Hirdetés
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Tízezres aksit tuszkolt a Honor a Power 2-be
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- iPhone topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
Új hozzászólás Aktív témák
-
frankstork
aktív tag
válasz
shouryuken
üzenetére
Grat! Szép fényeket!

-
t72killer
titán
válasz
Dolphin
üzenetére
Jó kérdés, SzVSz semmivel nem lesz jobb a 4/300-as oly rendszer a canonnál, főleg, ha hozzáadod, hogy az oly vázak (m1 incl) AF-ben közel se szagolnak egy komolyabb DSLR-hez.
Tény, az oly MTF-ben (~nettó optikai minőségben) világbajnok, de ez kell is a pici, ráadásul kevesebb pixelekhez (x-pro2: 3.9mikron/24mp, új m43: 3.33 mikron/20MP).
-
eeXaa
addikt
..amenyiben az elektromos zár-ról beszélünk akkor én azt jobban szeretem kerülni... nem remegős a kezem, de egy csomó képem nem lett jó a jello miatt...
73294: köszi de annyiért megtartom..

-
shouryuken
senior tag
2 hónapos kutatás, fórumböngészés, analizálás után megvettem a gx7-et.
Elnézegetve a vele készült flickr albumokat, nem aggódom a képminőség miatt, meghagyom a hozzáértőknek a fikkantást
Képtelenség a legjobbat választani, mert van 1 millió ember, aki a panára esküszik, másik millió az olyra. Nincs jobb, mert mások az igények. Hajszálnyi különbségek vannak, nem ettől függ, milyen lesz a végtermék.
Nálam egy hajszállal jobban jött ki most a pana, és nem is igazán a váz döntött, hanem a hozzá adott objektívet szerettem volna mindenképp a gyűjteménybe - és így jobban megérte.. lehet, ha az e-m10-hez adják, oda teszem a voksot, de a videó miatt ismét hezitáltam volna. Az 5 év gari már csak ma járt, így döntenem kellett.
Röviden a gépről:
Az gép masszív, nem gagyi hatású, gombok kemények, kattogósak. Maga a formája, a grip.. mintha a kezembe öntötték volna.
Viewfinder pöpec, szép képe van, magas felbontású, kicsit alagút hatású, lehetne közelebb az lcd.
A külső lcd remek, a képe gyönyörű, a tochscreen reszponzív, multitouch királyságos.
Az obiról olvastam, így nem lepődtem meg (20 1.7), jó hangos az AF és nem a leggyorsabb, de nem lóversenyt fogok vele fotózni
Vaku aranyos, és plafonra hajtható.Most még nagyobb út áll előttem, meg kell tanulni használni...
Köszi mindenkinek a türelmet, és a sok választ!
-
Dolphin
tag
Most nézegettem a tele objektíveket, és kíváncsiságból rákerestem a "konkurencia" Oly 300-asához hasonló üvegekre, mivel annyira fel van kapva, hogy leg-leg-leg. Kis súly, töredék ár, stb.. Kérdem én, pl ettől a Canontól mitől lenne jobb? (jó, 1 FÉ, de APSC, illetve nemtudom FF-re is jó-e), ellenben kevesebb mint a fele az Olympusnak. Súly egyforma, méret alig nagyobb... vagy elnézhettem volna valamit?
-
eeXaa
addikt
válasz
hibavissza
üzenetére
természetesen nem lehet

-
eeXaa
addikt
válasz
hibavissza
üzenetére
kimondottan figyelni kell rá, már elég kis bemozdulások is kriminális eredményt szülnek... nem is használom csak akkor ha tudom hogy biztosan meg tudom tartani... street-re, telére reménytelen... tájképre talán...
-
Sefter
veterán
Sziasztok!
Oly EM5-höz honnan érdemes utángyártott akksit venni? Van preferált márka?
-
Telda
addikt
Hali!
Jászberény - Gyöngyös vonalon lakik valakinek akinek lenne Pana G3-5-6 vagy Oly e-pl5-6 gépe amit meg lehet fogdosni?

