Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
po1son
addikt
válasz
tboy93 #106510 üzenetére
tresh - Köszi, körbe nézek használtautón
tboy93 - Én is így gondolom, de sokan azt mondják, hogy sokat fogok rá költeni, mert mindig tönkre megy rajta vmi. Amiket írtál azoknak a nagy részét nézegettem már régebben is.
Pénzben biztos swift a nyerő, de avval nem igazán szimpatizálók... -
huszi.gyb
senior tag
válasz
tboy93 #106377 üzenetére
Ha megmutatnád, megköszönném. Sajnos Hondával csak motorban van tapasztalatom.
95% autópálya. Budapesten belül robogózom, csak ha szállítani kell valamit/többen megyünk, akkor veszem elő az autót. Egyébként Győr-Bp autópálya, 1-2 családi nyaralás...
Ezért nem félek annyira a dízelektől.
-
huszi.gyb
senior tag
válasz
tboy93 #106377 üzenetére
Én sem hallottam még rosszat a JTD-ről. 1,4-es 90LE-s motorral is nézegettünk Stilokat, bár autópályára én 1,4-nél nagyobbat gondolnék...
Nem rohanok, 130-140 óra szerinti utazó tökéletes, de nem baj, ha csendesebb az autó, és nem pörög annyira (kevesebbet fogyaszt
)
Stilot még nem vezettem, húsvétkor viszont kipróbálhatom apám haverjának a JTD-jét.
szerk.: A III. kerületben az összes általam ismert autókereskedést végigjártam, egy helyen megnéztem 3 autót.
Octavia 1,6 benzin, szép volt, de sérült az eleje, élek nem futnak együtt, lökös kicsit lóg... Jobban alá kéne nézni, mi is sérült...
Mazda 323F kombi 2.0Dízel: Bal eleje sérült, narancsos fényezés, élek sem futottak tökéletesen, szintén zenész.
Mitsubishi Spacestar 1,9DI-D: Hátsó ajtón horpadás, lökös kicsit lóg amúgy szemre egyben volt, ezt be is indítottuk, szépen ketyegett, egyelőre nem volt gyanús... Csak nekem nagyon WagonR+ feelingű...De azért azt sem zártam ki, egyelőre...
-
Tv
senior tag
-
Kornel
veterán
válasz
tboy93 #106013 üzenetére
szerintem volt abba 1.7 dti, az az, utána abból fejlesztették a cdti-t is...
egyébként az adagolósok se annyira olcsók ám, a fiatalabbak már elektromos adagolósok, a bosch vp44 pl. elég érzékeny darab, és 100+k is lehet a felújítása... de utána megint sokáig elmegy mondjuk, csak az se bírja a magyar gázolajat. egyébként hihetetlen, hogy 1000+ bar körül dolgozik már az is. -
Sutee89
aktív tag
válasz
tboy93 #105737 üzenetére
Köszi mindenkinek a választ.
Nem mindennap járnék munkába autóval, mert elég jó a vasúti közlekedés, viszont lesznek olyan időszakok, amikor túlóra miatt szükség lesz rá. Ezen kívül főleg városon belül, bevásárláshoz használnám, ami bőven 10 km alatt van. Tehát tényleg nem lesz több várhatóan 12-15 ezernél évente.
A mazda 3 valóban szép, de elég neccesen fér bele a keretbe.
Az 1.6-os Astra H ötajtós, ill. Caravan viszont tényleg minden szempontból jónak tűnik. Fogyasztásban mennyi lehet az eltérés a két változat között? -
lenox
veterán
válasz
tboy93 #105743 üzenetére
Nem, ROC-ot vettem, a gyari elvileg sokkal dragabb, es mas gyartotol nem talaltunk olyat, ami az adatok alapjan jo lett volna, bar szerintem jo lehetett volna mas is, de az adatbazis azt mondta, hogy 3 ulessoroshoz csak ez jo. Nem ertek hozza, de azt mondtak, hogy ez jofele.
-
Declare
őstag
válasz
tboy93 #105441 üzenetére
Komolyan, mint a 80 eves bacsi a reklambol...."azokbol a regi jo dolgokbol..."
jarjal loval, mint ösapaink, annak csak zab kell
Szegeny Matyas kiralynak megmutattad volna a "szögegyszerü" szivo benzines kocsidat es szivinfarktust kapott volna, de minimum maglyan eleget....majd amikor 50 ev mulva beirod a forumba, hogy nem kell neked ez a bonyolult, hibrid/fuzios technika, jo lesz a szögegyszerü turbo benzin
-
hobizoli
nagyúr
válasz
tboy93 #105414 üzenetére
esku nemtom abban a motorban mi lehet problemas
haversracnak a PGT-jeben egy olyan van fujva 2bar felett es 8250-re van allitva a revlimit
en szoktam allitgatni az ECU-t a jobb1-ben ulve, szoval elsokezbol van errol az info
hat ha azt kibirja, akkor szivokent elkepzelni nem tudom, hogyan lehet azt a motort lemattolni ugy, hogy gyarilag 2000-l lejjebb forog csak elevemax ha vmi bovli olaj van benne, meg az is ritkan cserelve
-
Integrale
veterán
válasz
tboy93 #105406 üzenetére
A Stiloval pont, hogy nem igazan szokott baj lenni, az 1.6-os motor sem rossz, ugyan az van Bravo csalad osszes tagjaban, plusz Lanciakban is, egyaltalan nem problemas ( legtomegmero es a lambdaszonda takaritasa szukseges lehet), 1.8-as ritkabb es komplikaltabb, de jobban megy cserebe pedig nem eszik jelentosen tobbet. De ekkora tavolsagra boven eleg lehet az 1.4-es is, azok raadasul 6 sebessegesek.
B oszlopig megegyezik az 5 ajtossal, (abbol tobbet adtak el, kaszni alkatreszek igy bontobol jobban elerhetoek)
A Stilo MW-k mar mentesek a 3 es 5 ajtos nyugjeitol, a csomagtarto es az uvegteto hajlamos lehet beazasra, de jellemzoen csak a torottek vagy az elallitott ajtosok. -
Tamás008
tag
válasz
tboy93 #105045 üzenetére
Mondjuk nemcsak japán autó lehet, szóba jöhet jó európai is. A japánokra mint első autó netes olvasgatás után azért gondoltam mert nagy átlagban megbízhatónak tartják őket. Mondjuk miben lehet jobb választás egy európai autó? Olcsóbb alkatrészek stb? Köszönöm a választ.
-
trassher
addikt
válasz
tboy93 #104040 üzenetére
Jó kérdés, így vettem. Ha megnézed több vízszintes csíkban is látszik az alapozó, a kérdés az hogy aki csinálta félszemű volt vagy csukva volt a szeme. Elsőre is látnia kellett hogy ez így nem patent de úgy gondolhatta a következő biztos jobb lesz.
Ránézésre flex-el polírozhatták meg, legalábbis szerintem. Tavasszal lesz megcsinálva, így még jó a télen. Cserébe csak 600K volt, fényezésen kívül baba az autó néhány kókányolástól eltekintve amik nagy részét már magam megcsináltam.
Jorus: Az elkövetőnek adnék olyan részert hogy 2 hétig egy irányba nézne.
-
trassher
addikt
válasz
tboy93 #104013 üzenetére
Jobban járt a teddy-vel. Ha nekiesik egy 3K-s pisztollyal utána már csak egy lépés a flex+polírkorong és megvan a remekmű. Tessék rokkantnyugdíjas tulajtól autó, nagy örömömre az enyém.
Az már csak hab a tortán hogy nagy eséllyel fúrt kuti vízzel mosta otthon, szépen ki is csapódott a vas a fényezésen. -
Integrale
veterán
válasz
tboy93 #103913 üzenetére
145 1.4 TS 11.2s, 1135 KG (forgalmi szerint több) Civic 7 gen. 1.4 3 ajtós 11.6s 1092kg
-
FrankMonzano
őstag
-
Integrale
veterán
válasz
tboy93 #103645 üzenetére
Közben beszéltem velük (külföldön laknak, nem vagyunk napi kapcsolatban),
úgy oldódott meg a vízforralás, hogy lecserélték egy E46-raDe az az 1.4-es egyébként sem túl erős, kb hasonló dinamikájú mint egy 1.6-os Passat.
roberto211: Ha a magyar kínálatot nézed, akkor egyértelmű, hogy 1.4-ből van a legtöbb. Inkább 1.6 legyen a cél.
-
-
runner 125
nagyúr
válasz
tboy93 #103629 üzenetére
Hjah, ahogy tomcsi mondja, itt az állandó 4WD hajtás sokat elvesz az érzetből, de egy átlagos személyautónál jobban húz.
sasa134
Nem élném meg akkora tragédiának. Gondolom néha be volt indítva, vagy ha nem az sem baj. Egy új autónál szinte minden szimeringet bekennek vékonyan zsírral. Fedett helyen ez konzerválást jelent, engem nem érdeklne. Nem ettől lesz kevésbé tartós.
joamilestoné
2.0 turbo benzines SUV-t továbbra is rövidtávú kirándulós, horgászós, elővárosi autónak vennék, nem érdekel h nincs benne tempomat, és a beltere sem. Van benne szervó, fűthető ülés, elektormos ablak, ABS, pár lufi, 2 DIN hely és kész, nekem ennyi elég ebben a kategóriában.
Ez tipikusan az a SUV, ami nem pályázásra lett kitalálva. Arra kell venni egy 2.2-2.5-ös diesel limuzint, kényelmes ülésekkel és tempomattal.
Ott van benne egy elnyűhetetlen motor és a príma hajtás. -
F_Zolee
nagyúr
válasz
tboy93 #103589 üzenetére
Ezek a "marketing" dumák inkább lesújtólag hat ha belegondol az ember. Orvos mihez ért? Nem az autóhoz. Nő mihez ért?
Szóval addig mennek vele kb míg le nem robbannak szóval túlnyomó esetben ez csak lila köd.
Plusz ahogy írtad az autóápolás, mint fogalom csak szótárból ismerik.
Új hozzászólás Aktív témák
- ZIDOO médialejátszók
- Kikristályosodik a Razr 60
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- iPhone topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Autós topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- OTP Bank topic
- További aktív témák...
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Dualtron Popular - 52V 20Ah dupla motor elektromos roller
- Techsend cyber A 2023 elektromos roller eladó
- 0 km! ÚJ! Ninebot MAX G2 elektromos roller 32 km/h
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest