- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A15 5G - válts belépőt!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
-
Mobilarena
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
zaskar
senior tag
válasz
kchris78 #42287 üzenetére
Elolvastam és én se lettem tőle boldog. Nekem 3 éves múlt a Pro 10.5, az akku teljesítménye már érezhetően csökkent, de még korántsem használhatatlan. 3uTools szerint 86%-os. Egyértelműen arra kényszerítik az embert, hogy vegyen újabb modellt. Ez se lenne baj, ha lennének még olyan akciók, mint pl. 2019-ben, amikor az istyle igen jó áron "szórta" ki a 2017-es Pro-kat. De nincsenek, és erre valószínűleg hiába is vár az ember. A nem hivatalos helyen cserélt "olcsóbb" akku meg ki tudja, milyen minőségű.
-
zioncsabi
tag
válasz
kchris78 #42199 üzenetére
Ez a suly dolog volt az egyik, ami miatt szo szerint heteket gondolkoztam, hogy MB Air vagy iPad Air legyen. A masik, hogy mennyre tud laptop lenni.
Aztan rajottem, hogy nekem nem kell a laptop, ami igazabol egy valasz is a kerdesedre. Nem dolgozok vele. Ez igazabol egy szorakozast kielegito gep, amit tanulashoz es teljesen altalanos dolgokhoz vettem. Szoval en nem hasznalok ceruzat (talan akkor fogok venni egy third party cerkat, ha majd sokat hasznalom a Luma Fusion-t). Es en is utalom a kepernyot tapogatni, amikor billentyuzettel hasznalom. Viszont szamomra nem zavaro a potty az egermutato helyett. Nem kell annyira preciznek lennem semelyik feladatomban, szoval ez a szamomra indiferens. Viszont a tapipad gesztusait nagyon hasznalom. Az hianyozna, ha nem lenne.
-
umfrider
senior tag
válasz
kchris78 #42183 üzenetére
Nem tudom srácok. Nekem fenntartásaim vannak ezzel a csere dologgal. Tehát beviszek gari lejárat utáni gépet 4 évvel (2018-ban még csak 1 év volt), majd arra hivatkozok, hogy túl sokat degradálódott az akku, így kifizetem az újat, viszont mivel az apple nem javít, így kapuk egy teljesen újat? Számomra ez furcsa. Nem azt állítom, hogy nem így van, csak, hogy 2022(2023)-ben szinte hihetetlen.
A mai fejemmel, így, hogy az M1 üzemideje siralmas, lehet, hogy 45.000,- ért inkább kicseréltettem volna a 2.gen pro-t és azt használnám tovább.
150.000-ért vitték el (isamurai által cserélt akkuval), makulátlan állapotban. A durva az, hogy még így is filóztam azon, hogy inkább a 2 hetes M1-et hirdetem meg… -
umfrider
senior tag
válasz
kchris78 #42160 üzenetére
2018 nyarán aktivált 2017-es 12,9-es pro.
2022 októberig (2021 jan 1. óta alig használt) 328 ciklus, kapacitás 80%-os. Gyakorlatban, ugyan azon általános, irodai felhasználás mellett, 11-12 óráról 4-5 órára csökkent a kijelző idő. 10 fok alatt használhatatlan, kikapcsolt a készülék.Szerintem ez már határozottan cserét jelentett.
-
PlayMax
nagyúr
válasz
kchris78 #42036 üzenetére
Én iPadOS 15.4-en hagytam a iPad 8-at ami szintén A12 3gb ram.
Teljesen használható ,iPadOS 16-ot eddig nem mertem még rá rakni.iPad Pro M1-em is 15.5-ön van még ,egy álom a folyékonysága a rendszernek nem merek kockáztatni ,sztem teljesen felesleges is míg működik mindem alkalmazás.
Olyan mint az elején egyik apple eszköz sem lesz frissítve. -
Biqci
aktív tag
válasz
kchris78 #42036 üzenetére
Én ezt rendeltem az E-Bay-ről, csak smart tok, de nekem tetszik és elég jól véd, szerintem...
-
-
Divinity
őstag
válasz
kchris78 #34890 üzenetére
Ez inkább alap felhasználása készül, főleg az o365 felhasználókat célozzák velük míg a jelenlegi megoldások inkább az IT világban használatos és ott se a random salesesek pl.
Ha beválik én simán eltudom képzelni, hogy sok helyen kukázzák a fizikai nagy gépeket es mennek valami egyszerű, könnyű irányba, mondjuk ChromeOS vagy akar tablet only és a hivatalos office rendszer meg a w365 lesz.
De amúgy igen, technológiailag nem hiszem, hogy nagy különbség lesz, a célközönség más -
-
CrAzY88
aktív tag
válasz
kchris78 #34704 üzenetére
Igen, a Magic Keyboard k*rva nehéz, sajnos vagy nem sajnos, a kialakítása miatt szükséges, mivel ellensúlyként funkcionál az iPad-del szemben. Valami kell hogy megtartsa...
Viszont ha még nem használtál MacBook-ot, nagyon meg tudod szeretni az ipad-ez való Magic Keyboard-ot, mivel nem igazán van vetélytársa. (vagyis nem azokkal még nem találkoztam)
Ha meg már használtál Book-ot, és megtetszett, szerintem nem fogod igazán megszeretni.
De ez csak az én véleményem, magamból indultam ki.
Nem írok cikkeket vagy könyvet rajta, egyszerűen megszoktam hogy ez ilyen, és így szerettem meg. Innentől ez az elvárás.
De ettől eltekintve, nagyon sok laptopot kenterbe ver a Magic Keyboard, ami igazán tiszteletre méltó, főleg annak fényében, hogy nem beépített Bill., hanem csak egy kiegészítő.
(vannak akik kifejezetten rühellik a MK-t, na ez pont nem nekik való. Viszont mindenki más meg imádja, aki ugye nem utálja
Szóval röviden: nagyon is (meg)szerethető cucc. -
HardRic
addikt
válasz
kchris78 #34715 üzenetére
Top iPad hitelre, és minden meg van oldva
Surface Pro nem igazán alkalmas tabletezésre, még Win 11-el is elég szar a touch Windowson. Ott 80+%-ban a mini touchpadet fogod baszkurálni, annyi erővel lehetett volna rendes tabletet vagy laptopot venni. Sajnos ebbe én is belecsúsztam.
Androidot meg tablet fronton inkább hagyjuk. Persze, hogy megoldották a floating window-kat, kénytelenek voltak, mert az appok 99%-ának nincs normális tabletes verziója. A mobilos meg csak úgy néz ki jól. -
Divinity
őstag
válasz
kchris78 #34707 üzenetére
Sajnos az Android tablet világban nem igazán van mire váltani, talán a Samsung csúcs szériája ami elgondolkodtató de azok meg az árukért cserében nem nyújtanak annyit, az az alatti kategória meg vicc számba megy kb ha aktív használatba van. Asszonynak van egy Tab S6 Lite-ja ami neki tökéletes de heti pár alkalommal néz rajta egy két videót, aktívabb használatra nem való.
-
mindthecrap
aktív tag
válasz
kchris78 #34704 üzenetére
Én is úgy vettem meg tavaly, hogy egy kiöregedett laptop helyett és semmiben nem szenvedtem hiányt egy év alatt, kivéve a 64 GB tárhelyet, ezért utólag verem a fejem a falba... mert tök jól lehet(ne) rajta videót vágni 4K 100mbps nyersanyagot is, röccenés mentes minden és 8-10 perc alatt kirenderel egy 16 perces 4K anyagot, csak éppen a tárhely miatt meg van kötve a kezem. Ha meg home office van úgy szoktam, hogy VPN + remote desktop és akkor minenem a megszokott, mintha az irodában ülnék.
-
HardRic
addikt
válasz
kchris78 #34692 üzenetére
Ahogy a többieknél is, nálam is minden ok. Mostanában megint van pár glitch meg crash mint az első dev betan, de élhető.
Én viszont nagyon örülök a widgeteknek, mert elég sokat használok, és tök király hogy focus állítgatással ki/be tudok kapcsolni komplett oldalakat. Pl. Work módban van munknaptár widgetem, email widgetem, files widgetem, és munkához kapcsolódó appok egy oldalon, és olyankor elrejtem pl. a játék ikonokat tartalmazó oldalt. Élem.
-
NomAd_82
aktív tag
válasz
kchris78 #34663 üzenetére
Odamentem a hivatalos szervizhez, igaz nem volt akkor nálam a számla de nem is kérte a srác, nem vette be a készüléket, hanem visszaküldött az Euronics-be.Ezt mondta " a gép szerint lejárt a gari, oda kell visszavinni ahol vetted"
Azt nem kérdeztem meg hogy ha nálam lett volna a számla, akkor beveszi-e.
De mindegy, azért örülök, hogy ennyien reagáltatok eme kis problémára, mert îgy is rengeteg építő infót olvasok, úgyhogy köszönöm mindenkinek.
Kezdek képbe kerülni a garival -
mindthecrap
aktív tag
válasz
kchris78 #34658 üzenetére
Ja értem, ez nem világos egyelőre számomra, hogy mi számít ciklusnak? legalább 50% töltés egyhuzamban? Töltés 20%-nál alacsonyabb töltöttségről? Egy iPad-et napi négyszer-ötször csutkára meríteni az amúgy is kihívás szerintem, max ha 24 órában videót renderelsz és közben ébren van a kijelző max fényerőn.
-
-
kuntics
aktív tag
válasz
kchris78 #28677 üzenetére
Nekem nagyjából egy év után kezdett láthatóvá válni( kb 2 hónapja). Az ipaden van egy matt fólia,nem tudom mennyit ront vagy javít a folt láthatóságán, de alig észrevehető jelenleg. Ha direkt keresem,akkor látom,meg teljesen fehéren látható,de pl logout olvasás közben úgy kell keresni. Én ez végett be sem vittem szervizbe.
-
csabiks
senior tag
válasz
kchris78 #27656 üzenetére
az összes kép le van töltve (optimalizált verzióban). A képeket lehet böngészni, működik a keresés is, geo is, viszont ha egy képbe bele akarok nagyítani akkor tölti csak le a teljes méretűt.
Nekem így foglal el 1,5 gigát a 8500db kép (ami összesen 30gb az icloudban).
-
jófejsrác
senior tag
válasz
kchris78 #27356 üzenetére
iPad pro 11'-nál meg van a 4 GB-ram, de ahogy írtam ott nem igazán zavaró, az X-nél valóban kevés a 3GB. Legjobban akkor érezni ha csinálsz portré fotót és utána akarsz valamit kezdeni a telóval. Kell pár másodperc mire magához tért. Ettől függetlenül szuper készülék.
-
jófejsrác
senior tag
válasz
kchris78 #27350 üzenetére
Első iPhone-om egy 5S volt ami 3 és fél évig volt nálam. Aztán volt lehetőségem Amerikába utazni és potom pénzért lecserélni egy 7-re, fél év után eladtam és vettem egy X-et ami már lassan 2 éve nálam van. De sajnos már azon gondolkodom le kéne cserélni
.
Szerintem ha anno nem jön a lehetőség az 5S-ről azóta is az lenne. Viszont most már sajnos érzem, hogy a memóriakezelés nem a legjobb az X-en. Így várom a szeptembert, hogy milyen lesz az 5,4"-es teló
- vagy 11pro és felejtsenek el egy darabig ismét.
Egyébként ez a memória kezelés probléma nem X sajátosság, iPad Pro 11-en is érezni hogy elfelejt dolgokat, úgy hogy más meg sincs nyitva. Remélem javítják. -
K1nG HuNp
őstag
válasz
kchris78 #26263 üzenetére
cache vagy az operativ memoriaban van vagy kiirva a hattertarra, egyszerre ket helyen nincs. valszeg mindketto kikerult az operativ tarbol, a safarit elokaparta a safari pedig a sajat kiirt cachejebol jelenitette meg a weboldalt. mivel hattertar ezert lehetett delay, de nem ujratoltotte, nem hasznalt internetkapcsolatot.
-
K1nG HuNp
őstag
válasz
kchris78 #26256 üzenetére
"programozasi" multad van es ilyeneket irsz, hogy nincs lekodolva az programozasi hiba
mi koze van egy barmilyen bongeszoben megjelenitett weboldalnak a bongeszo/oprendszer memoriakezelesehez? semmi.
ha kompletten a safarinak nincs eleg memoria allokalva akkor az egesz app toltodik ujra amikor pl visszavaltasz ra app switcherben. ha egy adott tab toltodik ujra egy oda-vissza valtas miatt az app bezarasa nelkul akkor pedig a safariba ram hasznalatat fogtak le most vmelyik updateben.
-
cigam
titán
válasz
kchris78 #25582 üzenetére
Egy early 2008-as iMac-et használok, amin a 2015-ben kiadott 10.11 fut. Ez tavaly kapta az utolsó frissítést/javítást. Pl Safariból is csak a 11.2.2 fut rajt, már nem kapja meg a 12-es Safarit. A 12.3-as iTunes-t sem szabad frissítenem, különben nem működnek vele a music szolgáltatások, de amúgy el vagyok vele, nem zavar, hogy nem a legfrissebb verziók futnak rajt. Sajna HW-esen kezd tönkremenni, csak ezért kell hamarosan lecserélnem.
-
cigam
titán
válasz
kchris78 #25578 üzenetére
Ahogy Alex91 is írja, az Apple termékek esetében simán lehet számolni minimum 4-5 év támogatással(biztonsági/szolgáltatás/főverzió frissítések).
Ha jól olvastam a 2012-ben 6.01-el kiadott 4. generációs iPad most nyáron kapta meg az uccsó (10.3.4)-es frissítést. Ez 7év!
Plusz a támogatási ciklusuk lejárta után is remekül működnek. -
válasz
kchris78 #25440 üzenetére
Én úgy gondolom mire neutrális motor és a hozza tartozó netes támogatás egy elfogadható fogyasztói tartalommá válik az pont 3 & 4 évet vesz igénybe az Applenek.
Arra nagyon kiváncsi vagyok hogy az offline része Neural engine (NE) mennyire és milyen minőségben tudja majd felgyorsítson, optimalizáljon és végrehajtson minden olyan műveletet, amely bármilyen módon a mesterséges intelligenciához köthető. Ilyen például a kép- és a hangfeldolgozás egy része, a kiterjesztett valóságra stb.
Mert kimondható hogy jelenleg ebből semmit sem érzünk , legalábbis én mivel nem foglalkoztam vele. Meg nem is teszi az arcomba hogy figyelj csak, szerintem ezzel jobban járnál.Másik neural network (NN) ki tudja még milyen fázisban van , lehet csak azért mutatták be hogy szabadalmi részét ezzel is megerősítette.
Ha meg fizetős részét nézzük ,mert tudjuk hogy az Apple a szolgáltatásokra gyúr akkor gondolom ez is fizetős lesz , na meg valamivel finanszírozni is kell a neural projektet. Harmadrészt mire kis hazánkban lesz ebből is lesz valami , mint mondjuk pont a mesterséges intelligenciába integrált új Síri innovációinak kiaknázására magyar nyelven ez lehetetlen lesz sok-sok embernek.
Én úgy gondolom ezzel bőven ráérünk még, A11 chip már sehol sem lesz mikor 3-4 év múlva (feltételezve ) beindulna addigra az akkori A14-A15 chip olyan neural engine chip lesz hogy csak nézünk.
-
törölt tag
válasz
kchris78 #25393 üzenetére
Ha tudom, hogy kelleni fog, akkor felkapom a gép elől a magic keyboardot, és viszem magammal. Totál értelmetlennek érzem tabletet venni, majd ahogy írod notebook méretre hízlalni. A folio is batár, hiába kisebb a többinél.
De most erősen gondolkozok, hogy még a brexit előtt berendelek egy ilyet. -
Caldera1
tag
válasz
kchris78 #25322 üzenetére
Oké, köszi.
Egyáltalán nem olyan nagy a probléma, mint tegnap ez elsőre tűnt.Az is megzavart, hogy pl. ahogy az iPaden csatoltam a képeket a levelezőben, ott is csak ikonok jelentek meg a képek miniatűr változata helyett, ahogy azt legalábbis eddig megszoktam más platformokon.
-
Caldera1
tag
-
-
kchris78
veterán
válasz
kchris78 #25190 üzenetére
btw en most erzekelem hogy egy ipad mennyivel hasznosabb jobb megoldas egy x86-os tablethez kepest ha az ember nem csak tartalmat fogyaszt es szorakozik rajta... meg igy is hogy mennyire korlatozott az ablakozas meg a multitasking.. (persze nem egy eros surface geprol beszelunk) most raszantam a penzt hogy kiprobaljak egy ipadet.
-
kchris78
veterán
-
Urgot
tag
válasz
kchris78 #25154 üzenetére
Az nagy előny apple nél hogy a lapka és rendszerük saját kézben van, úgy optimalizálnak ahogy akarnak. Itt nem az a kérdés hogy 2gb mire elég,hanem inkább az mi a terve az Apple nek egyes eszközeivel. Életben akarják tartani még vagy sem. Szerintem elég korrekt kifutási időt időzítenek termékekre, lehetnének sokkal mohobbak is.
-
-
Ragnar95
félisten
válasz
kchris78 #20399 üzenetére
Nincs olyan, hogy szolgáltatófüggő iPad, minden iPad kártyafüggetlen, még a szolgáltatónál vásároltak is. Tiltani viszont nem csak szolgáltatófüggő iPadet lehet, így ha nem fizetik a részleteit vagy ha lopott a készülék és az eredeti tulaj bejelenti szolgáltatónál hogy ellopták tőle, letilthatja a szolgáltató az iPadet.
Mondjuk a tiltás egy iPad esetén messze nem akkora érvágás, mint telefonnál, hiszen iPadnél ezesetben csak a cellular felárat bukod rajta kb, míg a telefon hálózat nélkül sokra nem lesz jó. -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- weiss: Pant* rant
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpársportok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hővezető paszták
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Házimozi haladó szinten
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- újszerű iPad Pro 11" (4. generációs) (2022) M2 chip Wi-Fi 128GB silver ezüst Apple garancia ajándék
- Amazon Kindle 7. Gen Paperwhite 3rd Edition DP75SDI kis szépséghibával
- szinte új 11 hüvelykes iPad Pro (M4) (2024)Wi-Fi 256GB silver ezüst Smart Folio Apple 3 év garancia
- Chuwi HiPad Pro 8GB/128GB 10.8" 2K 8mag 2SIM Alu ház 7,5mm 450g
- Eladó Dell Venue 11 Pro 7139 i5-4300y 4gb 128gb
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest