Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrChris
nagyúr
válasz
Black_Sheep
üzenetére
Nehéz lesz új G5-re vevőt találni, használtan 60-ért se nagyon kellendő.
-
hito
nagyúr
válasz
tuctuc
üzenetére
Hosszútávon meggondolandó, de nagyon rágyorsulni nem fogok a témára. Minden szempontból (képminőség, 2in1, fényerő) ezek szerint picivel jobb megoldás lenne, mint a 14-42+45-150, kivéve persze a tele végét, de az már nem olyan nagy különbség.
MrChris: faxa
Egyébként nem megoldás. Ilyen gyújtótávval nincs fix, pláne nem OIS-szel
Marad a manuál 
-
-
MrChris
nagyúr
Ha nagyon muszáj lenne akkor ajánlanám így, ezen az áron. A többi kitobi is magában szinte többe kerül mint kitben. Ha valakinek most és új kell akkor ezt megszívta, fizetnie kell érte.
(Azért hozzá tenném (most néztem vissza) hogy a forint az euróval és a többi valutával együtt gyengül a font/dollár/frankhoz képest, míg a többi évek óta egy kis sávban mozog. Valahogy ezek a pénzügyek mindig ellenünk dolgoznak, mint pl a dollár euro árak 1:1-ben történik)
-
hito
nagyúr
Sajnos tényleg határeset. Ezzel a viszonylag régi vázzal nem valószínű, hogy nagyon megérné megvenni. Inkább nézegetek használtba, jobban járok valószínűleg.
Kitobit meg passzolom. Már most nem tudok vele létezni, gyenge nagyon. Nem kellett volna rátennem az 1.8-as FD Canon lencsét, most semmi bajom nem lenne vele
-
jmakk
őstag
Azért én erre rákérdeznék vagy megnézném, nem elírás-e véletlen. A neve alapján az, viszont a G5-t egy évvel korábban adták ki, mint magát ezt az obit, nem hiszem, hogy kitben együtt csomagolva lennének. Ha igen, akkor tényleg jó vétel.
MrChris: most az obit nem kapod meg 330GBP alatt és az erősen 140e. És főleg azért mert 20%-t romlott a forint a fonthoz képest.
-
hito
nagyúr
A zoomtartományt leszámítva érdemes a Panasonic 14-140 obiba gondolkozni 14-42 II helyett? Szebb, élesebb képe van valamivel, vagy ugyanaz a kategória a zoomtól eltekitve?
-
t72killer
titán
Nem lomboztál le
Nyilván egy modern szenzornál egy zsáknyi művelet van már hardverszinten is (deBayer, ADC, stb...). A "szálkásítás" a szálka a szememben nekemis
. A default is lehet néha sok - pl goprónál szeretik kicsit eltúlozni ezt, nekem az első dolgom volt minimumra venni. -
válasz
t72killer
üzenetére
nem szeretnék senkit sem lelombozni, de minden képnél, amikor feldolgozod a raw-t, döntened kell az élesítésről. ami függ attól, hogy mi az output, printer, web, fáccse, mittomén. és amikor defaulton hagyod, akkor is van élesítés, a default.
(persze a szálkásra húzott élesítéstől én is falnak megyek
, de tényleg lehet és kell is azt jól is csinálni) -
válasz
hibavissza
üzenetére
Számtalan minőségi üveg van, ami kellően éles. Tény hogy a júzerek 90%-a rémes szokásokkal rendelkezik: szarrá élesítik a zajt és megspékelik még egy kis ultrabrutál szaturációval és mikrokontraszttal. Szerencsére mi nem ilyenek vagyunk.
-
t72killer
titán
válasz
hibavissza
üzenetére
Szoftveres élesítgetéstől a hajam égnek áll. Slusszpoén, amikor tűéles képalkotást tudó rendszerekből kinyert videókat/fotókat annyira utánhúznak, hogy még smirglire rajzolva is jobban mutatna a téma

-
hibavissza
veterán
Legalább 3 év mft-zés után rá kellett jöjjek, hogy a natív üvegek karakterét kiöli az élesítés. Sterilizál. Még maszkolva is. Egész egyszerűen kerülni kell mint a pestist.
-
este 8 felé én is lehet betévedek egy sörre...
-
Mercutio_
félisten

-
Mercutio_
félisten
Skacok nem lehetne, hogy ezt valami videós topic folytassátok?

-
vape1
csendes tag
Gondolom auto limiter/compressor van a GH2-ben, aminek ha nem tudod állítani a release time idejét (vagyis kb. hogy egy erősebb hanghatás után mennyi idő alatt állítsa újra a jelszintet) végig "pumpálni" fog a hang a videó alatt.
Egyébként szerintem is egy külön felvevő a legjobb megoldás, ha normális minőséget akarsz. Ha koncertet videózol, és a helyed is változtatod, akkor a hangosítástól függően (milyen láda hol van) a hangerő arányok is változnak folyamatosan. Dinamikus mikrofonnal a mélyed meg magasad nem igazán lesz jó minőségű, kondenzátor mikrofonhoz meg kell valami mobil fantomtáp megoldás... Egyértelműen legegyszerűbb egy H1, vagy valami hasonló megoldás, ami sztereó kondenzátor mikrofonnal viszonylag jó hangot tud felvenni. Egy használt H1 kb annyi, mint két ugyanilyen minőségű kondenzátor mikrofon.Nekem egy kis Tascamom van, azt koncert előtt lerakom a hangosítónál a keverőpult mellé, és koncert végén meg összeszedem. Közben lehet videózni, esetleg más számok alatt tömeget/helyszínt venni, és egy kamerával is egész jó felvételt lehet összerakni. Vagy felveszed GH-2-vel a koncertet, és közben egy sima vonalbemenetes mp3 felvevővel felveszed a keverő hangját is. A GH2 közönség+koncert + a keverő direkt hangjából - ugyan fázis szempontjából problémás - de youtube-ra bőven elegendő amatőr hangot lehet rakni a videó alá.
A jó hangfelvétel és annak a lekeverése meg egy más műfaj, ha jól akarod csinálni, ugyanúgy bele kell tanulni, mint a videóba vagy a fényképezésbe.

-
hito
nagyúr
válasz
MrChris
üzenetére
Jaaa, nem ragaszkodok én ehhez, sőt. Csak már annyira ajánlották itt, hogy mondom akkor megnézem hogy működne ezzel. A túlvezérlem alatt pontosan mire gondolsz? Egyébként én is sokkal inkább párolnék egy sima mikrofont, nem kell nekem ilyen profi eszköz. Csupán annyit szeretnék elérni, hogy testesebb basszusom legyen, amit úgy látom egy jó minőségű külső mikrofonnal meg lehet valósítani.
asdf_: jogos. 48kHz/192kbps-al rögzít a GH2. Jártam már "jól" vele. Csörgőnél minden egyes rázásnál lefojtotta a hangot
Nem tudom, hogyha visszavettem volna az érzékenységet, akkor is ezt csinálta volna, vagy nem. Utólag erre már nem fogok rájönni. 4 állásban állítható az érzékenység és van visszajelzés. -
asdf_
veterán
De ha egy jack-kel összekötöd és simán külső mikrofonként használod, akkor már csak analóg hanganyagod lesz, lévén a jack nem digitális jeltovábbító eszköz.
??? A ketto kozti kulonsbeg, hogy amig a kuslo rogzitovel biztosan tudsz felveteli szintet szabalyozni es velhetoen eleg sok lepcsoben is, valamint valoszinu siman rogzit 48 kHz 320 kbps-ben hangot, addig ha kulso mikrofonkent -ha van ilyen modja a rogzitonek, hogy csak atmegy rajta a jel (a fules kimenete nem ez!)- befarkalod a gepbe jack-en, akkor mar a fenykepezogep rogziti a hangot, amivel vagy jol jarsz, vagy nem (jellemzoen nem). Mert a fenykepezon vagy lehet rendesen felveteli szitnet szabalyozni, vagy nem, egyaltalan, van-e normalis visszajelzesed a szintrol, vagy csak ugy mutatoba valami, aztan a fenyekepezo limiterje mikor, es mennyire avatkozik be es teszi tonkre a rogzitendo hangot, es nem mellesleg, milyen minosegben kepes rogziteni (most nem gugliznam ki az adatlapbol)? Mert ha mondjuk 44.1 kHz 128 kbps sztereoban, akkor biza nem kulso mikrofonkent kene hasznalni a cuccot, hanem felvetelnel legalabb egy tapssal csapozni, es majd kesobb editalas soran a hangrogzito altal rogztitett hangsavot bepofozni a video ala (meg persze beszinkronizalni). Es persze kurvara figyelni ra, hogy innentol kezdve ket record gombot kell nyomkodni, meg ket stop gombot. Ha a fenykepezo kepes normalis hangrogzitesre, akkor az elozo ertelemszeruen targytalan.
-
MrChris
nagyúr
-
-
törölt tag
válasz
pilóta
üzenetére
Gondolom úgy, hogy a jack kimeneten analóg jel jön ki, mivel az egy sime füles/vonalkimenet, tehát a zoom előbb csinál magának egy AD konverziót, ezt rögzíti a tárhelyére, és mellette egy DA konverzióval kitolja a jack kimenetre. Gondolom. Legalábbis amikor kipróbáltuk, akkor így működött.
-
hito
nagyúr
válasz
MrChris
üzenetére
Nem gáz, csak élőzenére egy kicsit kevés. Testesebb basszust szeretnék elérni, amihez vagy utómunkázom a felvételt, vagy veszek egy külső mikit.
Persze, az digitális. De ha egy jack-kel összekötöd és simán külső mikrofonként használod, akkor már csak analóg hanganyagod lesz, lévén a jack nem digitális jeltovábbító eszköz.
-
Mercutio_
félisten
Ha valaki csatlakozna ma 5-ig jelezze, és iratkozzon fel a listára
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
hito
nagyúr
válasz
rumos14
üzenetére
Igen, én is erre tippeltem. Elvész sajnos, mert ez esetben analóg anyagot fog rögzíteni, szemben a saját digitális jelével. Ha USB-n össze lehetne őket kötni és így tudna együttműködni a GH2-vel, az lenne az igazi jóság. Utómunkázni sem kéne és digitális anyag kerülne rögzítésre.
-
hito
nagyúr
válasz
rumos14
üzenetére
Ez a Zoom egyébként használható simán külső mikrofonként? Arra gondolok, hogy kábellel jacken keresztül rákötöm a GH2-re és a videófelvételen az ezzel rögzített hang lesz hallható. Arról szó sem lehet, hogy ez veszi fel a hangot, GH2 a képet (plusz a saját mikijével a hangot) és utána nekem kelljen ráheggesztenem videószerkesztővel a Zoom-mal memóriakártyára felvett hangot a GH2 videófelvételére. Vagy kezeli rendesen külső mikrofonként, vagy nem alternatíva számomra.
-
hito
nagyúr
válasz
MrChris
üzenetére
Na update: megnézte és elírta a típusát. Ez nem a DMW-MS1E, hanem a VW-VMS2E

Ez meg ha jól látom inkább videokamerákhoz lett gyártva. Ettől függetlenül használható vajon a GH2-vel? Illetve kérdés, hogy érdemes-e. Jobb-e vele számottevően, mint a beépített mikrofonnal (bár valószínűsítem igen).
-
hito
nagyúr
válasz
MrChris
üzenetére
Azon nem csodálkozom, azon viszont annál inkább, hogy a mikrofonnak 3.5-es, amikor mindenhol az szerepel (pl. 5.oldal), hogy 2.5-es

Vagy a tulaj tudja rosszul, vagy neki valami spéci kiadás van ebből, de váltig állítja, hogy az bizony 3.5-es, normál csati, nem 2.5-es.

"Az átalakítóval elég buta volt." Ez azt jelenti, hogy hallhatóan rosszabb volt, rendesen érzékelni lehetett a veszteséget?
-
hito
nagyúr
Hat nem is a jack fogja naftaval ellatni, hanem a vakusaru
Talaltam egyebkent egy ilyen Panasonic mikit 10eFt-ert. Annyit boven meger, ugyhogy tema letudva. Mar csak azt nehezmenyezem, hogy GH2-hoz is irjak ezt a fajtat, amikor ez 3.5-es, GH2-n a bemenet meg 2.5-es. Remelem az atalakitoval nem lesz szamottevo vesztesegem 
-
"...ami nem igényel saját energiaforrást..."
Vigyél magaddal egy keverőt, az ellátja fantom táppal a kondi mikrofonokat a 230V-os tápfeszültségéről.

Szerintem nincs, mivel a fényképezőgépek levő jack csatlakozó nem mikrofon tápellátására lett tervezve. A dinamikus mikrofonok meg nem jobbak, mint a gépek beépített mikrofonjai.
Szerk: a mikrofonokra és a hangtechnikára van egy bizonyos szintű "rálátásom", de (fényképező)gépekhez sosem kerestem még mikrofon, mivel nekem ez nem igényem.
-
hito
nagyúr
válasz
üzenetére
Nézegettem régen, de maradnék a sima, mezei külső mikrofonnál

Econ: köszi.
A szokásos rosszindulatú, odaszúró felhang és megjegyzés nélkül gondolom nem esett volna olyan jól a post. Hiába bújtatod smile és jókívánság mögé a dolgot, attól még rosszindulatú marad
De semmi baj, már megszoktuk. -
törölt tag
"GH2 lett a vege az utkeresesnek
"Mondtam én, hogy Pana lesz belőle.
Az "útkeresés" akkor lett volna igazán elmélyült, ha már nem kell feltenned a fotózás legalapvetőbb ismereteire vonatkozó kérdéseidet, így inkább csapongásnak nevezném, ami végre nyugvópontra ért.
Sok örömöt az új géppel! -
hito
nagyúr
Van valakinek jártassága a külső mikrofonokkal kapcsolatban? GH2-höz kéne valami jóféle. Panasonic DMW-MS1E gyári mikit néztem, de elég költséges kiegészítő, 40 körül lehet hozzájutni. A másik bajom vele, hogy ceruzaelemmel működik. Nincs olyan alternatívája ennek a mikrofonnak, ami nem igényel saját energiaforrást, illetve valamivel költséghatékonyabb? Természetesen nem a minőség rovására, akkor inkább megfizetem ezt, meghallgattam youtube-on és elég megnyerő a teljesítménye

-
asdf_
veterán
válasz
Muerte68
üzenetére
grigo az biztos hogy nem a kártya foglalja a legtöbb helyet

Nem, de aztan nezd meg, telefonoknal is egy rakas bazinagy tepsi telefonba is nanosimet kell rakni.... Es ott az egyik oldalon kokemeny 3 millimeter, a masikon meg 4 mm a nyereseg. nincs 12 mm2, es erre kepesek voltak egy uj meretet feltalalni

-
madgie
titán
válasz
scarabaeus
üzenetére
Jó lett

-
scarabaeus
őstag
11 éve nem jártam regéci várnál. A szombatra beígért naphosszat napsütés itt az északi vidéken kissé késve kezdődött, de legalább hangulata volt:
Előbb a felhők, később az akkorra megérkező csoportok miatt várakoztam, aztán amikor már épp csak nyolcan voltak a déli csücsök kilátóhelyén, közvetlen közelben, jó pár kép készült ehhez a panorámához, hogy végül ne sérüljön ott személyiségi jog és egyúttal meglegyen a mozgásuk közben kitakart háttér is (a sziklán üldögélve nézelődő pár meg amúgy is háttal volt, és illett is a már-már kihalttá tett helyszínbe). Az Autopano Giga eléggé egyszerűvé teszi a népek panorámáról való lerobbantását, alapból is működik benne a szellemirtó eljárás, viszont az egyedi, már rétegekké transzformált képeken rábökve egy-egy pontra, hogy ez kell / ez nem kell maszkolás nélkül megoldja a fennmaradó részt.
Nagyot épült a vár, amióta nem láttam:

Gömbpanoráma, a 360citiesnél a javaslatomra mostanra bevezetett szövegbuborékos jelölők kihasználásával.

-
Lassú Víz
addikt
válasz
üzenetére
Nagyon csodálkoznék rajta, ha nem lenne. Eddig minden Olympus vázam tudta, beleértve a tükrösöket is. Tedd az ISO-t fixre, és rögtön fogja mutatni, egyébként meg tartja 0-n amíg az érzékenységgel le tudja követni. A kijelzőn is a Live View Boost opció függvényében tudod látni a várható végeredményt +-3EV eltérésig.
Info gomb segít, és a live view info beállítást is nézd meg! Komponálás közben is van kiégett/bebukott részek mutatása.
-
törölt tag
A fotó elkészítése utánra gondolsz? Végülis a semminél az is több, mert elsőre nem mindig látszik a kompozíción, hogy mennyire sikerült a fénymérés, főleg ha a hátsó képernyőn, csípő mellől próbálok fotózni.
Lassú Víz: Köszi
Biztosan van, csak annyira sok a beállítás rajta, hogy még azt sem találom meg néha, amit már párszor átállítottam, nem hogy új dolgokat. -
törölt tag
Nem a külső méret csökkentés miatt, hanem hogy belül jobban el tudják helyezni, mondjuk annyival nagyobb akksi, vagy akármilyen más elektronika.
Viszont, hogy kicsit inkább on-topic legyek: régebben a a Canon gépemen emlékszem egy olyanra, hoyg M módban kitett egy expozíciós segédet a kereső aljára, hogy szerinte mennyire lenne a beállításaimmal alul-, vagy túlexponált a kép, ilyen van EM10-en?
-
grigo
őstag
válasz
üzenetére
Végigtapizva a milc kínálatot én már nem érzem igényét annak, hogy további helyet nyerjünk. Így is már olyan kicsik a gépek hogy sok esetben nem találtam fogást. És bár a technológia fejlődik de nem tudom mi olyan van aminek még hely kellene.
A kártyákkal sokkal nagyobb bajom az artisjus matrica :-(
-
törölt tag
válasz
Muerte68
üzenetére
Igen, mondjuk kint a hegyekben fotózgatás közben cserélni nem olyan kellemes, de mondjuk azért tegyük hozzá, hogy ha bedob az ember a gépbe egy 128-as kártyát, akkor azért azt ritkán kell cserélgetni. Nekem most egy 32-es van, de erre is ráfér valami 1700 fotó raw+jpeg módban

-
Muerte68
addikt
válasz
üzenetére
Pld a Samsung mini-már átállt (mondjuk lehet nem lesz hosszú életű ha a samu feladja
)meg még egy két kisebb milc-ben már ez van.Szerintem pont a kicsi mütyür méret miatt nem erőltetik sok fotós nem tartja könnyen kezelhető -nek főleg csere közben könnyen elszórható
-
törölt tag
Mondjuk a hibalehetőség valós: két napja használok microSD+adapter párost, de már volt egy "card error" az egyik bekapcsolásnál. Ez elég kellemetlen, ha nem előre tervezett és beállított témát lő az ember, hanem spontán kell a gépet felkapni.
Egyébként kíváncsi vagyok, hogy (főleg a MILC-eknél) mikor állnak át a microSD használatára, annyi hely megspórolása is biztos számítana egy ilyen zsúfolt kis gépnél.
-
asdf_
veterán
válasz
Peetta14
üzenetére
Sebessegre teljesen tokmindegy, van akik jobban kedvelik a rendes SD-t, hogy nincs benne egy folosleges hibalehetoseg az atalakito altal, masok meg azt komaljak jobban, hogy a microSD-t bele lehet tolni egy koromnyi USB-s kartyaolvasoba (amit adnak a microsd-hez, ha olyan csomagban veszi az ember es igy nem kell kartyaolvasora kolteni), vagy kesobb valtas eseten reckilalhato a microSD egy mobiltelefonban. Es persze felhasznalasi modtol is fugg a dolog, mert ha valaki egy nap kattint 400 kepet raw-ban, vagy egy orany 4k videot kell gepre vinni, akkor meg kb. kotelezo az usb3-as kartyaolvaso a sebesseg miatt, oda meg megint jo normal SD.
-
Peetta14
tag
Béna kérdés, de érdemes még normal SD kártyát venni, vagy inkább micro-t átalakítóval használni? Lehet itt előny/hátrányról beszélni (sebességben pl.)?
-
voriae
tag
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
Nálam a 30-as Sigma szorul az EM10-re, meg a Canon obijaim az adapterre...
-
80hun
addikt
Nekem már kezd bekopni.
De legalább nem lesz fénybeszűrődés.
De nekem a sima e-m10 is szoros. -
jeni
félisten
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
biztosra veszem,hogy a váz a ludas.
-
jeni
félisten
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
Nálam pont fordítva van.
Új váz +használt obi és nekem is szorul. Ha mégis gáz lenne ebből az biztosan garis hiba lenne amit a gyártó köteles kijavítani.
Elvileg a második kanyarban már hibátlan BAJONETT ZÁRRAL kaptuk meg a E-M10II-t. -
80hun
addikt
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
45-ösöm nincs de nekem is paszentossan mennek fel az obik. De felmennek

Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Arch Linux
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Okos Otthon / Smart Home
- Peugeot, Citroën topik
- Építő/felújító topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Linux felhasználók OFF topikja
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Canon EOS M50 Mark II Travel Kit Számlás (2023), újszerű, minden tartozékkal! (~600 expo)
- Sony Alpha A9 II ( ILCE9-M2 ) fényképezőgép - Újszerű -
- DJI OSMO Mobile SE stabilizátor
- eladó Nikon Z5 fényképezőgép memóriakártyával
- Panasonic Lumix G DC-G97 kit (14-140mm f/3.5-5.6 ASPH Power OIS) + G 25mm f/1.7 obi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

.
Egyébként nem megoldás. Ilyen gyújtótávval nincs fix, pláne nem OIS-szel
Marad a manuál

a Pana gyűjteményébe. Az még hiányzik úgyis neki a G3 és G6 közé 

Nyilván egy modern szenzornál egy zsáknyi művelet van már hardverszinten is (deBayer, ADC, stb...). A "szálkásítás" a szálka a szememben nekemis

Nem tudom, hogyha visszavettem volna az érzékenységet, akkor is ezt csinálta volna, vagy nem. Utólag erre már nem fogok rájönni. 4 állásban állítható az érzékenység és van visszajelzés.

Lenyisszantottam a sony mikrofonnak az amúgy is törött drótját és kicseréltem egy szerelt 2.5-esre. Az átalakítóval elég buta volt. Most viszont cserélhetem vissza, mert a g6-é 3.5mm. :[