Hirdetés
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Tízezres aksit tuszkolt a Honor a Power 2-be
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- iPhone topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
Új hozzászólás Aktív témák
-
tacto
aktív tag
Volt roluk szo nemreg, itt egy tapasztalat:
-
Wa2x_
veterán
Ez elmegy vagy keressek más típust?

-
FEDman
addikt
Őszintén szólva a PZ és SLRgear tesztek után bennem is több a kérdés, mint a válasz.
Még korábbról láttam több gyakorlati tesztet ahol ennek nyoma sem volt. Egyelőre még nem sikerült rájönnöm mi ennek az oka. Több tippem is lenne, az egyik amit te is írtál, hogy csak közelre ennyire érzékeny erre. A másik esetleg, hogy lehet trükköz valamit az Olympus. Mindig is nagy mágusok voltak képfeldolgozás terén. Lehet valami bonyolult eljárással digitálisan helyre pofozzák a sarkokat. Ha így van akkor Raw esetén külső szoftver, vagy csak Pana váz használata esetén könnyen kaphatunk rosszabb eredményt. De ez őszintén szólva elég vad feltételezés, magam se igazán hiszek benne.A legvalószínűbb eshetőség pedig talán az, hogy van ugyan jelentős fókuszsík görbülete az objektívnek, csak ez a tipikus nagylátós tájkép szituációban pont nem igazán jön elő.
Itt van pl. Robin Wong tesztje.
Ennél a 7mm-es képnél például a crop-ok alapján döbbenetes jó az obi már nyitott rekeszen is.
No most vagy a fent vázolt turpisságok közül játszik be valamelyik, vagy itt is ugyanúgy megvan a görbület, csak mivel itt az előtér amúgy is pont közelebb van így lehet pont beleesik ebbe az ívbe. És ezért nem jelentkezik mindez itt, míg a sík tesztábrán meg igen.

-
-
k1csi
senior tag
Persze az igazsághoz hozzátartozik, hogy itt is meg kellene nézni, hogy nem tesztábra távolságon, hanem amikor távolabb van a fókuszsík, hogy rajzol az obi.
Szóval nem biztos hogy a minimum fókusztáv környékének a rajzáról levezethető a globális összképe az obinak (plána az UWA rész). -
k1csi
senior tag
válasz
FEDman
üzenetére
Ez különösen annak tükrében sajnálatos, hogy csináltak egy 12-40-et ami áll leejtősen rajzol 12mm-en teljesen nyitva (a sarkokban is), szóval semmi okuk nem volt hogy ne inkább a kisebb gyutávra gyúrjanak rá a 7-14-nél...
Na mindegy, se az UW nem a világom, se nem az az árkategória amire ugranék. -
FEDman
addikt
Most nézem, közben kijött az Olympus 7-14/2,8 Pro SLRgear tesztje is. Úgy néz ki ez esetben tényleg nem árnyékra vetődtek a photozone-nál, itt is meglepően nagy fókuszsík görbületet produkált.
Csak emlékeztetőül itt a Pana 7-14/4 tesztje.
És a két objektív 7mm-es nyitott rekeszes tesztképe:
-
Homer J.
csendes tag
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
Én rendeltem. Tracking szerint ma hajnalban indították, úton volt a DHL elosztóközpontba.
-
FEDman
addikt
válasz
silmatauki
üzenetére
Ilyen jellegű perverziók kiélése céljából az imaging-resource-t tudom ajánlani!

-
|AP|
veterán
Bár nem vagyok egy telés-típus, az Oly 40-150 használt ára már elérte az ingerküszöböm, így vettem egyet.
Olvasgattam előtte, néztem teszteket, de még így is meglep hogy az ára és a full műanyag kivitel ellenére egész korrekt képminőséget hoz.
Persze nem egy PRO üveg szint, de ennyiért teljesen rendben van. -
Gondwana
addikt
válasz
silmatauki
üzenetére
Màr meg tessék bocsàtani, de ilyen nyakatekert megoldàsokat eddig csak francia autòkban làttam. Fotòzz wckefét, vagy makròzz fogkefét, az nem jò? Mielőtt monitorròlfotòzàsba kezdesz, néz utàna a Nyquist frekvenciànak is.
-
silmatauki
őstag
Fiúklányok, valami nagyfelbontású, minőségi portrét keresek nem zajcsökkentett (azaz nem elkent), fókuszban levő, kis kontrasztú hajjal, hogy (a fotót 4k-s normális monitoron lefotózva) minél jobban tudjam a zajcsökkentési stb. paramétereket tesztelgetni, anélkül, hogy kéne vennem pl. valami műfejet meg parókát.
Ti mit ajánlotok? Keresgéltem egy csomót a neten nagyfelbontású portrét, de még a legjobbak is (pl. ez) kicsit kentek a hajon (ahol az éppen fókuszban van), azaz ilyen célra jobbára alkalmatlan. (Mondjuk ennél a képnél, azt a Dell P2715Q-ről lefotózva már jól látszik a GM1 RAW-jánal nulla és magasabb zajcsökkentése, ill. az OOC JPG közötti különbség már alap ISO-n is, de jobb lenne még jobb.)
-
-
Peat;)
veterán
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
En rendeltem, de tegnap este canceleztem is, ma mar vissza is adtak a zsetont. Csak azt nem tudom hogy mi miatt nem elerheto, lehet minosegi hiba lehet a hatterben? Ha tudnam hogy nem nemetektol berendelnem, ott 60k korul megy..
-
válasz
silmatauki
üzenetére
nekem vagy a fix 15-tel kéne, ami itthon 260k
, vagy 12-32-vel, az 190k
. Asszem várok még március végéig biztos. -
hoodoo86
tag
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
En rendeltem amazonrol. Majd ertesitenek, ha postazzak

-
Grga_Pitic
aktív tag
Skacok, rendelt végül valaki a Lumix G 25mm objektívből amcsiból?
Tegnapig a mai nap volt megjelölve mint expected availability a B&H-nál, de ma ezt látom:Expected availability: March 2016
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De még mindig 100 dolcsi (Adoraman viszont 250, és ott sem elérhető).

-
silmatauki
őstag
válasz
sideburns
üzenetére
"A legújabb, 20 megapixeles szenzort. M4/3 gépbe elsőként.
"Sajna még így is erősen le van maradva az APS-C-nek még a középmezőnyétől (DR-ben persze nem a Canontól) is, hát még az élmezőnytől mind a DxO (DR: 12.6 vs. mondjuk a Samu NX1/NX500 vagy a D7200 13.9-e), mind a userek szerint. Szóval egyáltalán nem hozta a Pana által ígérteket (“1 EV-nyi DR-növekedés” stb)
-
silmatauki
őstag
Most ősszel is volt 650 eur körül GM5 + 14-140 II kit ugyanebben a boltban. (Mondjuk nem azt vettem, mert egyrészt túl sok pénz lett volna egy, az APS-C Fujim mellett úgyis csak másodhegedűs m43-ért, másrészt nagyméretű és nem 24mm-en kezdődő az obi.)
Most ami még nagyon jó ajánlatuk (és még van), a GH4 + 12-35 2.8 kit 2000-ért.
-
rumos14
nagyúr
válasz
FEDman
üzenetére
a hatékonysága még elég alacsony és videónál továbbra sem használható. illetve van elektronikus stabi, de csak 1080p-nél, fullhd-nál nincs. tehát videó közbeni használható stabi OIS nélküli obikkal továbbra sincs.
félreértés ne essék, egy igazi "szexi" alfa-hím váz ez, bár számomra már indokolatlanul nagy. -
.mf
veterán
A legfrissebb Sony m43 méretű szenzor, ami pont ebben a vázban debütált -- úgyhogy most kivételesen nem
Azt kicsit sajnálom, hogy BSI már nem került bele, a sűrűség bőven meglenne hozzá (20.3 Mpx --> FF méretben 81.2 Mpx-nek megfelelő).Lel, amíg utánakerestem, hogy BSI-t végül kapott vagy sem, ketten is beelőztek

-
sideburns
aktív tag
"(amibe felteszem valami régi szutyok szenzort taktak, mert úgy jól el lehet adni csúcsgépnek - ez utóbbi tisztán saját következtetés, lövésem nincs mit tettek bele)"
A legújabb, 20 megapixeles szenzort. M4/3 gépbe elsőként.
-
válasz
rumos14
üzenetére
"halottnak a csók" én ehhez szólnék hozzá.
Ha teszem azt "csak" 1-2 FÉ-t záridő/iso javulást hoz, és nem 4-5 FÉ-t, akkor az pont 1-2 FÉ-vel több a semminél. Adott esetben nagyon lehet annak is örülni. Amúgy meg lehet hogy tévedek, de a pana modern vázainál már megy a DualStabi, azaz összehangolja az obi és a váz stabiját, és úgy igencsak király hatásfokra képes. A GX8 meg asszem most a csúcs pana (amibe felteszem valami régi szutyok szenzort taktak, mert úgy jól el lehet adni csúcsgépnek - ez utóbbi tisztán saját következtetés, lövésem nincs mit tettek bele).
Ár/értékben amúgy lehet igazad is, mivel panáék egyik legnagyobb hibája a durván húzós nyitóár...
-
ati3x
senior tag
válasz
silmatauki
üzenetére
Welcome in GM1 user group.. Én is kb hasonló áron vettem, és hasonló megfontolásból.. csak nekem az EM5 mellé jött.. Első körben arra akartam egy cuki kis obit a 12-50 helyett. Jókat olvastam a 12-32-ről, aztán nagy mázlival obi árban jött egy GM1 váz is. Teljesen nem váltja ki az EM5-öt az igaz, de úgy 90%-ban igen.. Első körben sokkolt, hogy sok mindenben az EM5 felett áll.. NA és a mérete...
Az építási minőség is nagyon rendben van, nem úgy mint a legtöbb pana váznál.. Érzésem szerint a gx1-gm1-gm5 vonalat teljesen más csapat designolta.. 
-
tacto
aktív tag
válasz
silmatauki
üzenetére
Az egy klassz kis bolt!

-
válasz
silmatauki
üzenetére
2016 szeptemberben fogok (persze még sok víz lefolyik addig...) Helsinkiben 1 hetet tölteni, akkorra intézhetnél valami jó árú GM5 kitet

-
MrChris
nagyúr
válasz
istvan170
üzenetére
Ha lehet akkor a záridő legyen képsebesség * 2, lassabb csúnyán brazilsorozatos, AF-t ilyen esetben is érdemes használni, arc felismerővel. Én is ezeket az obikat használom G6-al, de a kézremegés miatt a 45-öst ritkán videóra, Olyval azért más a helyzet. Ha alacsony az iso és 2.8-ra rekeszelsz akkor bátran használható videónál az ETC, ha van a pl7-ben. Így obit se kell cserélni
Amúgy meg fény minden mennyiségben, ami lámpát csak lehet. Érdemes fix WB-t használni ha 'egyforma' fény van, utómunkát megkönnyíti.
Van videós topik ' Videó dslr-el' címmel ott nyugodtan kérdezhetsz, szakibb fórum. -
istvan170
aktív tag
Tudna valaki egy pár szavas összefoglalóban (esetleg privátban) segíteni nekem videózás ügyben?
Alapvetően fotózok, de szeretnék felvenni néhány kisebb snittet.
Beltérben, babáról, viszonylag kevés fényben.
Ehhez van egy E-PL7, egy pana 20, egy oly 45.
Az Iso, záridő, rekesz hármassal fotózás kapcsán tisztában vagyok. Viszont fogalmam sincs, hogy videózáskor melyiknél mire kell törekedni, hogy minél jobb felvételt kapjak. Manuál fókusz egyértelmű, állványom is van. -
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
silmatauki
üzenetére
Másodgépnek tökéletes ezért az árért, én is erre a célra szereztem be egyet. Hosszabban viszont nem szívesen fotóznék vele.
Jó boltot csináltál. -
silmatauki
őstag
Na gazdagodtam én is egy GM1 + 12-32-vel
Persze nem fogja leváltani a Fuji rendszeremet, de ha már itt Finnországban 299 euróért adják a fekete kitet (újonnan, garival, szal semmi refurb / használt vacak), akkor miért ne? Az obi ér majdnem annyit, és végül is felrakható egy Oly vázra is, ha a jövőben olyat akarnék venni.Amúgy ha valaki erre jár, és kell neki a GM1, nyugodtan írjon, és rákérdezek a Rajala Kameránál, van-e még ésvagy félretetetek egy példányt. Helsinki központjában (is), közvetlen a vasútállomás mellett, polcról lehet vásárolni, azaz nem (csak) postán rendelős a dolog.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
meridarider
üzenetére
A redőnyös opció a rázkódásvédelem.
flickr keresőbe írd be, hogy m4/3. Vagy itt van Robin Wong, aki tudja hogyan használja a fényképező gépét.
-
meridarider
tag
Köszönöm, a választ, akkor annyira nem voltam eltévedve. Annyit tudnál segíteni még, hogy azt a "redőnyös" opciót hol találom? Végigtúrtam ezt az alig felhasználóbarát menüt, de nem találtam.
Lehet, hogy rendelek mindkettőből egyet-egyet és majd kitapasztalom.

Ami a többi e-plx géphez jó sanszos, hogy kompatibilis ezzel is jól sejtem?
Nemtudom van-e esetleg ennek a fórumnak valami gyűjteménye amit ezekkel az m4/3 gépekkel lőttetek. Kíváncsi lennék.
-
Schanyee
senior tag
fogdostam pana gx8-at, végre egy váz amit normálisan meg tudok fogni anélkül hogy gh4 méretű markolata lenne. meg úgy eléggé kézre állt minden. kijelző is kihajthatós. Plusz tetszett hogy nagyon könnyű. viszont a vaku hiányát meg sajnálom nagyon. Na majd egyszer ha annyiba lesz mint az ep5 volt lehet cserélek rá. oly nekem továbbra is nagyon kicsi és nehéz váz és hozzá jön a mindennapokban nagyon nem panaAF. De a stabilizátor meg a váz sebessége bőven ellensúlyoz, az brutális, jelenleg nem is cserélném semmire, pláne nem hogy ennyibe kerül a gx8.
-
jeni
félisten
Pentax K7 gépem van és láttam erről videót és szinte fürdetik vízben,homokban és kutyabaja sem lett neki.
akkor mire van a garancia a szigetelését tekintve?
igazat megvallva én se fényképeznék esőben,de tudtommal ezért van,hogy védje a vázat és a belsejét a külső hatásoktól.
a karóráknál is hasonló a helyzet:
cseppállóság és vízállóság
ha gari idő alatt a vízállós óra beázik szerinted az nem garis probléma?amúgy ez igaz és nem kitalált történet.
2 éve az órás/márkaszervizben a nyaralás előtt kicseréltettem az elemet,az órát tekintve nem volt már garis.
nyaralás alatt többen elmentünk egy gyógyfürdőbe fürdeni és ott mivel rosszul volt rögzítve a fedlap,szinte láttam,hogy folyt be a víz,szét szedni nem is tudtam volna gyorsan. a nyaralás után elvittem az adott óráshoz és szó nélkül a saját költségére megcsináltatta az órát nekem szinte új belsőt kapott az órám. -
.mf
veterán
"és ha mégis meghibásodik akkor gariban javítják"
NEM!!!!
Honnan veszed ezt a baromságot? És hogyan állíthatod ezt bárkinek? Ha valaki kipróbálja, tönkremegy a gépe, szervizben nem fogadják el, akkor mit mondasz neki?Rinpocse: Időjárás-állóság annyit jelent, hogy a főbb alkatrészek, illesztések körül szigetelve van, hogy lehetőség szerint egy hirtelen jött esőben ne legyen baja; DE EZ NEM GARANCIA SEMMIRE, ÉS MEGHIBÁSODÁS ELLEN SINCS GARANCIA. Hacsak nem búvártokban van, egy hosszabb intenzív eső bármelyik gépet beáztatja
E-M5 nálam már vészelt át hirtelen jött nagy esőkben pár gyors elővételt és fotót. Ha hosszabban kéne, akkor valami zacskót húznék rá, valamivel takarnám felülről, mert azért nem vagyok magam ellensége, hogy a gépet valahol a világvégén egy út kellős közepén tönkretegyem...
Merida: "cable remote timer shutter release" szavakra keress rá ebayen. 4-5k körül vettem az enyémet, de mostanában inkább a sima nem-programozhatós verziót használom, megbízhatóbb konstrukció (főleg az expogomb, a programozhatóé sokkal gyengébb, idővel meg is adta magát), kisebb, könnyebb, olcsóbb (700 huf körül volt). Igen, lehet úgy is csinálni, a gépet állítsd sorozatra, és vagy az "órás" késleltetéssel (de az csak 2 vagy 10 s opciókat ad) vagy a redőny-késleltetéssel (ami viszont 1/8, 1/4, 1/2, 1, 2, 4, 8 s-ot ad, ha jól emlékszem) - én is az utóbbit szoktam használni, ugyan menüt kell turkálni hozzá, de rugalmasabb.
-
rinpocse
aktív tag
jeni! Köszönöm.

asdf_ Természetesen tisztában voltam, hogy az M10II nem szigetelt. Arra lettem volna igazán kiváncsi, hogy az M5II használható-e esőben.

-
meridarider
tag
Sziasztok,
vettem egy olympus e-pl6-ot. Főleg time lapse-re használnám. Van is built in funkciója 99 frame-ig
. Próbáltam keresni hozzá olyan távkioldót ami tudja ezt, de nem igazán jártam sikerrel. Megfelelne egy sima is erre a célra amit lehet lock-olni és belövök pl. egy 5 mp delayt a gépen?
(Nem vagyok egy fotós zseni, első gépem. Ha hülyeséget kérdezek sry) -
asdf_
veterán
válasz
rinpocse
üzenetére
Az M10II semennyire nem az

AZ IEC 529 IPX1 pedig valami ilyesmi:
The standard aims to provide users more detailed information than vague marketing terms such as waterproof. The digits (characteristic numerals) indicate conformity with the conditions summarized in the tables below. Where there is no data available to specify a protection rating with regard to one of the criteria, the digit is replaced with the letter X. The digit 0 is used where no protection is provided.
Solid particle protection (ez nincs, ezert az X betu)
Liquid ingress protection
1 Dripping water
Dripping water (vertically falling drops) shall have no harmful effect.
Test duration: 10 minutes
Water equivalent to 1 mm rainfall per minute -
rinpocse
aktív tag
A kérdésem: mit kell érteni az M5II cseppállóságán? Mennyire "cseppálló" az M10II-hez viszonyítva?

-
t72killer
titán
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
Jogos
. Az angol szakzsargonnal nem jöttem tisztába, az ILC kifejezés eléggé új. -
.mf
veterán
válasz
üzenetére
"Kár, hogy az Olympus nem csinál fullframe-et"
Heh, ezt az A7 megjelenése után én is mondogattam

"De komolyan, hogy nem bír senki egy normálisat gyártani"
Akkor nem lesz mit eladni a következő körben
Számtechben is ugyanez megy már mióta. Pl. nálam rég tervben van egy windowsos kicsi-könnyű-olcsó tablet, amit utazáskor laptopnál könnyebben magammal tudjam vinni, hogy munkára ránézzek raw képeken gyors alap-feladatokat is meg tudjak helyben csinálni, ellenőrizni. Emiatt elvárás lenne a 4 GB RAM. Atom előző generációjának mainstream tagjai csak 2 GB-ot támogattak, de végre kijött az új generáció, ahol a 3-ból 2 típus már 8 GB-ot is támogat, és áruk között is minimális a különbség, 5 ill. 10 USD a legolcsóbbhoz képest a középső ill. a fullos. Erre mit csinálnak a gyártók? Direkt a legkisebb, csak 2 GB-ot támogatóra építenek gépet
Mert ha neked 4 GB kell, akkor vegyél Core M-eset, dupla-tripla áron 
Nézd a jó oldalát: legalább már nincs akkora költekezési kedved

Amúgy mai "lol", ha már költekezés és árak.
Cyber Monday akciók, Refurb Oly gépek akciós áron, pl EM1:
EU: 1169,10 EUR + szállítás
USA: 575.99 USD szállítással
-
-
törölt tag
Kár, hogy az Olympus nem csinál fullframe-et
Nyomtam offolósba egy A7R II tesztet, egyik szemem nevet, másik sír. (Inkább zokog).Picsába. Remélem, nem megyek egy Fuji kört is. Már csak az maradt.

-
Lassú Víz
addikt
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
Bocs, nálam 1/320, külső vakuval 1/250 a vaku szinkron az E-M1-en. Természetesen a vaku szinkronnál, rövidebb záridőt nem szabad beállítani.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
A kép alapján én nem biztos, hogy szeretnék a tulajjal üzletelni

Studi: Egyébként is rossz topic
-
Studi
veterán
-
Studi
veterán
válasz
frankstork
üzenetére
Legegyszerűbb teszt, hogy villan-e a vaku, hogy szemből lefotózod. Ha villan, de az expon nem látszik full fehérnek, akkor rosszkor villan.
Ha a beépített vaku villantásával szeretnétek ellőni a villanj körtét, akkor a váz vakuját kézzel kell beállítani, érdemes valamilyen alacsonyabb értékre, hogy ne az vigye el a képet. A gyors menüben ilyen 1-1/64 értékek közül választhatsz, ha jól emlékszem.
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
frankstork
üzenetére
Jogos, a szinkron kábel nem elég, kell vakupapucs adapter is. Vagy még jobb egy rádiós kioldó, én Phottix Astert használok, elég megbízható és viszonylag olcsó.
Ha viszont további beruházás nélkül meg akarod úszni, akkor Lassú Víz kolléga útmutatását kövesd, én soha nem próbáltam a beépített vaku villantásával vezérelni a többit.Ezzel a beállítással amúgy már bőven ki kéne égjen a kép, ha ~1 méterre van a vakuhoz. Nekem 160 Ws-os hobbi stúdióvakuim vannak, ott f2.8-on és ISO200-on ~1/8-ra le kellett vennem a teljesítményt a normál expóhoz. Ez ugyebár alatta van annak, amit a Villanj körte tud. Biztosan az a gond, hogy korán villan el.
Lassú Víz: azért nem teljesen mindegy, én 1/200s alá nem tudtam vinni a záridőt, mert eztán már a redőnyt láttam a fél képen.

-
Lassú Víz
addikt
válasz
frankstork
üzenetére
Azon sehová. Elővillantás tiltás nincs, csak úgy tudod elérni, hogy a vakut manuálisba teszed, ott már tudod állítani a fényerejét. Lényegében annyi kell csak, hogy a villanj körte elvillanjon. Tegyél be egy próbaképet légy szíves!
PS: most 1/250 vagy 1/60? Persze vaku esetében többnyire tökmindegy. -
frankstork
aktív tag
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
Szinkron kábel van, de eddig nem használtuk.
Elővillantás tiltva, 1/250, ISO 400, blende 1.8 záridő 1/60.
Párom szerint, aki a fotós a családban, neki vettük a cuccokat, kevesli a fényt.
De rápróbálunk a javaslatokra.
Szinkronkábelt hová? Oly E-M10.
Még sosem csináltunk ilyet. -
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
frankstork
üzenetére
Ahogy Gondwana is írja, a szinkronkábelt kéne használnod, ami a Villanj körte szett része kell legyen.
Ha viszont használtad a szinkronkábelt, el is sül a vaku, és így lett sötét a kép, akkor próbáld a gépet manuális módban az alábbi beállításokkal:
- záridő: 1/100
- ISO: 400
- blende: 2
- Villanj körte minél közelebb a fotózott témáhozA fenti beállításokkal szerintem még a 45 Ws Villanj körtével is jól túlexponált képet kellene kapnod.
-
Gondwana
addikt
válasz
frankstork
üzenetére
Mivel sütöd el a villanj-körtét? Tìpusbaki, sokan a TTL elővillantàssal és van csodàlkozàs, fény nincs.
-
frankstork
aktív tag
Sziasztok.
Vásároltunk egy villanj körte szettet, de kevés a fény. Még a 45 mm 1.8 - hoz is.
Erősebb izzók bele, plusz szett, plusz folytonos szett, vagy plusz rendszer vaku/k a jó út?
A sorrend az árak miatt ilyen. -
mceely
tag
Akkor ahogy az eddigiekből kiveszem a Metz 36-os nem annyira javasolt.
Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Projektor topic
- Házimozi haladó szinten
- Okos Otthon / Smart Home
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- EAFC 26
- Mini-ITX
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen processzort vegyek?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman S2 TG EVGA 850W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3851
- Samsung Galaxy S25 Edge 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Jó AF-es EVF-es Oly váz pedig nekem még drága és/vagy kompromisszumos.
, vagy 12-32-vel, az 190k

. Próbáltam keresni hozzá olyan távkioldót ami tudja ezt, de nem igazán jártam sikerrel. Megfelelne egy sima is erre a célra amit lehet lock-olni és belövök pl. egy 5 mp delayt a gépen?
Mert ha neked 4 GB kell, akkor vegyél Core M-eset, dupla-tripla áron