Hirdetés
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- iPhone topik
- Azonnali navigációs kérdések órája
- OnePlus 15 - van plusz energia
Új hozzászólás Aktív témák
-
frankstork
aktív tag
Meg vagytok áldva a vámmal, pedig az csak 2,5%...
Az áfa a sok."Magánszemély által megrendelt áru (vásárolt áru)
0-22 euró között vámmentes/vámeljárás alá nem tartozó küldemény
22,1-150 euró között vámmentes, de 27% áfa terheli a küldeményt
150,1-700 euró között kereskedelmi vámtarifa* + 27% áfa terheli a küldeményt
700,1 euró felett kereskedelmi vámtarifa* + 27% áfa terheli a küldeményt" -
t72killer
titán
Figyelni kell a piacot, és kivárni a megfelelőt
. Ez egy fotósnéni készletéből van, e-m1 profi duplakit volt, amiből szerencsére adta külön a telét - a 12-40 is szép lett vna, de ahhoz már a gépet is vinnem kellett volna - az e-pl5-öm cseréjét pedig még nem terveztem, ill ha igen, akkor valszleg panára a videó miatt. -
Dolphin
tag
válasz
frankstork
üzenetére
150 dollár a határ, az alatt nem vámköteles, felette igen. Ami mai árfolyamon kb. 150 euro-nak is betudható, némiképp kevesebbnek. (Beelőztek, a link pontosabb
)Én is ma kaptam kézbe a 25mm 1.7-et (pár napja már kézbesítették), ugyan az a kérdésem merült fel mint PNP kollégának. Ezekszerint a vámon senkinek sem csusszant át, aki rendelt?
-
hemaka
nagyúr
-
b.vr
őstag
Lenne egy kérdésem (eddig még csak párezer forintos dolgokat rendeltem EU-n kívülről, ott ilyenek nem merültek fel) hogy itt pontosan hogy jött ki ez a vámösszeg? (mintha vámnak sok lenne, ÁFÁ-nak meg kevés, de lehet elnéztem valamit)
Vagy az ÁFA nem is kell? (vagy a dhl úgy csinálja hogy eleve a legkedvezőbb EU országban rendezi ezeket el, és utána már EU-n belül van?) A 2000 ft kezelési költség az is százalékos, vagy az egy fix (esetleg sávos) összeg? -
PNP
őstag
Megjött a Pana 25/1.7, nem meglepő módon vámkezelték. Volt, akinek esetleg nem?
-
ati3x
senior tag
válasz
t72killer
üzenetére
Nem. Csak 2 éve féláron vettem egy EM5-öt, utána ingyen megcsíptem egy 45/1.8-ast(spec olympus akció), majd egy 7.5 sami halacskát kb 60% áron, és utoljára egy gm1/1232 kombót átszámolva kb 75 ezer forintért. Múltkor volt EM5-2 akció kb 230-240-ért. De ez EM-1et is nyomták ilyen áron. Abba nem ugrottam bele.. Asszony ki is nyírt volna.. Viszont két hete nagyon remegett a kezem egy fuji XA-2 duplakites akción. Kb 135-ért volt 16-50 és 50-230-as obival..Szóval itt ki lehet "csípni" néha jó cuccokat...
-
törölt tag
válasz
MrChris
üzenetére
"Nem értem hogy a választék miért baj, másik fórumon odáig jutott az eszmecsere, hogy túl sok a m4/3 fix obi, némelyik duplán és ez rossz, mennyivel jobb hogy van egy másik rendszer aminek gyártója halandóknak csak 2 félét kínál. "
Látod, ezért nem érdemes Veled szóba elegyedni...
-
Lassú Víz
addikt
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Használati útmutató 126. oldal. Kapcsold ki a váz vakuját!
-
-
-
tacto
aktív tag
Az ON/OFF kapcsolo meger egy miset. Feketet...
-
t72killer
titán
Igen, gondolom marad a design+méret. A kicsi e-pl5-tel nagyon jól elvoltam, viszont kéne komoly videókészség crop nélkül - ez ugyebár a gh sorozat, csak nem szívesen térek vissza a DSLR súlycsoportba. Esetleg meglássuk G-
pontonvonalon mi lesz, ők is elég jó videósok szoktak lenni és könnyebbek a GH-knál (GH4-g7=150g).#72659: Noigen, ebből a "forever" a kulcsszó
. Ráadásul ha a sony stratija a FF-felé nyomás, akkor csesznek jóféle videót tenni az APSc vázukba, vegyenek csak jódrága a7sII-t a videósok.#72660: namondjuk a GH sorozat se az a tipikus "megveszemacsaládipótlékból" kategória, de jogos. "Óccó+könnyű" kategóriában indítja a pana a GF8-at, de tartok tőle, h uaz az agyoncroppolt videó és pana szenzor lesz benne, mint a GX8-ban. Olytól - akármilyen csinnadrattával is fejtegetik a bugyit a pen F-ről - nem várok komoly videós készségeket
. -
t72killer
titán
A Pana részéről ideje lenne egy kisebb méretű GH5-nek
. Sanyi hamarosan piacradobja az a7000-et, ami lehet h jó videós készségekkel rendelkezik, és szégyenszemre kisebb/könyebb lehet a GH-nál
. -
neevous
tag
válasz
MrChris
üzenetére
Ha szerinted a technofilseget hianyoltam, akkor fuss neki megegyszer.
A design az nem csak a kinezetet befolyasolja, hanem a UX-et, mukodest, satobbi. Semmi bajom nincs azzal, ha valami reginek nez ki es tobbe kevesbe ugy is mukodik, mint egy regi gep (X100), csak szerintem azzal, hogy nem kell elfernie filmnek, pentaxprizmanak egy gepben eleg nagy szabadsag nyilik es ha folyamatosan visszafele nyulnak, azzal egy olyan kettosseg jon letre, hogy a gep ugy mukodik, mint egy modern gep es ez van megcsapva egy retro formaval (OM-D), ami negativ iranyban befolyasolja az energonomiat. Igy lesz a Leica CL zaridotarcsajabol art filter tarcsa egy Pen-en.
-
MrChris
nagyúr
válasz
neevous
üzenetére
Akkor vegyél Panát, az elég technifil, retrónak se mondanám. Nem értem hogy a választék miért baj, másik fórumon odáig jutott az eszmecsere, hogy túl sok a m4/3 fix obi, némelyik duplán és ez rossz, mennyivel jobb hogy van egy másik rendszer aminek gyártója halandóknak csak 2 félét kínál. Vázakat is eléggé redukálta hozzá.
-
lenan
aktív tag
2 egyéves gépet hasonlítasz 2-4 évesekhez. Ott sincs technikailag megfelelő párja, itt az olynál sem lesz pillanatyilag csak a másik oldal maradt le itt kicsit most.
Amúgy meg nekünk tök mindegy melyikből fogy több, örüljünk hogy választhatunk. (Bárcsak a sonynál is meglenne ez.) -
Studi
veterán
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Ha több vakud van, akkor három csoportba oszthatod őket (egy csoportba két vaku lehet, ha jól emlékszem), és akkor a csoportokat külön szabályozhatod, hogy mekkorát villanjanak.
Parci: kézbefogva az egy torzszülöttnek tűnik, nem letisztultnak. Persze ez megint szubjektív téma, de nekem a letisztult a P3, P5, GX7.
-
Studi
veterán
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Biztos hogy megy így. Sőt, korábban az volt, hogy a váz vakuja nincs hatással az expora, az csak a vezérlést végzi. Az újabb modelleket lehet már úgy beállítani, hogy a váz vakuja is villanjon amikor a kép készül.
-
Studi
veterán
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Nem fog, a menüben le tudod kapcsolni a váz vakuját úgy, hogy ne villanjon az exponáláskor, csak előtte, a vezérléshez.

-
qpakcovboy
őstag
Akváriumot szeretnék fotózni szemből. Úgy hogy felé tenném a vakut ami a vízfelszínre villant. Ha szemből készítem a képet, akkor a váz vakuja elsüti a nissint, viszont az akvárium üvegét látszódni fog a váz vakujának fénye. Ezért lenne jó úgy villantani, hogy a váz vakuja ne látszódjon, csak a nissin-é.
Nekem az is jó ha van erre megoldás, pl valamilyen késleltetés beállítással.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Pl. innen vagy e-bay.
Apropó, miért nem próbálod ki a beépített optikai vezérlést?
-
Studi
veterán
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Nem, dehogy, mint Lassú Víz írta: a saját kis vakujával vezérelhető a Nissin.
-
neevous
tag
Lattam az uj Olyt es felre ne ersetek, tokjo meg minden, de ami nem tetszik, az a design. Egyszeruen nem oszinte.
Szeretem, ha valami jo anyagokbol keszul, de kicsit mar unom a retrot. Szeretnem, ha elengednek az eroltetett retrot, amit eljatszottak az OM-D-knel is es a multbeli designbol epitkezve, azt tovabbgondolva egy oszinten, vallaltan letisztult, nem DSLR formaval jonne ki valamelyik gyarto.
Felre ne ertsetek, lovok en is regi gepekkel, filmre is ([link]), de azoknal megvolt kotve a kez es nem veletlen neznek ki ugy, ahogy es nem is veletlen olyan a kezelesuk, amilyen.
Lehetne olyan, mint a GF1 volt:

Vagy a V1-es Nikon:

A GF1 (foleg feherben), annyira jo designban, kezelesben, hogy akarhanyszor volt, mindig par honap utan elkezdtem a hirdeteseket turni, de a szenzor felett mar eljart az ido.
-
ati3x
senior tag
válasz
Lassú Víz
üzenetére
Ez attól függ hogy mi lesz az a 3 "very new" feaure...
-
Grga_Pitic
aktív tag
Ja, a rohadékok.

Egy értelmes dolog lenne amúgy az E-M10-hez, az pedig a SEMA-1 mikrofon, ami szintén ilyen csatolóval megy (jack input sincs ugye). Bár az Oly videóhoz valszeg pénzkidobás lenne úgyis...
qpakcovboy: pont a wireless TTL amit irigylek a Nissin i40-edből, erre manuálisan akarod vezérelni? Kényelmetlen, mert kell pár kép, amire belövöd az expozíciót. És ha rekeszt változtatsz, akkor tekerheted is át a vakut.
Én amúgy Phottix Astert használok, de már nem kapható, az utódai meg eléggé drágák. Konkrétat így nem tudok ajánlani, de pár ezerért már kapsz. -
qpakcovboy
őstag
Ezek szerint csak manuálisan lehet használni (ami nem is lenne gond), de kell hozzá egy adó a vázra és egy vevő a vakura.
a hatósugár max 3 méter lenne. Tudtok ilyen eszközt ajánlani? -
Studi
veterán
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
Igen, jogos, elnéztem. Még egy nyavajás EVF-et se lehet így rátenni, mint az E-M1-re.

-
Studi
veterán
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Köszi, Lassú Víz, tényleg.

-
Lassú Víz
addikt
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Nem rádiós, hanem optikai. A váz kis vakuja vezérel olyankor. Túl nagy hatósugarat ne várj. Sima középérintkezős rádiós kioldó van egy tucat, csak ahhoz mindent neked kell manuálisan beállítanod.
-
qpakcovboy
őstag
Tudtok olyan rádiós kioldót, amivel vezeték nélkül tudnám vezérelni a Nissin i40 vakut az E-m10 vázról?
Nissin i40-ben van ez a wireless funkció (A-B-C) az erre vonatkozik?Bocsi a láma kérdés miatt.
-
t72killer
titán
Ismerem, a falut - bár a Fertőparton nem voltam még, mindíg ott tankolok ha megyek haza látogatni
Ezekután mindenképp leugrunk legközelebb.Formák: naja, nekem ilyenem volt. Fotógépben a szögletes, hölgyidomokban a gömbölydedebb jön be - persze mindent csak mértékkel
Mondjuk tuti, hogy nem forma alapján fogom az epl5 utódját megvenni. -
.mf
veterán
válasz
t72killer
üzenetére
Köszi
Parndorf, egy kis falu a Fertő-tó partján kicsivel a határ után.Ez a Pen-F egyre szimpatikusabb, bár formára nekem még mindig az EM5/10 a kedvenc -- valószínűleg mivel gyerekkoromban ez volt A fényképezőgép. Parcival és Feddel ellentétben nálam a sok tárcsa és kapcsoló külön jó pont, a letisztult dizájn helyett a funkcionalitást jobban értékelem, hogy minél kevesebb dologért kell menübe mászkálni, ott van egyből ujjbegynél.
Abban viszont egyetértek, hogyha elöl az a tekerő csak az Art és színeket állítja, akkor kár volt vele belerondítani az előlapba, az hagyjuk meg Fujis szokásnak![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Studi
veterán
válasz
trlala
üzenetére
"Ha az omd-be belepakolják... " de pont ez a lényeg, hogy nem pakolják bele. Pláne nem az E-M10-be. Ez a termékpozicionálás lényege, már az E-P5 is magasabb polcra került, mint az E-M5, és most úgy tűnik ez is az E-M5mII fölé lett pozicionálva.
És ne feledd, nem csak ez a váz jelenti a PEN szériát, ott van még a PL7 is.
Korábban még a PM is volt, amire aztán végképp nem volt igaz, hogy ugyanazt tudja, mint az OM-D, csak kereső nélkül. 
(#72612) madgie: "nézhetek", vagy "nézhettek"?

-
trlala
aktív tag
Az ár ebből a szempontból nem releváns sztem. Ha az omd-be belepakolják ugyanezeket, az ugyanilyen drága lesz, és ugyanezt fogja tudni. Az eddigi Pen attól volt Pen, hogy kisebb volt és nem volt benne kereső, a többi tulajdonsága ua. mint az Omd. De hát ez Pen létére ugyanazt tudja.

No nem ragozom tovább. -
Studi
veterán
válasz
trlala
üzenetére
Ez a cucc drágább lesz, mint az E-M5mII, ezek alapján nem lesz közvetlen konkurenciája az OM-D-knek. Mint korábban az M5mI és a P5. Igaz a P5 nem is fogyott úgy, ahogy azt szerették volna szerintem. De ez a kereső miatt jobb pozícióból indul.
Amit inkább hiányolok, hogy most már alul tényleg semmi. Kétségtelen, hogy jobbnál jobb vázakat csináltak, de már az E-PL7 is közel a fullextrához, most már abszolút nincs tényleg pici, könnyű, olcsó vázuk, mint a Panánál a GF.
-
trlala
aktív tag
Szerintetek az OMD vonal ezek után marad?
Talán csak az e-m1 vonalnak van értelme. -
trlala
aktív tag
No: választ kaptam az egyik kérdésemre, kihajtható az új Pen LCD-je!

http://www.43rumors.com/ft5-new-pen-f-images-leaked-now-you-can-see-it-from-all-angles/Most nézem, hogy elkéstem...
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Energiaital topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OpenMediaVault
- Milyen TV-t vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 12/128GB Fekete / 12 hó jótállás
- Acer Predator Helios 18 AI I9 ULTRA 9275HX, 192GB RAM, 2TB SSD, RTX 5080
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4155,100% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
. Ez egy fotósnéni készletéből van, e-m1 profi duplakit volt, amiből szerencsére adta külön a telét - a 12-40 is szép lett vna, de ahhoz már a gépet is vinnem kellett volna - az e-pl5-öm cseréjét pedig még nem terveztem, ill ha igen, akkor valszleg panára a videó miatt.
)

De rajta vagyok..
, szerepelt köztük az 40150es olytele is?

"

. Ráadásul ha a sony stratija a FF-felé nyomás, akkor csesznek jóféle videót tenni az APSc vázukba, vegyenek csak jódrága a7sII-t a videósok.
.
.