Hirdetés
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- 2026-ban nem lesz új Asus telefon, de nem zárják be a boltot
- CES 2026: Cserélhető akkumulátoros Bluetooth fejhallgatót mutat be a Fender
- Qi-töltő és szinte bármivel kompatibilis billentyűzet a Clicks új fejlesztése
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Qi-töltő és szinte bármivel kompatibilis billentyűzet a Clicks új fejlesztése
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- 2026-ban nem lesz új Asus telefon, de nem zárják be a boltot
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Apple iPhone 17 - alap
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
Új hozzászólás Aktív témák
-
Carasc0
őstag
Köszönöm a segítségeket, véleményeket. Elsőre rámernék bólintani egy LX100-ra, mert családi események fotózására sztem bőséges tudással bír. Meg most kezdek bele egy komoly PS tanulásba, az azért sokat dob a lanton (nekem legalább is igen). Ha nem is készülnek mindig jó képek, most az hogy PS-el megbütykölöm, kit érdekel. Kicsit lehet veszít a validitásából, de nem vagyok pixelkukkoló, s nem is leszek. Ja meg hogy RAW vagy JPEG? Végképp nem érdekel. Mindegyik jó nekem.
A másik hogy a video és photo fontossági aránya kb 30% és 70% a fotó javára. De ami a 4K-t illeti, nem azért veszem hogy villogja vele. Ebből én már pár éve kinőttem. Hanem mert egyszerűen megnézek fHD-n egy 4K videót, önmagába szebb mint ha ugyanazt fHD-val vették volna fel. Tehát bőven érzem a tisztaságát. Jó gondolom ez a Pana video algoritmustól meg a technikától is visszaköszönő dolog, de mégis. Ott egy szilveszter, ott egy kerti parti >>> videózni kell, előkapom aztán lecsücsülnek a minőség nyújtotta hatástól.
Képekben is eszement korrekt. Sztem bőven jobb mint egy EM10+kitobi páros. Azért a kitobi, mert én alapvetően ha MILC-et is vennék akkor sem cserélgetném az üvegeket. Csak a fix üveget azért említettem mert 220K-ba már beleférne, és a képminőség kicsit megugrana... Nekem ez a fotó világ nem kell ilyen szinten. Egy Pre-intermediate szinten elég... LX100 sztem meg elég.
Én amúgy sem cserélgetem a masinákat, a jó öreg Canon S3 IS is bőven 8 éves, csak azért nem veszem elő mert hát a telefonommal jobb képet csinálok, most mit túráztassam szerencsétlent. Eladni gondoltam, tudom fütyi pénzt ér, de a porosodástól megkímélem (ha persze el lehet-e még adni).
Szóval hosszútávra gondolkodom. Valahol érzem hogy egy LX100 minimum 5 évig egy odabaszós masina lenne számomra, utána meg nem merek remélni semmit. Nyilván mindig lesz jobb és jobb. De a fő lényeg, hogy nem akarok mellényúlni ha már ennyi pénzt beleáldoz az ember. Illetve tanulós gépnek is simán jó, mert ahogy olvastam, az LX100 nem éppen az auto mode barátoknak készült gép, hanem a manual része az ereje.

-
hito
nagyúr
Pedig biztos lehetsz benne. Nem véletlenül nem a6000-em van. Rengeteget kutattam utána és MM-ban össze is hasonlítottam. Jobb az NX videóban. Egy dologban jobb a Sony: videófelvétel közben is állítható az iso/ev, NX-nél sajnos csak előtte, De sokkal tisztább, élesebb, részletgazdagabb a Samsung képe és mégis csak ez a lényeg.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
hibavissza
üzenetére
Biztos a véletlen műve
Ha ilyen szűkös a keret elgondolkodnék rajta, hogy valós igény-e a 4k vagy csak hype. Mert lesznek vonzatai a feldolgozó PC-től a megjelenítőkön át az archiváláshoz kellő tárhelyig. -
hito
nagyúr
válasz
Tin_Shield
üzenetére
Nana
Nyugodtan ide lehet sorolni NX300/NX30-at. Legjobb videós gépek között vannak. Sony-nál (a6000, a5100) simán jobbak. -
vape1
csendes tag
Egy adapteres Monilta 50mm f1.7-el próbálgattam amúgy, és először furcsa volt, hogy boost kikapcsolása mellett is ennyit kompenzál az epl5.

-
Lassú Víz
addikt
válasz
Carasc0
üzenetére
Az nem. De ha G7-re csavarod fel az 1,8-as üveget, akkor már több mozgástered van a mélységélességgel, de csak egy látószöged van. És ha videóra vagy rákattanva, akkor jönnek a Cine objektívek pl. a Samyangtól. Persze nem árt előtte a céllal tisztában lenni. Nem mindegy, hogy a gyereket akarod levideózni miközben körbebiciklizi a játszóteret, vagy kisfilmet csinálnál jelenetenként és akár többször, részenként veszed fel.
(#70188) Carasc0: Nincs dilemma. Egy fix portré objektívvel baromira be vagy korlátozva. Ha már egy fix sokkal inkább a 17, 20, 25, 30 közül valamelyik. Mindegyikkel szereltek (szerelnek) gépet. Sony RX1, Fuji X100, rengeteg analóg gép 50-essel, Zenitek a Helios 58-assal. Van élet egy fixszel, de az legritkábban az ekv. 90 mm-ről szól.
-
Carasc0
őstag
válasz
Tin_Shield
üzenetére
EM10+M.ZUIKO DIGITAL 45mm 1:1.8 üveggel olcsóbb mint az LX100 önmagában, de oda a 4K, viszont marad pénzem... Nagy dilemma.
-
Carasc0
őstag
válasz
Tin_Shield
üzenetére
Igen, csak ugye nekem "mindenes masina kéne". LX100 esetében brutális minden kivéve az ára. Megnéztem 3 fő oldalt és különösen ajánlott+Essential meg gold minősítés. Nem lehet kaki...De hát bozonytalan az ember ha olyat írnak hogy páran túladnak rajta. Jó lehet ők fotózással is foglalkoznak. Én maradnék extra amatőr szinten. Ami a videót illeti, LX100 hibátlan!
Csak azért vetettem ismét fel az Oly-t, mert azért LX100 220K, abba már bőven beleférne egy jobb üveges EM10, így viszont a bizonytalanodás csak nő s nem csökken. Amúgy állóképben az EM10 vagy az LX100 a jobb?
-
Lassú Víz
addikt
Na, kicsit eljátszottam az E-M1-gyel. Gyanítom ebből a szempontból az E-PL5 is hasonló lesz.
P, A, S módokban az expo korrekciót követi le a kijelző, egyébként az optimális értéket mutatja, még akkor is, amikor már villog a rekesz vagy a záridő, hogy nem tudja megcsinálni a helyes expozíciót.
M módban követi a záridő vagy rekesz állítását, de csak +-3 EV értékig.Tehát létezik, hogy nincs egy az egyben beállítás, de nem is igazán látom, hogy mi szükség lenne a fenti határon túli lekövetésre. Illetve A, S módban jó lenne, ha az automatika állítási határai után sötétedne vagy világosodna a kép, avval is mutatva, hogy mi lesz, ha így exponálsz.
sheratan: "F16-ra tekert manuál obival"

(#70177) Carasc0: Megjelenésekor sokan ráizgultak, aztán hirtelen vagy négyen is továbbadták pár hét után. Soha nem volt a kezemben, de kicsit körbenézve a vetélytársait jó ár/érték arányú gépnek gondolom. Szerintem azt a legfontosabb eldöntened, hogy a 24-75-ös átfogás elég-e a céljaidra.
-
jjeahh
nagyúr
Gyenge fényben próbáld meg, a pana pl éjszakai streetfotó, koncert, meg hasonlóaknál kompenzál, amikor F1.8 / iso1600-on is 1/200 alatti záridőket kapok. Normál fényben nincs gond. Mondjuk itt sokakat nem zavar a topikban, anno kitárgyaltuk, sőt, néhányan kimondottan hasznos ficsőrnek tartják ha jól emlékszek

-
jjeahh
nagyúr
Hm azt hittem az olyk nem ilyenek, az öreg e-p1-em nagyjából olyan élőképet mutatott, amilyen az elkészült kép volt, így mindíg tudtam mit korrigáljak vagy állítsak.. amikor panára váltottam engem is zavart ez a "ficsőr", de végül megszoktam... ugyan panán van expo szimuláció, de kb. használhatatlan, max statikus témára jó állványról, mert iszonyúan szaggat.
-
törölt tag
madgie, neevous és MrChris, köszi a választ, akkor megpróbálkozok filter nélkül
Általában eléggé vigyázok a cuccaimra, szóval remélem nem lesz gond.vape1: Amíg csak komponálsz, addig mindig teljesen nyitott blendével dolgozik a gép, csak az exponáláshoz húzza be az általad beállított értékre. Van egy olyan opció (nem tudom, hogy a PL5-ben isvan-e), hogy Depth of Field Preview, ezt ki lehet tenni funkciógombra, és amíg nyomva tartod a gombot, addig mutatja a beállított blendével hogy néz ki a kép.
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Tin-Shield kolléga (akinek tényleg köszönöm, hogy mágnesként talál meg, mindenféle fotós topicba, hogy segítség jelleggel reagáljon minden felmerülő kérdésemre!
) által ajánlott LX100-at nézegettem mindenes gépnek. Emberek én holt hülye vagyok a fotózáshoz, de ez a masina besza-behu. Minden oldal csak dícséri, szerintem ez lenne az a gép, amit mindig, mindenhol tudok használni családi események környezeteiben. Videóban 4K-t lekonvertálva fHD-ban annyira szép hogy vagy 20 filmet néztem meg YT-n csak hogy gyönyörködhessek. Szerintem a több éve letett Canon S3 IS gép ideális utódjaként tudom elképzelni, ráadásul én azt mondom erre lehet mondani hogy több évig kiszolgálna.Egyedül az ára amitől bőghetnékem van! Ennyi pénzért anyukámnak majdnem egy konyhabútort veszek....Bár ajánlották az Edigital-t is ahol 0% thm-el megvehető... Kérdés hogy megéri-e? Úgy értem 220K-ért van-e jobb alternatíva amivel LEGALÁBB ilyen Lx100 tudást kihozok? Tin szerint igen, mert az üveg elégg premiumnak számít. Ti mit mondotok? Várjak még vele, mert lejjebb fog menni az ára? Bár így is 1 éves modell, nem tudom számít-e.
Előre is thx...

-
vape1
csendes tag
Oly Epl5-ön hogyan lehetne beállítani, hogy az LCD-n olyan legyen a kép, mint az exponálás után? Hiába kapcsolom ki a Live View Boost-ot, folyamatosan kompenzálja a fényerőt az LCD-n. Pl. F16-ra tekert manuál obival is van látható kép az LCD-n, miközben a kép nyilván teljesen fekete lesz. Létezik, hogy nem lehet 1az1-be beállítást összehozni?

-
törölt tag
Ti milyen UV filtert használtok, ha egyáltalán valamilyet? Most az az olcsóbb noname van fent, amit ajándékba adtak az obi mellé, illetve egy Kenko Air, de olyan lens flare-t csinál, hogy inkább levettem róla. Viszont berögződött szokás, hogy szeretnék valamit használni, hogy ne karcolódjon az első lencse.
-
qpakcovboy
őstag
Érdekel valakit egy hete vásárolt nissin i40 villantó 53 darab ezresért?
Csak kipróbálva volt, de úgy hozta a sors, hogy mennie kell. -
jjeahh
nagyúr
Azért próbáld ki ha van lehetőséged, mert kissé komor férfias gép, nem az a szeretnivaló jószág... még a zár hangja is rideg-fémes, no meg semmi extrát nem nyújt az újabb vázakhoz képest, egyedül videóban és multiaszpiban kiemelkedő, mondjuk előbbiben hack-el odaver rendesen

jeni: A gyári fw-t természetesen bármikor letöltheted és visszarakhatod rá, ha a hack nem tetszik
-
hito
nagyúr
válasz
MrChris
üzenetére
Leginkább videó természetesen. Amennyivel kevesebbet tud állóképben, az számomra pont nem érekes. Ha vérprofi lennék, akkor számítana esetleg, hogy GH2, vagy valami komolyabb APSC gép, de így nem számít, az én fotós tudásomat szerintem bőven kiszolgálja a GH2, de még egy csúcskompakt is
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
jeni: igen, vele vagyok egyeztetésben. Body only sajnos, így még valami alapobit is kéne hozzá lőnöm.
-
jeni
félisten
válasz
MrChris
üzenetére
Ilyet kb videóra érdemes venni és "kifejezetten" a hack-el együtt értendő.
erről van vissza lépés a gyárira?
az apróban levő hirdetésnél,nincs megírva egyértelműen,hogy obit is ad hozzá.
Igaz az sincs oda írva,hogy maga a váz eladó. -
MrChris
nagyúr
Inkább azt kéne eldöntened, hogy kell e neked, vagyis mire kell neked, mire használnád a gh2-t? Fotóra a sok kezelőszerv ellenére nem a legjobb képű ebben az árkategóriában. Ilyet kb videóra érdemes venni és kifelyezetten a hack-el együtt értendő. Ha kizáró ok számodra hogy 70 vagy 80 akkor ne vedd meg mert szerintem csak ki akarod próbálni és továbbadod, ami egyre nehezebb annyira szűkülő rétegigényt szolgál ki.
-
hito
nagyúr
válasz
jjeahh
üzenetére
Az biztos, hogyha NX30 marad a GH2-vel szemben, akkor meg se próbálom eladni itthon, egyből e-bayre tesztem fel. Itthon még a 70-ből is alkudnának, kint meg fix 80-90-et megadnak érte + pk.
Üveggel kapcsolatban?
Van fenn most apróban egy 14-140-es 78-ért. Első generációs, gondolom az ezekre jellemző apróbb hibákkal. -
jjeahh
nagyúr
Gh2 az egyike azoknak a ritka m4/3 vázaknak, amelyek elég jól tartják az árukat, nem igazán akar 80-90k alá menni az ára már régóta, pedig öreg gép már... Ebayen a sokkal modernebb gx7, e-m5, e-m10 is hasonló pénzért mennek és jósolni nem tudok, de szvsz előfordulhat, hogy hamarosan olcsóbban kapsz ilyen újabb szenzoros vázat, mint gh2-őt.
-
hito
nagyúr
válasz
Mercutio_
üzenetére
És akkor ezek szerint a 80 az nem feltétlenül ez az ár. Az a baj, hogy szívem szerint én is 70-et kínálnék érte maximum, de annyiért meg nem fogja ideadni. Na mind1, meglátjuk. Első üvegnek egyébként jó hozzá egy 14-42 PZ? Először biztos, hogy zoomobit veszek hozzá, fixet csak később, ha marad. Igen, tudom...

-
-
hito
nagyúr
No, megint előjött a GH2 téma nálam. Szerintetek szabad még 80-at adni érte? Rám fog rothadni, ha meggondolnám magam
Attól félek, az életbe nem adom el. -
Studi
veterán
Alszotok?
A Samsung NX topikbon többször annyi post született ma, mint itt!?!

-
hibavissza
veterán
válasz
madgie
üzenetére
Szerény tapasztalataim alapján ekv. 300 mm fölött a komponálásban segít, de ha nincs meg az 1/320-as záridő akkor már zsákbamacska állvány nélkül. Én telénél is kikapcsolom a stabit. Ha nincs 1/320-am kézből, akkor nem fotózok telével, mert az eredmény garantáltan középszar lesz.
Legutóbb egy mókás vízimadarat fotóztam fák alatt, estefelé 1/100-200 körüli záridőkkel. F5,6, stabi on, ISO1600. 10 képből 7 kuka, 2 középszar, 1 volt használható, de azon meg pont megfordult...emléknek jó volt, mert tényleg mókás volt, de ahhoz meg elég lett volna kicsit közelebb menni és mobillal lefotózni
Videóra nekem elég a 14-45 kitobi stabija is. Ott tényleg csak ilyen családi videókat gyártok. Próbáltam kicsit kimunkáltabb videókat összekalapálni egy-egy érdekesebb utazásról, de az irgalmatlan munkás úgy, hogy nincs sok rutinom videószerkesztésben.
-
qpakcovboy
őstag
Ha valaki e-m10, vagy e-m10 II vázat venne, akkor beugranék a vásárlásba. Szeretnék egy 14-150 II objektívet, de ha kit-be vesszük, akkor mindkettőnknek olcsóbb.
-
madgie
titán
válasz
hibavissza
üzenetére
Volt E-M10-em, ahol ugyan nem öttengelyes a stabi, ellenben baromi hatékony az is. Szerintem videónál aranyat ér, ellenben fotónál ritkán volt rá szükségem. Közhely, de a stabi fotónál nekem inkább a tele tartományban fontos, ott meg az optikai előnyt élvez.
-
Rum.cájsz
tag
Én ilyet használok, de most épp a kondi sz@rhatott be, mert zabálja az áramot álló, kikapcsolt helyzetében is.
Amúgy bitang erős, bitang nagy (a rendszer méreteihez képest), főként derék tájon és kellően buta a kezelő felülete (egyébként mindent tud), amit vagy megszoksz, vagy eladod. -
hibavissza
veterán
Volt már pár gép és objektív a kezem között ahhoz, hogy általánosítva elmondjam, hogy én nem bízom a stabilizátorokban. Elég esetlegesen működnek. Én jobban bízom az általam kontrollált eszközökben (ISO emelés, kitámasztás, állvány, f kicsi), ha biztosan jó képet akarok. És én azt akarok, nem fél délután szelektálni.
Azt is leírtam, hogy nem volt még Oly 5 tengelyes, vázstabis gépem. Külön kihangsúlyoztam, hogy a userek szerint csodásan teszi a dolgát.
Továbbra sem értem, mi a problémád. -
anaqer
veterán
Kvázi-kézből - padon ülve, könyökkel a támlán kitámasztva, meg persze sorozatból.
Amúgy egy ritka fos kép - technikailag is (a Nikon 135/2.8 tágon taknyol, mint a rohadás, de ezt eddig is tudtam), meg user error miatt is (rendesen be voltam nyomva, szóval a fókusz kicsit mellé is ment
... de ha a stabi nem fogta volna meg, azt se tudnám megállapítani, hogy hova ment a fókusz). -
totálkezdő
tag
Szerintem nem én nem ismerem a viccet, hanem Te nem olvastad el figyelmesen a korábbiakat. A 150mm 1/10-ből világos, hogy nem a 40mm-re kérdeztem rá. Ma megnéztem a 150mm-t PL2-őn (régi stabi, nyakpánt "stabival" kiegészítve). 1/80 -at simán kitartom vele, de, ha elég ügyes vagyok, akkor az 1/40-50 közötti tartomány is bejön. Ezért érdekelt, hogy a sokkal jobb stabis OM-D-ken milyen eredményt lehet kihozni.
Ismételten megköszönöm azoknak, akik válaszoltak nekem. Én nem kételkedem az ő válaszuk valódiságában. A mi kettőnk közötti párbeszédet ezennel befejezettnek tekintem. Te nyugodtan írjál rólam a továbbiakban is, amit akarsz, én már nem válaszolok Neked.
-
madgie
titán
-
.mf
veterán
válasz
totálkezdő
üzenetére
Ezek szerint nem ismered a viccet, pedig szerintem sok a párhuzam. Megadsz pár paramétert, ami nem releváns (40-150 Pro vagy sima, lényegtelen). Amit viszont kérdezel, ahhoz részben nem adsz meg paramétereket (egyáltalán milyen gyútávról beszélsz? 40 és 150-hez teljesen más kell, reciprokszabály szerint egyik 1/80, másik 1/300, eléggé nem mindegy) és részben nem is lehetnek paraméterek (de tényleg, szerinted honnan tudhatnánk, mennyire remeg a kezed? Vagy hogy mi számodra elfogadhatóan éles? Vagy hogy milyen trükközéseket vagy hajlandó használni, pl. késleltetés?), és olyan egzakt válaszokat vársz, amire senki nem lesz képes. Fogalmam sincs. A 45-ös példámból tippelhetsz valamennyit, meg abból, hogy hosszabbik oldala felé még gyengébb a hatékonysága. Ennyi.
Anaqer, ekv 270 1/8, kézből? Én meg a Mikulás. Nálam az ekv. 90 1/25-nél lassabbnál már ritkán sikerül, pedig ott már mindenféle be van vetve, szorosan tartás, támaszkodás, 2s-os késleltetés.
Hibavissza: márpedig teljesen általánosságban beszéltél a stabikról. Ha odaírod, hogy a Pana kitobiról van szó, akkor már konkrétabb lenne. Az OMD-ket meg tényleg próbáld ki, tényleg hihetetlen, hogy néha mit meg tudnak még fogni.
Amin meg Mazsi is élcelődik: ISO200-400 és f2.8-f4
Stabi nélkül lehet, hogy annyi kéne, amennyit írsz...Mazsi, megakadt a tű a hanglemezen, mintha ezt párszor már hallottam volna

Na és? Nem úgy fotózok, mint az átlag; de nem én vagyok vele az egyetlen. Az OMD-vel meg ezt könnyen meg is lehet csinálni. Ha meg megvan rá a lehetőség, akkor miért ne éljek vele? -
Bazsee71
őstag
Nincs vele semmi baj, nekem még élesebbnek is tűnt a képe, mint a 14-42-nek, csak nem nagyon használom ki azt a tartományt. Csak arra akartam utalni, hogy nem szélső értéken kell egy stabilizátort minősíteni, olyan peremfeltételek mellett, amibe jó ha évente 2x belebotlik az átlag felhasználó.
-
totálkezdő
tag
Nézd, én úgy vagyok ezzel, mint az általam nagyon nem kedvelt Lukács György volt, aki azt mondta, hogyha nem vagyok ott, akkor akár fel is akaszthatnak. Szóval nyugodtan gúnyolódhatsz rajtam, csak éppen nem értem a miértjét. Ráadásul itt jónéhányan nem találtak semmiféle kivetnivalót a kérdésemben, hanem számomra nagyon hasznos válaszokat adtak, s ezt őnekik ezúton is köszönöm. De szívesen veszem Tőled a kioktatást, ha olyat mondasz, amiből tanulhatok.
-
Bazsee71
őstag
válasz
totálkezdő
üzenetére
150 mm-en pont nem próbáltam még az 1/10-et.
Őszintén szólva 4 hónap alatt 1x volt a gépen a 40-150-es. -
love
tag
Az első szériás szerintem még ez a 14-42, akkor lehet csak obi csere kellene?
Tetszik a gx1 külalakja, és valóban egy teszt videó alapján nagyon gyors az AF benne.
Viszont talán képminőségben a nex-5N, és videóban is jobb. Ilyen lenne is eladó, és még bele is férne a keretbe. -
80hun
addikt
válasz
totálkezdő
üzenetére
Én csak az e-m10m2 5tegelyeséről tudok nyilatkozni.
Tökéletessen teszi a dolgát 150mm-en is
Bár hazudtam mert a sima e-m10 vázon is próbáltam és azon is nagyonjó.
A Tamron sp 70-300mm vc usd után megváltás volt a vázstabi pedig híresen jó a tamron stabija.
-
anaqer
veterán
válasz
totálkezdő
üzenetére
Jó technikával ekv. 270mm-en 1/8 is összehozható (és ez csak a háromtengelyes).
-
.mf
veterán
válasz
totálkezdő
üzenetére
Hány éves a kapitány?
-
Bazsee71
őstag
válasz
totálkezdő
üzenetére
Én csak a Nikon VR rendszerével tudom összehasonlítani az E-M10 háromtengelyes képstabiját, de ott ég és föld a különbség utóbbi javára. Szerintem nem kérdéses a hatékonysága, hanem bámulatos, érdemes tenni egy próbát. 1/10 s még biztosan vállalható vele, sebészek biztos tudják az 1 s-ot is.

-
Balinov
titán
Nekovezzetek meg, DE, van D90-re egy YN468II vakum, aminek a tudasaval meg vagyok elegedve. Tudom EM-5 (MKI)-el hasznalni? Feszultseg, vakusaru,stb kompatibilis?
-
totálkezdő
tag
Nagyon köszönöm a választ Neked is és istvan170-nek is. Annak ellenére is, hogy a két válasz között én érzek némi ellentmondást. Ha a három (öt)tengelyes stabi 80-100mm fölött már inkább állványt igényel, akkor ez (legalábbis számomra) kérdéses hatékonyság. Az meg nem a mániám, hogy versenyre keljek azokkal, akik 1s záridőt is ki tudnak tartani kézből.
-
Monya78
veterán
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Összefogsz valakivel aki E-M10 mark II-őt akar venni, ugyanis kittben olcsóbb a 14-150II-es : [link] A 70eFt-os nyereséget testvériesen megosszátok.
-
somasz
addikt
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Igen, lesz sarc.
Rendeld UK-ból vagy németektől. -
qpakcovboy
őstag
Ma kézben fogtam egy Oly 14-150 II obit. Sokkal jobb, mint az első generáció és a tesztek is ezt támasztják alá.
Itthon sajnos 200 000 Ft, de e- öbölben sokkal olcsóbban is lehet vadászni.
Ha innen megrendelem, akkor erre még szerintetek jön valamilyen sarc? -
ThorsHUN
őstag
Sziasztok!
Itt is kerdeznem, hogy ez a kerreges minden pl5-re jellemzo?
-
Wa2x_
veterán
válasz
totálkezdő
üzenetére
Olyan 80-100mm-ig nagyon jó, fölötte már kevésbé, drasztikusan romlik a hatékonysága. Mondjuk oda meg már inkább állvány.
-
istvan170
aktív tag
válasz
totálkezdő
üzenetére
A bátyámnak E-PL6-ja van, nekem, E-PL7 (abban ugye 3 tengelyes a stabi, kvázi E-M10 kereső nélkül).
Ha van rá lehetőség, akkor mindenképp érdemes a komoly stabival rendelkező Oly vázakat venni, azt kell mondjam, hogy hatalmas a különbség, de sajnos ez az árukon is látszik. -
Mirman
őstag
válasz
totálkezdő
üzenetére
Nálam jobban szerepelt az E-M10el a 40-150 mint E-Pl6-ál vagy E-PL5el. Ez szerintem két dolognak tudható be , egyrészt a stabinak , másrészt a keresős használatból adódó jóval biztosabb fogasnak.
-
totálkezdő
tag
válasz
MrChris
üzenetére
Akkor félreérthetően fogalmaztam. Engem az érdekelne, hogy az M5-ös, M10- stb (tehát a PL5-nél jobb stabival rendelkezők), hány FÉ előnyt adnak a NEM PRO 40-150 esetében. Úgy tűnik, hogy a tesztelők, amikor a stabi hatékonyságét vizsgálták, akkor éppen hogy nem telékkel végezték a vizsgálatot. Ezért érdekelne, hogy kinek mi a tapasztalata a stabik hatékonyságáról az említett tele esetében.
-
MrChris
nagyúr
válasz
totálkezdő
üzenetére
A normál az a normál gyutáv, ami széles és tele között van. A 40-150 már teleobi vagyis telezoom.
-
orko
tag
Szeretnék venni vakut Pana gépemhez.Metz 44 AF-1 vakut használ itt valaki?Általános célra venném,családi ünnep,gyerekek szülinapja,stb Jó lesz ez nekem?

Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Kék -12 hónap JÓTÁLLÁS - Kártya független, 100% gyári Akkumulátor
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Fotó állvány eladó
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Általában eléggé vigyázok a cuccaimra, szóval remélem nem lesz gond.
) által ajánlott LX100-at nézegettem mindenes gépnek. Emberek én holt hülye vagyok a fotózáshoz, de ez a masina besza-behu. Minden oldal csak dícséri, szerintem ez lenne az a gép, amit mindig, mindenhol tudok használni családi események környezeteiben. Videóban 4K-t lekonvertálva fHD-ban annyira szép hogy vagy 20 filmet néztem meg YT-n csak hogy gyönyörködhessek. Szerintem a több éve letett Canon S3 IS gép ideális utódjaként tudom elképzelni, ráadásul én azt mondom erre lehet mondani hogy több évig kiszolgálna.

Attól félek, az életbe nem adom el.
A Samsung NX topikbon többször annyi post született ma, mint itt!?!
épített vaku is van ha netalántán arra lenne szükséged.