nem ismered, mert egy nagyon ismeretlen énekesnő: Eilleen Regina Edwards.
(#33128) mzso: Manapság elég sok szivárogtatott meg remastered cucc van a kevés (vagy inkább a "túl sok" - néha sok idő elővadászni egy régi lemez eredeti változatát) dinamika miatt. Sok olyan is van, ahol csak szoftverekkel megnövelték a dinamikát aztán ennyi, tehát nem igazi remaster.
Az miért van, hogy ha a fejemhez nyomom a fejest akkor kevesebb lesz a magas?
-
PuMbA
titán
válasz
Audison #32818 üzenetére
Elég egyedi hangzású szám az biztos: "There are no synthesisers used in the song: all effects are created with pianos, guitars, and drums, with subsequent tape playback performed in reverse at various speeds." A dob szinte csak mélyből áll, ilyet még sose hallottam
Majd hangfallal is meghallgatom, de egyelőre annyira nem jön be
Te miről hallgatod?
(#32857) mzso: Én ugyanolyannak hallom a kettőt
Ez már egy eléggé a mai "hot master" hangzásvilágot képviseli, de azért jobb sok számtól.
(#32867) Satyricon: Nekem is volt HD201-em, azért akartam ahhoz képest megtudni, hogy mennyi van a Shure-ban, de ntomka felajánlotta az SRH240-ét egy időre, úgyhogy legalább én is meg tudom hallgatni.
baluka26: Csá énekestárs
bigmasterg jóvoltából tegnap újra meghallgattam a K ezret, aztán most már azért hallottam részletesség különbséget az SRH440-hez képest
Emiatt, plusz a tér és a minizenekarnál "nagyobb" prezentációtól annyira tele van élettel a zene, hogy ennél jobbat még nem hallottam. A fülemet most szinte semennyire sem bántotta. Nagyon meggyőző és durván jó volt hallgatni most, de a magas kicsit sok véleményemet azért még tartom
-
PuMbA
titán
Ja, de közben leszedtem az orosz oldalról
Audison: Majd holnap megmondom
Ba cy lus: Még elég régen volt több GB zeném, de hiába voltak ott, nem hallgattam és töröltem egy csomót. Most mondjuk annyira sok időm nincs is zenét hallgatni, keresni meg pláne nem plusz egy "jó" zenét nagyon sokszor meg bírok hallgatni, így nagyon lassan változik a kollekcióm.
Erre a jó zene, nem jó zene vitáról: én azt gondolom, hogy valami módon a véletlen is alakítja, hogy mit hallgatunk. Egyszer karácsonykor hallgattam egy zenét, de már egy jó ideje kitöröltem. Nemrég felmentem YT-ra, hogy volt egyszer egy ilyen számom hallgassam már meg és előjött bennem az akkori hangulat meg az akkori "világhelyzet". A zene egyébként nem egy nagy szám tartalmilag és szerintem sokan mondanák rá, hogy szar, de egyszerűen nem lehet kitörölni már belőlem. Csak az a szám hozza elő azt a hangulatot, lehet akármennyire szar és nem tudok ellene mit tenni.
ntomka:
, csak Debrecenben senkinek sincs.
baluka26: Senn HD201-et hallottad már (azért kérdezem, mert nekem az volt)? Annál is kevesebb a mély az SRH240-ben?
(#32856) Ba cy lus: Jelentése: 14-es átlagdinamika , 0.00 dBFS a max jelszint, -21.48 dBFS körül "mozog" átlagosan a szám. Én azért még mindig jobban szeretem a hullámformát nézegetni.
(#32859) ntomka: Kinek és hol?
-
PuMbA
titán
"Vizuálisan semmi bajom vele. Az avatarodnak meg csak nem lesz hangja."
Okay
"Még mindig eq-zol?"
Ha küldesz nekem egy SRH440-et akkor nem. Amúgy azért beszélek folyton dB-ekről meg frekvenciákról, mert állandóan az EQ-t nézem
Lehet, hogy karácsonyra veszek egyet, de ahhoz még meg kellene hallgatnom (ha bigmasterg-t megkérem hátha átpasszolja nekem pár napra
), hogy mi a helyzet hosszú távon a fülkíméléssel meg DT235-öt is kéne hallgatni, mert ha annyival nem jobb az SRH440....Jól meg kell gondolnom, mert másik fejest már nem akarok venni.
Audison: "csak valami csattanásszerűség"
Én úgy hívom, hogy prüntyögés
"Ez lossless-ben elképesztően szól, nem live változatban."
Megnézem
(#32769) KMT: Ez is király dob
Jó sok zenét ismersz, én nem bírnék ennyit hallgatni, nekem 27GB van csak, de van olyan szám amit elég régen nem hallottam. Amit hallgatok azt már az itteni topikokba mind belinkeltem + ami még van az év legjobb albumai topikban pár és ennyi.
-
PuMbA
titán
"Már így is félve kattintottam a linkedre."
Akkor nyolcadika után ne nézz az avataromra
"Egyébként ez a Phil Collins feldolgozás kisebb dinamikával rendelkezik, mint az eredeti."
, azért ahhoz képest, hogy 2007-es nagyon jó, de az eredetiben a dob a legjobb dobhangok között van. Ha manapság annyi dinamikája lenne a számok többségének, mint egy "gagyi" Proclaimers - I'm gonna be (500 Miles)-nak.....
Egyébként most ezt hallgatva kikapcsoltam az EQ-mat, de nem kellett volna, mert nagyon elszoktam ettől plussz azért a dob itt is átmegy kellemetlen középmagasba. Fél percet hallgattam, de a napi fülrombolás megvolt, mert már 5 perce fáj a fülem
-
PuMbA
titán
válasz
szakibá... #32593 üzenetére
Azért nem rakom be a zenét amiről beszélek, mert akkor KMT már fogná a fejét, hogy: öcsém, már megint ez a szar
KMT: "Egyébként ezt hallgatva (nem yt-ról), pont a grado teltebb."
Majd januárban a találkozón meghallgatom a Juniorral, ha eljössz
Én normális zenét hallgatok
Audison: A maiakhoz képest ez nagyon jó, bár a végébe még befért volna egy kis dinamika
-
PuMbA
titán
"Akkor nekem biztos azért jó, mert már süket vagyok azokon a frekvenciákon. A grado szerintem pont, hogy nem visít. "
Attól függ szerintem, hogy milyen számmal és erősítővel hallgatod
Én mondom, hogy majd meghallgatom újra, ha lehetséges és visszaszívom a mostani véleményem, ha változott valami
"Ezek után viszont biztos vagyok benne, hogy nálad van a baj, ha egy DT990-nél is jobb a Slux."
Ezt azért nem mondanám, a lényeg, hogy mindkettő a 80-as évek számainak egy részében csak egy sistergésfesztivált bír prezentálni.
"(Amúgy meg mondanám, hogy a mikrofonozás miatt van több magas, mint élőben.)"
, de a Shure 440-nel nekem pont jó a középmagas és a magas
Audison: Azért nem csak ennyitől függ: van olyan újabb szám is ahol több a magas és az előadó sem szegény.
-
PuMbA
titán
Igazából lehet olyan számot találni, ami nem fülbántó a Superlux-szal sem és a Grado-val sem lenne az, de én pl. a számaim közül kettőt ha meg bírnék hallgatni rajta: nekem ezért a legrosszabb amit eddig hallottam. Az egyik számnál például a 2-3kHz-es kiemelés miatt csak visítás jött ki belőle, szerintem 30 perc múlva már rohamosan romlana a hallásom
Másrészt nekem az az alapelvárásom egy fülestől, hogyha rávágnak egy jó nagyot a dobra akkor dobféle hang jöjjön ki, de pl. a DT990 is nálam ott bukik el, hogy a dobnak több a magasa, mint a közepe meg a mélye és ez eléggé nevetséges hangzást kelt egy élő dobhoz képest.
-
PuMbA
titán
"Te együtt hallottad schawo-val, ugye?"
Ja. Dacport-ról, Audinst-ról és Audinst+Bubo-ról biztos hallgattam meg még valamiről, de arra nem emlékszem. Ha lesz találkozó Pesten januárban akkor újra meghallgatom, hátha változik a véleményem a Juniorról, de hallod.... Ha az igazat akarod hallani, akkor én a Grado-tól rosszabb fejest még nem hallottam
Nekem a DT990 és a Superlux ehhez képest fülkímélő, egy nagy magas sistergés masszán kivül én semmit sem hallottam benne.
"(Hagyd már azokat a frekvenciákat!)"
Ok
Aktív témák
- Homepod Mini /// Újszerű // Számla + Garancia
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G5 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest