Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Apple Watch
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
medvezsolt
üzenetére
-
FEDman
addikt
válasz
rumos14
üzenetére
Őszintén szólva engem ez annyira nem érintett most meg, hogy komolyabban utánanézzek. Ha jól értem az ezt lehetővé tevő firmware is csak jövő héten érkezik, akkor majd biztos lesz erről több info is.
Egyelőre ennyit találtam. Ahogy nézem ilyenkor 30fps sebességgel ledarál egy csomó képet 4K felbontásban.Ügyes, meg biztos jó lesz vele elszórakozni, de tuti meglesznek ennek is a maga korlátai.

-
medvezsolt
senior tag
Sziasztok!
2 kérdésem lenne, remélem tudtok segíteni. Van egy Olympus e-pl5-ös vázam. Belőttem hogy látszódjon az advanced menü. Van valami nagyon jó guide a beállításokról? Kell valamit állítani rajta hogy a lehető legjobb képminőséget kapjam? vagy bármiféle funkció ami ajánlott / nem ajánlott stb.
A másik kérdésem, hogy ajánlanátok e egy táskát amibe elférek jobban. Mostmár 3 obim van és nem elég a mostani táskám.
Köszi a válaszokat előre is.
-
Lassú Víz
addikt
Trolli busz...
De bármit megversenyeztetsz itt a végső érv a drágább cucc mellett

-
madgie
titán
válasz
scarabaeus
üzenetére
Jaja, kérdés, meddig tart a fókuszsorozat elkészítése.
-
ez a pana post focus eléggé odacsűr. szegény lytrónak annyi, a userek 99%-ának ez bőven elég..

-
grigo
őstag
Csíptetek valami jót ma? (black friday)
-
Wa2x_
veterán
ED-ról nem lehet vásárolni, szétmegyek...

-
Clemi
veterán
Köszi mindenkinek!

-
scarabaeus
őstag
válasz
Lassú Víz
üzenetére
Igen-igen, arra hívtam fel a figyelmét ezek után: "egy FF-re kiszámolás után kapott DOF fele jött ki, úgy, hogy a gyutávot és a blendét is 2x-el megszoroztam, csak a tárgy távolság maradt", de a valóságban ugyanakkora a DOF, mivelhogy a szóródási kör határ is a duplája FF-en.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
scarabaeus
üzenetére
Az úgy jó [link]
-
80hun
addikt
DXO Optics Pro 10-et használt itt már valaki?
-
80hun
addikt
De képkivágás ugyanaz legyen.
Ha FF-en 50mm f2.8 1méter távolságból fotózol akkor
MFT-n 50mm f2.8 2méter távolságot állíts be.
Próbálgasd ezt
Vagy itt egy Tony Norhtup video. 2.44 másodpercnél jól látszik. -
Clemi
veterán
Közben bedobtam a DOF calculator-ba a számítást, és egy FF-re kiszámolás után kapott DOF fele jött ki, úgy, hogy a gyutávot és a blendét is 2x-el megszoroztam, csak a tárgy távolság maradt. Ezek alapján egy MFT kamerán f4-en, (ami ekv f8) fele akkora lesz mint egy FF kamerán? Valami nem stimmel nekem, vagy tényleg így van, hogy kisebb lesz a mélységélesség? Gondolok itt például az Oly kitobijára, ami 14-42 f3,5-5,6 aminek hogy viszonyul a háttérmosási képessége mondjuk egy 24-105 f4-es obihoz egy FF vagy APSC tükrös gépen?
-
Clemi
veterán
Bocsi, ha marhaságot kérdezek

Az MFT rendszeren hogy alakul a DOF az FF szenzorhoz képest, ha EKV gyutávban számolunk?
Például a Panasonic 35-100/2,8-as obija, az ekv 70-200, de a blende ilyenkor hogy változik, mármint a DOF-hoz számítva? Annál is a 2x-es szorzót kell használni, így ekv f5,6 lesz belőle?
-
Wa2x_
veterán
válasz
Oly-Service
üzenetére
Holnap esetleg egy jó ECG-1 akció?
Leköteleznétek. -
Oly-Service
tag
válasz
qpakcovboy
üzenetére
BLS-5 (1150mAh) már nem kapható, ezt a BLS-50 váltotta föl (1210mAh)
-
Studi
veterán
válasz
qpakcovboy
üzenetére
A gyári az 1150 mAh. Szerinted mekkora az esély, hogy a kínaiak másfélszer annyi energiát beletolnak, és még ötödáron oda is tudják adni?
Az 1800 csak rá van írva, jó esetben annyit tud, mint a gyári. -
qpakcovboy
őstag
BLS5 akksi kell az E-M10-be. Ha jól látom ebből létezik 1150 és 1800 mAh teljesítményű is. Érdemesebb a nagyobbat venni, tényleg ennyivel többet tud?
-
athomi
veterán
válasz
istvan170
üzenetére
Használok. Páran meg vannak - itt a fóumon is - akik nem használnak. Elég egy óvatlan mozdulat és megkarcolódik. Szóval szerintem ajánlott. Ebay-ről 1300,-Ft körül lehet rendelni.
-
-
istvan170
aktív tag
Használ itt valaki a gépén screen protector-t? Van annak értelme? Nagyon vigyázok rá, de amikor a Fuji X-t eladtam, voltak hajszálkarcok itt-ott. E-PL7, az érintőkijelzőt azért szeretném használni.
-
jeni
félisten
Már nem akciós az Oly 45mm Silver Obija.
-
Bazsee71
őstag
válasz
brumi1024
üzenetére
79.990,- Ft az alapár, és még ebből jön vissza 15.500,- Ft visszafizetéssel. Gyanúsan jó ár...
-
brumi1024
veterán
válasz
frankstork
üzenetére
Annyit is kér el, vagy külön van pénzvisszafizetés? (Mert feltételezem azért ennyi, a mintaboltban is fillérre pontosan ennyire jön ki a pénzvisszafizetés + prémium klub kedvezménnyel.)
-
Mercutio_
félisten
válasz
frankstork
üzenetére
Gratulálok, férfi lettél!

-
ati3x
senior tag
válasz
frankstork
üzenetére
Nyugodtan vedd meg.. Már nyitva is frankó.. Ha meg egy icipicit rekeszelsz, (f2.2) meg még jobb. Af gyors, beltérben is lehet használni. Meg aztán 1.8 az 1.8... Nem 2.8 A rendszer egyik legjobb obija. Az új pana 42.5/1.7 egy picit jobb nála de drágább is jóval..
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
frankstork
üzenetére
A látószög szerintem a legfontosabb tényező a választásnál, ha akarod beltérben használni, akkor a 60mm felejtős, legfeljebb fej-váll kompozícióra lehet jó (hacsak nem nagy térben használod). A 60mm-el viszont kevésbé kell a modell arcába mászni kint, ha ez számít.
Aztán használtan eddig nem volt olyan könnyű kifogni a Sigmákat. Azt majd meglátjuk, hogy az elmúlt hét Sigma dömpingje a hardveraprón mennyire lesz hosszú életű. Azért még mindig keveseknek van valszeg. Ha meg újonnan veszed meg, akkor mindjárt buktál egy tízest, ha később eladnád, az Oly 45mm-t meg el tudod adni ugyanannyiért, mint amiért megvetted.brumi1024: a hétvége időjárása egyelőre nem sok jóval kecsegtet. Amúgy éppen nálam is lesz próbára egy 17mm, pont jókor, mert a gyerekeket kell fotózzam karácsonyra.
hito: na elő a farbával!

-
trebon
csendes tag
Ha már szóba került

Egy E-PL5 + 40-150 kitobi tele végén mennyire van partiban az FZ1000 tele végével, (ha croppolom a 300-at)?
Másképpen: az ekv 100mm többlet és az 1,6 F stop előny, vagy a nagyobb szenzor, magasabb iso a nyerő?Csak a tele (fotó) végét nézve, nappal természetben és mondjuk egy beltéri színpad fotónál.
-
hito
nagyúr
-
qpakcovboy
őstag
válasz
frankstork
üzenetére
Portréra több mint jó. Szerintem alap objektív, biztos nem bánod meg ha beruházol egy ilyenre.
Használtan elég jó áron lehet hozzájutni, és ha nem jön be, akkor ugyan annyiért ki is tudsz szállni belőle. -
brumi1024
veterán
válasz
frankstork
üzenetére
Miért nem próbálod ki? Egy hétre elhozhatod (egyszer ugyan) kaucióért, amit aztán visszakapsz.
-
frankstork
aktív tag
Üdv.
Írna valaki tapasztalatot az Oly 45mm 1.8 -ról?
Portré objektívet szeretnénk venni, ez még elérhető ár, de ahhoz elég húzós, hogy mellé nyúljunk. -
brumi1024
veterán
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
Persze írok pár sort, amint nappal kiszabadulok valahová, addig sajnos benti próbálkozások a semmiről.
Hétvégén talán, ha nem fog esni. -
törölt tag
Hito, most nézem: már árulod is a Panát? Mi nem volt jó a GH-ban?
-
t72killer
titán
vá, nem balhézni akaram, én nagyon kivetnivalót nem láttam a képben (annak ellenére, h iso800)
, linkelni meg épp azért linkeltem a tesztet, mert ott elvileg 100%-os méretben van fent, a tiédről pedig nem tudni, hogy képközépből croppoltad v átméretezted-e, h beleférjen a keretbe. -
Wa2x_
veterán
válasz
GyureX
üzenetére
Ez ennyi, én is többet vártam, tükrösökben sokkal használhatóbb, én már áttértem a belenagyításra, sokkal kezelhetőbb, használhatóbb, EVF-en is működik. Próbáld ki, szokj át.

(#71011) Lassú Víz: Köszönöm, ez érthető, de a Sigma m4/3-os obik mégis benne vannak, azt mi indokolja akkor?
-
GyureX
tag
Még egy kérdésem lenne.

E-M10 II-höz megjött az m42 adapterem, obival együtt fel is pattintottam rá. Egy bajom van vele, a csúcsosítás nem a legjobb, szinte nem is látszik, ha igen, akkor se az éleken. Ez a manuál üveg átka, vagy csak valamit még be kéne állítanom menüben? Maximumra van állítva az erőssége. -
t72killer
titán
Nem nyugtatlak, ISO800-on ennyit tudnak a m43-os gépek. Ha jobb kell, akkor pl Sony A7.
-
Wa2x_
veterán
Kérdés, LR-hoz van olyan kiegészítő, ami felismeri az Olympus/Sigma obikat, hogy lehessen állítani lencsetorzítást ilyesmik?
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- World of Tanks - MMO
- Autós topik
- Spórolós topik
- BestBuy topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- alza vélemények - tapasztalatok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Pro 7+ - Újszerű, billentyűzettel és ceruzával
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- AKCIÓ! 16" Lenovo IdeaPad 5 Pro 16" Ryzen 7 5800H 16GB 1TB QHD+ 1év gar.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

, mint írtam, 2.5-ös rekesszel, 1/400.