Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- iPhone topik
- Yettel topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Android szakmai topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
Új hozzászólás Aktív témák
-
FEDman
addikt
Hát ez így elsőre tipikus arnos történetnek hangzik. Ő is hol elégedett az üveggel, hol meg szapulja mint a bokrot. Közben meg szerintem arról van szó, hogy nagy valószínűséggel csak az X-Trans szenzor sajátosságait magyarázzátok az optika gyengeségeivel, ami hát teljesen fals következtetés.
Amit te is most leírtál az is tipikusan olyan téma amin az X-Trans össze tud akadni. De a lombozat is egy olyan téma, ami csak egy bizonyos távolságból okozhat adott esetben gondot. Pont emiatt lehet az, hogy egy 18-55-ös objektív esetén ez a jelenség 18mm-en nagyobb eséllyel jelentkezik.
Ennek viszont az objektív teljesítményéhez semmi köze.
De ez itt nagyon off, meg türelmem se nagyon van megint lefolytatni ezt a soha véget nem érő vitát. Ha lesz hozzá kedvem és energiám talán erről is összedobok majd egy írást.Bár néha felmerül bennem, hogy mi értelme? Az eddigi írásaimnak se volt túl sok foganatja.

-
válasz
FEDman
üzenetére
"Nem annyira jók, mint..." a 12-40 esetében. Igen, az én tapasztalatom ez. Igaz ez akkor ha pixelkukkolok. Én jellemzően valami növényzetet fotózok le, mert a faágak, levelek, gazok számomra jobban mutatják a képszél/sarok képminőségét, mint egy tesztábra.
Hogy a gyártási szórás mekkora, azt nem tudom csak egy 18-55-öm volt, viszont a második 12-40-em van (előzőt még tedd próbára keretében használtam).
Azt persze ki lehet jelenteni, hogy hétköznapi használatra teljesen rendben van a fuji zoom. És az átlag zoomtól talán jobb is (sajnos az enyém 18-on nyitva elég átlag volt, de lehet hogy csak kifogtam egyet a zsengébbek közül?). De ha egyszer van jobb, és lehetősége is van az embernek azt választani, az jó! -
PNP
őstag
Rákerestem ki tudja mikori vámszabályra, eszerint 150 EUR felett van csak vám, de áfát persze kell fizetni. És ha jól tudom, akkor annak alapját képezi a szállítási költség is, tehát érdemes szerintem az olcsóbb szállítással kérni, és magadnak intézni. Majd meglátjuk, mekkora szívás.
-
Studi
veterán
válasz
Balinov
üzenetére
Ránéztem, 6 dolcsi ide is a szállítás, ha magad akarod intézni a vámkezelést. Ha a DHL intézi, akkor 30 körül a szállítás, és 60 körül a vám és ÁFA. Összesen 200 dolcsiból itt van, ami igen korrekt. A VÁM+ÁFA nagyságrendileg ugyanennyi akkor is, ha magad intézed, szóval egy szűk 10e Ft-ot lehet rajta spórolni, de én eddig csak rosszat hallottam az itthoni vámkezelésről. Mondjuk volt, aki már a DHL eljárásával is szívott.
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
Danniel
üzenetére
Meg a válasz is.

Lassú Víz: ja, vágom, de azért kisebb a Metzeknél. A Nissin lenne igazán a jó, de újonnan nem ruháznék be egybe, ahhoz keveset használnám. Használt meg nemigen van belőle.
roonin: valami nagyon nem klappol azért. Ha túl gyors a szinkron, és így villanáskor már fut le a második redőny, akkor fekete sávot kellene látnod a képen, ha a redőny lefutása után villanna, akkor olyan, mintha nem is villant volna el. Előbbi kizárható, mert nem ezt látod, utóbbit a záridő növelésével ki lehetne próbálni. Nem hiszem el, hogy manuálban ne lehetne működésre bírni.
-
roonin
tag
válasz
Lassú Víz
üzenetére
Köszi az infokat. Ja vaku terén nem áll fényesen a tudásom, de amiket írsz ismerem azért. Csak azt nem tudom mikor manual (servo mod nak hivja Metz) megy akkor 1/4-nál nagyobb fényerőn hiába villan el nem látszik a képen tehát valami nincs szinkronban. Mindegy beruházok azt hiszem egy echte oly villanóba.
-
Lassú Víz
addikt
Jövőre lesz 3 éves, várható majd az utód, akkor biztos esik majd az ára.
(#71171) roonin :
Van még mit megérteni
. A vaku rövidet villant, ezért fontos hogy az érzékelő előtt ne legyen redőny. A legrövidebb záridőt, ahol ez még biztosítható vaku szinkron időnek hívjuk. Mai vázaknál akár 1/320 s is lehet, de inkább 1/180 - 1/250 a zárszerkezettől függően. Annak idején a Zenitnél 1/30s volt. A záridővel csak annyit tudsz módosítani, hogy mennyit engedsz be a környezeti fényből. Leglátványosabban egy szabadtéri éjszakai portrénál figyelhető meg vakuszinkron időnél illetve 2-3 másodperces második redőnyös expónál. A vaku fényének befolyásolására a rekesz, az érzékenység és nem utolsó sorban a vaku maga marad. (Különböző fényterelők, szükség esetén semleges szürke (ND) szűrő szintén szóba jöhet)(#71161) Grga_Pitic
Az FL36R sem kicsi
(#71178) TayRol
Jó cucc
Kb. így érzek az E-M1 + HLD7 + MMF3 + 14-54 + 50-200 + 35 sorral. Ha meg kell a kis méret akkor szimplán a 25 f1.8. -
Danniel
tag
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
Ment pü

-
ati3x
senior tag
Próbából megnéztem mennyibe jönne svédbe. Szálításra 37dolcsi, vámra pedig még további 31 dolcsit kéne fizetni. Ez kb 1500 sek. Most itt a legolcsóbb 1900 korona. Ez már annyira nem jó biznisz.. Pénteken beugrok Jönköpingbe.. Hátha megcsipek vmi jó kis akcijót.. (mint anno az EM5 vagy a samyang..
) Hacsaknem akkor szül asszony.. 
-
.mf
veterán
A kínai Kipon helyett inkább Metabones, az stabilabban és valamivel gyorsabban működik -- de mivel az obik PDAF-re vannak tervezve, míg a m43 gépek elsősorban CDAF-et használnak, így eleve lassúak. A Metabones 400 vagy speed boosteres verzióban 650 USD, ha jól emlékszem -- ha már lúd, az utóbbival 50-140 f2 obi lesz belőle. De ahogy 80hun is mondta, EM1 + MMF2 / MMF3 és 4/3-os 50-200 (vagy 35-100 f2
)Frankstork, Ati: húneismondjátok, mióta a motorbaleset óta félig-meddig szobafogságra voltam ítéltetve, újra elővettem a Skyrimet, kezdtem egy új karaktert tisztán legendary nehézségen, aztán ott is azt csinálom, amit motorral: kalandozok, érdekes helyeket látogatok, hegyet mászok, fényképezgetek

Lassú Víz: hja, egyre vonzóbb az EM1 ezekkel az update-ekkel. E-shutter, wifi milyen jól jönne időnként, pl time-lapse-hez... Kár, hogy használtan ritka, és még úgy is drágább, mint amennyit hajlandó lennék kiadni érte. 12-40 is szép lenne mellé... Meg még inkább kár, hogy a bank is kibabrált velem, lejárt a kártyám és nem küldték el az újat, személyesen kell valamelyik fiókba bemennem érte Londonba, így hiába van rakás zsé a számlámon, az összes Black Friday akciót csak ölbe tett kézzel nézhetem, mert nem férek hozzá a pénzemhez

-
FEDman
addikt
Nem annyira jók a képszélek 18mm-en?
Egyre nagyobb a homály ezzel az obival kapcsolatban, lassan most már engem is kezdtek összezavarni.Most vagy az van, hogy nem ugyanazt a "filmet" nézzük, vagy csak az én XF 18-55/2,8-4-em van rendben és itt a fórumon mindenki más selejtet fogott ki belőle.

Komolyan annyi ilyesmit írtok, hogy néha már-már magamban is elbizonytalanodok.
Aztán ránézek az SLRgear tesztre amiben a Fuji kit obi ilyen képeket köpködött F2,8-on nyitott rekeszen 18mm mellett.
Valamint a másik szintén nyitott rekeszes 18mm-es teszt képük.Nagyjából az én XF 18-55-öm is ilyen. Azért én erre nem mondanám, hogy nagyon küszködne a képszéleken.

-
roonin
tag
Nekem mindegy hogy kínai vagy perui egyik se megy.
Köszi a választ, igen mindent manualban próbáltam. Vakut is meg a rendszer vakut is manualra tettem, de csak 1/4 erőn kaptam expon fényt. Meg nem is tudtam csak vezérlő módban használni, azaz csak a Pentax külső vaku fénye érvényesül. Ezt a vakuszinkron időt lehet valahol különben állítani vagy csak a záridővel tudok játszani?
Úgy látom nem tudom elkerülni a vaku cserét... -
-
Wa2x_
veterán
Na, csatlakoztam a Sigma 60/2.8 táborba, megelégedéssel, és a rácsavarás minden gyötrelmével együtt is, azt hiszem jó vétel volt.

-
Grga_Pitic
aktív tag
Úgy vagyok vele én is, hogy legyen kisebb a méret és súly, inkább emelem az érzékenységet ha kell, meg az MFT bírja a nyitott blendét.
Hétvégén ernyőn át villantottam SB-800-at manuálban (régi cuccom még hasznosítom), és eléggé vissza kellett fognom teljesítményben ISO200-on is (jó, F2.8-on), szóval nem feltétlen kellenek a nagy dögök.
Ahova kell a kakaó, ott persze jó szolgálatot tesznek. -
ati3x
senior tag
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
Én is elöször az 52-est néztem, mert naaagy és nagyot villant. De "lebeszéltem" magam és lett i40 szerencsére...
-
Lassú Víz
addikt
válasz
roonin
üzenetére
Teljesen logikus lenne egy normál slave, esetleg második villanásos slave funkciót beletenni a vakuba, ha már a TTL vezérléses villanásokat képes venni. De a Metznek ez vagy túl magas vagy az üzleti érdekük ellen van. Vegyél valami rádiós középérintkezős adó-vevő párt, és a probléma letudva. Ha rádiósan oldanád a Pentax vakut miközben Oly TTL-est tennél a kioldó tetejére, akkor a Phottix Strato II Canonról azt olvastam, hogy öröm és bódottá.
-
Studi
veterán
válasz
roonin
üzenetére
Neked mindegy, hogy kínaival, vagy peruival beszélgetsz?
A különböző rendszerek különböző jelekkel kommunikálnak. A vázon ilyenkor neked úgy kell beállítanod, hogy legyen manuál az expo, és ne legyen manuál a vázon levő vaku is, mert különben fényméréshez elővillant, az elsüti a vakut. És ennek megfelelően manuál slave-re kell állítani a vakut is, ha tud olyan módot. A záridő persze max. a vakuszinkron legyen. És akkor még sikeres is lehet.(De van egy eladó Metz 58-AF1-em az Olympushoz, ha érdekel...
) -
roonin
tag
Van egy Pentaxos Metz Mecablitz 48 AF-1 rendszervakum. Ez rátehető esetleg OM-D em-5, vagy em1 vázra?
Illetve próbáltam vezeték nélküli üzemmódban, de csak Manualra állítás esetén és csak max. 1/4 fényerőre állítás esetén(külső vakun állítva) volt hajlandó elvillantani a külső vakut úgy hogy szinkronban ment az expóval. Ez miért van? Mitől nem tud szinkronban lenni villanás? Vezeték nélküli módban nem lenne mindegy milyen gyártóval kompatibilis? Én eddig úgy gondoltam, villan a kis vaku és az elvillantja a külső rendszer vakut. Ehhez nem gondolnám, hogy nagy kompatibilitás kellene, vagy mégis?? -
Ádcs
csendes tag
válasz
Danniel
üzenetére
Én nagyon sokat használom a 12-40-emet.
Nagyjából hasonló okok miatt váltottam, meguntam a cserélgetést. A 25mm mellé szerettem volna egy nagylátó 12-t és a 45 sem lett volna rossz, így döntöttem úgy hogy olcsóbb ha eladom a 25 mm-t és beruházok a mindenesre.Az biztos, hogy nem kicsit és 45 helyett csak 40mm-t kaptam, de nekem megérte a váltást. Tömör gyönyör
Roppantó sokoldalú üveg. Nekem nagy kedvenc azóta is. -
Ear001
addikt
válasz
Danniel
üzenetére
A 12-40 pokoli jó objektív, de elég méretes darab. Tényleg hurcolásznád mindenhova? Próbáld ki a Teddprobara akcióban, az sok kérdésre választ adna.
A Fuji nekem akkor adott többet, ha volt időm és türelmem komponálni, utófeldolgozni. Az Oly pláne a 12-40 el meg előkapom, meglövöm, jé milyen jó lett így is tempóra is tök jó. -
Danniel
tag
Sziasztok!
Gep (esetleg rendszercsere) elott allok, egy G3-rol (objektivek: 20, 45, 45-150) lepnek feljebb. Nem azert, mert nem lenne eleg, hanem mert unom es mar megindult a vezerhangya

Nagyon jok ezek az objektivek, csak rajottem, hogy lusta vagyok allandoan cserelgetni es hajlando vagyok ezugyben egy kis IQ kompromisszumot is kotni, szoval az objektivek is mennek a vazzal egyutt.Igazabol ket opcio maradt, de ha fejreallok sem tudok donteni a ketto kozott. Minel tobb review-t olvasok, annal rosszabb a helyzet.
1. Fuji x-t10 + 18-55 f2.8-4: hasznaltan, 900-1000 euroert.
2. E-M10 + markolat + 12-40 f2.8: hasznaltan, nagyjabol 1000 euroert
Ha az EM10 lesz, akkor valszeg megtartom a 45-ost, mert azt szerettem talan a legjobban az osszes kozul. Bereltem mult hetvegere egy x-t1-et (18-55)-tel, az objektiv tetszett, de a vazert (ergonomia, gombok foleg) nem voltam annyira oda, meg meg kell nezzek egy x-t10-et ezugyben. E-M10-et csak MM-ben fogdostam, de az jobban bejott. Neten azt irjak, hogy egy ECG1 markolattal teljesen vallalhato (az amugy nagy) 12-40 + EM10 kombo.
Sokan irjak, hogy a szenzormeret miatt magasabb iso-n jobb a fuji. Az objektivek DOF-ot tekintve hasonloak (full frame-en 5.6 vs 4.4-6.4), de ha jol gondolom, mivel az objektivek fenygyujtokepessege nem fugg a crop-tol, igy az oly a fenyerot tekintve tiszta elonyben van a tele vegen (2.8 vs 2.8-4). Ez talan kompenzalhatna a fuji jobb iso-jaert. OOC jpeg nem kritikus. AF talan gyorsabb az oly-n. Tovabbi objektiveket (latva pl a fuji arakat...) egyelore nem tervezek venni. Mint mondtam, a 45 lehet marad ha maradok a m4/3-ban.
Tudtok tippeket adni? Kepminoseget tekintve melyik kombo lenne a jobb? Ti melyiket vennetek az en helyemben? Szemely szerint az oly fele hajlok, de azert meg billegek ide-oda.
Nyugodtan legyetek szubjektivek, a sok, specifikaciokat taglalo review-bol mar pont eleg volt

Koszi,
Dani -
Peat;)
veterán
Most ez komoly hogy 100 dollár egy új obi? Ebayen is 60k körül árulják németek.
Persze itthon még se híre se hamva. Teszt féle. -
Lassú Víz
addikt
A kábelről több helyen is írják, hogy az jó, mert azonos helyen vannak a csatlakozó pontok. De te is azt írod, hogy a különböző rendszerű vázakat és vakukat nem kevered. Ha majd egyszer nem csak elméleti lesz a kérdés, keresek valami occó bizbaszt, ami a középérintkezőt viszi egyedül leválasztottan át.
-
k1csi
senior tag
válasz
Lassú Víz
üzenetére
Egy másik kérdés, valahol külföldi fórumokon azt olvastam, hogy a Canon kiegészítő érintkezők és az Oly/Pana vakusaru nem barátok. Erről kinek mi a véleménye?
Ugyanazt a kábelt használom Canon vázzal és Canon vakuval mint m43 vázzal és m43 vakuval.
Sőt miután az ebayről vett dedikált m43 vakusaruhoz való kábelem (eggyel kevesebb érintkező van rajta) nem ment m43 vázzal és vakuval azt már kukáztam is (kimérni nem tudtam mi baja van, látszólag jó volt). -
Lassú Víz
addikt
válasz
totálkezdő
üzenetére
Nincs. Aki tudhatja, azt köti a titoktartás. Az Olympus azt fogja mondani, hogy vedd az általa ajánlott vakukat. Csinálsz egy levélváltást a Metzzel, aztán ha rárakod és eldurran a PL1, akkor mész a vaku gyártóhoz, hogy azt írtátok, hogy jó lesz, fizessétek meg a káromat. Azért dögök ők is, mert a használati utasításban csak annyit írnak, hogy alacsony feszültségű a vaku kontaktusa.
A wikin van némi info, de nem leszel tőle okosabb. Legalább a másik két váz 24 V-ja rímel az ISO 10330-ra.
(#71146) Gondwana: A 10 nekem is gyanúsan sehová sem passzol, de látod 2 db. NiMH akkuból jön az a 4,5 V költségcsökkentés ide vagy oda.
-
Gondwana
addikt
válasz
Lassú Víz
üzenetére
Először is 6V-os vakutalpfeszültséget minden fényképzelőgép elvisel (ez benne van a szabványleírásban is), ha 4db alkálielemről van táplálva, az ennyi. Majd hülyék lesznek költségcsökkentés közben még egy kaszkádot vagy buck-boostot belerakni, hogy jusson valahonnan 10V a talpra is.
Szerk.: most mértem, FL36R: 4.5V de még ez is TTL (az a másik, ami nem through the lens) szint alatti.
-
totálkezdő
tag
válasz
Lassú Víz
üzenetére
Szerinted van olyan szakember, aki meg tudja mondni, hogy a PL1 elbír-e a használatiban jelzett 5 V-nál többet, vagyis, hogy egyáltalán mennyit bír el? (én tök hülye vagyok a fizikához, úgyhogy csak egy szakember véleménye számít). Nem mintha olyan nagy tragédia lenne, ha a PL1-nél nem használnám, csak a másik kettőnél.
-
Lassú Víz
addikt
Studi, egy 5 V-ot elviselő áramkört, ha megküldesz 10-zel, tönkremegy. Ha sorozat, ha nem. Egy esemény is elég neki. Eredetileg valami gyengeáramú villamosmérnökféle volnék. Amennyiben túléli, az csak azt jelentheti, hogy nem csak 5V-ot visel el. A régi vakuknál van még egy kevésbé emlegetett kérdés, hogy mekkora áram folyik át a kontaktuson. Ott már lehet érdekes a sorozat, mert melegíti a félvezető kapcsoló elemet.
-
Studi
veterán
válasz
totálkezdő
üzenetére
Én nyugodtan rátenném bármelyikre. Ha nem lősz vele folyamatos sorozatokat, márpedig maga a vaku nem is alkalmas erre, akkor nem lesz semmi baja. Amik problémát okozhatnak, azok a tényleg régi, 100-200+V talpfeszültségű vakuk. 8-10V-al nem lesz semmi gáz. Ráadásul szerintem a PL1 kézikönyvénél kicsit óvatosabbak voltak a kelleténél, lehet, hogy utána rámért valaki a saját vakuira, és kiderült, hogy az se marad 5V alatt.

-
Lassú Víz
addikt
válasz
totálkezdő
üzenetére
A használati utasításnak higgy! PL1-re ne rakd rá. Sajnos nem egységes a dolog, ahány váz, annyi elektronika. Egy filléres optocsatolóval meg lehetne oldani, hogy bármilyen vakut elindítson a váz, de nem teszik. Pedig aki belépő szintű gépet vásárol nem fog szaladni FL-600R-ért.
-
MrChris
nagyúr
válasz
rumos14
üzenetére
Kipróbáltam azt az Androidos programot (a G6-ommal + 14/2.5), kissé fapados de elsütögeti, sorba léptetve a kvázi kijelölt tartományban, kissé zavaros ennek a kijelölése. Aszem max 10 lépést enged. A CombineZP-vel raktam össze, ez sajnos megtolja kicsit a kontrasztot, meg eldolgozott pár percig a 2.6-os xeonon. Photoshopost is ki kéne próbálni.
Eredeti
Kombinált kép -
jube7
tag
válasz
totálkezdő
üzenetére
Ha valaki olyan tanácsot ad, ami az üzleti érdekeivel összhangban van, azt érdemes mindig fenntartással fogadni. Ha ellentéteset, akkor a valóságtartalma nagyobb lehet.
Saját tapasztalat: Metz 58 AF vakut bátran használom bármelyik Oly m43 vázammal, soha semmi problémát nem okozott. -
totálkezdő
tag
válasz
Gondwana
üzenetére
Ha már szó esett a nem rendszervakuk használatáról, akkor hadd kérdezzek én is, hátha valakinek van tapasztalata: Metz 36c-2-őm van, hobbi fotós lévén nagyon ritkán van szükségem külső vakura, ez meg olcsó.
Így hirdetik: Kompatibilitás: Canon, Fuji, Nikon, Olympus, Panasonic. Én Canon G10-en és FZ50-en használtam néhányszor és elégedett voltam vele.
Azután lett egy sor PEN-em (hogy ne kelljen cserélgetni az obikat) és feltettem a kérdést a METZ központjának, hogy mivel használhatom (az említetteken kívül, PL1, PL2, PM2). Azt válaszolták, hogy mindegyikkel.
Csakhogy mások felhívták a figyelmemet arra, hogy a PL1 használatija szerint " A fényképezőgép vakupapucsán 5 V-nál több feszültséget használó idejétmúlt vakuk károsítják a készüléket." A METZ 36 c-2 talpfeszültsége állítólag 8-10 V között van. Tehát nem ajánlható (vajon a METZ ügyintézője nem figyelt oda?)A PL2 és PM2 használatija már mást mond: "•A fényképezőgép vakupapucsán 24 V-nál több feszültséget használó idejétmúlt vakuk károsítják a készüléket." (akkor elvben a METZ 36 c-2 10 V-ja nem probléma).
Az Olympus mintaboltból/szervízből kérdésemre azt a választ kaptam, hogy a fenti vaku használata egyik géphez sem javasolt.
Mindennek fényében Ti mit gondoltok, mert nem szeretném tönkretenni a gépeket, de az információkat elég ellentmondásosnak látom.Van-e valakinek gyakorlati tapasztalata ezzel a vakuval?
Előre is köszönöm a válaszokat. -
Gondwana
addikt
válasz
Lassú Víz
üzenetére
Erről kinek mi a véleménye?
Az enyém az, hogy hülyeség: 580EX II-vel fotóztam LX3-on is, GH1-en is, szenzoros módban köszöni, jól! OC-E3 pedig Nikont és Sonyt kivéve mindenre jó (Legjobb - szerintem - a Phottixé, mert reteszes, nem tekergetős és csereszabatos csavarhelyek szempontjából is az 580EX2 talpával, már kellett műtenem 0km-es korában).
(Tudtommal - de még utánanézhetnék megerősítésért, amire lusta vagyok - a Canon negyedik picipinje pont az AF segédfény lenne) -
Lassú Víz
addikt
válasz
szata.68
üzenetére
Viszont kapcsold be a live view boost opciót (vagy ahogy a Pana hívja), hogy komponálni, meg élességet állítani tudj. M mód, záridő a vakuszinkronra 1/180, 1/250 típustól függően, rekesz f8, f11-ig mehet, ISO 200. Ha többet akarsz mutatni a környezetből növeld a záridőt, vagy deríts oda is.
Egy másik kérdés, valahol külföldi fórumokon azt olvastam, hogy a Canon kiegészítő érintkezők és az Oly/Pana vakusaru nem barátok. Erről kinek mi a véleménye?
-
Gondwana
addikt
válasz
szata.68
üzenetére
ETTL módban csak Canon gépről vezérelhető (illetve Cactus V6, de az másik, nemideillő történet), tehát manuálisan kell letekerned a villanás erejét. Illetve amikor makrózol, bátrabban is csukhatod a blendét, nem árt meg némi mélységélesség a képnek és akkor már a vakut is kordában tartja. (Ja, és az auto ISO az ilyenkor nagyon felejtős, a gépnek fogalma sincs, hogy szét lesz vakuzva a kép, megpróbálja magától kierölködni a helyes expót)
-
szata.68
senior tag
válasz
pandur99
üzenetére
Köszi! Van rajta állandó fény. A vakut ha ettl módba teszem akkor is nagyon fehér,és még manuál módban az 1/64-en is (1/1-en fehér az egész kép). Most ahogy próbálgattam arra jutottam,hogy a közeli fotókhoz elég lesz nekem a két kis segédled is,aztán később majd meglátjuk...
Köszi mégegyszer! -
pandur99
aktív tag
válasz
szata.68
üzenetére
Ezek manuális vakuk, vagyis a vakun kell állítanod a villanás erősségét. Nézd meg a kezelési utasítást, melyik gombbal kell! Ki kell kísérletezned, milyen távolságból milyen erővel villanjon. Ha van állandó fénye is, azt már lehet használni automatán is, vagyis azzal van fénymérés, és a géped ahhoz áll be.
-
szata.68
senior tag
Sziasztok!
Még korábban vettem egy Yongnuo YN-14EX (for Canon) típusú makró körvakut.
Pana G6-tal szeretném használni,de valamiért nem megy a dolog. Az a hibajelenség,hogy ha fényképezek,akkor túl erősen villan (szerintem),és tiszta fehér lesz a kép.Mit csinálok rosszul? A gép,meg a vaku is újdonság,úgyhogy bármelyiknél lehet user error.

Ha bárkinek van ötlete azt nagyon szívesen veszem!Üdv.
Tamás
-
Lassú Víz
addikt
43rumors kitette a linket az E-M1 új, angol nyelvű használati utasításáról. És konkrét lett, hogy nov. 26-án jön a 4.0-s firmware

-
tvse1995
senior tag
Sziasztok,
szeretnék hobbi szinten foglalkozni fotózással és utána olvasva azt hiszem m4/3 rendszerbe szeretnék belekezdeni.
A gépet gyakran használnám élmények megörökítésére (gyakran beltér, emberek), valamit túrázásnál és városban fotózva.
Keretem egyértelműen nincs meghatározva de szeretném minél alacsonyabban tartani így egy használt oly pl5-pl6-ra gondoltam (van köztük számottevő különbség?) kezdetben kit lencsével aztán ahogy kitapasztalom a szokásaimat vennék egy fixet ami a legjobban illik ahhoz ahogy a gépet használom. Az oly 45mm-t néztem sokáig de tartok tőle, hogy beltérre nem lenne a legjobb.
Jó úton járok vagy felejtsem el ezt a vonalat?
Mennyi lenne ma a reális ára egy garis pl5-pl6 kitnek?Előre is köszönöm!
-
ati3x
senior tag
válasz
frankstork
üzenetére
Na ugye!
W3? Beszippantot? Én az 1-el jàtszottam elég sokat, meg a 2-el kicsit. Utoljàra a kerbal space program "szívott" be. De most inkàbb makettezem. Mégis csak több làtszódik belöle. "Sajna" idöm sincs, nemsokà itt a 3-ik gyerek..

-
frankstork
aktív tag
Megjött a 79ezres 45 f1.8 zuiko

Csoda szép, azóta asszonykámat nem láttam, hadd fotózzon, én meg kitolhatom a witcher 3-at vegre...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
80hun
addikt
Én azt nem értem mi értelme van ráadapterezni egy 70-200 f2.8 at. nehéz mit a fene

Lassú lesz és nagyon keveset spórolsz a gyári pro obihoz képest.
Akkor e-m1-be gondolkodj és adapterezd rá az oly 50-200mm f2.8 -3.8 swd-t. és szerintem mft-n jobban is rajzol mint a canon mert 4/3-os szenzorra tervezték. -
Clemi
veterán
Sziasztok,
Az Oly tulajokat kérdezem, hogy a Canon EF bajonettes objektívek milyen sikerrel használhatók adapterezve a gépen (EM-10), Például egy Canon EF 70-200 2,8 (stabi nélküli) obija hogy működne a vázon?
-
Wa2x_
veterán
válasz
medvezsolt
üzenetére
Van egy jó http://www.edigital.hu/dslr-hordtaska/manfrotto-amica-50-taska-fekete-p475703.html, telóról nem tudok linkesiteni bocsi.
-
rumos14
nagyúr
válasz
FEDman
üzenetére
pont erre gondoltam én is, ez így reális, ügyes a Pana, hogy ha már amúgy is képes erre a gép, akkor ilyen hasznos dologra fordítják. sztem reálisan nézve leginkább a focus stacking bír a legnagyobb haszonnal, amire persze vannak profibb módszerek, de akár csak az in camera panoráma, ez is jó dolog.
-
jeni
félisten
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
Nálam a Lowepro is minőségi darab.
-
brumi1024
veterán
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
Én le is csaptam egyre, szeretem a táskáikat, pár éve találkoztam velük még Ausztráliában.
-
|AP|
veterán
tudom, hogy nem olvassuk ezt az oldalt, én is csak véletlenül tévedtem oda (
), de ennek a hírnek örülök:
Újra Magyarországon a Crumpler.
Mondjuk túl sok minden nem derül ki a cikkből (ki fogja forgalmazni, ilyesmi)
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
medvezsolt
üzenetére
Jó kérdés, én Crumplert használok 6 éve, és most cseréltem le egy másik Crumplerre, mert a felszerelésem cseréjével nem lett jó a beosztása. Amúgy a régi táska is olyan, mintha új lenne, ezért is drága a Crumpler márka.
Mással nincs tapasztalatom...brumi1024: én is találtam egy szabad slotot félórája, vettem Eneloop akksikat
-
brumi1024
veterán
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
Jó is lenne, de a kosárba még mindig nem lehet betenni.
Ebben a pillanatban lett elérhető a kosár.

-
medvezsolt
senior tag
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
egy kis kieg: 10 ezer alatt van jó táska?
-
Lassú Víz
addikt
Ez értem, de nekem van egy E-M1-em

Jó dolog megspórolni 10-20%-ot, de ilyen mértékű engedményt év közben is ki lehet fogni anélkül, hogy tülekedni kellene, vagy meghülyülni azon, hogy sokadjára nem tudod véglegesíteni a rendelésed a web áruházban. De elfogadom, hogy vannak akiknek a készülék eszmei értékét növeli az, ha fél napig áll érte sorban.

Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Vezetékes FEJhallgatók
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Gumi és felni topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- Parfüm topik
- Okos Otthon / Smart Home
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Garmin Forerunner 405 GPS óra
- Újszerű Sony PS4 500GB + 1db DUALSHOCK 4 kontroller
- 159 - Lenovo LOQ (15APH8) - AMD Ryzen 7 7840HS, RTX 4060 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Ennyiért kár a repülővel variálni.
. Csak külön jeggyel jöjjön a kolléga Pestre, nehogy elvámolják azt a 200db obit

Kivételesen ez most impulse shopping volt.
Dobtál egy rendelést?

A különböző rendszerek különböző jelekkel kommunikálnak. A vázon ilyenkor neked úgy kell beállítanod, hogy legyen manuál az expo, és ne legyen manuál a vázon levő vaku is, mert különben fényméréshez elővillant, az elsüti a vakut. És ennek megfelelően manuál slave-re kell állítani a vakut is, ha tud olyan módot. A záridő persze max. a vakuszinkron legyen. És akkor még sikeres is lehet.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)