-
és ugyebár a műanyagnak is vannak előnyei: könnyebb, olcsóbb, télen kevésbé hideg...
Ezek számomra konkrét, kézzel fogható előnyök, és még az sincs mint régen, amikor az "unokádnak is jó lesz" számított.
A gagyi akkor gagyi, ha tudásban/szolgáltatásban gagyi, egyébként csak az ember fejében lesz gagyi. Persze nem akarok senkit meggyőzni az ellenkezőjéről, de fémvázas géppel nem fog semmivel sem jobb képeket lőni, az fix. -
Mercutio_
félisten
válasz
shouryuken
üzenetére
Miért ne lenne autoISO, a limittel annak felső értéket állítod. + ott az iISO (I=intelligens) ami ennek egy változata és a téma alapján az autoISO alatti ISO -t ad a legtöbb esetben.
eeaa:Neked mindig az a tuti váz ami épp van,vagy amire vágysz
nemrég még a 4K videóból kivett képek voltak az ultimate megoldás nemde? 
-
ati3x
senior tag
"hiába "prémium" váz az olympusokhoz képest műanyag gagyi.. "
Igaz is, meg nem is... A G szériáknál néhány pana váz valóban borzalmasan műanyag és igaz ez a csúcs, vagz a prémium vázaira is... Viszont egy-két pana váz minősége bizony oly szint.. PL a gm1-5. Nem is értem.. Nekem EM5 és gm1 van.. és bizony ezt a mütyürt öröm kézbe venni, még az olympus mellett is.. Emlékeim szerint pont a gx7-et vettem kézbe egyszer, vissza is raktam.. Pedig szolgáltatásaiban jó kis váz..
-
shouryuken
senior tag
-A váz nekem tetszik
-Shutter shock szerencsére csak bizonyos stabilizált lencséknél jön elő, én primeal használnám.
-nem használnék telét
-Panorámát amúgysem a kamera beépített funkciójával készítenék
-Auto iso nincs, de ha jól tudom, limitálni tudod.
-a videót post processal gyönyörűen lehet stabilizálni. -
eeXaa
addikt
hiába "prémium" váz az olympusokhoz képest műanyag gagyi.. a legnagyobb gond természetesen a shutter shock, amit az oly-nál nagyszerűen megoldottak.. a stabi semmit sem ér az olyéhoz képest... pl nemrég adaptáltam rá egy régi nikon tele zoom-t... hát olyan mintha nem is lenne...
nincs auto iso manuál módban..
... a panoráma módban nem tudok portré állásban pásztázni... jahh, és hiába gyengébb a videokodek, nekem a videó alatti stabi többet érne... ráadásul nem kapott egyetlenegy értelmes firmware updatet, és erős a gyanúm hogy már nem is fog... -
shouryuken
senior tag
válasz
t72killer
üzenetére
Jobb az em10 ibise, de a gx7-é is használható. (kb. 2 stop).
A jpgek gx7-nél már teljesen rendben vannak.
Ne ábrándítsatok már ki.
-
.mf
veterán
Volt már itt másnál is az Oly service menüben D-nél 8222-es hibakód?
A gép működik, csak amikor az exposzámot megnéztem, a D oldal nem volt üres... -
Peethy
őstag
Sziasztok!
Panasonic GX1 kártyaolvasó aljában letört egy apró fekete pöcök, így amikor egyszer kivettem a kártyát, már nem engedte visszarakni. Tudtok olyan szervizest, aki kiszedi onnan? Lehetne "multifunkciós" is a kolléga, mert van egy Nikon 85mm objektívem, amiben a kardánmeghajtást kellene helyrerakni.
Megbízhatóság és ár fontos, a munka nem sürgős.
-
bvpeti
csendes tag
Sziasztok!
Pár napja vettem egy Olympus E-PL6-ot. Arra lettem figyelmes mikor a digitális telekonvertert próbáltam ki, hogy a képeken egy kék pont látható. Ebben a módban jobban látszódik, ha visszaálltok akkor igaz kisebb, de láthatom. Először arra gondoltam csak láma vagyok és rosszul használom a gépet, mert elég kezdő vagyok. Aztán olvasgattam a 'hot pixel ' történetről is. Tanácstalan vagyok, most igénybe kellene vennem a jótállást vagy mi a szösz, mert pénzbe került?
Köszi a segítséget!
-
t72killer
titán
Egy kicsi segítséget kérnék, E-PL5 firware-ét lehet kártyáról frissíteni, vagy kell a kábel
? Az oly oldalon csak az updatert látom letölthetőnek. -
aginor
veterán
Sziasztok!
A GX7-ben van stabi az élőkép alatt ill. videó felvétel alatt?
-
t72killer
titán
-
t72killer
titán
Ok
őszintén bevallva nem emlékszem, h egyáltalán használtam-e az e-pl5 kábelét valamikor is
.Más: a sony felvette a kesztyűt nagyfényerejű zoom témakörben
. Kérdés persze, mire lesz egy ilyen lencse jó
APSc-n a 28 már nagyon hosszú, FF-re meg irgalmatlanul nagy/nehéz/drága lesz még ha PF-tagot tesznek bele akkor is. -
80hun
addikt
válasz
Lassú Víz
üzenetére
Nekem volt gondom win10 alatt mindkét váznál. Ha most is csinálja akkor nem a gép volt ha meg nem akkor a fw-el voltak gondok.
Ebben egyébként mi a marketing, ettől nem adnak el több gépet
És igen usb perifériánál is sok fényképezővel volt gond win10 alatt.
De nekem tökmindegy , aki nem akarja frissíteni az ne tegye én már megtettem

-
domedee
senior tag
válasz
totálkezdő
üzenetére
Ebay/Ali: camera bag dividers néven keress rá.
-
Mielőtt valaki elkezdené updatelni az öregecske EM5-jét 2.0-ról a frissebb 2.2-es fw-re szólok, hogy kizárólag akkor van értelme ha 40-150/f2.8-at használna.
-
válasz
Peat;)
üzenetére
Ha kirakod a paramétereket egy - mondjuk - .xml fájlba, akkor azon mit tudnál hekkelni? Visszaolvasásnál csak azokat az értékeket venné figyelembe a program, melyeket felismer.
A frissítésekkel sem tudsz mit kezdeni, pedig azok végképp tartalmazzák a teljes programot binárisan.
(Szoftverfejlesztőként dolgozok.) -
t72killer
titán
-
Lassú Víz
addikt
Vándorolnak a menük, és mást állítana el a visszatöltés. Szerintem. Nyilván manapság nem lenne nagy kunszt egy export/import lehetőség. Sőt az OI Share is tárolhatna névvel ellátott n darab beállítást, amiből négyet lehetne aktiválni egy időben.
De elnézem nekik, ha cserébe más fotós funkciókkal törődnek. Nem minden napos az upgrade, hogy egyszer-egyszer ne állítsak vissza mindent úgy, ahogy nekem kényelmes. -
Azt nem értem, hogy a beállítások exportálását/importálását SD kártyára/-ról miért nem oldják meg? Nem igényel valami bonyolult programozást, mivel már "alapból" benne van 4 saját beállítás elmentése. Csak ezt kellene egy kicsit kibővíteni.
Ezt a kérést írtam is az Olynak, de csak a szokásos "rizsa" jött, hogy "továbbítják"...

-
Studi
veterán
válasz
Lassú Víz
üzenetére
Mindenképp bele fog pofázni, max a plafonra lövöd 1/64-el.
Balinov: ez az E-M5-ön nem múlik, ott manuálisra kell tenned a vakut, és az villanni fog. A vakun múlik, hogy ezt tudja-e értelmezni, és elvillan-e. Elvileg nem lehet gond. Ha a vázon manuálisan állítod a vakuteljesítményt, akkor nem lesz TTL méréshez elővillantás.
Közben rájöttem, hogy az E-M5 vakuját nem lehet fölfele hajtani. Legalábbis maradandó károsodás nélkül. Akkor ha nem akarja az ember, hogy beleszóljon a képbe, 1/64 teljesítménnyel, valamivel elterelve a fényét érdemes használni.
-
Ha frissítjük a firmware-t az Oly gépe(ke)n, akkor a személyre szabott beállítások mennek a levesbe?
-
-
Balinov
titán
Srácok, yn468 II-t, nikon verzió, el lehet slave módban sütni az em5 felcsatolhato mokusvillantojaval?
-
.mf
veterán
válasz
t72killer
üzenetére
Érdekes az eredmény. Felületesen belenézve a részletekbe, elsősorban az alacsonyabb modellek és a nagyon leakciózott árak mozgatták a japán piacot.
Az éves top3 rangsorok és %-ok változása is elég érdekesen néz ki. Pana 2011-ben vezetett 38.9%-kal, Oly akkor 29.1-gyel harmadik. Tavaly Oly 22.1-gyel már második, míg Pana 11.9%-kal (gondolom éppen csak) fért fel a dobogóra. Úgy tűnik, hogy a Pana ott se csinálja valami túl jól az akciózást...
Sefter: az EM5-öm kis túlzással már megjárta a világot, de egész jól állja. A vakusaru fekete festése az egyetlen, ami nagyon hamar kopik.
-
madgie
titán
válasz
madgie
üzenetére
És FEDman megcsinálta! Fél órája ezen röhögök, már fáj a hasam, rákvörös a fejem

#olympus #pen #austinpowers #mole #találjakvissza
-
Sefter
veterán
Sziasztok Urak!
Oly e-m10 és e-m5 -ből ezüst színű mennyire kényes/kopós?
Mit bírnak az "időjárás álló" cuccok? (Szakadó eső, magas pára tartalom..?) -
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
Könnyen lehet, én is rákattintottam az eredeti forrásra, de nem sok esélyem volt angolra váltani a nyelvet.

De akkor meg a mirrorless rumorsnál amatőrök. -
szaby_gyerek
tag
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
Az eredeti oldal japán, azt google translate fordította. És ez lett printscreenelve.

-
t72killer
titán
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
Szakmaiság
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen , 1 Év Garanciával
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- BESZÁMÍTÁS! MSI GF63 Thin 10SC Gamer - i5 10500H 16GB DDR4 1TB SSD GTX 1650 4GB Max-Q W11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Képtelenség a legjobbat választani, mert van 1 millió ember, aki a panára esküszik, másik millió az olyra. Nincs jobb, mert mások az igények. Hajszálnyi különbségek vannak, nem ettől függ, milyen lesz a végtermék.

.
?

.
APSc-n a 28 már nagyon hosszú, FF-re meg irgalmatlanul nagy/nehéz/drága lesz még ha PF-tagot tesznek bele akkor is.