Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
Új hozzászólás Aktív témák
-
tudjatok róla, hogy lett egy ilyen, köztük a fotósokra is gondolós funkcióval:
-
Mercutio_
félisten
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Ha egy obit kitben is lehet kapni, akkor annak az önálló listaára már nem igazán mérvadó, inkább a váz és váz+obi közti árkülönbség + 20-40% körüli érték a reális (aka kitből bontott obik)
Esetünkben - számomra - leginkább arra lenne jó, hogy az obi eladásával a váz+esetleges tartozékok költségét lehetne csökkenteni.
De ez azért a "bagóért" kifejezéstől messze van. Majd ha tisztán megvan egy E-M10 70k-ból szóljatok
-
MrChris
nagyúr
Eddig nekem minden váz fotón ezüstben tetszett, kézben pedig a fekete. Majd letisztul ez is

Karácsonykor megnézegettem élőben egy ezüst Nikon DF-et. Képeken jól nézett ki, élőben viszont mint egy gicstenger, kínai piaci játék, rossz arányú magas, vaskos behemót. Azaz érzés jött hogy ez csak kirakati műgép. Míg a régi filmes sokkal szemrevalóbb.
Majd kiderül kézben milyen a PenF. -
t72killer
titán
Erre utalt a "meglepi". Amúgy mobilokban találsz ilyet - persze nem 1+"-os méretben.
-
b.vr
őstag
válasz
t72killer
üzenetére
"Itt az exmor RS (BSI, stacked) lenne a király, szuper videóval és kb fél FÉ előnnyel."
hagyd már abba ezt az ámokfutást!!!
direkt meg lettél kérve hogy fékezd kicsit magad, azóta idenyomtál még két hozzászólást.. miért kell minden egyes nap 10-20szor beirkálnod - és nem is csak ebbe a topicba. -
t72killer
titán
Értem, köszi
Igen, a 269-est csak kb 9 hónapja gyártják, kérdés, lesz-e meglepi. A gx1 - OM-D páros jutott eszembe (gx1-em volt is anno), a 16MP is úgy jött be a m43 világba, hogy pár hónap eltéréssel lényegesen jobb szenzorral érkezett az omd (igaz más műhelyből, a gx1-nek pana szenzora vt).Itt az exmor RS (BSI, stacked) lenne a király, szuper videóval és kb fél FÉ előnnyel. -> nem mellesleg Panáéknak a GH5-be is kéne vmi ilyesmi, ha nem GH4 facelift-nek akarják hívni az ideji csúcsgépüket.
-
.mf
veterán
válasz
t72killer
üzenetére
Eddig nem volt se hír, se pletyka új szenzorról, valószínűsíthető, hogy ugyanazt az IMX269 szenzort kapja, mint ami minden valószínűség szerint a GX8-ban is van, és az sima Exmor, nem pedig BSI-s Exmor-R.
Nem lehetetlen, hogy egy még nem bejelentett szenzort kap, csak elég kicsi az esélye, hogy a Sony hirtelen előrukkolt még egy 20 Mpx-es 4/3-os szenzorral, amikor a másik is épp, hogy csak boltokba került. -
|AP|
veterán
egyébként meg csúnya és bazári ez az új PEN, de full feketében nem lesz ez olyan vészes, még az az ocsmány pattanás sem lesz olyan feltűnő az elején

-
.mf
veterán
Igaz, bocsánat. T72-nek néha sikerül kicsapkodnia a biztosítékot.
T72: a PL3 / P3 --> EM5 / PL5 / P5 váltásnál a régi, már elavult (Panákban időközben már le is cserélt) 12 Mpx-es Pana szenzorról a kiválóan sikerült Sony szenzorra váltás tényleg óriási minőségi ugrás volt (főleg közép- és magas ISO zajban), de ilyet most hiába vársz. A 20 Mpx-es szenzor nem sokkal jobb, ld. pl a Cameralabs tesztet a GX8-ról: felbontásban kicsit jobb, zajban viszont kicsit rosszabb.
"In my tests the GX8 captured finer real-life detail than existing 16 Megapixel Micro Four Thirds bodies, but the difference could be quite subtle at times and also demanded high quality lenses set to optimal apertures. Packing more pixels onto the sensor also had a minor negative impact on noise levels at higher sensitivities, but again it was subtle. I personally wouldn't choose - nor indeed discount - the GX8 based on this fractionally higher resolution or fractionally higher noise."
Szóval, mivel alig rosszabb, lehet még értelme "régi szenzorra építő vázba pénzt lapátolni", ha pl. a Pen-F megjelenésével csökkenne az EM5m2 ára (remélem, mert most egy kicsit borsos).
-
törölt tag
válasz
trlala
üzenetére
Uhh, kicsit sok lett ez, pedig reménykedtem benne, hogy jön egy normális PEN, de...
Ez nagyon drága lesz, és nem is valami szép sajna. Oké, új technológia meg minden, de azért mégis. Akkor már inkább gyúrnék egy GX8-ra, az még egész szép is, de igazából nem nagy előrelépés a mostanihoz képest (a stabi az lenne, de ahhoz cserélni kellene az összes üvegem is). -
.mf
veterán
válasz
t72killer
üzenetére
T72+Trlala, lol, a pár hsz alatti pálfordulás új rekordjára gyúrtok?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Az előbb még rajongtatok érte, most meg miután a többieknek nem tetszett, már egyből ti is szidjátok?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Továbbra is inkább EM5 formában kérném a beltartalmát, de ha egy feketét odaadnának (az talán egy fokkal kevésbé látszik bazárinak), én nem sértődnék meg
Eddig se tetszett, ez most se változott, a gomb- és tárcsa-elrendezéssel se értek egyet, de külseje nálam nem a fő szempont, a technika és a fícsörök úgy tűnik rendben lesznek, és még bőven elég kezelhetőnek tűnik.Trlala: "Ezek a kilógó bisz-baszok, ha gagyi (mű)anyagból vannak (lásd e-m5 I tárcsái), akkor az kuka"
Oh, tényleg? Várjál, szólok a sarkkört és trópust bármi gond nélkül megjárt, több bringás esést és egy csúnya motorbalesetet túlélt EM5-ömnek, hogy ő valójában kuka, bocs. Mert nem fémbű' van, valami fotel-fotós megmondta.
Komolyan már, kabaré... Feladatát gond nélkül ellátja. Ezek az óriási bumszli tárcsának csúfolt hengerek meg nekem nem tetszenek, azt a kicsit is simán tudom kesztyűben használni, annál csak kicsit nagyobb is elég lett volna.T72: "Nem is estem tőle hasra, venni nem vennék. Csak m43-tól megszoktam, hogy olcsóbb a nagyobb formátumú rendszereknél."
Ezelőtt pár hónappal még mintha az A7R2-re és A7m2-re lettél volna teljesen rágyógyulva...
Nem tudom, mit szedsz, de jó cucc lehet. Látom a félrebeszélés és bőbeszédűség (ezen az oldalon 22 hsz-ből 6 a tiéd) a mellékhatásai között van. Az APS-C nagyobb formátumú rendszer, mégis a top vázakat (pl. D7xxx, Dx00, 7D szériák) leszámítva (de néha akár azokat is beleértve) rendszerint olcsóbb volt. A m4/3 nem az olcsóság céljával jött létre. -
rumos14
nagyúr
4k videó lesz ebben a szépségben?
mikrofon bemenet? -
szaby_gyerek
tag
Ójajj, ez tényleg egy kicsit túlzó lett. Korábban a retro hullámból az elegáns megoldásokat emelték át. De ez most túlkapásnak tűnik. És tényleg, a bekapcsoló tárcsa teljes fail, meg art ART tárcsa is lehetne valami más funkcióval. Meg úgy minden tárcsa, gomb lehetne egy kicsit kisebb. Emellett meg jó látni, hogy rengeteg fém van rajta, evf, új szenzor. Rárakunk egy 17mm-st és lehet menni vele hipszterkedni.

-
|AP|
veterán
a legviccesebb (legszomorúbb) részlet továbbra is a bumszli tárcsa az elején aminek a funkciója.... dobpergés.........ART filters

Kicsit menthetnek ezen a szégyenen, ha átprogramozható lesz, de jól leírta a rumorson kommentben valaki. Ezzel az egész gépnek "Beginners camera for $1500" érzése lett... -
-
t72killer
titán
válasz
trlala
üzenetére
Nyilván 1500€-ért nem műanyagból lesz, attól függetlenül gáz. Egyrészt a módválasztó környéki tumultus, a másik oldalon pedig a kb táncteremmel rendelkező bekapcs gomb. "vakon" kezelve bekapcsolni tuti be tudod majd a kamerát, de bármit állítani rajta kb nagyítóval kell.
-
trlala
aktív tag
Azért még ne ássuk el! Nagyon sok múlik az anyaghasználaton. Ezek a kilógó bisz-baszok, ha gagyi (mű)anyagból vannak (lásd e-m5 I tárcsái), akkor az kuka, de ha jó minőségűek, az esztétika csak ízlés kérdése.
-
Studi
veterán
válasz
t72killer
üzenetére
Ez nekem nagyon nem jön át.
Több olyan részlet is van rajta, ami önmagában sem tetszene, de így együtt kifejezetten összehánytnak tűnik számomra.A bekapcsoló rettenet. Mellette a kukucska púpja szörnyű. Dioptriakorrekció? pattanása az EVF mellett hogy néz már ki? Módválasztó tárcsa alatt mi az a kar? Hátsó tárcsa simán rút. Elöl az a hatalmas ezüst pattanás szóra sem érdemes. Cserébe megint buktuk a vázon a vakut.
Pozitív oldalon a kiemelt expo korrekció tárcsát tudnám felhozni, meg hogy lehet használni az oldschool drótos kioldókat.

-
trlala
aktív tag
Új képek, az új Penről:
http://www.43rumors.com/ft5-first-real-worl-images-of-the-new-pen-f/ -
t72killer
titán
Most néztem a naptárra, már csak 7 strigula és PEN F bejelentés
Remélem a VIP példányok már a tesztelőknél vannak és a beltartalomról is lehull a lepel. -
G@ß!
őstag
Sziasztok!
Kérném a segítségeteket.
A fórumon olvasottak, és a fényképezőgéppel tapasztaltak alapján próbálgatom beállítani Panasonic GX7-es fényképezőgépemet.
Két egyéni beállítást használok (mindkettő manuálon):
1., állókép:
- fotóstílus: STD (zajszűrés: -5)
- 4:3 RAW
- elektronikus zár bekapcs.
- SRGB
- stabi: kikapcs. kültérben, bekapcs. beltérben
- AFS.
2., mozgókép:
- fotóstílus: STD (zajszűrés: -5)
- 4:3 RAW
- elektronikus zár kikapcs.
- SRGB
- stabi: kikapcs. kültérben, bekapcs. beltérben
- AFC.
De valahogy az elektronikus zárral történt képek mégse olyanok, amilyenre vágyok (kicsit mosottak).
Obi: 20 1.7.
Van valami ötletetek?
Egyáltalán jó irányba indultam a fenti beállításokkal?
Üdv.
G -
qpakcovboy
őstag
Érdekel valakit 8000-ért egy CBG-6 Tatyó?
-
Studi
veterán
Egy apróságot osztanék meg veletek: 60-as macromra bő egy éve vettem JJC napellenzőt. Szép, jó, csak egy kicsit zavart, hogy fordítva nehezen megy fel az obira. Ámde sebaj, legalább nem került tizenezrekbe, mint a gyári.
Nemrég néztem valakinek a kezébe a gyárit, hogy az milyen f@sz@, hátrahúzható, mint afityma40-150/2.8 napellenzője. Nosza, el is kezdtem túrni a netet, mígnem azért arra jutottam, hogy csak vetek egy pillantást a sajátomra: láss csodát az is visszahúzható.
Szóval nem is kell szembe felerőltetni, ahogy én tettem.
Egy év alatt csak megtanulom egy napellenző használatát.

-
t72killer
titán
Teljesen igaz
- az eddigi fw-ekre mimdenképp. Hogy mi lesz a nagy wi-fi kontrollálható világban, másik kérdés, itt esetleg felmerülhet sebezhetőség (ép eszű implementációnál nem).Leginkább az obi-kompatibilitás dolog érdekel, konkrétan a fókuszvadászaton való javítás - bár a ca-profil update-nek is örülni kell, ha az embet jpg-t is lő - márpedig olyval lő
. -
Studi
veterán
válasz
t72killer
üzenetére
Egy fényképezőgép firmware-jét kár összehasonlítani oprendszerekkel, vagy kiforratlan hardware-ek firmwarejével. Az Olympusnál/Panánál stabilitási probléma egyáltalán nem merül fel, teljesen fölösleges emiatt várni a következő frissítést.
Funkciókat adnak néha hozzá, vagy új obikkal való kompatibilitáson csiszolnak, de más nemigen szokott történni. Nem Android ez, hogy tűkön ülve kelljen várni a 9.0-át, meg 11.8-at, és lesz@rozni mindent, ami előtte volt. 
-
t72killer
titán
-
t72killer
titán
Olvasgatom az e-m10ii tesztet, "A korábbi három- helyett mostmár öttengelyes a stabilizátor, ami ha nem is teljesen egyezik meg az E-M5-ben találhatóval, mindenképpen komoly előnyt jelent az elődhöz képest, a gyártó szerint akár 4 fényértéknyit is." -> a gyakorlatban is igaz, h gyengébb az m10ii-ben az IBIS, mint az m5ii-ben? Ill mennyit bukik az ember a "tökéletes", állványról önkioldóval lőtt képhez képest élességben?
-
Lassú Víz
addikt
válasz
t72killer
üzenetére
Nincs filmes megfelelője.
A gép úgy rakja össze az egyedi képeket, hogy pixelről-pixelre ahol több fényt kapott az új mint az összegzett, ott az összegzettben az újra cseréli a képtartalmat, a többi helyen nem módosítja, tehát nem összegzi mindenhol a fényt, ahogy egy multiexpónál történik. -
t72killer
titán
válasz
madgie
üzenetére
Ilyesmit legalábbis különböző expóidejű multiexpóval hoztam össze a filmes korszakban - persze az öreg fe10-nél szó se volt automata beállításról meg kávézásról közben

-
t72killer
titán
válasz
Lassú Víz
üzenetére
Jogos, ritkán harapok szoftveres trükkre, de ezt én is ki tudnám használni
Vicces, hogy a jóöreg filmes időkben bőven használtam - ott ugyebár egész egyszerűen nem tekerte tovább a filmet az ember és kész.#72816:, " jóval gyorsabb váz." hm? Az E-p5-ben Truepic VI van, az em10-ben VI, nem az utóbbinak kéne gyorsabbnak lennie

-
Schanyee
senior tag
válasz
shouryuken
üzenetére
én e-p5öt választottam az em10-el szemben. Nekem előny volt hogy valamennyire meg lehet fogni és hogy jóval gyorsabb váz.
-
MrChris
nagyúr
válasz
shouryuken
üzenetére
Csak vicc volt, Olympusra jellemző hogy kb kategóriától függetlenül belerakja az újdonságokat az épp megjelenő modelljébe, így kap a light-os modell olyan ficsőrt ami jobb mint az aktuális csúcs. Azért persze súlyozza a dolgokat.
-
t72killer
titán
válasz
shouryuken
üzenetére
Az 5tengelyes stabi miatt előrébb van az em10-I-nél is fejlettségben. Nemhiába drágábban szokott menni annál, szvsz nála csak az em1, em5-II, em10-II jobbak.
-
MrChris
nagyúr
válasz
shouryuken
üzenetére
Ha kijön a Pen-F akkor az már csak egy őskövület fostalicska

-
shouryuken
senior tag
E-p5 fölött már ennyire eljárt az idő?
5 axis stabi, wifi, dönthető lcd és 140-ért árulják kitobival??
Ha nem hiányzik az evf, akkor mi a hátránya mondjuk em-10-el szemben? -
.mf
veterán
Miért ne lenne? A matek stimmel:
16 x4 = 64 MPx RAW, és ebből 40 MPx jpg -- ami 2.5x a 16-hoz képest.
20 x4 = 80 MPx RAW, és ebből 50 MPx jpg -- ami 2.5x a 20-hoz képest.
A kérdés az, hogy sikerült-e a folyamat sebességén javítani. Az EM5m2-nél 1 kép kiolvasása 1/20s, mindebből 8 db (ez már 0.4s), és közte még a szenzort is mozgatja. Így túl hosszú ahhoz, hogy a.) kézből kitartható legyen b.) stúdión kívül is használható legyen, ne mozduljanak be ágak, fűszálak, hullámok. Amit még tehetnének, az az, hogy a 8 db helyett 4, amivel ugyan maradna "csak" 16 / 20 Mpx, de ellenben élesebb, moiré-mentes lenne a kép, és talán még kézből is ki lehetne tartani.Engem inkább az a többi új fícsör érdekel, amit rebesgettek (csillag-követés, lécci-lécci
), a hi-res módot már ismerjük. Meg az, hogy ezek mikor jönnek át az OMD-vonalba is. Illetve, hogy az EM5m2 árát mennyire nyomja majd le (ráférne, csak a váz még mindig drágább, mint amennyi az EM5 volt kitobival megjelenés után ennyivel). A Pen-F 1500 EUR-os ára miatt egyelőre nem kísért túlságosan. -
tacto
aktív tag
Pletykaszinten 50 mpixeles lesz uj pen hi-res modja. Erdekes irany, ha igaz...(?)
-
t72killer
titán
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Kihagytam - nekem nem feltétel a kereső, a minőség/újra eladhatóság inkább

-
t72killer
titán
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Nálam mondjuk a "fogás" fotógépnél nem kritérium - sem az evf, úgyh ellennék én a kisebb vázzal is - sőt, előny, ha könnyebb. No, meglátjuk, viszem amelyiket kapom
.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCÓ! HTC VIVE Pro 2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Dell Latitude 5455 14 FHD+ üzleti notebook - Qualcomm X Plus X1 16GB DDR5 512GB SSD W11
- Alienware 17r4 olvass
- PS Plus előfizetések kedvező áron
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Legalább valamiben toplistás lehetek

A kérdés csak az, hogy mikor.
Igen, a 269-est csak kb 9 hónapja gyártják, kérdés, lesz-e meglepi. A gx1 - OM-D páros jutott eszembe (gx1-em volt is anno), a 16MP is úgy jött be a m43 világba, hogy pár hónap eltéréssel lényegesen jobb szenzorral érkezett az omd (igaz más műhelyből, a gx1-nek pana szenzora vt).

Ez nagyon drága lesz, és nem is valami szép sajna. Oké, új technológia meg minden, de azért mégis. Akkor már inkább gyúrnék egy GX8-ra, az még egész szép is, de igazából nem nagy előrelépés a mostanihoz képest (a stabi az lenne, de ahhoz cserélni kellene az összes üvegem is).
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Eddig se tetszett, ez most se változott, a gomb- és tárcsa-elrendezéssel se értek egyet, de külseje nálam nem a fő szempont, a technika és a fícsörök úgy tűnik rendben lesznek, és még bőven elég kezelhetőnek tűnik.

, nálam a szoftver-oldalról a fő követelmény, hogy a firmware rendben/bugmentes legyen és használhassam a jól bevált stratijaimat.
A gép úgy rakja össze az egyedi képeket, hogy pixelről-pixelre ahol több fényt kapott az új mint az összegzett, ott az összegzettben az újra cseréli a képtartalmat, a többi helyen nem módosítja, tehát nem összegzi mindenhol a fényt, ahogy egy multiexpónál történik.