- iPhone topik
- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Folyamatos vérnyomásmérést kínál a Huawei Watch D2
- Mobil flották
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
sgeza
veterán
válasz Stark95 #324277 üzenetére
Nem kell angolul mondanod a nevet, simán magyarul mondva megérti. Arra kell csak figyelni, hogy ha jól emlékszem akkor keresztnév vezetéknév sorrendben kell bemondani a nevet. Vagy csak az egyik mezőt, de akkor kellően egyedinek kell lennie, hogy arra találjon rá.
Szóval a hívást az angol call (ejtsd: koll) paranccsal indítod, és utána mondod a nevet simán csak magyarul. Ezután angol kiejtéssel visszamondja és hívja. Vagy még megkérdezi, hogy melyik számon akarod hívni, ha netán több lenne. Sajnos ezt meg kell tanulnod, hogy melyik mi (nem túl bonyolult) és válaszolsz neki ugyanazzal a kiejtéssel, ahogy a siri kérdezi tőled. -
-
aktív tag
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Stark95 #309949 üzenetére
Tényleg elférne egy Pause gomb videó rögzítésnél, de őszintén szólva nem teljesen értem, hogy miért akarod így "vágni" az anyagot. A videózásban eléggé ritka a kamerában vágás (hacsak nem az avantgárd művészet a becsípődésed). A különálló snitteket csak bedobálod egy vágószoftverbe és ott fognak egymás után sorakozni az idővonalon vagy folyamatos rögzítés esetén csak simán utólag kivágod a nem kellő részeket.
Szóval a funkció amit keresel tényleg elférne a gyári kamera appban, de egyáltalán nem lehetetlen élni nélküle. Profi videósok jellemzően nem is szokták keresni. De biztosan megvan az okod, hogy miért épp így akarod csinálni, rakj fel az AppStore-ból valami külsős szoftvert.
Most megnéztem neked a Blackmagic Camera appot (ők amúgy valódi mozizásra szánt felső kategóriás kamerákat gyártanak, ez csak hobbi projekt nekik), de az sem tudja. Egyébként ennél profibb videós appot nem tudok mondani ezen a platformon.
-
M1995
aktív tag
Gyári app nem tudja, elvileg pár 3rd party app igen: How to Pause and Resume a Video Recording on an iPhone
Gyárival a több videót iMovie-val lehet összefűzni.#309950
Email helyett megosztás? Vagy ha emailben akarod, akkor ne Photos-ból csatold képként, hanem Photos-ból mentsd Files-ba és onnan emailezd a fájlt.
Photos-ból amúgy megosztáskor van kapcsoló, hogy még szerkesztés adatokkal együtt is küldje, igaz ez csak AirDrop és iCloud link esetén. [kép] -
tomboy0013
veterán
Szerintem aki fél milliót elkölt egy telefonra, az azért nem árt ha utánanéz legalább azoknak a funkcióknak amiket használni akar. Android-ról IOS-re váltásnál erről ugye ne is beszéljünk.
Egy Always on display-t is kb minden OLED-es droid tud, de iOS-en ugye ez sem igaz. Szóval, utána kell nézni mindennek mielőtt pénzt költesz rá, máskülönben csak magad hibáztathatod a figyelmetlenség miatt. -
pzstm
titán
válasz Stark95 #296918 üzenetére
bejelentés pillanatában fent volt apple oldalon a hivatalos ár...illetve Yettel szolgáltatói árat is tudunk.
Telekom ár meg péntek reggel nyolckor
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
kakuk.tamas
addikt
-
veterán
válasz Stark95 #279913 üzenetére
Fuuu szerintem van vagy 50-60 számlap (mind ingyenes!),vannak gagyik és jók is.Nem mindegyiknek van saját AoD-s számlapja,azoknál egy sima fehér digitális óra látszódik a kijelzőn.
Minden értesítés átjön a telóról,de nem mindegyik app ikonját ismeri,azoknál “app”
felirat van az ikon helyén,de azért legtöbb népszerű app ikonját ismeri és megjeleníti.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Stark95 #279904 üzenetére
AoD-vel olyan cirka 1hét,nélküle 9-10 (bár ezt nem tudom biztosan,50% körül mindig feldobom tölteni),persze előbbi függ attól milyen fajtájú az aod-s számlap.
Véroxigén/pulzus monitorozást nem használok.
Nálam többet is elmegy,mert amikor leveszem kikapcsolom,ugyanis nincs benne viselés érzekelés,tehát ha értesítés jön akkor a szekrényen az óra is rezeg,néha a szívbajt hozza rám. -
veterán
válasz Stark95 #279882 üzenetére
Én pár hónapja Xiaomi Watch S1 Active-ot használok teljes megelégedéssel a 13 Pro mellé.
Akku jól bírja,oled kijelző AoD-vel,értesítéseket jól kezeli (válaszolni nem tudsz rá,csak jelez mindent,magyar ékezetes karakterek se okoznak neki gondodt,de az emojikat nem jeleníti meg),hangszóró+mikrofon tehát fel is lehet venni a hívásokat ha azt akarja az ember.Mi Pay-t tud azaz nfc fizetés (hazai bakok közül ha jól tudom csak K&H,de Curve/Revolut is megy).Sport része nem tudom milyen,lusta disznó vagyok.
Ennek az elegánsabb,zafír üveges,acéltokos verziója a sima S1.Ahhoz jár bőrszíj is.
A szíj már utólagos,szabvány 22mm-es bőr.[ Szerkesztve ]
-
anderledani
őstag
válasz Stark95 #279882 üzenetére
Biztos drágábbra gondoltál, de évek óta miband-et használok. 10-ed annyiba kerül mint az apple watch, de tud feleannyit.
iPhone 13 Pro 128GB << iPhone XS 64GB (2019.03-2021.10) << iPhone 6S 64GB (2016.02-2019.03) << Samsung Galaxy Alpha (2015.10-2016.02) << Xiaomi Mi3 64GB (2014.11-2015.10) << Sony Xperia SP (2013.11-2014.11) << LG Optimus Black (2011.12-2013.11) << Nokia 6303 << Sony Ericsson V630i << Alcatel OT757
-
veterán
válasz Stark95 #279775 üzenetére
Letöltött fájlt küld át magadnak mailben,esetleg rakd fel google driveba és úgy töltsd le a pc-re,a gépről tudod csak betallózni a 3utoolsba.
IOS,zárt rendszer,nem érsz el minden letöltött fájlt a rendszer minden részében.
A netről közvetlen telóra leszedett filmeket sem tudod semmivel se lejátszani,nem látják a filmes appok (pl VLC).
Közvetlen telóról telón belül nem fogod tudni beállítani azt a letöltött csengőhangot,muszáj leszel megcsinálni azt amit pár sorral feljebb írtam.
Legközelebb ha csengőhang,vagy film kell,akkor ne a telón töltsd le,mert csak magadnak okozol plusz problémát.[ Szerkesztve ]
-
lypen99
aktív tag
válasz Stark95 #278870 üzenetére
Akkor a fentebbi mazsolásázáokból:
3uTools: 3uTools | The best all-in-one tool for iOS users
Ezzel tudod a fájlokat/képeket másolgatni PC-ről az iPhonedra meg vissza.
Ha előtted droidod volt akkor ott simán átmásolod a DCIM mappából meg ilyesmikből a képeidet-fotóidat is és done a work.
(Ui.: én nem próbáltam még a 3uToolSt, mivel csak simán iTunes asztali alkalmazáson keresztül ami igen ratyi, de megoldottam mindent.)
Peace.
Bocsi lugosi, end of thread.
[ Szerkesztve ]
-
-Skylake-
addikt
válasz Stark95 #278839 üzenetére
segitsek miben ? megirni, hogy miutan valaki konkretan linkelte a 3u weboldalat, utana azt mondjuk ird be egy bongeszobe ? vagy mibe ? ertem en, hogy segiteni kene de lolmar, tenyleg abban segitsek, hogy hasznald a guglit ha nem talalsz valamit ? ebben kell a segitseg ? a forum NEM arra van, hogy helyetted guglizzunk es nem arra, hogy olyan kerdeseket tegyunk fel benne, amit tovabb tart ide posztolni, mint googleben kikeresni. forum az arra van, hogy mikor mar 2 oraja nem talalod , akkor itt hatha van valaki aki belefutott mar es mivel o nem 2 hanem 4 oraig kereste, megtalalta.
en peldaul legutobb apple asztali forumba akkor irtam kerdest , mikor mar 2 hete nem talaltam megoldast , mar setupolni akart az apple egy callt nekem , mert nem ertettek mi van. miutan egyebkent csak sidenote, konkretan apple vendor vagyok, tehat viszonylag konnyen tudok az apple-tol segitseget kerni , majd utana a forumban sem tudta senki megoldani. keresgettem meg 1-2 napig mikor epp volt idom es utana derult ki.
a problema egyebkent az volt, hogy miert nem tud mac connectelni smb megosztashoz. a megoldas meg az lett, hogy elkedztem wiresharkkal monitorizni ezeket a connection reqeusteket , majd addig turtam azt a szart mire talaltam legalabb valami kozelitolegeset, es kiderult, hogy hiaba tudja a mac az smb2 protokollt is, tiltva van (nincs ra on-off kapcsolo, nem ugy kell allitani mint a dark theme-t) , igy nsmbconfigot kellett modositani ugy, hogy
echo "[default]" | sudo tee -a /etc/nsmb.conf
echo "protocol_vers_map=2" | sudo tee -a /etc/nsmb.confERRE valo a forum. nem arra, hogy hogy talaljuk meg a net vegtelen tengereben a 3utoolst , mert azt ugy kell, hogy google.hu - » 3utools -» meg van talalva. konkretan 16x gyorsabb, mint amennyi ido megirni volt a teljesen pointless kommentet, hogy miert nem talalod. es akkor egyebkent az mar megint csak sidenote, hogy TUTI, hogy a 3u tools a legtobbet leirt szo a forumban, mert minden nap jon valaki aki egy 4 masodperces google kerest inkabb kivalt egy 4 perces poszttal, hogy miértnemtudoksajatcsengohangotvalasztaniebresztonek?????????? es akkor valaki nalam turelmesebb , aznap 27ik alkalommal beirja, hogy 3utools. es masnap kezdjuk elorol. ugyhogy tevedsz, a forum nem erre valo, maximum te erre hasznalod.
[ Szerkesztve ]
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
kakuk.tamas
addikt
válasz Stark95 #278838 üzenetére
A Googleba keress rá a 3U tools-ra vagy az iMazingra.
Ezek PC-s progik. Bővebb infó az oldalukon.Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- Xbox Series X|S
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- PlayStation 5
- Játékmenet előzetesen a tavaly bemutatkozott EXODUS
- Hardcore café
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15Pro 512GB, Natural Titan, Icentre vásárlás, makulátlan, független + kiegészítők
- Samsung Galaxy Z Fold 4, S-Pen, fekete, 12/256 DS, 2025.10.03-ig garis
- iPhone 14 128GB Fekete Vodafone Használt/1 hónap gar./Akku 85%/
- Iphone x
- IPhone 15 Pro max 256 gyári független hibátlan 2027.01.02. Apple jótállás névre szóló számla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest