- VoLTE/VoWiFi
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus Nord 5 - lehűti a kedélyeket
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Drága bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Freddy76
addikt
Azt hiszem, eldöntöttem, hogy beruházok egy em-10-re. Az biztos, hogy lesz mellé egy 45. Igaz, hogy keveset használtam, igaz, hogy voltak rá panaszaim (még Arn-nak mondtam régen, hogy nem bírja az ellenfényt, amit ő is megerősített), de a vele készült képeim kivétel nélkül a kedvencek közé tartoznak.
Azon túl azonban dilemmázok. Kell egy alapobi. Tudom, hogy az alap más mindenkinek, én a pana 20 és a pana/oly 25 között vacillálok (a 17 nekem már széles, nem kell). A húszast nagyon szerettem, de nem volt egy olajozott istennyila, az tény. A 25 hosszabb, de ennek előnye is van, ha pl. portréra használnám adott esetben. De nem tudom, pana 25 legyen használtan, vagy oly 25 legyen újonnan.
Aztán jól jönne egy rohangálós zúm is. Ritkán használnám, de kellene. Itt viszont tök tanácstalan vagyok, anno csak a 12-50 volt, de azt nem szerettem, nagy. Vegyek valamilyen 14-42-őt? Lehet, hogy mégis megveszem a palacsinta zúmmal kitben a gépet, ezzel legalább még pici is marad.
A picsába, a bőség zavara...
-
|AP|
veterán
-
MrChris
nagyúr
Rövid ideig vendégeskedik nálam egy 12-32
és csináltam még néhány próbaképet, leginkább 12mm-en 3.5/5.6-on. Ami rosszat tapasztaltam, hogy a sarkoknál van egy kis vinyettálás mintha kékes(?) lenne valamint egy pici kenést, kontrasztvesztést. Ezt leszámítva elég jónak tűnik, bár újonnan 105e. körül van. Itt megosztom a rawokat, ha valakit érdekel. Remélem jó a link. -
Akkor tehát jövő szerda, március 5. sörözés (?). Időpontot nem tudok, mivel nem tom meddig tart oly tapi nap. Helyszín?? Netán PIVO ismét? Én tervezek menni
. -
válasz
jjeahh
üzenetére
Kicsit gondolkodjunk: 7.000.000.000+ ember él a földön, ennek kb.10%-a engedhet meg magának általunk tapasztalt egzisztenciát. 30 éve jóval kevesebb volt. Nem lehet mindegyiknek fa, alu, magnézium mindene, mert nincs elég nyersanyag, és talán igény sincs mindenből 30 évig tartóra. Egyébként műszaki cikket minek is 30 évre tervezni? (nagyon kevés kivételtől eltekintve persze).
-
.mf
veterán
Szerinted? Már hogy ne próbáltam volna... de inkább azt mondták, hogy küldjem vissza hozzájuk, fizetik a szállítást is. Gondolom parallel import, és már a garancia-kártya is árulkodna a beszerzés tényleges helyéről, amit nem akarnak ismertté tenni. Ez van. Még így is 140k-val kevesebbe került, mint itthon, annyiba még ezt lenyelem.
ooooooooooobi: szürke a default, az már régóta van. Fekete pedig "nemrég" jött ki, és jobban is néz ki általában gépeken (nem csak a feketéken, hanem mivel ezüstből is több árnyalat volt gépek és obik között, még ott is jobban néz ki egy fekete obi), ezért keresettebb. Így adnak neki egy kis felárat a boltok. Pedig elvileg azonos a hivatalos áruk.
-
ooooobi
senior tag
Valakinek van ötlete, hogy mitöl drágább ötven euróval a fekete Oly45/1.8 az ezüstöl (249vs299)? Van olyan bolt ahol ég nagyobb a különbség. Ennyivel keresettebb lenne vagy mi? Fekete G6ra csak jobban mutatna a fekete.
Ez az exposzám nézés hogy van vajon a G6-nál? Külön mutatja az elektromos zárat? Mert ha nem akkor nem sok mindenre lehet következtetni belöle.
-
Marseille199
senior tag
válasz
rbalint88
üzenetére
Azt sem tudom mitől, igazából, mert soha nem érte semmi, rohadjon meg.. De majd lövök nektek képeket a gépről, sírni fogtok
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Én úgy voltam/vagyok ezzel, hogy a gép van értem, nem én a gépért. Az igazsághoz még az is hozzátartozik, hogy se anno a D70, se az E520-as nem nézett így ki, pedig tovább és jobban voltak használva, mint a g3. Ez ennyit tud, kész. Ahhoz képest meg főleg elég jó, hogy a kategóriatársai dslr-ek feleennyitől széthullottak volna..
-
HollyBoni
veterán
válasz
n.andras74
üzenetére
Próbáld meg ezt. De még sok találatot kihoz a google a Panasonic GX1 shutter count-ra.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
n.andras74
üzenetére
így, de panánál tuti másképp kell
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Lassú Víz
üzenetére
az e-p1, és az összes oly kivétel természetesen
már amennyire..ugyanis az enyém szoftverhibás 
persze lehet ellenezni is a véleményem, na meg vannak cuccok ma is amik elnyűhetetlenek...engem a legjobban az zavar, hogy egy ideje sajnálják az anyagot a cuccokból, és ez nem csak a megbízhatóságra van kihatással, hanem már nem olyan érzés őket kézbevenni sem...persze az is igaz, hogy anyagb*zi vagyok, legtöbben tök elvannak a mai műanyagvilágban is, jó példa erre, hogy nálunk a "fotósok" többsége canon-os, mobilban a samsung-ot szeretik stb
amúgy ha már e-p1: itt is jelentkezik, hogy inkább legyen eye-candy, mint elnyűhetetlen, azért kellett bevonnom szkin-el, mert lepattogott az acélról a lakkbevonat![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
lenan
aktív tag
válasz
Lassú Víz
üzenetére
Az összes ma kapható kb 30-50 éves tökéletes állapotú kamerát, miegymást mind valaki újonnan vette meg jó pénzért kb 1970-ben (vagy amikori)
Nem a te szüleid, és nem is az enyémek rohangáltak akkoriban a leica, contarex, nikon F, akármi gépekkel, de ettől még érthető a dolog szerintem. Tényleg lenyűgöző amit összeraktak mechanikában ezekben a masinákban. Egyszerűen nem avultatták sem technikailag, sem erkölcsileg a dolgaikat az akkori társadalmak, ma meg az van amit mindannyian ismerünk és kész a story. -
Lassú Víz
addikt
válasz
jjeahh
üzenetére
Kinek volt pénze 50000 filmkockát exponálni, hívatni, nagyítani? Szüleim a szobabútort, színes TV-t több éves banki hitelre vették. Annak megfelelően is vigyáztak rá, és olyan árszinten amihez több éves hiteltörlesztés tartozik ma is lehet minőségi bútort venni.
Mi bajod az E-P1-gyel? Nem hiszem, hogy rosszabb állapotban lenne mint az a Zenit amiről a Heliosod van. Pedig tuti több expo van benne...
-
fattyu
veterán
válasz
jjeahh
üzenetére
óvatosan ezzel. ma néztem ytn egy videót csávó leejtette 50 méter magasról repülés közben a 7000 dolláros vállról indíthatós sony kamerát.
4. nap találta meg. esett is közben párszor.
nyilván a semmi baja nem lett kamu lenne. de a végén az a videó van amit MÉG azzal készített miután előhalászta a dzsuvából. Meglepődtem őszintén.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
madgie
üzenetére
a mai napig nem tudom megszokni, hogy a mai cuccok nem annyira tartósak, mint a minimum 20-30 évvel ezelőttiek...az ebay pl. tele van újszerű állapotú 50 éves f.gépekkel, amiket ha kézbeveszel orgazmusod van, egy g3-ból meg 50 év múlva egy csavart sem látsz majd...ez nem azért gáz, mert 50 évig szeretném használni, hanem mert már nem annyira strapás, megbízható semmi, kivéve talán az absz csúcs, high-end gépeket. emlékszem, kölyök koromban kb. csak az volt műanyag, ami kínai volt, magyarán fa tévékhez, arasznyi vastag lakkozott bútorokhoz, full fém, elnyűhetetlen technikai cikkekhez voltunk szokva...ma talán a Loewe tévéken találsz egy kis fa díszítést aranyáron, az elérhető árú bútorok fél év múlva összedőlnek mint egy kártyavár, a konzumer technikai cikkek, fényképezőgépek 90%-a minimum full műanyag

-
HollyBoni
veterán
válasz
rbalint88
üzenetére
Én gépemben 18,5k van, 4 éves, az egyedüli baja hogy az egyik saroknál kicsit meg van kopva a bevonat, meg a bekapcsológomb és mellette ahol sorozatot időzítőt lehet állítani nehezen jár, szóval szerintem még tök jó állapotban van. Amúgy nem sajnálom bele az expót, de timelapsnél tényleg nagyon sok belekerül, ha ez a gép meghal egy ideig nem lenne másikra pénzem szóval inkább nem kockáztatok.
-
Studi
veterán
-
-
schawo
titán
Indexen 3 nagyszerű obi jóárasítva: 20/1,7 14/2,5 14-45
-
hegyimorc
senior tag
válasz
HollyBoni
üzenetére
"Nem sajnálnám bele az expót"
ööö, nem kötekedésképp, de ami nepperkedés itt mostanában megy, már az is nagy szám, ha valakinél pár hónapig megmarad egy gép

No, de komolyan. Mi az általunk ismert legjobban szarráhajtott on-topik gép? Igazán sok expos gépeket szinte csak a Nikon adok-veszek topikokban látok, de azt megélhetési esküvőfotósok hirdetik.
Szóval ismertek egyáltalán olyan hobbistát akinek a sok expotól ment tönkre gépe? Miért kellene sajnálni? Én inkább azt sajnálom, hogy nincs lehetőségem annyira sokat használni, hogy elkopjon

-
TayRol
nagyúr
nem kell valakinek egy zsír újszerű, dobozos, karcmentes EP2, aminek hibás az exponáló gombja?
(olyan mindt a szűz srác, túl gyorsan sül el) -
ati3x
senior tag
válasz
BumBum Jack
üzenetére
Én svédbe vettem, és van benne magyar menü. ( igaz, angolul hasznàlom)
-
Studi
veterán
válasz
BumBum Jack
üzenetére
Keresd (akár privátban) .mf-et, ha jól gondolom ő onnan hozott E-M5-öt (is
) a közelmúltban.szerk: ati3x: én is mindig angolul használom a műszaki cuccokat, érthetetlenek számomra a magyarítások.

-
erzol
őstag
válasz
BumBum Jack
üzenetére
Szia!
Én usaból vettem pl5-öt.Abban volt magyar nyelv. Gondolom ez egységes az olynál. -
FEDman
addikt
Ti aztán pörögtök rendesen, bő egy hét után néztem rá újra a fórumra.
Ezalatt ide írt kommentek száma: 378!

-
BumBum Jack
tag
Sziasztok !
Az lenne a kérdésem ,hogy angliában vásárolt olympus e-m5 ben van magyar menü?
Megéri ott venni csak vázat?Előre is köszönöm!
-
scarabaeus
őstag
válasz
MrChris
üzenetére
Aha, én korán kelek. Percre pontosan kiszámolva indultam a vonatomhoz, aztán szabad ég alá érve felnéztem, és ott maradtam.
A következő vonattal mentem. Nincs telém a m4/3-hoz, viszont ezért tartom a pici Canon SX220-as kiskompaktot. (Pici... Az új GM1 váza mm-ekkel, de kisebb
)A másik fórum Csillagászat topikjában
Kicsit még a Vénusz-sarló is sejthető volt.
-
MrChris
nagyúr
namégegy,
A 12-32 nagyon szuper, csak kutyafuttában kattintottam néhányat, de teljesen rendben van, komoly képi hibát nem látok rajta. Hihetetlen hogy milyen pici és OIS is van benne. Ma kicsit jobban bevetem. Ha lesz rá veszek majd egyet! -
MrChris
nagyúr
aki ma korán kelt és érdekli az égbolt fotózás ritka látványban lehetett része. Hold és Vénus fél holdnyi távolságban látszott egymáshoz képest. Ennyire szoros együttállásra nem emlékszem. Megpróbáltam lefotózni, de csak az OM100/2.8-t tudtam elővenni állvány nélkül

-
Gondwana
addikt
válasz
scarabaeus
üzenetére
... mert akit egyszer a mozdony füstje megcsapott...

Azt ugye, jól látom, hogy GH1-re még elméleti igény se nagyon merül fel sehol?
-
scarabaeus
őstag
Nem vagyok hozzászokva a nyilvánossághoz, ezért ért váratlanul, és ezért örülök most

Még tavaly volt ez a tűz a kisebbik állomásunkon, épp a környéken voltam, GX1-gyel, 45-össel fényképeztem egy párat, aztán kerestem az esethez köthető indexes vasutas fórumokat, kiraktam pár helyre egy álló képet:

Nem sokkal később megkeresett e-mailben a Today's Railways Europe magyar külsős cikkírója, hogy enyém-e a kép, és ha igen, felhasználhatná-e egy, a magazinban megjelenő cikkéhez. Természetesen, írtam, és kerestünk egy fekvő formátumú képet a cikkhez:

Ma megkaptam a tiszteletpéldányomat is, és hát jó volt viszontlátnom a képemet nyomtatásban, a cikkben, a nevemmel.
Az eset idején a városi tévében is lement egy tudósítás az esetről, ismerősökön keresztül tudomást szereztek a képeimről, és mivel videót én nem csináltam ott, hát diavetítés ment pár képpel, a nevem megjelölésével, az is igen jól esett.

-
-
|AP|
veterán
NX Mini, barbie-edition:

-
rbalint88
veterán
válasz
schawo
üzenetére
Ki mondta, hogy megváltam tőle?
Itthon van, köszöni, jól érzi magát. A G3 ment el csak. A GX1 meghirdetésével úgy voltam, hogy ha jó áron megy el, akkor vigyék, jó a G3, de az ment el hamarabb, így leszedtem mindkét hirdetést.madgie: nem tudom mennyit nyúl le, a posta az belátásod szerint működik. vagy te állod vagy ráterheled a vevőre, ezt meg kell adni a hirdetés feladásánál. de még mindig jobb áron megy, mintha itthon szerencsétlenkedne vele az ember.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 13 128GB,Átlagos,12 hónap garanciával
- Dell S3221QSA 32 4K UHD Ívelt Monitor 27% ÁFÁS
- Eladó Apple iPhone XS 64GB / 12 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Rampage SHIVA Cooler Master 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6900XT 16GB Zalman Z1 PLUS Seasonic 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

és csináltam még néhány próbaképet, leginkább 12mm-en 3.5/5.6-on. Ami rosszat tapasztaltam, hogy a sarkoknál van egy kis vinyettálás mintha kékes(?) lenne valamint egy pici kenést, kontrasztvesztést. Ezt leszámítva elég jónak tűnik, bár újonnan 105e. körül van.
Pedig én EM1-et akartam 

(tegnap kipróbáltam, hát nem szívesen cipelném egész nap. ja, hogy ezért -is- van milcem?)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Amin nincs kívül stabi kapcsoló, az már 14-42 szerintem.
, nem is próbáltad lelevelezni, hogy pecsételjék a garipapírt?
(olyan mindt a szűz srác, túl gyorsan sül el)