- Mobil flották
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
válasz
konyi79 #89704 üzenetére
Ph-n mindenről IS van topic, +1 már nem oszt nem szoroz, aztán, ha van benne potenciál életben marad, ha nincs elsüllyed.
Btw hamarosan úgy is lesz hír a Pana FF-ről, annak a komment-topicjában lehet brainstormingolni és kiderül, hogy ott mekkora lesz az érdeklődés, beindul-e valami "élet"
-
-
-
vond
MODERÁTOR
válasz
konyi79 #89688 üzenetére
A többi topikból kiindulva vagy teljesen új téma kellene, vagy az MFT-t át kéne írni Panasonic és Olympus MILC-re, és abba mehet minden, szenzormérettől függetlenül. Mondjuk itt van közel 90 ezer micro4/3-os hozzászólás, nem tudom, melyik lenne a logikusabb.
Én csak nemrég kerültem ide, döntsenek az öregrókák.
-
jaanoo89
aktív tag
válasz
konyi79 #89401 üzenetére
Nekem külön elkérték az email címemet az egyik boltból, hogy ha van valami jó ajánlat van írjanak nekem, háátha megveszem, ugyanis majdnem eső táncot jártak örömükben, amikor egy 160.000 Ft-ba kerülő MFT objektívet elhoztam 89.990 Ft-ért, amihez pénzvisszatérítés is jár. De amikor a Westendben jártam, mert az a hír keringett itt, hogy 50.000-ért osztogatják az M.Zuiko 45-t, akkor kérdeztem az eladót, hogy van-e még, mire ő, hála a jó égnek végre elbírtuk azt adni, reméli több Olympus termék oda nem jön, mert ha jön, ki kell tegyék kötelező jelleggel, de az neki nem éri meg.
Szóval a MM-okat tényleg megéri járni, mert vannak ott jó cuccok jó áron.
-
jaanoo89
aktív tag
válasz
konyi79 #89385 üzenetére
Ha az res, hogy vki portrezni akar olcson egy pici szenzorral, akkor igen, kellett az 56-os. De hol vannak az ekv. 15, 18 es 21mm-es fixek? Majd a Laowa megcsinalja? Hol van a 400 f/4, es egy kb. 150-400 fenyeros zoom? Hol van egy hosszabb macro, stb. stb. Lehetne mit csinalni, ha az Olympus es Pana uvegeket egyutt nezzuk, akkor a nagylatok es a teleken kivul kesz a rendszer, de ehhez azert hozzatartozik, hogy dual is nem megy olympus vazon pana objektivvel es meg van par korlatozo tenyezo, ami miatt sok esetben jobb kulon kulon a sajat objektiveiket felcsavarni.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
konyi79 #89368 üzenetére
Mert a globális eladások csak PR fogásnak jók, sok márka egy szűkebb-tágabb értelemben vett régióra koncentrál és/vagy specializálja magát egy vásárlórétegre (mint a Phase One vagy a Blackmagic). Fontosabb, hogy a márka a saját kitűzött üzleti céljait teljesíti-e.
A nagy Canon-Nikon tengelyen kívül csak a Sony az egyetlen, mely konkrétan célul tűzte ki, hogy a következő meghódítandó terület a globális második hely, de ugye ennek a jelentősége máris átértékelődik ha azt néztük, hogy a globális szenzorpiacon pedig (igen komoly fölénnyel) a Sony az első és a Nikon eladásaiból is profitál beszállítóként.
Meg ugye kérdés milyen szűrő alapján akarunk rangsorolni, mind más-más eredményt hozhat: Eladott példányszám? Árbevétel? Profit? Csak a fényképezőgép eladások számítanak vagy az egyéb képalkotó/print/orvosi/optikai eszközök is? Ezért nem számít annyira a globális helyezés. Világelsőként is pofára lehet esni (lásd: Kodak) vagy jelenleg a Nikon van elcseszett gazdasági helyzetben.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
konyi79 #89169 üzenetére
& tacto: Sok cuccot nem pakolnék bele, csak apróságokat, a gépet kitobival és egy picire összehajtogatható bringás felsőt.
Most egy Vanguard Adaptor 45-öm van, az borzasztóan izzaszt és ezt szeretném amennyire csak lehet elkerülni... mondjuk azt nem is sportoláshoz találták ki. Sajnos hosszú távon a sok izzadás nagyon lemerít, ha rendesen szellőzne a hátam, jóval tovább bírnám a tempót.MrChris: Még nincs eldöntve, hogy mit veszek, de ha m4/3-nál maradok, akkor mindenképp 12-32 lesz rajta
. Egyelőre ezek vannak képben:
- lx100: pici, megfizethető, túrázni-bringázni tökéletes viszont panákkal annyit szívtam, hogy ha lehet ezúttal valami mást vennék... no meg a színek...
- rx100 II, III: pici, megfizethető, minden oké, viszont a pana színeknél csak a sony színeket utálom jobban. Többé már nincs idegem órákig a lightroom előtt görnyedni, öregszek na...
- e-m10, e-m10 II + 12-32 + 75/1.8 vagy 45/1.8: színek oké, kitobival méret oké és a fixekkel (inkább a 75-össel) koncertfotózni is tudnám használni, nem úgy, mint a kompaktokat
- x-t10 + 15-45 + 50/2: színek oké, méret kitobival túrázni-bringázni elmegy, 50/1.8-al tudnék koncertezni is, bár csak a színpadra felmászva szal kompromisszumos...
- ... ?
- ....? -
vond
MODERÁTOR
válasz
konyi79 #88927 üzenetére
Leginkább a folyamatosabb nappali timelapse felvételekhez kellene az ND. Meg persze a szokásos félhosszú záridős fotókhoz, mint mozgó víz, meg ilyenek. És jó lenne, ha nagylátón és kistelén is tudnám használni. Ezért gondoltam a kitre venni 58 milliset. Meg azért is, mert nem mostanában tudok majd beszerezni 2-3 használható fényerős fixet, az biztos.
CPL tájképezni, meg néha tükröződéseket eltüntetni jó lenne, de nem égetően fontos.
UV-t meg nem tudom, hogy van-e értelme fixen fent hagyni a 12-60-on védelem gyanánt. Ha igen, akkor azért az is jó lenne.
(#88924) Balinov: Köszi!
Tudsz linkelni megbízható beszerzési helyet?
-
Lassú Víz
addikt
válasz
konyi79 #88825 üzenetére
Olympus 12/2, 17/1.8, 12-40 2.8 pro, 40-150 2.8 pro... A kívánt működést a fókuszgyűrű hátrahúzásával az objektív leszimulálja, hiába focus by wire.
12-40-ről írják:
MF clutch mechanism as with the Olympus m.ZD 12mm f/2.0 lens but with a neat new trick:- if you put the ring in the MF position, set your distance, then push it back to AF and focus, it remembers the MF position. This means you can pull focus instantly between any two distances simply by pulling the ring backwards! Better still, the distance is held regardless of the zoom setting.
- this is very useful for focus pulling in video mode! -
Ereshkigal
őstag
válasz
konyi79 #88523 üzenetére
A 12-40 szerintem még nem nagy / nehéz. A tesója (40-150) viszont nem kis darab. Az 1.2-es fixek is emberesek. Én anno a 12-100-on gondolkodtam sokat, volt is egy nagyon jó akció, de nem vettem meg, az már rohadt nagy / nehéz cipelni. Csak arra próbáltam utalni, hogy szerintem vannak jó (pro) objektívek, amik nem böhöm nagyok / nehezek. Vagy csak az Oly objektívjei ütik meg a pro szintet?
-
Mercutio_
félisten
válasz
konyi79 #88517 üzenetére
Számomra régen és most is a kis méret (váz, obik, rendszer) volt az m4/3 előnye.
Megértem a modularitást+pro-obik meglétét preferáló all-in-one vonalat is, de nem tudom van-e akkora vásárlóerő (főleg az egyre erősebb FF milc-ek térnyerésével), hogy kellő bevételt generáljon a Pana/Oly részéreAz új váz és a legtöbb pro obi számomra is értelmezhetetlen
több kicsi, ügyes obit és 1-2 kisebb, de nem lebutított vázat várnék a rendszerbe, de tartok tőle hiú ábránd
-
-
-
MrChris
nagyúr
válasz
konyi79 #87881 üzenetére
Hát ezt még nem tudjuk hogyan képzelik el a GHx-ben a 8k-t. Multiaspival is elég pici pixelek jönnek ki. Nekem és szerintem az amatőröknek a 4k is bőségesen elég, még ezen is lehet javítani, mert a valódi felbontás ezeknél se akkora, ugyan úgy megy a trükközés mint 1080p-nél, csak már kevésbé szembeötlő. A jobb chroma subsamplinget és szín részletességet növeljék/hozzák le az ócsó gépekbe.
Azaz 4:2:2/10bitet a népnek.
-
MrChris
nagyúr
válasz
konyi79 #87878 üzenetére
GH4 megjelenésekor volt valami report, hogy a tokiói olimpiára lesz 8k-s fényképezőgépük. M4/3 szenzorral ez meredeken hangzott és úgy látszik ff-en fogják elérni. Még régebben az első 4/3-os váz az E1 megjelenésekor szintén egy reportban elhangzott mikor kicsiszenzoroztak, hogy 35mp-ig el tudnak menni, ami akkor még jobban hangzott mint most.
-
Tin_Shield
őstag
válasz
konyi79 #87624 üzenetére
Ha így vesszük semminek sincs értelme fullframe alatt, minden más szenzorméret zsákutca...
De én nem látom ilyen borúsan az mft jövőjét, egy dolog mindig mellette fog szólni, és az a méret. Az, hogy az mft gépek tudását és technológiáját milyen szintre hozzák fel, csak akarat kérdése a gyártók részéről, a tudás és a technológia megvan. Nyilván képminőségben mindig hátrányban lesz, cserébe ott a kisebb méret előnye, a júzer pedig dönthet miben köt kompromisszumot. Az objektív oldalról már túl sok erőforrást nem kell beletenniük, a vázakat kell naprakészen tartaniuk. Aztán, hogy mit lépnek, majd meglátjuk. És igen, az árcédulákat itt-ott át kellene gondolni, ez nem vitás...
Én speciel az APS-C jövőjét kevésbé látom, ha tényleg beindul(na) egy "olcsó" fullframe MILC dömping, kivéve ha valaki Fujiban gondolkozik. -
80hun
addikt
válasz
konyi79 #87624 üzenetére
Ha kell ha nem veszik az emberek a felsőkategóriás cuccokat
A fuji is csinált valami felmérést és az jött ki hogy a GFX 80%-át hobbi és amatőr fotósok vették.Nézd csak meg úgy fogy az Iphone mintha venni kéne. Én meg lassan már 4éve használom az IP6-ost és nem látom értelmét lecserélni. Majd beadja egyszer a kulcsot
-
Tin_Shield
őstag
válasz
konyi79 #87621 üzenetére
Az mft objektív téren szinte teljes rendszer, még egy-két nem pro 1.4-es fix elférne, meg egy kicsi 9-10 mm körüli 2.8-as fix.
A vázakon viszont lehet reszelni, a szenzor adott - ami éppen kapható - a szoftver részen lenne teendő.
Az azonos bajonett amennyire előny, annyira hátrány is, lásd a nagyok foghíjjas APS-C kínálatát. Ott van példának a Fuji, mintaszerűen építette fel a rendszert, nem alibizte el...igaz rá is volt kényszerítve. -
Tin_Shield
őstag
-
MrChris
nagyúr
válasz
konyi79 #81308 üzenetére
Ezt komoly igényként írom, ha Sony kiadna egy 12-32 minőségét, méretét, átfogását elérő kit üveget, fényerős jó 30-ast és még hozzá gx80 szintű szenzorstabis vázat, 4k-val, mindezt kétszázért (+fixek árát), ám legyen. Addig is kiélem barkács szenvedélyem és megspórolok egy A6500-at
-
topikk
senior tag
válasz
konyi79 #81308 üzenetére
Sziasztok! Használ valaki Olympus viewer 3-at? Egy time lapse -ot akartam összerakni vele, kb 10% körül kiírja hogy "failed to produce time lapse". Kb 80 db RAW képből szeretnék egy 4K time lapse-t készíteni.
(JPEG-et is próbáltam, ugyanaz az eredmény). Kis méretű JPEG-et próbáltam tesztként, 10 darabot, az megy.
-
MrChris
nagyúr
válasz
konyi79 #81053 üzenetére
Azt bizonyítja, hogy a 20-as mégis elég egyedülálló objektív az ekvivalens 40-esek között, már csak azért is, mert más rendszerben ez a gyutáv valamiért kimaradt, pedig sokan preferálják az 50-essel szemben. Márészt a kiváló minőségével, méretével és árával is eléggé kitűnik még a normálok közül is. Kissé túlzás azt mondani hogy sok van belőle, nálam alapobi, ha lesz pl Fujiban is ilyen akkor azon nagyon el fogok gondolkodni...
-
Lassú Víz
addikt
válasz
konyi79 #80645 üzenetére
Ezen a Napot belekomponálom a képbe témán mindig elgondolkodom. A tükrös rendszernél ugye a retinát, AF szenzort, fénymérést veszélyeztette. A szenzor látta vagy 1-2 ms-ig azt a fényt. A tükör nélkülieknél a szemet már nem tudja elintézni, de gyerekkoromban egy akkora területre fókuszált napsugárral mint amekkorát a 13x17 mm-es szenzorból a képen látható Nap lefed, simán tüzet gyújtottunk. Ezért én meglehetősen óvakodom attól, hogy a naplemente vagy napkelte időszakán kívül a direkt Napot a képre komponáljam. (Most tekintsünk el a brutál szűrőktől, amikkel akár napfolt tevékenység is megörökíthető.) Különösen egy ilyen állítsd oda állványon, lépegess az élességi síkkal helyzetet érzek veszélyesnek. Túlaggódom?
-
-
madgie
titán
válasz
konyi79 #80612 üzenetére
Érdekes, hogy az exposure latitude mérés valahogy pont ennél a gépnél maradt ki a dpreview-n is
Ha már E-M1 II, itt egy 4K összevetés az X-T2-vel szemben, az látszik, hogy alapvetően más képkarakter a két gép, de szubjektív jobbat hoz az E-M1 II, mint vártam
-
silmatauki
őstag
válasz
konyi79 #80040 üzenetére
Megcsináltam. A köv. két képnél természetesen 100-ba húztam a Defringing csúszkát (+ az eredeti képeknél használt 80 highlights; 6 CNR; 6 LNR-t is beállítottam):
- Manufacturer Profile + Analyze (és természetesen az automatán bekapcsolt "Chromatic Aberration" checkboxszal), azaz geom. korrekcióval: https://www.flickr.com/photos/123250104@N04/31567952860/in/album-72157674529600534/ . Itt az eredeti, nem analyze-os: https://www.flickr.com/photos/123250104@N04/31813602981/in/album-72157674529600534/ .
- Generic + Analyze (azaz geom. korrekció nélkül) + kézzel bekapcsolt "Chromatic Aberration" checkbox: https://www.flickr.com/photos/123250104@N04/31824848561/in/album-72157674529600534/ Az eredeti, nem analyze-os: https://www.flickr.com/photos/123250104@N04/31785290562/in/album-72157674529600534/
Ahogy nézem nem igazán van különbség így a kétszer két output között ennél a 12-32-es tesztképnél, azaz az Analyze kézi lefuttatása semmit nem segített. Mindezt a legújabb (10.0.0.193) C1-ben.
Mások mit tapasztaltak a C1 + 12-32 kombóval?
-
MrChris
nagyúr
válasz
konyi79 #80034 üzenetére
Szerintem Econnak van küldetés tudata a m4/3 ellenében, soha nem mentem át más fényképelőgép rendszer fórumába fényezni a birtokolt márkám, meg beszólogatni. Nála ez rendszeresen előjön. Az általa mutatott CA példa meg már nagyon erőltetett, nevetséges.
Közben sikerült megtalálnom az oldalt, meg a képet, nagyon kerülik azzal az obival a 16mm-tMeg van tesztkép is. De a legautentikusabbat linkelem. Ezekhez képest silmatauki által linkelt Pana képek tű élesek, az a dúrva CA meg tényleg csak egy klikk a LR-ban.
Volt Econnak egy vh-s emlékműről készült képe amin szintén ez a szellemkép volt az egész felső harmadban, csak már nem találom, egy srác rá is kérdezett, hogy ez meg mi. -
mikrofon
veterán
válasz
konyi79 #78800 üzenetére
Pont ezért kérdeztem a Pana Oly különbséget a 2.8-4 kivételével, mert ő Pana-t árul én meg Oly-t szeretnék. Úgy gondolom beltérben sokat számít a 2.8 vs. 4, főként az emberek mozgása miatt...
De hátha mégsem....Mert akkor az övét is vehetném.
Az ár az majd a következő lépés.....
-
MrChris
nagyúr
válasz
konyi79 #78483 üzenetére
Ez mind tök rendben van (vagyis nem) hogy valószínűleg nem forr fel a gép, addig a pillanatig, amíg munkára kezdenéd használni. Ott egyszerűen nem szabad ilyen hibának előfordulnia, hogy most miattam (gép túlmelegedett) álljon le az esküvő. Kellett volna még reszelni rajta, mert így elveszett a bizalom. Ha a GH5, G80 ilyen lesz/lenne akkor az is alkalmatlan valódi munkára.
Más területen dolgozom, de ott is van éles helyzet, vannak rá mobilos appok amik jók meg szépek, de egy mobilteló és szoftver szeszélyére nem tehetem fel a megbízhatóságom, inkább cipelem a mindig bevált célhardvert. -
válasz
konyi79 #78483 üzenetére
Persze, ois megy - ha az obi tudja.
Melegedés: amit hőkamerával látsz, azt x db réteg választja el a konkrét hőtermelő egységektől (cpu+szenzor), ez így kevés infó - nem véletlen aktiválódott az a hővédelem. Kérdezzem kicsit másképp: feladat: családtag "másodvideósként" megkérnek, h videózz végig egy esküvőt, amiben a szertartás mondjuk 40perc. Megoldható ez teljes lelki nyugalommal akár egy 30+fokos augusztusi délutánon is (a családunmban + haveri körben előfurduló esküvők eddigi statisztika szerinti kedvenc hónapja)
Hogy ON is legyen, ezek már teljesen korrekt árak lennének.
-
-
madgie
titán
válasz
konyi79 #78430 üzenetére
2013 eleje, X100s, 2013 vége, X-E2.
És 2010 óta használnak PDAF-et (kompaktban).
Merci: nem kevered, eddig középen voltak, sőt, most sem tud saroktól sarokig PDAF-et, mint a Sony.
-
válasz
konyi79 #77836 üzenetére
Hja, nyomjuk kicsit a barlangit, de ez tleg ultrapofátlan már, hogy a 2tengelyes digi ügyeskedést képesek 5-tengelyes stabiként marketingelni.
Számomra amúgy a MILC vonzereje a videós képességekben van, ezért nézelődöm pana-térfélen - itt nagyon gyászosat alkotott a canon (lineskipes fullHD 2016-ban...), annak ellenére, hogy rengeteg rajongója van.
#77838: elhiszem, az r=1 lámának elég a marketing. Ami durva, hogy az ipar engedi a nettó hazugságot a speckóknál. Én is lefogadom, hogy pl az a6300-zal szemben élenjáró ok lesz, hogy a "gagyi sonyban nincs is stabi"...
-
válasz
konyi79 #77833 üzenetére
"Lényegében az eos-m5 friss gépével beugrott tudásban az oly elé" - hiszem ha látom a kézből kitartott 1/2sec képeket vázstabival a canontól.
Szenzorilag az eos m5 esetében tudtommal erről a színesfémhulladékról beszélünk, nettó pocséklás az APS-c méret... Elég vicces, hogy a sony 1"-os szenzorral közelíti meg a m43 gépeket a canon meg APS-c-vel
-
válasz
konyi79 #77777 üzenetére
tényleg nem passzol a piachoz, pechükre már másodszor, ugyanazért: hiába a sok és jó üveg és a bőven elegendő szenzor, az emberek inkább vesznek egy nagy szenzoros valamit kevés és akár középszerű obival. mondjuk megérthették volna elsőre is. kár egyébként, mert jó minőségű zoom obi kompakt méretben gyakorlatilag csak mft-hez létezik
-
válasz
konyi79 #77645 üzenetére
igen, tudom, hogy a hasáb a praktikus forma és világos, hogy a hupli sokat ront a g3 helyzetén, de azért akkor is az van, hogy a 20 kontra 18-55 ég és föld, az x-e1 pedig egyáltalán nem kicsi, hanem féltégla. akárhogy forgatjuk azt az x-e1 + 18-55 kombót, az nem kicsi. tudom, mert volt.
a 18-135-re is stimmel, amit írsz, jó cucc. de miért kérdéses, hogy egy zuiko pro üveg egy kisebb vagyonért és még nagyobb méretben is jobb lesz? mit tud, ami miatt nem ez a nagyon valószínű forgatókönyv?
-
ati3x
senior tag
válasz
konyi79 #77374 üzenetére
Próbálkoztam vele, hidd el!
aztén arra jutottam, hogy 2/3 fényértékkel fölé expo lenne az ideális. Sopt fénymérést nem igazán tudtam csinálni, ugye már az kihívás volt, hogy ekvivalens 600-on becserkésszem a repülőket. Hidd el kihívás! Aztán követni meg pláne! Arról nem is beszélve, hogy nagy nehezen mérsz egy spot-ot, de közben próbálod "megkomponálni" a képet nagyjából, és mire siekrül már étrepült az a fránya repülő olyan pozicióba, amikor már totál mások a fények... Ez volt az első alkalom, próba, de úgy néz ki, lehet ezzel a kombóval repülőzni.. Ha nem is egyszerű. (manuál/régi üveg)
-
hibavissza
veterán
válasz
konyi79 #77175 üzenetére
Nem tudom, én úgy emlékszem, hogy az a6000 is huntolt, ha egymás után ráfókuszáltam ugyan arra a mezőre. Az igaz, hogy nem ennyire. A másik, hogy ha darabos a videó az annak az oka, hogy beeshetett a záridő mivel A módban lettek készítve. De ezt korábban írtam. A szakoldalak 24p-nél legalább 1/40-et írnak. Más világ ez a 4K 24p, meg kell tanulni használni. Idővel....
-
hibavissza
veterán
válasz
konyi79 #77168 üzenetére
Van 200 ezerért 4K Sony vagy Fuji? Hol? A Fuji és a Sony ugyan úgy elkezd vadászni, ha élesre állva rányomsz az újrafókuszálásra. (Vagy nem?) A darabosság meg nem gépfüggő, 24p-nél ha pásztázás közben nem követsz valami tárgyat, akkor a szemed szaggatottnak látja. A szakirodalom legalább is erről ír.
-
jube7
tag
válasz
konyi79 #75111 üzenetére
Persze, viccnek szántam. Mint azok, akik olyan laptopot gyártanak, amelyek kikapcsolnak, lefagynak, mert a hűtését alulméretezték. A töltőáram a vezérlőáramkörön átfolyva hőt termel, a stabil működéshez meg hűtés, a hűtéséhez meg tér, levegő kell. Persze ezt csak az elmúlt 40 évben a kómában álmodtam.
-
-
válasz
konyi79 #74135 üzenetére
Kíváncsi leszek az újakra, hátha virítanak valamit. Az APS-h-tól ildomos lenne egy D7200 szintjét hozni iso3200-on manapság.
APS-h-ra FF üveg kell, előnye, hogy a gyengébb FF képsarkok lemaradnak és jobban kihasználja a FF üvegeket, mint az aps-c. Annyiban ciki, hogy nincs rá jó alapzoom: a 24-en induló FF lencsék itt ugyebár 29mm ekvivalensek.
#74136:
. Igen, figyelgetem a piacot, mikor tűnik fel egy olcsóbb e-m5ii. Mindenesetre évek teltek el az előző szenzoruk óta, kíváncsi leszek, alkottak-e vmi ésszerűt.
-
-
válasz
konyi79 #71640 üzenetére
Mondhatjuk, h minden versenytársa mindennek, csak bizonyos váltások eléggé meghúzzák a családi kasszát. Vastagéknél nem okoz gondot, hogy OMD-ről A7sII-re ugorjon Pistike, mert azt találja jobbnak. Aminek értelmét látom, az a rendszersúly, obipark és a teljes rendszer árának figyelembevétele, de már messze nem azokat az időket éljük, amikor az embernek volt 10évig egy db xy filmes váza, majd cserélte újabb filmesre a következő évtizedre.
#71636: Hajjaj, ennél kevesbbért is kiérdemeltem már a vakub&#zi címet
-
hito
nagyúr
válasz
konyi79 #70916 üzenetére
De tényleg, annyi helyen pedzegettük már neked, hol finomabban, hol határozottabban, kicsit olvass már rá erre a fotó témára!
Nem kell ezen besértődni, na...Azt magad is észrevehetted volna, hogy most kivételesen nem volt jogos. Ezzel az erővel legközelebb:
- Sziasztok, mi az ábra?
- Eriggyé má', hányszor megmondtuk már, hogy olvass utána...teeeeeee, szerencsétlen hülyegyerek!Gondolom érted a lényeget
De mint tudjuk, a szokás nagy úr. Na mind1, hagyjuk, elengedtem a dolgot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged