Új hozzászólás Aktív témák
-
Royo85
tag
válasz
frankstork #83948 üzenetére
Igen, de minden korrigálható.
Nekem személy szerint nem jött be a 17mm 1.8, de ízlések és pofonok.
Nagyon jó kis obi, öröm kézbe venni, de 1.8 on kicsit lágy. -
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
frankstork #83741 üzenetére
Szerintem már az E-M10II is az volt. Olyan újdonságokat nem tartalmazott, amiért megérte mk1-ről váltani, viszont a rendszerbe belépésnél már megérte a többlet árat (legalábbis nekem). Az mk3-mal ugyanez a helyzet, váltani nem igazán éri meg rá, de a 4K videó miatt valszeg azt választanám, ha most kéne új gépet venni.
-
MrChris
nagyúr
válasz
frankstork #82285 üzenetére
Nemhinném. Árához és fixhez képest a 17-es nem elég ütős. 160ezer, a 20-as 100ezer, ebbe a minőség és ár kategóriába tartoznak a 25-ösök meg 42.5, 45 és14/2.5, mind jóval olcsóbb. A 17-es valamiért kilóg közüllük, jóval drágább kiemelkedő tulajdonság nélkül. Vagy csak én néztem be, pedig sokat szemeztem vele, hogy lecseréljem rá a 20-ast.
-
kátú
őstag
válasz
frankstork #82250 üzenetére
Ha megvan én vissza ragasztanám
-
válasz
frankstork #82235 üzenetére
de egy újszülöttnek minden vicc új, köszi!
-
MrChris
nagyúr
válasz
frankstork #82235 üzenetére
Vót.
-
t.imi
addikt
válasz
frankstork #81235 üzenetére
Na bakker
Mobil - opera mini - ennyire fussa. Örültem, hogy meg tudtam írni.
-
Mercutio_
félisten
válasz
frankstork #81235 üzenetére
Példabeszédek 21
-
Muerte68
addikt
válasz
frankstork #80602 üzenetére
Szoktam vásárolni onnan csak ilyen árban még nem,paypal van már kétszer vissza is kaptam a pénzt mikor nem jött meg az áru.
Sokkal később megjött mindkettő -
Muerte68
addikt
válasz
frankstork #80591 üzenetére
Jónak néz ki jó az ára is -de hol kapható az árukereső azt írta ki hogy senki nem forgalmazza,régebbi tipus volna?
-
ati3x
senior tag
válasz
frankstork #79381 üzenetére
http://www.43rumors.com/zhong-yi-announces-the-silver-version-of-the-25mm-f0-95-mft-lens/
Ez nem megoldàs? Kicsit olcsobb is mint az a7. (mobilról nincs link?)
-
válasz
frankstork #79381 üzenetére
Az A7-tel is csak akkor lesz DOF-orgazmusod, ha combosabb fényerős obikat teszel rá ($$). Ha m4/3-on nagyon nyomni akarod a DOF-ot, akkor be kell szerezni egy speed boostert és ráakasztani egy f/1.4-es fixet vagy az 1.8-as ART zoomot. Hátránya, hogy nehezebb egy FF setupnál, előnye, hogy alkalmasint csúcs vázstabid van.
-
Studi
veterán
válasz
frankstork #79372 üzenetére
Pedig a távolabb ültetés a megoldás, és minél szűkebb látószög. A leírt obik közül leginkább a 45-össel érdemes próbálkozni, nyitott blendén. Vagy persze a manuál 50-essel. Nagy hely kell, meg nagy háttér. Én otthon előbbinek nagyon hiányában vagyok sajnos.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
frankstork #79372 üzenetére
Elővesszük az A7r-t meg a Sigma Art 50 f1.4-est. Ja, nem.
Két megoldást tudok elképzelni. Az első, hogy elfogadod a rendszer képességeit és nem a háttérmosodával próbálsz meg versenyezni. A második a PS. Egy vagy több képből. Utóbbi esetben focus stacking, csak pont ellentéte céllal, mint amiért makrónál szokás.
-
MrChris
nagyúr
válasz
frankstork #77041 üzenetére
Én is
-
MrChris
nagyúr
válasz
frankstork #77039 üzenetére
Manuál obizás érdekelte a srácot, mutattad a készleted, meg én is és azt akartam hozzátenni, hogy lehet használni videjóra is, de akkor hagyd el, hibáztam
Elcseszett link1, link2. -
Lassú Víz
addikt
válasz
frankstork #77037 üzenetére
Elb'szott link
-
MrChris
nagyúr
válasz
frankstork #77035 üzenetére
Jakérem, ez csak az [/L:https://db.tt/nsHHbAhN]OM
még [/L:https://youtu.be/kCH59m92TvA]videózni is lehet velük
-
aginor
veterán
válasz
frankstork #77010 üzenetére
Bocs, de nem értem ezt a nagy fényerő bu**lást.
Sok esetben a mélységélesség miatt úgyis rekeszelni kell, akkor meg mindegy, hogy mi a kezdő, vagy vakuzol, emeled az érzékenységet. -
Lassú Víz
addikt
válasz
frankstork #76599 üzenetére
Találtam egy jó kis oldalt. Itt elég sok mindent meg lehet érteni vaku témában.
Megnéztem, az FL36-os vaku FP manual módban a vázon, 42 mm zoomfej állásban 3,5 m munkatávot tud biztosítani f2, 1/1600s, ISO low beállítás mellett. Szerintem hegyimorc Metz 50-ese is tud ennyit, már csak azt kell kiböjtölnöd, hogy forgalmazni kezdjék a Cactus HSS képes kioldóját. Illetve lehet van másnak is, nem kutakodtam utána.
-
hegyimorc
senior tag
válasz
frankstork #76585 üzenetére
"Ki mit venne m4/3 oly-hoz ha:"
Én Metz-50-t vettem és nem bántam meg.
Em5-ön használtam, de szép lassan áttértem Fujira, on-topik vázam már csak GM1, de arra nem lehet vakut tenni, ezért meghirdettem.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
frankstork #76577 üzenetére
Manuális vakuból soha az életben nem lesz TTL vagy HSS képes eszköz, bár az utóbbit még talán el lehet szimulálni, ha a középérintkezőn impulzus sorozat jelenik meg és a vaku le tudja követni.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
frankstork #76563 üzenetére
Ez a képesség valóban kell neked vagy csak azt akarod, hogy mindent tudjon a vakud? Nagyon széles a választék a pár ezer Ft-os slaveként induló fix vagy szabályozható villanjkörtétől egészen a baromi drága TTL-t is tudó, beállítófényes, 100 m-ről is indítható eszközökig.
Gondolom nálad sem arról szól a dolog, hogy megveszed kb 10 millióért a Broncolor 3200Ws-os generátoros szettet, ezért inkább a valós igényekhez célszerű a vakut igazítani. Legtöbb ember igyekszik elkerülni a vakuk használatát, a ma használható ISO értékek sok esetben lehetővé is teszik. Utána a többség muszájból időnként használja a gyárilag kapott vakut. A következő fokozat valami külső TTL vaku, de még mindig pofán villantva vagy a fehér falakra támaszkodva. Aztán jön, hogy kéne rá valami fényformáló, hogy lehessen lágy fény akkor is, amikor színes a mennyezet, vagy rohadt messze van. És csak ezt követi a kreatív világítás, amikor a témától függően több manuálisan beállított vakuval, lámpával próbálsz valakiről vagy valamiről jó képet csinálni. Többnyire műteremben. De ennél sokkal összetettebb a dolog. Amíg nem láttam nem hittem el, hogy pl. kökörcsin fotózásnál egy megfelelő helyre letett borotválkozó tükör és a virág fölé tartott pausz papír mekkora csodát tud tenni.
Ha megnézed a Cactus videót látod, hogy olyan időben ment ki fotózni, amikor vakuszinkron időn belül tudott exponálni. Egy egyszerű rádiós kioldó pár 10 ezer, YN vaku 30. Ha távolról akarod állítani a vaku villanásának erősségét, akkor YN Tx modul, vagy másik YN vaku segítségével megteheted az egyszerű kioldó helyett.
Összességében egy TTL-t, FP-t (HSS-t), manuális módot tudó forgatható, dönthető fejű rendszervakura szükség van. Pont. A távvezérlés hab a torán, de már minden ma kapható új vaku támogatja. A többi eszközt meg akkor érdemes beszerezni, ha már konkrétan tudod, hogy órát, ékszert, báltermet vagy aktot akarsz fotózni. Sajnos az eszközök használatához kellő tudást sokkal nehezebben lehet begyűjteni, mint magát az eszközt.
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
A váz nem ad rádiós jelet, szóval egy adó mindenképpen kell a vaukasaruba. Ha a vakuban nincs vevőegység, vagy az adóval nem kompatibilis, akkor meg vevőegység is (vakuk számával egyező db).
-
Gondwana
addikt
válasz
Szerintem a Cactus csak X100T/s-hez illetve KF Hasselbladhoz indokolt, illetve majd a V6-2 ha fp/hss kell, redőnyzàrhoz elég lehet egy ùjabb mezei yn is.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
frankstork #76557 üzenetére
A gép saját kis vakuja vezérli, de pár m a hatótávolság ellentétben a rádiósok több 10 m-ével és kell az optikai rálátás.
(#76558) Balinov: Elég hamar sötétedik, és nálunk 50 körül szokott menni, ha felbukkan. Annyiért inkább a Pana 12-32 alulra, felülre meg később egy Sigma 60 vagy Oly 45. De alulra is inkább valami nagyobbat látó, pl. 9-18. Szerintem ha megvennéd, csak elmenne 200 € , és érdemi előrelépést nem tapasztalnál, sőt valószínűleg a közös tartományban gyengébb lesz mint a mostanid.
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
frankstork #76526 üzenetére
-
Lassú Víz
addikt
válasz
frankstork #76526 üzenetére
Nem jó. Nincs YN Olympus/Panasonic talppal. Ha nagyon keresgélsz, találhatsz a neten hackelést Canon vaku Oly gépre témában. Úgy kezdik, hogy saját felelősségre csináld, ő nem garantál semmit.
Neked egy HSS vagy FP képes vaku kell, mert a vaku fényének hatása nem igazán függ a záridőtől, annál jobban a rekesztől. És mivel a kép többi részét nem akarod kiégetni, nem lesz elég az 1/180 vagy 1/250 vakuszinkron záridő.
B verzióként ND szűrővel, rekeszeléssel ráállsz a környezeti fényekre és keresel valami halálsugárvetőt vaku helyett. -
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
frankstork #76511 üzenetére
Nem emlékszem, hogy oktattalak volna, amúgy sem szokásom. Na meg én is elég új fiú vagyok itt, ilyenkor nem növesztek arcot.
Ha fent a "gyorskeresés itt" szövegdobozba amúgy beírod, hogy vaku, akkor egy csomó hasznos infóhoz fogsz jutni.Igazából semmit nem írtál, hogy mik a vakuval szembeni kritériumok (hol használnád (kint/bent), milyen környezetben, mennyi a keret, méret, súly számít-e, tudjon-e TTL-t, HSS-t, gyorsan újratöltsön-e, manuál elég-e stb.), így nehéz is ajánlani jó szívvel bármit. Legjobban talán akkor jársz, ha veszel egy használtat, mert azt árában el tudod adni, ha mégsem felel meg az igényeidnek, vagy rájössz, hogy nem használod ki. Ezért ajánlottam az FL-36-ot.
madgie: nem lesz nagyon drága móka egy olyan folyamatos fény, ami a nappal is tud versenyezni?
-
madgie
titán
válasz
frankstork #76517 üzenetére
Nem értek a mesterséges fényhez, de szerintem én valami folyamatos fényt adó cuccot vennék 2016-ban, nem vakut. Ott nincs TTL, vagy jó lesz vagy nem, nem látod jó-e, stb. Odarakod, ahová kell, látod a keresőben, csókpá.
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
frankstork #76507 üzenetére
Ha esetleg számít a méret is, akkor Meike E320. Árához és méretéhez képest korrekt kis jószág.
(#76513) Xantomas
Ezt kérlek ide tedd inkább. -
sideburns
aktív tag
válasz
frankstork #76511 üzenetére
Teljesen normálisan válaszolt.
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
frankstork #76507 üzenetére
Párszor már ki volt vesézve, ha visszaolvasol, de egyébként általános hobbi célra ár/érték arányban az FL-36/FL-36R a legjobb. Ezek már régi vakuk, használtan tudod őket megvenni, előbbit 20-25, utóbbit 25-30 ezer Ft körül állapottól függően. Az R-es jelűt a vázról leválasztva is el lehet villantani TTL módban a vázról optikailag vezérelve, ennyi a különbség a két típus között.
A kiegészítők általában univerzálisak, tépőzárral stb. fogathatóak fel a vakura. -
törölt tag
válasz
frankstork #75853 üzenetére
Uhh, azért hogy a legtöbb termékhez egyetlen alacsony felbontású kép van
Kicsit lehetne bővíteni a honlapot, mert így nehéz vásárolni, főleg, hogy elég kevés termék (táska) van raktárkészleten, így boltban megnézni sem nagyon lehet.
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
frankstork #75853 üzenetére
Van kivehető a bélése? Asszonynak lehet veszek egyet.
Mióta változott a kinézet sokszor nem ismerem fel elsőre, hogy milyen bolt ez.
-
Muerte68
addikt
válasz
frankstork #75736 üzenetére
valószínűleg peremes adapter kell hozzá.Az exatarnál nem mindegyik m42-van egy rövidebb menetes is valami más gép tipusra azon nincs végtelen én már megjártam így
a menet stimmel csak rövidebb.
-
hemaka
nagyúr
válasz
frankstork #75499 üzenetére
Cs6 nekem valamiért hozzá sem szagolt az oly rawhoz, hiába frissítgettem akármit. Végül feladtam és CC-t használok.
-
pandur99
aktív tag
válasz
frankstork #75499 üzenetére
Az újabban, pl. a 6-os kezelik. A régebbihez kell az aktuális raw kiegészítő, ami letölthető az adobe oldaláról. Csak elég szemetül kezeli ezt az adobe, mindig csak az új verzióhoz hoz ki raw upgrade-et.
-
80hun
addikt
válasz
frankstork #75339 üzenetére
Nem kell platformot váltani , egy nex3n 35-40e ft. Nemsokkal több mint egy focal reducter
A peakingje a sony-nak a leghasználhatóbb.De ha később manuálokról akarsz diskurálni gyere át a megfelelő topicba hogy ne offoljuk szét az mft topic-ot
-
jjeahh
nagyúr
válasz
frankstork #75339 üzenetére
Persze
-
jjeahh
nagyúr
válasz
frankstork #75308 üzenetére
Megéri, de ízlés kérdése is és attól függ mik az igényeid. Ha nem kell az evf érdemes lehet pl egy használt nex-en is elgondolkozni, mivel nem kerül olyan sokkal többe mint a reducer és a valamivel nagyobb szenzor miatt kb ugyanazt a bukét meg látószöget kapod az m42-es üvegeiddel.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
frankstork #75303 üzenetére
Érdekes, egyes obik élességén javít, másokén nem igazán, nyersz 1 stop fényerőt (amióta megvan, a variable nd szűrőt le sem veszem az obikról
), nő a látószög, kapsz szűkebb dof-t, kevesebb a CA, meg hogy nevezik azt a képi hibát amikor az éles területek mellett világos aura van
? Tipikus régi manuális obi jelenség, portréknál olyan mintha ragyogna az arc, na ez is teljesen megszűnik a focal reducer-el. Cserébe a kínai másolat sem túl olcsó és valamivel nehezebb a normál adapternél. Eddig ezeket lőttem vele, képek alatt írja milyen üvegekkel.
-
80hun
addikt
válasz
frankstork #75290 üzenetére
Parancsolj itt az M42-es.
Jjeahh-nak is ilyen van ha jól tudomViszont oly-n tesztelni kéne mert azt írják hogy nagyon mélyre nyűlik a hátsó lencsetag és a kép lilúlhat tőle.
-
válasz
frankstork #75290 üzenetére
m42-es speed boostert nem látok a kínálatban, viszont egy ilyet szimplán ráteszel a canon EF-es metabones-ra és rendben vagy.
-
válasz
frankstork #75286 üzenetére
m43->m43 nincs, értelme se lenne, ha optikailag vhogy össze is tudák hozni. Sima 43->m43 adapterük (üveg nélkül) sincs tudtommal, erre való az Oly MMF3.
Ha AF-et akarsz, akkor canon EF->micro43 megoldás kell, ez elvileg műkszik e-m10-zel.
#75288: m43-ról m43-ra mégis hogy lenne
? (43-ról sincs, pöccre ugyanaz a szenzorméret)
-
MrChris
nagyúr
válasz
frankstork #75286 üzenetére
?? Ha alig nyúlik túl a m43 obik képköre a szenzoron akkor csak vignettás képek lesznek, ráadásul a bázistávot is korrigálnia kell. Semmi értelme.
Milyen obit szeretnél adapterezni?
-
sideburns
aktív tag
válasz
frankstork #75171 üzenetére
Nem, ha a járulékos költségeket is hozzáadod. (Szállítás, ÁFA) Kivéve persze, ha az USÁ-ban laksz.
-
Studi
veterán
válasz
frankstork #74542 üzenetére
Ha még az eladó sem tudja, hogy milyen bajonett, szerintem hagyd ki. Olympus 4/3 OM bajonett ugyanis nem létezik, van Olympus 4/3, és Olympus OM. Ráadásul neked egyik sem jó, neked M42 - micro43 adapterre van szükséged, mint fentebb írták.
-
80hun
addikt
válasz
De ezzel igen
-
válasz
Nem, ez nem micro bajonett.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
frankstork #74433 üzenetére
-
bigsee
addikt
válasz
frankstork #74422 üzenetére
Tehát, ha venni akarsz 20-as fix-et, akkor a zoomodat oda tekerve azt az élményt kapod, amit a 20-as nyújtana! Csak fixként jobb lenne, pl. fényerő, torzítás, stb... Erre vagy kiváncsi?
-
Studi
veterán
válasz
Nagyon minimális eltérések lehetnek, mert a 20-as sem biztos, hogy 20,000000000...mm gyújtótávolságú, és a zoomot is lehet, hogy csak nagyjából tudod oda tekerni. Ráadásul ennél a látószögnél fél mm is elég sokat számít.
De ha nagylátót szeretnél, akkor nem a 20-as a barátod, hanem lentebb érdemes nézelődni, ott van a 14/2.5-ös például, jó is, óccsó is ha találsz még használtan.
Vagy ha fényerős kell, akkor 12/2, 15/1.7, vagy 17/1.8.
-
válasz
Mármint mit próbáltál ki?
A következőt kérdezted:
Ha fél liter tejet akarok önteni a sütemény tésztájához, akkor azonos lesz a fél liter, ha fél literes zacskóból öntöm, van ha literes dobozból?A válasz igen, ha fél litert öntesz ki, akkor az fél liter lesz, mindegy melyikből öntöd. A literesből tudsz háromnegyed litert is önteni, ha akarsz, a fél literesből meg nem, de ha fél litert akarsz, azt mindkettőből meg tudod oldani...
-
hibavissza
veterán
válasz
Az nem lehet, hogy a kitobin a skála nem hajszál pontos?
(#74423) Grga_Pitic:
What?
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
Melyik két objektívet nézted össze, milyen gyutávval? Mert Pana 20-ad nincs, ahogy írtad...
-
pitius
tag
válasz
frankstork #74416 üzenetére
Utolsó oszlop - FoV - Field of View - Látómező (látószög)
Ez még jobb..
-
válasz
Nem igazán értem én sem, hogy mit szeretnél tudni akkor?
Nem a gyutáv a kérdés, az megvan?
Nem, nics meg.
Ezt kérdezted:Ha a 14-45 oly-t kinyitom 20mm-re, akkor nem ugyanaz a látószög, mint pl egy pana 20-al?
Szóval ha nem a gyutáv a kérdés, akor mi a kérdés? (a gyutáv meg a látószög eléggé összefügg...)
-
Studi
veterán
válasz
Zöldséget írtál, és kijavított, az megvan?
"Azaz ha a kit obi 20-nal elég nagy látószöggel bír, akkor vehetek fix 20-ast, mert az legalább akkora lesz?"
pont akkora lesz. Ez a lényeg. -
scarabaeus
őstag
válasz
"kellene nagyobb látószög, amit általában kisebb gyújtótávval rendelkező objektívoknál lattam"
(De olyan is volt, amikor nagyobbnál is?) -
válasz
frankstork #74413 üzenetére
20mm=20mm
Csak lábzoomolni kell, ha mégsem felel meg a látószög az adott szituban...
-
Lassú Víz
addikt
válasz
frankstork #74410 üzenetére
Igen és igen
A mélységélesség meg a rekesztől függ. -
trlala
aktív tag
válasz
frankstork #74369 üzenetére
Van pana húszasom. Mosonmagyaróvár.
-
Mercutio_
félisten
válasz
frankstork #74160 üzenetére
Ez a veszély nem fenyeget
-
.mf
veterán
válasz
frankstork #74127 üzenetére
"Nem tudom, kérdezem!?"
Oké, kérdezd azt a téglalap alakú mezőt jobb oldalt fenn, amibe szürkével az van írva, hogy "gyorskeresés itt". Már többször végig lett beszélve.
Bár mondjuk ez a Sony APS-C vs m4/3 is, mégis újra és újra felhozzák egyesek...---
Mint korábban említettem, az EM5-ösömön a szerviz-menüben megjelent a 8222-es hibakód, de erről semmit nem találtam a neten; és már lehet, hogy régóta ott volt, mégis látszólag működött minden.
Most nemrég videófelvétel közben pár mp. után mintha befagyott volna (kimerevedett a kép, mint amikor leállítod a felvételt, de sokkal tovább tartott). Kikapcsoltam, vissza, működik. Következő snittnél megint pár mp. után befagy, a normál videó-leállításhoz képest kb. 3x annyi idő merevség után visszatér a normál állapotába, és utána megy. Majd később mégegyszer megállt pár mp. múlva (6-16 mp közti hosszokról van szó).
Wétéef.
Túlmelegedés biztos nem lehet, elég hűvös volt. Akku is cserélve volt közben. Régebben is előfordult már 1-2x, de akkor egy alkalommal csak 1x játszotta el ezt.
Gondolom más se látott még ilyet?
Neten is keresgélek, de a keresőszavakra nem sok releváns találatot dob... -
80hun
addikt
válasz
Ha 25mm-es kell ott a pana 25/1,7 olcsón.
Vagy ha 30mm kell nemsoká árúlni kezdik az új sigma 30/1.4 art-ot. -
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
Jjeahh már le lett oltva korábban, szerintem azzal letudta a törzsgárda a témát, ezért a hallgatás.
Keress vissza a Mitakonra a topikban. Úgy tűnik, hogy az MFT világban sehol nem arattak babérokat, mert az utódját már nem hozták ki erre a bajonettre.
A képe karakteres, meg manuál az obi, ezért a pénzért ott a Pana (sőt ennek feléért) vagy az Oly 25. Amúgy nekem tetszik, de játszani kicsit drága... -
grigo
őstag
válasz
frankstork #74115 üzenetére
Hozom a popcornt.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
frankstork #74115 üzenetére
No ezt a hsz-t lehet megbánod
-
rumos14
nagyúr
válasz
frankstork #73725 üzenetére
miért ilyen olcsó ez az obi? tökre nem értem
sztem abszolút no brainer, vedd meg. -
80hun
addikt
válasz
frankstork #73725 üzenetére
Nekem bejött ás kedvező az ára , igaz csak egy-két tesztképet lőttem vele még csak
Itt viszont raktáron is van. -
válasz
frankstork #72992 üzenetére
nem, semmi ilyen nincs, én moderáltam, mert kezdett egymásnak ugrani a fél topik, szóval azok a kommentek törölve lettek annak rendje és módja szerint.
prémium tagsággal sem lehet varázsolni, egyetlen dolgot tud egy prémium user: ha valaki idegesíti, el tudja rejteni az illető hozzászólásait (saját maga számára, azaz ő nem fogja látni, a többiek természetesen igen).
-
válasz
frankstork #72989 üzenetére
moderálva lett az egész flame. te egyébként miért gondoltad úgy, hogy moderáció után mindenképp folytatnod kell a témát és meg kell írnod ezt a hozzászólást?
-
Mercutio_
félisten
válasz
frankstork #72759 üzenetére
Fotózni se szoktam, csak kommentelek
(nem, nem játszom, nincs rá időm, pedig vettem most egy GTX950-et nagy lelkesen, de közben rájöttem, hogy minek....)
-
80hun
addikt
válasz
frankstork #72750 üzenetére
A másikfajtából kivehető a belseje , még táskának is jó
A sznesbe három rekesz van fixen, a középsőbe megy a gép obival lefelé a két szélsőbe akár egy-egy obi.Egy gagyi női táska többe kerül. Én nem bántam meg potom összeg volt és tetszik neki.
De ahogy írtad akár tárolni is jó és olcsóÉn ott csesztem el hogy külön külön vettem a kettőt, pedig egybe meg kelett volna rendelnem
-
totálkezdő
tag
válasz
frankstork #72746 üzenetére
De nem a női színek jelentik a bajt, hanem az, hogy az elválasztókat szilárdan rögzítették, nehogy már kreatív módon a szükségleteidnek megfelelőre állítsad őket.
Ezt leszámítva nagyon jól elrendezett táska, sok zsebbel, pakolási lehetőséggel. Elfér benne három PEN: Középen a vaskosabb PL1/2 egy 14-150-el/40-150-el (nincs M10-em, stb, hogy ezzel is ki tudjam próbálni), két szélén egy PL5/PM2 egy-egy kisebb obival. (A külső zsebbe még egy kisebb kompakt, pl Canon G10 is belefér, és még mindig van hely szűrőknek stb.)
Ha valakit nem zavar hogy az elválasztókat rögzítették, a női színek viszont igen (engem olyan nagyon nem), egy jó szabó elfedi ezeket egy a táskához illő zöld anyaggal. És még mindig olcsón jutottál egy jó táskához.
-
80hun
addikt
válasz
frankstork #72746 üzenetére
Én már mindkettőt megvettem az asszonynak
Ennyiért ajándék. -
Lassú Víz
addikt
válasz
frankstork #72726 üzenetére
Nem írják, hogy lenne benne leválasztás vagy védelem. Valami ilyesmi kellene neked, de a 60V nem túl izmos tűrés. Az E-M1 a pc csatiján 250V-ot visel el, míg vannak rádiós kioldók 400V feszültségtűréssel is.
-
80hun
addikt
válasz
frankstork #72706 üzenetére
Én is telefonfóliából vágtam rá
Nekem muszály rárakni vmit, mert a nyakamba lóg. Cipzárospulcsi és kabát a gorilla glass-t is kikezdi -
Dolphin
tag
válasz
frankstork #72696 üzenetére
150 dollár a határ, az alatt nem vámköteles, felette igen. Ami mai árfolyamon kb. 150 euro-nak is betudható, némiképp kevesebbnek. (Beelőztek, a link pontosabb
)
Én is ma kaptam kézbe a 25mm 1.7-et (pár napja már kézbesítették), ugyan az a kérdésem merült fel mint PNP kollégának. Ezekszerint a vámon senkinek sem csusszant át, aki rendelt?
-
Mercutio_
félisten
válasz
frankstork #72567 üzenetére
Egyébként se kell, csak a tükrösök cipelnek magukkal minden obit
FEDman: Nézegettem a potenciális jelölteket, de a GX7 a vastagságával bukik, az EM-10 kicsit széles csípőjű, nomeg a csak billenthető kijelző se bejövős.
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
frankstork #72475 üzenetére
Én a helyedben körülnéznék a vezeték nélküli távkioldók között is. Néhány ezer forintért lehet szerezni Kínából adó+vevő kombót, hobbi célra talán már ezek is használhatóak. Általában az adóra szinkron kábel is csatlakoztatható, vész esetén így is megtudod oldani a kioldást.
Jóval kényelmesebb, mint egy vezetéken lógni.Azt a rizikót futhatod ezeknél, hogy ténylegesen mekkora legrövidebb szinkron időt tudnak rádiósan.
-
Studi
veterán
válasz
frankstork #72510 üzenetére
-
frankstork
aktív tag
válasz
frankstork #72475 üzenetére
Erre valaki?
-
Mercutio_
félisten
válasz
frankstork #72449 üzenetére
Ezt a vonalat a külföldi rendelős topicban lehetne tovább folytatni?
-
válasz
frankstork #72449 üzenetére
Épp ezen gondolkoztam: venni kéne egy 2.8/40-150-est, de €urópában mocsok drága. Hong-Kongból 1k$-ért megvan, ami még a magyar nettó árnál is 20+%-kal olcsóbb
Persze, a vámnál perkálni kellene, de még így is komoly a különbség.
-
Dolphin
tag
válasz
frankstork #72201 üzenetére
Nekem lenne egy napellenzőm, szürke színű, esetleg ha érdekel...
-
Studi
veterán
válasz
frankstork #72201 üzenetére
Persze, egy mozdulat, óvatosan fogd meg - ne szorítsd össze, mert akkor nehezebb leszedni, úgyanúgy, mint a szűrőket - és kezdd el tekerni, és már lent is van.
-
Studi
veterán
válasz
frankstork #72199 üzenetére
A polárt mindenképp dobd fel, amikor a helyzet úgy hozza, mert az sokat javíthat a képen. Az UV ellenben semmit, ellenben mint láthatod rontani azt tud.
A lencsék védelme érdekében én inkább a kifordított napellenzőt javaslom mindenkinek, az pont elég tud lenni. A 45/1.8-ra "viszonylag olcsó" az utángyártott (JJC), ~3e Ft.
Arra figyelj, hogy a lencsevédőn viszont csak oldalt vannak pöckök, így macerás felrakni/levenni, ha fent van a napellenző. Érdemes szerezni hozzá egy "belenyúlós" rögzítésű sapit is, ilyenre gondolok. -
válasz
frankstork #72185 üzenetére
Ahogy Studi is mondta, a Jézuska rossz helyről hozta a szűrőket. Dslr-es koromban használtam utoljára (szárazföldön) szűrőt, a hoya legtöbb (11?) réteggel megfüstölt sky-1b-jét (hmc super ha jól rémlik, vmi 100eur-ba fájt a 77mm-es).
-
ati3x
senior tag
válasz
Megerősítem. Nekem van egy hama uv szűrő. És bizony becsillan. Ez van.
-
Studi
veterán
válasz
Ezért nem rakunk szűrőket, csak ha nagyon-nagyon szükséges. A kínaiak alapvetően egyből felejtősek, érdemes márkás, multi-coated szűrőket használni. Én azt mondom, hogy csak akkor, ha tényleg nagyon kell (CPL, ND), az UV, protector és társai fölöslegesek, és csak ilyen jellegű képi hibákat hoznak.
-
Suszi66
csendes tag
válasz
Milyen szűrők?
UV, protector, CPL, gagyi kínai nevesincs, vagy neves gagyi kínai, minőségi(bb) Hoya, még abból sem mindegy melyik sorozat stb.stb... -
shouryuken
senior tag
válasz
frankstork #71728 üzenetére
A számokkal kicsit megkavarodtam, mennyiért sikerült a gépet megszerezni?
-
Studi
veterán
válasz
frankstork #71307 üzenetére
Legegyszerűbb teszt, hogy villan-e a vaku, hogy szemből lefotózod. Ha villan, de az expon nem látszik full fehérnek, akkor rosszkor villan.
Ha a beépített vaku villantásával szeretnétek ellőni a villanj körtét, akkor a váz vakuját kézzel kell beállítani, érdemes valamilyen alacsonyabb értékre, hogy ne az vigye el a képet. A gyors menüben ilyen 1-1/64 értékek közül választhatsz, ha jól emlékszem.
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
Jogos, a szinkron kábel nem elég, kell vakupapucs adapter is. Vagy még jobb egy rádiós kioldó, én Phottix Astert használok, elég megbízható és viszonylag olcsó.
Ha viszont további beruházás nélkül meg akarod úszni, akkor Lassú Víz kolléga útmutatását kövesd, én soha nem próbáltam a beépített vaku villantásával vezérelni a többit.Ezzel a beállítással amúgy már bőven ki kéne égjen a kép, ha ~1 méterre van a vakuhoz. Nekem 160 Ws-os hobbi stúdióvakuim vannak, ott f2.8-on és ISO200-on ~1/8-ra le kellett vennem a teljesítményt a normál expóhoz. Ez ugyebár alatta van annak, amit a Villanj körte tud. Biztosan az a gond, hogy korán villan el.
Lassú Víz: azért nem teljesen mindegy, én 1/200s alá nem tudtam vinni a záridőt, mert eztán már a redőnyt láttam a fél képen.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
Azon sehová. Elővillantás tiltás nincs, csak úgy tudod elérni, hogy a vakut manuálisba teszed, ott már tudod állítani a fényerejét. Lényegében annyi kell csak, hogy a villanj körte elvillanjon. Tegyél be egy próbaképet légy szíves!
PS: most 1/250 vagy 1/60? Persze vaku esetében többnyire tökmindegy. -
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
frankstork #71304 üzenetére
Ahogy Gondwana is írja, a szinkronkábelt kéne használnod, ami a Villanj körte szett része kell legyen.
Ha viszont használtad a szinkronkábelt, el is sül a vaku, és így lett sötét a kép, akkor próbáld a gépet manuális módban az alábbi beállításokkal:
- záridő: 1/100
- ISO: 400
- blende: 2
- Villanj körte minél közelebb a fotózott témáhozA fenti beállításokkal szerintem még a 45 Ws Villanj körtével is jól túlexponált képet kellene kapnod.
-
Gondwana
addikt
válasz
frankstork #71304 üzenetére
Mivel sütöd el a villanj-körtét? Tìpusbaki, sokan a TTL elővillantàssal és van csodàlkozàs, fény nincs.
-
80hun
addikt
válasz
frankstork #71215 üzenetére
Nekünk ez a fajta van olympus-cbg6 bár én ezt rég vettem még dslr-hez. Előbb megvolt mint az oly.
Nemtúlnagy és nem is kicsi. Jó a minősége nagyon Ha tudod nézd meg vhol.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged