- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Fotók, videók mobillal
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Yettel topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Külföldi SIM-ek itthon
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Azonnali navigációs kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Throme
veterán
válasz
Mercutio_ #104081 üzenetére
Nem.
Az tűnt fel, hogy egyre nehezebb kivenni. Míg a gyári szépen kicsúszik, sőt kiugrik, mikor az a rögzítő gomb kioldóját megnyomom, addig a jupio alig moccant, majd úgy kellett kihúzni.
Mondom, mi a f... ? Fel se merült, hogy egy utángyártottal gond lehet.
Aztán látom, hogy ez nem stimmel... sőt: hűű b+!!!
Meg talán melegedett, azzal is úgy voltam, hogy oké hát ez ilyen, meg ugye az em10.2 alapból melegszik egy kicsit.Szóval én befejeztem az akksi kísérletezgetést.
-
-
-
aginor
veterán
válasz
Mercutio_ #104000 üzenetére
Leggyakrabban makró/közelfényképezek, és sajnos a témának van egy olyan jó szokása, hogy nem kényelmes magasságban/helyen van, így szükséges az a tulajdonsága a gépnek, hogy lehessen minél jobban megfogni, és akár egy kézzel is kitartani (+forgatható kijelző). Emiatt a kisebb vázak nálam ilyen célra nem jöhetnek szóba, annak pedig nem látom értelmét, hogy két vázat tartsak.
Nézegettem ezeket a Fuji cuccokat és elvileg össze tudnék rakni egy jó szettet, de sajnos az extra szoftveres fícsőrök eléggé gyerekcipőben járnak még (Hi-Res csak állványról megy még) , bár az irány egyértelműen jó. -
Throme
veterán
válasz
Mercutio_ #103993 üzenetére
Tudom ízlés dolga, de nekem a fuji vintage dizájnja egy rémálom.
Az oly/om közelebb áll a klasszikus filmes vázak kinézetéhez.
Szerintem az EM10 és EM5 olyan vintage vázak, amik kaptak markolatot (sokkal szolidabbat, mint az EM1, de még használhatót).
Így picit modernebbekké váltak.
-
aginor
veterán
válasz
Mercutio_ #103997 üzenetére
Nekem ami kell: egy alaplencse 12-40 helyett, egy nagylátó 7-14 helyett, valami közelfényképezéshez 40-150 2.8 helyett. Erre vannak alternatívák: 10-24 vagy ha puccolunk akkor a 8-16, 50-140 + TC vagy közgyűrű (itt erre is van gyári megoldás). Vázból valami markolatos jószág az E-M1 helyett, ami itt szóba jöhet az a H1 vagy H2, esetleg markolattal az X-T5 (ez utóbbiban nem vagyok biztos).
-
HollyBoni
veterán
válasz
Mercutio_ #103997 üzenetére
Nekem az egész rendszer lényege a méret lenne. Teljesen úgy tűnik mintha elfelejtették volna hogy a 4/3 előtt ott van a "micro" szó.
Van még egy ősrégi GH1-em a szüleimnél. Miután megvettem a GX9-et és használtam pár hónapig, megint a kezembe került a GH1. Meglepődtem rendesen.
Igazából alig nagyobb a GH1 mint a GX9, de van egy normális markolat, és normális kereső, meg kihajtható kijelző. Na meg majdnem 100g-al könnyebb a GH1, ami brutál feltűnő. Igen, nagyon műanyag az egész gép, de én lehet elviselném a kisebb súly miatt. A GH1 egy Pana 20-as obival majdnem olyan súlyban van mint a GX9 pucéran.
Mikor a Pana elkezdett kihozni m4/3 gépeket amik ugyanazt a vázat használták mint a full frame S széria, én nyomtam egy nagy facepalm-ot és kb. lemondtam erről a rendszerről. -
jaanoo89
aktív tag
válasz
Mercutio_ #103940 üzenetére
Valószínűleg megkapja az OM-1II szenzorját és szoftveres újításait. A stabira azt pletykálják, hogy 1 EV-vel gyengébb lesz, de még így is elég jó.
Az árazása valszeg horror lesz, tudásban valahol az OM-5 és E-M1 között, képminőségre az utóbbi várható.
A napokban megfogdostam a Nikon ZF-et, nagyon rossz a fogása, nehéz és beleraktak egy pici markolatot, de pont arra jó, hogy tőrje az ujjaimat. Ahogy nézem, itt legalább egyenes az egész, talán jobb lesz megfogni.
Kíváncsi vagyok, de már nem annyira, mint régen, kevesebbet technózom. Ami nagyon érdekel, az a Live-GND.
17/1.8 remélem optikailag javított példány, csepp és porállóságra végre odafigyeltek. -
rtrace
junior tag
válasz
Mercutio_ #103924 üzenetére
"ha cropp-olni kell - főleg nagyobb látószögnél - azért jön a vízfesték a részleteknél"
Igen, de ez leginkább amiatt van, mert a közízlést és a közösségi médiás felhasználást szolgálják ki a túltolt élesítéssel és zajszűréssel, nem annyira a fizikai adottságok miatt. Igazából sokkal többet ki lehetne hozni belőlük.Pár GCam-os példa:
Mi 10 Ultra vs Ricoh GR III [link]
Pixel 8 Pro 50MP [link] [link]
Mi 10 Ultra 48MP éjszaka, kézből [link]
Mi Note 10 27MP éjszaka, kézből [link] -
ROBOTER
addikt
válasz
Mercutio_ #103924 üzenetére
Ez igaz, de "szerencsére" romlik a szemem
Az én telóm most ezt tudja 2,5x-ös optikai + 2x-es digitális (5x-ös hibrid) zoommal, 135mm eq-n.
-
ROBOTER
addikt
válasz
Mercutio_ #103906 üzenetére
Jópár éve látszik, hogy a mobiltelefon fejlesztők 100x annyi energiát fordítanak a szoftverbe, mint a fényképezőgép gyártók.
Két éve volt egy érdekes fotós szituáció. Egy bungaló sötét galériájában, a franciaágy felett volt egy ablak, ami egy tóra nézett. Lefényképeztem a fényképezőgéppel is, és a telefonnal is.
Egy 110 E Ft-os Xiaomi telefonnal olyan dinamikájú képet csináltam, amit megközelíteni sem tudtam az E-M5 III + 12-40 kombóval. Nyilván, ha készítek egy bracketet és dolgozok vele fél órát, akkor lesz belőle valami.
De ugyanez a helyzet a panorámával. Egyszerűen nem értem, 2025-ben miért nekem kell szenvednem. Kiadok egy vázért 400..800 E Ft-ot, miért nem fűzi össze nekem a panorámát, miért nem vezet végig és mutatja merre forgassam a gépet, miért nem használja ki a dinamikát több fotóval.
Mostanában próbáltam mobil RAW-ot feldolgozni. Hát... amit a gyári szoftver művel (most nem az AI hülyeségekre gondolok), azt rohadt nehéz megközelíteni egy mezei RAW konverterrel, olyan zajszűrés, élkiemelés, dinamika, szaturáció van.
Egyszer úgyis az lesz a vége, hogy kinyílik az egész börtön és lesz egy open source MILC. Nem lehet elkerülni.
-
-
schumy1
aktív tag
válasz
Mercutio_ #103871 üzenetére
Bevallom majd nem az LX100 I-et vettem, csak addig addig vacciláltam, míg szembejött a GX800 kitobival (szerintem jó áron).
Jut eszembe, tudja valaki, hogy hogy lehet kiolvasni a dolgokat a gépből (redőnyzár csapás stb.)? Mert amit neten találtam, hogy fn1-jobbra nyíl-lejátszás gomb egyszerre történő nyomása alatt kell bekapcsolni a vázat, az valahogy nem akar működni, vagy béna vagyok.
-
válasz
Mercutio_ #103775 üzenetére
Szerintem tök jó választás a GX80, nekem is az van, nagyon szeretem. Sok egyéb hasznos cucca mellett így karácsony környékén nagyon hasznos, hogy a felugró kisvakuját kézzel vissza tudod dönteni a plafon felé vakuzva. De összességében egy nagyon jól összerakott gép, én megtartottam akkor is amikor megvettem a fujit. A mai napig használom, egyetlen dolog amin időnként sóhajtozok, hogy még micro usb (a töltés miatt), de azért ez nem olyan nagy gond.
-
Grillo
őstag
válasz
Shutter shock fordult elő elektromos zárnál bizonyos beállításoknál, de egyrészt jött rá fw, ami javított rajta, másrészt nem tudom, mennyit használnád elektormos zárral.
Nekem megvan lassan 5 éve, eddig egy képen vettem észre, mikor színházban kellett némán fotóznom. De ott is lőttem több száz képet, amin nem jelentkezik. De persze előfordulhat. -
HollyBoni
veterán
válasz
Ha ennyiért akarsz akkor legyél résen, hamar el fogják vinni ha felbukkan egy. De amúgy szerintem is ez a 130-150 a reális ársáv, csak mivel pár havonta 1-2 bukkan fel, gondolom egymáshoz árazzák az emberek. Ha éppen van egy fent egy 200-ért, a másik is annyiért fogja felrakni.
GX80-ból szerintem minden héten látok eladót. -
gyapo11
őstag
válasz
Mercutio_ #103753 üzenetére
Cameradecision oldalon szoktam összehasonlítani gépeket, és a gx7 meg gx9 között kicsit több pixel, kicsit gyorsabb sorozat, semmi lényegeset nem láttam ami megérne 100 ezer Ft különbséget. 200-ért láttam most hirdetésben. Nem tudom a gyakorlat mennyire van fedésben az oldal információival.
-
Allien
veterán
válasz
Mercutio_ #96791 üzenetére
Ok, de, az eredeti terv, hogy egyszer be tudjam szerezni a Panasonic H-FSA100300E Lumix G Vario 100-300mm II POWER O.I.S. optikát... Jelenleg, újonnan 220E, amire ma még azt mondom, esélytelen... De, ha pl elmennének a maradék 2 optikáim, akkor már kb a fele meglenne... Ha, most rá ülök a kezemre, és eldobom a makrózás témát, akkor kb ott tarthatnék, hogy meg lehetne kb a teljes ár 2/3-a, azt meg már könnyebb kipótolni. A Raxnox meg rá mehet arra is...
-
Allien
veterán
válasz
Mercutio_ #96706 üzenetére
Akkor már említsük meg, ha lehet, advesphoto-n Sirui akció van, -20%...
Leitz hungária kft-nél pedig Samyang 35mm F1.4 AS UMC 4/3 objektív Samyang 24mm F1.4 ED AS IF UMC 4/3 objektív Samyang 14mm F2.8 ED AS IF UMC 4/3 objektív. -30-35% kedvezménnyel... -
Throme
veterán
válasz
Mercutio_ #96710 üzenetére
EM10 II vázhoz Jipido tartalék akksit vettem. Teszi a dolgát. Ellenben nem jár az akku csatornában olyan könnyedén, mint az eredeti.
Leszedtem a matricát, meg leheletnyire szedtem le a címkét körbevevő vékony bordából is.
Elméletileg válogatott cellák, így a gari miatt nem aggódok, persze nem ettől fog tönkremenni, ha mégis balszerencsés lennék. Olyan 10k huf volt még tavaly. Az kb a fele volt az eredetinek. Én se akartam a kínaira várni. Nikonhoz régen onnan rendeltem és egy meg is adta magát, de rendeltem másikat. Még így is sokkal olcsóbb volt, mint az eredeti.
Olynál nem voltam ilyen vakmerő, hanyagoltam a kínait. -
totálkezdő
tag
válasz
Mercutio_ #96706 üzenetére
Hogy mennyire valós, arról nehéz véleményt mondani. Ahhoz ugyanis tudnunk kellene, hogy milyen árfolyamon szerezték be az adott terméket. Egy biztos, amikor én kb. bő két hónapja (pardon, tévedtem, márciusban) vettem náluk akkumulátort, akkor az bruttó 12 ezer volt, most pedig bruttó 14 ezer. A 27 százalék engedmény persze még így is eléggé kedvező.
-
Allien
veterán
válasz
Mercutio_ #96694 üzenetére
De, totál külön kell kezelni, az af-s optikákat, meg a full manuálisakat. Pentax-n pl egy 10-15e-s smc 28mm-s, 2,8-s optika kenterbe veri ugye az alap optikát. A pana g80, 12-60-s optika nem olcsó, újonnan legalábbis. De, van, amikor egy manuális 20-30mm közötti optika bőven elegendő manuálisan... Pentax vonalon eljutottam odáig, hogy volt egy 21mm, 40mm, 100mm fixem. Néha-néha elcsábultam a zoom felé, de, aminek végül lett volna értelme, az egy kb 400E-s optika... (Pentax HD D FA 24-70mm f/2.8 ED SDM WR)
Esélytelen vennem olyat... Ezért is keresem az esetleges alternatívákat. Aggasztó pl a panánál is, asszem a 20mm 1,7-snél, hogy mókolni kell vele...
-
Lassú Víz
addikt
válasz
Mercutio_ #96614 üzenetére
Sigma 56 1.4 szerintem eléggé rendben van, és az ára sem vészes. Nagylátó oldalon Laowa 7.5, Samyang 7.5 halszem, Samyang 12, Olympus 12, Olympus 9-18, Pana 12-32. Nem minőségi a sorrend. Vagy egyszerűen meghagyni a 12-ről induló kitobit.
Egy rekeszt, AF-et vezérlő EF-m4/3 adaptert múltkor $25 -ért láttam. Nagylátó oldalra nyilván a drágább, speedbooster változat jobb. Ha legközelebb objektívet szeretnék venni, biztos szétnézek ezen a vonalon is.
-
Throme
veterán
válasz
Mercutio_ #96391 üzenetére
Mégdrágább lenne az EM10. Természetesen én is örülnék 20 MP PDAF szenzornak, csak az árcédula ugye...
Az EM5 mk3 durván drága. Lehet, hogy király váz lett, de akkor is drága.Eladás kapcsán eshettek volna az árak... ráadásul a vírushelyzet se tett jót a fotózni vágyóknak...
Mégsem volt árcsökkentés. Mondjuk egy 12-45 150-ért -
Hi!King
őstag
válasz
Mercutio_ #96284 üzenetére
Pontosan erről van szó. Az arányokat nézve minden más ennyivel nagyobb, tehát bármit is viszek, ceteris paribus 2-3-szor nehezebb lesz, és jóval nagyobb táska is kell. Amely felállás épp befér a zsebembe, az nem fog beleférni, ha bevállalom, hogy 3 obit, 1 kisállványt meg egy kis vázat viszek magammal a túrára, ami együtt mondjuk 2 kiló, akkor abból 5 kiló lesz, ami nem elenyésző, ha van még mellette egy 10+ kilós hátizsákom más cuccokkal. És igen, a FF változat nyilván jobb minőséget jelentene, illetve nagyobb fényerőt, de attól még az az opció nem létezik, hogy elég minőségben ami van, csak ne legyen jelentősen nagyobb, nehezebb.
-
aginor
veterán
-
-
válasz
Mercutio_ #96119 üzenetére
Tényleg kiáll, eddig észre se vettem, most megnéztem a sajátomon. Szerintem 2mm-nél azért kisebb, de tény hogy nincs síkban. Nekem eddig semmilyen problémát nem okozott, fel sem tűnt igazából. Lehet, hogy a gyártó is így számolt vele. Szóval, szerintem nem a te példányod a ludas, ez ilyen. Jó kis obi amúgy.
-
Lac-coo
őstag
-
Lassú Víz
addikt
válasz
Mercutio_ #95912 üzenetére
Nem, a normál akkura.
peppe79: Az akku terhelhetősége szempontjából az üresjárati kapocsfeszültség alig jelent valamit. Ennek ellenére lehet, hogy más a gond. Azt hiszem, hogy mára csak az a lehetőséged maradt, hogy együtt élsz a jelenséggel, ha a vázat meg akarod tartani.
-
csurgoi
aktív tag
válasz
Mercutio_ #95823 üzenetére
Valóban!
Már amennyiben a jogos kritika szerinted kirohanás!
Szerintem meg teljesen jogos elvárás lenne, hogy egy közel fél millás váz+obi elfogadható videót készítsen és ne egy 40 e Ft-os "játékszerrel" kelljen azt helyettesíteni.
És itt nem is ez volt a fő hangsúly, hanem a szervíz ocsmány, cinikus hozzáállása.
A gép kétszer volt bent, obikat is bekértek és megvárták még a gari lejár, hogy feltárt karral azt válaszolják, hogy tessék pénzért megcsináltatni, majd talán jó lesz.
Az Olympus 4/3 ->M4/3 átállásáról és a mostani zavaros cégeladásról már ne is beszéljek.
Mint már leírtam a vásárlót egy "cégtemető"-ként tartják nyilván Japánban.
Úgyhogy hamarosan szerintem az Olympus a használtpiacon egy nagy rakás szart sem fog érni! -
grigo
őstag
válasz
Mercutio_ #95571 üzenetére
Akkor valamilyen módon mégis szerencsés vagyok. Szerencsére kaptam most bizonytalan ideig kölcsönbe próbálgatni egy 40-150 kitobit is. Az biztos, hogy szikrázó napsütésben nem lesz rossz kirándulósnak. Érdekes, hogy a 40-150el érezhető amikor elkezd "darálni" a stabi, érzem, hogy megfogja a képet. Viszont a 30mm 3.5 makróval semmit sem érzek. Olyan mint a sony vázstabi, tudom, hogy ott van de különösebb jelét nem adja
Ez lehet azért van, mert a 30mm 3.5-nél a makró meg a nagyítás miatt úgymond redukálódik a hatása a stabinak? -
-
válasz
Mercutio_ #95522 üzenetére
és aginor is:
Gyorsan mozgó dolgokat azzal? (Az=sigma 180/3.5 macro) nagy, nehéz, igazából egy állványos obi. Ezért is van rajta állványadapter.
Én is mindenfelől azt hallottam, hogy a nagyobb munkatávolság miatt "kell" a hosszabb makróobi, de a valóságban nem nagyon vált be, legalábbis nekem. Nekem a makró az olyan ekv. 80-100 körül kényelmes, ott van a méret / használhatóság csúcspontja. Szerintem egy makró távolságnál eleve nagyon kicsi a dof, ezt nem érzem úgy, hogy kell még keskenyíteni nagyobb gyújtótávolsággal.
Az is gyakori, hogy rovarokat nem lehet csak messziről makrózni. Én ezt az esetek kisebb részére érzem igaznak. Az egyetlen, amivel a nagyon közeli (pl. 30-as olympus macro) makróobi hátrányos lehet, hogy eléggé kitakarhatja a fényt, de lehet ügyködni azért világítással.
Ma már sajnálom, hogy annak idején nem a 105-ös sigmát vettem meg.
-
jaanoo89
aktív tag
válasz
Mercutio_ #95226 üzenetére
Voltam Fuji napokon, az X-T30 nagyon jó méretű és a 23/2-re se panaszkodom, ráadásul csepp és porálló is. Össze tudnék rakni egy majdnem ugyanolyan méretű rendszert, mint amit most használok, amennyiben az X-T30 rendelkezne azokkal a számomra fontos tulajdonságokkal, amivel az Olympus a középkategóriában már 2012 óta rendelkezik. (Ibis, csepp és porállóság, nagyobb szemkagyló)
Igazából pont a váz tartott mindig is a rendszernél, a 17/1.8-t vagy teszem azt 25/1.8-t nem nehéz kiváltani ugyanolyan vagy jobb megoldásokkal máshol, csak a középkategóriás vázakat butítják rendesen, míg itt minden okosságot megkapott az E-M5 vonal is.
A képet kicsit a tegnap megszerzett 9-18 árnyalja, ez az objektív nagyon pici!! Ennek csak Canon M-ben van párja, de ott meg a többi objektívemnek nincsen.
Összességében mindig arra lyukadok ki, hogy nem hiába vagyok MFT user... szóval csak reménykedni tudok, hogy fogják az E-M5II/III formatervét, nem akarnak azon módosítani (olcsóbb is mint újra tervezni) és kiadnak egy negyedik változatot majd 1-2 év múlva, csúcs szenzorral. Felőlem a feature készlet is maradhatna ugyanaz mint az E-M5III-ban, csak tegyenek bele egy új szenzort és adjanak rá garit, aztán én úgy 2030-ig el vagyok. -
válasz
Mercutio_ #95224 üzenetére
"20/1.7, 45/1.8, 12-32, 45-150, stb."
Hát igen. A 20-as és a 12-32 megvan. A 45-öst nézegettem, épp leértékelték, de a 60-as macro-t néztem inkább. Szomorú, hogy annak a kvázi megfelelője más rendszeren 2-3x-os szorzóval megy.
45-150-ből megvan a pana, tök jó objektív, nem csak árához képest jó a minősége.Eszem nincs hozzá, hogy jó obikkal, jó szolgáltatásokkal, kicsi és könnyű, könnyen kezelhető vázakkal hogy lehettek ilyen gyengék az eladások. Az mondjuk nem segített, hogy m43 vázat FF árban adtak. Ezt a hobbista tömegeknek nemigen lehetett megmagyarázni.
-
jaanoo89
aktív tag
válasz
Mercutio_ #95204 üzenetére
jaanoo89: Szóval mégy hipszter vonalra
Ha a Fuji az, akkor igen.Számomra a DIGITÁLIS fotózást egy kicsi gép jelenti, aminek elektronikus keresője van, ahol látok mindent képi hatást ott helyben és olyan JPG pottyan ki belőle, hogy ritkán kell a RAW párjához nyúlni.
Itt azonnal le is szűkült a kör az Oly/Fuji párosra, azaz ha rosszul alakulnak a dolgok, maradt a Fuji.
Rendszert viszont nem hiszem, hogy újra kiépítek, kivéve ha a Fuji kiadna egy olyat X-Tx0 vázat, amiben IBIS van, méretre nem nagyobb a 30-astól és cserélhető szemkagylója is van, csepp és porálló. No arra és a csepp és porálló pici fix objektíveire befizetnék. Attól félek, mivel kínosan ügyelnek arra, hogy a nagyobb X-Tx-nek ne állítsanak konkurenciát házon belül, mire oda eljutunk, hogy náluk egy középkategóriás gép olyan tulajdonságokkal rendelkezzen, mint Olympusnál egy középkategóriás gép, addigra ők is bezárnak. :/ -
válasz
Mercutio_ #95169 üzenetére
illetve aginor-nak is:
Teljesen igazatok van abban amit mondotok, de a jelenlegi információk alapján, ha terveztetek volna fél - 1m közötti összeget fotós felszerelésbe tenni (hobbi célokra), akkor most nyugodt szívvel gondolkoznátok m43-ban? Mert én nem. Amellett se az EM-1 II-t, se a GX9-et nem venném meg a mai infók nélkül se ma már, ha legalább 5-6 évben gondolkodok. 4 éves a jelenlegi gépem, nem cserélem le egy másik 4 éves technikára, amikor jelen van az új. Pláne, amennyiért az EM-1 II-t adják jelenleg, szerintem az irreális. Az általad leírt 3 vázból az EM-5 III érdekelt komolyabban. De nem szeretnék most egy olyan gépet megvenni 400+ ezerért, amire 5 év múlva azt mondom, hogy de jó, eltehetem a gyártó utolsó csúcs középkategóriás gépét. Objektívet is szerettem volna (sőt, elsősorban azt szerettem volna, a váz csak másodlagos tervként szerepelt), a makrót és egy nagyobb telét vettem volna (a 300/4 csak szembejött, igazából a 100-400 leica volt amit kinéztem). Ezeknek a terveknek most szinte biztos, hogy annyi, nem teszek bele 8-900e Ft-ot objektívbe egy olyan rendszerbe, ami mindkét fő gyártója részéről most már legalábbis kérdéses.
Érzelmi alapon nagyon sajnálom őket, de racionális döntést kell hozni. Jelenleg ha nem is a platform elhagyása, de a nem-bevásárlás tűnik racionálisnak. Ha ez megfordul, boldogan bővítem tovább, de jelenleg bizonytalan vagyok.Igazad van abban teljesen, hogy nem kell sehova sietnem és vásárolni. Remélem, ezt tudom is tartani.
-
Throme
veterán
válasz
Mercutio_ #95118 üzenetére
A pentax-el úgy vagyok, hogy sokan hivatkoznak rá, hogy a kategóriában mennyivel jobb ár/érték jár vele, de szinte senki nem keresi, vagy használja, vagy már rég nincs meg, mert áttért a szarabb ár/értékű canikonra, vagy akár milcre (nem pentax-re)....
Már '11-ben is sajnáltam azt a két srácot, akik egy pentax-el, és egy sony dslr-el jelentek meg a fotóstalin, mert gyakorlatilag kimaradtak a cserélgetésből, kipróbálásból, tapasztalat cseréből...
Minden nagyszerűsége ellenére valahogy elég kicsi a közössége. Erre persze rávágják, hogy nem jó a marketingje, amivel nem értek egyet. Anno még néztem is, hogy milyen jó 5let több színben kihozni ezeket a belépő vázakat. Aztán a milcük se szerepelt jól.
Szóval nem minden a kereső méret. Persze számomra. Igaz ez múltidő, mert a kérdezőnek el lett adva a nikonja.Ráadásul Te is rosszul 'ragzod', mert az 'penteksz' ahogy egyszer olvastam a fórumon, mikor valaki kioktatott másokat
(#95123) dussy: jah vagy úgy! Azt hittem a "váltanék" még nem következett be....
.
-
válasz
Mercutio_ #95018 üzenetére
és totálkezdő:
köszi, elolvastam. Hát nagyon elgondolkodtató, főleg ahol azt írja, hogy érezhetően élesebb, mint a 20/1.7, ami nem egy béna objektív.
Csak az ár... Tudom nem egy kategória, de azért hasonló a Leica 25/1.4 és azt 175-ért látom, a 25-ös noktont meg 310-ért.
-
hibavissza
veterán
válasz
Mercutio_ #94938 üzenetére
Ha politikai okokból vonulnának ki az nem lenne kevésbé rossz hír. Szerintem az Olympust csak a profit ráta érdekli, mint bármely más kapitalista céget. Nyilatkozatukban is ezt fejtegetik. Csak azt az ágazatot szüntetik meg ami nem termel elég profitot. Magyarul kizártnak tartom, hogy olyan sok ultra nacionalista koreai fotós lenne. A többi ágazat él és virul a nácik ellenére. Én inkább azt látom, hogy a vírus miatt nem sikerült eladni az évi 6 db E-M1x vázat csak négyet és így már nincs haszon.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Mercutio_ #94837 üzenetére
Igen, Pana 45-150 volt fent aprón 50-ért, csak éppen az ezüst. Elvileg menne vele a Dual IS is.
Jó volna nekem az Olympus is 35 ezresért játszósnak meg alkalminak, ha lenne belőle, de nincs.
Ha a vadiúj (70k) árakat nézzük, akkor a Pana jobban jön ki az összehasonlításból? Elvileg a végállásba kicsavarva egy picit jobban karcol, mint az Oly. Videónál meg lenne egy olyan előnye, hogy tudja a vázon belüli lencsekorrekciót.
-
nzozz
aktív tag
válasz
Mercutio_ #94806 üzenetére
Persze, így már nem is annyira szimpatikus a történet. Eredetileg egy sima "mechanikus adapterrel" gondoltam használni (ami nem visz át semmilyen elektronikus jelet) a Minolta objektívet. Az meg lett volna 5-10 ezer Ft + 20-30 ezer Ft a objektív. Úgy azért egy sokkal elfogadhatóbb alternatíva lett volna.
-
válasz
Mercutio_ #94739 üzenetére
Direkt vettem már napellenzőt is az obira, egyébként igazad van jó ötlet, én is gondoltam erre.
A nikon szenzorral kapcsolatban biztos tévedtem, csak úgy kijött nálam, hogy régen mintha ez nem lett volna gond.
Philoxenia: igazad van erre is gondoltam, de (tudom, hogy ez az én hibám) egyszerűen nem találom ezt a beállítást a gépen (nekem úgy tűnik, ez csak jpg-ben működne mint valami "hdr" funkció, de így is jó lenne arra amire kell, rawok gépen összefűzését nem csinálnám).
Van a menüben egy iHDR lehetőség, ezzel, illetve az iResolution és egyéb funkciókkal kísérleteztem egy időben, de a jpg képminőséget nagyon rontották az árnyékos részeken sajnos.MrChris: jó ötlet, köszi, teszek fel és nézzétek meg légyszi.
-
Throme
veterán
válasz
Mercutio_ #94639 üzenetére
Nekem az nem fér a fejembe - persze lehet tévedek - hogy a decenter egy mechanikai hiba, amire szoftveres magyarázat van.
Lencse, vagy lencsék nem állnak a megfelelő pozícióban ennél a hibánál.
Ezt hogyan lehet szoftverrel, FW-el befolyásolni?
Esetleg az történik, hogy az 5 tengelyes mozgatásnál az egyik kimozdulást (fényképező ) rossz irányú szenzor elmozdítással próbálná korrigálni a váz?
Ez létezhet? -
hibavissza
veterán
válasz
Mercutio_ #94568 üzenetére
Aláírom, hogy van bennük eltérés, amit tesztábrán – az extrém sarkokban – lehet szemléltetni. Ennek ellenére tartom, ha napi használat (értelmes képek) alapján kiszúrom, hogy decenteres akkor az a fix objektív selejt. Ezért veszek fixet és nem gumit. Elvárom, hogy lényegesen jobb legyen mint egy kit obi. Persze megmagyarázni mindent meg lehet. A kereskedő akarja legjobban megmagyarázni ez természetes. Ahogy egy Pro (jelentsen ez bármely márkánál, bármely matricát) obinál, akár zoom, nem lehet decenter. Egy fikarcnyi sem.
(#94569) topikk: ahogy átfutottam csak a Voigtlanderből teszteltek többet. Meg sem mutatva az eredményt. Vagy nem láttam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GOPRO Hero 12 BLACK akciókamera sok tartozékkal
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Sigma 18-50mm f/2.8 DC DN (C) Sony E objektív + Sigma 55mm WR CPL szűrő
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Eladó Panasonic DMC-TZ80EP-S fényképezőgép
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest