- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsolt,72
Topikgazda
válasz
Nordik #339937 üzenetére
Értem, hogy látni vélsz különbséget. Esetleg nem hibátlan a referencia példány. Tudom, hogy miről beszélünk, magam is birtokoltam iPhone 12 minit, majd 13-at és most 15-öt. Előtte volt iPhone 11, 8 Plus és 6s, ezek nem sík kijelzősek. Most is van SE (2020) itthon, az sem sík. Ellenben iPhone 12 óta mindegyik modellt sík megjelenítővel értékesíti az Apple.
-
Kbali
nagyúr
válasz
Nordik #339692 üzenetére
Konkrétan semmit nem kell csinálnod, se visszaállítás, semmi, beteszed az új SIM-et és kész - ha megtalálta a hálózatot, örülsz
használod tovább.
Előtte ellenőrizheted a beállításokban, hogy eltűnt-e a hálózati zár: Beállítások/Általános/Infó - Szolgáltatói zár (itt azt kell látnod, hogy "Nincs SIM-korlátozás") -
válasz
Nordik #339495 üzenetére
Már lehet rég nem aktuális, hogy erre válaszolok, de egyébként rendesen megőrzi minden képnek az információját és adatát, ezt magad is ki tudod próbálni, hogy fogsz egy képet, Megosztás / Mentés Fájlokba, majd ugyanazt a képet Fájlokból, Megosztás / Kép mentése és visszakerül az eredeti kép mellé és összehasonlíthatod a kettőt oda-vissza váltva a kettő között.
Annyi különbség ezzel a megoldással van, hogy ha egy olyan képről van szó, amit korábban szerkesztettél, annak véglegesíti a szerkesztését (nem lehet visszavonni).
Ugyanígy ha pl Portré képet készítettél, eredetileg van mód, hogy kikapcsold rajta a Portrét, a “visszatöltött” kép esetében fixen rajta marad a Portré mód. -
Noxy
veterán
válasz
Nordik #339462 üzenetére
Teljesen független.
Mindenről is csak abban az estben érvényes, ha jelszót is beállítasz a mentésnek. Jelszó nélkül a személyes adataitól nem készül mentés.
Amúgy meg a Win 10 -11 fényképek alkalmazás normálisan kezeli az iCloudban, vagy csak a telefonon lévő képeket. [link]
Tök felesleges ehhez a 3uTools. -
válasz
Nordik #339452 üzenetére
Apple Devices mentés formájában valóban nem tudod megtekinteni a képeket.
Én a helyedben ezt úgy végezném, hogy a Fotókban kijelölném az összes tartalmat, majd “Megosztás” és “Mentés Fájlokba”.
Ez így szépen mindent lement mappába a fájlokba, amit aztán mondjuk ha tudsz telefonra külső SSD-t csatlakoztatni, mehet is rá a mappának az átmozgatása. -
-
válasz
Nordik #328461 üzenetére
Akkor ahogy írták, mobilon: Settings - Apple account - Subscriptions - Apple music. Itt nézd meg, milyen ajánlatot ír a "reedem offer" felett. Nekem most pl. annyi van itt, hogy első 3 hónap 1990, utána havonta annyi. Persze, már rég felhasználtam a 3 hónapos ajánlatot.
-
-
sgeza
veterán
-
col
addikt
válasz
Nordik #302258 üzenetére
Ráadásul, ha SIM kódot kér induláskor (akár fizikai, akár eSIM), akkor a hálózatra sem jelentkezik fel addig, amíg ezt nem adod meg. Tehát pl. ha elveszted, akkor nehezebb "megtalálni", vagy ha újraindul, akkor sem jelentkezik fel a hálózatra, amíg a SIM kódot nem adod meg, szóval addig "elérhetetlen" vagy.
-
adika4444
addikt
válasz
Nordik #293555 üzenetére
Hivatalos helyen jár szavatosság is. Ilyenkor papírforma szerint neked kell bizonyítani a hibát, a jótállásnál a forgalmazó / gyártó felelőssége, hogy bebizonyítsa, nincs hiba.
A gyakorlatban, főleg AirPods-nál a szavatosság is elmegy jótállásnak. A környezetemben volt több AirPods és EarPods meghibásodás egy éven túl, APR-ek nem akadékoskodók.
Ha hivatalos helyről van, a második év sem esélytelen, a HA-ról véve viszont biztosan csak egy év.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
Nordik #293423 üzenetére
Kevered a szezont és a fazont. Vagy Lightning tokkal van véve vagy MagSafe tokkal. Kettő együtt nincs. Hogy teljesen világos legyek: vagy olyan tokkal veszed ami vezetékkel tölthető és csak azzal (Lightning) vagy vezeték nélküli (MagSafe) töltőtokkal veszed és akkor vezetékkel nem lehet tölteni. Vásárláskor kell megadni, hogy melyik tokkal szeretnéd: https://www.apple.com/hu/shop/product/MPNY3ZM/A/airpods-3-generáció-lightning-töltőtokkal
A Watch töltője az órát tölti, mást nem. Nem, más márkát sem.
Ha szeretnél 3in1, 2in1 stb. töltőállványt, akkor tudunk javasolni.
-
BoneDragon
veterán
válasz
Nordik #272461 üzenetére
Egy atlag usernek elegge visszafejlodes. Notik kepernyo aljan jelennek meg, a gagyi testreszabhatosag (mintha nem is lenne), rengeteg bug… nincs ertelme felrakni egyelore. Pl nekem neha vibral a kep update ota, kepfrissitessel valami nem oke.
Szerintem egy kalap fos ez a 16. -
Parson
addikt
válasz
Nordik #271661 üzenetére
De bizony így van. Tény, hogy idövel minden egyre jobb és jobb, de ettöl még benne van a pakliban.
Elméletileg egy adott készülék biztonsági mentése csak és kizárólag annak a készüléknek jó, még ez a mentés is tartalmazhat hibákat.
Egyazon tipusú, de másik készüléken még többet, bár elég kis eséllyel. Illetve még többet és nagyobb eséllyel, minél régebbi és ‚távolabbi‘ tipusú volt az elsö készülék amiröl mentve lett, és minél gyakoribb volt a mentés és a készülékváltás. Egyszerüen szimpla tény ez.Én ezért vadi új készüléknél mindent nulláról beállitok, és minden készülék csak a saját biztonsági mentését használja, bug öröklés így kizárva.
+lehetőleg csak a stabilabb iOS alverziókat teszem fel. Tehát iOS 16-ra is csak tavasszal fogok frissiteni, utána pedig a 16 utsó alverziójánál megállok. Kezdeti bugok helyett stabil rendszer kell nekem, a legujjabb feature—ökkel fél évet várnom nem probléma.
-
válasz
Nordik #271641 üzenetére
2017 óta hozom magammal a mentésemet, 10ezer képpel és videóval, biztos nem nulláznám le évente
annyit szoktam csinálni, hogy nem csak simán ráeresztem a frissítést, hanem:
- mentést elkészítem
- gyári visszaállítás
- elvégzem az X -> (X+1) főverzió frissítést
- újabb gyári visszaállítás
- elindítom a telefont és visszatöltöm a mentésemet -
-
válasz
Nordik #263619 üzenetére
Én azóta használom (illetve használtam) mióta ez a funkció kijött.
Maszkos időszakban sokszor jól jött.
Most hogy már megy óra nélkül is a dolog így számomra már teljesen felesleges,de ki nem kapcsoltam.
A teló maszkban is felismer (reméljük már nem kell soha többé),meg motoros bukóban is.
Persze akinek 12-nél régebbi telója van annak még jól jöhet az órás feloldás. -
-
Qtyii
aktív tag
válasz
Nordik #262891 üzenetére
Nekem a 15.4 kiemelkedő üzemidőt produkál mióta fent van... Másnak is?
Én most tiltottam le a frissítéseket... Mivel a 15.4.1 tartalmáról nincs semmi infó...így maradok az előzőnél hátha valamit jól csináltak és most eszbekaptak hogy túl jó lett és most gyorsan rontanak rajta kicsit
Komolyan 85% az aksi teljesítmény de szépen bírja végre a kis 2020SE -
válasz
Nordik #262640 üzenetére
Az SE nem tud többféle mérést amit az 5 meg a 6 már igen. Az új ára kb egy jobb állapotú 5-6-os ára. Szerintem nem éri meg. Aod-ot se tud, ha jól emlékszem, bàr nem tudom neked kell-e az? A watch se az kb olyan mint az iPhone se. Jó jó, de ha csak arra lenne pénzem, akkor inkább nem vennék.
-
Jaded
őstag
válasz
Nordik #262640 üzenetére
Nekem az óra “derítette ki” hogy vérnyomáscsökkentőt kell szednem
én sem használom edzésre, vagyis arra nem, amire igazából való lenne. De pl hogy mennyit alszom, mennyi a pulzusom azt figyelem.
Jó hogy nem kell előkapnom a telefont az értesítések miatt és még az időt is mutatjaa héten nem volt rajtam, fura is volt.
-
válasz
Nordik #262620 üzenetére
Én SE-t megnéztem és azonnal ki is zártam. 5 alatt már nem vennék, se azok meg már öregek. Így vettem egy használt 6-ost próbára, hogy ha nem lesz jó majd simán eladom, de még mindig megvan. A legnagyobb hibája, hogy 1,5-2 napot bír pedig az aod nem is megy, ha ezen túl tudsz lendülni, akkor imádni fogod. Már vàrom a 8-at, hátha megéri majd cserélni.
Jah én edzésre nem használom, arra Polar van. -
válasz
Nordik #262620 üzenetére
SE jelen!
Nekem megérte,egyetlen egy percre nem bántam meg.
Számomra a legfőbb előnyök:
-sokkal jobban együttműködik a szifonnal mint más órák
-értesítések a taptic engine miatt sokkal jobban észrevehetőek
-Vannak rá hasznos appok amiket rendszeresen használok is
-Esés érzékelés (motorozok,ha netán eldobnám a bringát és egyedül lennék,akkor nagyobb az esély arra,hogy időben segítség jön)
-Szinte mindig az órával fizetek,nem kell a telefont elővennem.
-Amíg nem volt Face ID-s maszkos feloldás,az órával a kezemen feloldott a telefonAz akku nálam jól bírja,hajnal fél5-kor veszem le töltőről,egész nap a kezemen van,70%körül van este 7kor amikor hazaérek melóból.Legrosszabb esetben is 50%.
Nem sportolok,így nincs gps használat (4G sem,mert gps modell),így 2napot simán elmenne nálam,de este úgyis felrakom töltőre,plusz így van éjjeli órám is.
Én nagyon szeretem. -
harry3
őstag
válasz
Nordik #262520 üzenetére
Most jövök rá, hogy hülyeségeket írok. Nem a munkahely miatt van így, mert az már egy ideje el sincs mentve. Nem is értem miért írtam, hogy amiatt kell.
A probléma az itthoni instabil DIGI net(ahol lakunk kritikán aluli). Vannak napok, hogy megszakad és olyankor nem mindig csatlakozik vissza a telefon automatikusan. Átvált mobilnetre és nem veszem észre. Azért hoztam létre a parancsot, hogy ha itthon vagyok egyáltalán ne legyen aktív a mobilnet. 1-2 alkalmon egy hónapban, és simán elhasználom. Megnézem holnap, hogy az automatizáció pontosan milyen értesítést küld. Nekem már az is elég, ha jelez és el kell fogadnom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Jótállás: 2027.02.16.-ig
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 3rd: i7-5GEN I 8GB I 512SSD I 14" WQHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest