- Megjelent a Nothing OS 3.0 stabil változata
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Mobvoi TicWatch Atlas - üzemidő ultra
- Mobil flották
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
- Garmin topik
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Luck Dragon #244283 üzenetére
Ahogy a Safari alsó címsornak is, mint régen Nokia Lumián. És a spotlight változásoknak is. Tele van sok aprósággal a 15, ami ezerszer kényelmesebbé teszi a rendszert.
[ Szerkesztve ]
-
batai15
félisten
válasz trebrona #244292 üzenetére
A legtöbb aktivitás merő , félig okos inkább . Nekem a 10 ezer forintos haylou solar lazán bírja 30 napig , ip védelem , óra lap csere , ki írja ha hívnak , tracking stb stb , maximum Facebookozni nem tudok , zenét hallgatni stb . Mondjuk ezeknek nem is látom értelmét egy órán
-
domerator
veterán
válasz anderledani #244282 üzenetére
Vannak... tegnap a két homepodom egész nap CD minőségben szólt (pedig nem kellett volna neki, csak valami jövőbeni szoftverfrissítés után), örültem mint mosómedve az akciós Persilnek... ma viszont visszaállt a "rend", a homepod csak az eredeti AAC-t tolja.
Persze valahol megértem, hogy nem egy sima cigiszünet a sokmillió user bekapcsolása, csak jó lett volna már így hallgatni a zenéket.
(egyébként lenne értelme valami szájbarágós magyarázatnak a lossless, hi-res lossless, Atmos, Spatial fogalmak tisztázására, szerintem csillió user nem tudja hova tenni ezeket és ezek összefüggéseit... nekem se teljesen tiszta)Reggae ‘till I die ... iPhone 13 mini, MacBook Air M1, Homepod (sztereó)
-
oliwire
őstag
válasz MADcat #244286 üzenetére
Nekem is volt egy Apple Watch, S1 talán. Sok okosságot tudott, előtte voltak Androidos okosóráim is, de azok elbújhattak mellette, pedig nem mai darab volt már az Apple Watch. Nem használtam ki a tudását, így azért adtam el. De aki kihasználja, annak sokkal jobb, mint bármilyen androidos.
-
MODERÁTOR
válasz syIex #244284 üzenetére
Nekem Samsung Gear-em volt. Számomra használhatatlan volt. Olcsóbb sem volt. Szépnek szép volt. De részemre ennyiben ki is merült. Ezt abszolút tudom értékelni, hogy a kezemen van. Este töltöm fürdés alatt, rászoktam, hogy figyeljek erre. Csak ajánlani tudom. Viszont ha valaki ódzkodik tőle, az valószínűleg nem is barátkozik meg az okosóra intézményével.
[ Szerkesztve ]
Egyetlen atombomba képes elrontani az egész napodat!
-
tboldi
nagyúr
válasz anderledani #244282 üzenetére
Nálam csak akkor nem jelenik meg néha, amikor valamiért éppen nem abban streamel, hanem a megszokott 256 kbps-os AAC-ben (holott elérhető lenne az ALAC is). Olyankor ha bemegyek a beállításokba és átállítom arra a hangminőséget, nem változik semmi, ebből is látszik, hogy épp nem lossless akkor. De ha átlépek a következő számra, majd vissza, vagy elindítom újra a könyvtárból, akkor minden oké.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz MADcat #244281 üzenetére
Igen az is mind nagy plusz valóban és mindennaposak nálam is!
Én S0 óta használok szóval csak ajánlani tudom pedig akkor még közel sem tudott ennyi dolgot meg kell hagyni![ Szerkesztve ]
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
-
anderledani
őstag
Most már kimerem jelenteni hogy vannak bugok az apple music lossless kapcsán, tényleg csomószor nem jelenik meg a lossless felirat a szám lejátszásakor az idővonal alatt.
iPhone 13 Pro 128GB << iPhone XS 64GB (2019.03-2021.10) << iPhone 6S 64GB (2016.02-2019.03) << Samsung Galaxy Alpha (2015.10-2016.02) << Xiaomi Mi3 64GB (2014.11-2015.10) << Sony Xperia SP (2013.11-2014.11) << LG Optimus Black (2011.12-2013.11) << Nokia 6303 << Sony Ericsson V630i << Alcatel OT757
-
addikt
Feltettem a 15 bétát. Tetszik alapvetően eddig, de a safariben az URL helyváltoztatást (fentről lekerült) nagyon rossz lesz megszokni... főleg fórumozásnál (PH).
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
veterán
-
MODERÁTOR
válasz kutga #244274 üzenetére
Friss szoftver mindenen.
Bekapcsolod.
Amikor kezedben az óra és maszkot lát rajtad felold. Kb 98 százalékban sikerül. Van, hogy nem. Van, hogy asztalon a telefon és rezeg az óra, hogy feloldva a telefon. Vannak anomáliák. De ritka.[ Szerkesztve ]
Egyetlen atombomba képes elrontani az egész napodat!
-
Blansz
friss újonc
Sziasztok!
Elkövettem egy kis bakit. Már egy ideje szórakozott velem a mikrofon hívás közben (7-es Iphoneom van) viszont legutóbb hívás közben egy felugró ablak leokézása óta (amit nem olvastam el mert rohantam) csak fülessel (Airpods) tudok telefonálni, illetve a mikrofon olyan mintha nem létezne, hangüzenetet sem tudok küldeni, ki sem tudok más opciót választani pl hívás közben, mint pl hogy hangszórón vagy simán telefonáljak... Mindenfélét próbáltam, mikrofon beállításokban én nem találtam semmit, újraindítás sem segített... van esetleg valakinek valami ötlete hogyan tudnám visszahozni a mikrofonom? Google nem segítettKöszönöm előre is!
#hopelessújonc -
törölt tag
Ennek örülök visszacsinálják:
iOS 15 brings back the popular dial picker from iOS 13 and earlier with a twist - 9to5Mac
-
Pfiucska
aktív tag
válasz BigBlackDog #244265 üzenetére
Erdemes a legtobbet hasznalt ujjadat ketszer beletenni es akkor 99,99%-os, kiveve ha vizes mert akkor elofordulhat h nem ismeri fel. Androidrol jottem en is, az iphoneos ujjlenyomatolvasok szerintem sokkal jobban mukodnek.
iPhone 15, PS5, 18’ cbr500r, 23’ Octavia 2.0 TDI
-
Wajk
addikt
több mint négy éve regeltem az ujjaimat és azóta használom. Olyan 98%-osra saccolnám az első érintést, másodikra utána mindig beengedett. (Normál bőröm van, két hüvelyk és egy mutatót regeltem) Lehet hogy lehetne még fokozni ha precízebben/változatosabban regeltem volna... nem tudom.
iPhone 13 Mini 256GB | RT-AC65P - SWRT B5.1.7 - M3 2TB
-
tboldi
nagyúr
Hétfőn jelentették be az iOS 15-öt, még megkapja a 6S és a 1st gen SE is, ezek már 6 éves hardverek.
-
BigBlackDog
veterán
Köszönöm az ismételt válaszokat. Meglátom, hogy hogyan alakul. Viszont még egy kérdés felmerült; szoftverfrissítések terén hány évvel lehet számolni egy iPhone esetén, meddig kapja meg az új főverziókat?
Ilyen ujjrátételes feloldást több Samun is próbáltam használni, de meguntam, hogy hetente-kéthetente újra kell regisztrálnom az ujjaimat, mert nem ismeri fel (viszonylag száraz a kezem). Bár lehet, hogy egy iPhone olvasója megbízhatóbb.
[ Szerkesztve ]
-
OCTAMD
őstag
válasz BigBlackDog #244256 üzenetére
Maszkban a Touch ID talán jobban működik
Yukyung Viliv S5 3G 32SSD Win7 Home Premium 32bit ,Toshiba Libretto W100-106 62GB SSD Win7 Home Premium 32bit
-
Wajk
addikt
válasz herdsman12 #244260 üzenetére
inkább hosszabb távon derül ki kinek melyik fekszik, élethelyzetek, használati terület, izzadós kéz. De véleményem szerint mind a kettő élhető és megvannak a maga előnyei és hátrányai.
iPhone 13 Mini 256GB | RT-AC65P - SWRT B5.1.7 - M3 2TB
-
" Ezek szerint csak a FaceID hiánya a negatívum a SEv2 esetén?"
-Nos itt már neked kell mérlegelni ez ügyben hogy hátrány vagy sem. Ahogyan többiek is írják nem feltétlen negatívum, hisz Touch ID egyszerű,biztonságos,gyors és egyben vált dolog.Ki kell próbálni egy MM-ben ahol ki van állítva, ezt tudom ajánlani.
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
tboldi
nagyúr
Azt nem gondolnám negatívumnak, a Touch ID-nek is vannak előnyei. Bár én már vissza nem váltanék Face ID-ről.
Az SE legnagyobb hátránya az aksi mérete, elég sovány. -
herdsman12
őstag
válasz BigBlackDog #244252 üzenetére
8-X-től (2017) bármelyik modelt nyugodtan javasolnám próbára.
Face ID-re gondolsz, az maszk nélkül megbízhatóan működik, de a Touch ID is szuper, ezt csak próbálva lehet eldönteni melyik a szimpi. -
zzola
titán
SE2 4.7" , XR 6.1". De gondolom ennek már utána néztél.
[ Szerkesztve ]
-
Pfiucska
aktív tag
válasz BigBlackDog #244237 üzenetére
Szia!
En ugyanilyen felhasznalasra vettem most mar tobb mint fel eve hasznaltan egy SE-t (2nd gen) szerintem neked is jo lenne ha eleg a 4-5 ora sot.
iPhone 15, PS5, 18’ cbr500r, 23’ Octavia 2.0 TDI
-
kutga
nagyúr
Mivel a touchid is megbízható, ezt nem mondanám negatívumnak, egyikben az van, a másikban nincs.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
BigBlackDog
veterán
válasz Luck Dragon #244254 üzenetére
Jogos, felületesen olvastam akkor valószínű. Ezek szerint csak a FaceID hiánya a negatívum a SEv2 esetén?
[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
válasz Luck Dragon #244254 üzenetére
A dizájn a régi, minden más friss.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
válasz BigBlackDog #244252 üzenetére
" De utána olvasva ebben egy viszonylag régi vas van, csak új a burkolat és a szoftver."
Szerintem kevered a dolgokat, ugyanis pont az ellenkezője történt, Iphone 8 házába került az új A13 Soc, ami az Iphone 11-es szériában is megtalálható., vagy már számodra ez réginek számít?[ Szerkesztve ]
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
BigBlackDog
veterán
Köszönöm mindenkinek a választ!
Igen, SEv2 felmerült lehetőségként, elsősorban az ára miatt (és mivel viszonylag friss típus). De utána olvasva ebben egy viszonylag régi vas van, csak új a burkolat és a szoftver.
Nem tudom, hogy a Facetime mennyire megbízható, de így elsőre nem mondanám biztosra, hogy lenne is használva (jelenleg is szöveges jelszóvédelem van).
De akkor, ha jól értem, olcsóbb készülékkel nincs értelme vacakolni. Pedig gondoltam valami használt legfeljebb 50e-100e Hufos iPhone már meg tudná adni a kezdőlökést (vagy visszalökést ), hogy érdemes-e váltani droidról.
[ Szerkesztve ]
-
zzola
titán
válasz Luck Dragon #244248 üzenetére
Persze erről lehetne vitázni (én nem).
Sosem kedveltem a márkát, de ahogy idősödöm más válik fontossá.
Az elb@szott ujjlenyomat olvasók után igazán üdítő érzés a faceID-t használni, persze maszk nélkül.
-
-
batai15
félisten
válasz Luck Dragon #244238 üzenetére
+1
-
bnorci71
addikt
válasz atirag #244219 üzenetére
ezzel én is szembesültem már
maradt a jó öreg papír ceruza a jegyzettömb nem jutott eszembeMintha amerikában és az apple-nél nem telefonálna senki.
én azt veszem észre meme funkció >telefon< ami legkevésbé érdekel gyártót tesztelőt"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
kutga
nagyúr
válasz Sgr_A #244241 üzenetére
Attól függ új vagy használt. Újonnan XR-t innen vennék, mert most elég jó árban van, kicsivel többért viszont a 11 fejlettebb és időtállóbb.
Egyébként, ha csak ismerkedni akar, bedobnám az új SE-t is.
-
addikt
A fényképezés miatt inkább a 11- et venném
És ha megmarad a + 1 gb ram is jól jöhet az xr- hez képest iPhone 16 pro, watch7, iPad Air5 M1
-
zzola
titán
válasz Luck Dragon #244238 üzenetére
+1 az XR-re.
-
XR-t javasolnám.
-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Adott egy jó pár éve Androidos telefont használó user, aki kipróbálná egy almát is. Nem használja a készüléket túl sok mindenre, csak alap dolgokra*. Milyen készüléket lenne érdemes beszerezni, amire azért még jönnek frissítések, de anyagilag jól is ki lehet szállni belőle, ha mégsem jönne be neki az iPhone?
Használt készülékben érdemes gondolkozni, vagy lehetnek erősebb buktatók?
* telefonálás, sms, böngészés, zenehallgatás, fényképezés (jó kamera fontos lenne), hangouts, waze, bankos app
[ Szerkesztve ]
-
balinlin
senior tag
válasz Major Lion #244179 üzenetére
+1
Én ugyanígy használom. Szeretem az alkalmazás könyvtárat. -
Norbi887
aktív tag
Sziasztok!
Érdekelne hogy kipróbálható-e az új iOS meglévő Developer Profil nélkül is?Vagy mindenképp megkell várni a Júliusi Public Beta megjelenést?
// Apple iPhone 15 Pro Black Titanium // Apple MacBook Air M1 Space Grey // MacBook Air M2 Midnight // iPhone 7 Matte Black // Apple Watch Series 9 45mm Midnight // Apple Watch Series 5 44mm Space Grey // AirPods Pro 2. // Lenovo IdeaPad S340-15API // Razer DeathAdder Essential //
-
M3aN
senior tag
Sziasztok!
Lehetséges, hogy az SE2 LED-je jóval erősebb mint a 11-é?
Ha nem, előfordulhat hogy az egyik nekem nem világít? Ha igen, mit tudok ezzel tenni garanciás készülék esetén (valljuk be nem egy világrengető probléma)? -
Satyka.
csendes tag
válasz GreenGoblin #244222 üzenetére
iCloud Photos-nál van lehetőség az összes elem kijelölésére Ctrl+A kombinációval, tömörítve letölthető az egész. iCloud Drive-nál ugyanígy megoldható, viszont az én tapasztalatom az, hogy nagyon lassú és sokszor hajlamos crashelni az oldal, ezáltal nem mindig működik ez a folyamat, de elviekben lehetséges.
[ Szerkesztve ]
Üdv, Satyka
-
GreenGoblin
őstag
iCloud.com-al kapcsolatos kérdés.
Ki lehet jelölni több ezer fotót, videót (kb. 500 giga) egyszerre és azt letölteni PC-re?
Vagy van limit mennyit lehet egyszerre kijelölni és letölteni?
Illetve van select all opció, mert shift-et nyomva tartva és lelapozni az aljáig gondolom nem egyszerű.
.. ....... .- -- ....... -... .- - -- .- -.
-
atirag
őstag
válasz chipesz #244217 üzenetére
Nekem van egy olyan emlékem amikor már tudtam írni az elejére. (lehet csak beképzeltem ) Most nem. Elég feszült lettem a kocsiban,hogy ilyen hülyeséggel kell szórakozni 2021-ben.
Nekem ez a tárcsázó és híváslista egy teljesen érthetetlen dolog. Mintha amerikában és az apple-nél nem telefonálna senki.Hemaka: Nekem másolás és beillesztés van csak. Vagy szám hozzáadása. De nincs mihez hozzáadjam hisz csak egyszer szeretném hívni nem mindennap.
[ Szerkesztve ]
-
chipesz
őstag
válasz atirag #244216 üzenetére
Épp tegnap volt ezzel problémám. Nem tudtam egy kimásolt szám elejére a + karaktert odaírni. Mondom ilyen nincs. Ugyanez volt, hogy be kellett másolnom egy másik beviteli mezőbe, elé írni, újra kimásolni. Vicc az egész tárcsázó. Nem láttam hogy iOS 15-tel ez fejlődne, de javítsatok ki ha tévedek.
Samsung Galaxy S24
-
atirag
őstag
Rosszul emlékszem ,hogy volt már olyan verzió amiben tudtam módosítani a tárcsázóban a számot?
Mert most nem akarja sehogyan sem. Beilleszteni tudom,de módosítani vagy hozzáírni nem tudok. A szám végéhez igen.
Szörnyű ,hogy be kell másoljam egy jegyzetbe és oda hozzáírni majd onnan hívni. -
bnorci71
addikt
válasz OCTAMD #244208 üzenetére
gondold el megveszed a boltba a fóliás telefont és kiderül nincs rá gari, honnan a bánatból kellene ezt tudni egy usernek
csak halkan megjegyzem 2 év állás után a kocsikat a gyár udvaráról bezúzzák, nem garancia nélkül értékesítik
"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
batai15
félisten
válasz Norbi. #244193 üzenetére
Újonnan valóban nem feltétlenül éri meg , de főleg a soc miatt illetve a kijelző miatt , használtan viszont best buy. En 97ert vettem az enyémet patika állapotban , 97% akkuval ,elől hátul fóliás bontatlan füles+töltővel. Egyébként még sokáig lesz támogatva egy hét használat után én azt mondom hogy most is kiváló telefon , es nem bánom hogy nem fizettem ki majdnem 2x annyi pénzt a 11re . Tényleg nem tudok bele kötni az xr-be. Szélvész gyors , jó akku , kamera minden . Ios meg nem gondoltam hogy ilyen jó , nagyon sokat válogatott jó irányba .
ha 150ert újonnan egy pixel nem sok akkor 160 körül imho ez sem . -
nOvOp
senior tag
Létre lehet hozni csoportos beszélgetést iMessage-ben?
Azt hiszem megtaláltam
[ Szerkesztve ]
-
gzbotii
nagyúr
válasz btudos #244203 üzenetére
+Tesco Value, Szabi®
Lehet akkor várok az iPhone 13 bejelentéséig, és ha lennebb megy kicsit az ára a 11-nek, akkor az lesz. A 150.000 lélektani határt nem szívesen lépném túl jelentősen...
Igazából nem sürgős a csere, jelenleg egy Redmi Note 9 Prot használok, 5 hónapos készülék. Csak iPad és Mac mellé gondoltam jöhetne egy iPhone újra. Előtte iPhone 7-esem volt, amivel teljesítményben teljesen meg voltam elégedve (Messenger, Slack, YT), csak a kijelző volt kicsi (YT).[ Szerkesztve ]
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
btudos
nagyúr
válasz gzbotii #244198 üzenetére
Tökmindegy, a X idén 4 éves konstrukcióvá érik, semmiképp nem érdemes ennyi pénzt adni érte. Én iPhone 8-at használok, amivel most még jól elvagyok, de biztosan nem adnék több mint 150k-t kvázi megegyező hardverért. Nyilván a X kamerában, kijelzőben jobb, meg van benne +1 GB RAM, de hiába új, több éves hardverért szerintem nem szabad ennyi pénzt adni.
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
Ringman
nagyúr
-
OCTAMD
őstag
válasz gzbotii #244198 üzenetére
Attól,hogy bontatlan ugyanúgy egy idő után kiesik a gariból,csak sokan ezt nem tudják
Hiába van bontatlan iPhone 7esem itthon,2016 őszi,rég kiesett már gariból
Yukyung Viliv S5 3G 32SSD Win7 Home Premium 32bit ,Toshiba Libretto W100-106 62GB SSD Win7 Home Premium 32bit
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mikrotik routerek
- MediaTek alapokon dolgozik a Honor Pad V9 is
- Megjelent a Nothing OS 3.0 stabil változata
- Vezetékes FEJhallgatók
- Gyúrósok ide!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Nők, nőügyek (18+)
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15Pro 512GB, Natural Titan, Icentre vásárlás, makulátlan, független + kiegészítők
- Samsung Galaxy Z Fold 4, fekete, 12/256 DS, 2025.10.03-ig garis
- iPhone 14 128GB Fekete Vodafone Használt/1 hónap gar./Akku 85%/
- Iphone x
- IPhone 15 Pro max 256 gyári független hibátlan 2027.01.02. Apple jótállás névre szóló számla
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest