Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Betáblázta magát az Oppo
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Egy picit megpihen az iPhone a 200 megapixeles váltás előtt
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
80hun
addikt
Az előbb kimaradt. Nekem megérte mert egyszerre vettem a kettőt újonan.még klubkártyával. mikor redszert váltottam.
Ami nekem lényeges belöle , jobb kezelhetőség (tácsák)+egy dedikált gomb, jobb kereső.
5 tengelyes stabi. Fokusz bracketng ,Nagyritkán af targetpad.Amit én nemnagyon használok , e-zár, jobban testreszabható video , 4k timelapse.
Amit a legjobban hiányolok az az A6000 követő fókuszredszere.

Nemtudom kihagytam e vmit

Lassú Víz
Nem volt időm leírní a nézőpontom az elöbb
-
80hun
addikt
válasz
INTELligent
üzenetére
Nem nekem mindkettő van itthon a mark1 az asszonyé a mark2 az enyém

-
80hun
addikt
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
Nekem megjött a raktáron lévő a fotoplustól.

Jó kis obi 63e-t megért 5év garival
A fókusz tényleg gyors(e-m10m2) , a képi világát még nem volt időm próbálgatni.
-
t72killer
titán
Az új pen divattermék - kb lényegtelen mit tud (1300EUR előrendelési áron meg pláne), az OM-D vonal a munkaeszköz, ide kell majd megfelelő vérfrissítés, ill óccónak az E-PL családba. SzVSz idén jó esélyünk van egy újabb eresztés M1-re, ami nem lesz híján AF képességeknek
. (videó más kérdés, remélem ebben is sikerül végre elrugaszkodniuk a felkonvertált vacaktól). A lekonvertált 6.5k tényleg a piac krémje, ilyet az Oly jó ideig nem fog még tudni. -
ati3x
senior tag
Hàt amilyen af-et az új sonyba belepattintottak, meg 4k-t.. Ahhoz képest az új pen... Come on oly/pana legyen màr egy igazàn gyors követö af. Mint az àbra mutatja nem lehetetlen...
-
Studi
veterán
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
Bizony, Remélem felszökik az égbe az ára!

Amúgy az amazonon is "Only 5 left in stock - order soon."
-
Studi
veterán
Érdekes egyelőre a Pana 25/1.7 életpályája: november táján került elvileg forgalomba, eleve 100 dolcsis akcióban nyomatták mindenhol. Aztán persze készlethiánnyal indított, az enyémet karácsony előtt egy nappal postázta a BHPhoto. Most meg már discontinued termékként tartják nyilván.

-
t72killer
titán
Apropó, raw-ban vagy jpg-ben dolgozol? A GM1 igaz újabb, de nekem régebbről (GX1+előtte pana kompakt) elég rémes emlékeim vannak a pana jpg-minőséget tekintve. Az oly ennek a totál ellentéte, full használható jpg-k potyognak ki belőle minden extra paraméterezés nélkül is. Persze ha mindíg raw-t lősz és szgépen feldolgozod, tágytalan.
#73388:

-
shouryuken
senior tag
Egy normál méretű milccel is hatalmas lenne a változás, ugyanakkor még a komfortos fogás és a kényelmes kontroll is megmaradna. Azért gondold át.
Ha mégis gm1, akkor nézd meg használtan, van egy rakás eladó mostanság! -
evo87
őstag
válasz
shouryuken
üzenetére
Persze, hiányoznának...de szvsz ekkora változás során vannak kompromisszumok, amiket meg kell kötni.
-
evo87
őstag
válasz
t72killer
üzenetére
Tudom, hogy nagy a váltás, de épp ez a cél... ha csak egyszerűen újabb Nikon vázat vennék, akkor ugyanott tartanék, mint most. MM-ben már voltam, ott a Sony A5100 egész meggyőzőnek hatott, bár eléggé komapktos fíling a DSLR után. Úgyhogy pont az emlíettek miatt, miszerint szeretném többet magammal vinni, többet fotózni, úgy érzem, kell ez a nagy frissülés.
Illetve pont, hogy tetszenek ezek a plusz modern funkciók a régi vázhoz képest... tehát WiFi...stb
-
Dolphin
tag
Te jó ég... kell az a prémium előfizetés, ezt nem lehet bírni

-
evo87
őstag
válasz
t72killer
üzenetére
Ha a minőséggel nem is lesz gond, számomra azért fontos a manuál üzemmód, szeretek inkább komolyabban fotózgatni, nem csupán össze-vissza kattintgatni iA-ban.

Vállalhatóan, logikusan kezelhető manuális üzemmód, illetve ténylegesen gyors (mozgó témára is alkalmas) AF esetén mindenképp meglépném a kis Panasonicot a kiöregedő D70s helyett. A 18-105 lencse mindenképpen megmaradna, hátha, aztán ha nagyon beválik a MILC, akkor attól is búcsút vennék.
-
t72killer
titán
Képminőségben bármelyik mai m43, sztem még a kisebb szenzorú Nikon1-es is hozza a D70s szintjét, sőt jobb nála. (DXO tesztgörbék) - képes összehasonlítót hirtelen nem találtam, a D70s felett már annyira eljárt az idő, h úgy látszik a főbb tesztoldalak újabbak nála
. Vannak jobbnál jobb vázak, különböző tálalásban és árban, durván nézve: Olympus = jó vázstabi, jó jpeg, Panasonic = jó videó, pörgősebb AF.Lencsében sztem az oly/pana kitzoomokkal sem lesz gondod, ha használod a 18-105-ös hosszabb végét, érdemes esetleg egy 14-150-ben elgondolkodni.
-
evo87
őstag
Sziasztok!
Az alábbi döntésben kérem a segíségeteket:
Szeretett, megkímélt Nikon D70s vázam már a mellé használt 18-105VR mellett is kezd kiöregedni, noha relatíve kevés expo van benne. Alapvetően a DSLR lett volna a cél, de a MILC-ek nagyon csábítóan hatnak.
A felütés az, hogy a kis méret kifejezetten előny volna, ugyanis gyakorlatilag csak munkához használom a D70s-t, sok helyre a mérete, tömege miatt nem viszem, ami azt eredményezte, hogy az elmúlt 2-3 évben alig használtam munkán kívül másra, szinte nem is keletkezett családi vagy egyéb fotó. Tehát amennyiben egy MILC képes a fenti szett által biztosított képminőséget hozni, akkor a kisebb méret révén biztos többet használnám. Plusz a MILC-ekben sok kellemes funkció van ami a mindennapok során jól jöhet. A használat célja tehát a munka (autós magazinhoz fotózás - mozgó/álló jármű), illetve természet, táj... leginkább általános.
A hibrid AF-et és a keresőt talán beáldozhatónak tartom a hordozhatóság/méret oltárán, ennek megfelelően a Panasonic Lumix DMC-GM1 is látókörbe került. A kérdés, hogy full manuális üzemmódban mennyire vállalható a kezelése (pl. a Sony A5100-ban teljesen jól megoldja a tárcsa plusz egy gomb segíségével)? Illetve mit gondoltok, mennyire áll helyt a fenti analógia, miszerint a mostani szettet egy ilyen MILC képes kiváltani (kép)minőségi romlás nélkül?
-
t72killer
titán
Értem, köszi
. Két irány lenne - amiben menetközben éppen szépíthet az Oly/pana: hosszú tele (a 300-as oly helyett, pl adaptált 4.5/500-as sigma ami speedboosterrel ~2.8/300-á változik, optika nélküli adapterrel pedig "csak" natúr extrahosszú cuccosként szolgál) illetve egy jobbféle 1.4/50-es f/1-esítve sötétbe.A 0.64-től tartok 1 kicsit, ez már többet "behúz" az adaptált lencse gyengébb részéből is.
-
PNP
őstag
-
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza
üzenetére
Ilyen csoda szenzora ha jól emlékszem a canonnak és sonynak is van. De ettől még generációnként ~1/3 iso zaj javulás szokott történni, mint ahogy dinamikában is hangyányikat tesznek bele. Valszeg centre kiszámolják mennyit adagoljanak, mert ha többet adnak mint elégséges az mind kidobott pénz.
-
t72killer
titán
Köszi. Az MTF-elvét értem, csak gyanakodtam, hogy a valóságban nem vesztünk-e annyit a réven (adapter optikai hibái), mint amennyit a vámon nyertünk. Gondolom ezért is 0.71x-es az m43 "zsugorító".
Látom, te G7-tel használod, E-M5ii-vel vajon van remény AF-re? Nettó MF adapterért kicsit meredek 650$

-
hibavissza
veterán
Pana új szenzora
Ja, vótmá. -
t72killer
titán
válasz
Mercutio_
üzenetére
Nem fejlesztettem a gépparkot egyáltalán - legalábbis szárazföldi használatra nem.
Persze, hallottam a speedboosterről, kérdés, használ-e ilyet vagy az optika nélküli sima AF adaptert valaki itt? Az hogy jön ki, hogy xy lencse után még bezsúfolunk 6 lencsetagot és még javul is az optikai teljesítmémy (mtf - persze elméletben , de hogy néz ez ki a valóságban pl egy adaptált 70-200as zoommal?)
? -
t72killer
titán
"Increase MTF" <-Ez vicc?

-
törölt tag
Paramm... paramm...

-
t72killer
titán
Jó ez a 12-40

Ill lassacskán a 40-150 AF ügyeskedéseit is sikerül megszokni:
(kb a kép 1/8-a croppolva) -
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
athomi
üzenetére
Egyébként a beárazós kérdéseket önkiszolgáló módon meg lehet oldani. Egyrészt az m4/3 adok-veszek fórumon vissza lehet nézni/keresni a kezdetektől a kínálati árakat.
Ezen kívül, mivel a hardveraprón minden hirdetés archiválásra kerül, és visszanézhető, gugli sokat segít az alábbi keresőszöveggel pl.
"m.zuiko 45mm site:hardverapro.hu"
Erre 106 találat van, az első 3 találati oldal releváns is. -
Nippon
őstag
válasz
hibavissza
üzenetére
Az általad belinkelt képen nagyjából fedésben vannak. Aztán megnéztem az oldalt és írtam, hogy így már világos. Magyarázat nélkül a beszúrt diagram megtévesztő.
-
Boedoer
csendes tag
Sziasztok!
Még új vagyok itt, de már jó pár éve FT felhasználó vagyok. Gondolkodom a jelenlegi szettem(Pana G1+14-45) leváltásán és meg szeretném kérdezni tőletek, hogy szerintetek mi jelenlegi reális használt piaci ára a következőknek:
Oly E-M5
m.zuiko 12-50mm
m.zuiko 45mm F1.8Válaszotokat előre is köszönöm!

üdv.:Boedoer
-
madgie
titán
válasz
t72killer
üzenetére
Ebben a kategóriában majdnem mindent a Sony gyárt, ja. De arra gondoltam konkrétan, amikor a Sony NEX-en sietve áttért a 24 MP szenzorra, pedig több hátránya volt, mint előnye. Persze most már más a helyzet, de nem kellett volna váltani, míg meg nem lett normálisan reszelve.
-
Nippon
őstag
válasz
hibavissza
üzenetére
Mást mutat, mint a DXO. Meg lennék lepve, ha dr-ben lelépné az A6000 szenzorát.
-
t72killer
titán
válasz
Dolphin
üzenetére
Mert van benne használható infó is, és ha tudod, mennyivel van eltolva az iso skála (CaNikon mínusz Oly, új panák = ~1FÉ), akkor brandek közti összehasonlításra is jó.
#73346: a sony-n kívül mostanában gyárt vki szenzort nagyobb mennyiségben? Tudom, a pana csinálja az egyik aktuális 16mp-es m43-os eresztést, a sigma csinálgatja a Foveont (sajna elég alaplángon), a Fuji meg már csak bérgyárttat a Sonyval.
-
madgie
titán
válasz
t72killer
üzenetére
Nem értem, mi marketing van abban, ha otthon, beltérben akarod a családot fotózni, vaku nélkül. Tudom, itt egyesek a tesztábrákra izgulnak alapérzékenységen, de az az igazság, hogy abban már sok-sok éve bőven jó minden. Akkor van kihívás, ha nem optimálisak a körülmények (ami az esetek nagy százalékában amúgy is úgy van), és abban láthatólag nemhogy jobb az új lapka, hanem egyenesen visszalépés (ami valljuk be vérciki, eddig max a Sony csinált hasonlót).
-
frankstork
aktív tag
Ma sikerült egy újabb lommal gazdagodni.
Vettünk hdmi kábelt az e-m10-hez...
Képnézegetésen kívül semmire sem jó.
Az volt a terv, hogy laptoppal össze kötjük, képfényezés közben majd egyből vissza nézhető a fotó, meg miegymás.
Semmi. Ha be van dugva csak a képeket lehet megnézni...
:-S
Mindegy. Tablettel meg lehet oldani, szóval az lesz. -
80hun
addikt
válasz
Suszi66
üzenetére
A használatiban ez van: • Az FL-LM3 típus használható, azonban a legrövidebb elérhető exponálási idő 1/200 mp lesz.
Az amazonon találtam egy ilyen véleményt:
Despite being advertised as being exclusively from the OM-D EM-5 MkII, I purchased it, and have had success using it with the my OM-D EM-10 MkII.It's not the most powerful flash, but it's small, compact, and can be both swiveled and tilted (up to 90 degrees). While not recommended by any means for professional, studio usage, it is leaps and bounds better than the built-in flash.
Igazából arra voltam kiváncsi hogy vki próbála e már más vázon.
-
80hun
addikt
Pana 25/1.7 tulajok hogy szuperál az obi?
Rendeltem egyet remélem nem nyúlok mellé
FL-LM3 vakut próbált már vki e-m10-en vagy e-m10m2-n?
Kézikönyv szerint lehet használni csak a legrövidebb záridő max 1/200 -
Nippon
őstag
válasz
hibavissza
üzenetére
Aha, szép álmokat!

-
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza
üzenetére
Csak a Econ meg ne lássa

Amúgy meg a GX7 16MP-es szenzorhoz képest is hangyapöcsnyi volt a különbség amit a fényerős fix kínálattal át is ugrik a m4/3. -
törölt tag
Panasonic Lumix DMC-GX8 vs Olympus OM-D E-M1
Volt már valakinek ez a kettő? Nem a kezébe abba nekem is voltak. Használta e valaki legalább egy hétig őket? Mi a vélemény? -
madgie
titán
válasz
t72killer
üzenetére
"Amúgy akik a fuji-t hiányolták a DXO-s okosságból, itt pár fuji váz fent van"
És abból pont kiderül, hogy hülyeség az egész mérés
(X-E2 vs X-T1)A GX8 is fenejól sikerült "lapka", megöli az APS-C-t is... elég megnézni, mit csinál a "régi" tizenhatos MFT szenzprhoz képest műfényben, magasabb érzékenységen

-
t72killer
titán
válasz
hibavissza
üzenetére
A GX8 lapkája tényleg jó
Amúgy akik a fuji-t hiányolták a DXO-s okosságból, itt pár fuji váz fent van, igaz, nem az x-pro2. -
bercsi
aktív tag
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
Sefter
üzenetére
DSTE-t sokan használnak (én is), rákereshetsz a fórumban. Szerintem most az AliExpress-ről a legegyszerűbb beszerezni.
mikloss: a G6+Pana 20mm együtt használtan simán kijönne a videokamerára szánt 150 ezerből. Annak is van előnye, ha két vázad van, pl. lehet kamerázni és fotózni egyszerre.
-
aginor
veterán
válasz
alba-regia
üzenetére
Szia!
Tudnál róla mondani párszót? Mit szeretsz, mit nem szeretsz benne.
Shuttershock, rolling ahutter, képsteb, stb.
-
alba-regia
aktív tag
válasz
shouryuken
üzenetére
Gratulálok hozzá. Fél éve használom, megelégedéssel.
-
mikloss
tag
válasz
t72killer
üzenetére
Profi fotós lesz, úgyhogy inkább a minőségibb "legyen videó is" kategória lenne.
Pana G5-öm volt, személy szerint nem szerettem(bár a videós oldalát nem használtam ki, tudom, hogy a panák pont abban jók...)
Inkább maradjunk a kézikamera vs. fényerős fix nagylátószög+e-m5 opció kérdésénél. -
t72killer
titán
válasz
mikloss
üzenetére
Használt g6 nem játszik? Olcsóbb a kézikameránál és köröket ver rá+az eredeti om-d-re videóban. Másik kérdés, h mekkora a felelősséged a dologban, csak úgy brahiból "legyen videó is", vagy (kimondatlanul is) profi munkára vágynak?
Használt gh3 lenne a tuti, bár olyat régen láttam, nem tudom mennyiér adják kilóját

-
mikloss
tag
Sziasztok,
Mivel egyáltalán nem vagyok otthon a videózásban egy olyan kérdésem lenne felétek, hogy szerintetek érdemes egy kb. ilyen kategóriájú ~150e Ft-os~ kézi kamerára beruházni vagy az Oly OMD E-M5-öm (jelenleg van egy 45mm F1.8-am és egy 14-42 kitobim, de akkor beruháznék egy nagylátószögre pl. pana 20 f1.7 vagy sigma 19 f2.8) hozzná ennek a kamerának a szintjét videó terén?
/teszt videók alapján elvileg hozza, főleg fényerős fixekkel/
Körülmények ahol használva lenne:
-bátyámék esküvője és egyéb családi események a jövőben
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
.mf
veterán
Akkor tényleg volt egyszer egy működési zavar, a gép szoftverének is hideg lehetett, mert lefagyott
de kikapcs-bekapcs akkucsere után újra működött. Azonban nem ez okozza a hibakódot, mert azután az út után megnéztem az exposzámot (hogy a time-lapse képelések mennyire darálták a zárat), és akkor még nem volt benne ez a hiba. Ez szinte pontosan 1 éve volt, azóta most néztem meg először, és közben azért történtek dolgok, 1 bringás tanyálás, 1 fotóstáska bringáról lebukfenc, valamint 1 motorbaleset, de a gép azóta is működik tovább, csak ez a 8222-es hibakód megjelent.Épp most győztem meg magam, hogy nem kell még az elektromos-záras EM5m2, mert két év alatt csak 21k ment bele, tehát ilyen tempóval előbb avul el, minthogy a zár tönkremenjen

Pollai: ez egy neked való klipp

A zene kicsit meh, de néhány egész jó kép és érdekes épület van benne.Lassú Víz: nem lehet, hogy azért, mert már mindannyiunkat ignore-ra raktál?

-
Lassú Víz
addikt
válasz
Dolphin
üzenetére
Pár napja még úgy volt, hogy új hozzászólásként mutatta a kedvencekben, de a hozzászólás nem jelent meg. Ami inkább fürdővízzel a gyereket is esete, hogy a rejtett tag hozzászólásaira adott válasz is eltűnik. Ez a fórum meg tipikusan nem úgy működik, hogy minden önálló gondolat új hozzászólásba kerül. Sokszor egy hozzászólásba kerül többre független hozzászólásra adott válasz.
Parci, nem lehet ezzel valamit csinálni? Gondolom a fáradtságos munkával belénk nevelt "ne írj újat, szerkesszél" elvet nem könnyű megváltoztatni. Talán nem is célszerű.
-
Dolphin
tag
válasz
madgie
üzenetére
Most ezt nemértem hogy jön ide.. Én nem beszéltem ilyesmiről. Azt mondtam, hogy ha tegyük fel! a Sony-ra egy lassabb üveget tettek, és úgy mérték, míg Nikon-ra egy gyorsat, vagy a Panára pl a 20mm-eset de Oly-ra a 12-40-et, akkor nem releváns a sebességeket csak a vázakkal azonosítani, tehát a táblázat váz + obi párossal lenne igazán mérvadó vagy pontos. Persze lehet elérhető leggyorsabb objektíveket feltenni, és akkor az eredmény is közel pontos lesz, csak (számomra) ez nem jött le ebből

ui: de hosszú lett, bocs. túl van ragozva.
-
Dolphin
tag
Most kiragadva egy esetet... Mindegy, FF-es obit rá lehet csavarni APSC-re, igaz, ez nem volt benne a hozzászólásomban. Köszi a választ!

t72killer: ismét nem sikerült értelmes mondatot olvasnom tőled.

NEm ide, de prémium klubtagságival, vagy mi ez itt a fórumon, az értesítések száma is csökken? Tehát ha én nem látok egy hozzászólást, akkor annak értesítését se? Köszi!

-
wms
senior tag
válasz
shouryuken
üzenetére
Gratulálok! Jó tanulást és szép fényeket hozzá!

-
madgie
titán
válasz
t72killer
üzenetére
Szóval kijelented, hogy szar az mft AF-ben, majd mikor valaki megcáfolja ezt (mérésekre alapozva), akkor jön a kiegészítés, hogy dehát C-AF, meg hunting. Lehet az eladó 40-150-énél sem az objektívvel volt a baj
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
"Idén olimpia, ha tele lesz a pályák széle az említett 4/300-al, az meggyőző érv lesz"
Nekem az a meggyőző érv, ha adott feladatot meg tudok oldani adott cuccal. Neked a reklám? Akkor ötven éve is csak Leicával lehetett street photo-t lőni.
-
t72killer
titán
válasz
madgie
üzenetére
Köszi a kiegészítést, fontos infó persze, csak nem derül ki belőle, hogy állunk fókuszkeresés és C-AF megbízhatóság terén. Anno az öreg d7000+4/300-as nikkorral nem volt gond pillanatok alatt madarat fogni és követni, most a 2.8/40-150-es oly néha azt se tudja milyen nap van
(vicces volt, az eladójánál nem tudtam éles képet produkálni vele, pedig nem szaladt el a falról a kép, csak túl impresszionista volt - lehet nem szereti a modern art-ot a kicsike
).Amúgy hogy állunk, mennyi NG fotós nyomul m43 cuccal? Expedíciós felszerelésnek szvsz jó, mert ugyebár egy antarktiszi útra 2-3 vázat visz az ember - és ez elég komoly többletsúly a divatos 5D meg az új D500 esetén, ha mondjuk 2-3db e-m5-höz hasonlítjuk. Esküvőket tol itt valaki (főgépként) OM-D-vel?
Idén olimpia, ha tele lesz a pályák széle az említett 4/300-al, az meggyőző érv lesz
.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nyáron jön az AOC új, legfeljebb 720 Hz-re képes monitora
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Eljött a CPU-k kora az AI-piacon
- iPhone topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3984, 100% Akkumulátor
- AKCIÓ! 4TB Seagate Skyhawk ST4000 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4383, 100% Akkumulátor
- Bontott 0perces MacBook Air 15" M4 10C/10G 16GB 512GB Gar.: 1 év
- Dell Precision 5530 15,6" UHD touch, i7 8850H, 16GB RAM, 4GB VGA, 512GB SSD, jó akku, számla, gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

. (videó más kérdés, remélem ebben is sikerül végre elrugaszkodniuk a felkonvertált vacaktól). A lekonvertált 6.5k tényleg a piac krémje, ilyet az Oly jó ideig nem fog még tudni.

. Vannak jobbnál jobb vázak, különböző tálalásban és árban, durván nézve: Olympus = jó vázstabi, jó jpeg, Panasonic = jó videó, pörgősebb AF.

?
), iso100-on okés.
Amúgy akik a fuji-t hiányolták a DXO-s okosságból, itt pár fuji váz fent van, igaz, nem az x-pro2.
de kikapcs-bekapcs akkucsere után újra működött. Azonban nem ez okozza a hibakódot, mert azután az út után megnéztem az exposzámot (hogy a time-lapse képelések mennyire darálták a zárat), és akkor még nem volt benne ez a hiba. Ez szinte pontosan 1 éve volt, azóta most néztem meg először, és közben azért történtek dolgok, 1 bringás tanyálás, 1 fotóstáska bringáról lebukfenc, valamint 1 motorbaleset, de a gép azóta is működik tovább, csak ez a 8222-es hibakód megjelent.