- Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Mobil flották
- Garmin topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Megjelent a Nothing OS 3.0 stabil változata
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bilux
veterán
válasz Krisz0418 #245299 üzenetére
Én meg egy s21 ultrát
A 120Hz-es kijelző volt az egyetlen jobb dolog benne semmi más…de 5000mah akkumulátorral 1 napos üzemidő vs iPhone 12 Pro max-nál ugyanúgy használva 1,5-2 nap 3800mah akkuval…
Már a 120Hz sem hiányzikNe feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!
-
Krisz0418
őstag
Tegnap visszaadtam az egyik T-betűs szolgáltatónak a 12 pro max-ot. Nem fogott meg így s20 ultra után, nagyon sok esetben totál visszalépés volt. Kiváncsian várom mit hoznak majd a 13-ban újítást. Hátha majd az lesz a következő telefonom.
AMD RYZEN 9800X3D || ARCTIC FREEZER 3 360MM || GIGABYTE AORUS ELITE X870 || HYPERX FURY BEAST 32GB 6000cl30 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
veterán
válasz zzola #245294 üzenetére
Oldalra fordít,uw lencsére váltasz ha kell és probléma megoldva.Kitölti a megjelenítőt és minden látszódni fog.
Gondolom nem tiktokra megy hogy így kell videóznod.
Sose értettem ezt a vertikális videózást.Ne érts félre nem ellened szól,hanem a jelenséget nem igazán értettem soha.[ Szerkesztve ]
-
zzola
titán
válasz MasterMark #245295 üzenetére
Mire gondolsz?
-
zzola
titán
válasz MasterMark #245292 üzenetére
Hatalmas blama! Míg más készülékeknél állítod a képarányt, függőlegesen tud felvenni 16:9-ben. Ezt a készüléket meg el kell forgatni, mert képtelen felvenni jól.
Na mindegy így jártam, jó tanulópénz volt!
50" TV-n így nézni videót 2021-ben elég, hogy is mondjam....[ Szerkesztve ]
-
cellpeti
nagyúr
sziasztok
használ valaki beépített aksis tokot a telójához?
Tigris, tigris, csóvafény...
-
zzola
titán
válasz MasterMark #245290 üzenetére
Az első képen a video kitölti a teljes képernyőt, a másodiknál pedig 2 oldalt hatalmas fekete sáv van.
[ Szerkesztve ]
-
zzola
titán
válasz MasterMark #245288 üzenetére
Rotation : 90° aha.
Kösz.
De itt mégiscsak a felvétellel van a probléma, hiszen nem tölti ki a kijelzőt...
Vagyakkor vízszintesen kell videózni. Ugyanígy becumiztam a videofelvétgelt 2 éve.
Hát gyönyörű ez így, a fele kijelző egy fekete sáv...[ Szerkesztve ]
-
zzola
titán
válasz MasterMark #245286 üzenetére
Ha a Media Player Classic - Home Cinema "buta lejátszó", akkor igen.
[ Szerkesztve ]
-
zzola
titán
i12 ha állítva veszek fel vele videót, akkor PC-n lejátszva miért forgatja el a lejátszó 90 fokkal?
-
bandus
veterán
egy leesett, sérült iphone xs kijelzőjét hol érdemes kicseréltetni budapesten? nyilván a lgolcsóbban legjobb minőségban
[ Szerkesztve ]
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
m3k
csendes tag
válasz csumpa93 #245255 üzenetére
Szia!
Apple fórumon sokan jeleztek ilyen problémát. Elvileg a 12-es szériát érinti. Nem tudni mi okozza. Legfrissebb IOS-od van? 5G van ahol laksz? Ha tudod próbáld ki sim kártya nélkül is merül e. Nekem is új 12 pro-m van, megnézem mennyit merül este. Eddig az a megoldás hogy legyen töltőn este...
-
mcwolf79
veterán
Sziasztok !
Ez a lokátor alkalmazás milyen módon működik ? Úgy értem ez milyen módon használja a helymeghatározást? Az akkumulátor használat miatt érdekelne . Bekapcsoltam magamnál és az asszonynál is a saját helyzet megosztását , működik is szépen . Nem szívja ez az aksit?
Köszi a választ !Intel I5 12600K + RTX 4070 Ti + Asus B660M Plus D4 + 32 GB DDR4 RAM
-
MODERÁTOR
válasz trebrona #245265 üzenetére
A Waze-zel kb 2 hónapja nekem is gondom van, köztük ilyen is, hogy hiába altattam, ment a háttérben, a rendszer dobott fel egy kérdést, hogy oké-e ez így hogy használja a helyzetet a háttérben, akkor derült ki, hogy nem alszik hanem fut. Máskor meg azt mondja hogy nincs net, nem tud tervezni. Lassacskán áttérek inkább a Térképek-re.
-
tothjozsi96
addikt
Valaki vásárolt mostanában Apple bőrtokot jó áron?
Ha igen, hol? -
zzola
titán
válasz GreenGoblin #245263 üzenetére
Amióta megjelent az iOS 14.6 Android.
-
-
kutga
nagyúr
válasz GreenGoblin #245263 üzenetére
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
GreenGoblin
őstag
Mióta lett ez a topik androidos?
.. ....... .- -- ....... -... .- - -- .- -.
-
kutga
nagyúr
-
csumpa93
tag
Sziasztok!
Mitől lehet, hogy a zsír új iphone 12 pro, több mint 30%-ot merült egy éjszaka alatt? Pedig minden ki volt kapcsolva, wifi, BT, mobilnet. Sötét módba van, alkalmazások be vannak zárva, gyakorlatilag semmi nem indolokja. Nem használom másképp, mint az SE 2020-at, az nem csinálja ezt. Ez így normális vagy valamit kellene csinálnom?
-
PACSA75
őstag
válasz kutga #245242 üzenetére
Azért, ha kis droidos telefonra vágyik valaki, vannak opciók, pl Pixel 4-5 (A), és most a Zenfone 8 is bivalyerős kis telefont hozott ki. Ha még vissza megyek androidra a közeljövőben, biztos ezek közül választanék. Én is a kompakt telefonokat szeretem.
[ Szerkesztve ]
-
_ak_
addikt
válasz mcwolf79 #245247 üzenetére
Nem adja vissza, S. Note-on nézve, mindkettő pixeles, de a fenti kép az ilyen nagyi módnak tűnik. Viszont a Note és az XS közötti különbséget (50dpi), csak odaképzelni tudom, ha közelről nézve koncentrálok. Rendes használat közben nem mondanám meg melyik a jobb/nagyobb.
Ha valakit hidegen hagy a specifikáció, az meg szerintem pont magasról tesz rá, ha látja is a különbséget, teljesen közömbös azzal szemben.Let's begin, de gozaimasu!
-
Ati.Inc
tag
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást! Ha jól értem akkor csak a kijelzőben van érdemi különbség,de mint mondtam nem egy tech guru,szóval neki a 11 kijelzője is előrelépés lesz és nem fogja zavarni.
-
Krisz0418
őstag
Az mennyire valós dolog még hogy a samutól veszik a kijelzőt? Meg talán a sonytól a kamerákat.
AMD RYZEN 9800X3D || ARCTIC FREEZER 3 360MM || GIGABYTE AORUS ELITE X870 || HYPERX FURY BEAST 32GB 6000cl30 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
-
hemaka
nagyúr
15 dev 2 kijott megint, gondolom ez inkabb a dev 3 akart lenni. 😂
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
Divinity
őstag
válasz kutga #245244 üzenetére
Szerintem meg nem
Samu Note 10 -ről mentem Pixel 4 XL-re majd onnan Xs-re és jelenleg elsődlegesnek egy SE2 van, nekem ennek a kijelzője is teljesen jó, egyáltalán nem érzem a visszalépést (céges a telefon nem magamtól váltottam le)return Mono.fromCompletionStage(client::resolve).map { it.sign }
-
addikt
válasz Divinity #245240 üzenetére
6+ esetén a ppi 401 i11 326
Tudom csak egy érték, önmagában nem határozza meg az absz képminőséget, de szövegeknél eléggé erezni. Aztán a telefon legtöbbet használt része a kijelző. Érdemes elgondolkodni rajta, hogy hátha megéri a felárat
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
Prowler
senior tag
válasz Krisz0418 #245225 üzenetére
Én elvagyok mindkét rendszerrel, ami nálam perdöntő az a méret. Almánál tudok olyan 4.7-6.1” közötti telefont venni ami semmi kompromisszumot nem követel meg hardveresen vagy szoftveresen. Androidon 6.5” alatt szinte lehetetlen hasonló készüléket találni.
Veremivadék Undorkutya
-
Krisz0418
őstag
-
Ati.Inc
tag
Sziasztok!
Páromnak az Iphone 6 plus-a bedobta a törölközőt.Azóta az én régi Pixelemet használja,de nagyon utálja az androidot Szeretném meglepni egy új telefonnal.A 11-es 12-es szériát nézegetem.Átlagos felhasználó semmi extrát nem vár el a telefontól.Megéri szerintetek a 12 felára vagy pár évig el lesz a 11-el is?
-
batai15
félisten
Nekem a meleget nem bírja az xr -. Pikk pakk lemerült edzés közben bekapcsolt kijelzővel meg zene hallgatással, meleg is volt rendesen.
Mondjuk lehet nem bőr tokban kéne tartani most. -
Krisz0418
őstag
Amiben sokkal-sokkal jobb az a játék teljesítmény. Nagyon keveset játszok telefonon, ha játszok is akkor csak esténként. Az exynos 990 labdába sem rúg itt..hiába van 12gb ram is
-
tonyqa23
senior tag
Sztem az a lenyeg, h ne gyilkold játékokkal. En pl az előző xs-em 10 vagy 11 hónapos volt, mikor eladtam és pont akkor ugrott le 100-ról 99%-ra. Mindig úgy töltöttem, h este feldugtam, reggel levettem, sosem figyelgettem, h jaj most csak 80%-ig menjen meg hasonlók. 5 wattossal este felrakod oszt csá.
Siemens M35i >> Samsung SGH R210 >> Sony-Ericsson K700i >> Nokia 6120 classic >> ZTE Grand X In >> iPhone 6s >> Huawei P8 >> Samsung Galaxy A50 >> iPhone XS >> iPhone 12 Pro >> iPhone 14 Pro
-
PACSA75
őstag
Ez egy igazán furcsa (de inkább unalmas) téma már. Ha az aksi százalék töltési ciklus alapján változik (csökken / elhasználódik), akkor szerintem tökmindegy milyen módon és milyen töltővel töltjük. Szerintem a hetében egy excel táblázatból kinyert riport áll 😂. De persze lehet még lovagolni, csak annyiszor újra kezdjük.....
-
Divinity
őstag
Sajnos ezek a nem jönnek meg az értesítések főleg Huawei betegség. Meg még pár gyártó szörnyen bánik a memóriával és a pusht is lelövik
Mindenestre tényleg sokaknak nagyon gáz így, itt viszont legalább jönnek de csak buták meg furák
Én egyébként Pixel 4-ről jöttemreturn Mono.fromCompletionStage(client::resolve).map { it.sign }
-
Hovi
aktív tag
válasz Krisz0418 #245225 üzenetére
Nem váltottam volna, ha találok méltó utódod androidon. A P30 pro szépen kiszolgált. Nekem a telefon munkaeszköz főképpen. Nem játszom rajta, a romolgatásból már rég kinőtem. Sok teló, e-mail, üzenetek, naptár, office... ezek menjenek. Fotózni hébe-hóba szoktam...stb. Az a baj, hogy a fentieket stabilan csak csúcs teló tudja. Középkategória felejtős. Az I12 eddig hozza amit kell. A többi kompromisszum meg belefér. Nekem.
@kuta: igen, érdekesek az értesítések, de legalább jönnek. Egy dolog zavar: ha gépen elolvasom pl az e-mailt, a telóról nem tűnik el.[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
Én most nem érzem hogy jó irányba mennének. Pont hogy az értesítések iszonyat buták androidhoz képest. De abban igazad van, hogy sok mindenben jobb.
Samsungnál is kapsz három főverziót és négy év biztonsági frissítést, már ez sem akkora előnye az almának. De mindenki azt használ amit akar.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
Krisz0418
őstag
így van ezek valóban jobban működnek, nekem samunál sosem jöttem meg a gmail értesítések. De ezenkívül semmi sem jobb számomra. S20-ra még jön egy android 12 de valszeg 13 is még. Ők is kitolják a frissítéseket. Azt mondanám hogy középkatról váltani iphonere oké, jobb lesz sokkal. De csúcskatról váltani csúcskatra, kb ugyanaz.
-
Hovi
aktív tag
válasz kutga #245217 üzenetére
Pár hete tértem át androidról. H P30 pro volt, de elérte a két éves kort. Utódot nem találtam megfelelőt. Mármint androidot. Először vettem használtan egy I8 plust. Tesztelgettem. Aztán áttértem egy I12-re. Ahogy fentebb is írták, van amiben az IOS s van amiben az Android jobb. Ami engem meggyőzött, az az értesítések. Android alatt hol a messenger, hol a gugli chat, hol a levelek s miegyebek értesítései nem jöttek meg. Itt, minden azonnal megjön. Sőt, még a Huawei órámra is. (teams, outlok, messenger, google chat...stb) Persze nem tetszik, hogy "sokáig" kell tölteni. De egy napot kibír, éjszaka meg had igya a naftát. (érdekes, hiába van bekapcsolva az optimalizált töltés, pár óra alatt felmegy 100-ra, s reggelig ott tartja). Nem tetszik: hogy SMS-nél nincs kézbesítési jelentés (persze imessagesnél van), meg nagyon fapados a tárcsázó (hiányzik a T9 keresés) de ezzel együtt tudok élni. Ja: s évekig jönnek a frissítések. A parancsok app pedig csúcs. A wallet is. Engem meggyőzött, bár hosszú folyamat volt.
-
kutga
nagyúr
válasz Major Lion #245220 üzenetére
5000-es akkuval nem akkora baj. Mondjuk még jobb lenne, ha nem a híres-hírhedt 990 Exynost rakták volna bele.
-
Krisz0418
őstag
válasz Major Lion #245220 üzenetére
Ma már olyan gyors töltők vannak felteszed és 200%ra tölti a telefont . Nem hinném hogy ez a probléma
[ Szerkesztve ]
-
Krisz0418
őstag
válasz Divinity #245215 üzenetére
Minden teljesen hibátlan a samun egy dolgot kivéve. De most is használatban van a samuka.
Annyi hibája van hogy az előlapon a kamera "lyuk" mellett folyik a kijelző szép lassan szét.~kb 6-7hónapja növekszik:
[kép]AMD RYZEN 9800X3D || ARCTIC FREEZER 3 360MM || GIGABYTE AORUS ELITE X870 || HYPERX FURY BEAST 32GB 6000cl30 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
m3k
csendes tag
válasz Sys85 #245210 üzenetére
Valóban vallási . A régi telefonom százalékát csak információként írtam, szegény minden este töltőn volt és ráadásul használatban is végig, egy alvásfigyelő miatt, ráadásul nem gyári töltőről, és mégis szerintem átlagosan romlott az akksi állapota. Majd megpróbálom kiolvasni a töltési ciklusok számát kíváncsiságból. Érdekes hogy a lassú töltés lenne az optimális mégis alapból gyorstöltő járna hozzá, ha járna. Egy gyorstöltőt én is beszerzek azért, hátha úgy kívánja a helyzet. Most az 5w-os gyáriról töltöm egyelőre. Köszi az infókat!
-
kutga
nagyúr
válasz Krisz0418 #245216 üzenetére
Szerintem mindkettő teljesen jól használható, azt kell eldönteni, melyik rendszer felé teszed le a voksod. Engem egyelőre nem igazán vonz az apple féle ökoszisztéma.
-
Krisz0418
őstag
válasz kutga #245214 üzenetére
Megvan még az ultra is, nem terveztem eladni. Akku azért ott sem fényes 120hz és nagy kijelző miatt. 4-5óra kijelző idő és irány a töltő. Este kiváncsi leszek hogy hogy remekel a kamera..aztán ha az se lesz jobb semmivel akkor megy vissza a boltba.
-
Divinity
őstag
válasz Krisz0418 #245207 üzenetére
Öhm, mit vártál? Már csak a vér álmások nem látják be, hogy kb egy szinten vannak a dolgok csak épp valamiben ez valamiben az jobb.
A kijelzőt tudhattad előre ez sajnos nem lesz jobb bár elvileg az új széria kap 120Hz-t. A kamera meg hát kb egy szint nincsenek itt már a csúcs kategóriába se akkora hű de nagy különbségek, ha szeretsz vele szórakozni akkor a ProRAW azért dob rajta ha utólag dolgozod ki de mint point n shoot kb ugyanaz a szint.
Miért váltottál? Mi nem volt jó a Samun? 2 vagy akar 3 széria mind iPhone mind (értelmes) Android esetén kb egy szinten mozognak csak ugye valamiben ez valamiben az jobb[ Szerkesztve ]
return Mono.fromCompletionStage(client::resolve).map { it.sign }
-
Krisz0418
őstag
válasz kutga #245212 üzenetére
Úgy voltam vele hogy csak sokkal jobb lesz a legújabb iphone mint az 1éves s20 ultra (tehát még nem is az s21). Te miben érzed visszalépésnek?
-
-
veterán
Ez egy “vallási” téma minden telefonos topikban.
Van aki esküszik a 20-80% közötti lassútöltésre,éjszakára meg aztán szigorúan nem szabad a töltőn hagyni.
A másik oldal meg úgy tölti hogy “ahogy esik puffan”.
Ez utóbbi vagyok én is.
Régebben évekkel ezelőtt teszteltem mindkét módszert 2 különböző telón 1 évig,alig volt különbség a végén,nagyjából ugyanannyit romlott mind2 akku.
Az meg hogy a 2,5 éves telód akkuja ennyire gyenge már…
A kulcsszó a 2,5év.Ennyi idő alatt azért elég durva mennyiségű ciklus belement,szerintem ez a szint ennyi idősen teljesen normális a töltési módtól függetlenül.
Amúgy az az akku állapotmutató egy felesleges stresszfaktor a legtöbb embernek.
Úgyis érzi az ember ha már gyengélkedik az akku,de a mutatóval már 1-2%-os esésen is bestresszelnek páran. -
Major Lion
senior tag
Semmire soha nem figyeltem, amikor kell akkor rá dugom a töltőre, nekem egész éjjel rajta van, de ugye nem tölti folyamatosan, full-ra csak azelőtt tölti közvetlen hogy felkelek. Napközben ha lemerült akkor is töltöm ameddig az idő engedi. Szerintem teljesen felesleges erre ráfeszülni, nekem eddig 3 évet mindig kibírt a telo a gyárival, ott már kezdett zavarni hogy nincs elég töltöttség
On a long enough timeline the survival rate for everyone drops to zero
-
Krisz0418
őstag
Sziasztok! Gondoltam újra visszatérek iphone-ra, de nem vagyok teljesen elégedett. Azt tudtam hogy nincs töltő hozzá, ez nem is akkora gond. Van itthon vezeték nélkülim és max veszek hozzá egy töltőfejet, ez legyen a legkevesebb.
Na de, egy s20 ultraról váltottam Iphone 12 pro max-ra.
Tehát közel mindkettő csúcskategória.
Az iphone szebben szól ezt hallani lehet.
Abba ne menjünk bele hogy gyors meg stb mert mindkettő szélvész ezen kár vitatkozni is.Ami negatívum:
-Mért nem lehet egy 500ezer ft-os telefonba normális kijelzőt rakni? Miért kell 60hz-en szüttyögni még mindig? Rendesen kifolyik a szemem a 120hz-es s20 után. (Aki használt ilyen kijelzőt az tudja miről beszélek)
-A kamera csak engem nem nyűgözött le? Így nappal fotózva ugyanazt tudja mint az s20 ultra, csak színvilágban más a két kép. Az esti kép jobbak lesznek? Ott lesz látható fejlődés?Sajnos egyelőre úgy érzem hogy mivel 14napon belül visszatudom küldeni, ezt meg is teszem és marad az ultra
[ Szerkesztve ]
-
Divinity
őstag
Általános igazságok a lítiumos akkuknál: 30-80% között legyen tartva, a gyors töltés gyilkolja és kb ennyi, nincs varázs szer, így is úgyis degradálódik az akku én pl csak annyit szoktam tenni érte, hogy nem hagyom 100%on lógni de javarészt gyors vagy vezeték-nélküli töltővel töltöm
return Mono.fromCompletionStage(client::resolve).map { it.sign }
-
m3k
csendes tag
Sziasztok! Tök jó hogy előjött ez a töltő téma. Én most cseréltem le a régi Iphone-omat egy újra, az akksi teljesítménye most 100%-os. Sok helyen utánanéztem hogy hogyan lehetne minél jobban kímélni az akksit a megfelelő töltéssel. Na itt minden forrás mindent is javasolt, és az ellenkezőjét is, teljes káosz. Ne töltsd egész este, de igen, mert az jó, ne töltsd vezetéknélkül, ne töltsd gyorstöltővel, kapcsold ki a telefon ne használd stb. Ami közös volt a töltési tanácsokban az a gyorstöltés kerülése, és a gyári termékek használata. Nektek mi a véleményetek, ti hogy töltitek, mire figyeltek? (Amúgy a 2,5 éves X-emet ezek szerint a lehető legrosszabb körülmények szerint töltöttem és 83%-os lett az akksija. Az Ikeás töltővel töltöttem az utóbbi egy évben.) Köszönöm ha megosztjátok a tapasztalataitokat.
-
addikt
-
addikt
Sziasztok!
Szükségem lenne egy hordozásra szánt fali töltő adapterre, ami kb akkora, mint az apple gyári 20W-os és van rajta usb-A csatlakozó is. Továbbá mind a két kimenetén tudja a gyorstöltést (nem kell, hogy egyszerre tudjon mindkét proton készüléket tölteni, egyszerre csak 1 telefon lesz töltve róla).
Van ilyen töltő nem arany áron
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 15Pro 512GB, Natural Titan, Icentre vásárlás, makulátlan, független + kiegészítők
- Samsung Galaxy Z Fold 4, fekete, 12/256 DS, 2025.10.03-ig garis
- Iphone x
- IPhone 15 Pro max 256 gyári független hibátlan 2027.01.02. Apple jótállás névre szóló számla
- Apple iPhone 15 Pro , Blue Titanium , Usa ( eSim ) modell, kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest