- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
kbela365
tag
válasz
noorbertt #323363 üzenetére
Nekem rendben működik és a munkahelyi fiók korlátozásai csak a Teams-en belül élnek. Azaz például a Teamsben nem tudok 3rd party billentyűzetet használni, de minden más alkalmazásban igen.
Ha jól tudom, akkor lehet ennél szigorúbb beállítás is, amikor a teljes telefon bevonásra kerül a céges eszközmenedzsment rendszerbe, szóval nem biztos, hogy a fentiek nálad is igaz lesz.
-
kbela365
tag
válasz
Bazsee71 #309227 üzenetére
Engem az észből kivisz ez az ébresztő téma, de maradtam a gyári ébresztő alkalmazásnál és némi gányolásnál. Amikor délután aludni szeretnék, akkor beállítom az adhoc időpontot amikor ébresztenie kell. Csináltam shortcuts-ban egy automation-t, hogy amikor bezárom az ébresztőt kérdezzen rá, hogy bekapcsolja-e a "szundi" fókuszt, valamint másik két automation-t, hogy a "szundi" fókusz bekapcsolásakor vegye le a hangerőt, kikapcsoláskor pedig állítsa vissza. A "szundi" fókusznál pedig beállítható, hogy mely alkalmazások és kontaktok értesítései jöjjenek át (vagy jöjjön át minden). Így amikor ébresztőt állítok és kiválasztom, hogy legyen "szundi" fókusz akkor automatikusan leveszi a hangerőt, majd amikor kikapcsolom a fókuszt visszaállíja. Gányolás, de legalább nem kell third party appokkal vacakolni, amikkel amúgy is lenne valami más gányolni való.
De az már csak hab a tortán, hogy például ébresztő leállítására nem lehet automation-t létrehozni, így a "szundi" fókuszt kézzel kell mindig kikapcsolni. -
kbela365
tag
válasz
#48138511 #303113 üzenetére
Köszi a tippeket én most külső appot használok mert minden más sokkal bonyolultabb sajnos. Azért hoztam csak fel ezt a témát mert valaki írta hogy idegesíti a sok hozzászóló internet szerte aki ezen a problémán nyavalyogni, ezért próbáltam rávilágítani hogy szerintem ez egy válik probléma amit viszonylag egyszerűen lehetne kezelni az Apple oldaláról.
-
kbela365
tag
válasz
Big_Boss #303096 üzenetére
Kétségtelen tény, hogy napközben átállíthatnám az alvási ciklust aznapra egy új ciklusra, de egy alvási ciklus minimum 1 órás lehet csak, 1 óránál rövidebbre nem lehet állítai. Így például a jelen időponthoz képest 10-20-30, stb. perces ébresztések kizárva. Szóval én ezt elengedtem, ahogy niof is írta emiatt nem váltok, csak ahogy benneteket idegesí, hogy sokan emiatt reklamálnak, engem is idegesít, hogy egy ilyen alap funkció (vagy az alarm hangerejének a módosítása) nem működik a - hangsúlyozom - az én igényeim szerint. De azt hiszem, hogy ezzel nem vagyok egyedül.
-
kbela365
tag
Azt azért ne felejtsük el, hogy az "ébresztő" hangerőt külön csak a sleep focushoz kötődően lehet állítani. Ha létrehozok egy alarmot, mert például a délutáni sziesztából szeretnék felébredni, az ugyan úgy üvölteni fog, mint a csengőhang. Szóval délutáni (vagy délelőtti, vagy déli, kinek mi tetszik) sziesztából való ébresztésre vagy szét kell gányolni az adott időpontra a sleep focus beállításait, vagy third party app-ot kell használni. És azért ez így mondjuk úgy, hogy nem elegáns.
-
kbela365
tag
válasz
MasterMark #286202 üzenetére
Open spotify app -> wait 4 seconds -> Play
Azért gondolom, hogy ennek jónak kellene lennie, mert ha egyébként kézzel elindítom a Spotify-t, akkor van éppen játszott lejátszási lista. Azaz ha kézzel ugyan ezt végigcsinálom, akkor elindul a zene, csak automatizmusból nem. -
kbela365
tag
válasz
MasterMark #284834 üzenetére
Kipróbáltam a vezetés fókuszt: csináltam egy automation-t, ami ha bekapcsol a vezetés fókusz, akkor nyissa meg a spotify-t és indítsa el a zenét.
Sajnos teljesen kiszámíthatatlanul működik. Van, hogy elindul a zene, vagy hogy nem. Van hogy azt írja, hogy lefutott az automation-n, de ha felnyitom a telefont, akkor még csak a Spotify sem fut.Sajnos ez így nem jött be. Egyelőre nagy csalódás...
-
kbela365
tag
válasz
burgatshow #284831 üzenetére
Ez csak carplay esetén működik, bluetooth-nál nem, ott nem lehet a shortcut-ot automatikusra tenni.
-
kbela365
tag
válasz
MasterMark #284826 üzenetére
Ezt megtennéd, hogy kifejted kicsit bővebben? Shortcut-ot próbáltam már: ha az autó csatlakozik bluetooth-on keresztül, akkor indítsa el a Spotify-t, de amikor ez az automatizmus futna, akkor mindig rákérdez, hogy biztosan szeretném-e futtatni és ezt kikapcsolni sem lehet. Köszi!
-
kbela365
tag
Sziasztok!
iOS alatt meg lehet azt oldani, hogy ha beülök az autóba és az iPhone csatlakozik az autóhoz bluetooth-on keresztül, akkor induljon el a Spotify és kezdje el lejátszani a zenét? Jelenleg ez csak akkor működik ha a Spotify már fut (az értesítések között ott van a Spotify). Ha nem fut, akkor elő kell venni a telefont, feloldani és kézzel elindítani a Spotify-t.
Valamint kb. 3 hete, talán egy Spotify frissítés óta a hangerő szabályozása teljesen hektikusan változik. Régen ha bluetoothon csatlakoztatva volt az autóhoz a telefon, futott a spotify és a telefonon állítottam a hangerót, akkor a hangszóró helyett egy bluetooth ikon jelent meg a hangerő állító sáv tetején. Most a hangszóró jelenik meg, maximumra kell állítani ha az autóban valamit hallani szeretnék a zenéből és ha lecsatlakozik a telefon az autóról, akkor is maximumon marad. Régen a csatlakoztatott állapotú hangerő és a bluetooth nélküli hangerő külön volt. Ilyet tapasztalt valaki? 16.4-es iOS-ről van szó, de már a 16.4 feltelepítése előtt is gond volt vele. 16.3 alatt jó pár hónapig rendben működitt.
-
kbela365
tag
válasz
#86564352 #279571 üzenetére
Köszi, ez akár jó is lehetne, de ezt én használom a reggeli ébresztésekhez. Vagy ezt állítom át szükség esetén naponta többször, vagy külön ébresztést kell létrehoznom, aminek viszont nem lehet a hangerejét állítani. Vagy 3rd party app-ot használok... Kényelmetlen mindegyik...
-
kbela365
tag
Az miért van, hogy beállítok egy ébresztőt, leteszem a telefont, majd amikor eljön az ébresztés ideje, akkor őrült hangerővel kezd el üvölteni és csak akkor veszi vissza a hangerőt, amikor megemelem. Tényleg nincs kultúrált gyári ébresztő megoldás ami nem úgy ébreszti a felhasználót, hogy az kiugrik a bugyijából?
-
kbela365
tag
Sziasztok!
Borzasztóan zavar, hogy a rezgést csak globálisan lehet ki, vagy bekapcsolni, ezért ha itthon vagyok, inkább kikapcsolnám. Van-e valakinek ötlete arra, hogy ezt hogyan lehetne megtenni automatizáltan? A Shortcuts-ot néztem, abban nem találtam ilyen lehetőséget. -
kbela365
tag
Ki mit használ ébresztésre? Éjszakai alvásból való ébresztésre a Health app sleep cycle funkcióját használom, alapvetően rendben van, elég halk, nem rezeg van snooze funkció. Viszont például délutáni alváshoz ezt nagyon bonyolult átállítani minden egyes alkalommal, az óra ébresztő funkciója viszont olyan hangerővel ébreszt, ami már kellemetlen. Ráadásul elég agresszíven rezgeti is a telefont, ami külön zavaró. Tud valaki valami értelmes ébresztő appot javasolni, ami nem kerül 10ezrekbe, ki lehet kapcsolni benne a rezgést (csak az ébresztésre!!!), és tud folyamatosan hangosodó hangerővel ébreszteni?
-
-
kbela365
tag
válasz
akosxyz #267904 üzenetére
By design be tud ilyet a rendszer: https://support.apple.com/guide/shortcuts/enable-or-disable-a-personal-automation-apd602971e63/ios
Pedig pont ilyen esetekben lenne igazán értelme, így viszont hogy mindenképpen elő kell venni a telefont és meg kell nyomni, nem sokat egyszerűsít. Elméletileg biztonsági okokból van így tervezve. -
kbela365
tag
Sziasztok!
Olyan magsafe töltőt keresek amibe nincs fixen bekötve az usb kábel, hanem egy usb-c aljzat van rajta és én döntöm el, hogy milyen kábelt dugok bele? Az ESR-nél láttam egyedül ilyet, de hátha valakinek van tutti tippje. -
kbela365
tag
válasz
markknight #267672 üzenetére
Ez szomorú. Köszi!
-
kbela365
tag
Be tudom valahogy azt állítani hogy egy bizonyos alkalmazásától vagy alkalmazásoktól érkező értesítések ne rezegjenek? Azaz minden értesítés rezegjen is és legyen hangja is, kivéve például a Vibert. A Vibertől jövő üzeneteknek csak hangja legyen.
-
kbela365
tag
válasz
Parson #266730 üzenetére
Szerintem ha bármit venni szeretnél Magyarországon, akkor azt gyorsan tedd meg!
Jelen árfolyamok mellett Magyarországon forintban 27% ÁFÁ-val olcsóbb egy iPhone, mint az USA-ban, 27-nél kevesebb % adóval. Én azt tippelem, hogy a forintosított árak rövid időn belül jelentősen emelkedni fognak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- OnePlus 12 5G 256GB 12GB RAM
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga i5-10310U 16GB RAM 512GB SSD 13.3 FHD Touch 2in1
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- 16 GB RTX 4080 HP OMEN - garanciával
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3056, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest